desember 2015

Bloggernes år

Det har vært et innholdsrik år, spekket med fine opplevelser, latter og glede. Det har vært et år med hard jobbing og til tider tøffe tak, men det er akkurat slik jeg liker det. Går du for drømmene dine, vil du alltid vinne til slutt. Jeg er stolt av dette året og hvordan det har vært. 2015 har vært bloggernes år.


Mange gjør narr av bloggerne. Mange tar dem ikke seriøst. Det bør de slutte med.
De har allerede rystet hvert tradisjonelle mediehus som ikke har fulgt med i timen, revolusjonert markedsføring på nett, og ført til direkte omveltning i både annonse- og reklamebransjen. Det er lett å bli skremt av forandringer. Men hvis man i stedet for å møte forandringer med frykt, møter dem med åpenhet, kan man begynne å se muligheter. Det er det bloggerne har gjort. De har tatt utgangspunkt i tiden vi lever i, og utnyttet den maksimalt. De har skapt en arbeidsplass i en bransje for noen år siden ikke eksisterte. Det er entreprenørskap.
Utdrag fra Petter Stordalen sin bok - "jeg skal fortelle deg min hemmelighet".


Jeg er stolt av å leve av det jeg elsker, og jeg er glad for at 2015 endelig ble året hvor bloggerne i Norge fikk endelig fikk et annet begrep enn rosabloggere. For i blant har det vært slitsomt å til stadighet måtte forsvare jobben sin. For hvorfor skal jeg forsvare at jeg i en alder av 23 år - startet opp mitt første AS, som går så det suser? Nei. Alt for mange mennesker følger ikke med i timen, og åpner ikke opp øynene sine for hva som skjer. Mulighetene til oss bloggere har aldri vært større, og fremtiden ser lysere ut enn noensinne. Så heng med, våkn opp og gi heller litt støtte. Det er dumt at så mange er redd for det som er annerledes, for i mine øyne - er det ingenting som er mer spennende enn å gjøre det de fleste andre ikke gjør. Det er kult å prøve noe nytt, skille seg litt ut og jobbe mot drømmene sine! Det er kult å gutse der andre nøler. Hva enn man lever av eller gjør, har det så mye å si? Det alt handler om er å være lykkelig, trives i egen hverdag og like jobben man går til om morgenen. Jeg har kanskje et av de mest spesielle yrkene som finnes, men jeg elsker det. Og jeg kunne ikke vært mer takknemlig for å få jobbe med akkurat dette. Skal man lykkes må man se fremover, og det har jeg store planer om å gjøre. 2016 - bring it on!

Godt nyttår til alle mine fantastiske lesere.
Jeg er så glad i dere alle, og takknemlig for at dere daglig følger meg her inne.
Et ønske om en flott nyttårsfeiring sendes til dere alle. Takk for et godt år med dere
på laget mitt, nå ser jeg frem til 2016 med blanke ark og nye muligheter.
Stor klem fra Kristina

Årets siste snaps

Da var det på tide å ha et siste blidedryss fra snapchat, for året 2015.
De siste to ukene mine, i et bildedryss fra iPhonen ♥
FOLLOW ME ON SNAPCHAT @LADYYYKA

Jeg sov helt til klokken ti i dag, og har nettopp dyttet i meg to knekkebrød med makrell i tomat. Favorittfrokosten for tiden, nammis! Så nå tenkte jeg å rulle bort til treningssenteret, og gjøre ferdig årets siste treningsøkt. Måtte det bli en god en! Jeg tenker 40 minutters powerwalk i oppoverbakke på mølla, etterfulgt av litt rumpepump. Tar det rolig på trening fortiden, da jeg må begynne forsiktig slik at jeg ikke skader meg igjen. Men det er uansett fantastisk deilig å være tilbake i gamle rutiner :-)

Ikke helt etter planenBIKBOK GENSER - LENE ORVIK COLLECTION VEST - NELLY BOOTS - CELINE VESKE - NIXON KLOKKE

Hva er planene deres for morgendagen, fininger? Jeg som hadde den kuleste planen i hele vennegjengen, sitter jo plutselig igjen uten noen plan i det hele tatt.... LOL! De fleste vennene mine har dratt til fjells alle veier, og siden jeg egentlig skulle vært på et fly til varmere strøk - har jeg derfor ikke tatt del i årets planlegging. Så da står valget mellom å feire med de venninnene som er igjen i Kristiansand, kjøre opp til Hovden for å feire med gjeng kompiser eller ha en rolig feiring hjemme sammen med familien. Vi får se hva det blir til ;-) Kjenner jeg er gira på å våkne opp fin i formen på første nyttårsdag, jeg har nemlig en greie om at jeg må ta den første dagen i det nye året med storm. Haha! Her har jeg nettopp kommet inn døren hjemme etter en hyggelig sushimiddag, og hjelpes så digg det var med noe annet enn julemat! Håper dere alle har det fint ♥

Litt sånn kjærlighetssorg

I dag våknet jeg opp med en følelse av kjærlighetssorg i kroppen, samtidig som at jeg vet valget jeg til slutt tok var det riktige. Etter mye grubling og tenking i julen, fant jeg til slutt ut sammen med familien at jeg ikke kunne dra til Thailand. Vi bestilte denne turen lenge før jeg visste jeg skulle selge leiligheten min, og nå som ting har endret seg og den faktisk er solgt - fikk jeg full panikk for hver eneste leilighet som ble lagt ut for salg i romjulen. Alle de fine leilighetene jeg så gjerne ville se på, hadde visninger mens jeg var i Thailand. Tanken streifet meg om mine foreldre kunne dra på visning og filme mens de var der, slik at jeg kunne kjøpe leiligheten usett fra Thailand. Det sier seg selv at tanken er helt idiotisk, så til slutt fant jeg ut at jeg rett og slett må bli hjemme - for å prioritere de riktige tingene. Jeg må få kjøpt ny leilighet så fort som mulig, fordi den jeg har nå skal jeg flytte ut av i februar, siden jeg da skal videre til Miami på jobbreise. Ja, denne frøkna kan å planlegge......

Selv om det føles uendelig bittert å bli hjemme i denne kulda hvor det ikke skjer noe fremover som jeg gleder meg til, i stedet for å være i paradis sammen med min beste venninne - er det dette som er riktig akkurat nå. Så billetten min er overført til Ida sin gode venninne Malin, og jeg er helt sikker på at de to kommer til å få en helt magisk tur. Altså, her snakker vi first class billetter på fly og det fineste hotellet jeg noen gang har sett. Dere kan tro jeg er misunnelig, og lei meg for at det ikke er jeg som ligger ved siden av Wulff for å slikke sol. En ting er sikkert, så fort Ida er hjemme igjen drar jeg rett til Oslo for å ha noen fine dager sammen med henne, og forhåpentligvis feire kjøp av ny leilighet. Enn så lenge får hun kose seg på verdens mest fortjente solferie i magiske Thailand, så får jeg være hjemme å grine litt mens jeg går på visninger... Haha! Hvis ikke jeg får drømmeleiligheten nå, så kommer jeg seriøst til å få sammenbrudd.

God tur Wulffen min! Jeg vet du spesielt kommer til å savne morgenstunder som dette med meg <3

noe helt spesielt

God morgen Her nytes en fortsatt lat julemorgen, med Ellen DeGeneres på skjermen, kakao i koppen og litt jobb på laptopen. Utenfor er det er hvitt lag av snø, og selv om den kom noen dager for sent - er det koselig likevel.

Disse dagene er definitivt fine, men det er likevel ingen tvil om at jeg gleder meg til hverdagen begynner igjen. 2016 - jeg har på følelsen at dette året skal bli helt rått! Nye mål er satt, og jeg har store planer om å smashe de alle sammen. I tillegg leker jeg litt med tanken på nye og spennende prosjekter, så hvis tiden bare kan strekke litt bedre til, har jeg lyst å prøve meg på noen nye utfordringer det kommende året. Vi får se, men en ting er sikkert - og det er at jeg vet det blir bra! Er vi flere som gleder seg til den beste kickstarten man kan få? Det er noe helt spesielt når det nye året ringes inn. Det er liksom så mye mer enn en ny uke, her har du 365 sider med blanke ark som skal fylles med den historien du ønsker. Det kribler i kroppen av bare tanken!

Men, fortsatt er det romjul og fri - noe jeg koser meg med. I dag skal jeg ha en skikkelig digg dag med masse selvpleie, freshe meg litt opp etter slappe dager og mye fri. Føst skal jeg til Hilde for å fikse negler, bryn og ta syrebehandling i ansiktet, før jeg skal videre til Marianne for å farge håret. Det skal bli fint! Senere er det tid for privatvisning på en leilighet jeg vil se på, før det blir selskap og kveldsmat sammen med Øyvind sin side av familien vår. En bedre tirsdag kunne jeg ikke ønsket meg :-)

I CAN AND I WILL

TODAY, BE THE BADASS YOU WERE TO LAZY TO BE YESTERDAY

Jadda! Trening nummer to etter jula er unnagjort, og det føles latterlig bra :-) I dag kjørte vi en økt med supersett på overkropp, og fikk trent både armer og rygg. Fryktelig tungt, men så innmari digg også! Jeg hadde nesten glemt hvor mye glede trening faktisk gir meg, det er få ganger smilet er så stort som når jeg er på gymmet og trener sammen med noen jeg er glad i. Det er hverdagslykke, det! Innmari deilig å være i gang igjen, og kjenne kroppen jobbe for hver eneste repetisjon man tar. Måtte jeg blir sprekere for hver dag som går! Hvordan har dagen din vært, fining? Her skal jeg straks komme meg i dusjen og gjøre meg klar til kvelden. Da blir det taco og kos med Hilde, jeg har ikke sett henne på lenge - så nå gleder jeg meg masse!

Bakerst i skapet
HOLZWEILER SKJERF - BIKBOK BUKSE - NIKE SKO - ACNE CARDIGAN

Denne jakken fant jeg plutselig bakerst i skapet, og jublet litt av glede når jeg fant den igjen. Den er jo så varm og god, perfekt nå på vinteren! Og sammen med dette digge skjerfet, holder jeg varmen på kalde dager. Jeg syns det er så digg å kle seg litt casual i blant, men trenger jo ikke alltid løpe rundt på høye heler. Godt å bryte litt av, og kle seg litt mer komfortabelt nå i vinter :-) Her våknet jeg for ikke så alt for lenge siden (juleferie er deilig ass!), og skal straks komme meg avgårde på en liten treningsøkt. Senere tenkte jeg å kjøre litt rundt for å treffe venninner, Susanne, Maren og Hilde står på dagens plan. Må jo få klemt litt på de før jeg drar! Ønsker deg en fin dag, så sees vi selvfølgelig igjen senere ♥

få pumpa opp den rumpa

Meg: Hvor er rumpa mi på disse bildene? Den eksisterer jo ikke!
Maren: Nå har du ikke trent den på mange måneder, og da forsvinner den.

Hehehe, tommel opp for ærlige venninner! Jeg har litt dårlig smak i munnen av meg selv om dagen, da jeg ikke har trent ordentlig på så alt for mange måneder. Greit nok at jeg har hatt problemer med rygg og nakke, men nå er det ingen tvil om at jeg skal komme meg tilbake i form. Jeg er vanligvis ikke så fokusert på kropp, men nå føler jeg meg virkelig sulten på å føle meg bra igjen. Bli litt sprek og sånn, er liksom litt småkjipt at rumpa verken er spretten eller fast lengre. Om fire dager er jeg i Thailand, hvor hotellet vårt har gode treningsmuligheter, og er det noe jeg skal bruke den ferien til - så er det å trene meg opp igjen. Jeg trives virkelig ikke med å være i en dårlig form, og hater at ting som en gang var lett plutselig er tungt. Derfor er det gull at jeg fikk klemt til med en super legday sammen med sprekeste Maren i dag.FINALLY BACK IN THE GYM

I morgen venter en ny økt, og jeg kan ikke vente! Nå er det slutt på å slappe seg her i gården, fremover er det fult fokus på sunne kostholdsvaner og riktig trening. Jeg gleder meg til å bli sprek igjen! For fy søren så kjipt det er å ikke være det..... Haha! I dag kjørte vi på med både knebøy, goblet squat, step up, strak markløft, hiptrust og bulgarske utfall i supersett. Trodde jeg skulle svime av i et lite sekund, men om man gir seg kommer man seg i hvert fall ingen vei. På tide å få pumpa opp den rumpa igjen, og få tilbake en flat mage. For nå er jeg så vanvittig lei av meg selv. Og det har jeg ikke planer om å være lenge ass ;-)

De fineste julefilmene

Selv om julaften er over, har jeg om mulig fått mer julestemning i dagene etter. Da er det liksom bedre tid til å senke skuldrene, tiden står stille siden alt er stengt og de fleste har fri. Romjulen er en fin tid! I går fikk jeg besøk av min lille fetter som kom på overnatting, og etter hans ønske tok vi en skikkelig kosekveld her hjemme hos meg. Jeg kokte kakao med krem til oss, kuttet opp grønnsaker og dipp på et stort fat, samt en solid bolle med godteri til Torjusen. Så dro vi dyna ut i sofaen, og koste oss med Home Alone på tv'en. En skikkelig avslappende kveld, deilig etter alle juleselskapet å bare koble av litt hjemme. Er dere ikke enige? Joo! Så hvis du vil kose deg med en julefilm i dag, kanskje du finner en du har lyst å se på listen under? De er i hvert fall mine favoritter, så fine filmer alle sammen ♥

ALL TIME CHRISTMAS MOVIES FAVOURITES

Årets beste brunch

THE BIG CHRISTMAS BRUNCH AT MY MOMS HOUSE


FØRSTE JULEDAG

Min fantastiske mamma er virkelig en kokk uten sidestykke. Fy søren så flink hun er! I går var hele familien invitert hjem til mine foreldre til julebrunch, og synet som møtte oss var virkelig helt magisk. På bordet stod det røkelaks, krydderlaks, reker, sursild, spekemat, lammelår, hjort, persesylte, karbonader, aspic, roastbiff og en haug av annet godt. For en fest av et måltid! Håper jeg en gang kan bli like flink på kjøkkenet som mamsen, selv om jeg vet det aldri kommet til å skje.. Haha!På kvelden dro jeg med noen kompiser, og kvelden begynte med at jeg ble offer for tidenes slemmeste julegavespøk. Vi sitter i bilen, og jeg får overrekt en stor pose fra et kjent designermerke plassert på fanget, med et ønske om god jul. Så åpner jeg, og hva ligger der? En veske jeg flydde i taket av glede over. Så jeg holdt selvfølgelig en lang tale om hvor utrolig glad jeg ble, og ble helt rørt over denne flotte gaven jeg trodde jeg hadde fått med tårer i øynene. Er det mulig å være så heldig liksom? Det er liksom ikke hver dag man får sånt, si! Gleden var så innmari stor, helt til jeg får beskjed om at det hele var en spøk, vesken var ikke min likevel og julegaven gikk plutselig fra en dette til en boks på en kilo med nutella. Snakk om stor fallhøyde.... Hvem finner på å gjøre noe sånt?! Det hele ble så komisk at det seriøst skulle blitt filmet, for reaksjonen min var garantert en fryd for de som satt rundt meg. Makan til frekkhet ass, snakk om å ha det gøy på andres bekostning? Hehehe! En kilo nutella kommer vel alltid godt med, selv om jeg lett skal innrømme at en designerveske hadde smakt litt bedre ;-) Haha...

Min julaftenJULAFTEN 2015

Lite bildedryss fra gårsdagen ♥ Julaften er definitivt den koseligste kvelden i året! Hadde en super kveld med hele familien, med god mat, kaker, fine pakker, gladstemning og bare glede hele kvelden. Vi er en heldig og takknemlig gjeng! I en av pakkene jeg fikk lå det noe jeg burde fått for lenge siden, nemlig en nøkkelsporer med GPS. Jeg trodde jeg skulle le meg ihjel! Det siste året har jeg mistet fire husnøkler, så jeg tror mine foreldre følte det var på tide å gjøre tiltak. Haha! Nå er det med andre ord ingen unnskyldninger til å være et vimsehode lengre, så jeg satser på et nytt og bedre nøkkel-liv fremover ;-)

Hvordan hadde du det i går? Håper årets julaften var alt du ønsket deg, pluss enda litt til!

GOD JUL

WISHING YOU A DAY FILLED WITH LOVE, CHEER AND HAPPINESS.

God jul til verdens beste blogglesere! Jeg håper hver og en av dere har en fantastisk julaften, fylt med samhold, glede, latter og kjærlighet. Og til dere som av en eller annen grunn skulle kjenne på vanskeligheter, ensomhet eller savn denne dagen - jeg sender en ekstra stor klem til dere ♥ Jeg vil også si at jeg er utrolig takknemlig for at dere følger meg, støtter meg og gjør hverdagen min så fin. Det tenker jeg på hver eneste dag, og nå i julen kjenner jeg meg ekstra takknemlig for alt det fine livet har å by på :-) Dere er fantastiske alle sammen! Nå skal jeg straks i kirken for å delta på julegudstjeneste sammen med Tone og mamma. Så skal jeg ned på graven og tenne lys til verdens beste Mofar, som jeg savner så fryktelig mye og gjerne skulle hatt her i dag. Etterpå er det tid for julefeiring hos min onkel, sammen med absolutt hele familien - i kveld blir vi 15 stykk rundt bordet til pinnekjøtt og feiring. Ønsker dere alle en super julefeiring med alle du er glad i!

I siste liten

Etter fem timers løping rundt som en tulling på kjøpesenteret, er jeg omsider ferdig med alle årets julegaver. ENDELIG! Jeg som egentlig aldri er ute i siste liten med noe som helst, havnet plutselig litt på kjøret i år. Haha! Ingen tvil om at det var mange stressa mennesker på shopping i dag, jeg blir helt svett av bare tanken på dagens kaos. Lille julaften ass, denne dagen skal man ikke spøke med ;-) Alt er endelig ferdig pakket inn også nå, så kjøkkenet mitt lyser så fint opp av glitterpakkene mine. Gleder meg masse til å legge de under juletreet hjemme hos mine foreldre! Om ikke så alt for lenge så skal jeg hente min lillebror når han er ferdig på jobb, så kjører vi begge hjem til jul. Gleder meg ♥
YSL VESKE - BIANCO SKO - VERO MODA BUKSE - ACNE SKJORTE - ZARA KÅPE - NIXON KLOKKE

One day leftTO THE BEST DAY IN THE YEAR

En dag igjen til julaften! Og selv om jeg aldri har hatt så lite julestemning som i år, så gleder jeg meg naturligvis veldig til morgendagen. Jeg er heldig som har en familie å feire jul sammen hvert eneste år, og et trygt hjem jeg alltid er velkommen i. Det beste som finnes med julen, er alle sammenkomstene og de fine minnene man lager sammen med de man er glad i. Ikke det som ligger under juletreet - gavene er for meg en hyggelig bonus som ikke betyr så veldig mye. Det er jo bare ting, og det er viktig å huske på i en høytid hvor alt for mange kjenner på presset når det kommer til nettopp gaver. Det er trist å tenke på alle de som tømmer bankkontoen helt, og bruker mer enn det de egentlig har råd til - kun av frykten for å ikke skulle gi nok. Litt er mer enn godt nok, og vet du hva? Familie, venner, glede, trygghet og samhold - det er den største julegaven man kan gi og få

To gode serietips

Nå i julen blir det fort noen fridager på oss alle, og himmel så deilig det er! Hva er vel bedre enn å kose seg inne med de man er glad i, men også nyte litt alenetid oppi alt? Jeg er utrolig glad i å koble av med serie, og i dag vil jeg tipse dere om to nye jeg nettopp har sett. Disse finne dere på NRK sin nett-tv, hvor dere kan se alle episodene til begge seriene helt gratis. Ganske så genialt! Så dersom du vil ha noe kjekt å følge med på i juleferien, kan disse to absolutt anbefales!

Unge Lovende: Elise, Alex og Nenne er tre ambisiøse jenter i 20-årene som prøver å følge drømmene sine. Elise er hjemme fra USA for å fornye visumet sitt, Alex søker seg inn på Teaterhøgskolen og Nenne treffer en person som kan hjelpe henne et skritt nærmere drømmen hennes om å gi ut bok. Men få ting går etter planen, og jentene møter på solide utfordringer. Livet i hovedstaden byr på drømmer og forpliktelser, angst og kjærlighet. Jentene oppdager at selv deres foreldre, bare later som om de er voksne. For hva er egentlig det viktigste i livet, og hvor langt skal man gå for å oppnå det man vil?

SKAM: En dramaserie som tar oss tilbake til videregående skole, og her kan man kjenne seg igjen i mye. Jentene serien handler om går igjennom typiske ungdomsproblemer, med guttedrama, kjærestebrudd, jentekrangling og masse tull. Slike ting de fleste har vært igjennom som ung vil jeg tro :-) Dette er lett underholdning, og episodene er ganske korte - så her trenger du ikke sette av hele kvelden for å komme inn i serien. Morsom er den uten tvil!

HAR DU NOEN GODE SERIETIPS TIL JULEFERIEN?

Kaos på Apple

IN MY XMAS JAMMIES ...

Gjett hvem som ikke er ferdig med julegavene enda? Hadde aldri trodd jeg skulle løpe rundt i hastverk to dager før julaften, men jeg fikk ikke ferdig det jeg skulle i går. Og vet dere hvorfor? Dette er så sykt tragikomisk, og veldig typisk meg. For noen uker siden kjøpte jeg ny macbook, men har ikke fått tatt den i bruk, fordi jeg ikke husket passordet jeg brukte på den ved oppstart. Så jeg måtte ta den med til apple-butikken, og der har jeg vært flere dager på rad fordi ingen fikk til å fikse den. Jeg hadde nemlig lagret den med icloud passordet mitt, som jeg ikke husket, og i tillegg satt opp maskinen på det sterkeste sikkerhetssystemet som Apple tilbyr. Det vil si at hvis man ikke husker passordet, så kan man heller ikke omprogrammere datamaskinen og begynne på nytt. For å gjøre en lang historie kort ble vi enige om at jeg kom til å måtte kjøpe enda en ny macbook, siden vi ikke fikk åpnet den og restartet den på nytt. Altså, Geir hadde drept meg! To MacBook Pro på en måned? Tror ikke det nei.... Flaut nok skulle jeg bare prøve en siste gang på passordet, og voila - plutselig åpnet den seg! Fikk lyst å grave meg ned i bakken, jeg hadde tross alt oppholdt de ansatte der i en god del timer... Men hurra for at det endelig gikk, jeg hadde ikke vært høy i hatten hvis en splitter ny laptop like godt kunne vært kastet i søpla. Jeg har i hvert fall lært at jeg ikke må installere den med det beste sikkerhetssystemet igjen, passord har sammen med ting som husnøkler og bankkort aldri vært min sterkeste side... Haha!

DECEMBER 22ND

Ellers må jeg jo ønske dere god morgen! Her er jeg på farten ut døra, men ville bare innom for å si hei til dere først  Har der begynt på juleferien, eller er dere ikke helt der enda? Jeg er definitivt i julefri-modus, og koser meg en haug med det! Vi sees igjen litt senere i dag, nå må jeg ut å fikse de siste julegavene og bli ferdig med det nødvendige :-) Stor klem fra meg!

TODAY I'M WEARING

I dag fikk jeg endelig knipset antrekksbilder til dere igjen! Været her på Sørlandet minner om alt annet enn desember, det er nemlig 10 grader og totalt grått ute. Skikkelig trist vær med andre ord! Alt jeg ønsker meg til jul er derfor snø :-) Det hadde vært så koselig å fått litt hvitt dalende ned! Da blir liksom dagene mye lysere også.. Nå er det jo mørkt hele tiden, og det er seriøst til å bli litt smågal av. Har snøen kommet dit du bor eller? I så fall må du gjerne sende noe hitover! Anyways, her har jeg nettopp kommet hjem fra en fin dag med jobb, som ble avsluttet med middag ute sammen med mamma og Eirik. Superkos! Nå skal jeg jobbe noen timer til, før jeg skal møte Celina i kveld. Nå er det lenge siden jeg har sett henne, så jeg gleder meg skikkelig!


Becksöndergaard: hatt & poncho - Acne: jeans - Bianco boots - Céline: veske

SØNDAG

SUNDAY AT HOME

God søndag dere Her ligger jeg som et slakt på sofaen, etter gårsdagen som definitivt var for gøy til mitt eget beste. Og det betales mildt sagt for i dag, for å si det sånn. Koppen min tåler virkelig ikke alkohol, så jeg kjenner dette var den siste kvelden på lenge før det blir en neste gang. Det er hardt å bli gammel, si! Da tåler man ikke den slags lengre.. Haha! Så i dag er sofaen min beste venn, og jeg må virkelig bare ønske god bedring til meg selv. Er dere forresten like gira på VM-finalen i dag som det jeg er? Dette blir så spennende! Måtte Norge ta hjem gullet nok en gang :-) Håper dagen din er fin!

Min favoritt

I LOVE YOU

Noen bilder fra i går, hvor jeg hadde en kjempefin dag sammen med verdens beste Mommo. Vi vandret rundt i julegatene, kjøpte litt julegaver og spiste en helt nydelig lunsj på Bønder i Byen. Kvalitetstid med den beste jeg vet om! Kan ikke få sagt nok hvor viktig jeg mener det er å ta vare på besteforeldre, man er så heldig hvis man har de rundt - så da gjelder det å bruke tiden godt Har dere en fin helg, godtfolk? Jeg har nettopp kommet inn døren hjemme, i går forsvant nemlig husnøkkelen min nok en gang, så jeg måtte kjøre hjem for å sove hos mine foreldre. Mamma var ikke helt fornøyd med at jeg mistet den for gang nummer ti, så det første jeg gjorde når jeg våknet var å kjøpe meg et skikkelig nøkkelknippe. Så nå burde jeg klare å holde kontroll på den! Haha.. I kveld blir det julefest på en låve med en haug av venner og bekjente. Gleder meg!

JULEGAVEN TIL HAN SOM HAR ALT

annonse

Det er ikke alltid godt å vite hva disse mannfolka ønsker seg til jul, faktisk er det ganske vanskelig. Hvert eneste år når jeg spør min far hva han ønsker seg til jul, får jeg det samme svaret. Snille barn. Som om han ikke har det fra før av liksom? Haha! Så, i dag kommer jeg med et aldri så lite julegavetips - denne gangen til han.

MERRY CHRISTMAS ..

Barbermaskinen Braun Series 7 740s Wet&Dry er en råtøff sak som er en sikker vinner under årets juletre! Den kan både brukes til vanlig barbering, men også i dusjen - dersom du skulle ønske å ta den med deg inn der for å slå to fluer i en smekk. Den har 50 minutters trådløs bruk noe som er ganske genialt, slik slipper du å være avhengig av strøm når du bruker den. Og ikke nok med det! Barbermaskinen tilpasser barberingen etter brukeren sin hud, og har utrolige 10.000 vibrasjoner per minutt (!!) noe som gjør at den fanger opp mer hår, tilpasser seg skjeggtettheten og leverer en tettere barbering. Dette er rett og slett den perfekte gave til han som har alt, og selvfølgelig han som liker å barbere seg ;-)

Du finner årets kuleste barbermaskin og enda mer info HER

Tidenes jentetur

Det er ingen tvil om at 2016 skal by på mer reising for min del, og tur nummer to er allerede booket. I slutten av februar reiser jeg og Hilde på tidenes jentetur, og jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg! Vi skal ha syv netter i magiske Karibien, hvor vi skal bo på verdens største cruiseskip. Mens vi er i Karibien skal vi besøke Labadee i Haiti, Falmouth i Jamaica og Cozumel i Mexico. Jeg har faktisk vært alle disse plassene før, men da var jeg bitteliten jente og på bryllupsreise med mine foreldre. Så det å skulle få oppleve dette igjen, det skal bli helt fantastisk! Turen vår blir avsluttet med tre dager i Miami, før vi drar tilbake til Fort Lauderdale og flyr hjem igjen. Ti dager på eventyr sammen med min beste venninne - det skal bli så utrolig bra!

Jeg håper dere er klar for å bli med i kofferten? Det skal bli en fryd å blogge fra disse magiske stedene!

 

Q&A's

Hvor gammel er du om 5 år? 30 år. Iiiih! Ganske sprøtt å tenke på.

Hvem var du sist sammen med i 2 timer? Geir og Nikolai. Som dere vet var jeg i både møte og lunsj med Geir i dag, og til sammen holdt vi vel på i nesten tre timer. Veldig kjekt å bli ferdig med året som har vært, og ferdigstille regnskapet. En god følelse! Etterpå var det en spontan roadtrip til Lillesand, med høy musikk og synging for full hals - glad jente da ja! Hihi..

Hvor høy er du? 167, tror jeg. Har ikke målt meg på årevis!

Hvilken film så du sist? Ingen film, men SKAM som er NRK sin nye serie. Den serien gir meg så flashback til tiden min som ungdom at jeg blir helt rød i trynet av bare tanken. For en gjeng med apekatter, både jeg og de i serien... Haha!

Hvem ringte du sist? Min kjære Nina. Avtalte litt om helgen, da blir det nemlig julefest på en låve!

Hvem ringte deg sist? Lillebror.

Hva stod det på siste sms?en du fikk? "Tante her, er du like ille i dag stakkar? Tenker på deg vet du<3" Skjønne Tante som alltid er så snill og god, passer på at jeg har det fint hele tiden hun!

Foretrekker du å ringe eller sende sms? Egentlig sende sms, men hvis det går over to minutt før jeg får svar på det jeg vil - skal jeg garantere at jeg ringer deg. Hehehe! Jeg er verdens mest utålmodige menneske, og orker ikke vente på å få svar på noe jeg lurer på eller hvis jeg har dårlig tid. Selv om jeg gjerne kan bruke tre timer selv på å svare de som sender meg sms..... Haha! Jeg liker derimot ikke når andre ringer meg, så ringing må helst gå på mine premisser. Hehe, ja - jeg er rar!

Hva er ditt favorittsted? Hvor enn favorittmenneskene mine er. Så lenge jeg er sammen med de jeg er glad i, så har jeg det fint!

Hvilket sted foretrekker du minst? Tannlegen.

Når så du moren din sist? For ett par timer siden, da hun leverte Milo til meg. Hun har passet han i en uke nå mens jeg var syk, siden jeg ikke klarte å gi den lille tassen oppmerksomhet når jeg var så dårlig. Snille mamma altså!

Hvilken øyefarge har du? Blå.

Hvilken julesang er din favoritt? Jeg elsker alle julesanger jeg. Julesanger er livet!

Når våknet du i dag? 08.30, ganske sent i forhold til når jeg normalt står opp.Litt i juleferiemodus jeg da! Deilig å unne seg å sove litt lengre om morgenen nå som det går mot roligere tider på jobbfronten.

Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Jeg aner virkelig ikke, hehe. Men forhåpentligvis er jeg forlovet eller gift med mannen i mitt liv, hvor vi begge to lever av det vi elsker og er et supert team som bygger hverandre opp og når målene vi ønsker sammen som et lag. Kanskje vi har drømmehuset og liten bebis også? Jaaa!

Hva skremte deg om natten som barn? Hufsa i mummitrollet... Haha!

Hva er ditt favorittantrekk? Hvis jeg skal si det beste jeg vet å gå i, så er det faktisk joggedress. For ett par dager siden gikk jeg faktisk rundt i byen i tidenes joggebukse, og møtte på en kamerat som holdt på å le seg ihjel av synet. Det var visst ikke innafor å gå på café i joggedress sa han... Haha! Men jo, favorittantrekket må altså bli en comfy, chill og gjerne litt fresh joggedress. Det er så digg det!

Er foreldrene dine gift eller skilt? Det er Øyvind jeg ser på som pappaen min, da det er han som har oppdratt meg og han som har vært der for meg helt siden jeg var liten jente, så ja - mine foreldre er gift.

Hva er din beste egenskap? Jeg er alltid glad og positiv.

Hva er din verste egenskap? Jeg eier ikke tålmodighet.

Sover du med eller uten klær om natten? Uten, alltid. Med soveromsvinduet helt oppe, uansett når på året. Jeg er heeeelt avhengig av å ha det iskaldt på soverommet!

Hvor mange puter har du i sengen? Syv. Wannabee hotellseng, hehe.

Hva er det rareste du har spist? Aldri våget meg til å spise noe særlig rart jeg..

Har du stasjonær eller bærbar data? En bærbar, MacBook Pro. Elsker den!

Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Sokker, og da gjerne tennissokker. Sykt usjarmerende egentlig, but I just cant help it. Joggebukse, med hvite tennissokker over? Da er Andersen i sitt ess! Haha..

Hva hører du på akkurat nå? Matoma & Astrid S - Running Out.

Hvilken iskrem er din favoritt? Mc Donalds sin softis med varm karamell over. Naaaaaam! Den ER så god. Sier alltid at jeg skal ha tre ganger ekstra karamell, eier virkelig ingen skam når jeg er på Mc'ern....

Kan du spille poker? Nei!

Hva har du spist idag? Ingenting etter lunsjen med Geir. Glemmer helt å spise når jeg har det travelt, men nå skal jeg straks avgårde for å få i meg noe mat, så da blir det fart i sakene skal du se! Hihi..

Hva skal du gjøre idag? Dagen er jo nesten over nå. Men planen for kvelden er å henge med venner :-)

Hvilken radiostasjon hørte du sist på? NRJ.

Vil du ha barn? Ja! Men ikke før om mange år, aner virkelig ikke hvordan jeg skal få tid til barn oppi alt jeg styrer med. Jeg gleder meg likevel en haug til den dagen kommer, men alt til sin tid.

Kan du noen andre språk enn norsk? Engelsk, hehe. Ikke særlig mye å skryte av med ande ord.

Hvordan imponerer man deg? Du imponerer meg med å ha et hjerte for andre medmennesker. Du imponerer meg med å strekke ut en hånd til de som trenger det litt ekstra, stille opp for vennene dine og familien din. Vise at du bryr deg om de rundt deg. Du imponerer meg med å ta andre mennesker godt i mot, vise at alle er velkommen og ikke minst - få de som er rundt deg til å føle seg velkommen. Du imponerer meg med å ha humor, selvironi, være snill, positiv og ved å få meg til å le. Mennesker som gir meg latterkramper er noe av det beste jeg vet om! Men viktigst av alt - du imponerer meg med å være god mot andre, spre god energi og få andre til å føle seg bra.

Hva har du nærmest deg som er rødt? En liten nisse som sitter ved siden av juletreet mitt, hehe.

Hva bruker du helst penger på? Reiser, opplevelser, vesker og overraskelser til de jeg er glad i.

Hvilken dessert er din favoritt? En dessert som de kun har her i Kristiansand som jeg vet. Det er varm brownies og hjemmelaget is, som serveres i en steikepanne med varm karamellsaus og kokosdryss. Mmmm!

Hva drikker du helst til frokost? Vann og kaffe.

Er du sosial? Jeg er veldig sosial av meg, og elsker når jeg kan samle alle jeg er glad i. Jeg er også veldig spontan av meg, og noe av det beste jeg vet er fine sommerdager hvor man har fri og kan bruke hver eneste time med vennegjengen. Jeg elsker å være med venner, treffe nye mennesker og oppleve nye ting i godt lag :-)

It's been a good year

Etter dagens møte med min kjære regnskapsfører, kunne vi endelig bekrefte det jeg hadde håpet. Alle mål jeg satt meg for dette året er i boks, og sluttresultatet viste at 2015 har vært det beste året noensinne for mitt eget AS - med hele 75% økning fra i fjor. Jeg håper det er lov å være litt stolt av seg selv? Det er en ubeskrivelig deilig følelse å gruse mine egne rekorder, og ikke minst nå de målene jeg satt meg i begynnelsen av året. 2015 har virkelig vært et godt år, på alle mulige måter.

LUNCH O'CLOCK ..

Så i dag måtte vi rett og slett feire med en aldri så liten lunsj, som Geiremann selvfølgelig tvingte meg til å spandere. Men det får gå greit, jeg klarte nemlig å legge fra meg iPhonen min på den andre restauranten vi var på og fikk helt hetta nå jeg merket det. Til tross for regn, lot Geir meg sitte inne i varmen - mens han la på tokt for å finne den forsvunne telefon. For en mann, haha! Nei, takk for et godt år - Geir! Hadde det ikke vært for deg, så hadde ikke ting gått like smertefritt :-)
Vinn valgfritt spa-opphold

annonse

Dr Greve vet at de fleste kvinner ønsker å vaske seg med såpe i underlivet, for å føle seg ren og frisk der nede - da føler vi oss mer vel med oss selv, og ikke minst når vi er  sammen med andre. I følge lege og spesialist i allmennmedisin, Pål Branæs kan såpe med høyere pH enn 3,5 kan utrydde normalflora og gi deg både sopp og bakterier med infeksjon som følge. Derfor er riktig såpe utrolig viktig! Dr Greve intimvask har en lav Ph på 3,5 og inneholder melkesyrer som bidrar til å opprettholde den naturlige beskyttelses-funksjonen i underlivet.

MED TRANEBÆR OG ALOE VERA ..

Såpen har en digg og myk konsistens, diskret duft av renhet og etterlater en frisk følelse. I tillegg er produktet selvfølgelig er dermatologisk testet på sensitiv hud! Dr Greve Sensitiv intimvask vant i mai 2015 «best i test» i VG store test av såper, grunnen var at den var den i testen med en pH på 3,5, tilpasset underlivets egen.

VINN GAVEKORT PÅ VALGFRITT SPA, TIL EN VERDI AV 2000,-

Hvilken pH verdi er riktig for en såpe som skal brukes til vask av underlivet?
A) 3,5 B) 5,5 C) 12

Legg igjen svaret ditt i kommentarfeltet, og tre heldige vinnerne trekkes på denne siden.


OH SNAP!

Planen var å starte dagen med å dele oppskrift på hjemmebakte kokosboller med dere, men plutselig nekter minnekortet mitt å fungere. Kjenner frustrasjonen sprer seg i hele kroppen, da jeg har tre fulle juleoppskrifter med bilder liggende der - uten noen form for backup. Er det muuulig! Så nå må jeg løpe ned på fotobutikken og spørre om de kan hjelpe meg, krysser alt jeg har, hvis ikke er det alt for mange timer med arbeid som går rett i dass. Satser på at jeg for en gangs skyld kan ha flaks, og at jeg får overført bildene likevel :-) Etterpå må jeg en tur til legen igjen, i dag klarer jeg nesten ikke svelge, og er redd jeg kanskje har fått halsbetennelse. Hvor ble den koselige førjulstiden av liksom? Haha.. Satser på at det bare kan gå oppover herfra!

Så ville jeg si at dere må huske å følge meg på snapchat, der heter jeg Ladyyyka og syns det er så gøy å oppdatere dere med uhøytidelige og små glimt fra hverdagen. Både film og bilder, det er jo så kjekt! Sees igjen senere, godtfolkMye å være glad for

Sist dere hørte ordentlig fra meg var det vel tid for visning på leiligheten min? I dag er det nøyaktig en uke siden, og det har jammen skjedd mye på kort tid. For leiligheten min er solgt, og det ble den allerede dagen etter visning! Jeg la den ut til salgs, hadde visning og solgte den på fire dager. Føles helt sykt at det gikk såpass fort, men ingen tvil om at jeg er glad for det! Budkrigen foregikk som sagt dagen etter visning, og da var jeg allerede blitt syk. En budrunde med skyhøy feber anbefales ikke, for å si det sånn. Hehe! Men det gikk jo min vei, og selv om jeg ikke var i form til å merke noe som helst glede akkurat da, kjenner jeg at jeg muligens må ta meg en liten skål for et veldig godt salg til helgen. Dette er gøy! Nå venter jeg bare på at drømmeleiligheten skal komme for salg, heldigvis har jeg nesten tre måneder på meg før jeg må flytte :-)

Ellers er jeg utrolig takknemlig om dagen. Jeg har alltid vært klar over at jeg er usedvanlig heldig med både vennene og familien min, men etter jeg var så dårlig merket jeg det spesielt godt. I dag er jeg takknemlig for å ha to helt magiske foreldre, som kom kjørende med middag til meg hver eneste dag mens jeg var syk. Altså, på lørdag fikk jeg levert hjemmebakt brød, kreps, reker og blåskjell på døra av mamma liksom. Er det mulig å være så skjønn? Jeg er også ekstra takknemlig for å ha en regnskapsfører, som seriøst er et av de snilleste menneskene som finnes. Momsen måtte innbetales, og jeg var så klein at jeg ikke kom meg ned til Geir for å betale den. I stedet for å la regningen gå en dag eller to over forfall, tar verdens beste Geir med seg regningen opp i banken min og får betalt den manuelt. Altså, hvor mange regnskapsførere bryr seg så mye? Nei, alle skulle hatt en som Geir! Venner har kommet med god-bedring-gaver, magasiner, blomster og kort på døren til meg, og til tross for at jeg har vært tidenes smittefare - har jeg også fått sykebesøk når formen ble god nok til det. Det er så viktig å ta vare på hverandre, og slike småting betyr så uendelig mye. Jeg blir helt rørt jeg! Blogghjelp har jeg også blitt tilbydd, men der måtte jeg jammen takke nei. Kanskje jeg må lære opp noen til å kunne ta over for meg her i slike situasjoner, så slipper jeg å få en krise som dette igjen? Haha! Hva skulle jeg gjort uten alle de fantastiske menneskene i livet mitt? Jeg er en stk veldig heldig jente!


ACNE JEANS - BIANCO SKO - LENE ORVIK COLLECTION VEST - BIKBOK GENSER - CELINE VESKE


Men, nok om meg! Hvordan har du det? Jeg har savnet dere sånn! Og tusen takk for alle fine kommentarer og støtte de siste dagene, forståelsesfulle blogglesere betyr mildt sagt mye når man er syk og ikke kan gjøre jobben sin. Stor klem til dere alle - jeg er virkelig heldig som har dere også

Ukens middagsmeny

Hei mandag! I dag er jeg endelig litt bedre, god nok i form til at jeg i det minste fikk tømt mailboksen og gjort klar denne bloggposten til dere. Herfra må det bare gå oppover, nå er jeg lei av å være syk! Siden jeg vil ha fokus på å bli frisk igjen, kommer jeg til å være nøye med å få i meg sunn og hjemmelaget middag hver dag denne uken. Og for å gjøre det lettere for meg selv, har jeg satt opp en aldri så liten ukensmeny. Alltid kjekt med en plan, slik at jeg kan handle inn alt jeg trenger! Tenkte jeg kunne dele den med dere, så kanskje du blir inspirert på middagsfronten du også?MANDAG: asiatisk currygryte

Denne currygryten er skikkelig spicy og digg! Smakene som er i den er virkelig helt nydelig, og jeg anbefaler dere alle å prøve denne. Den er både rask og enkel å lage, her snakker vi ferdig middag på en liten halvtime! Server gjerne med grovt brød eller hjemmebakte knekkebrød, så blir du ekstra god og mett. Mmmm!


TIRSDAG: ovnsbakt omelett

Ovnsbakt omelett er en gammel slager, som jeg aldri går lei av. Sammen med hjemmebakte rundstykker, er denne perfekt til både lunsj, middag eller kvelds! I oppskriften jeg har linket til, så finner du også tips til hvordan du kan lage de beste rundstykkene til å ha ved siden av.
ONSDAG: chili con carne

Halvveis til helg må vi kose oss med noe ekstra digg til middag! Chili con carne er både godt, sunt og enkelt. Akkurat slik jeg gjerne ønsker at middagene mine skal være! Denne gryten med spennende smaker er så absolutt til å anbefale!
TORSDAG: speltlompepizza

Det finnes utallige variasjoner av pizza med speltlompe-bunn, men dette er nok en av mine favoritter. Fyllet er både smakfullt og godt, og bunnen er jo av den sunnere versjonen. Akkurat denne pizzaen her er toppet med tre forskjellige oster, og sammen med fyllet blir smaken helt nydelig. Denne må dere prøve!

FREDAG: gratinert pastaform med fløtesaus

På fredager er det klart man må kose seg med noe ekstra godt! Denne gratinerte pastaformen med svin og fløtesaus er bare helt nydelig! Perfekt å kose seg med på fredagskvelden, med gullrekka på tv og noe godt i glasset. Så digg altså!

HÅPER DU BLE INSPIRERT AV MIN UKESMENY!
ØNSKER DEG EN FIN MANDAG 

Bildene som ikke kom på bloggen

Shit ass! Jeg føler meg så crap om dagen at jeg seriøst blir livredd når jeg ser meg selv i speilet. Jeg sa til besøket mitt i går, at om jeg hadde blitt spottet slik jeg ser ut akkurat nå, ville jeg seriøst mistet alle bloggleserne mine på dagen. Men jeg er jo sjuk, så da får det være greit. Og siden jeg ikke akkurat ser ut som dobbeltgjengeren til Kim Kardashian her jeg sitter svett og sliten etter å ha skrevet hele tre setninger til dere (lenge leve febertokter), tenkte jeg å vise noen bilder som heller ikke akkurat viser mine beste sider. Viktig å by på seg sjæl, jeg ser ikke ut som en bloggete blogger 24/7 jeg heller, er jo bare et menneske si!WHAT IT REALLY LOOKS LIKE ...

HEHEHE..... Jada! Har dere forresten noen tips til tv-serier jeg kan følge med på? Da hadde jeg blitt så uendelig glad! Noe annet jeg også hadde blitt glad for, er om jeg kunne bli frisk igjen snart. Denne gangen tar ting ufattelig lang tid, men det hjelper vel heller ikke at jeg stresser meg ihjel over at jeg ikke får bloggen til å gå som normalt i disse dager. Huff, jeg får jo så dårlig samvittighet av å konstant ligge stille uten å kunne gjøre noe, spesielt siden jeg virkelig ikke har tid til dette tullet. Kjerringråd for å bli frisk asap og gode serietips jeg kan drømme meg litt bort i mottas derfor med stoooor takknemlighet

The Boy In The Striped Pyjamas

Jeg gjør ikke annet enn å ligge på sofaen om dagen, og prøver å se litt filmer for å få tiden til å gå. Så hva passer vel da bedre enn å starte lørdagen med å gi dere et aldri så lite filmtips igjen? I dag vil jeg fortelle dere om en film som virkelig satt spor i meg, og lett seiler opp på min toppliste over de beste filmene jeg har sett. Denne er rørende, sterk og gripende - uten tvil en film jeg mener at alle har godt av å se. Jeg får helt vondt i meg av tanken på at verden faktisk har vært såpass ond som det filmen viser, all smerten jødene har fått gjennomgå har mildt sagt vært helt umenneskelig. Så dersom du vil se en film med både god handling og mening - burde du snurre denne! Du finner den blant annet på Netflix :-)

Bruno: We're not supposed to be friends, you and me.
We're meant to be enemies. Did you know that?

The Boy In The Striped Pyjamas handler om Bruno, en liten gutt som bor i Berlin under 2. verdenskrig. Faren hans Ralph har nettopp blitt forfremmet som oberstløytnant i SS-hæren, som er den delen av de tyske styrkene som utviste størst lojalitet overfor Hitler. Ralphs nye stilling er i Polen - som kommandant for en konsentrasjonsleir, og han tar familien sin med seg. Fra soveromsvinduet i det nye huset, ser Bruno det han tror er en bondegård. Han ønsker å finne seg nye venner der, men syns menneskene der er merkelige - alle går nemlig i stripete pyjamaser. Til tross for at Bruno har fått streng beskjed om å ikke oppsøke "bondegården", bryter han forbudet og sniker seg bort til leiren. Ved gjerdet møter han en liten gutt jødisk gutt som heter Shmuel, og til tross for at et stort piggtrådgjerde skiller de to, blir de like vel gode venner. Og mens tiden går oppdager Bruno mer av den uhyggelige virkeligheten bak piggtrådene, og finner fort ut at bondegården ikke var helt som han trodde..

Sykemelding

Tenkte bare å legge inn noen ord her, etter en real dose hissige kommentarer fra enkelte de siste to døgnene, om at jeg er syk. I følge legen er det en kraftig influensa jeg har fått, og jeg kan faktisk ikke huske sist jeg har vært så dårlig. Jeg har ikke en gang krefter til å få i meg mat akkurat nå, og er naturlig nok derfor ikke i form til å oppdatere dere heller. Noe jeg virkelig er lei meg for, det siste jeg har tid til i denne tiden er å nettopp bli syk, det kunne ikke kommet på et mindre passende tidspunkt. Så frem til jeg blir bare litt bedre må jeg få be om litt tålmodighet og forståelse fra dere, jeg er bare et menneske jeg også og kan dessverre ikke styre når jeg blir syk og ikke. Beklager så inderlig, og jeg er lei meg for at jeg skuffer dere. Håper formen kommer seg snart!

Klem til dere, og et ønske om en fin fredagJulens beste kakemenn

JULEN, JULEN, JULEN DEN ER HER..

Kakemenn er definitivt min favoritt julekake! Det er jo så godt. I dag tenkte jeg å dele min oppskrift på disse, og håper den faller i smak. Denne gir deg en haug av kakemenn, som blir gode, tykke og myke :-)

DU TRENGER:

4 dl melk 5 dl sukker 1 og en halv ss vaniljesukker  2 ts bakepulver  1 ts hortetakk  1 kg mel 200 g smør

SLIK GJØR DU:

Smelt smøret og bland med melken. Bland de tørre ingrediensene. Tilsett så væsken og arbeid deigen i en kjøkkenmaskin. Dekk den med plask, og la den stå en time i kjøleskapet slik at den blir lettere å jobbe med. Så kan du kjevle ut, og trykke ut kakemennene i ønskede former. Legg figurene på bakepapir, og stek midt i ovnen på 180 grader i cirka 8 minutter.


JULENS BESTE KAKEMENN

Avkjøl kakemennene på rist til de er helt kalde, før de oppbevares i tette kakebokser resten av desember. Håper det smaker!

Julegavetipset: Til henne

annonse

Er du i tvil om hva du skal gi mamma, tante, venninne eller kanskje kjæresten din til jul? I dag tenkte jeg å tipse om seks flotte gaver som jeg selv mener hvilken som helst jente vil bli glad for.

Victorias Secret Bodyspray Make Up Brushes

Disse bodysprayene fra Victorias Secret er så utrolig gode! De kan både brukes som parfyme, og som en spray til hele kroppen. Jeg sprayer meg alltid med denne etter at jeg har dusjet, og den er skikkelig fresh og digg! Jeg hater tunge parfymer, derfor passer denne meg helt perfekt. Dette kittet med basekoster er også helt perfekt, Real Techniques fører mange gode koster og er at av mine absolutte favorittmerker. Her får du fire koster som kan brukes til konturering, påføring av foundation, øyenskygge og solpudder. Kostene kommer i et etui som kan brukes som både stativ og reiseveske.FAVN Håndkrem

Jeg er garantet ikke den eneste som sliter med tørre og sprukne hender nå på vinteren. Derfor er en skikkelig god håndkrem en julegave som garantert vil komme godt med! Denne fra Favn er utrolig god, da den inneholder økologisk kokkos som gjør at den virkelig mygjørende og roende for tørre hender. 

Voluspa Crisp Champagne Lulu's sminkepung

Voluspa er en så safe julegave som overhodet mulig! Jeg ønsker meg alltid disse til jul, rett og slett fordi jeg aldri kan få nok. Disse duftlysene er virkelig helt fantastisk gode, og jeg har alltid minst to stående her hjemme. Et på badet og ett i stua, det er helt perfekt! I disse dager brenner jeg crisp champagne, som jeg syns er en perfekt duft nå i julen. Sminkepungen fra Lulu's er også superfin, og en superfin gave til alle jenter. I denne får man plass til det meste av sminke, men den er også lang nok til tannbørste dersom den skulle bli brukt som toalettmappe. Fin er den også, en fryd å ha fremme på badehyllen!

Billion Dollar Brows Holiday Edition

Den perfekte julegave som man rett og slett ikke kan unngå å like! Dette fine kittet inneholder fire bestselgende verktøy som gjør det enkelt å få perfekte bryn. Jeg er totalt avhengig av alle disse tingene, og bruker de hver eneste dag.  Universal Brow Pencil fyller inn fargen på brynene slik at du får et jevnt og fyldig resultat, mens Brow Gel brukes etterpå for å sørge for at brynene ligger perfekt hele dagen. Brow Duo Pencil har en highlighter i den ene enden og concealer i den andre, og brukes til å forme og fremheve formen på brynene og benstrukturen rundt øyepartiet. Disse to blendes lett inn i huden med Smudge Brush.


 HAPPY CHRISTMAS

Coverbrands har en rabattkode spesielt til dere lesere, som ut morgendagen gir 25% rabatt på hele nettbutikken (gjelder ikke GHD eller allerede nedsatte varer..). Rabattkoden dum å bruke er KAJUL1

Og du? Husk at Coverbrands alltid har fri frakt, 356 dagers angrerett (!!) og superrask levering på 1-3 dager! Dersom du fortsatt trenger tips til julegaver, finner du en stor og flott julegaveguide HER. Ønsker du å vente med betalingen av julegavene dine som du kjøper hos Coverbrands frem til Februar, er det også mulig akkurat nå

Yesterdays tired face

God tirsdagsmorgen, dere! Gårsdagen tok meg hardt, og ble en blåmandag uten like. Det er sjeldent det skjer heldigvis, men de gangene jeg kjenner på at mandagen er ekstra søvning, er jeg glad jeg vanligvis er et skikkelig mandags-menneske. Tenk så slitsomt å ha det slik hver eneste ukestart? Oh no thanks! Derfor var det ekstra deilig å sprette opp av senga 06.30, og kjenne at jeg i dag er klar for å være effektiv. Nå skal leiligheten shines og gjøres fin for alle som skal på visning her i ettermiddag (jeg er så spent, kryss fingrene for meg!), før jeg skal avgårde på andre dag i mitt nye prosjekt som frivillig for eldre her i Kristiansand. Dette har jeg ikke fortalt dere om enda, men et skikkelig innlegg om det kommer en av dagene :-) Og du? Senere kommer det verdens beste oppskrift på kakemenn her på bloggen, så stikk gjerne skuten innom her igjen litt senere. Klem fra meg!


VARSITY CAPS - LIDEX BUKSE - GIVENCHY VESKE - TIGER OF SWEEDEN GENSER

Uken som gikk

Ukens beste dag: Her er det vanskelig å velge, for hjelpes så fin forrige uke var! Men hvis jeg må velge en dag, får fredagen stikke av med seieren som ukens favoritt. Jeg startet først helgen på en nydelig julekonsert på Kilden, hvor Carola sang julen inn. For en nydelig stemme på den dama, jeg hadde frysninger fra begynnelse til slutt! Det var spesielt koselig å være der sammen med mamma, hun er nemlig storfan av Carola og jeg er sikker på at hun om mulig koste seg enda mer enn meg. Det var virkelig en helt nydelig fin konsert! Etterpå var det julebord med min kjære Marthe, Geir og Mona. En kveld for historiebøkene!

Ukens nedtur: At jeg ikke klarte å opprettholde bloggingen min i helgen. Tidsskjermaet var så presset, med ekstremt mange planer hver eneste dag, noe jeg føler skjer hver eneste desember. Det er det jeg sier, når man lever av blogging så kan man helst ikke ha et sosialt liv mer enn maks to kvelder i uka. Haha! Neida. Joda, det er faktisk litt sant det jeg sier der, altså! Men i helgen gikk det helt over styr, og da får jeg så dårlig samvittighet for dere. Selv om jeg vet at de fleste av dere unner meg en liten dag med fri, noe jeg setter veldig pris på. Desember er jo tiden for å kose seg med de man er glad i og senke skuldrene, så det tenker jeg også å gjøre når jeg føler for det :-)

Ukens alenetid: På tirsdag etter jobb, surret jeg meg inn i min varmeste kåpe og dro på tur helt alene i julegata for å handle litt gaver. Og som jeg koste meg! Det var helt mørkt og superkaldt ute, akkurat slik jeg liker det. Julelysene lyste så fint opp gatene, og jeg hadde gladmusikk plugget inn i ørene mens jeg surret rundt i min egen verden. Deilig med litt alenetid, altså!


Ukens film: Jeg så Bridge of Spies på kino i går, og likte den veldig godt. Når den er regissert av Steven Spielberg, så sier det seg nesten selv at den er god. Filmen forteller en utrolig historie inspirert av virkelige hendelser, og har selveste Tom Hanks i hovedrollen. Anbefales!

Ukens sang: Matoma & Astrid S - Running Out.

Ukens gullkorn: I går hadde vi nok en familiemiddag, hvor det som alltid ble høyt stemning rundt bordet. Min onkel har endelig kommet seg på facebook, og jeg var såpass sliten etter en hard helg at jeg ikke helt klarte å huske hvilket år vi hadde kommet til.... Hahaha!

Meg: Dette var mildt sagt på tide at han fikk seg facebook, vi lever tross alt i 2016!
Øyvind: Nei, det gjør vi heller ikke Kristina...

Ukens aktivitet: Trening, denne uken har jeg fått trent crossfit fire dager og virkelig fått kjent på treningsglede igjen. Så det sier jeg meg strålende fornøyd med! Jeg er i en liten periode hvor jeg må trene med venner for å holde på motivasjonen, hvis ikke faller jeg fort for fristelsen med å heller sitte hjemme å jobbe. Derfor er det flaks for meg at jeg har så mange spreke venner som mer en gjerne tvinger meg med på en økt eller fem i uka ;-)

Jeg selger leiligheten min

Etter godt over to år i denne fine leiligheten, er jeg nå klar for nye eventyr i noe nytt og større. Det skal sies at det er ganske vemodig å selge denne fine leiligheten, som ble min sommeren 2013. Jeg tror aldri jeg har vært så glad og stolt i hele mitt liv som den gangen jeg flyttet inn i denne perlen :-) For ja, dette er virkelig en fantastisk flott og åpen leilighet, midt i hjertet av Kristiansand. Her ligger gågate, butikker og restauranter et lite minutt i gåavstand fra leiligheten, samtidig som jeg også har skog og mark i like kort avstand. Her får du med andre ord det beste av to verdener, i tillegg til at du bor i det jeg selv vil kalle for et av de tryggeste nabolagene i Kristiansand. NyGata, plassen jeg håper å kjøpe min nye leilighet i hvis jeg skulle ha så flaks. Finere og tryggere plass å bo finnes ikke! Jeg har virkelig stortrives her, og jeg syns selv at leiligheten min er så utrolig fin. Derfor er det det litt trist å skulle flytte fra den, men det er en tid for alt. Nye planer venter, og jeg gleder meg selvfølgelig til det!
Du finner leiligheten min og et dryss av bilder HER, og det er visning allerede i morgen

Den store julebordhelgen

CHRISTMAS PARTY WITH FRIENDS

Åh, hvor skal jeg begynne? Dette har vært en eneste lang julebordhelg, som begynte allerede på torsdag. Jeg har hatt noen superfine dager, og må si at høydepunktet definitivt var på fredagen. Da var det først julekonsert med Carola sammen med mamma og venninnene hennes, før jeg etterpå ruslet bort full av julestemning på Bølgen og Moi for det årlige julebordet med Geir og Marthe. Denne gangen var det en ekstra person rundt bordet, nemlig Geir sin kjære Mona. For et fyrverkeri ei nydelig dame! Vi hygget oss rundt bordet med god mat og drikke i flere timer, helt til restauranten stengte og det bare var oss igjen i lokalet. Så deilig å bare glemme tiden, senke skuldrene, le og kose seg i godt lag

En helt fantastisk helg, med helt nydelige mennesker! Som jeg har kost meg! I dag er jeg naturlig nok dødssliten, en tre dagers er liksom ikke normal kost for denne jenta.. Haha! Så i dag kjenner jeg det skal bli godt å bare ta det helt med ro, lade batteriene til en ny uke og slappe av. Håper helgen din har vært fin, vi sees igjen senere :-)

Søte julemandler

annonse

I dag tenkte jeg å komme med nok en oppskrift, denne gangen på julegodteri. Søte mandler, eller brente mandler om du vil, er noe av det beste jeg vet. Jeg pleier alltid å kjøpe det av de som står å lager mandlene ferskt i julegata, og har faktisk aldri prøvd å lage de selv. Men i år derimot, da fikk jeg endelig prøvd meg på hjemmelagte julemandler for aller første gang. Og om jeg skal si det selv, så ble disse helt magisk gode! Og lukten av de da? Julestemning på høyt nivå!

DU TRENGER:

200 g mandler 2 dl Dansukker melis 1 dl Dansukker Demerasukker 1 eggehvite

SLIK GJØR DU:

Bland melis og demerasukker i en bolle. Ha eggehviten i en annen bolle, og pisk den med en gaffel. Dypp mandlene i eggehviten og deretter i sukkerblandingen. Legg på brett med bakepapir, og rist mandlene i ca. 35 minutter midt i ovnen ved 150 °C.

BURNT SUGAR ALMONDS

Enklere tror jeg jammen ikke det blir! Mandlene holder seg lenge, og kan fint oppbevares helt frem til jul. Disse er helt farlig gode, altså! Jeg har gått å spist på de hele tiden siden jeg lagte de, så nå tror jeg faktisk at jeg skal gi siste rest til mommo. Hun er enda mer glad i disse enn meg, nemlig! Denne oppskriften er hentet fra Dansukker.no, hvor du finner utrolig mange oppskrifter på blant annet julebakst og julegodis


Full av energi

SOMETIMES BOOTS AND JEANS ARE ALL YOU NEED ..

God torsdag, godtfolk! I dag er jeg ekstra fornøyd, jeg kom meg nemlig på trening i dag også. Sammen med Maren Sofie og Sondre går ting som en lek, og jeg blir så glad mens vi holder på at jeg både danser, synger og hopper rundt i pausene våre. Jeg er så sjukt happy om dagen, så da blir ikke akkurat energien til denne jenta noe lavere. Så en plass må jo all denne energien få utløp, så da blir det fort litt sprelling mellom repetisjonene. Haha, for et sirkus! Ellers har dagen min gått utelukkende til regnskap og hjemmekontor, men nå skal jeg lukke ned dataen for noen timer. Familiemiddag hos min tante står på planen, og i dag har min kusine kommet hjem fra Lillestrøm med den lille babyen og familien sin. Gleder meg veldig til å se de igjen!


zara jeans - cubus poncho - bianco sko - givenchy veske

WOD: 1000 reps

I går hadde jeg en super treningsøkt sammen med Maren Sofie, og jeg tenkte å starte dagen med å dele den her. Så kan du også prøve den dersom du har lyst! Dette er en 1000 reps treningsøkt, som du virkelig får brukt hele kroppen på.

1000 REPS WORKOUT

100 squat  100 kettlebell swing  100 pushups 100 situps
100 roing i ringer  100 hiptrust 100 boxjump
100 utfall 100 press 100 wallballs

Dette er altså en ganske tung treningsøkt, hvor man sammen skal jobbe seg gjennom 1000 repetisjoner. Men her jobber man på team, og skal til slutt ha hatt 500 reps hver! Mens den ene jobber, har den andre pause. Altså: jeg tar 25 squats mens Maren Sofie har pause og gjerne teller høyt for meg, og når jeg er ferdig, begynner hun på sine mens jeg teller og motiverer. Slik fortsetter vi til vi har nådd 100, før vi går over til neste øvelse og jobber på akkurat samme måte.MUSIC FOR TODAYS WORKOUT:

Dawin - Dessert
Matoma - Love You Right feat. Nico & Vinz
Dawin - Just girly things
Karpe Diem - Lett å være rebell i kjellerleiligheten din
Dawin - Life of the party
Akon & Matoma - Stick Around


En veldig gøy og effektiv økt, med høyt tempo og svettegaranti ;-)

10% PÅ HELE NETTBUTIKKEN

annonse

Makestyle er en av mine favoritt nettbutikker, og grunnene er mange. De har et enormt bredt utvalg av produkter, i den aller beste kvalitet. Du får pakken du har bestilt innen maks tre dager, og nettbutikken tilbyr alltid gratis frakt. Med andre ord er dette en super nettbutikk å bestille julegaver fra, og i dag tenkte jeg å dele mine favoritter som et lite julegavetips!

MINE FAVORITTER SOM JULEGAVETIPS

Cosmetic Organizers har jeg vært frelst av helt siden jeg så Kardashian søstrene hadde disse stående på sminkerommet sitt. Jeg har brukt disse til oppbevaring av sminke i årevis, og er så fornøyd at jeg kommer nok alltid til å ha disse stående hjemme hos meg. De er jo helt geniale! Cosmetic Organizers er ikke bare en praktisk måte å oppbevare sminke og kosmetikk på, de er utrolig lekre å se på. En fryd å ha stående på soverommet og toalettet!

CLEAN sine produkter er virkelig helt magiske, og jeg er storforbruker av både parfymene og duftlysene dette merket fører. Åh, jeg kan ikke få skrytt CLEAN nok opp i skyene jeg! Er du glad i rene og gode dufter som er friske og ikke blir for tunge, da bare må du klikke hjem noe av dette. Lukter nydusjet og fresh hele dagen med disse digge parfymene :-)

MAST krølltang, rettetang og børbørste er jeg flittig bruker av, og jeg er helt sikker på at hvilken som helst jente vil bli superglad for å få noe av dette i årets julegaver. Både den lille og store krølltangen er supergode, men hvis jeg skal velge meg ut en absolutt favoritt - må det bli Mast Vol 2. Den gir store og fine hollywood-krøller, akkurat slik jeg personlig liker håret mitt. MAST sin hårbørste og rettetang anbefales også på det varmeste, jeg har begge deler selv og er virkelig storfornøyd.

Hot Makeup har utrolig mye fin og rimelig sminke, som jeg har fortalt dere om tidligere. Her får du flotte kitt, med både bronzing og øyenskygger. Jeg er spesielt glad i sistnevnte, denne paletten med hele 24 øyeskygger er jo en drøm for sminkeglade jenter!

Nå får mine kjære blogglesere 10% rabatt på ALT hos Makestyle.no, og rabattkoden du må bruke er Kristina10
Koden varer i en uke.

Mine beste sparetips

Sparing er viktig for meg, og det første som skjer hver måned når jeg får lønning, er at det overføres faste summer til forskjellige kontoer for sparing. Det er ikke alltid jeg har vært så flink som det jeg er nå, men med god hjelp fra regnskapsføreren min de siste årene, er jeg skikkelig stolt av hvor flink jeg har blitt med økonomien min. Det å spare sikrer fremtiden din, og det er noe jeg mener er utrolig viktig å gjøre. Gammel eller ung, man kan aldri spare for mye! Her kommer mine aller beste tips til hva du burde spare i, og hvordan du kan bli mer fornuftig økonomisk!


BOLIGSPARING FOR UNGDOM

Jeg kjøpte egen bolig for over to år siden, men jeg bestemte meg for å ikke bruke det jeg allerede har oppspart på BSU-kontoen min. Hvorfor? Ford jeg vil spare på BSU så lenge som mulig! Med BSU får jeg nemlig en utrolig god rente og inntil 5 000 kroner i skattefradrag hvert eneste år. Dette er den smarteste sparingen for oss unge, og du får også ekstra god rente på fremtidig boliglån dersom du sparer i BSU. Ganske så smart, ikke sant? Selv sparer jeg rett over 2000 kroner hver eneste måned slik at kontoen min er full når året er omme, og det har jeg gjort i mange år nå. Jeg vil anbefale å gjøre det jeg selv gjør, nemlig å spare fast hver måned. Jeg setter av rett over 2000 kroner i måneden, slik at jeg sparer de 25 000 kronene man maks kan spare på kontoen hvert år. 20% av sparebeløpet trekkes fra skatten, noe som er supert!

PENSJONSSPARING

Det er vanskelig å vite hvordan økonomien blir den dagen det er til for pensjon. Og jeg har ingen planer om å få pensjonspanikk! Jeg ønsker en aktiv pensjonistperiode, hvor jeg har økonomisk frihet til å unne meg det jeg har lyst til, skjemme bort fremtidige barnebarn og ta meg en ferie dersom jeg har lyst til det. Som pensjonist har man all tid i verden til å nyte, og det ville vært kjedelig hvis en dårlig økonomi skulle ødelegge for det! Så for å være sikker på at ting blir om jeg ønsker, begynte jeg for to år siden å spare til pensjonen. Det er opp til deg hvilken sum du ønsker å sette av, men litt er bedre enn ingenting. Jeg har valgt å spare til pensjonen min i fond fordi det over tid forventes å ha et høyere utbytte enn vanlig sparing i bank. Aksjemarkedet går selvsagt både opp og ned, men på sikt vil dette etter historikken lønne seg.

BUFFERKONTO

En bufferkonto er utrolig viktig for økonomien, da en solid bufferkonto kan komme godt med i situasjoner som garantert vil dukke opp. En bufferkonto er ment til nødsituasjoner, som fort kan bli dyrt. Vaskemaskinen kan ryke, oppvaskmaskinen kan bli ødelagt, kjøleskapet kan stoppe eller tv'en kan ta kvelden. Dette kan fort bli en enorm utgiftspost, derfor er det en god økonomisk trygghet å ha nettopp en bufferkonto som kan benyttes når slike situasjoner vil dukke opp.

SMÅ OG GODE SPARETIPS

Det er mye man kan gjøre for å spare noen kroner i måneden. Selv fyller jeg for eksempel alltid diesel på søndager, rett og slett fordi jeg vet det er denne dagen som ofte har billigst drivstoff. I tillegg får jeg alle regningene mine som e-faktura, slik slipper jeg dyre fakturagebyr. Jeg betaler mest mulig ned på boliglånet mitt hver eneste måned, slik sparer jeg mye penger og i tillegg kommer til å bli raskere gjeldsfri. Jeg fyller opp kjøleskapet en gang i uka og har også med meg handleliste, for å spare meg selv for unødvendige turer til matbutikken hvor jeg garantert drar med meg hjem masse ekstra. Jeg har også alle forsikringene mine på samme plass, dette gir meg en liten rabatt og er igjen penger spart. Og ikke minst, kutt ut snus, alkohol og røyk dersom du vil spare masse penger. Her snakker jeg av erfaring, slike ting er latterlig dyrt og heller ikke bra for helsa.

- VÆR DISIPLINERT MED ØKONOMIEN DIN, OG PRØV Å TA DE RIKTIGE VALGENE -

Nutella Fudge

Første desember er her, og jeg tenkte å starte denne fine tiden med å dele oppskrift på julekonfekt med dere. Jeg elsker nutella, og jeg elsker fudge - så hva er vel da bedre enn å kombinere disse to? Mmmm!

DU TRENGER:

En boks søt kondensert melk 40 g smør 1 ss vaniljeekstrakt  1 glass nutella  200 g kokesjokolade

SLIK GJØR DU:

Ha alle ingrediensene i en kjele, og varm opp alt på svak varme til det smelter sammen. Så kan du finne frem en liten firkantet form, smøre formen lett og ha sjokolademassen oppi. Jevn til med en slikkepott slik at overflaten blir fin. Sett formen i kjøleskapet så sjokolademassen stivner til fudge. Jeg tror det skal holde at den kaldt i noen timer, men vi lot den kjølig står over natten - slik at fudgen skulle bli minst mulig klissete og lettere å få ut av formen. Når den er ferdig stivnet, løfter du sjokoladefudgen ut av formen, og skjær den opp i store firkanter med en brødkniv.

HJEMMELAGET JULEKONFEKT

Håper det smaker! Disse holder seg best hvis du oppbevarer de i tette
krukker i kjøleskapet, og tas ut rett før du skal servere

The struggle is real

I går forstod jeg hvor gal jeg faktisk er når det kommer til dette med å holde tidspunkt. Hilde hadde gitt meg streng beskjed om å ikke komme til henne før 19.30, stakkaren måtte dusje etter trening og få på seg klær før jeg kom. 19.00 begynner jeg som alltid å stresse fordi noe i hodet mitt forteller meg at jeg må gå NÅ, og uten at jeg en gang rekker å registrere det står jeg 19.10 utenfor døra mi fult påkledd og setter snuten mot der jeg ikke skal være før om tyve minutter. Det tar fem minutter for meg å gå til bestis, men 19.15 står jeg utenfor døra hennes i kulda og tørr ikke ringe på fordi jeg nettopp har innsett at jeg begynner å bli en smule psyko. HAHA! Så der stod jeg i ett kvarter da, før jeg endelig kunne trykke på ringeklokka og komme meg inn. Jeg lurer på hva denne lidelsen min kalles, eller om den i den i det hele tatt eksisterer for andre enn meg? Hvem vil vel ikke heller ligge i sofaen hjemme i ett ekstra kvarter, i stedet for å fryse ute i kulda fordi man er alt for tidlig? Jeg har seriøst null kontroll på dette, og ler så sykt av meg selv fordi det er jo helt latterlig. Meeeen, jeg har ikke kontroll på det. Derfor tror jeg ikke vinteren lengre kan være favoritt årstiden min, da det byr på unormalt mye venting og frysing ute i kulda... Livets daglige utfordringer ass, det er jammen ikke få av de når man heter Andersen og lever etter en helt spesiell klokke som ingen andre gidder å følge.


KVELDSMAT OG KOS

Men jeg kom inn i varmen til slutt, altså. Og jeg kjenner heldigvis meg selv såpass godt at jeg har investert i en skikkelig god og varm parkas i år, sånn med tanke på hvor mange flere slike kvelder som dette det garantert kommer til å bli. Så best å være på den sikre siden, si! Haha.. Senere i dag kommer årets første juleoppskrift, og jeg gleder meg så til å dele den med dere. Så vi sees igjen om litt, og jeg ønsker dere alle en fantastisk første desember

hits