desember 2016

SHOP O'CLOCK

WHEN IT'S RAINING AND BEACH DAY GETS CANCELLED

... SO YOU DECIDE TO GO SHOPPING WITH YOUR BESTIE

♥  ♥

Jepp, sånn gikk altså gårsdagen! Planen vår var en langdag på stranda, men jammen bydde dagen på både regn og vind. Når været først var dårlig bestemte vi oss for å bruke dagen på shopping, så vi la turen til Ala Moana - verdens største utendørs shoppingsenter. Et helt amazing sted, som har alt man kan ønske seg av butikker. Det ble en god del med tilbake for oss begge, men vet dere hva? Det gøyeste å kjøpe når man er i USA er faktisk ting fra dagligvarebutikkene. Det er jo så latterlig mye gøy der! Ting vi ikke har hjemme, og som er ekstra gøy å få med seg. Jeg kunne seriøst fylt opp en hel koffert fra disse butikkene, jeg! Vi må på jakt etter Whole Foods en av dagene her nede, da kommer jeg til å fyke i taket av glede.. Haha!

I dag er heldigvis både sol og sommer tilbake, så vi skal ta turen til Lanikai Beach :-) Nå er det jo selveste nyttårsaften hjemme, så jeg må selvfølgelig ønske dere alle sammen en helt super feiring. Hva er planene dine? Hva enn du finner på, så håper jeg du koser deg masse på årets siste dag! Vær forsiktig, og nyt kvelden med de du er glad i. Happy New Year, godtfolk!

DESTINATION: HAWAII

Aloha fra Honolulu! Endelig er vi fremme, og som vi koser oss her. Det er varmt, masse sol og helt nydelig fine omgivelser :-) Og vet du? Jeg kan nesten ikke tro at reisen ned hit gikk så smertefritt som den gjorde. Både jeg og Wulffen hadde gruet oss ganske heftig til å sitte nesten 20 timer på fly til sammen, det er jo så lenge at det nesten føltes helt uoverkommelig. Men ting gikk virkelig over all forventning, jeg sov store deler av turen og tiden fløy overraskende fort. På siste flight fra San Francisco spanderte vi på oss en oppgradering til first class, og det var virkelig helt amazing. Tre retters middag, god drikke og super service gjorde virkelig siste del av turen helt super. 25 timer senere var vi plutselig fremme på Honolulu, og gjett hva som skjedde på veien til hotellet vårt? Veien ble sperret, og selveste Barack Obama kjørte rett forbi oss... Det er ikke hver dag, gitt!

ALOHA FROM HONOLULU

I går startet vi dagen med frokost på Heavenly Island, etter tips fra en snill bloggleser som fortalte at dit måtte vi bare dra. Og jeg er så glad vi dro dit, for dette er seriøst den mest magiske frokosten jeg har spist i hele mitt liv. Acaibowlsene her nede er virkelig noe for seg selv, og de blir servert toppet med den nydeligste frukten du kan tenke deg og har bare helt ubeskrivelige smaker. Her vil jeg spise frokost hver dag for resten av mitt liv! Ingen tvil om at vi skal tilbake dit en eller fem ganger til :-) Om du noen gang er i Honoluli, må du virkelig legge et besøk til dette sjarmerende spisestedet.

BREKKIE AT HEAVENLY ISLAND

Vi ligger elve timer bak dere her nede, så mens dere leser dette - ligger jeg forhåpentligvis å snorker i senga mi. Hvis ikke jetlaggen har kicket inn ;-) Jeg skal tidsinstille innleggene i tiden fremover, slik at det ikke blir den store forskjellen for dere der hjemme. Gleder meg til å ta dere med på reisen vår, jeg er helt sikker på at dette blir tidenes eventyr!

JEG ER KLAR FOR ET NYTT ÅR

Året 2016 nærmer seg slutten, og det er jeg faktisk litt glad for. Det er ikke det at dette året har vært kjipt, fordi jeg har ikke hatt noen ting å klage på. Det er jo slik livet mitt er, alt er liksom så trygt, flott og godt. Men jeg har kanskje .... kjedet meg litt? Ikke at jeg vet hvordan det er mulig, fordi det er jo alltid noe jeg kan, skal og må gjøre i hverdagen. Jeg vet ikke, men dette har ikke vært det mest spennende. 2016 begynte brått med at jeg solgte leiligheten min, hoppet på flyet til USA og flyttet hjem til mine foreldre for noen måneder. Høydepunktet på året kom i mai, når jeg vant budrunden og ble stolt eier av det som virkelig er drømmeleiligheten. For en følelse, jeg kan enda nesten ikke tro den er min og bare min. Etter det har liksom ting bare gått sin gang, jeg har jobbet masse og hatt vanlige hverdager. Dette er ting som aldri vil være nok for meg i lengden, autopilot fungerer ikke for meg over lengre tid. Jeg vil nok alltid trenge en eller annen utfordring. 2016 var fint, fritt for drama, med mye glede og veldig godt jobbmessig. Slik livet mitt er. Null tull som jeg sier, og det er nettopp det jeg liker så godt. Men, nå må det skje noe her og jeg trenger noe nytt. Hva det er, det vet jeg ikke enda. Jeg føler jeg har nådd drømmene mine, og er kanskje litt klar for å skape noen nye? Jeg er sikker på at nye dører vil åpne seg i 2017, og hvis ting går som jeg håper - skal jeg hoppe rett i det.

Dette året avsluttes med det jeg er sikker på at vil bli en helt fantastisk reise med bestevennen min. Hawaii. Hvor sykt er ikke det? Jeg er tilbake i midten av januar og blir bare hjemme i fire uker før jeg reiser på nytt til USA og Karibien. Med andre ord begynner året slik jeg vil, for 2017 har jeg bestemt at skal bli året for opplevelser. Og utfordringer. Det er ingen hemmelighet at frivillighetsarbeidet mitt i eldreomsorgen har gitt meg noe jeg egentlig ikke har vært klart over at jeg trengte så sterkt. Det å hjelpe andre gir meg mye glede, jeg føler meg nyttig og gleden jeg får av å jobbe med dette er så enormt stor. Så her skal jeg fortsette til neste år, og jobbe på spreng for å utrette flotte ting for de som trenger det mest.

Jeg har alt jeg noen gang kunne ønsket meg i livet mitt, likevel kjenner jeg på følelsen av at jeg trenger noe mer. Jeg vet bare ikke helt hva det er enda. Det er rart med det. Hvordan kan man kjede seg når alt egentlig går så smooth? Når man kan reise dit man vil, gjøre det man vil, ta jobben med seg hvor enn man er og i tillegg har verdens fineste folk i livet sitt? Kanskje jeg må lære meg å utnytte mulighetene mine litt mer, tøffe meg opp litt og ta en tur ut av komfortsonen? Jeg vet ikke, men noe er det jeg strever etter som jeg enda ikke har. Jeg har alltid trodd at det å drive et suksessrikt firma og ha muligheten til å leve livet slik jeg ønsker er det som vil gjøre meg 100% lykkelig. Det er godt mulig det fortsatt er veien å gå for meg, men akkurat nå føles det bare ikke nok. Jeg føler jeg har vokst skikkelig opp dette året, og funnet meg selv på en god måte. Jeg er klar for å finne ut hva jeg føler at jeg mangler, og jeg håper det kommende året vil by på muligheten til nettopp det. Jeg har noen planer i bakhodet, men brikkene er overhodet ikke falt på plass enda. Heldigvis har jeg god tid på meg, og et helt nytt år hvor jeg forhåpentligvis vil kjenne på følelsen av å nå nye og annerledes høyder. 2017? Come at me bro!

Takk for at dere har latt meg gå inn i mitt tiende år som blogger, jeg gleder meg til enda flere år med dere på laget og til å ta dere med på hva enn 2017 bringer. Og vet dere hva? Nå er vi fremme på magiske Hawaii!

CHRISTMAS SNAPS

Yes, da var det på tide med et aller siste bildedryss fra julen min. Denne gangen fra mobilen :-) Jeg har egentlig en god del flere bilder å vise dere, men de ligger på den gamle telefonen. Jeg byttet nemlig over til en iPhone 7 pluss i midten av desember, og er så latterlig fornøyd med den. Kameraet tar jo nesten like gode bilder som speilrefleksen min gjør, noe som er gull verdt for meg som knipser bilder dagen lang. Derfor selger jeg min tre måneder gamle iPhone 6s pluss, 128 gb i gull for 7000,- om noen av dere er interessert. Send meg en mail hvis du har lyst på den, så svarer jeg så fort jeg kan. Yay!

Jeg har overnattet på hotell i Oslo frem til i dag, og er nå i London for å hoppe på fly nummer to på veien mot Hawaii. Vi har en 22 timers reise foran oss, og nesten flytur blir på ikke mindre enn 11 timer.... Før vi skal fly nye 8 timer etter det igjen. Her er det bare å stålsette seg, haha! Ha en fin onsdag enn så lenge.

- FØLG MEG GJERNE PÅ SNAP, @LADYYYKA -
KAN VI PAUSE LITT?

Jeg blir helt rørt når jeg tenker over julen jeg har hatt. Over hvordan livet er generelt. Jeg har verdens beste familie, og kunne vært med de alle sammen 365 dager i året - uten å gå lei. Vi har det så fint alle sammen, og jeg ville ikke endret på en ting. Familien er virkelig mine beste venner, har jeg de - vil jeg alltid være fornøyd. Den eneste personen jeg har savnet i jula er Mofar, snart er det tre år siden han døde. Han er i hodet mitt hele tiden, men er det noe jeg vet, så er det at han følger med på oss fra der han er nå. De siste tre årene har gått sakte, men samtidig skremmende fort. Årene fyker avgårde, og jeg skulle ønske jeg kunne pause litt. Stoppe toget, bare ha det sånn her i noen år til. Jeg orker ikke at jeg en gang kommer til å måtte savne noen flere. Måtte ting alltid være sånn her. Bare oss. Sammen. Med latter, glede, samhold og kjærlighet.

♥  ♥  

I går var det tid for årets siste familieselskap for min del, jeg inviterte til stor brunch her hjemme og det var virkelig en helt magisk kveld. Nå skal ikke jeg ta æren for det hjemmebakte brødet og all den flotte maten på bordet, det var det mamma som stod for. Verdens beste dame, som gjør alt for at vi skal ha det så fint. Fyttikatta så heldig jeg er! På bordet stod det alt man kan ønske seg, og enda litt til. Sammen koste vi oss til sene kvelden, og avsluttet hele gjengen med Hjemme Alene 5 i sofakroken.
LAST DAY OF CHRISTMAS

Kinderkaken hadde jeg laget da, men det regner jeg nesten med dere ser. Det slottet mitt gikk ikke helt etter planen kan du si ;-) Hehe.. Den smakte helt amazing da, så jeg får øve meg noen ganger til og håpe den blir finere å se på neste gang. Nå sitter jeg som en zombie i sofakroken, jeg har seriøst ikke sovet et eneste minutt i natt pga stormen som jeg var sikker på at skulle rive ned leiligheten min. Jeg ble derfor liggende våken i hele natt med Greys Anatomy på skjermen, og jeg hadde helt glemt hvor emo man blir av den serien. Den kan umulig være bra for hodet mitt. Altså, hva skjer med å ta hele sykehuset sine problemer såpass på alvor? Du vet det er galt når du tar deg selv i å bli direkte trist og halvveis deppa av Derek og Meredith sine problemer... Tror de ønsket seg parterapi til jul, og det jeg konkluderte med i natt, var at jeg, som den gode vennen jeg tror jeg er av Grey-familien, burde foreslått dette til de. Hoho! Nå skal jeg avgårde for å gjøre neglene mine sommerklare! Hejdå!

TRADISJONEN TRO

Det beste med å våkne opp på første juledag hjemme hos mine foreldre, er alltid at mamma har gjort klar julestrømpe til meg og Knollen. Man blir aldri for gammel til å holde på disse tradisjonene fra man var liten, eller hva? Jeg tror de aller fleste kanskje får julestrømpen på julaften, men vi får den altså dagen etter. Mamma gjemmer den alltid så alt for godt et eller annet sted i huset, slik at jeg og lillebror må leite de frem. I kjent stil blir jeg både hissig og irritert mens jeg holder på, jeg eier jo virkelig ikke tålmodighet til å støvsuge stuen for å finne en sokk med godteri - men jammen har jeg gjort det i alle år likevel ;-)

Nå er jeg tilbake igjen hos meg selv, og jeg tror seriøst leppa mi hang ned på knærne når jeg kjørte fra familien i går.. Det fristet så vanvittig lite å hjem til leiligheten, julehuset til mamma er så koselig og jeg liker aller best å være hjemme hele julen. Men, jeg skal både holde julebrunch i dag, samt at jeg snart hopper på flyet mot varmere strøk og må tenke på å pakke kofferten - så da ble det noe ufrivillig tilbake til Kristiansand i går. Jeg overlever nok ;-) Nå venter jeg straks levering av ballong- og blomsterdekorasjon, så skal jeg gjøre i stand alt klart til gjestene kommer. I dag blir vi 12 stk til et skikkelig juleselskap her hos meg, og jeg gleder meg maks! For anledningen så har jeg for aller første gang prøvd meg på brownieskake som skal bli pyntet til et kinderegg-slott, det er i hvert fall tanken. Hvordan resultatet faktisk blir får vi krysse fingrene for, jeg har mine tvil.. Haha! Sees igjen litt senere dere, enn så lenge må dere nyte andre juledag

JULAFTEN 2016FROM ALL OF US, TO ALL OF YOU - A VERY MERRY CHRISTMAS
♥  ♥ 

Riktig god første juledag, fine gjengen min! Jeg tenkte å starte dagen med å dele et aldri så lite bildryss fra gårsdagen med dere, vår jul 2016. Jeg koste meg så mye med familien, og forstår virkelig hvert eneste år hvor utrolig heldige vi alle er som er omringet av alle vi er glad i, trygghet og god mat. Tradisjonen tro spiste vi pinnekjøtt med poteter og kålrotstappe, før det ble riskrem og bærsaus til dessert. Og gjett hvem som fikk mandelen i år? Yes, der traff jeg jammen med blink! Tror faktisk jeg fikk den i fjor også om jeg ikke tar feil, haha! Det får meg alltid til å tenke tilbake på barndommen, når jeg var liten og alenebarn med de voksne, la alltid mommo og mofar mandelen i skålen min slik at jeg skulle få den. År etter år, og gliset var alltid like stort når marsipangrisen ble plassert på fanget mitt! Typisk besteforeldre, ikke sant? Hehe.. Skjønneste! Dette ble det selvfølgelig slutt på når både lillebror og fettere meldte sin ankomst, men det var gøy så lenge det varte ;-)

Årets julaften var alt jeg ønsket meg og enda litt til, virkelig! Familie betyr alt. I tillegg fikk jeg fikk masse fine gaver og ting jeg trengte til leiligheten, så jeg er virkelig storfornøyd :-) Vi koste oss i flere timer, lo oss halvt ihjel, spilte spill og før vi visste ordet av det var kvelden over. Julaften går så alt for fort, jeg føler alltid den er over på et blunk! Hvordan var gårsdagen for deg? Jeg håper du koste deg masse, og at du nyter disse fine romjulsdagene.

JULEMORGEN

Disse ordene delte jeg i 2013, og jeg vil gjerne dele de igjen. I dag er det julaften, som jeg er så heldig at jeg ser på dette som årets beste dag. Skulle verden vært rettferdig, ville det vært sånn for alle. Men slik er det ikke. Jeg vil derfor sende mine tanker til de som i denne tiden har måtte snu på hver eneste krone, og pines av tanken på at han/hun ikke kan gi barna det beste verden har å by på. De som prøver iherdig å holde tilbake tårene, og smile etter beste evne. De som har mistet en kjær de savner så sårt, for det er i disse tider det tomme rommet blir enda større. Og samtidig går mine tanker til de som bader i glede, kjærlighet, familie og velstand. Jul er ikke bare mat, pakker og bakst, men følelser, ofring og ettertanke.

Her startet julemorgenen med rømmegrøt og spekemat sammen med mamma, Øyvind og lillebror. Tradisjonen tro. Jeg ønsker alle mine fantastiske blogglesere en riktig GOD JUL  Hva enn julaften betyr for deg, så håper jeg du er omringet med de du er glad i og de som bryr deg om deg. Stor klem fra oss alle!


CHRISTMAS MORNING AT MOM'SCHRISTMAS IN THE KITCHENLILLE JULAFTEN HJEMME HOS MEG

Jeg har jo helt glemt å vise dere hvordan kjøkkenet mitt er pyntet til jul. Her ser dere det, det er jammen ikke så mye som skal til! Julestjerna i vinduet er jeg helt forelsket i, og etter at jeg hang den opp var jeg såpass fornøyd at jeg dro rett avgårde for å kjøpe to nye til stua også. Der henger de to sammen i ett vindu, en litt annerledes vri jeg likte veldig godt :-) Den er så enkel og fin, samtidig som den gjør akkurat passe mye ut av seg. Jeg har nesten lyst å la den henge der i månedene fremover også, men jeg er litt usikker på om det er innafor? Det er jo faktisk en julestjerne, selv om jeg gjerne skulle hatt den oppe hver dag hele året. Hihi! Ellers kan jeg jo melde at jeg har kommet hjem til mine foreldre og nettopp spiste nydelig middag med alle sammen. Resten av kvelden blir slik en lillejulaften skal være - kvelden før kvelden på NRK og snoperier sammen med familien

JEG VIL VÆRE 100% TILSTEDE

I dag vil jeg snakke litt om sosiale medier, noe jeg har tenkt mye på den siste tiden. For meg som lever av å dele, så er de rundt meg vant med at jeg sitter med nesa i alt fra iPhone til kamera til laptop store deler av dagen. Men dette året kjente jeg at iPhonen skal legges bort så godt det er mulig, spesielt på julaften. Det er rart med det, men vi deler ofte så mye at vi glemmer å leve. La oss ta julaften: hvorfor sitte med nesa i mobilen for å febrilsk dele alt som skjer rundt deg, mens de du følger på snap holder på med nøyaktig det samme? Dele, dele, dele. Til den store gullmedaljen. Sosiale medier har på mange måte tatt over livene våre, men en ting kan vi lettere kutte ut nå i høytiden. Snapchat. Det er jo ikke viktig! For hvorfor bli så opptatt av å dele alt det fine, flotte og gode som skjer rundt deg, i den grad at du glemmer tilstedeværelsen helt? Stopp, ta en pause og gi deg selv en utfordring. Logg av snapchat på julaften, det skal i hvert fall jeg gjøre. Mobilen skal ligge i et annet rom på denne kvelden, rett og slett fordi jeg skal være tilstede i nuet. Ofte deler vi så mye at vi glemmer å leve. Vi ser de gode øyeblikkene gjennom iPhonen, i stedet for å se de med egne øyne. Det er egentlig litt trist når jeg tenker på det.

Det er kanskje ironisk at dette innlegget kommer fra meg, jeg er av jo en av dem som lever av nettopp å dele. Men i år skal familien slippe å vente med å spise pinnekjøtt til jeg har fått tatt snapchat-bilde, jeg skal ikke filme reaksjonen når nissen kommer og jeg skal ikke være med på at de som følger meg denne dagen skal ha fokus på annet enn hva de burde ha fokus på. Familien sin og de menneskene som betyr noe. Så derfor har jeg logget av snapchat, og logger ikke inn igjen før 2.juledag banker på døren :-) En liten pause fra telefonen, som er godt for både meg, de rundt meg og dere som følger meg. Kanskje du vil gjøre det samme? Være tilstede, leve litt, sånn uten å måtte dele alt direkte på en kanal som egentlig ikke betyr noen ting.

Uansett hva du finner på, så håper jeg du nyter disse dagene og har de du er glad i rundt deg. Og bloggen? Den sees vi selvfølgelig på, jeg skal ikke bli helt yolo og logge av alt. Det finnes grenser, si! Haha.. Nå skal jeg på julelunsj med bestevenninna Ninus, før jeg kjører HJEM TIL JUL

acne sko / gina poncho / hm bukse & belte / céline veske / tiger of sweeden genser


ET LITE SERIETIPS

YES, endelig har jeg funnet en serie jeg har blitt hekta på! Takk for tips til Kjersti, en snill bloggleser som virkelig hadde rett i at hun og jeg har samme seriesmak ;-) Digger du Greys Anatomy, liker du garantert denne også. Bare så synd det kun er lagt ut syv episoder som jeg selvfølgelig allerede har pløyet meg greit igjennom, hehe. Gleder meg allerede til neste episode blir sluppet! Så hvis du er som meg og føler du har sett alt av serier som er, burde du så absolutt sjekke ut denne.

SYRROR

Syrror er en svensk dramaserie som du finner på TV2 Sumo, hvor vi følger hverdagen og livet til fire sykepleiere på et av Stockholms største akuttmottak. Spennende, passe dramatisk og perfekt underholdning når du vil ha noe oppslukende som snurrer på skjermen. Jeg liker denne veldig godt! Sykehusserier er av en eller annen merkelig grunn alltid fengende, ikke sant? Og apropos det, gjett hvem som fant ut at hun ikke har sett de to siste sesongene av Greys? Say what! Ikke spør meg hvordan det er mulig at dette har gått forbi meg, men jeg ble i hvert fall happy ;-) Jeg har nemlig sluttet å sove om nettene, så da er det kjekt å ha en episode eller fem som kan få tiden til å gå. I morgen er det ut å få tak i nye madrasser til den steinharde senga mi, jeg føler meg som en levende zombie om dagen ass...

LUN VINTERSALAT

I går var jeg på besøk hos skjønne Olivia, og jeg fikk servert en helt nydelig lunsj. Vintersalat med reinsdyrskav, virkelig helt nydelig og perfekt å servere til gjester på dager hvor du gjerne vil ha et litt lettere måltid. Dette hadde så gode smaker, og ikke minst var det skikkelig digg med en god salat som en kontrast til all julematen som fort kan bli tungt. Jeg fikk selvfølgelig spurt om oppskriften på vintersalaten, slik at jeg kunne dele den med dere.TIL TO PERSONER TRENGER DU:

250 g reinsdyrskav  2 ss smør og olje til stekning  100 g brokkoli 1 finhakket chili 2 gulrot 100 g rødkål
65 g babyspinat Saften av en appelsin 1 ts eplecidereddik Salt & Pepper

SLIK GJØR DU:

Stek reinsdyrskavet i en varm stekepanne med 2 ss smør, til det er helt gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, før du legger kjøttet over i en gryte. Ha litt olje i stekepannen og fres brokkoli til den blir mør. Ta så i chili, gulrot, rødkål, babyspinat som du freser enda litt til, klem over saften av appelsinen, ha i eplecidereddik og reinsdyrskavet. Bland godt, før du til slutt smaker du til med salt og pepper over hele salaten. Server gjerne med brød og smør.

Bon Appétit!

DA VAR DET JULEFERIE

LET THE HOLIDAYS BEGIN

Når jeg spaserte hjem i mørket i dag, etter å ha vært i årets siste regnskapsmøte - kjente jeg en stor lykkebølge skylle over meg. Livet er fint! Jeg er heldig, som har så fine folk rundt meg og en hverdag jeg er takknemlig for hver eneste dag. Følelsen av å ha blitt ferdig med alt jeg skulle for året er virkelig helt nydelig, og nå dere - nå har jeg JULEFERIE! Ikke fra bloggingen selvfølgelig, men alt det andre rundt. Så nå skal skuldrene senkes, jeg skal være oppe lenge om kveldene, nyte late julemorgener og bruke all tid jeg vil sammen med de jeg er glad i - uten å alltid måtte stresse fordi jeg har ting jeg føler må bli gjort. En nydelig følelse, for ja - nå begynner endelig julen sånn på ordentlig.

Hvert eneste år må jeg alltid se Hjemme Alene filmene...
Lille Kevin og alle rampestrekene hans må til for å finne julestemningen sånn skikkelig!

♥ ♥ ♥

Hvordan har dere det, fine lesere? Jeg håper dere alle har det bedre enn best, og nyter denne fine tiden med gode folk rundt dere. Nå gleder jeg meg til å dele de fine dagene vi har i vente med dere, familieselskaper og masse kjekt står på planen. På lillejulaften resier jeg hjem til mine foreldre for jul, og blir til første juledag. Etter det skal jeg hjem til meg selv og skal gjøre i stand leiligheten, jeg har nemlig invitert til en stor brunsj her hos meg på nettopp andre juledag. Tenker å gjøre det til en ny tradisjon, nå som jeg endelig har masse plass - er det så gøy å kunne invitere alle hjem.

ÅRETS SISTE JULEKONSERT

MED DISSE TO FINE JENTENE

For en nydelig dag det var i går! Først en ordentlig koselig middag med regnskapsføreren, hvor vi gikk over tallene for 2016 og snakket om planene fremover. Jeg er superfornøyd med året som har gått, og det er Geir også - så da sier jeg meg fornøyd :-) Etter tapas til forrett, biffmiddag og et glass rødvin i godt selskap, dro jeg videre for å møte Susanne og Heidi. Altså, har du sett for noen flotte jenter? Så heldig som får hygge meg med disse to solstrålene! Maria Arredondo hadde julekonsert på Q42 her i Kristiansand i går, og siden jeg er storfan av den dyktige Maria - var det ingen tvil om at denne konserten måtte jeg på. Hun er så utrolig flink, det var absolutt alle som sang og konserten var virkelig helt magisk. En nydelig kveld!HJEM TIL JUL

Når barnekoret kom syngende inn på slutten, så ble jeg så rørt at jeg nesten begynte å grine. De var jo bare så innmari skjønne og flinke der de stod på den store scenen, foran såpass mange mennesker. Den ene lille gutten som sang solo smeltet hjertet mitt helt, og jeg fikk lyst å kidnappe han med meg hjem til jul! Haha.. Nei, nå er julestemningen virkelig satt! Tenk at det allerede er 21 desember i dag, dere? Hjelpes som denne måneden har flydd avgårde. Snart er årets fineste dag her, og jeg er helt sikker på at jeg ikke er den eneste som gleder meg? Iiiiih...

ALL CLEANED UPAND READY FOR THE HOLIDAYS


. . . .

I dag fikk jeg tatt julevasken, for andre gang.. Dere vet jo meg og vasking, det er ingen problem å innrømme at jeg er smågal akkurat her... Haha! Men et rent og pent hjem er viktig for meg, spesielt siden jeg jobber hjemmefra. Flyter det rot og støv rundt meg så forsvinner alt av arbeidsro, så derfor svinges nok moppen ganske ofte her hos meg. Har dere forresten prøvd ut disse strikkeklutene til å vaske med forresten? De er helt fantastiske, og fungerer gull på alt fra høyglans til benkeplater. Jeg er så fornøyd med de! Dette er jo egentlig noe som kan strikkes selv, men hvis du er som meg og ikke eier tålmodighet til sånt - kan de heldigvis kjøpes også. Et aldri så lite husmortips for oss vaskeglade mennesker ;-)


Nå har jeg nettopp vært ute å spist en helt nydelig middag sammen med Geir, og gjett hvem som ble kårt til årets kunde? Heldige meg! Deler bilder med dere siden, nå skal jeg videre på julekonsert med venninner. Følg meg gjerne på snapchat @ladyyyka, der oppdaterer jeg flittig gjennom dagene mine slik at dere får bli med på det meste av julekosen! Stor klem fra meg.

EN KVELD JEG VIL HUSKE FOR ALLTID

Det er enkelte ting i livet jeg alltid kommer til å huske. I går var en sånn dag. Tidlig i desember fant jeg ut at jeg hadde lyst å arrangere julekonsert på sykehjemmet der jeg er frivillig, og sendte melding til Pål Rake om han hadde lyst til å stille opp som artist. Pål er en av de absolutt flinkeste og dyktigste jeg vet om i musikkbransjen, så at han ga meg et stort ja med en eneste gang - kunne jeg nesten ikke tro. Tenk at det finnes så snille mennesker?

ÅRETS FINESTE JULEKONSERT

I går ble endelig julekonserten et faktum, og det var helt fantastisk. Det å få bidra og gjøre noe som betyr så mye for andre, er virkelig helt ubeskrivelig og dette er hovedgrunnen til at jeg er stolt av jobben min. Jeg har muligheten til å hjelpe, påvirke, bidra og være med for å gjøre en forskjell. Du kan si hva du vil om levebrødet mitt, men en ting er sikkert - bruker man posisjonen sin riktig, kan man få til ganske fantastiske ting. Det har vært noen helt spesielle måneder i eldreomsorgen, og dette er bare begynnelsen. Det er så mye jeg vil gjøre, fikse og ordne - for at ting skal bli bedre for de eldre. Det er slike ting som dette som gjør meg glad, og slike ting som gjør meg stolt. Nei, jeg blir ikke stolt av å kjøpe meg en dyr veske eller dra på flotte ferier. Jeg blir stolt av å ha muligheten til å bidra til en forandring. Og jeg er så glad for å ha blitt kjent med så flotte mennesker de siste månedene. Tusen takk til deg, Pål. Du gjorde gårsdagen til en opplevelse for oss alle.VERDENS SNILLESTE PÅL RAKE <3
Og tusen takk til sykehjemmet som har åpnet dørene for meg hver torsdag. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

CHRISTMAS HACKS

Lyst å lage ordentlig julete bakst? For eksempel brownies eller sjokoladekake? Ta formene du bruker til å lage kakemenn og pepperkaker med, legg de på et stekebrett pakket med bakepapir og ha i kakerøren oppi formene. Og voila - du får tidenes søteste kaker du kan servere til gjester! Favorittene mine er brownies formet som julebjelle og juletre.

Ønsker du å stusse juletreet ditt? Do it! Og spar på det som blir igjen slik som jeg har gjort ;-) Sett det i vann, pynt med litt lys og skap julestemning enda et sted i hjemmet. Dette står i gangen min, og jeg syns det er såå koselig!

Julestjerner er så fint, og en perfekt blomst for å skape julestemning i hjemmet! Det viktigste å huske på er å ikke dra blomsten ut i kulda etter du har kjøpt den, da dør den med en gang - så pass på at blomsterbutikken pakker den godt inn i papir for deg. Julestjerner skal aller helst stå på et varmt og lyst sted. Vil du at den skal leve lengst mulig, vann den kun forsiktig når jorden er tørr og bruk lunket vann når du vanner den. Ikke la det ligge overflødig vann i potten, da faller bladene av.

Har du fine julepakker stående? Bruk de som pynt frem til gavene skal leveres! Hos meg står absolutt alle julegavene rundt i leiligheten, de fineste står som detaljer på kontoret - mens resten er under treet.

Lyst å dekorere med en litt annerledes julepynt? Ta deg en tur ut, plukk kongler med deg og spray de med litt glitter. Legg de så i en gjennomsiktig vase, og pynt med en liten lysslynge. Det blir så koselig, spesielt om kveldene!

Ikke kjøpt deg den populære ugly christmas genseren enda? No worries! Finn en gammel strikkegenser i skapet, og sy på alt du finner av julepynt hjemme. Store sløyfer, candycanes, nisseluer og juletrepynt er dødskult å henge på genseren! Da får du noe ingen andre har, og du får garantert spørsmål om hvor genseren er kjøpt. Hjemmelaget er gøy!

Føler du allerede etter noen dager at jueltreet ditt drysser? Det viktigste er at du har akklimatisert treet ditt før du tar det inn, et juletre skal alltid tilvennes inneklimaet før det settes inn i stuen. Jeg satt mitt i garasjen i to dager, og nå har det stått i snart tre uker uten å drysse! Husk alltid også å vanne treet regelmessig, med friskt vann slik at det kan drikke så mye det vil.

Bruk dobbelsidig tape på julegavene! Det blir så mye finere og delikat uten tapen som tar plass på gavepapiret.

Når julen er ferdig og all pynten skal av treet, surr juletrelysene stramt rundt en kleshenger. Da sørger du for at de ikke klynger seg sammen og at du neste år må bruke en liten evighet for å få lysene løs igjen. Et smart lite tips!

JEG TRENGER EN PAUSE

Den siste tiden har jeg kjent på noe jeg sjeldent gjør, og jeg vet at de fleste av dere sikkert har merket det. Det kom til et punkt hvor jeg fikk treningen helt opp i halsen, så i begynnelsen av desember bestemte jeg meg for å ta en solid pause. Så ja, jeg har sluttet å trene. For en periode. Det er i hvert fall slik jeg tenker på det. Når ting blir så ille at du nesten begynne å grine fordi du presser deg på trening dag etter dag, når du egentlig ikke har lyst - da tenker jeg at det er på tide å si stopp. Det er selvfølgelig småkjipt å slutte med en ting jeg alltid har vært så glad i, men det å ha gode og dårlige perioder håper jeg er helt vanlig. Dette er definitivt en veldig dårlig periode for meg, men da er det bedre å godta det, ta en pause, senke skuldrene og tenke at treningssenteret er der når jeg har lyst å komme tilbake. Det brenner ikke, og jeg tror ikke på å presse seg såpass mye at man mister alt av gnist. Trening har vi alle godt av, og jeg håper så inderlig motivasjonen kan komme tilbake til meg. Jeg vet ikke når, men kanskje på Hawaii hvor solen stråler og jeg kan løpe ute med palmer rundt meg? Jeg håper at dette ikke tar så alt for lang tid, for trening er noe jeg vet gjør meg til en gladere og mer kvikk person. Men nå trenger jeg en pause, så da er det bedre å glemme dette som har plaget meg i flere måneder og bare si at nok er nok :-)

GOD MANDAG, DERE!

Det jeg gjør nå om dagen er å gå lange turer ute i frisk luft, når dagslyset er her og prøver å få til så mye bevegelse som mulig på den måten. Jeg lurer faktisk på om jeg for første gang i mitt liv har blitt vinterdeppa? Skulle ikke tro det er mulig for meg, men jeg kjenner meg ikke helt 100% om dagen. Jeg kjenner det er tungt å stå opp om morgenen, mye av grunnen er fordi jeg sliter skikkelig med søvnen, så jeg er generelt sett mye trøtt og ikke helt på topp. Det er overhodet ingen grunn til det, men igjen - vi har alle gode og dårlige dager. Jeg er jo egentlig en overgira og generelt sett glad person - og det er jeg fortsatt altså, men jeg fyker ikke til himmels om dagen fordi energien er i hundre... Haha! Uansett, mandagen starter snart med lang tur ute sammen med Monique. Det gleder jeg meg til! Ønsker deg en fin start på den nye uka.
ysl veske - gina bukse & poncho - acne boots

DAGENS JULEFILM

Denne filmen som handler om nettopp jul og familie er helt fantastisk morsom, og jeg så den for noen dager siden sammen med Celina. Vi var begge enige at den fortjener å bli dagens julefilm på bloggen ;-)

TODAYS CHRISTMAS MOVIE- THE FAMILY STONE

Familiegjenforening til jul byr bare på glede, eller? Hos familien Stone går det helt galt, og den liberale storfamilien får virkelig satt tålmodigheten de ikke har på prøve når alle kommer hjem til årets store julefeiring. Familien eldstemann Everett bestemmer seg nemlig for å ta med sin nye kjæreste hjem til jul, slik at hun endelig kan få møte både foreldre og søsken. Men det går så galt som det kan gå. Meredeth har nemlig et stortalent med å si alle gale ting til helt feil tidspunkt, og familien er derfor ikke spesielt begeistret over Everetts nye flamme. Meredith forstår ikke når hun må slutte å snakke, mens Stone-familien forstår ikke hva sosiale antenner er. Sammen blir disse folkene en total katastrofe, og når Everett plutselig ber om bestemors gamle giftering - ja da smeller det greit i huset til Stones......

Denne filmen må du se ila desember, den er virkelig supermorsom og feelgood! The Family Stone finner du på Viaplay, men jeg er ganske sikker på at Netflix også har den. Koselig og julete film å snurre denne søndagen

EN JULETE FROKOST

annonse

Mitt fantastiske samarbeid med Yoplait dette året nærmer seg slutten, og jeg skal lett innrømme at dette er et av de gøyeste samarbeidene jeg har hatt i 2016. Det å få skrive om ting man virkelig digger, og har kjøpt selv på butikken i flere år - det er helt fantastisk moro! Siden det i dag er fjerde søndag i advent, tenkte jeg å dele en deilig og julete frokostbolle med dere

FJERDE SØNDAG I ADVENT FROKOSTI bunnen av bollen finner du mandler og havregryn som jeg har brent i stekepanna i noen minutter sammen med litt margarin og en toppet spiseskje sukrin gold. Dette, sammen med to beger vanilje-yoghurt over er helt magisk, her snakker vi skikkelig smaksbombe av en frokost! Til topping over der igjen ble det appelsin, bringebær og blåbær. Denne yoghurten er fri for både sukker og fett, så dersom du fortsatt er sulten og vil ha en runde to med frokost - kan du gjøre det med den aller beste samvittighet. En god frokost som dette gir en god (og ekstra koselig...) start på dagen.

PÅ BEDRINGENS VEI

FEELING LIKE THIS TODAY ..ZZZzzZZ

Herregud for en natt jeg har hatt.. Det hele begynte at jeg plutselig våknet av noen helt syke smerter i hele kroppen, og hadde så vondt i magen at jeg seriøst måtte hyle fordi det gjorde så vondt. Når sånt skjer og jeg er alene blir jeg småredd, så jeg ble helt stresset for at jeg skulle krepere her for meg selv... Trykket helt febrilsk rundt på magen for å kjenne etter om det var blindtarmen som var vond, men det var det heldigvis ikke. Ja, litt dramatisk - men det var seriøst så vondt at jeg har ikke ord. Haha, huff! I et lite sekund vurderte jeg å ringe lege, men plutselig begynte jeg å kaste opp og heldigvis hjalp akkurat det. Tok paracett og ibux, så sovnet jeg igjen og våknet opp trøtt som en strømpe noen timer senere. Altså, jeg må jo ha spist noe jeg ikke har tålt? Vi hadde ost og kjeks i går, så det å spy opp blåmugg-ost er virkelig ikke noe jeg kan anbefale. Fysj!

Nå håper jeg egentlig bare at formen kan komme seg, i kveld er det den årlige nissefesten med over 50 stk som kommer og jeg har jo så lyst å være med på moroa! Om du har noen kjerringtips til å få opp energien i rekordfart må du gjerne skrike ut, jeg føler meg litt som Milo på disse bildene i dag. Hehe.. Håper helgen din har startet bedre enn min?

VIPP PÅ KJØKKENET


NEWS IN THE KITCHEN

Jeg har jo helt glemt å vise dere mitt nyeste tilskudd til kjøkkenet, som egentlig var på plass for flere uker siden. Denne lekre hyllen fra VIPP, og egentlig det meste som er plassert i den. Den beige veggen på kjøkkenet har virket litt tom og jeg har vært usikker på om jeg skulle fylle den med noe, eller bare la den være som den er. Men når jeg spottet denne fine hyllen var det ingen tvil om at jeg måtte kjøpe den med til kjøkkenet. Og spør du meg, så passet den perfekt!

Salt og pepper-bøsser fra Menu. Glasskrukker fra Tine K.
Julekopper fra Lexington. Produkter fra Nicholas Vahé.
Hvite porselensboller fra Asa Design. Svart service fra Royal Copenhagen.


   

Hva syns dere? Jeg er så glad jeg valgte å henge denne opp :-) Gøy å ha fremme litt "rot" også, så blir ting litt mer hjemmekoselig og personlig. Som en liten touch av jul, valgte jeg som dere ser å fylle opp glasskrukkene mine med kakemenn og pepperkaker nå i desember. Syns det ble riktig så koselig, jeg!

MITT MØTE MED ELDREOMSORGEN

Må det være ensomt å bli gammel? For en stund tilbake bestemte jeg meg for å ta steget ut i eldreomsorgen, og hjelpe til på et område vi alle vet at det trengs. Nå har jeg jobbet som frivillig i fire måneder på et eldresenter her på Sørlandet, og jeg kan ikke se for meg at jeg noen gang skal slutte med mine ukentlige besøk. For hva skjer egentlig i eldreomsorgen? Jeg har skrevet lite om dette, og etter alle disse ukene har jeg dannet meg et intrykk som jeg gjerne vil forsøke å dele med dere på best mulig måte. For ja, det er ensomt å bli gammel. Men, nei - det burde ikke være det.

De tre første gangene jeg var på eldresenteret, kjørte jeg gråtende hjem igjen. Tårene bare trillet, og jeg hadde helt vondt i hjertet. Jeg var redd jeg ikke var sterk nok til å være på et sykehjem, jeg fikk så vondt av de gamle menneskene som egentlig bare ville ha selskap. Jeg hadde problemer med å se all ensomheten på såpass nært hold. Og jeg hadde lyst å ta de alle med meg hjem. Men jeg måtte bestemme meg for å ta meg sammen, bli ordentlig kjent med personene som var der og gi det sykepleierne ikke har muligheten til. Jeg ville gi tid. Tid til å snakke og lytte. Tid til individuell omsorg.

Jeg har spurt de eldre jeg har blitt kjent med hva de savner i hverdagen sin på sykehjemmet, og svaret er alltid det samme. De savner familien sin. Den største frykten de gamle har, er å bli glemt. En samtale med en gammel dame jeg har blitt så glad i, har spesielt brent seg inn i hjertet mitt. Hun begynte å gråte når jeg stilte spørsmålet om hva hun ønsket seg til jul. Hun ønsket seg bare en ting. Et besøk av barnebarna sine. Hun var 100% klar over at sengen hun nå ligger i, er siste stoppested. Siste stoppestedet før døden. Det er vanskelig å vite hva det riktige er å si i en slik situasjon. For det finnes ikke noe riktig å si. Det gjør så vondt, og det er så trist at det er slik for såpass mange. En annen gammel mann jeg snakker mye med, hadde et annet ønske. Å få se oldebarnet sitt, som han ennå ikke hadde fått møte. Oldebarnet er over ett år.

Men jeg skal ikke dømme, jeg ønsker bare å oppfordre. Har du et familiemedlem på eldresenter, ta turen dit for å besøke. Det betyr så mye mer enn du kanskje tror, et lite besøk betyr verden for personen som ikke har annet på planen sin enn å bare være på samme sted. Alle de gamle jeg snakker med, sier at en halvtimes besøk er mer enn nok. De krever ikke flere timer med besøk, de ønsker bare å føle at de fortsatt er en del av familien. At de ikke er glemt. Det er så viktig å huske at det eldre mennesket fortsatt er den personen han eller hun pleide å være. En mamma, en pappa, en venn, en bestefar og bestemor. Helsen har forandret seg, men ønsket om å få muligheten til å være litt sammen med familien sin vil alltid være der.

Hver torsdag er jeg på eldresenteret. Jeg gleder meg til hver eneste gang, rett og slett fordi jeg ser hvor mye glede det gir. Jeg spiller yatzy med beboerne, har gode samtaler, går tur med de som ønsker når været tillater det og prøver å skape glede i en hverdag som ellers fort kan bli grå. Jeg vet det skaper glede. Sist gang jeg var på besøk, ble det full allsang med julesanger i stuen sammen med de eldre og det var virkelig rørende. Smilene når flere av de ser meg er ubeskrivelig, og jeg blir alltid møtt med klemmer. På torsdag tok en av mine gamle venner forsiktig tak i meg, og hvisket meg i øret at "jeg har blitt så utrolig glad i deg, Kristina". Hun gleder seg hele uken til jeg skal komme. Torsdager har plutselig blitt en ekstra fin dag for mange på eldresenteret. Og det er så godt å vite at noe som egentlig er så lite, kan gjøre så mye.

Tid er den fineste gaven du kan gi. Spesielt nå i julen, hvor dagene blir ekstra ensomme for mange eldre. Ikke glem bort de som sitter på eldresenteret, de trenger deg og de trenger å få se menneskene de er glad i på lik linje med oss. Vi trenger mer familieomsorg. Det nytter ikke legge alt over på sykepleiere og hjelpepleiere, de har ikke tid eller mulighet til å gjøre mer enn jobben sin. Som er å gi pleie. Den gode, trygge og nære omsorgen må komme fra der den skal. Familien.

MED BUKSESMEKKEN ÅPEN

GOD MORGEN

Gjett hvem som forsov seg to timer i dag? Jess, hvem andre enn denne jenta. Jeg har fått ny iPhone, og vi har ikke blitt helt bestevenner enda kan du si ;-) Her hopper det fra norsk til gresk tastatur, og jeg blir jo så hissig at hele telefonen snart går i peisen. Så alarmen ringte selvfølgelig ikke når den skulle, og jeg som skulle våknet 07.00 - stod plutselig opp med et brak klokken ni. Så nå har jeg dårlig tid, mildt sagt! Hater når sånne ting skjer... Dagen skal jeg som vanlig bruke på eldresenteret, og vet dere hva? Til mandag braker det løs med en julekonsert for beboerne som jeg er så glad at jeg fikk til! Så her må det planlegges litt. Og ja, apropo eldreomsorgen! Jeg skriver ikke så mye om det, men i dag kommer det et ganske stort innlegg om nettopp det. Gleder meg til å dele med dere!

Før jeg løper avgårde kommer noen bilder av gårsdagens antrekk. Ble ikke så mange å dele dessverre, jeg løp tydeligvis rundt med buksesmekken åpen hele dagen og Knollen fortalte meg det selvfølgelig ikke før etter bildene var knipset ;-) Når du tror du har en god outfitdag sier jeg bare, men så har du egentlig løpt rundt som en mann hele dagen..tiger of sweeden genser / gina jeans / bianco sko / zara kåpe

FRISK SALAT MED SPEKESKINKE

Denne salaten serverte jeg til lunch for noen dager siden, og etter antall screenshots på snapchat - tenkte jeg at det kunne vært kjekt å dele fremgangsmåte med dere. Den siste tiden har jeg fått helt salatdilla, hvis man serverer med tilbehør som pesto, balsamiko, rømme og gjerne varme rundstykker - så er det virkelig helt fantastisk godt.TIL EN STOR SALAT TRENGER DU

Ruccola ♥ Isbergsalat  Spinatblader Avocado  Rødløk  Minipurre  Paprika  Agurk
Cherry Tomater  Chilinøtter  Spekeskinke

Enkelt og greit! Jeg blander bare alt sammen i en bolle, og passer på at jeg hakker opp alt av ingredienser (bortsett fra selve salaten og avokadoen..) veldig smått. Da er det aller best syns jeg. Til slutt strør jeg over chilinøtter, det gir prikken over i'en og er så godt til denne salaten. Server med hva enn du måtte ønske, her ble det grønn pesto, balsamiko og rømme. Pluss varme rundstykker rett fra ovnen, selvfølgelig. En nydelig lunsj som falt godt i smak hos alle :-)

HÅPER DET SMAKER

NESTE ÅRS FAMILIEFERIE

Som dere vet har familien alltid en fin tur sammen i året, og jeg har jo helt glemt å fortelle dere om planene våre for familieferien 2017! Bare tre uker etter at jeg er hjemme fra Hawaii skal kofferten pakkes igjen, og jeg hopper på flyet sammen med mine foreldre og lillebror. Vi skal til Fort Lauderdale, Miami, Haitii, Mexico og Jamaica!! For en DRØM! Du kjenner kanskje til reisemålene fra turen min sammen med bestevenninna tidligere i år, og den var så bra at det var ingen tvil om at neste års familietur måtte legges akkurat hit. Jeg gleder meg ihjel til denne turen, og alle opplevelsene vi skal få sammen.

Som dere vet er det ikke mange månedene siden sist jeg var på Jamaica, hvor jeg da valgte å besøke Blue Hole Falls. For meg som elsker å bade, dykke og hoppe fra klipper var dette helt perfekt - men verken Knollen eller resten av familien er like glad i å ha hodet for mye under vann... Haha! Jeg har likevel lyst at vi skal se en eksotisk og spesiell plass, gjerne fine fossefall og et sted som er eventyrlig - så jeg lurte på om noen av dere hadde tips? Da må dere gjerne si i fra, så blir vi så glade! Vi reiser i februar, og jeg gleder meg som en unge til ferie med den beste gjengen jeg vet om!

NEXT YEARS FAMILY VACAY
Fort Lauderdale - Miami - Haiiti - Mexico - Jamaica

FILM AV LEILIGHETEN MIN

For en nydelig dag jeg har hatt! Humøret er virkelig på topp, og mye av grunnen er alle fine tilbakemeldinger jeg får av dere :-) Dere er så snille og gode, virkelig en fin gjeng med lesere! I dag har leiligheten min vært ute i flere reportasjer, og hvis dere har lyst å se boligfilmen av den - så finner du den her. Interiør er virkelig en stor interesse hos meg, og når jeg får så god respons tilbake - er det selvfølgelig ekstra gøy å åpne dørene til hjemmet mitt. Gleder meg til å dele mye mer inspirasjon med dere her i tiden fremover. 2016 har vært et fantastisk år på alle måter, og jeg er helt sikker på at 2017 blir minst like bra!ONE HAPPY GIRL

Nå har jeg bestevenninna på besøk, jeg har mekket sammen bakt søtpotet til oss og vi koser oss her i sofakroken. En finfin tirsdag! Sett bort ifra at jeg tråkket rett i en hundedrit på vei hjem tidligere i dag, så har jeg ingenting å klage på altså ;-)

NOSTALGISK JULESTEMNING

ÅRETS FINESTE JULEKULE

SNOW GLOBE

Hvor flashback får man ikke til barndommen av denne snøkulen? Så himla fin! Jeg kom inn i butikken akkurat når disse ble pakket opp, og måtte selvfølgelig plukke med meg en hjem. Blir glad av å bare se på denne, og den lille røde julebilen inni da? Den gjør jo alt! Ønsker meg akkurat en sånn rød bil jeg kan kjøre rundt i snøen med og hente en haug av juletrær..... Haha! Nå skal jeg straks komme meg ut på langtur i sola, i dag er jeg nemlig hundevakt for verdens skjønneste valp. Casko er Milo sin aller best venn, så det er maks koselig å se de to leke så fint sammen. Kjekt med en lekekamerat for lille M også i blant! Ser dere igjen litt senere godtfolk, håper dagen deres er fin. ♥

KRISTINA'S JULEPANNEKAKER

MED SMAKEN AV JUL

Nå som det er jul, er det ekstra koselig å tilsette litt nye og spennende smaker i maten. Alt for å få opp julestemningen når snøen lar vente på seg her på det glade sørlandet ;-) Disse minipannekakene er supergode, og topper du med friske bringebær, banan og en liten dryss melis - får du virkelig et nydelig pannekakemåltid. Og best av alt? Det både smaker og lukter jul av disse.

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

2 ss sukker ♥ 6 egg ♥ 5 dl melk ♥ 5 dl hvetemel ♥ 50 g smør
En liten klype av... kanel, kardemomme og nellik.

SLIK GJØR DU:

Start med å piske sammen egg, sukker og melk, før du tar i hvetemel, kanel, kardemomme, nellik og smeltet smør. Sett pannekakerøren i kjøleskapet, og la den stå å svelle i en time - før du steker i smør i en stekepanne.


Håper det smaker ♥

NYE MULIGHETER

A BRAND NEW WEEK

Hei mandag, her er du alltid hjertelig velkommen! Det er alltid en god følelse å vite at man har en ny uke og nye muligheter i vente :-) Er du ikke enig? Mandager er for meg alltid kontordag, så i dag har jeg jobbet fra syv på morgenen og frem til nå. En riktig så fin og produktiv start på det som blir en fin uke! Etter at jeg fikk kontoret mitt på plass her i leiligheten, fyker timene på mirakuløst vis mye raskere avgårde. Det er skikkelig kjekt å ha alle arbeidstingene mine på en plass, jeg føler jeg har mye mer kontroll og oversikt på det jeg holder på med. En liten motivasjonsboost rett og slett! De kommende dagene skjer det mye rundt meg, så det er egentlig bare å henge i noen timer til. Men først, en liten spisepause! Jeg har hjemmelaget kyllingsuppe som står å småkoker på kjøkkenet, og så fort dere er oppdatert blir det middag i heimen. Håper du har hatt en fin start på dagen
acne sko - zara jeans - bikbok cardigan - holzweiler skjerf - ysl veske

UKEN SOM GIKK

UKENS HUMØR

Full av julestemning og reisefeber! Jeg nyter virkelig denne fine tiden, samtidig som jeg gleder meg så utrolig mye til Hawaii. Nå er det ikke lenge igjen til jeg og Wulff skal på nye eventyr. Iiih, det kommer til å bli helt magisk! Nyttårsaften på Honolulu er jeg helt sikker på at blir en uforglemmelig opplevelse.

UKENS JULESTEMNING

Søndag sammen med familien. Såå koselig! Da hadde mamma disket opp med det beste jeg vet om - nemlig kalkun med brun saus, poteter, rosenkål, gulrøtter og rødkål. Livets middag, det er faktisk ingenting som slår kalkun. Hele familie var samlet rundt bordet, jeg er så takknemlig for å ha et hjem som alltid er så godt og trygt å komme hjem til. Etterpå var det småkaker og juleprogrammer resten av kvelden. Glede!

UKENS SPILLELISTE

Chris Tomlin - Noel ft. Lauren Daigle
Rod Stewart - Silver Bells
Kurt Nilsen - Stjernesludd

UKENS LUNCH

På tirsdag var jeg på besøk hos Monique, det var alt for lenge siden sist jeg hadde sett go'jenta nå. Hun inviterte til koselig lunsj, og det var så gøy å se det nye huset hennes. Altså, for en drøm! Splitter nytt funkishus med sjøen som nærmeste nabo... Åh! Det er Monique vel fortjent, hun er nemlig en av de mest hjertegode og flinke jentene jeg vet om.

UKENS SERIE

Hmmm.. Jeg finner rett og slett ingen serier jeg faller for om dagen. Har dere et serietips til meg? Jeg har prøvd meg på både Shameless og Empire den siste  tiden, men de falt faktisk ikke i smak hos meg i det hele tatt. Så kjedelig, spesielt siden alle snakker så fint om begge to. Så, om dere har tips må dere gjerne si i fra! Jeg er så glad i å slappe av med en episode eller to om kveldene før jeg skal sove, men nå føler jeg seriøst at jeg har sett alt som er verdt å se.

UKENS SKJØNNING

På fredag hadde jeg koselig besøk av mamma og Målfrid, og gjett hvem som var med? Denne lille valpen! Han må jo være noe av det skjønneste jeg har sett... Måtte selvfølgelig snike på han nisselue for ei litta fotoshoot ;-)

UKENS KOSEKVELD

Det er sjeldent jeg drar med meg kamera på privaten lengre, men her kjenner jeg rett og slett at jeg må skjerpe meg litt. De aller fleste vennene mine burde overleve ei litta fotoshoot en gang i blant, eller hva? ;-) Før hadde jeg med kamera hvor enn jeg dro, dette er jo årevis siden nå, men jeg vet jo at dere liker godt når jeg deler litt fra privatlivet også. I sommer var jeg så flink, men nå har det liksom dabbet litt av her igjen kjenner jeg. Så fremover skal jeg prøve å bli flinkere til å by litt mer på slike ting også, og min kjære Marianne ble altså mitt første offer. Hehe! På onsdag koste vi oss en haug med ost og kjeks, noe som virkelig er den mest koselige snacken jeg kan tenke meg. Sitte rundt bordet i flere timer, ha gode samtaler og nipse på maten. Mmmm!


UKENS TANKE

Som sikkert hele Norge har fått med seg har det skjedd et tragisk dobbeltdrap her i Kristiansand, og når slike forferdelige ting skjer på såpass nært hold - er det vanskelig å tenke på stort annet. Jeg syns så uendelig synd på de berørte, og hele saken er bare så utrolig trist. Jeg har vært veldig i tvil på om jeg skulle nevne dette på bloggen, men jeg føler i det minste for å si at jeg tenker på alle pårørende. Ufattelig trist og tragisk hendelse som har berørt tankene mine døgnet rundt de siste dagene..

UKENS BESTE BILDE

Hvordan det ser ut når jeg prøver å gi Knollen en klem ..

CHRISTMAS WITH THE KRANKS

Det er tredje søndag i advent, og du har kanskje lyst å snurre en koselig julefilm i kveld? I dag vil jeg tipse om en superherlig og morsom julefilm som du absolutt burde snurre hvis du vil ha deg en god latter :-)

TREDJE SØNDAG I ADVENT

Ekteparet Luther og Nora har alltid vært glad i julen, feiret stort med alle de er glad i og dekorert huset sitt i alle julens flotte farger sammen med resten av det sjarmerende nabolaget i Hemlock Street. De har feiret under trygge og lykkelige omstendigheter hvert eneste år, men dette året skal det bli annerledes. Parets eneste datter Blair bestemmer seg nemlig for å reise bort, noe som gjør at Luther og Nora gruer seg til en ensom og stille julefeiring. Men, en kveld får Luther en idé om å gjøre noe annerledes. Han vil nemlig boikotte julen og rømme avgårde til Karibien. Palmer, sol og strand virker plutselig hakket mer fristende enn en ensom jul hjemme alene. Nora blir raskt med på idéen, men nabolaget blir ikke like happy når de får høre om ekterparets merkelige planer.. Ingen snømann på taket og ingen seier til gata under den årlige julekonkurransen - kun fordi Luther nekter å dekorere huset. Krangelen med naboene er i gang, og ting blir ikke mindre kaotisk når Blair ringer fra flyplassen og forteller at hun kommer hjem til julaften likevel...

Supersøt og morsom film som uten tvil gir julestemning. Du finner den på NetFlix
I GODT SELSKAP
BY-LØRDAG

Noen snapshots fra i går, før jeg la bort kamera og mobiltelefon for å nyte en skikkelig by-lørdag i solsteiken Deilig det også i blant, leve i nuet og bare ta seg litt fri fra alt av dokumentering. Men dere, dette været? Altså.. Jeg føler virkelig det er vår, og det er lite som minner om at det faktisk er desember. Er det bare her i Kristiansand man føler sommeren er rett rundt hjørnet? Haha! Jeg ønsker meg jo kulde og snø, ikke varmegrader og grønt gress på denne tiden av året liksom. Jeg hadde uansett en superfin lørdag i godt selskap, og på kvelden dro jeg videre til Celina for sushi og julefilm. Alt i alt har jeg hatt noen skikkelig fine dager, og denne søndagen kommer også til å bli helt nydelig. Jeg skal nemlig hjem til mamma på kalkun, og jeg gleder meg en haug! Kalkun med brun saus og poteter er virkelig det beste jeg får. Skikkelig nyttårsmiddag, og det passer meg perfekt siden jeg er skal tilbringe nyttårsaften på Hawaii og derfor bytter ut kalkunen med hva enn de serverer der nede.... Hoho!

Sees igjen litt senere, dere! Har du noen fine planer for søndagen din?

JULECOOKIES

Noen ordentlig gode julecookies står alltid på bakelisten over ting jeg må lage i desember. Mmmm! Pynter du med nonstop i grønt og rødt, blir de hakket mer julete og koselig spør du meg. Disse er supergode, og burde absolutt prøves.

TIL 20 COOKIES TRENGER DU

5 dl hvetemel  2,5 dl romtemperert smør  1 dl brunt sukker  1,5 dl sukker 
2 egg  1 ts vaniljesukker  1 ts natron  1 ts salt NonStop

SLIK GJØR DU

Start med å forvarme ovnen til 160 grader. Bland sammen sukker og smør i en bolle, før du tilsetter egg, vaniljesukker og blander videre til alt er jevnt. I en annen bolle kan du blande sammen mel, natron og salt. Ta så i dette litt etter litt i smørblandingen og rørt alt godt sammen. Så kan du begynne å legge på en stekeplate dekket med bakepapir. Legg en toppet teskje med deig på brettet, ha på nonstop og stek kjeksene i 10 minutter til de er lys gyllenbrune. Følg gjerne med under stekningen, disse må ikke stå for lenge - de er nemlig aller best når de er litt seige. Avkjøl kjeksene på rist.

Oppbevar julecookisene i en tett boks, og ha gjerne litt bakepapir mellom lagene slik at de ikke klisser.
Håper det smaker

GLAD I DERE

Fredagsgliset er mildt sagt på plass. Endelig er helgen her, og det er alltid like godt! Til tross for et glis som nesten går rundt, skal jeg si at jeg føler meg litt som et spørsmålstegn. Jeg har nemlig nettopp sett ferdig avslutningen til sesong to av Frikjent, og er mildt sagt lettere forvirret. Og nei, slapp av - jeg skal ikke spoile! Men kan dere ikke gi meg beskjed når alle har sett ferdig siste episode, slik at vi sammen kan diskutere litt teorier her? Haha! Blir jo smågal når jeg ikke kan få ut fustrasjonen min på bloggen akkurat nå kjenner jeg. Men, en ting er sikkert. Her må det jo bli en ny sesong?!

Da var det helg ..
OST, KJEKS OG VIN

TUSEN TAKK ..

Jeg vil også si tusen hjertelig takk for alle fine kommentarer jeg fikk av dere på innlegget mitt i går. Jeg blir helt varm i hjertet og ordentlig takknemlig av å ha en så god gjeng med lesere som dere! Det er ikke synd på meg som opplevde dette en gang, men det er synd på de som opplever ting som dette flere ganger i uka eller enda verre - på daglig basis. Trakassering og mobbing er helt forferdelig, slike ting må bli tatt på alvor uansett hvilken grad det er i. Enkelte mennesker må rett og slett lære seg å bli et bedre menneske, og slutte å gi andre arr i sjelen som kanskje aldri gror - fordi de selv er usikre på seg selv. Det er ikke kult å være slem med andre, og det vil det heller aldri bli. Jeg tror på å heie på hverandre, være positiv, snill og se det gode i andre. Og om du ser noen bli urettferdig behandlet, bruk stemmen din til å gi beskjed om at dette ikke er greit og gi en hjelpende hånd til han eller hun som ser ut til å trenge det. Ikke le med bare fordi du føler at de som står rundt deg forventer det.


Som dere ser er helgen godt i gang allerede, i kveld skal jeg kose meg sammen med Ninus :-) Gleder meg til etterlengtet kvalitetstid med bestejenta! Sender en stor klem til dere alle, bestegjengen min  Glad i dere!

HELG FOR MEG

VELKOMMEN, FREDAG!

Helg for meg er er rent og pent hjem, fredagsbuketten med blomster, nyvasket sengetøy, tid med de jeg er glad i, sene kvelder, late morgener og lave skuldre. Hele denne uken har vært spekket med sosiale kvelder, og helgen blir likedan. Det skjer noe hver dag på denne tiden av året, og selv om jeg kjenner at hodet higer litt etter en skikkelig alenekveld - får det rett og slett vente litt. Hehe! Om et par timer venter jeg mamma og ei venninne på lunsj, så det første jeg gjorde når jeg våknet i dag var selvfølgelig å ta helgevasken. Sengetøyet står til tørk i trommelen, men bortsett fra det, så ønskes fredagen hjertelig velkommen.

LYNGBY PORCELÆN

Hvor utrolig fine er ikke disse vasene, dere? De er fra Lyngby Porcelæn, og jeg begynner allerede å få en liten samling. En i duserosa til soverommet, en i svart matt til stua og en ekstra stor i glass til kjøkkenet. Sistnevnte er mitt siste kjøp, og jeg liker den utrolig godt :-) Føler disse vasene er et lite kunststykke i seg selv, og kan brukes i flere år uten å gå lei. Etter at jeg flyttet i denne leiligheten har jeg vært skikkelig flink til å kjøpe ordentlige ting, som jeg eventuelt kan samle på over flere år og som jeg virkelig setter pris på. Dilldall er jeg helt ferdig med, det er rart med det, men jo eldre man blir jo mer finner man stilen sin. God fredag, fine dere! Sees igjen litt senere, nå skal jeg gjøre klart til besøk med spekeskinkesalat og deilige rundstykker.

"DU ER EN JÆVLA HORE"

Jeg har vært usikker på om jeg skulle skrive noe om dette, negativitet er som dere vet noe jeg misliker sterkt. Men etter å ha snakket med mine nærmeste om det, tenker jeg likevel å dele. Jeg ser på meg selv som vanvittig heldig med bloggleserne mine, 99% av dere er helt fantastiske og vil meg bare godt. Men så er det denne ene prosenten da, som jeg heldigvis slipper å se for mye til. Ofte så dreier dette seg om småstygge kommentarer, noe jeg fint takler - etter ti år i dette gamet er det ikke noe jeg overhodet ikke bruker verken tid eller energi på. Men natt til søndag skjedde det noe jeg har tenkt mye på.

Jeg var på vei hjem etter en fin kveld på julebord, og spaserte alene nedover gaten på vei til leiligheten min. Plutselig stopper det en bil ved siden av meg, en bil hvor det var flere jenter tilstede. Uuuu, er det Kristina Andersen, blogger'n? - skrikes det etter meg. Allerede her fikk jeg en litt vond følelse og kjente meg litt usikker siden jeg var alene, men jeg smilte og svarte at ja, det er meg. Mens bilen står i krysset på rødt lys roper jenta videre at hun syns jeg er såå søt, mens hun vrir om stemmen sin på en måte som gjør at ironien mildt sagt er til å føle på. Jeg ønsker ikke å krangle eller gjøre noen sak ut av det, så jeg later som ingenting og svarer forsiktig så hyggelig at du syns det, mens jeg forsiktig går oppover for å prøve å slippe unna bilen. Plutselig blir lyset i krysset grønt, jenta ser muligheten for høydepunktet sitt og skriker for full hals "vet du hva du egentlig er, Kristina? Du er en jææævla hore!". Alle jentene i bilen ler rått, og mens de kjører videre gjennom krysset hører jeg fortsatt latteren. En latter av å ha gjort noen andre vondt, og såret med ord som overhodet ikke er greit. Og jeg står igjen helt alene som et spørsmålstegn. Jeg tror, helt ærlig, at jeg aldri har følt meg så liten eller dum før.

Slike ting kalles mobbing, og fy søren så vondt det gjorde. Det fikk meg til å lengte etter en venn, jeg skulle ønske jeg hadde noen som var glad i meg ved siden av meg akkurat i dette lille minuttet - så hadde det kanskje vært litt lettere. Heldigvis er jeg ikke alene, bestevenninnene mine var en telefon unna og jeg hadde allerede vært sammen med en stor del av vennegjengen få minutter senere. Men akkurat den følelsen, mens tre-fire jenter gjenget seg opp mot meg som stod mutters alene midt på mørke natta - da følte jeg meg så redd. Usikker. Litt dum. Alene. Og veldig liten. Dette fikk meg til å tenke på de som opplever dette på daglig basis. I Norge er over 35 000 mennesker mobbere. Det er skremmende høye tall, og jeg kommer aldri til å forstå hvordan noen kan ha det så kjipt med seg selv at de vil andre vondt. Mobbing er et reelt samfunnsproblem, og bare denne lille kommentaren fra denne jenta som åpenbart har store problemer med seg selv - gjorde meg vondt. Ikke nødvendigvis ordene som ble sagt (jeg vet åpenbart at jeg ikke er en hore..), men heller at de andre rundt jenta lo rått og backet henne opp i å oppføre seg som en slem person. De lo av at hun hånte meg. Og de fortsatte å le når de så jeg ble lei meg. Det var en merkelig følelse jeg er glad jeg aldri har måtte kjenne på tidligere i livet mitt.

Heldigvis er jeg stolt av meg selv som menneske, og sikker nok på hvem jeg er til å aldri tvile. Og vet du hva? Ingen som noen gang har vært slemme mot meg, har vært over meg eller bedre enn meg på noen måte. Tvert imot. Det er jeg så glad for! Jeg er en snill person som ønsker absolutt alle godt. Jeg har en god jobb, mange nydelige venner, en fin leilighet, økonomisk frihet, et flott team rundt meg og en familie som elsker meg over alt på jord. Det er kanskje dette som gjør at jeg tydeligvis har kvalifisert meg til å bli en jævla hore i denne jenta sine øyne? Da er det på tide å skaffe seg selvinnsikt, og få seg en virkelighetssjekk ass. Kvinnehat er så utrolig lite kult, så hvorfor oppfører enkelte seg slik? Det er en kjent sak at personer med lav selvfølelse ofte lar misunnelse og sjalusi ta overhånd. Og det er så trist, fordi vi er alle gode nok akkurat som vi er. Uansett hvordan man ser ut, hva man jobber med eller hvor man kommer fra - så er vi alle gode nok på hver vår måte. Og hvorfor skal man la sine dårlige følelser med seg selv gå utover noen andre? Jeg gremmes av jenter som oppfører seg slik. Det å mobbe noen vil aldri få deg opp og frem her i livet. Vær snille mot hverandre! Jenter som hater jenter har vi ikke tid til i 2016.

HJEMMELAGET LASAGNE

... med en liten vri!

Lasagne er noe som tar meg rett tilbake til barndommen. Vi hadde nemlig alltid lasagne med hvitløksbaguetter på fredager før, hver eneste helg. Da ble også middagen spist ute i stua sammen med hele familien, mens vi selvfølgelig så på Tore På Sporet. Er det noen av dere som husker det programmet? Fy søren så koselig det var å se Tore spore opp personer og gjenforene de med familie eller venner. Blir varm i hjertet av bare tanken på disse fredagskveldene jeg! Men, tilbake til poenget her. Lasagne! Jeg syns det er så utrolig godt, og har de siste to årene vært veldig fan av min egen vri på denne populære middagen som aldri går av moten. Nemlig speltlompelasagne, med hjemmelaget tomatsaus :-)

TIL TO PERSONER TRENGER DU

En pakke karbonadedeig  Åtte speltlomper 2 ss olivenolje  1 løk 1 ts oregano  2 fedd hvitløk 
1 boks moste hermetiske tomater 1 ts salt & pepper 1 ts sukker

SLIK GJØR DU

Forvarm ovnen til 200 grader. Så kan du starte med å brune karbonadedeigen i en stekepanne sammen med olivenoljen. I mens finhakker du både løk og hvitløk, og har det i stekepanna sammen med karbonadedeigen. La det surre i noen minutter, før du tilsetter resten av ingrediensene. La småkoke i ti minutter. Så kan du gjøre klart til å ta over i ildfast form. Fordel 1/3 av kjøttsausen i bunnen, ta over et lag med speltlomper og fortsett slik i tre runder. Til slutt strør du over raspet ost. Stek på midterste rille i ovnen i 20 minutter, og la lasagnen hvile noen minutter før du serverer den.


Server gjerne med varme baguetter og en frisk salat. Yums!

HJEMMEKONTORET MITT

IT'S FINALLY DONE

MY WORK SPACE AT HOME

Endelig er kontoret mitt her hjemme ferdig! Jeg er så vanvittig fornøyd med resultatet at jeg tror faktisk dette er favorittspotten i leiligheten. For meg som jobber hjemmefra såpass mange timer hver eneste dag, var det på høy tid at jeg fikk en helt egen workzone. Her kan jeg rote og styre, gjøre regnskap, jobbe på dataen og oppbevare alt på en plass - uten at det blir kaos i stue eller andre rom. Storkoser meg med å jobbe her og bare være kreativ med det jeg liker så godt. Akkurat nå er det som du ser selvfølgelig også pyntet litt til jul på hjemmekontoret, og jeg syns det ble så koselig :-) Og så må jeg jo bare nevne skinnstolen. Altså, den er bare så lekker. Jeg er seriøst helt forelsket i den! Muligens den fineste stolen jeg har sett i hele mitt liv, hehe. Klyper meg litt i armen hver gang jeg får forbi dette området altså, jeg er så utrolig fornøyd med alt sammen.

Dere spør meg jo alltid hvor ting er kjøpt, så jeg tenkte å bare svare med en gang :-) Absolutt alt på hjemmekontoret mitt er bestilt og kjøpt på Hansen & Co, verdens fineste interiørbutikk med de skjønneste damene her i Kristiansand. Om du lurer på hva slags merke tingene er, har jeg skrevet det litt lengre ned i innlegget. Så, hva syns du? Nå er jeg spent!


Skrivebordspult: HAY. Skinnstol: Muuto.
Lampe: Menu. Vase: Cooee
Bilde: Desenio. Gullsaks: HAY.
Stjerne & oppbevaringsbokser: House Doctor
DIY: VERTINNEGAVE

♥  ♥ 

Jeg syns det er så gøy med vertinnegaver! Den beste gleden man kan ha, er å gjøre andre glad :-) Denne gangen prøve jeg meg på en hjemmelaget vri av vertinnegaven, nemlig peanøttsmør! Hvem er det som ikke blir glad for å få en stor boks med det? Jeg tror dette faller i smak hos alle! Peanøttsmør var overraskende lett å lage, så her er det bare å prøve seg.TIL ET GLASS TRENGER DU:

300 gram usaltede peanøtter  1 ts havsalt

Start med å riste nøttene på 210 grader i 10 minutter, til peanøttene blir gylne i fargen. Så tar du alle nøttene i en stavmikser og kjører på full guffe i noen minutter, helt frem til nøttene er malt og slipper ut fett. La stavmikseren jobber videre til massen har blitt skikkelig smøreaktig, deretter smaker du til med salt og blander sammen enda litt til. Når alt har blitt til tykkelsen et peanøttsmør skal være i, tar du ut med slikkepott og oppbevarer i en tett glasskrukke.

HJEMMELAGET PEANØTTSMØR

Enklere tror jeg ikke det kan bli! Hvor koselig er det ikke å få noe som er hjemmelaget? Det er alltid kjekt å få noe som man ser at andre har lagt ekstra tid og energi på, syns jeg :-) Mitt peanøttsmør tok jeg i en søt glasskrukke, surret rundt litt rødt bånd og ga bort med en superfin hjerteskje. Den perfekte vertinne- eller julegave!

UKENS FILM: STILL ALICE

Denne fine og rørende filmen så jeg for ett par dager siden, og jeg visste med en gang at jeg måtte fortelle dere om den. Som sikkert mange av dere lesere vet, så er jeg stor fan av filmer som har en dypere mening med seg. Det å se på noe som gir en liten "wake up call" kan være veldig fint i en verden hvor det er fort å glemme hva som egentlig betyr noe. Nemlig en god helse og familie. Dette er en sånn type film som gjør at man får lyst å ringe absolutt alle man er glad i etter man har sett den, i tillegg til at man blir uendelig takknemlig for å ha foreldre som er friske og at man har en god helse selv. Still Alice er virkelig fin, og Julianne Moore gjør en så ekstremt god jobb i hovedrollen som Alzheimers-rammet.

STILL ALICE

Alice Howland har nettopp fylt 50, venter sitt første barnebarn og er meget populær i jobben sin som professor. Som lyn fra klar himmel begynner plutselig den spreke damen å glemme ord, minner forsvinner og identiteten til Alice skal sakte men sikkert forsvinne. Det tar ikke mange ukene før Alice får sjokkbeskjeden fra legene, hun får diagnosen tidlig-Alzheimers. Beskjeden kommer som et sjokk på hele familien, og den livstruende sykdommen gjør hver eneste dag til en kamp om å holde fast i den Alice en gang var. Alice gjør alt hun kan for å holde kontakten med den smarte og oppegående karrièrekvinne hun en gang var, samtidig som hun iherdig kjemper for å huske sine tre barn og sin flotte mann. Alzheimers er en hjerteskjærende diagnose som stjeler både minner og øyeblikk, og her får du følge familiens tøffe kamp mens de sammen kjemper mot sykdommen.

Still Alice er en ordentlig god film som får fart på tårekanalene, samtidig som den har et utrolig viktig budskap. Jeg anbefaler alle å se den, filmen finnes hos både Tv2 Sumo og Viaplay.
JULEGAVETIPS: DANIEL WELLINGTON

annonse

At jeg elsker Daniel Wellington er ingen hemmelighet. De klassiske og tidløse klokkene har vært en stor favoritt hos meg i alle år, og jeg begynner å få en ganske så fin samling nå. Med mitt nyeste tilskudd i gjengen, Dapper St Maves, har jeg hele seks DW-klokker. Og samlingen kommer nok bare til å vokse, disse klokkene er så fine og fresher opp hvilket som helst antrekk.

WWW.DANIELWELLINGTON.COM

Til og med Knollen liker disse klokkene, og det sier jo sitt - vi vet jo alle at min kjære lillebror er en meget vanskelig herremann når det kommer til dette med å glede seg over ting. Han har faktisk tre av disse klokkene selv, og fikk nettopp en 38 mm Dapper i rosegull med svart skinnreim av meg. Daniel Wellington har en haug av fine klokker til herre også, så hvis du har lyst å glede kjæresten din med en slik til jul - er det bare å sjekke ut det store utvalget.

ALWAYS KEEP TRACK OF TIME

TIL DEN SOM HAR ALT

Til den som har alt, eller bare ikke vet hva han/hun ønsker seg - er en klokke den perfekte gave. Hvis jeg personlig skal si mine favorittmodeller, så er det den nye Dapper serien og Classic Black som ble sluppet tidligere i høst. Disse to modellene er helt fantastisk fine, og jeg har begge to selv :-) Og du? Du får 15 prosent rabatt på alle klokker via nettsiden til Daniel Wellington med koden KRISTINA15 i hele desember. Det er gratis frakt og rabattkoden funker over hele verden, i tillegg til at du nå også får gratis gaveinnpakning med på bestillingen din om du ønsker det (samme som på bildet mitt, såå fin!).

VROOM VROOM

CHRISTMAS TREE ON ITS WAY

♥    ♥

Jeg har klødd i fingrene etter å vise dere denne lille saken! Christmas beetle - på vei til å levere juletre. Det er ikke så mye som skal til for å få julestemning i heimen, og dette skjønne bilen blir jeg varm i hjertet av hver gang jeg ser på. Den minner meg skikkelig om gamledager, hvor mange faktisk kjørte med juletreet på taket - noe utrygt bundet fast. Haha! Og ikke minst alle julefilmene, hvor treet faller av bilen og det bare bli helt komisk stemning. Ingen tvil om at denne lille julebilen skal ha fast plass hos meg hver eneste desember i årene fremover. Var den ikke søt vel?!

DET ER FORT Å BLI APEKATT

HELLO MONDAY

Det er rart med det, men etter en lørdag full av fanterier, så blir det alltid mye å ta igjen på mandagen for meg. Jeg har egentlig ikke tid til å leke rakkefant i helgene lengre, men nå er det jo tross alt desember og julebordsesong ;-) Så da er det klart man må være med på moroa så langt det er mulig. Derfor måtte det til et lite skippertak denne mandagen, så hele dagen og kvelden har gått til jobb. Når klokken bikket tre kjente jeg at hodet trengte luft og at det var tid for en liten pause. Så jeg pakket meg i vamre klær, og dro avgårde for å møte Celina. Så ble det langtur på oss i skog og mark, perfekt med en sporty date sammen med bestevenninna på en dag som dette. Frisk luft, bevegelse og sosialt på samme tid - bedre blir det ikke.

Med andre ord har dette vært en helt vanlig mandag. Og vet dere hva? Det er jeg faktisk så uendelig glad for! Alternativet er så mye verre, det er tydeligvis fort å bli helt apekatt i denne bransjen. Tenk at jeg slipper å både flashe rumpa, skape drama, utlevere de rundt meg eller drite meg ut for å kunne leve av dette? Fyttikatta så deilig det er å ha verdens beste jobb, sånn med integriteten i behold mener jeg ;-) Tommel opp for mandag, dere!hm veske, genser & jakke - vero moda bukse & lue - nike sko

UHØYTIDELIG OG MORSOMT

Nå er det mange uker siden sist jeg delte mine siste snaps med dere, det er liksom så mye annet gøy å dele med dere i disse dager. Men, her kommer en aldri så liten recap! Jeg tenkte å legge ut de siste filmene mine også en eller annen dag, jeg syns nemlig de er ganske så morsomme - her får dere hyppigere updates med både Knollen, Stian, Geir og egentlig alle rundt meg som jeg vet at dere liker ekstra godt ;-) Snapchat er virkelig gøy altså, måtte det alltid være like uhøytidelig, morsomt og hverdagslig som det er nå. Det er liksom det som gjør at appen skiller seg ut fra resten av de sosiale mediene, på snap er ting hakket mindre glasert og tilgjort. Her er man bare seg selv, og det liker jeg veldig godt.

Om du ikke følger meg allerede, så må du mer enn gjerne gjøre det
@LADYYYKA

UKEN SOM GIKK

UKENS HUMØR

One happy girl! Desember er her, og jeg kunne ikke kost meg mer enn det jeg gjør i disse dager.

UKENS JULESTEMNING

Det å få pyntet juletreet var virkelig en opptur! Det er så koselig her nå at jeg må klype meg i armen hver eneste dag jeg spaserer rundt her hjemme, føler jeg er i et lite eventyrland om dagen jeg. Hehe! Spesielt om morgenen, det er helt magisk å våkne opp til julestjerner som lyser i vinduet og et tre som gir stemning i hele stua. Glede! Alle julekakene er også ferdig bakt, så jeg gleder jeg en haug til å dele masse snadder med dere i ukene fremover mot julaften.

UKENS LATTERKRAMPE

Det må jo bli når Knollen ringte med beskjeden om at jeg måtte komme ut, så jeg løper ned og hva ser jeg? Jo, rakkefanten med halve granskogen på tilhengeren sin. Muligens den mest komiske pranken Knollen har stelt i stand i hele sitt liv, men heldigvis endte det opp til min fordel livet ;-) Hehehe.. Resultatet ble jo over all forventning.

UKENS SANGER

Nicky Byrne - Sunlight
Maroon 5 - Don't Wanna Know
Joshua Radin - Belong

UKENS HAPPENING

På fredag, da jeg hadde besøk av Abito. Vi filmet en stor julereportasje av leiligheten som skal komme ut i desember, og jeg er skikkelig stolt av å åpne dørene til hjemmet mitt for så flinke folk. Vi jobbet på spreng hele dagen sammen, og det ble filmet + knipset bilder til den store gullmedaljen. Jeg er så utrolig glad for det var nettopp julebilder som skulle bli tatt, da hadde jeg jo en super unnskyldning til å ta opp juletreet ekstra tidlig.... Haha!

UKENS SERIE

Frikjent og Skam. Altså, er det bare jeg som klikker helt av førstnevnte? Om de ikke snart finner ut hvem som er morderen går det rundt for meg... Jeg får jo så vondt av den godeste Aksel at jeg får lyst å hoppe gjennom tv-skjermen for å gi han verdens største klem. Og Skam da! For en overlegen og fantastisk godt laget sesong, som har en så viktig mening med seg. Stor tommel opp for begge disse seriene, jeg er helt frelst.

UKENS KVELD

Lørdagens julebord, med Marthe og vår kjære regnskapsfører Geir. Og ikke bare oss, her hadde Geiremann med seg både fruen og familien. Haha, tidenes mest utradisjonelle julebord! Og det er akkurat slik vi liker det. For et fyreverkeri av en kveld med denne magiske gjengen! Det var nydelig julemiddag, alt for mange fargerike drinker og høy partyfaktor. En kveld jeg kommer til å minnes lenge, og jeg gleder meg allerede til neste års julebord. Da vet du det har vært en bra kveld ass... Haha!

UKENS ALENETID

Det må bli i går det, noe ufrivillig sånn egentlig. Jeg var så klein i formen etter en alt for gøy lørdagskveld, så jeg lå rett ut på sofaen hele dagen uten å seriøst være utenfor døra. Huff! Det ble takeaway, alt for mange episoder av Shameless og x-antall powernaps denne dagen... Haha! Deilig å få hvilt seg helt ut da, så føler jeg meg superfin i formen igjen i dag :-)

UKENS KVALITETSTID

På torsdag tok jeg med meg verdens beste Mommo for vår ukentlige date, og som vi koste oss. Det ble pizza med mozarella på Mommo, og en helt nydelig meksikansk tomatsuppe på meg. Mmm!


BRENTE MANDLER

Brente mandler er så utrolig godt! Dette året prøvde jeg og Hilde oss på å lage de helt selv, og det gikk overraskende fint. Du må smøre deg med en god dose tålmodighet når du lager disse, men bortsett fra det - så går det på nullkommaniks! Disse smaker så godt, og i tillegg er de superfine å gi bort i jule- eller vertinnegave.

DU TRENGER:

250 g mandler 75 g sukker 0,25 dl vann 1 ts vaniljesukker 25 g meierismør

SLIK GJØR DU:

Start med å legge mandlene på et stekebrett dekket med bakepapir. Rist dem i ovnen på 200 grader i 10 minutt. Så kan du starte på den lille tålmodighetsprøven ;-) Ha sukker, vann og vaniljesukker i en stekepanne og kok opp. Ha på middels varme til sukkeret er helt smeltet, og ta så i nøttene. Rør godt hele tiden med en tresleiv, og etter en liten stund vil sukkeret krystallisere seg igjen. Videre fortsetter du å røre helt til alt sukkeret nok en gang er smeltet - dette tar cirka ti minutt. Når dette har skjedd, tar du i smøret og rører godt. Ha på lav temperatur hele tiden, rør i noen minutter og ha mandlene ut på et stekebrett dekket med folie slik at de ikke smelter sammen.

DEN PERFEKTE SNACKS I JULEN

Avkjøl, og oppbevar i tett boks slik at de holder seg lenge.
Disse er farlig gode og skikkelig crispy. Mmm!

DAGENS JULEFILM

Hver søndag mot jul, vil jeg snurre en julefilm for å få skikkelig stemning. Så, jeg tenkte jeg kunne dele filmene med dere. Er ikke det litt koselig da? Noen har dere helt sikkert allerede sett, mens noen kan være nye for dere. I dag vil jeg se The Polar Express igjen, dette er en animert julefilm som jeg virkelig aldri blir lei av - jeg ser den hvert eneste år.

THE TRUE SPIRIT OF CHRISTMAS LIES IN YOUR HEART

Polarekspressen handler om en liten gutt, Chris, som begynner å miste julestemningen. På selveste julekvelden ligger han i sengen og tviholder på troen om at julenissen faktisk finnes. Han håper på et lite besøk av nissen, og nekter derfor å falle til søvn. Plutselig hører han et ekstremt høyt brøl på utsiden av huset, Chris titter ut vinduet sitt og får øye på noe helt spesielt. Før han vet ordet av det er lille Chris med på en forrykende togferd mot selveste Nordpolen. Toget er gigantisk, skinnende og svart - skikkelig eventyrlig. Iført bare pyjamas og tøfler får Chris sin livs opplevelse, og aldri vil han miste troen på julen igjen. Om du ikke har sett denne magiske filmen, så må du virkelig gjøre det! Animasjonene er så utrolig fine, alt er så ekstremt godt laget og fargene tar meg rett tilbake til da jeg selv var liten. Det er nesten så jeg begynner å lure på om jeg skal tro på nissen igjen i håp om at polarekspressen skal komme utenfor her hvor jeg bor, haha! Men bare nesten...
DET FINESTE JULETREET

... i hvert fall det fineste juletreet jeg har hatt

MIN FØRSTE JUL I NY LEILIGHET
♥  ♥ 

Jeg skal ærlig innrømme at jeg så litt mørkt på det når dette gigantiske juletreet ble levert på døra mi sammen med en lillebror som holdt på å le seg ihjen, men 800 lys og alt for mange julekuler senere (jeg har ikke en gang tellinga...), ser jeg jo at jeg virkelig ikke kunne fått et finere juletre. Det er helt nydelig! Og stort. Så stort at jeg føler jeg lever i juleland, og for meg som elsker denne tiden av året, så kunne jeg vel strengt tatt ikke ønsket meg mer. Som jeg fikk beskjed om av fotografene her i går - når jeg først har plass til et såpass stort tre, så hvorfor ikke? Jeg må si meg helt enig! Det er enda mer jul rundt i leiligheten jeg vil vise dere, blant annet noen nydelige stjerner som henger rundt forbi - men det må vi ta på kvelden når det er mørkt. Da lyser det så fiiint! Tenk at dette er min første desember i ny leilighet? Jeg har aldri vært så glad i et sted som jeg er i dette hjemmet, og gleder meg til å skape både juleminner og gode historier her sammen med alle jeg er så glad i. Hjertehjerte!

EN FIN DAG

ONE HAPPY GIRL

Riktig god fredagskveld, dere! Denne dagen har virkelig gått nonstop, jeg hadde besøk av bolig-tv i dag som filmet og tok bilder av leiligheten, i tillegg til at de gjorde et intervju med meg. Det var så koselig med besøk av Line og gjengen, vi lo oss gjennom hele dagen og hadde en veldig fin dag med jobb sammen. Timene flyr jo avgårde når man har et så fint team i hus! Klokken tre var vi ferdige med å shoote, så da hoppet jeg i bilen og dro avgårde for å knipse bilder både til blogg, en kampanje jeg skal være med på og julekortbilder av meg og lillebror. Sistnevnte ble med en god del surmulig og rekking av finger, men jeg tror jammen meg det ble et par blindskudd også oppi alt det andre ;-) Mirakler kan skje. Så da sier jeg meg strålende fornøyd! Haha.. Nå blir det dyna i sofaen, film og snop resten av kvelden. Og med det sier jeg GOD HELG ♥
zara vest - acne skjerf - vero moda bukse - bianco sko

TRENGER DU HJELP TIL JUL?

Jeg vet flere gruer seg til jul, ofte for barna sine som gleder seg sånn og foreldrene ikke klarer å strekke til økonomisk. Julaften nærmer seg med stormskritt, og hvert eneste år prøver jeg å gjøre noe for å hjelpe de som gruer seg. I år har jeg lyst å prøve meg på noe litt annerledes. Trenger du hjelp til jul, eller kjenner du noen som gjør det? Ikke har råd til julemat, julegaver til barna sine, er alene med barn og sliter økonomisk eller hva som helst - personen skulle gjerne hatt en hjelpende hånd? Send meg en mail, så skal jeg lese over alt og finne noen personer jeg ønsker å hjelpe. Julen skal være preget av julestemning og trygghet i i alle norske hjem, og det å kunne gi noe ekstra til dem som trenger det mest, og forventer det minst - er noe jeg setter høyt.

Send meg en mail til kristinaandersenas@gmail.com og marker mailen med JUL. Tiden til å svare på alle mailene er det ikke hos meg i disse dager, men absolutt alle mail vil bli lest og vurdert. Alle som kontakter er selvfølgelig anonyme. Det vil ikke bli knipset bilder eller skrevet noe med om denne saken på verken blogg eller andre steder. Så.. Trenger du hjelp til jul, eller kjenner du noen som gjør det? Det er bare å gi meg en liten lyd ♥


KVELDSMAT SAMMEN

Noe av det koseligste jeg vet, er å spise kveldsmat sammen med noen jeg er glad i. Altså, jeg kunne gjerne gjort ting som dette hver eneste dag jeg! Dagens siste måltid er uten tvil det beste etter min mening, og jeg koser meg alltid når jeg kan rigge meg til med noe ekstra godt. I dag tenkte jeg å dele mine beste tips til koselig kveldsmat med venninner

KVELDSMAT MED NOEN DU ER GLAD I

Prøv deg gjerne på hjemmelaget pålegg. Jeg er for eksempel veldig glad i eggesalat, det er så digg! Da bruker jeg hardkokte egg, majones, finhakket vårløk, salt og pepper for å få den akkurat slik jeg liker den. Her er mulighetene mange, og det er helt innafor å prøve seg frem.

Sjokolmelk, varm kakao eller te må jeg alltid ha på bordet hvis jeg har invitert venner over på kveldsmat. Det er rart med det, men disse tre tingene forbinder jeg virkelig med kos og hygge. Spesielt sjokomelk! Mmmm..

Jeg er veldig glad i bake disse rundstykkene. De er supergode, sunne og ikke minst så går de raskt å lage. Det tar meg fem minutter å mekke sammen denne deigen. Disse er virkelig en slager hvis du vil ha ekstra god kveldsmat! Og du? Rundstykkene er best når de er varme rett fra ovnen, så server de gjerne med en gang.

Det er mye som er skikkelig kosemat på kvelden... Eggerøre, røkelaks, spekeskinke, sprø paprika, frisk agurk, varm omelett rett fra panna og masse digg pålegg.

Tenn masse stearinlys, ha rolig belysning rundt der dere spiser og dander kveldsmaten litt ekstra fint på bordet - da blir det liksom ekstra kos. Det skal virkelig ikke mye til for å få en ekstra cosy kveld sammen.

KOSEKOS

Noen bilder fra en dag jeg hadde kveldsmat en kveld i forrige uke, hvor tiden ikke strakk helt til - så jeg gjorde det like greit helt enkelt. Det trenger ikke alltid være så mye, da det viktigste er tiden man har sammen. Denne kvelden serverte jeg hjemmebakte rundstykker, ost, skinke, cherrytomater, nutella, diverse syltetøy og selvfølgelig sjokomelk...

AKKURAT NÅ GLEDER JEG MEG TIL

♥ Lørdag! Da braker årets første julebord løs, og det blir så gøy. Det er meg og Marthemor som er invitert til fint selskap sammen med Geir og flere andre. Det blir så kjekt! Og ikke minst gøy å ut på vift med Frk Borge igjen. Nå er det alt for lenge siden sist! Vi skal først ha litt drinker her hos meg, før vi tusler videre ned for å møte de andre for julmiddag og feiring av året som har vært. Yey! Desember er ikke bare den fineste måneden i året, men også en av de gøyeste.

♥ Å pynte juletreet mitt. Med tanke på størrelsen og hvor utrolig fint treet faktisk er, så tror jeg seriøst at det kommer til å bli tidenes jul her i leiligheten. I går kveld følte jeg seriøst at jeg var på skogstur, det eneste jeg ser her inne er liksom juletreet.. Nå må jeg bare kjøpe halve julebutikken først, treet er jo så stort at det blir jo en investering med bare pynten.. Haha!

♥ Alle reisene som skjer i tiden fremover. Kribler i magen av bare tanken! Dette året har jeg bevisst valg å fokusere på annet enn nettopp reising, da jeg ville prioritere den nye leiligheten min og faktisk var lei av å alltid ha en ny tur i møte. Kom jeg hjem, var det liksom ikke mange ukene til kofferten skulle pakkes igjen og jeg kjente det snørte seg helt i magen min. Men neste år? Bring it! Hawaii er allerede i boks, og allerede i februar reiser jeg avgårde på nytt eventyr igjen. Mars blir det også reising tror jeg, og slik fortsetter det. Hurra! Til neste år skal jeg uten tvil være flinkere til å kombinere jobb og opplevelser.

♥ At morgendagen blir over... Haha! Jeg stiller egentlig aldri opp på verken presse eller i media, rett og slett fordi jeg ikke har behov for enda mer fokus på meg selv. For meg er det nok i massevis med bloggen. Men interiør er virkelig noe jeg digger, så da jeg fikk spørsmål om jeg ville stille opp på boligtv bestemte jeg meg for å si ja. Jeg er jo veldig stolt av leiligheten, og det skal bli spennende å vise den frem! Men så blir jeg litt stresset da, så jeg gleder meg til å bli ferdig med hele greia, slik at jeg heller kan få sett resultatet som jeg er helt sikker på at blir superbra. Det er gøy å jobbe med flinke folk!

♥ Vise dere hjemmekontoret mitt. Det har blitt så fint, og det er utrolig kjekt med en egen arbeidsplass! I kveld blir det endelig ferdig, så jeg tenker å poste bilder til dere allerede denne helgen om alt går etter planen.

♥ Til å lage ny videoblogg! Jeg vet hvor glad dere blir for film, så derfor skal jeg fokusere mer på dette i tiden fremover. Stian spurte meg om vi skulle filme i dag, så da tenker jeg at vi gjør det. Eller nei, vent nå litt! Når jeg tenker meg om litt spontant her, så har jeg litt kjekke ting på planen i dag og i morgen. Hva med at jeg spiller inn litt gjennom begge dagene og deler med dere i egen video? I think yes!

hits