november 2016

Mer jul enn dette blir det ikke

SKOGENS STØRSTE JULETRE

Når du sier du skal ha skogens største juletre for å slå en liten fleip, men lillebroren din tar deg på ordet..... Knollen tok seg en tur i skogen han, og kom med denne edelgranen på døren min i ettermiddag. Altså, jeg trodde jeg skulle svime av. Det er ingen tvil om at det blir jul i stoga i år, for å si det sånn! Jeg kreperer helt av dette treet, som er så stort at jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av det. Skal jeg stusse det? Klippe det? Få det litt mindre? En ting er sikkert, og det er at jeg fikk det jeg sa jeg ville ha. Skogens største edelgran står nå pent plassert i stua mi, og jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal verken si eller gjøre. Jeg ler meg faktisk ihjel! Og du, lille Knollen? Gleder meg til å gjøre payback for denne pranken ass..... God jul, a!

X-MAS WRAPPING

 JINGLE ALL THE WAY ..

Om jeg har gått amok på innkjøp av juleprops til innpakning eller? Oh yes! Hehe, klarer jo ikke dy meg vet dere. Jeg gleder meg altså sånn til å pakke inn årets gaver! Spør du meg er innpakningen halve moroa, det er jo så gøy å gi bort noe man virkelig har lagt arbeid i. Og hvor koselig er det ikke å få en gave som bare oser juleglede?PERSONALIZED CHRISTMAS WRAPPING


♥   ♥   ♥

Jeg er jo egentlig veldig less is more sånn til vanlig, men i år kjente jeg at jeg ville ta den helt ut på årets innpakning. Vi snakker mini-nisseluer, glitter, store sløyfer, candy canes og masse gøy som skal på pakkene. Det kommer til å bli så fint, og skikkelig amerikansk! Hehe.. Gøy å være skikkelig julete når muligheten byr seg kjenner jeg ;-) Angående gavepapir så tenker jeg hvitt, naturbrun og sort. Tror dere ikke det kan bli fint sammen med dette? I think so! Så fort jeg er ferdig med årets julegavehandel og har pakket alt inn, skal jeg selvfølgelig vise dere det ferdige resultatet. HO-HO, som vi gleder oss til julaften altså!

FØRJULSHYGGE

ÅRETS FØRSTE JULEMARKED

Finnes det noe koseligere enn julemarked på denne tiden av året? Jeg syns det er så koselig at jeg bobler over av glede! Celina er like glad i jul som meg, så i år har vi gjort en avtale på at vi skal få med oss alt som er av ting som dette. På søndag dro vi altså avgårde for årets første julemarked sammen med lille Noah, og det var så kjekt. En haug av boder som solgte hjemmelagde ting og mat, steking av sveler, nisser, julehester og bare glede. Det er tydeligvis ikke bare oss som er glad i ting som dette, vi syns nemlig det var ekstremt trangt om plassen, noe som ikke er rart - over 3000 mennesker var nemlig innom den lille julegata i løpet av fire små timer. Haha, hjelpes! Eneste vi mangler her på sørlandet i disse dager, er snø. Hvor blir den av?! Jeg bestiller den til første desember, og håper den kommer dalende akkurat i tide... ♥

DEN PERFEKTE BOOTSEN


Thigh High Boot HER / annonselenke

Det er ikke ofte jeg linker til verken klær eller sko jeg bruker, men disse bootsene er det ingen tvil om at jeg måtte fortelle dere om. De er.så.fine! Jeg har lenge vært på jakt etter lårhøye støveletter som både er gode på foten og ser fine ut, samtidig som jeg får plass til leggene uten å stoppe blodtilførselen. Og endelig fant jeg vinneren! Disse er så fine, med snøring bak og best av alt - det er god plass til både legg og lår, de er gode på foten og ser superclassy ut :-) Ingen tvil om at jeg skal bruke disse sammen med en helt nydelig kjole på årets første julebord som braker løs til lørdag.GOD MORGEN

Se hvem som er ute på luftetur uten extensions, da? Hehe.. Ikke at det fortjener applaus akkurat, men jeg må virkelig la håret mitt få puste litt i tiden fremover. Jeg har fått eksem som har spredd seg til hele hodebunnen, så noen dager i uka uten to kilo extensions burde jeg strengt tatt klare. Hvis ikke blir jeg snart hårløs er jeg redd for, hehe. Her skal jeg straks avgårde på ukens andre treningsøkt, før jeg skal jobbe med regnskap og ha ett par møter ila dagen. Ser dere igjen om ikke lenge, godtfolk! ♥

NYTT I HEIMEN

MENU WIRE BASE

Mitt nyeste kjøp til leiligheten er disse supercoole blomsterpottene fra Menu. De står sammen med kontoret mitt, som jeg straks skal vise frem til dere :-) Syns det har blitt så fint her nå, stortrives med å sitte her å jobbe! Uansett, tilbake til denne geniale wire-serien. Om du allerede har de fra før av, visste du at de kan omdannes til utendørs oljelampe? Gjett om jeg skal prøve det til neste sommer, ser for meg at det er superkoselig å ha disse stående ute på sene sommerkvelder. Enn så lenge blir de brukt til å ha planter i, jeg får aldri nok grønt og liker veldig godt hvordan det lager ordentlig liv her i heimen. ♥

LYST PÅ SUNT OG FINT HÅR?

annonse

Da var det jammen meg på tide med et skikkelig hårfint blogginnlegg igjen! Er du ikke enig? Tålmodighet er naturligvis det viktigste redskapet når man sparer til langt hår, hehe. Men likevel finnes det tips og triks som kan gjøre ventetiden litt kortere!

MINE BESTE HÅRTIPS

Velg riktige produkter: ja, gode produkter som er tilpasset din hårtype er viktig hvis du vil få sunt og fint hår. Håret ditt trenger næring for at det ikke skal bli tørt og sprøtt. Det å ta seg en liten tur til frisøren, be om hjelp til å finne en shampoo, balsam og hårkur som passer til deg - er en veldig smart ting. Og du? Er håret ditt slitt og tørt nå som kulden har satt inn, men du har ikke råd til å investere i en dyr hårkur? Prøv ut kokosolje i håret ditt på samme måte som du ville brukt en vanlig hårkur. La det virke noen timer eller gjerne over natten, før du vasker håret skikkelig etterpå slik at det ikke blir fett. Jeg lover deg, denne type oljebehandling funker gull! Håret blir silkemykt og supershiny.

Skyll håret i kaldt vann: bittelite minitips er å skylle håret ditt i iskaldt vann når du er ferdig med å dusje. Hvorfor? Da lukker du hårskjellene og bindre fuktigheten bedre til håret ditt.

Pass på hestehalen: hvis du går mye med hestehale, så ikke ha den for stram. Da strekker du hårsekkene dine og gir skade på håret. Noe som også er superviktig er å bruke riktig type hårstrikk - strikk med f.eks metall eller store spenner er no-no!

Slitte tupper: ikke gå i fella med å kjøpe superdyre produkter som skal hjelpe mot slitte tupper. Det eneste som hjelper mot nettopp det, er å klippe de slitte tuppene av! Slitte tupper kan flise opp håret akkurat like mye som det vokser ut, og da blir det vanskelig å få håret så langt som man ønsker. Stuss tuppene minst hver fjerde måned, det gjør i hvert fall jeg.

Unngå varmebehandling: nei, det er ikke lett å la rettetang, krølltang og hårføner hvile. Men prøv å unngå dette så langt det er mulig! Jeg lar som regel alltid håret mitt lufttørke, det å føne det tørt etter hver eneste dusj er bare tull. Jeg føner kun håret de gangene jeg har dårlig tid, og bruker rettetang så lite som jeg klarer. Og hvis du likevel ikke klarer å la være med disse redskapene, så må du for all del bruke varmebeskyttende produkter for å skåne håret.

Hvordan få håret til å gro: sist, men ikke minst - husk å bruk HairCare! Jeg har brukt dette kosttilskuddet såpass lenge nå at jeg ikke kan huske når jeg begynte, men en ting er sikkert - dette er et produkt som virkelig funker. Vil du ha langt og sunt hår, må du prøve ut disse tabelettene. Hver morgen starter jeg med to HairCare tabeletter, som jeg tar sammen med frokosten. HairCare består flere ingredienser som bidrar til økt hårvekst - blant annet ølgjær, hirse, biotin, selen, sink og kobber. Selv merket jeg at håret begynte å vokse fortere etter cirka åtte uker, samtidig som jeg også merket at jeg mistet mindre hår. Nå går nesten alle jeg kjenner på dette kosttilskuddet, i tillegg til en haug av dere blogglesere som stadig forteller at dere er like fornøyd som meg. Med andre ord går jeg virkelig 100% god for HairCare, og anbefaler det på det sterkeste hvis du ønsker deg et langt og fint hår.


BESTILL HAIRCARE HER

Om du ikke er en av de mange som allerede bruker HairCare, anbefaler jeg deg absolutt å prøve det ut. Det som er viktig er at du husker å ta tabelettene hver eneste dag, da dette alt å si for at du skal oppnå effekt så fort som mulig. Minst like viktig er det også at du fortsetter på tabelettene etter at du har oppnådd ønsket resultat, for å holde både lengde og fylde ved like. HairCare kan du bestille HER til 149,- for første pakke ♥

RECAP: WEEK 47

God mandagsmorgen, dere Vet dere hva? Jeg kjenner jeg savner uken som gikk, jeg! Så jeg lager spalten igjen i dag, og dersom dere ønsker at den skal komme tilbake her - så gi meg gjerne beskjed. Om du har ønsker om spørsmål som skal være med her - skrik ut! Jeg syns dette er en hakket mer personlig og morsom spalte, bilder som jeg ikke har vist enda blir med og ting jeg ellers ikke får fortalt her på bloggerten.... Så, si hei til en liten recap av uke 47!


MOOD

Glad, fornøyd og litt småtrøtt! Hehe.. Regner med det er mørketida, og at flere kjenner seg igjen her? Energien går liksom ned fem hakk på denne tiden av året, det er helt rart med det.

BEST DAY

Åh, her er det vanskelig å velge bare en dag altså! Hele uken har vært veldig fin - jeg har kost meg med fine folk hver eneste dag. Lørdagen var kanskje ekstra koselig, med bakedag, julemusikk og god stemning fra sola stod opp til sola gikk ned. Mine to fettere, Torjus og Vetle, kom også for å joine oss litt. Koselig for kidsa å joine kakemannbaking kan du forstå, og ikke minst spise deig... Hehe! Kakemanndeig må jo være noe av det diggeste?

LOOKING FORWARD TO

Hawaii! Jeg teller virkelig ned dagene til jeg og Wulff setter snuten mot det jeg virkelig mener er selve definisjonen på en drømmeferie. I år har jeg virkelig ikke reist mye, så gjett om jeg gleder meg til å dra tilbake til varmen. Får frysninger av bare tanken, jeg! Det er ingen tvil om at det skal bli mye reising i 2017! Et nytt eventyr bare noen uker at jeg kommer hjem fra Hawaii er allerede bestilt, og jeg klør i fingrene etter å fortelle dere.

MOST PLAYED TRACKS

Ellie Goulding - Still Falling For You
Bruno Mars - 24K Magic
Maroon 5 - Don't Wanna Know

ME-TIME

På torsdag ettermiddag var jeg så sliten i hodet etter litt mye stress. Og hva er det som hjelper da? Gå en lang tur i skog og mark! Så jeg pakket meg inn i en varm parkas, tok Milo med meg og dro for å hente lille fadderbarnet mitt Noah. Så trillet vi på en skikkelig langtur alle tre! Så deilig å bare spasere rundt i egne tanker, og ikke minst se den magiske solnedgangen fra turløypa. Jeg elsker virkelig å gå turer på denne tiden av året, det er så friskt og deilig ute.


TV-SERIE

Helene Sjekker Inn. Endelig kom det ny episode! Denne dokumentarserien er så vanvittig bra, og er en serie alle burde få med seg altså. Her får du innblikk av stedene mange av oss glemmer at finnes, som rusbehandling, sykehjem, fengsel og asylmottak. Helene flytter rett og slett inn på disse stedene, og får innblikk i hvordan det er å bo og jobbe der. Det har kommet seks episoder til nå, og en som spesielt traff meg midt i hjertet - var episoden på sykehjem / eldreomsorgen. Åh, jeg har ikke ord.. Det er virkelig sterke og gripende episoder, samtidig som det er fint og rørende.

SHOPPING

Grønne planter til leiligheten, nye potter og litt julepynt. Til fredag får jeg besøk av ABITO, som skal lage en stor sak på leiligheten med både film og bilder. Så da prøver jeg å gjøre det ekstra fint her! Hehe..

TRAINING

Det ble med tre økter det, bah.. Er det mulig altså! Jeg forstår ikke at det er mulig å være så dårlig til å prioritere. Jeg føler dagene bare løper i fra meg, og jeg sliter skikkelig med å gjøre treningen til en del av rutinen. Altså noe jeg prioriterer, og legger inn i timeplanen min. Det går bare ikke, alt annet kommer liksom først. Men tre økter er uansett mye bedre enn ingenting, i tillegg har jeg vært flink til å gå lange turer utendørs - så da sier jeg meg sånn halvveis fornøyd.

FUNNIEST PICTURE

Når du har noe i øyet, og samtidig prøver å vifte vekk Knollen med kameraet ..

JULENS BESTE PEPPERNØTTER

Første søndag i advent er her, og julen ønskes velkommen her på bloggen  Hva er vel bedre enn å starte denne fine dagen med årets første juleoppskrift? Dette er min pappa Øyvind sin oppskrift som han har brukt i en årrekke, og for de som er glade i pepperkaker - denne må dere prøve ut. Peppernøtter er så utrolig godt!DU TRENGER:

300 g margarin  3 dl sukker 1 dl vann 1 dl sirup  10 dl hvetemel
3 ts bakepulver 2 ts kanel 2 ts ingefær 2 ts malt nellik 1 ts malt pepper

SLIK GJØR DU:

Start med å blane smør og sukker godt sammen. Deretter bland i vann og sirup, rør sammen. Bland så i alle de andre ingrediensene. Til slutt knar du sammen deigen, og lar den avkjøles kaldt en god time. Så triller du til små kuler, og stekes på 175 grader til de blir gylne i fargen. Steketiden varierer fra ovn til øvn, så følg gjerne med underveis.

HÅPER DET SMAKER

TRADISJONEN TRO

ÅRETS STORE BAKEDAG

Meg og Hilde har en fin tradisjon - hvert eneste år baker vi sammen til jul. Og det er såå koselig! Det skal sies at det er bestis som er bakestjerna av oss, jeg er jo utålmodigheten sjæl og får fort et par raseriutbrudd på kjøkkenet når deigen setter seg fast på kjevla eller ting ikke går helt etter planen... Haha! I går bakte vi fem typer julekaker, og jeg gleder meg så til å dele alt med dere i ukene fremover! Det ble så utrolig mye godt, og jeg er skikkelig fornøyd over alt som ble tryllet frem i går :-) Eneste tingen som ikke ble velykket, var en julevri på twix-småkaker. Vi stresset så innmari med disse kakene,  og trodde de ble vellykket, men mitt lille innfall om at mikrobølgeovnen min også kunne brukes som stekeovn (ikke spør..), ødela dessverre hele twix-karrieren vår. Så disse gikk dessverre rett i søpla. Kan ikke vinne hver gang, si! Hehe.. Resten ble heldigvis superbra, med hver vår fine julegenser og selvfølgelig julemusikk på full guffe i bakgrunnen, så koste vi oss en hel haug 

♥   ♥  

Jeg vil selvfølgelig også ønske dere en riktig fin første søndag i advent  Fortell meg, hva skal du gjøre i dag? Her står jobb med Knollen på planen i ett par timer, før jeg skal avgårde på noe ordentlig julete og koselig sammen med Celina. Etterpå blir det hjem til familien for middag tenker jeg :-) Kamera blir selvfølgelig med, slik at dere kan få en fin oppdatering fra denne dagen også. Skrives igjen litt senere, godtfolk! Enn så lenge må dere ha en nydelig start på søndagen.

WINTER MAKEOVER

A LITTLE MAKEOVER AT HOME ..

LIVINGROOM

Stuen min har fått seg en liten makeover, og de duse sommerfargene er byttet ut med grått og sort. Interiør har virkelig blitt en stor interesse for meg, kanskje spesielt etter at jeg kjøpte leiligheten jeg har nå - jeg syns det er så gøy å ordne her hjemme. Det jeg har gjort denne gangen er å fjerne lampen i taket, og heller sette opp to vegglamper fra Menu over sofaen. Disse lampene er superkule, og jeg liker at de både gir et røffere uttrykk her hjemme og bare er et skikkelig blikkfang i rommet.PILLOWTALK

Den store kurgen i stuen er fylt opp med fluffy puter og varme pledd for den kalde tiden vi har i møte. Jeg digger denne kurven, den bryter litt ned det røffe uttrykket og gjør ting hakket meg cosy. Det skal ikke så mye til :-) Ellers er putene også nye, de med mønster er fra House Doctor og den i skinn er fra Muubs. Sistnevnte er jeg helt forelsket i, den er bare dødscool!


ADDING LIFE TO THE HOME

Det er ingen tvil om at interiørstilen min er ganske røff og nordisk, derfor liker jeg å skape liv med grønne planter. Og gjerne masse av det! Jeg har fylt opp stuen, spisestuen og kontoret mitt med hele fire slike store planter, og mer skal det bli. Nå gleder jeg meg bare til å pynte til jul her hjemme! Det skal bli så koselig, det

THE INTERN

Denne filmen, dere! Jeg kan ikke forstå at jeg ikke har sett den før nå, fordi den var så utrolig fin at jeg smeltet helt. Tipset om denne filmen har kommet flere ganger fra dere lesere, og forrige helg fikk jeg endelig tiden til å se den. For meg som er utrolig glad i både jobben min og eldre mennesker - var handlingen i The Intern virkelig midt i blinken.

EXPERIENCE NEVER GETS OLDA MUST SEE MOVIE THIS WEEKEND

Ja, hvordan skal man forklare en sykt fin film som denne? Åh.. I korte trekk handler The Intern om verdens skjønneste Ben, en 70 år gammel enkemann, som finner ut av tilværelsen som pensjonist ikke helt er den han ønsker seg. En dag finner han en annonse for en spennende stilling i et flott og ungt selskap i New York, som søker en eldre prantikant takket være et nytt forsøkstiltak for nettopp pensjonister. Ben vil komme seg tilbake i arbeidslivet, han savner å bruke hodet og ha noe å gå til om morgenen. Så, han søker og jammen får han jobben! Ikke bare hvilken som helst jobb, han blir nemlig assistent til sjefen Jules - en ung og karrierebevisst kvinne som har gjort stor suksess med sin egen moteside på internett. Jules er skeptisk til dette forsøkstiltaket, og forstår ikke helt hva hun skal bruke den beskjedne herremannen i dress til.....

Jeg ble både inspirert og motivert av denne filmen, jeg lo, smilte og smeltet helt av flere av scenene, samtidig som jeg også felte noen tårer fordi jeg ble så rørt av den eldre herremannen Ben... Åh, denne filmen må du virkelig se altså

EN JULETE HELG

Åh, for en deilig fredagsmorgen! Jeg tok helgen litt på forskudd, og sov helt til ni i dag. I helgen blir det nemlig ikke mye søvn på meg, så jeg tenkte å unne meg denne morgenen som en liten backup for at helgens sovemorgener forsvinner... Haha! I tillegg skal jeg jobbe i hele kveld, så da har jeg ikke ha dårlig samvittighet for en rolig morgen :-) Jeg sovnet faktisk rundt klokken ti i går, så elve timer på øyet var virkelig digg. Det betyr bare en ting - jeg trengte å sove ut denne dagen.

THIS WEEKEND ...

Denne helgen er spekket med både jobb og artige planer, jeg gleder meg masse til de kommende dagene! Denne dagen og kvelden vil gå utelukkende til jobb, sett bort i fra en treningsøkt jeg må få gjort. Ukens tredje, sier meg veldig fornøyd med egen innsats nå som kravene bare er å få rutiner på dette igjen... Hehe! I morgen står alarmen på 08.00, da er det rett avgårde på butikken sammen med Hilde for å handle inn til årets store kakebakedag. Får julestemning av bare tanken, jeg! Vi har fem forskjellige typer julekaker som skal bakes, og jeg gleder meg masse til å dele alt av oppskrifter med dere i tiden fremover. Så koseliiiiig! Søndag blir det jobb fra morgenen sammen med lillebror, før jeg senere skal på et koselig julearrangement et sted her i byen sammen med Celina og Noah. Og på kvelden? Da blir det selvfølgelig feiring av første søndag i advent sammen med familien, og julen braker løs her på bloggen også. Får frysninger av bare tanken jeg! Kamera blir med på alt jeg skal denne helgen, slik at jeg har masse koselig og julete jeg kan dele med dere

Nå får jeg se å lukke ned laptopen, spise frokost og makke meg på trening. Beklager forresten for antall ganger jeg har skrevet jul i denne innlegget, jeg lest igjennom teksten min nå og ser at jeg har tatt helt av.... Haha! Jeg bare gleder meg så alt for mye at jeg klarer ikke styre meg, som dere sikkert har forstått allerede... Hehe! Uansett, vi sees igjen litt senere, hva sier dere til at vi da kickstarter adventshelgen med en liten oppskrift på peppernøtter?!

BLACK WEEK

annonse

I morgen er det som kjent Black Friday, dagen hvor de aller fleste butikker tar helt av med tilbud. Selv har jeg alltid hodt meg til nettshopping på denne dagen, rett og slett fordi jeg ikke orker milelange køer og alt kaoset denne fredagen fort kan by på. Haha! Derfor sier jeg tommel opp til Blivakker.no - som har black week hele denne uka. Hele nettbutikken er nå nedsatt minst 25% i rabatt, men også helt opp til 80%. Så hva enn du ønsker deg, får du altså en solid rabatt uansett. En perfekt måte å gjøre knallkjøp på både julegaver eller et godt kupp på noe til deg selv :-)

ÅRETS SØTESTE JULEKALENDER

I år har jeg rett og slett skjemt meg selv bort med min helt egen julekalender fra Essie. Den er så latterlig fin og ordentlig julete - akkurat slik jeg liker det! Og best av alt, den inneholder 24 overraskelser som er perfekt for oss jenter som liker å ha velstelte negler. Jeg har snikåpnet litt på noen luker, og du finner alt fra Essie neglelakker i stor størrelse, til dødsfine minilakker, diverse neglepleie og masse spennende overraskelser jeg selvfølgelig ikke skal avsløre for dere. En ting er sikkert, er du like glad i å ha fine negler som meg - så vil du garantert like hva som skjuler seg bak disse lukene... Hoho! Årets søteste julekalender finner du HER, og nå er den selvfølgelig også nedsatt med 25% rabatt

TRE FOR TO PÅ ALT FRA ESSIE

Ellers kan jeg jo fortelle at det også er en eksklusiv og utrolig bra kampanje gående på Essie akkurat nå. Denne uken får du 3 for 2 på ALT fra Essie, i tillegg til minst 25% rabatt i tillegg. Ja, du leste riktig! Ganske så bra, ikke sant? Oh yes! Et fantastisk bra tilbud som du absolutt burde sjekke ut dersom du er glad i fine negler :-) Hele utvalget på Essie finner du HER, og på bildet under finner du noen av mine favorittlakker. Jeg liker aller best den glitterblå og julerøde, begge to er så utrolig fine og perfekt til festsesongen som vi nå går i møte.Duserosa neglelakk HER / Rød neglelakk HER / Nude neglelakk HER / Julerød neglelakk HER
Glitterblå neglelakk HER / Svart neglelakk HER

ER JEG KUL NÅ?

OUTFIT FROM THIS WEEK

Er det bare meg, eller har det blitt litt kult å se "sur" ut på bilder? Eller, om ikke sur - så i hvert fall sykt likegyldig. Øvde meg på denne trenden her om dagen, og ser jo selv at jeg kanskje ble noen hakk kulere nå. HEHE! Ikke lett å late som at jeg liksom ikke ser fotografen som står to meter foran meg eller late som at jeg hater å bli tatt bilder av - når det faktisk er jeg som har betalt Knollen for å stille opp som nettopp fotograf....céline veske - h&m jakke - zara skjorte og bukse - quay solbriller - acne sko

Jaja, man kommer langt med et smil også har jeg hørt! Her sitter jeg å slurper i meg kaffekopp nummer tre, og gleder meg til nok en torsdag på sykehjemmet :-) I dag har jeg kjøpt med en haug av julekalendere til de gamle, og gleder meg til å dele de ut. Tenkte det kunne være en koselig greie å åpne noe hver dag mot julaften, det skal ikke så mye til å gi de på eldresenteret et lite lyspunkt i hverdagen. Etter at jeg er ferdig der, tenkte jeg avgårde for å se om jeg ikke kan få kjøpt inn litt julepynt og pynte litt smått til første søndag i advent. Hvor selger de den fineste julepynten akkurat nå, dere?

KVELDSMAT ETTER TRENING

annonse

Det er ikke ofte jeg legger treningsøktene mine til kvelden, men i blant skjer det - og da er alltid høydepunktet en ekstra god kveldsmat når jeg kommer hjem igjen. For meg er dette uten tvil dagens mest koselige måltid!

MMM ..

Rykende ferskt brød rett fra ovnen, som smøres med nykokt egg, kaviar + masse salt og pepper selvfølgelig. Yums, noe av det beste jeg vet! Til dessert er jeg utrolig glad i fersken- & pasjonsfruktyoghurt, toppet med bringebær, sharon og honning. Jeg må alltid ha noe søtt til kvelds, og denne miksen av ting er helt perfekt sammen. Liten fest i munnen ;-) Yoghurten er selvfølgelig Yoplait sin, av typen double 0%, noe som betyr at den er både sukker- og fettfri. Dette er en fransk yoghurt med mye frukt og bær, og den er så latterlig god at jeg kan nesten ikke tro at den faktisk er fri for sukker... Haha! Denne kjøper jeg minst to kartonger av i uka, og her om dagen hadde jeg lyst på noe med ferskensmak - så da ble det denne.

Nå skal jeg avgårde på en fotojobb, så her er det bare å henge i! Håper dagen din er fin

Q'S AND A'S

Hva er noe du vet at du gjør annerledes enn folk flest? Her skal jeg faktisk være tøff nok til å si det jeg mener rett ut. Det jeg gjør annerledes enn folk flest er at jeg gjør ord om til handling, og kommer meg ut for å hjelpe til der jeg mener det trengs. Dessverre er det slik i dag at mange mennesker snakker om forandringen de vil se her i verden eller i samfunnet, men ikke letter på rumpa for å faktisk gjøre noe. Jeg ønsker meg en forandring i eldreomsorgen, derfor jobber jeg nå som frivillig i eldreomsorgen en dag i uka. Jeg ønsket å gjøre hverdagen til noen i Afrika lettere, så jeg reiste ned og hjalp til med å bygge skole i Senegal. Jeg prøver å være forandringen jeg vil se, det hjelper ikke bare å si at "man skulle ønske at...". 

Ville du si opp jobben din dersom du vant ti millioner kroner? Absolutt ikke. Man er heldig som kan jobbe, og et liv uten jobb ville vært utrolig ensformig og lite givende. Hjernen er til for å brukes. Men om ti millioner kroner hadde kommet inn på kontoen min, så ville jeg gjort følgende. Satt inn tre millioner kroner i pensjonssparing, investert i aksjer, donert bort en solid sum til eldreomsorgen og dyrevernalliansen, betalt ned det meste av boliglån, spandert på hele familien en magisk ferietur til Karibien og hatt en "yolokonto" (hehe..) til meg selv med en liten sum penger som kunne brukes til reiser og opplevelser. Ellers ville jeg levd som normalt, og altså investert det meste pengene i stedet for å blåse de bort.

Fortell et av dine barndomsminner: Et av mine herligste barndomsminner er alle gangene jeg var på overnatting hos Mommo og Mofar. Når jeg var liten jente var jeg alltid morgengretten og sur, men når jeg sov hos mine besteforeldre? Blid som en sol fra sekundet Mofar våknet meg! Haha.. Det var den beste følelsen i verden å få våkne opp her. Mommo hadde alltid bakt brød, og Mofar lagte alltid omelett til frokosten vår. Jeg tuslet ned den lange trappen, åpnet døra til kjøkkenet og der satt min aller beste venn klar med frokosten. Alltid var det tent et lite lys på kjøkkenbordet, og etter at jeg hadde spist opp omeletten - ble det stekt enda en - som jeg skulle ha med meg i matboksen på skolen. Blir varm i hjertet av bare tanken på dette, og er det en ting jeg skulle ønske jeg kunne fått oppleve bare én gang til - så må det være en morgen som dette..

Hva ville du gjort annerledes hvis du visste at ingen ville dømme deg? Jeg bryr meg lite om folk dømmer meg, er det noe jeg har lært meg å leve med etter 10 år med en veldig utradisjonell jobb - så er det nettopp at folk dømmer meg. Vi er alle forskjellige, og hvis noen vil bruke tiden sin på å dømme andre mennesker - så får det være opp til dem det gjelder. Folk vil alltid snakke og dømme, men det tenker jeg at går helt fint :-)

Vil du huske hva du gjorde i går om 10 år? Hva med dagen før det? Det tviler jeg sterkt på. Det er ikke slik at jeg gjør noe sjukt spesielt hver eneste dag, hverdagen min er ganske normal og har rutiner - noe jeg liker godt. Om jeg om ti år vil huske at jeg så Jakten På Kjærligheten sammen med Stian på mandag og vi kjørte avgårde for å kjøpe burger sent på kvelden fordi vi ble akutt sultne og fysne på noe digg? Nei. Om jeg vil huske at jeg i går spiste jeg kveldsmat sammen med Hilde og kom meg litt for sent i seng? Nei. Det jeg vil huske om ti år er vel heller den store sammenehengen, at jeg har vært utrolig heldig og konstant vært omringet med folk som er glad i meg. Det er fint å kunne se tilbake på, det!

Hva er den ene tingen du helst vil forandre ved verden? En ting? Den var vanskelig, jeg kunne definitivt skrevet en bok om hva jeg ønsket å forandre ved verden. Men hvis jeg skal si en ting, så må det bli at jeg ville forandret skillet mellom fattig og rik. Visste du at nesten halvparten av alle verdiene på jorda kontrolleres av den rikeste prosenten? Det er helt utrolig trist, og burde absolutt ikke være sånn. Så, jeg ville fått slutt på ekstrem fattigdom og sult - samt sikret utdanning for alle. Jente eller gutt - alle barn skulle hatt rett til en grunnskoleutdanning. Fattigdom er urettferdighet.

Hva er du mest takknemlig for? Selvfølgelig familie og venner, samt min lille Milo. Men jeg er også utrolig takknemlig for jobben min, som gir meg utrolig mange muligheter. Muligheten til å jobbe som frivillig, muligheten til å reise, muligheten til å bestemme selv og muligheten til å være med på å skape en forandring. Jeg er ekstremt takknemlig for å ha fått en stemme som høres av mangfoldige tusen hver eneste dag, og jeg prøver å bruke den så fornuftig som mulig. Er takknemlig for det meste i livet mitt, sånn for å være ærlig. Alt har liksom blitt slik jeg ønsket og håpet, så da er det klart man føler seg veldig takknemlig.

LIVETS MANN

Denne mannen her altså.. Jeg kan ikke få sagt nok hvor stor pris jeg setter på Geir! Er det noe jeg er 110% sikker på her i livet, så er det at jeg har skutt gullfuglen når det kommer til regnskapsfører. Geir er fantastisk, og etter snart seks år med han som sparringspartner i alle avgjørelser jeg tar når det kommer til business - er det ingen tvil om at jeg på mange måter ville følt meg ganske lost uten han. Han er på mange måter en kollega, en venn og en person jeg setter utrolig stor pris på - samtidig som jeg har en enorm respekt på han. Jeg hører på Geir, og tro meg når jeg sier at sånt er sjeldent hos frøken Andersen... Jeg liker å gjøre som jeg vil, når jeg vil - uten å bry meg så mye om hva andre mener om det. Men Geiremann? Han trosser jeg utrolig nok ikke.... Haha! I går hadde vi en superkoselig møtemiddag sammen, Geir bestilte seg en stor tallerken med en haug av forskjellige typer julemat og jeg gikk for langtidsmarinert andebryst. Helt nydelig godt, jeg storkoste meg.
LAST NIGHT WITH MY ACCOUNTANT

Nå skal jeg jobbe litt til her hjemme, før jeg straks får besøk av Hilde. I kveld skal vi spise kveldsmat sammen, jeg tenkte å bake rundstykker til oss og servere med masse godt pålegg. Mmm!

OFFICE SNACKS

HOMEOFFICE SNACKING

Lange dager bak dataskjermen her hjemme, gjør meg ofte fysen på noe godt. Den store "faren" med hjemmekontor er at alt er ekstremt tilgjengelig, og har man noe søtt liggende i skapene - er det ikke alltid like lett å holde fingrene av fatet. Som oftest pleier jeg å lage meg litt sunn og god snacks som jeg har tilgjenglig rundt meg, slik at jeg ikke går på en real snopesmell fem dager i uka. Favorittene i disse dager er snacks gulrøtter, granateple og ferskpresset juice.

FRESHPRESSED JUICE  - BABY CARROTS - POMEGRANATE

GIVING ME POWER TROUGH THE WORK DAY

Granateple har jeg hatt hangup på i en liten evighet, men det er en ting som irriterer meg hver eneste gang jeg skal spise det. Vi har vel alle sett Kylie Jenner gå rundt å snackse på nettopp dette tjuefire timer i døgnet? Vel, jeg ønsker meg akkurat samme bokser med pompom's her i Norge. Noe så genialt! Granateple er jo et lite mareritt å få rensket, kjøkkenet mitt ser seriøst ut som et åsted når jeg er ferdig med jobben med å få ut frøene. Godt mulig det er jeg som er verdens mest utålmodige sjel som klikker helt når frøene ikke spiller på lag, men likevel - nedvask på kjøkkenet hver gang jeg skal ha meg ei litta skål med disse små rakkefantene begynner å bli slitsomt ass... Litt synd, fordi de er jo så himla gode!

. . . .

Juicen er min er derimot ikke hjemmelaget, men ett par ganger i uka tar jeg turen innom Will I Juice for en liten pick-me-up når jeg går forbi på vei hjem fra trening. Ordentlig hverdagsluksus å snike med seg en stor flaske med ferskpresset digg! Denne juicen heter hjertegod, og er en skikkelige helsejuice som jeg er helt sikker på at er gull verdt for kroppen. Rødbete, gulrot, ingefær, agurk, sitron og fennikel er ingrediensene - perfekt de dagene jeg trenger påfyll av litt ekstra vitaminer og energi.

VIDEO: KNOLLEN ER IRRITERT

Da er det ny videoblogg, dere! Her er det som dere ser fult kaos, med glass som knuser, brownies som spises uten å tenke seg om og en hissig Knollen som overhodet ikke er fornøyd med at en bloggleser kalte han "pengegrisk"... Sånt blir man irritert av, si! Kan som vanlig ikke annet enn å le meg ihjel... Håper dere liker videoen

Husk å trykk på HD for best kvalitet.

EN NY UKE


LETS GO, MONDAY!

God morgen, dere! Gjett hva jeg skal til å gjøre nå? Redigere ferdig videobloggen med Knollen. Vet det er mange av dere som har sett frem til at det blir video her igjen, og det blir det altså i dag. Den kommer ut så fort den er ferdig satt sammen :-) På nyåret er planen min å få til minst en film i uka, og fokusere mer på nettopp dette. Det tror jeg blir veldig bra! Anyways, planene mine for denne dagen er veldig enkle, akkurat slik jeg liker å begynne uken min. Da står det to ting på planen som jeg skal fokusere på - trening og jobb. I tillegg har jeg et middagsmøte med Geir klokken fire, så jeg ser for meg at det blir en fin måte å avslutte ukens første arbeidsdag på. Nå er det bare å komme i gang her, så sees vi litt senere for video.

Ha en fin start på den nye uken - make the best of itacne jeans / lindex genser & vest / céline veske / bianco boots

ALENEKVELD

Det er noe helt spesielt med søndager, altså.. Hvilepulsen er på plass, skuldrene senkes noen hakk og man har følelsen av avslappelse med seg. Er du ikke enig? Slik er det i hvert fall her, og jeg nyter hvert eneste minutt av denne dagen :-) På morgenen disket jeg opp en ekstra god frokost, som jeg spiste mens jeg så film. Sånt gir meg ro i hele sjela altså, slik er det ikke ofte man har tid til i en travel hverdag. Etterpå jobbet jeg litt, før jeg ryddet leiligheten - noe jeg faktisk alltid gjør på søndager. Det er fint å fyke over med støvsuger og mopp, samt rydde opp alt rot - da blir liksom mandagen ti hakk lettere kjenner jeg.

SUNDAY UNIFORM

Etter å ha både slappet av, vært litt produktiv og shinet opp her hjemme - fikk jeg makket meg ut på en deilig søndagstur i skikkelig ruskevær. Regn og vind som røsker godt i kinnene er faktisk sykt deilig, og følelsen når man kommer hjem igjen i varmen er noe av det diggeste jeg kan tenke meg. Yay! Nå har jeg nettopp hoppet i min nye kosepyjamas, skal dra dyna ut i sofaen og fyre i peisen. I kveld blir det serie, sushi og alenetid. DIGG etter en oversosial uke, får jeg ikke en kveld eller to alene i uka, så tørner det nesten for meg.... Haha! Håper dere også nyter søndagskvelden  

VI SKAL TIL HAWAII

i samarbeid med EF Språkkurs

Alooooha, sier jeg bare! Endelig kan jeg avsløre noe jeg har gledet meg maks til å fortelle dere. Jeg og Wulff skal nemlig reise på eventyr til nydelige Hawaii med EF Språkkurs! Hawaii er en destinasjon jeg lenge har ønsket å oppleve, så at jeg skal avslutte 2016 og starte det nye året på denne magiske plassen? Det føles helt sykt, og jeg gleder meg så at jeg har faktisk ikke ord! Vi drar ned til Hawaii noen dager etter julaften, og flytter inn på studenthjemmet til EF sin skole som ligger i Honolulu i begynnelsen av Januar. Her skal vi delta på språkundervisning i engelsk, samtidig som vi opplever dette magiske stedet.

A DREAM COME TRUE

Når man reiser med EF Språkkurs så har man muligheten til å velge mellom hele 44 destinasjoner og 7 språk. Hvor kult er ikke det? Man har også mulighet til å reise i alt fra to uker til fem måneder, noe som er helt fantastisk med tanke på at man virkelig kan oppleve dette med å bo et annet sted mens man i tillegg blir ekstremt mye bedre i språk. EF har oppstart på sine kurs hver mandag, så her kan man dra avgårde når som helst. Det å kombinere reise med å bli bedre i språk syns jeg er en utrolig fin greie, og jeg gleder meg maks til å starte 2017 på denne måten sammen med bestevennen min!

Et slikt språkkurs ser selvfølgelig også bra ut på CV'en din da du kan vise til både utenlandserfaring og gode språkkunnskaper :-) Dette blir virkelig en helt unik opplevelse som jeg er så glad for at jeg og Ida skal få oppleve! Og hva vi har planer om å gjøre mens vi er på Hawaii? MYE! Jeg gleder meg til fine dager på stranden (som ser helt utenomjordisk fin ut!), surfe, bli enda bedre i engelsk, hike i de fantastisk fine fjellene som man finner over alt på øyen og reise rundt for å få med oss mest mulig. Er det noen av dere som har vært på Honolulu, og har tips til hva vi burde få med oss? Vi blir så glade for tips til ting vi burde se og gjøre, så her må dere gjerne skrike ut i kommentarfeltet :-)

HAR DU OGSÅ LYST PÅ SPRÅKKURS?

Jeg teller ned dagene til avreise, og gleder meg til å få et nytt minne for livet! Er dette noe du også drømmer om å gjøre? Da bør du gripe sjansen nå! Trykk HER for å finne ut hva en reise med EF Språkkurs koster deg. Plassene fyller seg fort opp, så her er det absolutt lurt at du er tidlig ute. I tillegg har jeg en fantastisk nyhet til mine lesere! Bruk kodeordet «KristinaEF» når dere bestiller, så får dere opptil 10.000 kr i rabatt!

BROWNIES PÅ 1-2-3

HAPPY WEEKEND!

Riktig god fredag og helg, fine leserne mine! I dag har jeg vært en tur på trening, jobbet på mitt nye hjemmekontor og bakt ei litta brownies til kvelden ;-) Jeg skal nemlig bruke fredagen min hos Celina på middag, og tenkte det kunne være hyggelig å ta med en kake som faller i god smak hos alle. Hvem liker ikke brownies, liksom? Jeg har enda til gode å møte på et sånt menneske... Haha! Posebrownies er det slutt på for lenge siden her i hus, jeg har en fast oppskrift jeg som regel alltid bruker og den er supergod. Her får du kake på 1-2-3, så jeg tenkte jeg kunne dele den med dere.

DU TRENGER:

200 g kokesjokolade 200 g smør  4 dl sukker  4 egg  3 dl hvetemel  2 ts bakepulver

Det første du gjør er selvfølgelig å forvarme ovnen, til 175 grader. Smelt smøret, brekk opp sjokoladen og tilsett i gryta sammen med smøret. Så rører du sammen egg og sukker i en bakebolle for seg selv, før du blander i den avkjølte blandingen med smør og sjokolade. Ha i hvetemel og bakepulver, rør deigen jevn. Så tar du kaken i ønsket form. Jeg stekte den i cirka 25 minutter, dette fordi jeg gjerne ville ha kaken seig inni. Ønsker du ikke det, steker du den litt lengre.

♥ 
Håper du får en fin og avslappende start på helgen!

DEN PERFEKTE VERTINNEGAVE

WHITE NOUGAT WITH ALMONDS

♥  ♥  ♥

Tiden vi går i møte nå byr på en haug av selskaper for de fleste av oss, og det er jo så koselig! Juletiden er så fin. Det tar mye tid å rigge i stand både middag og selskap for personen som åpner døra til hjemmet sitt, og nettopp derfor er jeg veldig glad i å i ta med en liten vertinnegave når jeg blir invitert på besøk. Selvfølgelig ikke alltid, men noen ganger kan være kjekt. En liten takk for en god julemiddag, hyggelig selskap og ikke minst invitasjon. Jeg er litt smålei av å gi den klassiske blomsterbuketten eller vinflasken, så derfor liker jeg å tenke litt annerledes når jeg skal gi vertinnegave.

THE PERFECT HOSTESS GIFT

Tenk litt ut av boksen når du skal gi vertinnegave, det er så gøy å komme med noe som er litt annerledes! Disse fine boksene med hvit nougat er helt perfekt, og blir så utrolig delikat å gi bort hvis man pakker ekstra fint inn i f.eks cellofan. Dyrt er det heller ikke, den minste esken betalte jeg cirka 70 kroner for og den store rett under tohundre kroner. Mye koseligere enn både vin og blomster, det syns i hvert fall jeg! Men smaken er jo som baken, selvsagt. Det er så hyggelig å glede andre med en liten oppmerksomhet! Vertinnegaver er noe jeg tenker å tipse litt om fremover, og neste gang tror jeg at jeg vil prøve meg på en hjemmelaget en ;-) Jeg er i det kreative hjørnet om dagen, vinteren og den koselige tiden her gjør virkelig noe med meg..

TOPP 5: ROMANTISKE FILMER

Jeg elsker en skikkelig kosekveld i sofakroken med snoperier, fyr i peisen og en god film snurrende på skjermen. Akkurat det er vel ingen hemmelighet, eller hva? Haha! Jeg har sett så mye film og serier i løpet av mitt 26 år lange liv at jeg seriøst er bombesikker på at jeg kunne gjort en karriere ut av å tipse folk om begge deler. Enn så lenge trives jeg med å leke filmekspert på bloggen ;-) I dag har jeg samlet mine topp fem filmer i romantikksjangeren, og om du ikke har sett noen av disse - så må du love meg å gjøre det. Absolutt alle fem er akkurat like bra! Og du, hva er din favorittfilm? Har du en jeg bare se? Skrik ut i kommentarfeltet, for på lørdag skal jeg invitere til filmkveld og da vil jeg gjerne snurre en som er sånn skikkelig bra

The Lucky One: denne fine filmen handler om soldaten Lohan som er marinesoldat og jobber i felten. Vennene hans dør brått rundt han, mens han er heldig og overlever. Tilfeldigvis finner han et bilde av en ung kvinne, og gir henne æren for at han overlevde felten. Når han returnerer hjem bestemmer han seg for å oppsøke denne kvinnen for å takke henne. Han finner ut at hennes navn er Beth Clayton, at hun bor i den lille bygden Louisiana og driver en kennel. Han spaserer hit med sin trofaste schæferhund og får jobb på hudekennelen Beth og bestemoren hennes driver. Logan får etter hvert dype følelser for henne, mens han sliter med å fortelle sannheten om hvorfor han egentlig kom til Louisiana. I bakgrunnen lurer også Keith, som er Beths sjalu og kontrollerende eksmann. Vil kjærligheten seire til slutt?

Safe Heaven: denne er uten tvil min store favorittfilm, den er helt magisk fin! Safe Haven handler om nydelige og sjenerte Katie, som plutselig kommer til den sjarmerende landsbyen Southport. Hun bærer på en mørk hemmelighet som hun fortsatt sliter med, og en fortid som har gjort at hun måtte rømme til nettopp dette stedet. Katie unngår all personlig kontakt, helt frem til Alex som driver den lokale butikken, sakte men sikkert bryter gjennom til henne. Til tross for at Katie er redd, finner hun stadig mer trygghet hos kjekke Alex. Katie begynner innser at hun må velge mellom et liv i trygghet og et liv som er noe mer risikabelt, men mer givende - og i den mest vanskelige tid innse at kjærligheten er den eneste sanne trygge havn.

The Best Of Me: her får vi blir ordentlig godt kjent med Amanda og Dawson, som er high school sweethearts. Men de kommer begge fra to helt forskjellige bakgrunner, som stadig gir de tøffe utfordringer. Amanda er fra en mektig og rik familie som ikke er særlig fan av hennes nye kjæreste, mens Dawson kommer fra et hjem preget av fattigdom, vold og alkohol. Til tross for dette blir de to uadskillelige sjelevenner som er hodestups forelsket i hverandre, men omverdenen vil noe annet - og forholdet får aldri en sjanse. 21 år senere, møtes de ved en tilfeldighet i barndomsbyen sin. Både gode og vonde minner dukker opp, og kjærligheten er ikke glemt. Men kreftene som skilte dem fra hverandre som ungdommer, lever enda, farligere enn noensinne....

A Little Bit Of Heaven: filmen handler om gladlaksen Marley, en sprudlende karrierekvinne som elsker alt livet har å by på. Hun er en typisk singeljente, hun tror ikke på ekte kjærlighet og mener at man fint kan leve lykkelig i alle sine dager uten en mann ved sin side. Marley koser seg med vennene sine, ler høyest av alle og har en hverdag fylt med glede. Men så opplever Marley alle menneskers store skrekk, hun får påvist kreft. Plutselig begynner hun å tenke over alle ting hun enda ikke har fått oppleve, som en skikkelig forelskelse. Inn i bildet kommer Julian, Marley sin lege som hun til sin store forskrekkelse forelsker seg i. I tillegg møter hun Gud, som gir henne tre siste ønsker før hun skal dø. I filmen får vi følge Marley mens hun prøver å overvinne frykten for å dø, beholde livsgnisten og samtidig sette pris på alt hun har i livet.

Dear John: elitesoltdaten John treffer tilfeldigvis den vakre collegestudenten Savannah når han er hjemme på en to ukers perm i Sør-Carolina. På rekordtid utvikler de et nært forhold, og selv om de er fra to forskjellige verdener, forelsker de seg i hverandre. Etter et 14-dagers langt eventyr blir permen ferdig, og John må reise tilbake til spesialstyrken hvor han er stasjonert utenlands. Ett år skal han være borte, men turtelduene klarer likevel å beholde kontakten gjennom søte brev. Da det nesten er tid for John sin hjemreise, faller Twin Towers og kjærligheten blir enda mer satt på prøve. Resten av troppen er ivrige etter å forlenge sine kontrakter, og John blir satt i sitt livs store dilemma. Skal han kjempe for USA eller kjærligheten?

I DAG SKAL JEG

... Bruke formiddagen på eldresenteret. Like every Thursday! Det blir fint, torsdager har uten tvil blitt ukens mest givende dag for min del. Akkurat nå prøver jeg å få i boks en artist eller annen underholdning som kan overraske hele gamlehjemmet med julekonsert i desember, og jeg håper så inderlig at jeg kan få det til. Tenk så glade de gamle skjønningene hadde blitt? Krysser alle fingrer og alt jeg har for at jeg får det i boks.

... Ha fri fra trening, og det roper jeg et høyt hurra for uten å skamme meg. Hah! Jeg trente i går også, og var så lemster etter to styrkeøkter både mandag og tirsdag at hele kroppen føles som en tung murstein. Men i dag blir det fri, og spør du meg er det maks vel fortjent. Jeg skal heller gå meg en laaaang tur med Milo i skogen når jeg er ferdig med jobb for dagen. Ser ut til at det blir fint vær denne torsdagen, så da frister det veldig med en lang rusletur!

... Bli dyrevern-fadder. Jeg støtter allerede Dyrevernalliansen, men nå vil jeg også bli fadder. Og hvis du også vil hjelpe dyrene som trenger deg aller mest, syns jeg du skal gjøre det samme! Du kan selv velge å gi fra 105 kroner og oppover i måneden, det er helt opp til deg selv. Eneste som er sikkert her, er at absolutt alt hjelper. Med å bli Dyrevern-fadder, støtter du dyrene som lider i intensivt landbruk, pelsindustrien og dyreforsøk.

... Bruke kvelden sammen med Susanne. Gleder meg masse til å se henne igjen! I kveld tror jeg også at jeg vil ha sushi til kveldsmat, jeg prøvde meg på det i går også - men det gikk ikke helt etter planen. De på sushisjappa hadde missforstått bestillingen min, og gitt meg flambert biff toppet med sprøløk (?) i stedet for laksen jeg egentlig skulle ha. What a bummer!

... Planlegge Oslo-tur som blir i løpet av november eller desember - for møter i henhold til jobb. I tillegg satser jeg på at nyttårsturen Wulffis og jeg håper å få til kan gå i boks i løpet av dagen. Yay! Mye å glede seg til, og det liker jeg

KAOS I HEIMEN

Blir jeg ikke syk nå, sånn etter å ha vært uten vinduer i to dager sånn midt i november - da finnes det seriøst et mirakel... Haha! Snekkerne har holdt på for fult her de siste dagene, og nå er endelig alt ferdig. Gamle vinduer er tatt bort, og nye er satt inn. Både i stue, kjøkken, soverom og gjesterom. Hurra for det! Som dere vet har jeg fryst rumpa av meg de siste ukene etter at det plutselig ble så kaldt, så nå satser jeg på at leiligheten vil bli litt mer varm å oppholde seg i. Det ble i hvert fall skikkelig fint med nye lister og vinduer, så jeg er mer enn fornøyd akkurat nå :-)

Etter å ha hatt flinke håndverkere på besøk hele denne uka, var det mildt sagt helt kaos her hjemme. Hjelpes! Så ettermiddagen har gått til å støvsuge opp alt smuss og drit, samt vaske gulvene tre ganger før det endelig ble rent nok. Haha, for et kaos! Mens jobbingen stod på her hjemme i dag hadde jeg full photoshoot på spisestuebordet - med granbar, juleroser, julenisseluer og gudene vet hva. Altså, jeg lurer på hva snekkerne må tro om meg? Hva jeg driver med liksom? Ble helt småvett mens jeg holdt på, så jeg skal lett innrømme at jeg ser frem til å ha arbeidsdagene alene resten av denne uka.. Haha!GIRLSNIGHT NEXT UP

Og ja, ikke nok med dette - men i dag fikk jeg levert pulten til kontoret mitt også fra HAY. Huuurrraaaaa! Den er allerede montert opp, fineste kontorpulten jeg noen sinne har sett! Resultatet blir så innmari fint :-) Men nå, dere! Nå blir det pause fra alt av jobb, venninnekveld og kos står på planen resten av onsdagen Hva har du gjort i dag?

KRISTINA'S JULEKAKER

Til neste lørdag skal jeg og Hilde ha den årlige bakedagen vår, hvor vi baker en haug av forskjellige julekaker. Vi gjør det som regel alltid slik at vi rekker første søndag i advent, så neste lørdag blir helt perfekt! Tenkte jeg skulle pynte litt til jul her hjemme før det, slik at vi kan høre på julemusikk og bare komme skikkelig i stemning mens vi holder på. Det er så koooselig med en skikkelig bakedag sammen, det er en så fin tradisjon som jeg håper at vi alltid kan holde på :-) Jeg tenkte jeg kunne linke til de oppskriftene vi har prøvd oss på tidligere, slik at dere har litt inspirasjon hvis du også har tenkt å bake litt til julen.

KRISTINA' S JULEKAKER

Mommos havreflarn

Gule suksesskjeks

Choclate Chip Cookies

Julens beste kakemenn

Nutella Fudge


Jeg er spent på hva vi klarer å trylle frem på kjøkkenet i år! Vi skal i hvert fall bake kakemenn, det er helt sikkert. Ellers har vi funnet noen kule og annerledes julekaker vi også vil prøve oss på :-) Mamma lager alltid de syv faste slagene uansett, derfor er det gøy å prøve seg på noe helt annet når vi først er i gang. Er det noen av dere som har ønsker til årets oppskrifter på nettopp julekaker? Noe dere gjerne vil se her? Da må dere bare hyle opp, så skal jeg selvfølgelig notere meg ønskene deres! Og om dere har tips til noe ordentlig julete og digg vi bare må prøve ut, må du mer enn gjerne si ifra! Som jeg gleder meg til å spre julestemning her på bloggen altså, jeg klarer nesten ikke vente...

TILBAKE PÅ TRENING

Yep, da skal jeg prøve meg litt på treningsblogging igjen! Og er det noe jeg vet med 100% sikkerhet, så er det at disse innleggene har vært savnet :-) Jeg er ingen supersprek fitnessjente som teller kalorier og trener to timer til dagen, og jeg tror det er nettopp det dere liker så godt. En helt vanlig jente, som bare syns det er morsomt med trening. Og det er vel helt innafor, eller hva? Det er jo som dere vet for det meste styrketrening og crossfit det går i her hos meg, og de tre siste årene er det utelukkende det jeg har trent. Nå har jeg derimot ikke vært i gode treningsrutiner på snart ett år, så derfor er det på tide å ta seg selv i nakken og finne tilbake til den aktive og energifylte livsstilen jeg egentlig liker veldig godt.

DAGENS TRENINGSØKT:

12 x 3 knebøy 12 x 3 hiptrust 12 x 3 kabel pull through
12 x 3 good mornings 12 x 3 beinpress 12 x 3 donkey kicks
Finisher: 80 steg gående utfall med to 9 kilos hantler

I dag dro jeg med meg kamera, og fikk knipset et par bilder til dere. Her skal jeg love å bli flinkere fremover, dele masse gøy med dere og forhåpentligvis inspirere dere også på trening. Men først må jeg bare komme meg litt i gang selv først! Det er rart hvor fort formen forfaller, for to år siden løftet jeg 110 kilo i knebøy - mens nå er 60 kilo mer enn nok.... Haha! Jeg tenker uansett at det er helt greit, fokuset mitt er ikke å være sterkest mulig lengre - det er å ha en sunn, sprek og glad kropp som klarer det jeg vil den skal klare. Telling av kalorier og pushing av grisetunge vekter får noen andre ta seg av ;-)Nå skal jeg avgårde til frisøren for å flettet håret igjen, og ja - jeg blir nesten klein av meg selv av å bare skrive det..... Jeg tipper de er sånn passe lei av at jeg renner ned dørene der tre ganger i uka for å få en flette? Haha! Men i kveld er det nemlig en litt spesiell anledning, jeg skal nemlig på en fantastisk viktig konsert jeg har gledet meg lenge til sammen med flere fine folk. Så da er det klart jeg må rigge meg til med verdens fineste flette.. Sant? Hehe! Gleder meg MASSE

POP IT

FRESHLY POPPED POPCORNHOMEMADE STYLE

Ja, hvor kul er ikke denne popcornkjelen min? Jeg ble helt gira når jeg så den her om dagen da jeg stakk snuten innom hos Hansen & Co, og måtte selvfølgelig plukke den med meg hjem med en eneste gang. Jeg elsker den gammeldagse looken på denne kjelen, det var rett og slett koselig å ha den fremme på stekeplata. Tar meg rett tilbake til barndommen denne! Så koselig altså :-) Jeg ser for meg at dette må være den perfekte julegaven til den som har alt? Det tror jeg! Alle liker vel popcorn? Det gjør i hvert fall jeg, og dette er uten tvil en ny favoritt her i heimen

DET ER JO MANDAG

Nå var det digg å lande i sofakroken ass! Denne dagen har vært som mandager flest, jeg har jobbet og hatt hjemmekontor i en god del timer. Trent har jeg også fått gjort, ikke bare en gang - men to! Så nå kan dere tro jeg er stolt av meg selv. For meg som har en ekstremt stillesittende jobb, er det sykt viktig å få beveget seg litt mellom slagene. Når jeg tenker meg om sitter jeg faktisk så mye stille at det egentlig er til å bli kvalm av, så fremover må jeg bli flinkere til å komme meg ut i frisk luft når arbeidsdagen er over. Så når klokken bikket fire i dag, hoppet jeg i treningstightsen nok en gang og dro avgårde på joggetur i høstværet. Det ble 45 minutter med lett jogg, bra for meg og enda bedre for ryggen min ;-)

Nå venter jeg straks besøk her hjemme, vi skal selvfølgelig se Jakten på Kjærligheten og Ungkaren. Samt spise masse fruktsalat og bare kose oss en hel haug! Hihi.. Lov å slappe litt av i kveld, sant? Det er jo tross alt mandag
bikbok genser / vero moda jeans / hm vest / ysl veske / acne skjerf & sko

UKENS HANDLEKURV

Riktig god mandag og ny uke, dere! I dag var det deilig å våkne opp, jeg tok nemlig tidenes raid her hjemme i går kveld. Støvsugde hele leiligheten, satt hele skittentøyskurven til vask, la på nytt sengetøy og shinet opp alt her hjemme etter en fin helg. Og ikke nok med det, på lørdag tok jeg storhandelen - så deilig å starte mandagsmorgenen med et herlig fult kjøleskap!

THIS WEEKS FRIDGE

Dette finner du altså i kjøleskapet mitt akkurat nå. Masse meieriprodukter, frukt, grønnsaker, melk, saft, pålegg..osv.. Alt av middager har jeg ikke bestemt meg for enda, det eneste jeg vet er at de skal inneholde blomkål, gulrøtter og brokkoli. Haha! Jeg har vært alt for slapp til å få i meg grønt den siste tiden, så nå er det bare å bli litt flinkere altså. Vil jo helst holde meg frisk, så da er det bare å forebygge så godt det er mullig. På dagens middagsmeny tenker jeg ovnsbakte grønnsaker og kjøtt, gratinert med kremost og mozarella. Mmmm! Jeg lagte det samme hele tre dager forrige uke, så ja - det er digg ;-) Men først av alt står trening på planen! Jeg er i en sånn periode hvor jeg hater det, men bare må tvinge meg selv opp på treningssenteret - av den enkle grunn at trening gjør meg godt. Ryggen min kreperer uten styrketrening, i tillegg så daler energien ganske heftig nå i mørketiden. Og når man kan få terapi og hjelp for begge deler i trening, da er det vel bare å komme seg ut ;-) Så satser vi på at treningslysten bobler om ei litta uke, i disse dager står jeg seriøst å griner litt på mølla... Haha!

♥  ♥  ♥
HA EN FIN START PÅ MANDAGEN, DERE!

MIN PAPPA ØYVIND

Han som alltid har vært der for meg, helt siden jeg var bitteliten jente.

Han som var trener for håndball-laget mitt, og trøstet meg den gangen jeg var keeper og en jente kastet ballen rett i nesa på meg. Han som også klappet meg på skuldra etterpå, fortalte at dette gikk bra og sendte meg ut på banen igjen. Jeg hadde nemlig flere skudd jeg skulle redde.

Han som sa nei når jeg var 19 år, trodde penger vokste på trær og spontant ville kjøpe meg ei litta sportsbil.

Han som har satt seg 100% inn i jobben min, selv om det er en bransje som for noen år siden ikke eksisterte. Han som støtter meg, sier han er stolt av meg og interesserer seg for det jeg driver med. Han som tilbyr seg å stille opp som backup-fotograf når Knollen ditcher og finner ut at han heller vil ut på eventyr med kompisene sine.

Han som har gitt meg en hel ekstra familie, som alltid har behandlet meg som sin egen.

Han som har møtt opp på alt av foreldremøter, han som har hjulpet meg tålmodig og brukt utallige timer på å lære meg matematikk - som jeg alltid har slitt med å forstå. Han som har gitt meg skryt for gode karrakterer, og pushet meg til å bli bedre der det var nødvendig.

Han som har gitt meg husarrest når jeg var en apekatt som mente han og mamma var verdens dummeste brødhoder. Han som har satt grenser for meg gjennom oppveksten, lært meg forskjell på rett og galt.

Han som øvelseskjørte til bil-lappen med meg, selv om han garantert følte at livet ble risikert når han kjørte sammen med meg. En halvveis blind og vimsete 16-åring som tror hun er verdensmester bak rattet vet jeg til tider var litt av en skrekkfilm.....

Han som står svett og hissig på utsiden av Céline og YSL i Cannes, og gir klar beskjed om at denne pengebruken overhodet ikke er greit - det er jo ikke sånn jeg har blitt oppdratt. Burde heller lagt pengene inn i banken, sier han.

Han som jeg vet at alltid vil være der, hjelpe meg og stille opp for meg - for resten av mitt liv.

Han som sammen med mamma og lillebror betyr alt for meg, og han som jeg glemmer at egentlig er bonuspappaen min - nettopp fordi han aldri har behandlet meg som en "bonus".

Min pappa Øyvind er den beste av de beste, og jeg er så glad det er akkurat han jeg fikk vokse opp med.
Gratulerer med farsdagen, verdens beste mann!

VI TOK JULEN PÅ FORSKUDD

Vi startet julen litt på forskudd i går, vi! Jeg hadde nemlig verdens skjønneste gutter på sleepover, Torjus og Vetle - så da er det klart vi måtte kose oss litt ekstra ;-) Det er kanskje litt i det tidligste laget, men jeg hadde planlagt en koselig julekveld for oss. Ja, hvorfor ikke? Jul er det beste jeg vet! Kvelden startet vi på kino, hvor vi så Snekker Andersen og Julenissen - filmen som er basert på Alf Prøysens bok. For en utrolig skjønn og magisk film, jeg ble helt varm i hjertet og kjente på ekte julestemning for første gang i år. Kidsa digger den også, og satt med store øyne fra start til slutt. Nei, denne må dere se før julaften altså! Etterpå tuslet vi innom butikken, handlen inn taco, julebrus og litt snoperier. Så fortsatte vi festen hjemme, med spillkveld, film og tre dyner i sofaen. Lørdagskvelden sin, det! Ingenting slår skikkelig kvalitetstid med familie ♥FAMILYNIGHT

Nå er jeg våken alt for tidlig til at det er søndag, men med mye på planen og to energibunter som er på besøk - måtte jeg prioritere før de våkner. Hva skjer med at de dagene man må opp tidlig, er det helt fryktelig tungt å stå opp? Mens de dagene man kan sove lenge, spretter opp av senga før tiden lett som en rakett? Haha.. Story of my life! Nå skal jeg fikse meg ferdig til dagens barnedåp, og lage frokost på senga til guttene. Skrives litt senere, dere!

I DAG ÅPNER JEG LOMMEBOKA

Hei hei, lørdag! Her stod alarmen på 08.00, så da var det bare å hoppe opp av senga :-) Denne helgen blir det ingen tid til late morgener, jeg har fult skjema fra morgen til kveld. I morgen er det dåp til Celina sin lille Noah, og siden jeg har fått det fine oppdraget med å være fadder - er jeg ekstra spent kjenner jeg! Og i dag står det også en haug på planen.. Klokken ti har jeg et lite møte, før jeg skal avgårde å få flettet håret hos Marianne - en flette som egentlig skal vare til morgendagens dåp. Litt usikker på om jeg bør ta den sjansen en gang til, sist jeg gjorde dette våknet jeg jo opp som huldra på 17.mai...

LØRDAGSMORGEN

Litt senere i dag kommer Knollen til meg, for fotografering og jobb. Jeg tenkte jeg skulle åpne lommeboka i dag og spandere på bloggen en ny video med Knollis (lol...), så om dere har noen spørsmål eller ønsker til ting vi skal ta opp - må dere mer enn gjerne skrike ut! Disse videoene er ikke billig, så nå har jeg spart i to måneder for å få råd til å finansiere en ny en ;-) Hehe! Jeg håper uansett jeg får han med på laget til ny video, da blir vi alle så glade, ikke sant?

Funfact: hver eneste gang jeg filmer med Knollen, blir det full diskusjon hjemme hos mine foreldre. Hvorfor? De mener Eirik tar seg alt for godt betalt, og blir irritert på meg for at jeg betaler han og enda mer hissig på Knollen som er frekk nok til å i det hele tatt ta imot pengene. Sånt mener de man burde gjøre gratis for søsteren sin, og jeg er selvfølgelig heeelt enig. HAHA! En ting er sikkert, Knollen kjenner sin markedsverdi (som han selv så pent sier..), og godt er vel egentlig det. Viktig å passe på sånn at man ikke bli kjørt over, si! Haha.. Ønsker deg en fin start på lørdagen

PÅ BADEHYLLA

annonse

I dag tenkte jeg å vise dere noen nye og gamle favoritter på badehylla mi. Jeg elsker hverdagsluksus, og ting som deilige produkter, duftlys og duftpinner finner du alltid hos meg. Det beste jeg kan tenke meg her hjemme er å tenne lys på badet, ta en lang dusj, smøre meg inn med delige kremer og hoppe inn i en myk joggedress.... Magisk!Clean duftlys HER - Clean duftpinner HER

Jeg har i flere år vært storfan av Clean sin Home Collection serie, samt parfymene i samme merke. Jeg elsker Clean fordi de har lette og herlige dufter, som minner om ting jeg elsker. De duftpinnene her for eksempel, heter fresh laundry og lukter altså nyvasket sengetøy. Jeg har parfymen i samme navn, så ja - jeg digger mildt sagt denne duften! Haha.. Jeg har alltid likt rene og lette produkter når det kommer til lukt både i hjemmet og på meg selv. Jeg elsker lukten av sengetøyet mitt når det har hengt ute til tørk i sommersolen, og akkurat slik lukter disse duftpinnene. Heaven.. Mmmm!

CLEAN HOME COLLECTION

Sminkeorganizor HER  - Shampoo HER - Balsam HER

Denne sminkeorganizeren er virkelig supercool! Den er en 360 graders roterende sminkehylle som ryddig og oversiktlig rommer inntil 100 av dine kosmetiske produkter.. Ganske stilig, sant? Ellers kan jeg virkelig anbefale alle EVO sine produkter, dette merket prøvde jeg første gang for rundt ett år siden, og liker det veldig godt. Disse flaskene er i frisørsalongstørrelser på hele 1000 ml, superfine å ha i dusjen - samt at de varer lenge. Alle flaskene fra dette merket er så sykt stilige, da hver eneste flaske har sin egen personlighet med morsom tekst. Alt fra EVO er sulfat-, paraben-, og propylenglykolfri; produkter som gir profesjonelle resultater samtidig som at miljøet blir respektert. Og det liker vi!

SINGLES DAY

I dag har Blivakker.no en kjempegøy Singles Day-kampanje gående, hvor absolutt hele nettbutikken er nedsatt fra minst 25% og helt opp til 75% rabatt. Altså, hele nettbutikken! Blivakker er som kjent Norges største nettbutikk for veletablerte og kjente merkevarer innen hår-, hud-, sminke- og parfymeprodukter. Så dersom du vil starte i god tid på julegaver eller kjøpe deg noe du selv har lyst på, er i dag en perfekt dag å slå til på! Og du? Husk at Blivakker.no alltid har fri frakt

FARSDAG: HVETEBOLLER MED KREM

Til søndag er det farsdag, og da er det koselig å vise litt ekstra at vi setter pris på pappaen vår  Min pappa er veldig glad i alt av bakst, så jeg bestemte meg for at hveteboller med gul krem blir den perfekt oppmerksomhet for han på denne dagen!

DU TRENGER:

1 kg hvetemel 1 pakke tørrgjær  2 dl sukker 2 ts kardemomme 2 ts vaniljesukker
4 dl melk 2 egg  100 g smeltet meierismør  En pakke gul krem  Melis  Kokos

SLIK GJØR DU:

Bland alt det tørre sammen, og smelt smøret i melken. Rør sukkeret i den varme melken, og tilsett så eggene når melken har blitt litt avkjølt. Ta alt over i den tørre blandingen, og jobb til det blir en smidig deig. Sett så deigen en lun plass til heving - slik at den blir til dobbel størrelse. Kjevl så ut deigen og form til boller. Husk å pensle over bollene med et pisket egg for å få en fin farge, og legg gul krem i midten av bollene før du steker. Du bestemmer selv om du vil ha store eller små boller, jeg lagte medium størrelse og stekte da på miderste rille i ovnen på 220 grader i 15 minutt.

LA BOLLENE AVKJØLE SEG PÅ RIST...
Pssst! Pynt gjerne med melis og kokos når de er avkjølt

TORSDAG PÅ GODT OG VONDT

God torsdagskveld, dere 

Jeg har hatt en fin dag på eldresenteret, torsdagene har virkelig blitt noe helt spesielt for meg de siste tre månedene. Jeg liker denne dagen hvor jeg bruker tid med de gamle, det å gjøre en postiv forskjell i andre mennesker sitt liv er ganske så fantastisk. Men jeg skal ikke legge skjul på at det også kan være tungt. Det er mange jeg får så uendelig vondt av, og som jeg skulle ønske jeg kunne vært på besøk hos hver eneste dag. Stadig får jeg høre at noen har gledet seg hele uken til jeg kommer tilbake på besøk, og det gjør både godt og vondt. Jeg blir alltid tankefull på torsdager. I dag lakket jeg neglene i julerød farge på de damene som ønsket det, og smilene som kommer når de ser resultatet lyser virkelig opp rommet. Jeg vet jeg egentlig er håpløs til å lakke negler, men de på eldresenteret syns jeg er verdens flinkeste. Det er en god følelse å vite at man gjør torsdagen til noen lettere, men det er også en vond følelse å vite at det finnes seks andre dager i uka hvor jeg ikke kommer på besøk...

I kveld blir det fyr i peisen, varm kakao med krem og hjemmekontor her hos meg. Det har liksom blitt et fast kveldsrutiale på torsdagene den siste tiden :-) Jeg jobber inn igjen timene med jobb som gikk bort på dagen, og det gjør jeg med et smil. Hvordan har dagen din vært? Snart er det fredag og endelig helg, det gleder jeg meg masse til

JEG GLEDER MEG TIL DESEMBER

Jeg gleder meg ihjel til desember er her, og i dag tenkte jeg å dele noen av de tingene jeg ser mest frem til :-) Snart deler jeg også min faste December-BucketList med dere, og det blir så kjekt! Akkurat den og alle julefilmtipsene får vente enda litt til.. Eller hva? Hihi! Men, her er de tingene jeg ser mest frem til så fort desember banker på døren

Late morgener med julefilm, kakao med krem og selvfølgelig my  x-mas jammies ;-) ...

Tradisjonen tro: høre på julemusikk og pynte leiligheten til jul den første desember.Julaften sammen med familien min, årets fineste og beste dag!

Bakedag sammen med Hilde, tradisjonen tro.

Pinnekjøtt med massseeee kålerabistappe, mmmm!


Og selvfølgelig riskrem til dessert! Hvem får mandelen i år, mon tro?

Til snøen faller og det blir skikkelig winter wonderland..

Julebord og hygge med gode venner.
Alle koselige juleselskaper desember har å by på.


Pakke baggen på lillejulaften, og reise hjem til jul...


HVA GLEDER DU DEG ALLER MEST TIL?
♥   ♥  

TEXAS TACO PLATTER

Taco er noe jeg gjerne spiser flere ganger i uka, da dette er en av mine absolutte favorittmiddager. Jeg prøver å skille mellom hverdag og helg, så i ukedagene går jeg for den litt sunnere varianten. Nemlig tacoplatter, eller tacosalat om du vil :-)

MY FAVE DINNER ANY DAY OF THE WEEK

I ukedagene bytter jeg ut lefsene og tacochipsen med havrelomper, som jeg bruker på to måter. Enten bruker jeg lompene slik jeg ville brukt en vanlig lefse, og pakker tacoen inn i den. Det er alltid like godt! Eller så kutter jeg opp lompene slik du ser på bildene, med en pizzarulle slik at de blir formet som chips, krydrer med masse godt krydder og steker på 210 grader på midterste rille i ovnen. Slik får du hjemmelaget tacochips, som både er sunne og gode! Disse er virkelig helt perfekt å ha til taco, og en fin erstatning for chili og oste-chipsene jeg gjerne har til tacoen i helgene. Mye sunnere, og neeesten like gode!

SO YUMMY .. AND HEALTHY TOO!

En typisk ukedag tacotallerken hos meg ser akkurat sånn her ut, og inneholder masse forskjellig digg. Alle ting jeg liker! Salat, tomat, chili, masse rødløk, avokado, mango og minipurre - det er så digg! I tillegg har jeg alltid raspet hvitost, karbonadedeig, lettrømme/drømmelett og sukkerfri salsa. Jeg kræsjer bare alt over på en tallerken, og storkoser meg hver gang jeg spiser dette. Det er jo så himla godt! Og hvem har egentlig sagt at taco er usunt? Noen små og kreative forandringer gjør den til en super hverdagsmiddag som både er sunn og full av gode smaker. Mmm! Hvordan liker du tacoen din?

En trist dag for verden

Jeg husker jeg syns hvor flott det var, når Barack Obama vant presidentvalget for åtte år siden. Den første mørke presidenten, det var et steg i så utrolig riktig retning. Men at det samme folket nå har stemt frem en livsfarlig person som president? Jeg blir helt kvalm. Politikk er bevisst noe jeg var valgt å holde unna bloggen min, men det blir umulig for meg å ikke skrive noe på en tragisk dag som dette. Det å følge med på årets presidentvalg i USA, har vært som å følge med på et realityshow. Og det er jo så absolutt ikke slik det skal være, ting har vært feil her siden hele dette valget startet. Jeg må også si at for meg er det ikke tanken på at Donald Trump er USA sin neste president som er det mest tragiske her. Det er alle som har stemt på han. 

....

Nei, nå skal jeg drikke opp kaffekoppen min og så skal jeg komme meg avgårde for å se på julepynt. Trodde hele verden hadde stelt i stand verdens dårligste prank i natt, men så var det dessverre ikke slik og da blir man jo mildt sagt sjokkert. Men, julepynt og juleonsdag coming up! Det er innafor på en trist dag som dette, sant? I think yes!

FRYSER RUMPA AV MEG

Åh, du iskalde tirsdag! Jeg fyrte godt opp her med peisen i leiligheten før jeg løp avgårde for møter i tolv-tiden, og når jeg kom hjem igjen klokken fire så var det iskaldt her. Vi snakker sånn kaldt at jeg går med to ullgensere under vanlig genser, og strikkesokker i tøflene liksom. Og ja, da er det kaldt! I tillegg til peisen har jeg en helt ny panelovn som egentlig er supergod, men tydeligvis holder det ikke med bare én av sistnevnte. Jeg må kjøpe flere! Blir så frustrert av at det alltid er så kaldt her inne, så jeg ringer mamma for å klage, før jeg finner ut at jeg bare må holde munnen lukket når hun spør om jeg ønsker meg mindre leilighet. HAH! Nei, jeg gjør ikke det - jeg ønsker meg bare at hjemmet mitt ikke skal føles som nordpolen.. I kveld skal jeg heldigvis rømme avgårde til Celina, så jeg håper hun byr på en varmere stue enn det jeg kan tilby akkurat nå ;-)

Hvordan er forresten været hos dere lesere? Bildene under tok jeg for noen få dager siden, da det enda var høst og sånn passe god temperatur ute. Nå er det helt kaos med både stålis og snø her, så det er bare å forberede seg på å fryse ihjel når jeg skal ta antrekksbilder fremover... Vinteren ass, den mest pinsomme tiden i året å være blogger på... Haha!h&m genser - zara jeans - bianco sko - céline veske - holzweiler skjerf

BLUEBERRY COCONUT BOWL

WHAT YOU'LL NEED FOR THE SMOOTHIE ..

Frosne blåbær og bringebær.
En håndfull spinat, 1 ts sukrin og litt isbiter.
1 dl kokosmelk og 1 dl tropisk juice.

AND THE TOPPING ..

Granola, kokosflak, bringebær

EN DIGG START PÅ DAGEN

En skikkelig god frokostbowl, som er superdigg å starte dagen med! Jeg elsker smaken av blåbær og bringebær sammen med et hint av kokos, det er en helt nydelig kombinasjon jeg virkelig aldri blir lei av. Denne smoothiebowlen må dere teste ut! Hvis du ikke vil ha den i en bolle og heller drikke den som en smoothie, tar du bare litt mer væske i - slik at den blir mer flytende. Det funker gull, og perfekt å dra med seg i en kopp hvis man har dårlig tid på morgenkvisten! Frokost to go eller frokost hjemme - det bestemmer du helt selv. Hihi! Ønsker deg en toppers start på tirsdagen ;*

MANDAG SLIK DEN PLEIER

Yep, her har jeg blitt sittende i hele dag! Mandager er som regel den store hjemmedagen hos meg, hvor jeg jobber med alt fra kontorarbeid til å produsere oppskrifter jeg skal dele med dere. Det å lage digg mat flere dager i uka for å dele her på bloggen er ikke noe jeg har tid til, så derfor er det kjekt å bruke noen timer på dette en dag i uka. Jeg vil jo så gjerne inspirere og glede dere, så da gjelder det å prioritere slik at alt går som planlagt. I dag har jeg blant annet bakt hveteboller med gul krem, og siden jeg ikke kan smake selv pga sukkerstoppet - kommer straks mine foreldre kjørende etter jobb for å hente de. Haha, jeg ler meg ihjel! Vinnvinn-situasjon, de får gode boller og jeg får hjelp til å godkjenne smaken, uten å gå på en smell selv ;-) Yay!

MONDAY HOME OFFICE

Ellers blir dette en litt mer rolig uke, det skal nemlig skje litt ting i leiligheten og jeg kan derfor ikke planlegge så mye. En eller annen dag denne uken skal absolutt alle vinduene byttes ut i stue, kjøkken, soverom og gjesterom, så da må jeg være klar til å fjerne meg for dagen slik at jobben kan bli gjort av snekkerne uten at jeg skal være i veien. Jeg tviler på at de vil ha en stresset Andersen rundt beina sine, for å si det sånn.. Haha! Det skal bli digg å få på plass nye vinduer, slik at det blir mest mulig isolert og varmt her i tiden fremover :-) Har du hatt en fin mandag så langt? Det håper jeg

HAPPINESS IS

... THIS LITTLE GUY AND A CUP OF COFFEEGOOD MORNING

Høsten ble brått byttet ut med vinter, bitende kulde og snø dalende ned. Og dere kan tro det er en liten tass som ikke er helt happy med at snøen har meldt sin ankomst.. I går våknet jeg opp til en skikkelig vinterby, og selv om jeg syns dette er så innmari koselig - skal jeg innrømme at det var litt tidlig. Jeg blir jo så i julestemning og tror liksom at juleferien er rett rundt hjørnet... Haha! Det er rart med det, men snø er virkelig noe jeg forbinder med desember, juletre og alt som hører med denne tiden. Milo er i hvert fall ikke fornøyd, og fryser så når han er ute på tur at man skulle tro det stod om livet. Da er det godt å kunne rulle seg inn i et stort ullpledd når man endelig kommer hjem igjen til varme og fyr i peisen

FLIPP: FRI TILGANG TIL DINE FAVORITTBLADER

annonse

Har du hørt om Flipp før? Hvis nei, så skal jeg med glede fortelle deg! Dette er en supersmart tjeneste jeg for lengst har blitt storfan av :-) Flipp er enkelt fortalt en app som har samlet 50 av Norges største blader og tegneserier på samme sted, i tillegg til spennende blader fra Sverige og Danmark. Og nå som høsten er her for fult og det snart nærmer seg vinter er det perfekt å krype opp i sofakroken med masse godt lesestoff. Er du ikke enig? Joo! Denne tiden er så hyggelig.

♥  ♥ 

Jeg har alltid vært utrolig glad i å lese magasiner, og selv om det er superkoselig å sitte med et rykende ferskt blad mellom hendene - er denne digitale løsningen helt genial. Her kan du lese ditt favorittblad når enn du måtte ønske det, og i stedet for å bære med deg alle dine favorittblader i veska, har du alle tilgjengelig på samme sted. På ipaden, mobilen eller laptopen - hva enn du foretrekker! Her bestiller du deg enkelt et abonnement, og du tilgang til alle bladene du ønsker. Og ikke bare det, hele fem enheter kan være pålogget samtidig! Supersmart hvis man er en stor og leseglad familie.

Selv er jeg veldig fan av Det Nye, Shape Up, Elle, Rom123, Bonytt og Maison Interiør. Om jeg skulle kjøpt meg abonnement på alle disse bladene for å få de hjem i postkassa, ville det i lengden blitt ganske så dyrt. Men nå betaler jeg 99 kroner i måneden, og får tilgang til alle disse + mange flere hos Flipp.

PRØV UT FLIPP HELT GRATIS HER

I samarbeid med Flipp har jeg nå en skikkelig koselig høstkampanje gående for dere lesere. Du kan nå prøve Flipp helt gratis i 30 dager  Deretter kan du fortsette å bruke tjenesten om du ønsker det, til 99,- per måned. Anbefales på det varmeste fra meg! Det er så kjekt å kunne lese når enn man måtte ønske - enten det er på bussen, mens du venter på at møtet skal starte, på sengen eller mens du spiser en god frokost. Hvor som helst, og når som helst :-)

KRISTINA'S HAVREMUFFINS

En type muffins, tre forskjellige toppinger. Høres ikke det digg ut? På mandag bakte jeg disse herlighetene, og de ble kjempegode. Muffinsene er faktisk bakt på havremel og gresk yoghurt, med andre ord er de sunne og kan spises med god samvittighet. Perfekt å ha med seg i matpakka, enten til deg selv eller dersom du har barn du kanskje vil overraske med noe ekstra spenstig. Disse vil jeg tro faller godt i smak hos alle :-)

TIL SEKS MUFFINS TRENGER DU:

3 egg 4 dl havremel 1 ss bakepulver ♥ 1 ts salt
300 g gresk yoghurt vanilje  1 ss honning  Ønsket topping

SLIK GJØR DU:

Forvarm ovnen til 200 grader. Bland sammen egg, honning og gresk youghurt i en bolle, før du tilsetter havremel, salt og bakepulver. Bland alt sammen til en jevn og fin deig, bruk gjerne stavmikser. Fordel så røren i muffinsformer eller stekebrett, før du strør over den toppingen du ønsker. Jeg brukte blåbær, bringebær, sjokolade og kokos på mine. Stek på midterste rille i cirka 20 minutter.


HÅPER DET SMAKER
♥ 

SPØRSMÅL OG SVAR

Hva var det siste du spiste? Det siste jeg spiste var en skyr, to egg og omega3 tabeletter. Frokost i farten! Jeg skal straks avgårde på sminkekurs med Dajana, så i dag ble det ikke tid til noen lang og koselig helgefrokost.

Har du stasjonær eller bærbar data? Jeg har en bærbar Macbook. Nå holder jeg på å lage kontor her i leiligheten, og lurer derfor veldig på om jeg skal kjøpe en stasjonær iMac i tillegg. Klarer ikke helt å bestemme meg siden det er typisk meg at jeg bare blir å bruke laptopen uansett, så vi får se hva jeg ender opp med.

Hvor mange glass vann drikker du hver dag? Jeg har faktisk ikke tall, jeg drikker ekstremt mye vann! Minst tre liter hver dag, og det er virkelig minst altså.. Haha! Jeg har alltid vært flink til å få i meg nok væske.

Hvilken sang er din favoritt akkurat nå, og hvorfor? Seeb - What Do You Love Ft. Jacob Banks. Fordi den er så innmari goodfeeling, får meg til å ville danse nedover gatene og tenke på hva jeg egentlig bryr meg om.  Er alle postene du skriver et godt stykke arbeide uten småløgner eller overdrivelser? Clickbait er bare flaut, uansett om det kommer i små eller store former. Jeg blir helt klein. Så her på bloggen finner du aldri småløgner eller overdrivelser, og det er ikke noe jeg en gang er stolt over - for meg er det en selvfølge. Jeg har holdt jevn og høy statistikk de siste 10 årene uten å lyve til meg klikk, og det er akkurat slik det skal være. And yes, selvfølgelig er postene jeg skriver et godt stykke arbeid! I hvert fall 85% av tiden, enkelte dager kan selvfølgelig inspirasjonen forsvinne eller skrivesperren komme.

Hva har du gjort i dag som du er mest stolt over? Altså, jeg har nettopp våknet... Haha!

Hvem var den siste du diskuterte med? Stian. Han kom hjem fra USA med gult hår, og jeg trodde seriøst jeg skulle gå i bakken når jeg møtte han i går. Altså, hva skjer med det? Diskusjonen gikk ut på at jeg mener han må komme seg til frisøren, mens han mener det ikke er en prioritering akkurat nå. Uansett så må jeg vel konkludere med at håret til Stian ikke er mitt problem.

Hvilken politiker mener du ville gjort seg best som klovn på sirkus? Donald Trump.

Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Sokker, og da gjerne tennissokker. Sykt usjarmerende egentlig! Joggebukse, med hvite tennissokker over? Da storkoser jeg meg ass.... Haha!Hvilket dyr er søtest? Jeg elsker alle dyr, og klarer ikke å bare si ett.. Haha! Kan jeg nevne tre? Vi sier det er greit. Hund, lam og rådyr må være de skjønneste dyrene som finnes. Så uskyldige og gode!

Hvilken film så du sist, og hva syns du om den? Jeg så ingen film, men jeg så de fem første episodene til den nyeste sesongen av SKAM. Åh, jeg blir helt frelst! Sykt viktig og bra sesong, som jeg virkelig tror at kan være med på å fjerne fordommer.

 Hva er det du brenner for? Og hvorfor? Jeg brenner for mye, men spesielt for eldreomsorg og dyrevelferd. Hvis jeg skulle gitt alle grunner til hvorfor - ville jeg blitt sittende her til i morgen. Kort sagt mener jeg at alle eldre fortjener en verdig, trygg og innholdsrik alderdom. Og dyrene? De har behov som skal dekkes til det fulle, de skal kjenne seg trygge og trives hvor de er. Dyr skal ikke måtte lide pga enkelte mennesker sin egoisme. Så ja, disse to tingene er uten tvil mine hjertesaker, noe dere vet allerede :-) Dyrevelferd og eldreomsorg er noe jeg alltid kommer til å kjempe for å bedre.

Hva vil du forandre på bloggen din? Designet mitt. Jeg er allerede på saken, og håper jeg kan komme med nytt design før året er omme. Nå har jeg hatt samme oppsett her de siste seks årene, så en forandring vil faktisk bli innmari gøy.

Hvilken julesang er din favoritt? Jeg elsker alle julesanger jeg, julesanger er jo livet! Men, jeg kan jo si tre som troner ganske høyt på lista. Chris Rea - Driving Home For Christmas, Michael Bublé - It's Beginning to Look a Lot Like Christmas og selvfølgelig Kurt Nilsen - Himmel på Jord. I dag er det 26 dager til første desember, jeg gleder meg som en galning!

SOVEROMMET MITT

ZZZzzZZZzzzz

Soverommet mitt er endelig ferdig, og det har blitt så fint der! Jeg tror det må være mitt favorittsted i hele leiligheten, rett og slett fordi det er så innmari koselig der inne. Mørkt, lunt og rolig - med en liten miks av duserosa i resten av blåfargene.DETAILS

A LITTLE INFO .. /adlinks

Bildene på veggen er helt amazing, og de er designet av Pernille Folcarelli. Printene er i limited edition, og er kun trykket i veldig få opplag. Jeg kjøpte mine på Hansen & Co her i Kristiansand, men jeg er ganske sikker på at lageret begynner å bli tomt allerede. Vegglampene er fra Normann Copenhagen, fjærlampen fra EOS, den duserosa vasen er fra Lyngby, bordklokken er fra Arne Jacobsen, pleddet er fra Lexington, blått sengetøy fra Ikea, hvitt sengetøy fra Lexington og sidebordet er fra HAY.Ting som å henge opp lamper og bilder på veggene er virkelig det som tar lengst tid når man flytter inn i ny leilighet. I hvert fall for min del, hehe. Jeg er glad jeg har brukt såpass lang tid på nettopp dette, slik at jeg fikk tenkt meg om og resultatet til gjengjeld blir akkurat slik jeg ønsket. Men nå, dere - nå er det HELG  Her blir det jentekveld med Celina og Jeanette, det gleder jeg meg masse til! Hva er planene dine? Hva enn du finner på, så ønsker jeg deg en alle tiders start på helgen!

Silkemyke legger

annonse

Som de fleste av dere vet sverger jeg til Intuition sin barberhøvel, jeg har brukt den i to år nå og den er virkelig min store favoritt i dusjen! Jeg elsker å ha glatte legger, samtidig som at en sunn og fuktig hud er viktig for meg. Når det kommer til barberhøvler er jeg ekstremt kresen, og etter at jeg gikk over til Intuition Sensitive Care, har alle andre høvler jeg har testet gått soleklart i tap. I denne høvelen er det nemlig innebygd såpe laget av alovera og e-vitamin - slik at jeg slipper å smøre meg inn med en haug av krem før jeg skal barbere. Altså, hvor smart er ikke det? Det er så luksus å slippe å bruke tid på slike ting! Tørre legger og irritert hud er noe jeg tidligere ofte var plaget med, men så lenge jeg bruker denne barberhøvelen og smører meg med lotion en gang i blant - så slipper jeg helt unna nettopp det.

A LITTLE SHAVING HACK ..

Ta litt olivenolje som du blander sammen med sukker, og shave leggene en gang til mens skrubben er på. Slik fjerner du død hud, og får en skikkelig fresh glød. Åh, jeg skal garantere deg at du aldri har kjent maken til glatte legger før!

FAKTA OM INTUTION SENSITIVE CARE

De fire ultratynne bladene er omgitt av enhudpleieenhet som skummer i kontakt med vann.

Hudpleieenheten inneholder 100% naturlig Aloe Vera og E-vitamin, som hindrer uttørking og gjør huden silkemyk.

Intuition Naturals er tilpasset sensitiv hud. Den er dermatologisk testet, helt fri for parbener.

Høvelen er spesielt designet for kvinner, og håndtaket er ergonomisk tilpasset.

Intuition Naturals er verdens første alt-i- ettbarbersystem, utviklet og produsert av Wilkinson Sword.

Har du også lyst å prøve min favoritt barberhøvel? Da kan du lese mer HER, og samtidig bestille deg en prøvepakke helt gratis. Du er ikke forpliktet til å kjøpe noe videre, så dersom du ikke vil fortsette å abbonere - gir du beskjed inne to uker etter du har fått startpakken.

ETTER TRENING

AFTER WORKOUT PLATE


Etter trening er jeg alltid flink til å få i meg et skikkelig godt måltid, for å øke oppbyggingen av muskler og gi raskere restitusjon. Riktig mat er så viktig! Ofte trener jeg såpass tidlig på morgenen at jeg ikke spiser frokost først, så da kan dere tro at magen rumler godt etter et skikkelig påfyll når jeg først kommer meg inn døra her hjemme...

SUPER EASY AND HEALTHY

Gårsdagens etter-trening-tallerken ble denne digge saken. Så det ikke godt ut? Her finner du chiafrø-riskaker, ovnsbakt paprikaegg, en stor gulrot, tomat og en halv avokado. Mums! Et fint måltid med både karbohydrat, fett og protein. Det føles digg å endelig få trent litt igjen, selv om jeg ærlig skal innrømme at det er fryktelig tungt. Kondisjon og styrke er virkelig ferskvare. I tillegg er det både gøy, uvant og litt rart med helt nytt treningssenter, det er til tider litt for mye folk der kjenner jeg - så vi får se om jeg blir å fortsette. Jeg får sånn småangst av store folkemengder i enkelte situasjoner, selv om jeg vet jeg har godt av å presse meg selv ut av komfortsona akkurat der ;-) Litt lettere sagt enn gjort, hehe.. Nå skal jeg straks hoppe i bilen og kjøre avgårde til Hilde. Middag og jentekveld står på tapeten, det gleder jeg meg til

ALT HANDLER IKKE OM PENGER

Gladtorsdag, dere  Her har jeg satt meg ned på en koselig café for å oppdatere dere, bestilt meg frokostrundstykke med egg og en stor kopp kaffe. Mmm! Dagen startet med et superspennende møte, og kartlegging av ting jeg ønsker å drive med i 2017. Nå har jeg spikret meg et nytt veldedighetsprosjekt jeg ønsker å fokusere på til neste år, og jeg er så takknemlig for å få muligheten til å bidra på disse arenaene. Business for meg er ikke bare å tjene best mulig, det handler om å bruke firmaet sitt til å utgjøre en positivt forskjell på steder der det er nødvendig. De største gledene jeg har i livet mitt kommer ikke fra lønningen min, for å si det slik. Gleder meg til å fortelle dere mer når tiden er inne, det er helt sikkert :-)

Nå skal jeg spise opp her og besvare noe mails, og så skal jeg dra hjem for å hente Milo. Jeg tenkte å ta han med meg på gamlehjemmet i dag, jeg er helt sikker på at de eldre vil syns det er stas med besøk av en liten firbeint venn. Alle eldre liker vel dyr, sant? Jeg tar sjansen, og håper det kan spre litt glede! Hihi.. Ser dere selvfølgelig igjen senere, enn så lenge må dere ha en super start på torsdagen. Snart helg, tenk!
vero moda: jakke, bukse & lue - hm: genser - louis vuitton: veske - acne: sko

VI SAVNER DEG

I dag har det vært en spesiell dag, verdens beste Mofar skulle nemlig fylt 77 år  I dag, den andre november, har altså Mofaren min bursdag. Jeg savner Mofar så uendelig mye, og sliter enda med å snakke om han uten at tårene triller. Det går ikke en dag uten at jeg tenker på den fantastiske mannen, som virkelig var min beste venn i hele verden. Nå er det to og ett halvt år siden Mofar dro bort, og savnet blir ikke lettere. Men man lærer seg å leve med det. Hver dag minnes jeg han med å drikke kaffe fra kruset han alltid drakk kaffe av om morgenen, samt at jeg tar på meg tøflene hans når det er kaldt. Disse to tingene var jeg så heldig å få arve etter han, og det betyr så mye for meg. Da blir jeg litt lettere i hjertet, og tenker at jeg er uendelig heldig som har en så fin person å savne. For min Mofar var verdens beste, han! Og selv om han nå er borte, er han så absolutt ikke glemt.I dag har meg og Mommo feiret Mofar, med en fin bytur i sola og god middag :-) Vi har kost oss masse, hatt gode samtaler og mimret tilbake til tiden før. Slike dager betyr så mye for meg, og jeg er så uendelig heldig som har vokst opp med to så flotte besteforeldre. Man tror gjerne at de man er glad i lever evig, men det vet vi innerst inne at ikke er sant.. Derfor er det så viktig å ta vare på hverandre, bruke tid sammen og ikke glemme familien i en hverdag som fort kan bli så alt for hektiskInspirasjon: julepynt

Jeg gleder meg så til desember er her at det virkelig kribler i hele kroppen av bare tanken! Noe av det jeg gleder meg mest til, er å pynte leiligheten til jul. Jeg har ikke tall på hvor ofte jeg får kommentarer fra dere lesere på at dere ser så frem til desember er her og at dere kan få julestemning på bloggen min. Altså, det gjør meg så glad! Bloggen forvandles hvert eneste år til et lite juleunivers, og jeg syns det er så innmari koselig! Jeg har allerede planlagt nøyaktig hvordan jeg vil ha det her i julen, ingenting er satt til tilfeldighetene på dette. Og la meg bare si en ting - det kommer til å bli helt rått! Er det innafor å si, eller? Det bare må det være akkurat nå.. Haha! Iiiih, som jeg gleder meg til tiden fremover.

Under har jeg samlet litt julepynt som er typisk min stil, i den nordiske stilen. Rødt, grønt og masse gull er så koselig - men det er bare ikke min stil og det jeg ønsker å ha i min leilighet. Men år etter år får jeg det like koselig uansett, julen er virkelig min greie og jeg storkoser meg når jeg endelig får pynte hjemme! Og mamma sitt hus da.. Åh! Det er så magisk at jeg blir varm i hjertet av bare tanken.. Haha! Nå er det 29 dager til første desember, og dere kan tro nedtellingen er i gang for fult. Er vi flere som gleder oss til jul, og hvordan liker du å pynte hjemme hos deg selv? En ting er sikkert, uansett hvilken stil man har og hvordan man velger å gjøre det - så er det koselig uansett. Første desember kan ikke komme fort nok

CHRISTMAS DECORATIONS


ad-links
1: svart julestjerne HER / 2: julenisse HER / 3: adventskopper HER / 4: adventsstake HER
5: lyshus HER / 6: åpen julestjerne HER / 7: gaveposer HER

BREAKFAST OF THE DAY

good morning, you!


♥  ♥ 

Favorittfrokosten om dagen, som lages på nullkommaniks! Her finner du to ss cottage cheese, en halv boks vanilje kesam, en god dryss granola og en oppkuttet persimon. Over tar jeg litt honning, og resultatet blir superyummy :-) Sammen med en stor kopp kruttsterk kaffe, gir dette meg en smaksrik og bra start på dagen. Yay! Har dere hatt en sporty og fin uke til nå? Her kjenner jeg det er skikkelig digg at jeg straks skal avgårde for ukens andre treningsøkt. Jepp, ukens andre - ikke tredje! Tenkte jeg skulle starte rolig og ikke få på en typisk Kristina-smell. Hehe! Begynner jeg å lære? Det er lov å håpe... Vi sees igjen lit senere!

ÅRETS VARMESTE DAG

1.November er her, og dette skal forhåpentligvis bli årets varmeste dag. Denne tirsdagen vil nemlig Kirkens Bymisjon dele ut hjemmestrikkede, orange skjerf over hele landet. Jeg har selvfølgelig vært å skaffet meg ett, og håper du vil gjøre det samme. Dette skjerfet er det beste skjerfet jeg har hatt, nettopp fordi det signaliserer at jeg er for et varmere samfunn.KIRKENS BYMISJON

Nå er det over tre år siden jeg stelte i stand egen julaften for mennesker fra rus- og gatemiljøet i Kristiansand, og den dagen fikk jeg virkelig kjenne på at det er ikke alle som gleder seg til jul. Det var en helt hjerteskjærende kveld med så mange snille, hjertegode og flotte, men dessverre ensomme mennesker. Samtidig som det var fint - fordi de kom til ferdig julemat, fikk varme klær i gave og fikk være i godt fellesskap sammen med oss hele kvelden. De ble så glade! Det er dessverre ikke alle som er like heldige, og mange direkte gruer seg til det som egentlig skal være årets fineste tid. Hvis man er en av de heldige i samfunnet - en som har familie man kan feire jul med og mat på bordet, syns jeg vi alle har en plikt til å bidra. Visste du at i fjor fortalte over 125 000 mennesker at de gruet seg til jul? Blant mennesker fra rus- og gatemiljøene er førjulen og julehøytiden ofte en smertelig påminnelse om ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å stå utenfor. Derfor er jeg så uendelig glad for at vi har en så fantastisk flott organisasjon som Kirkens Bymisjon, de gjør en så utrolig god jobb og fortjener all skryt de kan få!

GI ÅRETS FINESTE JULEGAVE

Har du lyst å glede noen som gruer seg til jul? Da kan du gi bort to middager ved å sende MIDDAG til 2490. Meldingen koster 80,-. Ved å støtte denne juleaksjonen gleder du en som gruer seg til jul, og samtidig bidra til middager og gode steder å spise gjennom hele året. Og vet du hva? Det er den fineste julegaven du kan gi, spør du meg

My Favorite Place on Earth

Her om dagen begynte jeg å tenke over hvor mange fine steder jeg har fått oppleve. Jeg har reist mye og har flere fine plasser som har brent seg godt inn i minneboken, men det er et sted jeg aldri kommer til å glemme. Blue Hole Falls i Jamaica, som jeg er så evig takknemlig for at jeg fikk oppleve før stedet om noen år garantert blir overfylt av turister.

BLUE HOLE FALLS

Dunn's River Falls er enda merket som nr.1 sted å se når man er i Jamaica, men jeg er helt sikker på at Blue Hole Falls vil ta over om ikke lenge. Jeg har vært begge plassene, men ingenting slår sistnevnte. Blue Hole Falls må være det nærmeste man kommer paradis på jord, og det føles fortsatt helt uvirkelig at jeg faktisk har vært der. Det er slike steder man egentlig tror at kun eksisterer i eventyrfilmer og ikke på ekte - bare fordi det er så utenomjordisk vakkert.

1...2...3.... JUMP!

WATERFALL HIKING
♥ ♥ ♥

Dette magiske stedet ligger langt inn i jungelen i Jamaica, og helt på toppen av et fjell. For å komme til fossefallene går du et stykke gjennom jungelen, før verdens vakreste syn møter deg. Naturens badeland, som er noe av det villeste jeg noen gang har vært med på! Det er en fryd for øyet, og jeg måtte seriøst klype meg i armen flere ganger på denne turen for at jeg skulle forstå at dette var på ekte og ikke i en drøm. Det er bare så innmari fint at jeg kan ikke tro at det faktisk finnes perler som dette her i verden. Jeg husker jeg hadde gledet meg så til å se Blue Hole Falls, forventningene var skyhøye - men likevel var stedet tusen ganger finere i virkeligheten. Når du kommer på toppen av fjellet, så er det bare å la eventyret begynne! Her er det fossefall på fossefall som du leker deg nedover. Du svømmer, hopper, slenger deg i slynger, stuper, klatrer, utforsker grotter og bare har det så innmari gøy. Turen fra topp til bunn tar rundt 90 minutter, men det er så morsomt at det føles som ti minutter. Jeg kunne gjort det hver eneste dag uten å gå lei! For meg som er tidenes badedyr og elsker alt som har med vann å gjøre - var virkelig dette en drømmedag. En helt magisk opplevelse som virkelig ikke kan beskrives gjennom verken bilder eller ord.

Blue Hole Falls er noe man oppleve en gang i løpet av livet. Om du en dag skulle være så heldig at du er i Jamaica, vet du hva du må sette på listen over steder å besøke

hits