november 2015

Bare glede

For en gladmandag dette har vært altså! Latter og glede fra ende til annen, kombinert med to møter som gikk over all forventing. Gleder meg så til å fortelle dere litt mer om planene mine fremover! Det har med alt annet enn blogg å gjøre, og jeg må si at jeg gleder meg til å bruke noen timer i uka til å hjelpe andre mennesker :-) Men mer om dette siden! Dagen har vært så hektisk at jeg rakk ikke annet enn speltlompe med røkelaks til middag, så nå skriker virkelig magen etter et skikkelig måltid. Flaks for meg at jeg er på vei til Hilde for kveldsmat as we speak, hoho! Hvordan har dagen din vært?ADIDAS SKO - LINDEX BUKSE - BIKBOK KÅPE - CALVIN KLEIN TSHIRT - MALENE BIRGER VESKE

Cyber Monday

annonse

Black Friday er over, og dersom du ikke fikk med deg de beste tilbudene, så fortvil ikke. Proteinfabrikken har hatt en crazy weekend, og derfor bestemt seg for å fortsette galskapen ut mandagen også. Dersom du er glad i trening, friluft og et sunt kosthold - burde du sjekke ut denne tilbudssiden. Her er det mange godbiter å finne!Sunnere popcorn  Sukrilett sukkererstatning Proteinpannekaker Proteinpulver
Freddy jeans E-burn brusetabeletter Nocco energidrikker  PAM spray

Favoritt tilbudet mitt for dagen må være Freddy Wr.Up jeansene, som er satt ned 50%. Det er ganske heftig, med tanke på hvor populære disse buksene faktisk har blitt. Dersom du er usikker på hva jeg mener, kan jeg jo si at det er denne buksa som gir deg tidenes rumpe. Rumpa blir liksom tre ganger mer spretten og digg når jeg hopper inn i denne jeansen, og jeg digger den virkelig! Buksene er derimot ganske dyre til vanlig, men når prisen plutselig er halvert - så hjelper det ganske mye :-)

HAPPY SHOPPING!

Uken som gikk

Ukens motivasjon: Skulle jeg ønske var trening, men det har det i hvert fall ikke vært...... Kan noen sende meg litt av dette please? Hehe! Motivasjonen har som alltid vært jobb, og det er egentlig helt greit. Selv om det er så mye å gjøre for tiden at jeg egentlig ikke har tid til å sove. Du vet når du følger du aldri blir ferdig med arbeidsdagen eller det du må gjøre? Slik er det her, men trøster meg litt med at det er fordi det snart er jul og det er hva jeg kaller høysesong for bransjen jeg jobber i. Gøy er det, da! Alternativet er jo verre, så her er det bare å holde tunga rett i munnen og gruse på!

Ukens tanker: Jeg har tenkt mye på eldreomsorgen denne uken, og generelt på eldre mennesker som lever et liv i ensomhet hvor alle dager er samme og uten noen spesiell betydning. Spesielt nå i julen, hvor ingen fortjener å sitte alene dag ut og dag inn. Det er så ufattelig trist at det er så mye ensomhet i landet vårt! Så dette skal jeg gjøre noe med, og skal i møte om dette allerede i dag. Forteller mer så fort jeg har spikret det jeg håper å få til ;-)

Ukens serie: Unge Lovende, som går på NRK1. Serien handler om en sykt morsom jentegjeng, som går igjennom typiske problemer man har som ung. Jeg har sett serien over nett på NRK, og pløyet meg like greit gjennom alle episodene på samme dag. Jeg har seriøst hatt kjærlighetssorg etter at The Fosters ble ferdig, og irriterer meg grønn at det ikke er flere sesonger. Unge Lovende var en fin rebound, men bare så synd at det er så få episoder... Haha!

Ukens beste måltid: Spicy kyllingsuppe, som jeg hadde til kveldsmat på mandag. Denne suppen er så god, og perfekt på kalde dager hvor man har lyst på noe som varmer litt! Dere finner oppskrift her

Ukens innkjøp: En god del vinterklær og en ny MacBook Pro, som jeg enda ikke har tatt i bruk. Altså, hallo! Jeg hater virkelig å begynne på nytt med helt ny datamaskin, det er så slitsom at jeg blir frustrert av bare tanken på å skulle gjøre det. Så derfor har jeg pakket den ned og stappet den innerst i skapet mitt, sånn for å slippe å se den - da føler jeg så sykt på presset om at jeg må bruke den... LOL! Men jeg må få begynt å bruke den, for min gamle er ferdig som popstjerne ass..

Uken beste bilde: I dag skal jeg by dere på to skikkelig ugleface bilder. Ikke sånn "later som jeg syns dette bildet er stygt, men ser egentlig litt søt ut.." type bilder, men rett og slett servere dere to stk som er så bad at jeg seriøst dør av meg selv.


Fashionguuurl ute på streetstyle shoot, da!

Ukens mest spilte sang: Michael Buble - It's Beginning To Look A Lot Like Christmas. Åååå, den er så fin! Og tenk at det er første desember i morgen? Det gledes noe så innmari!

Ukens beste dag: Er det innafor å si hele helgen eller? Lørdagen min startet med at jeg og Hilde bakte julekaker i flere timer, og resultatet ble helt magisk. Gleder meg så til å dele oppskrifter med dere! På kvelden var jeg en tur i bursdag til min kjære Susanne, før det var minijulebord hos Nina og Chris senere. Som vi koste oss! Og på søndag? Da var det den obligatoriske første søndag i advent samlingen hjemme hos mine foreldre. En ordentlig fin helg med masse juleglede og hygge med de jeg er glad i. Jeg er seriøst så heldig med alle de fine folkene jeg har i livet mitt at jeg har ikke ord. Blessed

Så tenner vi et lys i kveld...

FØRSTE SØNDAG I ADVENT

Da var første søndag i advent ringt inn og nedtelling til julaften er offisielt i gang! Snart er endelig årets beste måned her også, tenk at det er desember allerede til tirsdag? Det gledes stort! Tradisjonen tro har det vært familiemiddag hos mine foreldre i dag, hvor årets første julemiddag nettopp har blitt spist. Noe så godt! Sprøstekt ribbe med deilig tilbehør, etterfulgt av julekaker og gløgg til dessert. Mmmmm! Nå er jeg så mett her jeg sitter at jeg snart må kneppe opp bukseknappen.. Haha! Det samme skjer hvert eneste år, men er det ikke slik det skal være da? Julemat er jo så alt for godt!

THIS YEARS FIRST FAMILY CHRISTMAS DINNER ..

Syns mamma hadde pyntet bordet så utrolig fint for anledningen, med edelgran, stearinlys og svibler over hele bordet. Skikkelig stemningsfylt og koselig! Hva har du gjort i dag? Håper søndagen din er fin! Stor klem fra meg

Julegavetipset: Dresstilbehør

annonse

Arild slips

Lurer du på hva du skal gi kjæresten din til jul? Eller trenger onkel, bestfar og pappa en seriøst fornyelse i dresstilbehøret sitt før årets julebord? Da har jeg nettbutikken som har svaret på det du leter etter. Dresstilbehor.no er en ordentlig flott og ny-oppstartet nettbutikk, som tilbyr det fineste av tilbehør til nettopp dressen. Her finner du slips, sløyfer, lommetørkle og skjorter. Her finner du utrolig mye fint! Dresstilbehør har som mål å kunne levere kvalitettilbehør til en overkommelig pris, og ha den raskeste leveransen i bransjen. Nettbutikken tilbyr selvfølgelig en døgnåpen kundeservice, og gratis frakt på alle bestillinger!

Lars sløyfe & Daniel lommetørkleArve sløyfe
& Alf lommetørkleBirger slips
& Daniel lommetørkle

Reidar sløyfe & Aleksander lommetørkle

Jeg brenner ekstra mye for denne nettbutikken, for vet dere hva? Det er min lillebror og kameraten hans som har startet den, i en alder av 17 år. Her må jeg bare få si at jeg er ekstremt stolt. Unge gründere er noe jeg virkelig heier på, og jeg syns det er så vanvittig kult når folk tar sjansen på å følge drømmene sine! Eirik og Oskar har laget hele nettbutikken selv uten hjelp, og etter flere måneder med hardt arbeid, åpnet den endelig denne uka. Jeg heier så utrolig mye på dere, gutter! Og er det noe jeg er sikker på, så er det at Dresstilbehør har en lysende fremtid i møte. Nettbutikken finner du også på facebook, hvor spennende kampanjer og flotte konkurranser vil komme forløpende.

Den store bakedagenSANTA COOKIES IN THE MAKING ..

Velkommen til bakehuset! Haha.. Nå kan dere tro vi koser oss :-) Jeg og Hilde har en årlig tradisjon om at vi baker flere julekaker på samme dag, og koser oss med dette i flere timer. Julemusikk, kakao, julebrus og bare god stemning! Vi er akkurat ferdig med en gigantisk porsjon kakemenn, og har enda tre ting vi skal til med å bake. Og best av alt? Oppskriftene skal selvfølgelig deles her på bloggen i hele desember, så her er det bare å glede seg til masse godt i tiden fremover! Vi skal blant annet lage nutellafudge, altså - NAM! Hvor sykt digg ut høres ikke det ut? Jeg klarer nesten ikke vente...

Hva enn du finner på i dag, så håper jeg du har en fin lørdag! Er du også i gang med julebaksten?

Havrelompe Pizza

ITS SO YUMMY! AND HEALTHY..

I går la jeg ut bilde på snapchat av middagen min, som var havrelompe-pizza med kylling og ruccola. Og etter antall screenshots bildet fikk, følte jeg kanskje at dere var ganske keen på å få oppskrift? Hehe.. Så i dag stod jeg på kjøkkenet 09.00 på morgenen, og smalt sammen to digge pizzaer for å ta bilder til dere. Blogglivet ass! Er du litt i tvil om hva du skal kose deg med til kveldsmat denne fredagskvelden, burde du virkelig prøve ut dette :-)

HEALTHY HOMEMADE PIZZA

Alt du trenger er kyllingfileet, havrelomper, ruccola, rødløk, ost og pesto. Start med å forvarme ovnen til 200 grader, og legg bakepapir på et stekebrett. Smør et lite lag pesto over havrelompen, før du topper med ruccola og hakket rødløk. Kutt opp kyllingfileeten i små biter, før du legger den over og strør over litt raspet ost. Stek så på midterste rille i ovnen i 20 minutter, før du serverer med hjemmelaget guacamole og en dæsj rømme. Enklere blir det ikke!

Denne pizzaen er så innmari god, og gjett om jeg gleder meg til i kveld - da skal disse to herlighetene rett i ovnen og nytes sammen med gullrekka på tv. Mmmm! Happy Friday, dere

Raseriet tok juletreet

Har du noen gang hørt om noen som har klart å knekke et juletre i to? Ikke jeg heller. Frem til i går, for da klarte jeg det nemlig selv. Jeg fant ut at jeg ville sette opp juletreet og pynte litt til jul her hjemme slik at alt var klart til første søndag i advent. Men jeg burde jo virkelig kjenne meg selv godt nok nå til å vite at jeg ikke er kapabel til å styre med sånt på egenhånd. Slår du opp ordet utålmodig i ordboka, er jeg ganske sikker på at du finner Kristina Andersen synonymt. Uansett, juletreet ville ikke samarbeide med meg når jeg skulle sette det opp, og lunta til denne jenta er jo ikke akkurat lang - så det endte ikke overraskende med at jeg i fult sinne brukte makt for å få skrudd det forbanna juletreet sammen. Vel, kort fortalt endte hele greia med at det splitter nye treet mitt til tusen kroner brakk i to og endte i søppeldunken. Lurer på om jeg skal ønske meg sinnemestringskurs i julegave i år, det er liksom ikke hver dag jeg hører om noen som har fått raserianfall pga et juletre....

Flaks for meg at det var flere slike grønne tålmodighetsprøver på lager, så enda ett ble med meg hjem og på forsøk nummer to gikk det i hvert fall bra nok til at treet til slutt kom opp. Hoi hoi! Så da blir heldigvis det jul i år også ;-)


OUTFIT FROM EARLIER THIS WEEK
SHEIN SKJORTE - NLY BOOTS - BIKBOK SKJERF - MICHAEL KORS KLOKKE - YSL VESKE

BLACK WEEKEND

annonse

I morgen braker den verdenskjente Black Friday løs, dagen hvor gode kupp kan gjøres over nett. Vita Liberata har bestemt seg for å slå på stortromma dette året, og har knallet til med BLACK WEEKEND, som betyr supre tilbud helt frem til søndag. Så her er det bare å slå seg løs! Under kommer mine personlige favoritter, som jeg har fortalt dere om flere ganger før. Men nå som det er tid for julegavehandel og mange er i tvil om hva man bør kjøpe, så forteller jeg gjerne igjen :-)

JULEGAVESETT

Dette settet er så fint, og den perfekte julegave til alle jenter som liker å ha en fin brunfarge vinter som sommer. Dette gavesettet kommer i to forskjellige nyanser, dark som er den mørkeste og medium som er litt lysere. Jeg foretrekker dark, da denne gir den desidert dypeste og fineste fargen i mine øyne. Oppi denne herlige boksen finner du en selvbruningskrem til ansikt, selvbrunings-mousse til kropp, samt en tanning mitt til å påføre sistnevnte med. Verdien på dette flotte gavesettet er 857 kroner, men nå er det nedsatt til 649,-. Anbefales på det varmeste fra meg, dere vet jo godt hvor ekstremt glad jeg er i Vita Liberata sin selvbruning. Når selveste Kim Kardashian bruker den fast, så sier det seg nesten selv hvor god den faktisk er ;-)CAPTURE THE LIGHT

Dette er en genial liten sak, som jeg alltid har liggende i sminkeveska mi. Capture The Light er en farget askepottkrem, som gir en lett og fin glød til både ansikt og kropp. Den har lett dekkevne, og diskré skimrende lys-reflekterende egenskaper. Jeg bruker denne under foundation, og den er SÅ vanvittig fin på huden med gløden den gir! Dersom du bare ønsker å bruke denne og ikke noe over for å få en mest mulig naturlig look, fungerer det også helt ypperlig. Denne kremen er det også masse fukt i, noe som er et must nå som vinteren er her og huden fort blir både kall og tørr.


GET YOUR CHRISTMAS GLOW ON

Stikk innom Hexashop.no for flere gode rabatter, som varer helt frem til søndag!
Her finner du varer nedsatt fra 10 - 60%

DIY: Den perfekte vertinnegave

Tiden vi er i nå byr titt og stadig på koselige sammenkomster med de man er glad i, og ofte syns jeg det kan være hyggelig å ta med en liten oppmerksomhet til de som lager selskapet. En vertinnegave er både en fin oppmerksomhet, men også en hyggelig måte å vise at man setter pris på personen. Jeg har begynt å bli litt lei av standardgaven, som ofte blir en bukett roser eller en julestjerne. Så hvorfor ikke lage noe hjemmelaget, som smaker supergodt og er litt ekstra koselig?

HJEMMELAGET MUSLI OG RØRTE JORDBÆR


DEN PERFEKTE GAVE TIL NOEN DU ER GLAD I

Her har jeg kjøpt to søte krukker, mine er fra Green Gate og jeg syns de var riktig så fine. Slike krukker finner du overalt, så det er bare å ta seg en bytur og velge ut de du syns er finest. Ikke glem en liten pose også da, som du kan levere gaven din i!

Enklere blir det ikke! Legg krukkene oppi en fin pose, og du har en ekstra spesiell vertinnegave som jeg er helt sikker på at blir satt pris på. Hjemmelaget granola, yoghurt og rørte jordbær er noe av det beste jeg ha til frokost, og jeg vil tro at heldiggrisen som får gaven din vil si seg enig. Det er så koselig å lage ting selv, og spør du meg - så betyr slike ting ekstra mye

Filmtips: a little bit of heaven

A Little Bit Of Heaven så jeg på søndag, og den var så utrolig fin at jeg bare må tipse dere om den. Dette er en skikkelig amerikansk romantisk komedie, som både får deg til å le og gråte. I tillegg setter denne filmen ting ordentlig i perspektiv, da den virkelig minnet meg på hvor viktig det er å sette pris på alt og alle man har i livet sitt. For plutselig kan ting snu, livet er skjørt og man vet faktisk aldri hva som venter neste dag. Denne filmen anbefales virkelig, og du finner den på Netflix

The real love of Marley's life is her dog Stanley. Until something changes everything..

Filmen handler om gladlaksen Marley, en sprudlende karrierekvinne som elsker alt livet har å by på. Hun er en typisk singeljente, hun tror ikke på ekte kjærlighet og mener at man fint kan leve lykkelig i alle sine dager uten en mann ved sin side. Marley koser seg med vennene sine, ler høyest av alle og har en hverdag fylt med glede. Men så opplever Marley alle menneskers store skrekk, hun får påvist kreft. Plutselig begynner hun å tenke over alle ting hun enda ikke har fått oppleve, som en skikkelig forelskelse. Inn i bildet kommer Julian, Marley sin lege som hun til sin store forskrekkelse forelsker seg i. I tillegg møter hun Gud, som gir henne tre siste ønsker før hun skal dø. I filmen får vi følge Marley mens hun prøver å overvinne frykten for å dø, beholde livsgnisten og samtidig sette pris på alt hun har i livet. Kan kjærligheten være den aller beste medisinen?

B r r r ...

THOSE FRESH WINTER DAYS ..

Ingen tvil om at kulda har satt inn! Og av redsel for å bli syk, kler jeg skikkelig på meg og sørger for å holde meg varm hele dagen. Lag på lag med ull, en stor kåpe, skinnhansker og varme boots er en stor favoritt hos meg i vinter, da er det ingen fare for at jeg fryser når det blir lange dager på farten. Hvordan har dere det, godtfolk? Jeg forsov meg med to timer i dag, og våknet med et pang rett før klokken slo åtte. Sånt får man panikk av, i hvert fall når dagens agenda er fullstappet. Men får ta det som et hint til at jeg kanskje trengte litt ekstra søvn, hehe :-) I dag står det to møter på planen, før den faste onsdags-jobbingen med min lillebror. Så får jeg besøk av takstmann i leiligheten, mye som skal gjøres klart før den legges ut på markedet. Og i kveld, da blir det fotballkamp på Sør Arena. Ser for meg at det blir en kald fornøyelse.. Men, heia Start!

Vi sees igjen litt senere, enn så lenge må du ha en super start på onsdagen dinZARA KÅPE & JEANS - SIXTYSEVEN SKO - CELINE VESKE - TIGER OF SWEEDEN GENSER

Dear Santa.. I can explain

I dag la jeg opp en aldri så liten bestilling hos Victorias Secret, det var en god stund siden sist jeg shoppet der. Og for en gangs skyld så var det alt annet enn bikinier som gikk i handlekurven. Denne gangen ble det hoodies, pyjamaser og litt spenstig undertøy. Gleder meg til pakken kommer i posten, og jeg kan loffe rundt i myke flanell pyjamaser hele dagen. Så deilig altså! Jeg klarte selvfølgelig å glemme å bestille ekspress når jeg skulle velge fraktmåte, så pakken kommer ikke før i midten av desember ser det ut til. Men så lenge det kommer frem i god tid før julaften skal jeg si meg fornøyd, hihi!Psssst!
J
eg åpnet forresten et lite klessalg i dag, mye er allerede solgt -

men det er enda noen godbiter igjen. Du kan sjekke det ut her

Stresser du med julegavene?

annonse

Dere vet jo at jeg elsker jul, og alt som har med desember å gjøre. Denne måneden er det beste som finnes! Men desember byr ikke bare på hygge og avslapping, den kan som kjent være en real utfordring når alle julegavene skal kjøpes. Og vet dere hva? Jeg har funnet redningen for oss alle! Selv er jeg en person som bruker lite apps på telefonen min, men når jeg ble tipset om tidenes ønskeliste-app, da måtte jeg bare laste den ned. Og jeg er helt frelst! Dette er uten tvil tidenes app, som dere alle må laste ned med en eneste gang. La meg fortelle deg om denne geniale saken!

DEAR SANTA ...

Hver eneste år får jeg spørsmål fra familie og venner om hva jeg ønsker meg til jul, etterfulgt av spørsmål om størrelse, merke, farge og butikk. Jeg tenker nok flere kjenner seg igjen her? Hehe.. Det skjer også ofte at jeg ikke kommer på noe som helst når jeg blir spurt om nettopp juleønsker, selv om jeg dagen før hadde en real smørbrød-liste klar på nettopp dette. Derfor ender jeg ofte opp med å si de samme ønskene til alle som spør, noe som igjen betyr at det ofte kan ligge samme gaver under juletreet. But not anymore! Det er her appen kommer inn i bildet, og seriøst - denne er helt genial! Jeg har allerede lagt opp årets juleønsker på den, og fått familien til å laste ned samme app. Slik er vi blitt venner, og de kan nå se alt jeg ønsker meg. Så her slipper vi alle stress om hva vi skal kjøpe til hverandre, da man enkelt klikker seg inn på appen og finner tidenes mest organiserte lister på hver eneste person sine julegaveønsker. Ganske så smart, ikke sant?

SLIK FUNGERER REGALOY-APPEN:

Man laster ned appen og legg til venner.
Man legger til ønsker, bilde og skildring av produktet, samt hvor det kan kjøpes.
Alle dine Regaloy-venner kan se hva man ønsker seg.
Om en av vennene dine har kjøpt et av dine ønsker, kan alle utenom deg se dette.
Man kan også ha felles ønskelister, som for eksempel om man skal gifte seg. Da får begge parters venner tilgang til listen.

HER kan du lese mer om appen, og HER kan du laste den ned.
Med denne vil uten tvil julegavehandelen gå lettere enn aldri før ;-)

Mine hverdagsgleder

Jeg vet hvordan det er. Ukedagene fyker avgårde, tidsklemma byr på stadige utfordringer og den planlagte treningsøkten blir ofte bare med tanken. Hverdagen byr på små utfordringer for oss alle, derfor gjelder det å finne gleden i det nære. Det som gjør hverdagen din bra, det som gjør at det trekker litt ekstra på smilebåndet og det som gjør at du setter pris på livet. I dag tenkte jeg å starte tirsdagen med å dele mine beste hverdagsgleder med dere!

EN TELEFONSAMTALE MED NOEN JEG ER GLAD I

Etter jeg har spist frokost og fått unnagjort litt jobb, ringer jeg alltid Mommo. Dette gjør jeg hver eneste dag, rett og slett fordi det gjør meg glad! Jeg blir ordentlig glad inni meg når jeg snakker med Mommo, og liker å slå av en liten prat med henne før dagen starter ordentlig. Høre om hun har sovet godt inatt, hva planene hennes for dagen er og kanskje droddle litt om hva som skjedde i gårsdagens episode av Farmen. Haha! Nei, disse telefonsamtalene setter jeg uendelig stor pris på altså. En liten prat over telefonen med noen man er glad i daglig anbefales på det sterkeste!

EN SPASERTUR I SKOG OG MARK

Jeg er en ordentlig utejente, og trenger frisk luft hver eneste dag. Etter lange dager foran dataskjermen, syns jeg det er utrolig deilig å ta en lang spasertur utendørs. Spesielt nå på vinteren, hvor luften ute er kald og crispy. Da pakker jeg med inn i en stor parkas, tar Milo med meg og trasker rundt i kulda i en god time. Dette er noe jeg liker å unne meg hver eneste dag, enten ved lunsjtider for å få et lite avbrekk, eller som en kveldstur for å kunne sovne med røder roser i kinnene.

EN KVELD ELLER TO I SOFAKROKEN

En av de største hverdags-gledene for meg, er definitivt når alt på dagens agenda er gjort og jeg kan slappe skikkelig av når kvelden kommer. Da drar jeg gjerne dyna ut i sofaen, tenner en haug av stearinlys og koser meg skikkelig med noe gøy på tv. En kopp kakao eller te, samt en god kveldsmat ved siden av er heller ikke å forakte. Hjemmekos er noe av det beste jeg vet om!


EN GOD TRENINGSØKT

Når du trener slipper kroppen løs endorfiner som hjelper på å redusere smerte, stress og gir deg en bra følelse ved deg selv. Det er umulig å finne bakdeler med å trene, og jeg elsker godfølelsen det gir meg! Når jeg er på trening er jeg 100% i min egen verden, og nyter virkelig denne alenetiden. Et lite avbrekk til å fokusere på noe helt annet enn en hektisk hverdag.

VELFYLT KJØLESKAP

Det er ganske så digg å åpne døren til eget kjøleskap, og bli møtt med alle matvarene man liker best. Hver eneste mandag unner jeg meg selv å dra på matbutikken, og kjøpe med meg alt jeg har lyst på hjem. For en luksus det er! Jeg elsker å ha et kjøleskap som byr på masse godt, slik at jeg har alt jeg har lyst på lett tilgjengelig. Da blir det automatisk mye mer hyggelig å lage mat, samt at man ikke trenger å bruke tid på å løpe til butikken hver gang man får lyst på litt snacks.

FRISKE BLOMSTER

Jeg har alltid friske blomster hjemme, som oftest går det i langstilkede roser. En liten luksus jeg unner meg, rett og slett fordi det gjør det så utrolig mye mer koselig her hjemme! Spesielt for meg som har hjemmekontor og bruker latterlig mye tid i leiligheten, så er det viktig å ha det fint og ryddig rundt meg. Dette kombinert med fine blomster, gjør meg både glad og inspirert.

Hva er dine hverdagsgleder?

Hjemmebakt grovbrød

Mmmm! I dag fikk jeg et skikkelig sug på brød til lunch, så jeg bestemte meg for å bake selv. Husmorpoeng til meg ;-) Valget falt på grovbrød, og om jeg skal si det selv så ble resultatet over all forventing. Dette var SÅ sykt godt! Nybakt brød rett fra ovnen med smør og ost? Don't mind if I do...

DU TRENGER:

50 g gjær  5 dl lunken lettmelk  1 ts salt 300 g mager kesam  1 dl solsikkekjerner 
1 dl linfrø 7 dl sammalt hvete grov 6 dl hvetemel

SLIK GJØR DU:

Smuldre gjæren i en bakebolle, før du tilsetter lunken melk og blander dette sammen til gjæren er oppløst. Tilsett så salt, kesam, solsikkekjerner, linfrø og melet. Så kan du jobbe med deigen til den blir smidig og fin, jeg brukte kjøkkenmaskin til å elte den. Når dette er gjort, pakker du bollen inn i plast og setter den på et lunt sted til heving i 50 minutter. Når deigen er ferdig hevet, tar du den ut av bollen og deler den i to. Kna den godt og form til to brød, som du plasserer i smurte former. Etterhev under plast i nye 30 minutter. I mens kan du forvarme ovnen, skru den på 200 grader. Når brødene er ferdig hevet, steker du de på nederste rille i ovnen i cirka 30 minutter. Steketiden kan variere, så følg godt med.

KRISTINA'S HOMEMADE BREAD..

Jeg lurer på om dette faktisk er første gangen jeg har bakt brød? Haha! Resultatet ble virkelig bra, så ingen tvil om at denne oppskriften skal brukes igjen :-) Det aller beste er hjemmelaget, det er i hvert fall helt sikkert!

Uken som gikk

Ukens motivasjon: Ukens motivasjon, men også utfordring, har vært jobb. Jeg er motivert til å gjøre mitt beste, og vil gjerne gjøre alle fornøyd. Jeg føler jeg mestrer det, men den siste tiden er det ingen tvil om at jobb og ønsket om å prestere best mulig har gått utover det sosiale. Men slik er det jo bare i blant :-) Det er uansett gøy å ha mye å gjøre, og jeg tenker hver dag på hvor heldig jeg er som lever av det jeg elsker. Bare tanken på det i seg selv, gjør meg så motivert at det nesten bobler over! Og dere lesere da, snille og gode jentene som alltid støtter meg og er så snille! Jeg er så heldig som har dere.

Ukens beste kjøp: En ny Givenchy Antigona, som jeg kjøpte når jeg var i Oslo. Den er mørk beige i fargen, og veldigveldig fin. Jeg har derimot ikke fått tatt noen bilder av den enda, men jeg skal se å få gjort det - slik at dere får sett den.

Ukens nedtur: Ukens nedtur er vel også noe jeg vet kommer til å bli en opptur ettervært, så den tanken hjelper jo litt. Det er mye forandringer på gang i livet mitt, og jeg er vel ikke helt fan av det. Men alt ordner seg til slutt :-)

Ukens beste film: En jeg så i går, men den var såpass bra at den kommer i et eget innlegg. Gled dere!

Ukens høydepunkt: Definitivt søndagen, altså i går. For en fin dag det var! Skogstur med gode venner hele dagen, før jeg på kvelden tok turen hjem til mine foreldre for en bedre søndagsmiddag. Mommo var der selvfølgelig også, og vi koste oss en hel haug! Mamma serverte oss grillet indrefilet og baktpotet fylt til randen med masse god. Mmmm! Gleder meg allerede til neste søndag, for da er det endelig FØRSTE SØNDAG I ADVENT! Iiiih, som jeg gleder meg!

Ukens beste blogginnlegg: Ingen tvil om hvilken innlegg jeg er mest fornøyd med fra forrige uke, det er selvfølgelig innlegget mitt om pelsdyrnæringen. Du kan lese det HER, og jeg håper virkelig dette innlegg traff mange rett i hjertet. Pels er ikke bare dyremishandling, det er også så harry og flaut at jeg kan ikke forstå at folk faktisk svir av mange tusenlapper på å kjøpe dette. Fysj! Innlegget mitt er delt nesten 400 ganger på facebook, og det gjør meg virkelig kjempeglad.

Ukens mest spilte sang: Alanis Morissette - Ironic. Tenker nok mange av dere husker denne sangen fra en god del år tilbake? Haha, jeg må bare le! Jeg har nemlig hatt totalt hangup på den helt siden jeg så den nye Carpool Karaoke filmen til Justin Bieber, hvor de synger den. Skikkelig gammeldags slager, som får meg i så sykt godt humør. Og det gjør virkelig filmen under også, da! Har du sett den? Hvis ikke trykk play, og jeg garanterer deg en glad start på mandagen :-)

livet er best ute

I dag har jeg virkelig hatt en helt nydelig søndag. En søndag jeg kan leve på lenge! I dag var vi fem gode venner som pakket tur-sekkene, og la ut på en skikkelig søndagstur. Og da mener jeg ordentlig langtur, altså! Jeg er ekstremt glad i å gå turer i skog og mark, og gjør det flere ganger i uka. Men det er likevel sjeldent at jeg er ute å går i fjellene i flere timer, og tar meg tiden til å ta et skikkelig stopp med varm kakao og bål. Men det gjorde vi i dag, endelig!
Vi la turen inn til Moseidvarden i dag, en fin topp som ligger laaangt inni skogen, helt perfekt å legge turen dit dersom du vil bruke noen timer utendørs. Veien opp dit er virkelig helt magisk, spesielt nå som vinteren straks er her. Det var hvitt og frost store deler av løypa, noe som definitivt bydde på skikkelig julestemning. Manglet bare en øks, så skulle jeg definitivt hugget med meg årets juletre hjem. Haha! Det var altså så vanvittig fint, naturen i landet vårt er det virkelig ingenting som slår! Etter en lang spasertur innover, slo vi leir på toppen og rigget oss til med bål, pølser, boller og kakao. Koste oss en hel haug i solsteiken, før vi slang på oss sekkene og tuslet hjem igjen. En alle tiders søndag, men en alle tiders gjeng!Hvordan har dagen din vært?

Et forbanna sirkus

Helgen er over før den i det hele tatt fikk begynt. Jeg lurer på hvor dagene blir av for tiden, for jeg føler jeg hele tiden gjør det samme. Morgen som kveld, ukedag som helg. Jobb. I går måtte jeg nok en gang avlyse både bursdag og jentekveld, fordi jeg ikke hadde samvittighet til å dra når jeg vet jeg har arbeid til opp under ørene. Når tøffe avgjørelser i tillegg må bli tatt og ting er litt usikkert rundt det kommende året, da blir det fort noen tårer og fustrasjon. Men alt ordner seg til slutt, jeg blir bare sliten i hodet av å måtte ta store avgjørelser som jeg egentlig er veldig usikker på og kjenne et såpass stort press av denne bransjen jeg jobber i. Jeg elsker det jeg driver med, men akkurat nå føles ting rundt meg som et forbanna sirkus.

Men i dag, dere! I dag skal dataen lukkes ned for noen timer, og jeg skal på en skikkelig skogstur med mine fine venner. Jeg sitter nok rundt et stort bål nå med kakao i koppen og koser meg masse i solsteiken, dette innlegget er nemlig forhåndsskrevet :-) Jeg oppdaterer dere igjen i kveld, med bilder fra søndagen min! Og du? Hva syns du om den nye headeren min? Vinglepetter som jeg er, så klarer jeg ikke en gang å bestemme meg for om jeg skal beholde denne eller gå tilbake til den gamle, så da kan dere jo tenke dere hvordan jeg er når det kommer til valg som gjelder fremtiden... Haha! Jeg er håpløs ass.zara bukse - lindex skjorte - céline veske - bianco sko - nixon klokke

Lyst på 2000 kroner til shopping?

annonse

Jeg har fått i oppdrag av min samarbeidspartner StartShop.no å dele ut 2.000kr til en av mine lesere. Ordentlig gøy å kunne dele ut en så flott førjulspresang til en av dere godinger! Pengene har en greie med å ryke fortere og fortere jo nærmere vi kommer jul. Både julegaver og festantrekk skal kjøpes, noe som hvert eneste år blir ganske dyrt. Ikke nok med at StartShop allerede gjør det billigere for deg å handle på nett, de vil også gi en av dere 2000 kroner i cash.

For å bli med i trekningen må du: registrere deg her på StartShop hvis du ikke allerede har gjort det, og fortelle meg i kommentarfeltet hva du ønsker å bruke pengene til. Jeg trekker en heldig vinner på Black Friday den 27 november!

ONLINE SHOPPING ..

StartShop er som kjent et bonusprogram for netthandel som gir deg bonus hver gang du handler i 250 nettbutikker som Nelly, Zalando, Hotels, SAS, Proteinfabrikken, Get Inspired og Sportamore. Det er helt gratis å være medlem og opptjent bonus overfører du direkte til din bankkonto når du selv ønsker det :-) Ganske så genialt for oss som handler mye på nett! Nå til fredag er det Black Friday, den største handledagen på nettet. StartShop sier at de forventer at medlemmene deres kommer til å omsette for 10 ganger så mye som på en vanlig dag. Ganske crazy, ikke sant? Grunnen til det er at alle nettbutikkene kommer med ekstra gode tilbud denne dagen og at StartShop-medlemmene får egne nyhetsbrev hvor alle de beste tilbudene er samlet på en plass. Foretrekker du å få tilbudene på Facebook straks de er live, kan du registrere deg på Startshop Black Friday event.

Har du ennå ikke registrert deg bør du gjøre det nå. StartShop gir akkurat nå nye medlemmer dobbelbonus i de første 48 timene etter registrering! Om du lurer på noe, så må du ikke nøle med å spørre meg

JEG SKAL FORTELLE DEG MIN HEMMELIGHET

God helg, dere  Jeg kom hjem 21.00 i går, og var så sliten at jeg hoppet rett til sengs. Av en eller annen grunn fikk jeg skikkelig julestemning når jeg landet hjemme på flyplassen i går, bilen min var nedpakket i frost og det var virkelig iiiiiiiskaldt ute. Brrrr! Så da spilte jeg driving home for christmas for fult i bilen, og innbilte meg at jeg var på vei hjem for å feire jul... Haha, jeg ler! Når stemningen først var så innmari god, tenkte jeg å utnytte det maksimalt med å se julefilm når jeg kom hjem. Hadde til og med kjøpt inn julebrus! Men jeg var så trøtt at til tross for mine iherdige forsøk på å holde øynene oppe, sovnet allerede femten minutter inni filmen. Next time, haha! Gleder meg maks til første desember altså, julen kan ikke komme fort nok :-)


JEG SKAL FORTELLE DEG MIN HEMMELIGHET...

Denne morgenen har jeg kost meg med ekstra god lørdagsfrokost, og lesing i den nye boka til Petter Stordalen. Jeg er helt oppslukt i den, og blir ekstremt inspirert av å lese historien hans. Tenker nok det er mange av dere som ønsker seg denne under juletreet i år? Fint å bytte ut serie-titting med viktig lesning i blant, denne boken gir virkelig motivasjon til å ville jobbe enda hardere og bli enda bedre. For en mann han er, virkelig et stort forbilde for meg! 

Hva står på planen din i dag? Her skal jeg jobbe noen timer, før jeg tar turen for å bytte om til vinterdekk i formiddag. Det er så glatt på veiene nå at vinterdekkene burde vel helst vært på allerede for en uke siden, men jeg bruker bilen så lite at jeg har rett og slett ikke fått fingeren ut før nå. Så i dag skal Øyvind bytte dekk på alle tre bilene våre, og jeg? Ja, jeg skal vel plage han med snapchat og slå camp ved siden av han da... Neida! Skal nok finne på noe fornuftig å gjøre jeg også ;-)

ØNSKER DERE ALLE EN NYDELIG LØRDAG!

Forandringer i vente

God morgen  Her er jeg straks klar for avreise til Oslo, nok en one-day-business-trip står på planen. Og denne gangen er jeg ekstra spent! Det ser ut til at det blir store forandringer i livet fremover, og jeg skifter litt mellom å være gira, glad og livredd. I blant må man våge å ta noen tøffe sjanser for å komme der man ønsker å være ;-)

I disse dager er jeg blant annet i gang med salg av leiligheten min, noe som er ganske bittersøtt. Tanken om å leie den ut har vært hos meg, men jeg tør rett og slett ikke ta sjansen på at fremmede skal bo her og kanskje ikke ta ordentlig vare på den siden de ikke eier den selv. Derfor bestemte jeg meg til slutt for å selge. Jeg trives jo så godt her, men har funnet ut at det er på tide å skaffe seg et større hjem slik at jeg blant annet kan få meg et ordentlig hjemmekontor og enda bedre plass. Håper bare min nye drømmeleilighet kan dukke opp snart, hvis ikke bærer det vel hjem på jenterommet i mellomtiden... Etter å ha bodd for meg selv i syv år, så skal jeg ærlig innrømme at jeg er lite gira på det altså. Haha! Så vi får håpe det snart dukker opp noe aktuelt for meg, selv om jeg er stygt redd dette kan ta tid. Jeg har ingen planer om å forhaste meg, det å kjøpe ny leilighet er liksom ikke noe man gjør en gang i halvåret. Så her er det bare å smøre seg med tålmodighet. Men, jeg gleder meg!


I LOVE MY NEW COAT


SheIn kåpe
(sponset)
- Lindex bukse - Givenchy veske - Nike sko

FROKOSTDATE

Når dagen starter med sen frokost sammen med Monique, da vet du at dagen blir bra! Jeg kunne rett og slett ikke fått en bedre start på torsdagen min. Denne jenta er et av de nydeligste menneskene jeg vet om, ei jente jeg har blitt utrolig glad i og setter enormt stor pris på. Snill og god som dagen er lang er hun! Det ble ferskpresset appelsinjuice og brødskive-frokost på oss begge, jeg fikk nesten litt flashback til barndommen hvor jeg hadde dette hver eneste dag. Nå går det vanligvis i en rask havregrøt, så ekstra gode frokoster som dette på en helt vanlig ukedag settes mildt sagt pris på :-) Hverdagsluksus!

I LOVE THIS GIRL

I dag har jeg har jeg hatt en lang dag foran dataskjermen, men er enda ikke ferdig med alt som må bli ferdig før jeg kan avslutte, så denne torsdagen ser jeg på en sen kveld med hjemmekontor. Og i morgen reiser jeg til Oslo for jobb og to spennende møter. Det går i et hektisk kjør om dagen, og det digger jeg!

N E W SSWEATER FROM TIGER OF SWEEDEN - TEE FROM CALVIN KLEIN - CAPS FROM VARSITY

Mellom frokostdate med Monique og time hos fysioterapeuten, hadde jeg 20 minutter til rådighet i sentrum. Så da ble det litt nytt med meg hjem i posene, da! Er riktig så fornøyd, den chunky genseren må bli min nye favoritt :-) Så fin og god! Ellers fikk jeg også hentet kåpen min som har vært til rens, dere vet den fine i kamelfarge? Gjett om den har vært savnet da! Etter tre uker på renseriet fikk jeg den endelig tilbake i dag, så nå gleder jeg meg til å pakke meg inn i den på kalde november-dager!

På date er jeg...

På kino er jeg... Latterlig ofte! Er det bare jeg som elsker kino eller? Ofte kan det virke sånn, for det er ikke få ganger jeg har tvingt med meg venner og familie for å dra på nettopp kino. Altså, jeg så Bølgen tre ganger på kino liksom. Trenger jeg si mer? Hvem enn som skulle se den kastet jeg meg med, kino er kino - uansett om jeg har sett filmen før eller ikke. Haha!

På stranden er jeg... Mer i vannet enn på land. Og hvis jeg er på land, da hører jeg enten på musikk eller leser bok. Strandlivet er deilig ass! Og heldigvis for meg, blir det to ukers med strandliv i Thailand før året er omme. Det gledes!

Hos tannlegen er jeg... Rusa på beroligende, men likevel livredd. Vi husker vel alle hva som skjedde sist jeg var hos tannlegen? Det hjalp jo ikke akkurat på skrekken min å dra ut fire visdomstenner på en gang. Fy søren for et mareritt det der var! Jeg regner dessverre med at ingen har glemt disse bildene? Jeg ler meg ihjel! For en galskap..

På date er jeg... Ikke. Jeg orker ikke den greia med å gå-ut-å-spise-middag-og-se-hverandre-dypt-inni-øynene den første gangen man treffes. Nei nei nei! Er det ikke mye bedre å bare spasere en tur da, ta en kjøretur eller gjøre noe litt gøyalt? Jooo!

Akkurat nå er jeg... Superglad, og klar for å dra på trening! Ukens første økt... Ikke helt etter planen kan du si, hehe!På snapchat er jeg...
Den som fint kunne funnet på å risikere livet for å få en god mystory. Kombinasjonen av at jeg selv digger min egen humor og i tillegg gjerne vil underholde dere, er til tider ekstremt dårlig. Haha! Jeg tror jeg ble født uten selvhøytidelighet, noe som ofte kommer litt for godt frem på snapchaten min..

I desember måned er jeg... Unormalt gira og så høy på livet at jeg sikkert sliter alle rundt meg ut. Haha! Jul er livet, og desember er virkelig den beste måneden i året. Jeg er glad året rundt jeg, men denne måneden overgår jeg virkelig meg selv og lykkebarometeret mitt. 

På kjøkkenet er jeg... Overhodet ikke i mit rette element, noe som irriterer meg litt, siden mamma er verdens flinkeste til å lage mat. Hvorfor har jeg ikke arvet disse skilsa? Er det noe jeg ønsker meg, så er det å få bedre tålmodighet på kjøkkenet!

Bak rattet er jeg... I følge meg selv: effektiv, rask og kontrollert. I følge andre: hissig, vimsete og ukontrollert.

På treningsstudio er jeg... Vanligvis den som alltid løfter tyngre enn hun burde, den som alltid er klar for en utfordring, og den som løper rundt som en galning med speilreflekskameraet etter ferdig økt. Nå er det derimot slutt på denne tiden for en periode, så akkurat nå er jeg bare fokusert og flink mens jeg er på trening. Nyter å være tilbake!

I klesskapet har jeg... Alt for mye klær jeg ikke bruker. Klessalg coming up!

På tivoli er jeg... Den som egentlig er livredd, men den som likevel går opp i alt. Den som skriker yoloooo for full hals i alle karusellene, og går hjem igjen med hodeverk fordi jeg som vanlig har blitt for ivrig til mitt eget beste.

I taxien er jeg... Stille som en mus og trykkende på telefonen. Taxituren er alltid en gylden mulighet til besvaring av mails.

Forkjølet er jeg... Sikkert en gang i måneden. Snufser hele tiden jeg!

På møter er jeg... Alltid tidlig ute, fokusert, ivrig, hyggelig og målrettet. Det er derimot litt småflaut å alltid være ekstremt tidlig ute (jeg er som kjent livredd for å komme seint...), så det hender jeg henger litt i nabobutikken helt til jeg ser at møtet mitt også har dukket opp... Haha!

I snopebutikken er jeg...
Den som ikke eier skam. Fyller opp smågodt-posen til den nesten ikke kan lukkes, og slenger gjerne på et par sjokolader, en chipspose og noen hveteboller - bare sånn i tilfelle jeg skulle få lyst på det også. Jeg er nemlig såpass gal at jeg er stressa for å komme hjem, og angre på noe jeg ikke kjøpte med meg.. Hehehe! Better saft than sorry, si!

Jul med Bloomingville

annonse

Desember er rett rundt hjørnet, og i dag tenkte jeg å dele litt jule-inspirasjon her inne. Lurer du på hvordan du skal pynte årets julebord, eller trenger du litt nytt som setter stemningen i heimen? Da håper jeg du vil like dette!


Lysfat Servietter Skåler Telysholder

Hvor utrolig skjønne er ikke disse skålene? Gjett om jeg gleder meg til å fylle de opp med julegodteri! Serviettene er fra Bloomingville, og jeg syns de er så fine med det skjønne reinsdyret! Perfekt å pynte opp årets julebord med :-)

CANT WAIT FOR CHRISTMAS ..

I tillegg bare må jeg vise dere mitt nye bestikk, som er i en helt vanvittig fin kopperfarge. Settet kommer i 16 deler, og vet dere hva det beste er? Prisen! Hele settet koster 249 kroner, noe som er latterlig billig for et såpass fint bestikk. Jeg er storfornøyd med dette! Så her er jeg allerede i gang med å bestille en til pakke hjem, slik at jeg kan dekke til åtte personer med samme sett. Så gøy med en annen farge enn bare sølv! Det skader jo aldri å ha litt man kan bytte på :-) Nye kakebokser har jeg også fått, settet kommer i to størrelser, og den minste boksen er allerede fylt opp med litt julekaker.

36 DAYS UNTIL CHRISTMAS...

Alle disse fine tingene er fra DrLykke.no, min favoritt interiørbutikk på nett som alltid har fri frakt og lynrask levering. De har så utrolig mye fint! Så dersom du trenger litt nytt til julen ringes inn, finner du utrolig mye fint innen julekategorien HER Åh, jeg tror jeg kunne bestilt hjem alt. Jul er det beste som finnes! Og du? Melder du deg på nyhetsbrevet, så får du en liten rabattkode som kan komme fint med ;-)

Snapchat Lately

Tenkte det var på tide med en liten snapchat update, nå er det en god stund siden sist! Har du husket å følge meg der? Snapchat er jo så latterlig gøy, og jeg storkoser meg med å dele filmer og bilder fra hverdagen min med dere. Føler liksom jeg får vist personligheten min mye bedre her, da snapchat bare er en artig greie som jeg kan tulle så mye jeg vil på ;-) Hoho! Nå er jeg straks på vei ut døra her, og skal hente min lillebror på skolen om en liten time. Vurderer å kjøpe med meg pølse med sennep igjen, men av frykt for å ødelegge hele dagen hans, så skal jeg prøve å la være.. Haha! Sees igjen litt senere, dere!

FOLLOW ME ON SNAPCHAT - LADYYYKA 

Sunnere Brownies

Er det noe jeg gjerne skulle spist hver dag, så er det definitivt brownies. Finnes det noe bedre enn en en seig brownies, kald fra kjøleskapet eller varm rett fra ovnen? Det må være det beste jeg vet! Siden jeg gjerne skulle spist dette litt oftere, bestemte jeg meg for å prøve ut en ny vri i dag. Nemlig en sunnere versjon av vår alles kjære brownies! Denne må du prøve :-)

DU TRENGER:

2 dl havremel 250 g gresk yoghurt  30 g kakao  1 dl helmelk  1 egg 2 ss sukrin gold  1 ts bakepulver  1 ts salt

SLIK GJØR DU:

Forvarm ovnen til 200 grader. Ta alt av ingredienser i en blender, og la den gå i cirka ett minutt - helt til du får en røre som er fri for klumper. Hell så røren over i en ildfast form, og stek på midterste rille i ovnen i cirka 20 minutter.

THE ULTIMATE HEALTHY BROWNIE

Serveres rett fra ovnen med en kule vaniljeis, eller la den avkjøles og bli kald før du spiser den. Supergod er den uansett! Selvfølgelig ikke like digg som originalen, men til å være såpass sunnifisert - så er den absolutt godkjent. Nyt med et iskaldt glass melk og spis hver eneste bit med den beste samvittighet!

Alt mulig tirsdag

God tirsdag, dere

Hvordan har dagen din vært så langt? Her har det gått i jobb, samt et besøk hos Hilde for å fikse litt på fasaden. Det må jo til det også, sant? Hihi! Både bryn og negler en liten makeover i dag, og denne gangen gikk jeg for en fin blåfarge, deilig med en litt mørkere look på neglene nå som det går mot vinter. Føler jeg har hatt nude i en evighet, så nå var det gøy med en liten forandring! Nå venter en tur til regnskapsføreren, før jeg skal jobbe videre frem til i kveld. Mye å gjøre, så her er det bare å henge i! Og du? Jeg dro forresten nettopp ut en rykende varm brownies fra stekeovnen, og siden det er tirsdag - er det selvfølgelig en sunnere versjon jeg har prøvd meg på. Jeg tror den ble bra, noe som betyr at det blir oppskrift her litt senere ;-)
Céline veske -  Aldo sko - BikBok bukse - Sinsheide skjorte - Lene Orvik Collection vest - Nixon klokke

En matdag i bilder

Flere av dere har ønsket et innlegg hvor jeg viser en typisk matdag hos meg i bilder. Dette har jeg gjort en gang tidligere, men jeg gjør det gjerne igjen :-) Så her om dagen tok jeg bilder av de fire hovedmåltidene mine gjennom dagen. Frokost, lunsj, middag og kvelds! I tillegg til dette har jeg alltid frukt og nøtter jeg knasker på som mellommåltider, samt ekstra proteinshake og rosiner de dagene jeg trener styrke. Jeg skulle nok ønske at jeg var litt flinkere på kosthold enn det jeg er, spesielt når det kommer til ting som middag og grønnsaker. Men jeg er ingen kostholdsekspert, og spiser vel egentlig bare det jeg syns smaker godt, og prøver i tillegg å velge mat som jeg vet er bra for meg. Mat som holder meg mett lenge og som gir meg energi gjennom dagen.Jeg er et skikkelig frokostmenneske, som ikke klarer å starte dagen på skikkelig vis uten et solid måltid i magen. Jeg gleder meg alltid til å stå opp om morgenen, og hovedgrunnen er faktisk frokosten! Nå som det har blitt høst og det er kaldt ute, har jeg gått tilbake til den gode, gamle slageren av havregrynsgrøt som dagens første måltid. Så godt, og så enkelt! Jeg koker opp havregryn på skummet melk, tilsetter to ss cottage cheese og lar alt koke på svak varme i et lite minutt. Enklere blir det ikke! Som topping har jeg sukrin og kanel. Ved siden har jeg selvfølgelig vitaminene mine, en stor kopp kaffe, isvann og proteinshake med sjokoladesmak som jeg har laget klar kvelden før. Mmmm!Etter trening og noen timer med jobb, så er det tid for lunsj, og denne spiser jeg gjerne i tolv-tiden. Da vil jeg ha i meg masse proteiner, riktig fett og karbohydrater slik at jeg kan holde et godt fokus resten av arbeidsdagen uten å bli sløv. Da faller veldig ofte valget på en halv boks cottage cheese og to beger yoplait double 0% yoghurter med vaniljesmak som jeg blander sammen. Så topper jeg alltid med frukt eller bær, denne dagen ble det sharon med hakkede mandler, toppet med litt honning. Og selvfølgelig en stor energidrikk ved siden av!Middag... Her er jeg håpløs altså! Jeg unnskylder meg alt for ofte med at jeg har dårlig tid, så da drar jeg heller å kjøpe takeaway i stedet for å lage middag selv. Når alt kommer til alt så vet jeg selv at jeg bare er lat, for jeg har som regel tid til det jeg vil ha tid til. Og middag, det er kjedelig å lage! Haha.. Ofte blir det takeaway i form av sushi på meg, eller salater / wraps fra lokale steder her i byen. Og hvis jeg først lager selv, så blir det som oftest f.eks biffstrimler med brokkolimos, tacosalat, wok eller hjemmelaget suppe til middag. Her må jeg med andre ord bli flinkere, for middag er jo egentlig en veldig hyggelig ting. Det er alltid godt å sette seg ned med middag etter en lang arbeisdag, spesielt hvis den er hjemmelaget :-)
Kveldsmat, her er jeg flink hver eneste dag til å være kreativ! Kanskje fordi kveldsmat er mitt absolutt favorittmåltid gjennom dagen? Det er få ting som slår å krype opp i sofaen med en god serie på tv, og kose seg med en ordentlig god kveldsmat. Her falt valget på sukkerfrie vaffler, oppkuttet honning- og vannmelon, samt en Atkins-bar. Mums!

Det finnes ikke dyrevennlig pels

Det finnes ikke dyrevennlig pels, og det er det på tide at folk nå forstår. Vinteren nærmer seg med stormskritt, noe som igjen betyr at vinterjakkene skal kjøpes. Derfor vil jeg be deg lese dette innlegget skikkelig, og gå en seriøs runde med deg selv før kjøp av årets vinterjakke. For du trenger nemlig ikke pels på jakka di. Og hvis du er såpass godtroende at du velger å høre på merker som gjemmer seg bak ord som "autoriserte produsenter" og "sertifiserte pelsdyroppdrettere", da kan jeg love deg at du blir rundlurt. Det finnes ikke dyrevennlig pels! Pels er dyremishandling, uansett hvor mye du vrir og vender på det.

De fleste dyr er så heldige å få et lykkelig liv. De andre er de jeg vil snakke for nå. Pelsdyrene. Hjertet mitt blør for disse stakkars dyrene, og tårene triller på meg mens jeg skiver dette innlegget. Dette er så grusomt, og jeg kan bare ikke forstå at ting som dette faktisk skjer i landet vårt! Visste du at i Norge er det over en million rev og mink som avles frem i små nettingbur på pelsfarmer? For et rovdyr er det en enorm psykisk belastning å være innesperret i et bittelite bur. I tillegg er pelsdyrene utsatt for en lang rekke fysiske plager, dette er plager som holdes skjult for offentligheten og som gir de forsvarsløse dyrene en fryktelig dårlig helse. Ønsker du gode eksempler på det jeg snaker om her? Se dokumentaren PELS, som NRK sendte i fjor, som handler om nettopp den norske pelsdyrnæringen. Hvis du så mye som vurderer å kjøpe deg en pelsjakke etter å ha sett denne dokumentaren, da må du virkelig være følelsesløs og iskald som menneske.
PELSDYRNÆRINGEN ER OG FORBLIR ORGANISERT DYREPLAGERI.

Se på disse bildene. Stakkars skjønne, små og forsvarsløse dyr - som er innesperret til et liv i tortur pga mennesker som vil ha pelsen deres. Hjertet mitt blør, jeg griner og jeg blir bare så ubeskrivelig forbanna og lei meg! Hvorfor bruker enkelte fortsatt pels? Mange av den enkle grunn at de rett og slett er egoistiske. Men jeg har såpass tro på mennesker, at jeg velger å tro det meste er pga uvitenhet. Uvitenhet om hvor grufull og barbarisk denne næringen er, og uvitenhet om hvor mye dyrene faktisk lider. For ingen som vet disse tingene vil vel fortsatt kjøpe pels? Det kan jeg bare ikke tro. Derfor skriver jeg om dette, år etter år etter år. Jeg kommer aldri til å gi meg på dette, pels er dyremishandling på høyt nivå og pelsdyrnæringen er den verste jeg vet om.

Les om Linn sitt første møte med en norsk pelsfarm HER.

I flere land er det nå forbud mot pelsdyroppdrett. Skottland, Østerrike, Kroatia, Serbia, Nord Irland og England - for å nevne noen. Men ikke i Norge. Enda. Er det noe jeg har troen på, og som jeg alltid vil kjempe for - så er det at et slik forbud skal komme til landet vårt. Og jeg håper du vil kjempe sammen med meg! Et dyr som lider er hjelpeløst uten mennesker som nettopp deg, som kan gi dyrene stemmen de selv ikke har. Ikke bruk pels. Det er galt at dyr skal lide for menneskers forfengelighet.

Uken som gikk

Ukens høydepunkt: Selvfølgelig turen i helgen sammen med familien. Kragerø spa må være et av de fineste stedene jeg noen gang har vært! Det er en helt spesiell atmosfære, og man blir avslappet så fort setter snuten inn døren der. Helt nydelig, altså! Utrolig koselig å ha en sånn helg sammen med familien, samt få med seg en solid dose julestemning tilbake hjem.

Ukens nedtur: Her er det ingen tvil, jeg mistet leiligheten jeg hadde planer om å legge inn bud på. På fredag hadde jeg så vondt i ryggen at jeg sovnet litt på sofaen, og det var heller ikke kommet inn noen bud, så jeg tenkte jeg kunne slappe av litt. Men der tok jeg skammelig feil, for når jeg våknet opp en time senere var det plutselig begynt en solid budkrig. Jeg ble superstressa, kastet meg over telefonen og ringte banken for å få klarmelding til at jeg også kunne være med å by. Og hva skjer mens jeg er i telefonen angående budskjema? Jeg får melding om at leiligheten er solgt. Nei, fyttikatta for en skuffelse! Dette er den eneste leiligheten som har vært aktuell disse seks månedene jeg har vært på jakt, så da må jeg vel vente seks måneder til.... Haha!

Ukens mest spilte sang: Karpe Diem - Lett å være rebell i kjellerleiligheten din.

Ukens beste bilde: For å få fine antekkbilder, gjør jeg ofte veldig rare ting. Ting jeg ellers ikke ville gjort, men likevel gjør fordi jeg vet det blir kult på bilder. Det må virkelig ha vært et syn når jeg kjempet meg opp å ned på denne steinrøysen iført alt for høye hæler. Blogglivet ass! Slik ser galskapen ut bak kulissene...

Ukens film eller serie: The Fosters sesong tre! Den serien har virkelig tatt meg med storm altså! Den er så fin at jeg blir helt rørt, og sprø som jeg blir av tv-serier, så har jeg blitt ordentlig glad i Fosters familien. Hehehe! Det kjedelige nå er at det ikke er fler episoder igjen, og jeg har hørt rykter om at jeg må vente helt til 2016 før de nye kommer?! Det er jo krise.. Skulle ønske noen kunne gjøre sånn at The Fosters ble sendt hver eneste dag resten av livet, jeg blir jo helt i sorg når noe jeg følger så godt med på plutselig stopper opp. Gal sa du? Haha.. Ivrig sier jeg!

Ukens motivasjon: Bloggen og trening. Storfornøyd med innsatsen min på begge deler! Det er tydelig at dere også er, for den siste uken har jeg fått så mange fine kommentarer fra dere, og det gjør meg så glad! Slike tilbakemeldinger betyr utrolig mye for meg, og det er så koselig å vite at all jobben jeg legge ned her blir lagt merke til og satt pris på. Heldig jente jeg, som har så snille lesere som dere! Forrige uke var også første uken med trening, og det gikk over all forventing. Jeg fikk til alle øktene jeg hadde på planen min, og kunne ikke vært mer fornøyd med å være i gang igjen :-)

Forebygg sykdom og høstdepresjon

annonse

Jeg har alltid vært en person som bruker kosttilskudd. Jeg tror på et sunt og variert kosthold, daglig aktivitet i form av trening og bevegelse i hverdagen, samt kosttilskudd som kan gi deg den aller siste boosten. I løpet av årene har jeg testet mye forskjellig, men til slutt klart å lande på de som alltid har en fast plass i skapet mitt. I dag tenkte jeg å vise dere fire av dem! Og dersom dere lurer på noe angående dette, så er dere hjertelig velkommen til å spørre :-)

VITAMIN D - SOLVITAMINET

Hver eneste høst tar jeg vitamin D. Hvorfor? På vinterstid er dette kosttilskuddet gull verdt, da det ikke er så mye sol på himmelen. Kroppen produserer som kjent vitamin D når den blir eksponert for sollys, men på denne tiden av året står solen opp seint og går tidlig ned. Hvis du er en av de som føler deg slapp og deprimert på høsten eller vinteren, så kan det faktisk være at du har mangel på nettopp Vitamin D. Ikke vær deppa i vinter, fyll på med solvitaminet!

OMEGA 3 - FRISK SOM EN FISK

Ingen dag uten at jeg tar omega 3, dette er mitt absolutt favoritt kosttilskudd. Denne fettsyren har mange gunstige effekter på kroppen, som dokumentert positivt virkning på hjerne, hjerte, syn og ledd. I tillegg styrker det naturligvis immunforsvaret og virker forebyggende på mange sykdommer. For meg som trener mye, er nettopp omega 3 ekstremt viktig. Det er bra for både muskler og ledd, noe jeg har merket veldig godt. Vi er gjerne flinke til å smøre kroppen med gode produkter utvendig, men må ikke glemme innsiden også. Den er enda viktigere! Omega 3 burde alle gjøre til en daglig rutine.

VITAMIN K 2 - VIDUNDER VITAMINET

Vitamin K2 er en sterk forebygger mot hjerte- og karsykdommer. Visste du at av alle dødsfall i Norge, så skyldes hele 30% hjerte- og karsykdommer? Man kan spise sunt og trene gjennom hele livet, og det hjelper selvfølgelig mye, men hjerteinfarkt kan likevel ramme oss alle. Tette blodårer kommer ofte som en følge av åreforkalkning som igjen kommer av at kalsiumet blir sittende fast i blodårene og ikke kommer frem til skjelettet. Og dette vil jeg begynne forebygging av i ung alder! Vitamin K2 hjelper for nettopp dette. Et smart produkt som fungerer best over tid, så gjør som meg, og gjør det til en del av rutinene dine allerede i ung alder.

ACAI - NÆRINGSBOMBEN

Dette er virkelig en fancy liten sak! Tabletten kan både svelges hel, eller åpnes for å bruke pulveret som ingrediens i f.eks smoothies. Acai styrker ikke bare immunforsvaret ditt, men gjør både hår og negler sterkere. Jeg digger superfood, og acai-bæret er en stor favoritt hos meg! Når Oprah Winfrey for en tid tilbake fortalte at hun er flittig tilhenger av nettopp Acai og kalte produktet for et av de mest næringsrike kosttilskuddene i verden, da ble jeg ikke akkurat mindre fan av dette mirakel bæret... Haha!

INGEN MIRAKELKURER, BARE KOSTTILSKUDD AV GOD KVALITET

Jeg ønsker ikke presse kosttilskudd på noen, men dette er mine personlige favoritter, som jeg gjerne ville vise dere. Dersom du ønsker å skrive deg opp på nyhetsbrevet til Good For Me, så får du forresten en rabattkode som gir deg 100 kroner i avslag på din bestilling. En liten rabatt dersom du ønsker å gjøre kosttilskudd til en del av hverdagen din :-)

En forsmak på julen

FEELS LIKE CHRISTMAS ...

Årets første julebord braket løs i går, og som vi koste oss! Vi hadde booket bord til klokken seks, og ble møtt av en helt magisk julebuffet. Her var det tidenes utvalg av julemat, og jeg følte seriøst jeg var kommet til julehimmelen! Lutefisk, pinnekjøtt, ribbe, rømmegrøt, skalldyr, medisterkaker, fenalår og vossakorv - for å nevne noe. Alt man kan tenke seg av julemat! Og til dessert var det et herlig dessertbord som bugnet av godsaker. Uten tvil helgens store høydepunkt!


I det fine lokalet var det pyntet så fint med både juletre og julepynt, samt at det spilte stemningsfull julemusikk i bakgrunnen. For en utrolig fin lørdagskveld! Min favoritt julemat er uten tvil ribbe med brun saus og poteter, pinnekjøtt med kålrotstappe og gjerne rømmegrøt. Og alt dette fikk jeg spist i går, så dere kan tro jeg var fornøyd! En skikkelig forsmak på julen sammen med den fine familien min, nå gleder jeg meg om mulig enda mer til første desember

Tennis og Spa

Lørdagen har gått til tennis og spa. Kan det bli bedre liksom? Det skal sies at jeg nå har funnet sporten jeg overhodet ikke behersker, og jeg takker høyere makter for at det ikke var tilskuere på nabobanen under dagens tennismatch. Altså, jeg sugde! Det å skulle slå etter en slik liten ball med kronisk dobbeltsyn, den var nærmest umulig. Vi spilte i nesten to timer, og jeg tror kanskje jeg traff ballen fem ganger i løpet av disse to timene. Øyvind og Eirik kranglet faktisk om hvem som skulle ha meg på laget sitt, for begge to ville helst slippe. Vurderer å droppe julegaver til de begge i år etter dette. Hehehe! For dere som ikke vet hva kronisk dobbeltsyn er, så er det altså at jeg ser alt rundt meg i to. Dette går normalt sett veldig fint (utrolig hva man venner seg til..), bare ikke når det kommer til spill med små tennisballer. Så da må jeg bare håpe på det beste og sikte på en ball med racketen, men i dag ble det mildt sagt mer bom enn treff. Utrolig at den skuldra mi ikke gikk ut av ledd ass!
TENNIS WITH THE FAM-BAM

Dere fikk kanskje med dere snikfilmen brosjan tok seg friheten til å legge ut på snapchat av meg? Haha, jeg ler meg ihjel! Etter noen runder på tennisbanen, var det tid for plasking i bassenget og avslapping i spaområdet. Det er så utrolig fint her! Infinity-pool, boblebad og badstu med utsikt over hele Kragerø? Ah, noe så latterilig deilig! Jeg vil aldri hjem herfra.

La oss be for Paris

Kontrastene blir store, når jeg i dag har vært så utrolig heldig at jeg har kunne bruke dagen med familien min. Jeg ber for kjærlighetens by. Her jeg sitter så trygt i landet mitt, er det helt uforståelig hva som har skjedd i Paris. En av verdens fineste byer, byen for kjærlighet og glede. Nå har det vært terrorangrep der, og byen er snudd på hodet. Jeg syns det er helt ubeskrivelig trist det som har skjedd i Paris, og ber for byen og de stakkars menneskene der.

PLEASE PRAY FOR PARIS


foto: city climate

Ro i sjelaHAPPY WEEKEND

God fredagskveld, favorittene mine  Flere av dere gjettet riktig, selvfølgelig har jeg tatt turen til Kragerø Spa. Jeg er her sammen med familien i helgen, vi skal ha julebord i morgen og bare kose oss hele helgen. Vi kom nettopp hit og det er jo bekmørkt ute, men allerede må jeg bare si at det er helt magisk her. Fy søren for en utsikt! Gleder meg til fine dager her, altså! Vi har leid toppleilighet ala suite her for helgen, den er på over 110 kvadrat og virkelig helt nydelig fin! Tenker å knipse noen bilder for å vise dere, selvfølgelig :-) Hva er planene deres for fredagskvelden, godtfolk? Stor klem fra en glad Kristina!

(annonselenke)  Sko: Nelly One By Anette Haga - Bukse: BikBok - Jakke og topp: H&M, Veske: Givenchy

Helgen ringes inn

Fredag. Muligens ukens beste dag! Den er i hvert fall vinneren blant ukedagene. Er du ikke enig? Det er noe spesielt med å komme hjem fra jobb, og vite at man har hele helgen foran seg. Mange har fri både lørdag og søndag, noe som betyr at skuldrene kan senkes og helgen ringes inn når kvelden kommer. Ja, fredag er virkelig en deilig dag!

FRISKE BLOMSTER

Til helgen kjøper jeg alltid inn friske blomster. Uansett! Det er rart med det, men jeg syns det er mye mer hyggelig å være hjemme når jeg har fine blomster i stua. Denne gangen falt valget på 20 langstilkede roser, i en fantastisk dyp og fin rosafarge. Så nå er det blomsterfint på både stue og soverom!

SPENNENDE LESESTOFF

Helgen er den perfekte tiden å kose seg med litt godt lesestoff! Da jeg så dette bladet som lovet meg 168 sider med juleinspirasjon, måtte jeg jo bare ta det med meg hjem. Gleder meg til å pløye meg igjennom side for side, og forhåpentligvis bli inspirert. Som jeg gleder meg til jul, desember kan ikke komme fort nok! Og når vi først er inne på lesestoff, denne uken kjøpte jeg Petter Stordalen sin nye bok, som jeg virkelig gleder meg til å begynne på i helgen. Boken lover å gi deg hemmeligheten bak Petter sin egen suksess, og jeg kan kan ikke vente med å få lest den.

NYVASKET LEILIGHET

Det å fylle opp kjøleskapet, vaske over leiligheten, svinge støvsugeren ekstra godt og legge på rent sengetøy, er også et must for meg på fredager. Slik kan jeg slappe av hele helgen, uten å måtte bruke tiden på kjipe ting som dette. Og så er det jo så absolutt ikke feil å legge seg i nytt sengetøy som lukter deilig tøymykner. Mmmm!


GOD FREDAG, DERE!
I helgen reiser jeg til Kragerø, og jeg gleder meg masse! Noen som vil gjette hva jeg skal?
Vi sees igjen litt senere i dag

THE FLU FIGHTER JUICE

De siste dagene har halsen begynt å kile og hodet startet å verke, så da fant jeg ut at jeg måtte steppe opp juicingen. Denne hjelper virkelig med å gi immunforsvaret et skikkelig boost! Den er spekket med vitaminer, hjelper kroppen å rense ut gruff, samt dempe en eventuell sår hals. Disse shotsene er garantert noe av det sunneste du kan drikke!

IT'S MEAN AND GREEN ...

Alt du trenger er litt hvitløk, en halv sitron, en god bunt ingefær, en neve spinat og en neve grønnkål. Ta alt i juicemaskinen din, kjør den på og voila - du har tidenes grønne drikk som venter på deg! Denne er langt i fra supergod, men den funker. Og når ønsket er å ikke bli syk, så er det jo nettopp det som er poenget! Det finnes selvfølgelig ingen kur mot å få forkjølelse, men det finnes smarte triks som dette for å unngå den eller lindre smertene når du føler den er på vei. En shot grønnsaksjuice er bra for både kropp og sjel!

En ekte storkar spiser ikke sennep

I går ønsket jeg meg nesten ny lillebror til jul. Jeg var (som alltid, om jeg skal si det selv..) snill å tilbydde meg å hente Eirik på skolen, og med meg hadde jeg både brus og pølser til han - sistnevnte er det beste han vet. Overrasket han utenfor skolen, og bare "jeg har kjøpt pølser til deg, huraaaaa". Det ble derimot ingen suksess, men totalt klikk fra han sin side - fordi jeg var "dum" nok til å ha tatt sennep på. Han likte visst ikke sennep, og gudene vet at såpass burde jeg jo fått med meg. Så pølsene gikk i søpla, før han dro tilbake på bensinstasjonen for å kjøpe seg nye pølser. Uten sennep.

Etterpå gjorde vi jobben vi skulle, og jeg lot Eirik øvelseskjøre mens vi kjørte rundt for å ordne ting. Så parkerte vi bilen og Eirik dro hjem. Med bilnøkkelen min i jakka si! Så da stod jeg i garasjen senere på kvelden, og kom meg ingen vei uten nøkkel. Dere har jo alle fått med dere nå at jeg er ganske hissig, så dere kan tro jeg var elektrisk nede i garasjen når jeg fant ut at reservenøkkelen ikke ville starte bilen. Dro ut instruksjonsboka og fløy nesten i taket av frustrasjon når alt som stod var på svensk og ikke ville gi meg svaret på hvordan jeg kunne starte den forbanna bilen. Desperat som jeg var prøvde jeg til og med å klemme reservenøkkelen mot rattet i håp om at den på mystisk vis skulle starte... Haha! Heldigvis kom Øyvind til slutt kjørende med den vanlige nøkkelen, for den storkaren jeg har av en lillebror, dro heller på trening og orket ikke ta telefonen når jeg ringte for å høre på hysteriet mitt.... For å si det sånn, så blir det verken pølser eller øvelseskjøring nesten arbeidsdag.


LOOK OF TODAYh&m skjørt og genser - sixty seven sko - céline veske - daniel wellington klokke

Sukkerfri sirup - den perfekte topping

annonse

Etter dagens treningsøkt, lagte jeg meg proteinpannekaker til middag. Og i dag var det ekstra godt!

2XU treningsjakke - den er SÅ god og fresh!

Jeg har nemlig endelig fått tak i sukkerfrie toppinger til alt fra proteinpannekaker, til bakst hvor man vil ha ekstra smak, oppi kaffekoppen for litt ekstra digg smak eller til topping på is. Hva enn du måtte ønske! En slik flaske koster 49 kroner, og er verdt hver eneste krone! Fy søren så gode disse var. I dag toppet jeg pannekakene mine med jordbær-sirup, og sammen med banan ble resultatet helt nydelig! Smaken på sirupen er naturlig god, da den inneholder ekte jordbærpuré. Så den smaker med andre ord ikke falskt, slik jeg personlig syns at sukkerfrie produkter ofte kan gjøre.

Zero - perfekt som topping på skyr, frukt, grøt, is og protein pannekaker.

Jeg har flasken med karamellsmak, og denne var helt rå over vaniljeis. Seriøst så godt! Aldri mer skal jeg kjøpe de i butikken som er stappet med sukker, når denne faktisk var akkurat like god. Mmmm! Denne er litt salt i smaken, noe som var ekstra digg syns jeg. Flasken med karamell inneholder selvfølgelig også 0 gram sukker, akkurat samme som den med jordbær og sjokolade. Sistnevnte har jeg nettopp bestilt, så jeg storgleder meg til den også komme dalende ned i postkassen min!

Ting som dette er jo helt genialt, er du ikke enig? Spesielt for de som kanskje har diabetes, og må holde seg unna nettopp sukker. Og så er det jo perfekt for oss som prøver å begrense sukkerinntaket. Alternativer som dette er virkelig gull verdt, og disse falt mildt sagt skikkelig i smak hos meg! Og vet du hva? Lillebror digger den med jordbærsmak over pannekakene, og da er den jammen meg god. Eirik er nemlig tidenes mest kresne unge, som er sterk motstander av alt som er sukkerfritt. Men denne likte han utrolig nok, så da sier det sitt om hvor godt dette er! Haha.. Et lite onsdagstips fra meg

2015: Victoria's Secret Fashion Show

I går gikk verdens mest glamorøse undertøysshow av stabelen i New York, tidenes mest perfekte catwalk med utenomjordisk vakre jenter som viser frem vedens fineste undertøy. For en drøm! Visste dere at hele 500 håpefulle modeller søkte om å få gå på catwalken dette året? Det er jo helt insane! Bare 44 nydelige jenter kom gjennom det trange nåløyet, og to av dem var it-jentene Kendall Jenner og Gigi Hadid. Jeg syns det er så gøy å se de begge på catwalken, og gleder meg en haug til showet sendes den 8.desember. Gjett om jeg skal sitte klistret til skjermen da, ja!

THE CLASS OF 2015
Bli et morgenmenneske

KOM DEG OPP AV SENGA!

Det å dra seg ekstra lenge i senga om morgenen kan friste oss alle. Selv blir jeg ikke så mye som litt fristet av dette, da jeg alltid har vært en morgenfugl. Ringer alarmen 06.00, hopper jeg lett opp av senga og er gira på å gripe dagen! Jeg rekker avtalene mine lettere når jeg stå opp tidlig, jeg får tid til å spise en god frokost, jeg får bedre tid til å trene, jeg får unnagjort en hel haug av jobb og får maksimalt ut av hver eneste dag. For meg er det ikke en gang et spørsmål å ikke kunne ha denne luksusen! Så hvorfor skal det være det for deg? Følg tipsene mine under, så kanskje du blir en morgenfugl du også!

GJØR ET VEDDEMÅL

Sliter du med å stå opp tidlig, så gjør et veddemål med en venn. Lov hverandre at dere skal stå opp til et relativt tidlig klokkeslett i ukedagene, og dersom en av dere ryker - må det blir en straff. Veddemål har en virkning med å ofte gjøre oss mennesker gira og sultne på seier, så dette er absolutt verdt å prøve ut. Og du? Husk at det sies at 21 dager er alt som skal til for å innføre en ny vane i hverdagen. Så før du vet ordet av det, står du opp tidlig fordi du er blitt vant til det - ikke fordi du må.

STÅ OPP AV SENGA MED EN GANG ALARMEN RINGER

Ja, du leste riktig! Så fort alarmen har ringt, STÅ OPP. Gå ut av soverommet når alarmen har ringt, hopp i dusjen og lag deg en kopp med kaffe. Slik blir du våken og klar for dagen i rekordfart :-) Hvis du faller for fristelsen av å snooze, ligge i senga for å surfe på mobilen eller bare drar deg under dyna, da ønsker du virkelig trøttheten velkommen tilbake. Så, stå opp! Med en gang. Hvis dette fortsatt føles vanskelig for deg, så legg vekkerklokken din i et annet rom. Når du plutselig må opp av sengen for å skru av den irriterende lyden på vekkerklokken, så er sjansen større for at du ikke legger deg tilbake i senga igjen.

GRIP DAGEN

Jeg er nok i overkant gira på livet, og mener at hver dag bør brukes best mulig. Det å stå opp med positive tanker, og vite at denne dagen skal bli bra - det er gull! Si noen positive ord til deg selv, og tenk på ting du gleder deg til. Og best av alt! Står du opp tidlig og får unnagjort alt du skal, er sjansen større for at du kan nyte en ekstra time på sofaen når kvelden kommer.

FÅ NOK SØVN

Det sier seg selv at det er lettere å stå opp hvis man har fått nok søvn. Ikke legg deg for sent i ukedagene! En fin ting kan være at du lager deg en koselig rutine på kvelden med å lese en bok, høre på chill musikk eller drikke en kopp te, noe som gjør deg avslappet, rolig og klar for å sove. Legg deg når du føler du er trøtt, og sørg for at du får nok timer på øyet. Det sies at vi mennesker fungerer best i hverdagen med mellom 7 - 9 timer søvn. Det å få nok søvn er ikke bare viktig for å komme seg opp om morgenen, det er også viktig for livskvaliteten, samt prestasjon i både jobb og dagligliv.

STÅ OPP PÅ SAMME KLOKKESLETT HVER DAG

Jeg står nesten alltid opp på samme tid, og trenger faktisk ikke vekkerklokke lengre. Jeg våkner av meg selv mellom seks og syv hver eneste morgen, noe som er veldig deilig! Jeg sover heller ikke så veldig mye lengre i helgene, da dette fort kan ødelegge de gode rutinene mine i ukedagene. Men en liten time eller to ekstra er selvfølgelig lov på lørdager og søndager, altså!

IKKE SOV MED RULLEGARDIN

Det er ekstremt mye lettere å våkne i et lyst rom, så slipp lyset inn på soverommet ditt! Prøv å sov uten tildekte vinduer, og jeg skal faktisk garantere deg at det vil føles latterlig mye enklere å stå opp om morgenen ;-) Det å våkne til morgensol er helt fantastisk deilig, og en liten energiboost i seg selv.

Hva er min største uvane?

Siden vi først er inne på Frk Andersen sine uvaner, kan vi jo like godt ta den helt ut. Eller hva? Så nå har jeg fått noen av venninnene mine og familien til å dele det de syns er mine største uvaner. Og her var det ikke akkurat lite de kom med heller... Haha! Fikk faktisk tips om å gjøre et slikt innlegg av en kreativ bloggleser som heter Therese, så tusen takk til deg søta, tipset ditt kom virkelig godt med! Håper dere liker innlegget :-)

Q: Hva er Kristinas største uvane?

BESTEVENNINNENE SVARER:

Tone: Kristina sin verste uvane er at hun kjeder seg lett, og derfor er veldig flink til å overraske og sette folk ut i totalt upassende situasjoner. Noe som for det meste er utrolig morsomt, for hun eier virkelig ikke sperrer slik som vanlige folk. Hun er så langt fra A4 som hun kan bli, og kjeder seg lett hvis det ikke skjer noe rundt henne. La meg ta et aldri så lite eksempel! Sist vi var ute å spiste sammen, så hadde vi en utrolig hyggelig servitør som ikke visste hvor godt han kunne ordne det for oss. Så da måtte selvfølgelig KA dra den litt lengre for å sette denne gutten helt ut. Så da spør hun han pent om ikke den halvspiste osten på tallerkenen hennes kan byttes ut for å heller få mer røkelaks. Hahaha! Selvfølgelig for tull, men dette forstod jo ikke den stakkars servitøren vår. Han ble helt satt ut og fikk ikke frem et eneste ord. Hehehe! Og ja, når KA drikker alkohol, oh man - det tørr jeg nesten ikke gå inn på en gang. La meg bare si at ting som dette blir forsterka ytterligere og KA tar helt av med sprell hun finner på. Det er ALDRI et kjedelig øyeblikk sammen med denne jenta.

Ida: Kristinas verste uvane, som jeg har registrert, er at hun er så SYKT RASKT. Noen vil kanskje kalle det "effektiv", men jeg kaller det bare rask. Dette innebærer blant annet at når vi er på ferie, så står hun ferdig påkledd og tripper for å gå ut døra før jeg har rukket å sette meg opp i senga - snakk om å stresse en stakkar som er i feriemodus! Det samme gjelder når vi koser oss på restaurant, hvor Kristina som regel rekker å spise opp før jeg har fått bestikket ut av servietten. Men! Det er en uvane man kan leve med, det kunne vært så mye verre.


Hilde: Kristinas dårligste uvane er at hun aldri klarer å beregne tiden! Avtaler man med Kristina MÅ man lyve på tiden, ellers er hun minst en halv time før. Sist jeg og KA skulle på kino så skulle hun hente meg, og siden jeg kjenner henne såpass godt er jeg snill å er klar 20 min før tiden vi egentlig hadde avtalt. Jeg kommer ut, og hva ser jeg? Selvfølgelig KA, som allerede har stått 10 minutt utenfor i bilen og ventet på meg! Hahaha.. Det hele endte ikke overraskende opp med at vi kom såpass tidlig at vi hadde kinosalen en halv time helt for oss selv før selve filmen faktisk begynte!!

Nina: En uvane trenger absolutt ikke alltid være negativ. Kristina er nok en av de mest pertentlige kjenner, jeg har aldri vært hos henne uten at det lukter nyvasket og er rent i hele leiligheten. Hun passer alltid på at alt er på stell og varter opp gjestene. Hun er en liten mini fru Van De Camp :-) Sikkert ikke uten grunn favoritt parfymen hennes heter nettopp CLEAN... Ellers kan hun til tider være litt dramatisk, hehe. Kristina er utrolig snill, varm og inkluderende mot alle, men hvis noen kødder med LadyKA, da smeller det, for å si det sånn. Haha! Utenom dette er hun nok litt sånn at enten har hun totalt sukkerstopp eller så tømmer hun hele snope-skåla når hun først er i gang. Ingen mellomting med denne jenta her, haha!FAMILIEN SVARER:

Mamma:
Kristinas største uvane må være når hun er hjemme hos meg på besøk. Hun kan da bruke åtte vannglass og sånn cirka fem kaffekopper i løpet av noen få timer. Hun etterlater seg også ekstremt mye rot i alle rom hun er innom i huset mitt på kort tid. Hvorfor? Jo fordi hun leker at hun er på hotell når hun hjemme hos Mamsen......

Mommo: Kristina hører aldri når hun blir snakka til, og vil helst gjøre som hun selv vil hele tiden.Øyvind: Kristina er en veldig utålmodig og hissig person, det kan egentlig være med alt. En gang da vi var ute i båten for å fiske makrell sammen, så fikk jeg vel 4-5 stk makrell på harpa og jobbet med å få fiskene opp i båten. Da ble Kristina helt elektrisk og hissig, av den grunn at jeg ikke fikk drept fiskene fort nok og hun mente det var dyreplageri. Det ble på kort tid ekstremt dårlig stemning og tilbake hjem reiste vi.

Eirik: Kristinas desidert største uvane er mobilen, rettere sagt snapchat da. Hun er på snapchat konstant. Og da mener jeg konstant! Er det noe som skjer, så har hun av en eller annen grunn garantert klart å fått det med seg på film. Jeg kan ikke telle på 1000 fingre hvor lei jeg er av alle snappene hun har laget av meg! Dere som følger Kristina på snap skjønner sikkert hva jeg prater om? Så det er ikke noe tvil om hva jeg mener er den største uvanen til Kristina. Det er bruken av snapchat!BAD HABBITS.. WE ALL HAVE THEM..

Vel vel.. Neste uke får jeg vurdere å ta "Kristinas beste egenskaper", slik at jeg ikke virker som tidenes mest hissige stabeist som spiser som en hest, plager lillebror ihjel med snapchat, ikke hører når Mommo prøver å snakke meg til fornuft og ikke aner hvordan hun skal forholde seg til klokka. Jeg ler meg ihjel! Spesielt av svaret til mommo, snakk om å være kort og brutal ass..  Hehehe! Så nå gjenstår det jo bare å spørre. Noen som vil være venn med meg eller? Haha!

Min økonomiske uvane

annonse

Som dere vet har jeg sluttet med å snuse, og det er jeg superstolt av! Etter et år med en snusboks daglig, var det på tide å bli litt voksen og kutte ut min desidert største økonomiske uvane. Men, ikke tro jeg kom på denne ideén selv! Jeg har nemlig være med på Nordea sin Ca Voksen kamanje, hvor utfordringen var nettopp å slutte med sin aller største økonomiske uvane. Dette må jo være tidenes smarteste challenge, eller hva? Jeg er så glad jeg ble med!

CA VOKSEN

De to første ukene uten snus filmet jeg meg selv, og jeg ler meg seriøst ihjel når jeg ser resultatet. Jeg er så glad jeg er over denne perioden nå, for de første to ukene var virkelig helt fryktelig vanskelige. Her får dere se alt fra når jeg kastet min siste snus, til kaldsvetting i senga, overspising av pølse, baconchips maraton på kino og en fornøyd jente som endelig fant julebrus på butikken. HAHA! Ja, man får mildt sagt mer matlyst når man kuttet ut nikotinen. Jeg har aldri spist så mye i hele mitt liv som jeg gjorde de første fire ukene uten snus! Det var helt krise. Men, jeg klarte det! Og jeg har ingen planer om å begynne igjen. Det føles helt fantastisk deilig å ha klart utfordringen til Nordea, og sluttet med min absolutt største økonomiske uvane.

Her kan du se hvordan det gikk for meg, i mine to første uker uten snus.

På CaVoksen-kanalen til Nordea på Youtube kan du se fem ulike serier, som tar opp viktige ting rundt sparing, lån og økonomi. Virkelig gull verdt å få med seg! Sparing er utrolig viktig, her føler jeg selv at jeg faktisk er veldig flink, da jeg sparer på både BSU og egen konto med pensjonssparing hver eneste måned. Det er viktig å sikre fremtiden, og det gjør man med å spare, tenke seg om hva man bruker penger på og prioritere riktig. Men dette vet jeg at ikke alltid er like lett, derfor digger jeg at Nordea har kommet med denne utrolig smarte og morsomme nettserien!

Så, en liten og morsom konkurranse! Hva er din økonomiske uvane? Del den med meg i kommentarfeltet, og du er med i trekningen av en termoskopp fra Nordea, som både er smart og fin! Det er nemlig et lurt sparetips å ta med seg kaffe hjemmefra, i stedet for å kjøpe ute. Jeg trekker fem heldige vinnere om en uke Kjenner jeg er fryktelig nysgjerrig på hva deres økonomiske uvaner er, så nå gleder jeg meg til å lese... Hoho!

Glad mandag

I dag pakket jeg med meg både laptop og regnskap, og la turen til Will I Juice for å gjøre kontorarbeid der. Når man jobber hjemmefra hver eneste dag, da er det så ufattelig deilig med et lite avbrekk og et annet sted å jobbe fra. Det gir definitivt litt mer arbeidsglede og inspirasjon! Så i dag har jeg jobbet fra café i over seks timer, og hjelpes så mye jeg fikk unnagjort! Jeg blir automatisk mye mer produktiv når jeg kommer meg ut, da er det liksom ikke så mye som distraherer meg. Veldig deilig start på uken! Spørs om jeg ikke må ta turen dit i morgen også ;-) Når jeg skulle spasere hjem igjen var det plutselig blitt tidenes regnvær ute, så jeg måtte løpe innom butikken for å kjøpe med meg en paraply. Noe jeg tydeligvis har gjort en god del ganger den siste tiden, det ligger ikke mindre enn syv paraplyer ute i ganga mi nå..... Haha! Været er jo så ekstremt ustabilt for tiden. Hva skjer med det da? Jeg ønsker meg den fine høsten tilbake igjen med en eneste gang!

Vest: BikBok By Lene Orvik - Bukse: Acne - Genser: Lindex - Sko: Bianco - Veske: YSL


Nå venter speltlompe-lasagne til kveldsmat, så blir det TV-kos resten av mandagskvelden.
Håper dagen din har vært fin

Min treningsuke

En ny uke er her, og i dag tenkte jeg å dele treningsplanen min med dere! Nå skal det sies at jeg fortsatt sliter med ekstreme smerter i rygg, nakke og skuldre, så derfor er det ikke et alternativ å kjøre knallhardt på nå for å få tilbake formen i rekordfart. Her må jeg bruke tid, lytte til kroppen og ta det helt i eget tempo. Jeg har ingen planer om å skade meg mer enn det jeg allerede har gjort, så fremover har jeg bare med å smøre meg med tålmodighet og nyte følelsen av å faktisk kunne trene igjen.

MY SCHEDULE THIS WEEK

Jeg har planer om å få gjort seks økter, som er forholdsvis rolig i forhold til det jeg vanligvis ville gjort. Cardio på mølle er ikke lengre jogging, det er byttet ut med powerwalk i høy stigning - for å få minst mulig belastning på ryggen mens jeg holder på. Dette har jeg planer om å gjøre før frokost, gjerne så tidlig som 06.30, slik får jeg en sprek og svett start på morgenen før arbeidsdagen begynner. Jeg hadde ukens første cardioøkt i morges, fullførte 60 tunge minutter og var strålende fornøyd når jeg var ferdig. Det er virkelig deilig å plugge inn øreproppene, skru opp gladmusikken på full guffe og powerwalke så fort kroppen klarer mens hjertet pumper og svetten renner. Hurra! Det er så deilig å være i gang igjen! Det føles motiverende å ha lagt en slagplan for uken, som jeg definitivt skal følge 100% hvis bare kroppen tillater det.


FORGET SKINNY! I'M TRAINING TO BE A STRONG BADASS.

Fokuset mitt når det kommer til trening, har alltid vært og komme alltid til å være på prestasjon. Jeg vil bare være sterk, jeg! Ha en sterk kropp som kan klare det meste, en kropp som kan løfte tungt og klare en solid utfordring uten problemer. Jeg jakter ikke på den såkalte fitnesskroppen, og kommer heller aldri til å gjøre det. Jeg vil at mat skal være min venn, jeg ønsker ikke telle kalorier og jeg kommer aldri til å utsette meg selv for å gå til sengs sulten. Det viktigste for meg er å prestere, være frisk, rask, sterk og lykkelig mens jeg er på trening. Jeg setter meg gjerne mål med treningen, men dette er ikke mål som går på utseende eller kropp. I fjor hadde f.eks jeg mål om å løpe en mil på under 55 minutter, løfte 110 kilo i markløft og 100 kilo i knebøy. Alle tre målene ble nådd. Nå er ting som dette ganske fjernt for meg, da kroppen ikke fungerer slik den gjorde før. Så, i tiden fremover er det en ting i fokus hos meg og et eneste mål med treningen. Bygge opp en sunn og sterk kropp igjen, helt fri for skader :-)

Uken som gikk

Ukens høydepunkt: I går kom Tone hjem til Kristiansand på besøk, og etter tre hele uker uten min kjære bestevenn, var det så utrolig godt å se henne igjen! Vi tok turen på meksikansk restaurant for å ha en skikkelig tacosøndag, og bestilte begge hver vår fajitas med masse godt. Ordentlig godt å få litt kvalitetstid igjen! Ellers var det jo virkelig et høydepunkt å være i Arendal på torsdag sammen med Mommo og Tante, ha helt fri og bare nyte dagen. Og ikke minst et helt magisk måltid, som uten tvil er ukens beste. Crépes med innebakte bær, vaniljesaus og nutella? Don't mind if I do!

Ukens motivasjon: Definitivt bloggen! Fy søren, dere lesere ass! Er det noen som får meg til å stadig ville bli bedre, så er det vel dere. Etter alle tips og råd jeg har fått fra dere, har jeg virkelig jobbet på spreng med bloggen i uken som var. Jeg håper dere legger merke til forbedringen, og at dere syns det er like gøy som det jeg gjør med litt forandringer her inne? Kjenner motivasjonen bare bobler over, jeg! Ingen tvil om at det bare på tide med en ny vri på innleggene her inne, man har alltid godt av å tenke litt nytt - i blant er det bare så vanskelig å gå ut av de vanlige rutinene. Derfor var det gull verdt at dere ga meg et realt spark i rompa ;-) Denne uken skal bli minst like bra, jeg har mye gøy på menyen for dere!

Ukens beste bilde: Aner ikke hva som skjer på dette bildet, men jeg tror jeg prøver å demonstrere ganske heftig med kroppsspråket for å fortelle lillebror at bildene han tar ikke blir fine nok... Haha! Klarer ikke bestemme meg for om jeg ser ut som en bjørn eller en huleboer her, men en ting er sikkert - Ronja Røverdatter har fått seg en tvilling.

Ukens film eller serie: Broen! Jeg er helt hekta på sesong tre. Jeg og Hilde sparer opp episodene som går nå, så tar vi en kveld hvor vi ser mange på rappen. På lørdag så vi de tre nyeste, og endelig begynner det å bli skikkelig spennende. Man må jo bare digge Saga, for ei dame! Har liksom slitt litt med å komme ordentlig inn i denne sesongen av Broen, da det har vært så sykt mange mennesker å forholde seg til. Men nå tror jeg endelig at vi er der, altså! Haha..

Ukens mest spilte sang: Shawn Mendes - Stiches. Ååååh, denne låta gjør meg så glad at jeg bare må hoppe og synge med til Shawn! Jeg hører på denne hele tiden, noe jeg alltid gjør når jeg finner en sang jeg liker. I bilen, på trening, når jeg jobber, når jeg går til butikken eller når jeg er i dusjen. Altså, hele tiden! Slik holder jeg på til jeg har hørt den så mye at den blir ødelagt og jeg aldri orker å høre den igjen... Haha! Noen som kjenner seg igjen?

Ukens glede: Her er det ingen tvil om hva som skal nevnes. AT JEG ENDELIG KAN TRENE IGJEN! Jeg har ikke ord for hvor mye dette betyr for meg. Det å kunne svette igjen, trene igjen og virkelig kjenne kroppen jobbe, det har jeg savnet så ufattelig mye. Trening er jo hobbyen min som jeg vanvligvis bruker utrolig mye tid på, så det å kunne begynne igjen etter tre måneders opphold, det er så glede at det nesten går rundt for meg.. Gleder meg til ukens første og definitivt ikke siste økt!

Brekka & Andersen vol 3

Da var en ny episode av Brekka & Andersen klar igjen. Håper dere liker den! Og du? Hvis du har noen tips eller ønsker til hva vi skal gjøre i neste video, si gjerne i fra! Geir er veldig gira på å gjøre fansen sin fornøyd ;-)

still tannhjulet på HD for best kvalitet

Coconut Milk Latte

COCONUT MILK, VANILLA AND COFFEE

Min store favoritt om dagen, er uten tvil caffé latte laget på kokosmelk. Det er helt nydelig! Etter en lang lørdag med hjemmekontor, er det ingenting som er bedre enn å knekke opp litt kokossjokolade, og sette seg ned med en varm kopp latte. Mmmm! Alt jeg gjør er å trakte kaffe på vanlig måte med maskinen min, før jeg tilsetter kokosmelk og noen steviadråper med vaniljesmak. Superenkelt, og veldig veldig godt! Nå har jeg ett par timer med arbeid igjen, før jeg endelig kan ta helg. I kveld kommer Hilde på besøk, og på planen vår står film og taco. Håper dere har det fint

Herlig Land

Jeg tenkte å starte dagen med et lite bildedryss fra fredagskvelden min, i går hadde vi nemlig feiring av mamma som fylte 52 år tidligere denne uka. Vi hadde bestilt bord på Herlig Land, en av mine favoritt restauranter her i Kristiansand. Til hovedrett hadde vi alle det samme, som var en helt nydelig entrecote med peppersaus og baktpotet fylt til randen med masse digg, etterfulgt av en dessert som seriøst er verdens beste. Varm brownies med hjemmelaget kokos- og vaniljeis, servert i en panne med kokende karamellsaus. Jeg får vann i munnen av å bare skrive om den! Jeg har sikkert spist denne desserten ti ganger før, men jeg går aldri lei. Ah, denne må dere virkelig prøve hvis dere en gang skal spise på dette stedet. Heeeelt magisk!

HAPPY BIRTHDAY, MOM! WE LOVE YOU.

Dere lurer kanskje på hvor det ble av videobloggen min i går? Ting gikk dessverre ikke helt etter planen min, hehe. Jeg var i trappen i en og en halv time, og det var seriøst så tungt at jeg hadde virkelig ikke sjans til å styre med et filmkamera i tillegg. Vi får ta det neste gang, når formen er litt bedre og jeg faktisk klarer å snakke. Denne gangen hadde jeg mer enn nok med å bare puste, haha! Timen min i går hos fysioterapeuten gikk forresten veldig bra, jeg skal til behandling igjen allerede førstkommende onsdag og han hadde troen på at vi skulle klare å få rygg og nakke bedre med hyppige behandlinger. Og vet dere hva? Jeg fikk klarsignal til å begynne med treningen igjen! Jeg kunne ikke fått en bedre beskjed enn dette, og ble så glad at jeg bare måtte gi han en klem. Iiiih! Så til mandag er det full (men forsiktig..) oppstart med å finne tilbake til en sprek form, noe jeg tenker dere også blir glad for, da jeg vet treningsinnlegg har vært savnet på bloggen den siste tiden. Tre måneder uten trening merkes mildt sagt på kroppen, så jeg er evig takknemlig for å kunne gå tilbake til normale rutiner nå :-)

Ustoppelig nutella-monster

NUTELLA MADE ME DO IT....

Se på hu da! Sitter der i sofaen med frukt på både fatet og i glasset, og tenker at hu er sunn. Helt glemt pannekaka med vaniljesaus og ekstra nutella som gikk ned i rekordfart i går du da, Andersen? Haha, jeg ler! I går hadde jeg en helt nydelig fridag i Arendal sammen med mommo og tante, hvor jeg både fikk fylt opp handleposene på Høyer en tanke for mye og dyttet i meg solid mengde mat som sikkert kunne mettet en liten landsby. Tante fortalte nemlig at de hadde pannekake-cafe i byen, og hvem tror du ikke måtte bort ditt med en eneste dag? Selv med sukkerstopp og godteriavtale satt jeg kursen mot denne magiske cafeén, snakk om å være ustoppelig liksom?! Pannekaker med nutella er digg, men pannekaker med ekstra nutella og vaniljesaus - det er livet det! Jeg var jo fult klar over at jeg har sukkerstopp og får straff når jeg gjør slike ting i ukedagene, men den pannekaka var mildt sagt verdt ti runder i monstertrappa i dag. Det føltes i hvert fall sånn i går, vi får se om jeg sier det samme litt senere når jeg ligger halvdød i trappa. Jeg har mine tvil, for å si det sånn.. Haha!

GOOD MORNING WORLD

Etter over tre uker på venteliste skal jeg endelig til min første time med fysioterapi i dag, og nå gleder jeg meg virkelig til å komme i gang! Selv med henvisning fra lege måtte jeg vente så lenge, ufattelig irriterende når man har så vondt og ikke fungerer som man skal. Men nå er dagen endelig her, og jeg satser på at dette kan være det rette steget mot å bli bedre! Jeg tar forresten med meg filmkamera i trappa i dag for å lage video til dere, satser på at jeg overlever slik at jeg kan poste den her litt senere :-) Ønsker dere alle sammen en fin dag, og tenk - snart er det helg!

Gavetips til farsdagen

Andre søndag i november feirer vi farsdag. En hedersdag dag hvor man kan gjøre litt ekstra stas på far i hus, ved å vise at man setter pris på han og er glad i han. Men hva gir man egentlig på denne dagen? I dag tenkte jeg å dele noen tips med dere, samt vise gaven jeg selv skal gi - så kanskje du blir inspirert til å gjøre det samme?

a book is a gift you can open again and again

Er pappaen din glad i å lese? Da kan en bok være den perfekte gave til han. Det å lese er utrolig deilig, og når helgen endelig kommer etter mange lange arbeidsdager - da kan det virkelig være godt å senke skuldrene med en god bok. Hvis du er i tvil om hvilken bok han vil like, så spør bokhandleren om tips! De er alltid behjelpelige og har god peiling på hva som faller i smak.

breakfast in bed

Om du ikke har det beste budsjettet til årets farsdag, så er det også helt greit. Dager som dette handler jo uansett ikke om å gi de største eller dyreste gavene! Hva med å bruke det du finner hjemme i kjøleskapet, og lage en god frokost på senga til pappsen? Sammen med en god klem er dette alltid en sikker vinner!

a box filled with surprises

Fyll opp en boks med favorittene hans! Er han glad i cola, pepperkaker, seigemenn eller kanskje en iskald øl? Melkesjokolade, smågodt eller peanøtter? Hva enn det er, så legg det i en boks eller en pose - og overrask han med en annerledes og gøy farsdagsgave som garantert vil falle i smak. Putt gjerne oppi et hyggelig kort også!
help out at home

Gi han et klippekort på tjenester du kan hjelpe til med. Hvem blir vel ikke glad for litt hjelp til å klippe plenen, rydding i garasjen, sortering i kjelleren, hjelp til å ta ut av oppvaskmaskinen eller vasking av bilen? Et klippekort kan du aldri slå feil med!

tickets to the new james bond movie

Den 24 James Bond filmen ruller nå på norske kinoer, med Daniel Craig som for fjerde gang er agent 007. Billetter for å se denne på kino vil daddy cool garantert bli glad for! Kanskje du kan ta han med deg på kino allerede på søndag? Sjekk ut din lokale kino og om det er ledige billetter til farsdagen, bestill og overrask med en helaften ute for å se Spectre.

wake up and bake

Alltid en sikker vinner! Bak han noe du vet han liker! Kanelboller, sjokoladekake, kringle eller skoleboller? Hva enn som måtte falle i smak. Og best av alt, dette får jo hele familien glede av! Det er kanskje ikke så lett å vite hva far i hus ønsker seg aller mest, men en god kake vil han uansett alltid sette pris på.
Håper du likte tipsene mine!

TOPPEN AV LYKKE

REAL FRIENDS ARE TREATED LIKE FAMILY

Jeg er utrolig takknemlig for å ha vokst opp i et hjem hvor jeg dørene alltid har vært åpne for meg og vennene mine. Det var alltid mat til en ekstra tallerken hjemme hos oss, og alle har alltid blitt tatt godt i mot. Når man er bare er et lite barn tar man ting som dette som en selvfølge, men den dagen i dag, så er jeg så utrolig glad for det! Vennene mine kjenner familien min godt, og akkurat det betyr så utrolig mye for meg. Dere vet jo hvordan jeg fungerer! Det beste som finnes for denne jenta er familie og venner. Så når jeg da får samlet begge deler i samme rom? Nei, da snakker vi toppen av lykke.. Haha! I går var jeg, mommo, mamma og Hilde samlet til kveldsmat - bestis hadde laget pizza til oss hjemme hos seg og vi hadde en helt super kveld.

Mamma fylte forresten 52 år i går, så da var det ekstra hyggelig å være sammen. Den store feiringen tar vi til fredag, da har vi booket bord på restaurant og skal ha en skikkelig helaften. Gratulerer med gårsdagen, mamma! Takk for alt du alltid har vært for oss og fortsatt er. Du er min beste støtte, og du betyr verden for meg

wear it with a vest

God kveldDenne dagen har vært så fin, og jeg har fått unnagjort alt som stod på listen min. Jeg har hatt lillebror på besøk for å hjelpe til med fotografering, vært å spilt inn en ny episode Brekka & Andersen-show, blitt ferdig med regnskap og skrevet ferdig morgendagens blogginnlegg. Det er alltid en digg følelse når man har vært effektiv og flink, da kan man nyte kvelden uten et snev av dårlig samvittighet! Jeg skal nemlig ha fri i morgen, og det gleder jeg meg så til! Så da var det litt ekstra å gjøre i dag, men det gjør jo ingenting når morgendagen byr på alt annet enn jobb ;-) Hvordan har onsdagen din vært, og har du hatt en fin dag? Det håper jeg! Og forresten, tenk at vi allerede er halvveis til helg? Hjelpes så fort tiden går!

MY WEDNESDAY LOOKVest: Lindex / Genser: Gina Tricot / Støveletter: Nelly

I'm all about curls

annonse

MY EVERYDAY HAIRLOOK

Etter mange år med rett hår, har jeg det siste året endelig funnet ut av at krøller er min greie. Det er jo så fint! Og ikke minst enkelt. Krøllene holder seg fint i 2-3 dager på meg, altså helt til neste hårvask. Slik sparer jeg mye tid, noe jeg setter pris på i en hektisk hverdag. Jeg har to krølltanger jeg bruker, Mast vol 1 og Mast vol 2. Begge er akkurat like gode, forskjellen er størrelsen på staven. I dag skal jeg vise dere krøller med Mast Vol 1, den tynneste av disse to krøllstavene.

Hairbrush / Clips / Curler

Dette er den minste varianten av krølltangene, og den gir ganske tette krøller som varer i en liten evighet. Denne er 25 mm tykk, og er perfekt hvis man ønsker en litt sporty men samtidig classy hverdagslook. Jeg liker ikke når krøllene blir for definerte og harde, derfor holder jeg hver seksjon rundt staven i kun noen få sekunder for å få et naturlig resultat.


CURLS WITH MAST VOL 1

Det som er veldig kult, er at krøllstaven har en digital skjerm som viser hvor mange grader jernet er varmet opp til. Det kan varmes opp til 210 grader og du kan enkelt stille på gradene selv fra 160-210. For meg holder 190 grader helt perfekt! Jeg sprayer også alltid over med en god varmebeskyttende spray for jeg begynner krøllingen, i tillegg til at jeg børster forsiktig gjennom håret og forselger med hårspray når jeg er ferdig. Da sitter krøllene lengre, og resultatet blir superfint!


TREAT YOURSELF OR SOMEONE YOU LOVE

Akkurat når er Mast Vol 1 nedsatt i pris, til kun 749 kroner. Dette er virkelig en fin pris på en så utrolig god krøllstav! Kanskje noe å vurdere som en julegave også, til mamma, venninne eller kanskje kjæresten din? Jeg er helt sikker på at hvilken som helst jente blir glad for en slik under årets juletre! Alle produkter fra MAST finner du hos Makestyle.no ♥


bathroom essentials

Her om dagen kjøpte jeg litt nytt til baderommet. Blant annet en ny vri på skittentøykurven, som ble byttet ut med en moderne og morsom greie. Skittentøys-sekk fra Bloomingville, som kan henges på knagg eller stå til pynt ved siden av vaskemaskinen. Jeg syns den er så fresh, og ganske så annerledes! Litt nye effekter på badet er alltid moro, og er det noe jeg er hekta på - så er det duftlys. Derfor ble det med meg hjem ny såpe-dispenser og selvfølgelig et lite duftlys til å ha stående her, på en kul plate av betong. Ikke så mye, men likevel nok til en liten forandring her hjemme. Det duftlyset er forresten helt amazing, det lukter så vanvittig godt! Tror jeg betalte rett over 149 kroner for det, og fikk nesten sjokk over hvor billig det var i forhold til f.eks Voluspa. Dette er det jo bare å brenne i vei når prisen er så fin!MMM.. IT SMELLS SO GOOD!

Så tenkte jeg å komme med et lite tips! Er du blomstermorder som meg? Jeg aner ikke hva som er greia, men blomster lever sjeldent mer enn maks en uke her hos meg. Fine blomster som Hortensia har jeg for lengst gitt opp. Men denne saken her derimot, den svikter meg tydeligvis ikke med det første. Jeg fortalte om problemet mitt til hun som jobbet i blomsterbutikken, og da fikk jeg denne lille saken med meg hjem. Siden den trives best helt tørr, så trenger den ikke vannes og lever cirka evig. Så er den jo ganske fin også, sant? Perfekt for oss som stod bakerst i køen da grønne fingre ble delt ut ;-)

December Bucket List

Desember  Den beste måneden i året! Jeg teller ned dagene til julen er her, og i år som i fjor - har jeg laget meg en liten bucket list. Jeg nekter å la julen fly avgårde uten at jeg har gjort alt jeg ønsker, og fått maks glede av den herlige julestemningen. Som jeg gleder meg! Og du? Sett på en julesang før du leser dette innlegget og drøm deg bort. Jeg håper du blir inspirert!

MAKE CHRISTMAS CARDS

I år tenker jeg å ta meg tiden til å sende julekort til venner og familie. Det er jo så hyggelig! Mon tro om jeg får lurt med meg lillebror på bilde med meg og Milo dette året? Jeg har mine tvil, men spørs om ikke en liten bestikkelse kan gjøre susen. Julekort er jo så koselig! Og ikke minst, så får man julestemning mens man lager dem.

BAKE CHRISTMAS COOKIES

Ja, dette er et must hvert eneste år! I fjor delte jeg mange oppskrifter med dere, og jeg har definitivt planer om å gjøre det samme i år. Det å bake julekaker mens Kurt Nilsen synger julesangen i bakgrunnen, det er helt magisk. Chocolate chip cookies, kakemenn, pepperkaker, smultringer, kokosmakroner og krumkaker? Jeg kan neste ikke vente!
GO ICE SKATING

Vi har skøytebane fem minutter unna leiligheten min, og i fjor fikk jeg ikke brukt den. Men i år derimot, da skal skøytene snøres på! Lurer på om jeg i det hele tatt husker hvordan man skøyter? Jeg har ikke gjort det siden ungdomsskolen, tror jeg. Jeg får håpe det er slik som sykling, har du først lært det - så glemmer du det ikke. Skøyting er juleidyll på høyt nivå, og hvis snøen i tillegg daler rundt meg som i en ordentlig amerikansk julefilm - da skal jeg være fornøyd resten av desember altså!

DONATE CHRISTMAS GIFTS

Hvert eneste år pakker jeg fint inn julegaver, og donerer det til de som trenger det. Beste julegleden som finnes! Dette anbefales virkelig å gjøre. Er du i tvil om hvor du kan dele ut pakker, så oppsøk organisasjonene i nærområdet ditt for å be om hjelp. Blå Kors, Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon er flotte organisasjoner som virkelig setter pris på en julegave eller to. Og om du har tid og lyst, sett av ett par timer en dag til å stå i Frelsesarmeen sin julegryte. Det er en utrolig fin ting å gjøre, samt at du virkelig får kjenne på både gavmildhet og stemning blant alle de juleglade menneskene rundt deg.

WATCH CHRISTMAS MOVIES

Det å se julefilm er noe av det koseligste jeg vet om! Krype opp i sofaen med julegodteri og noen man er glad i? Det er så kos at jeg har ikke ord! I år har jeg tidenes plan på hvilke filmer jeg må få med meg, sånn for å være sikker på at jeg ikke går glipp av noe som helst. På listen min står blant annet Love Actually, The Polar Express, The Holiday, The Grinch, Home Alone, The Family Stone, Jul i Flåklypa, Reisen til julestjernen og selvfølgelig Askepott. Ja, jeg er tidenes filmnerd! Som jeg gleder meg.

GO LOOK AT XMAS LIGHTS

Det å sette av noen timer til å dra på kjøre- eller spasertur for å se på julelysene og alle de fine dekorasjonene, det er så koselig! Her vi bor er det flere som tar pyntingen av huset sitt helt ut, og det elsker jeg. Jo mer amerikansk og jo flere lys, jo bedre! Ta med deg en kopp varm kako, te eller kaffe, og spaser en lang tur med en venn mens dere nyter synet av alle de fine julelysene. Eller dra avgårde på roadtrip for sightseeing i byens nabolag? Begge deler har julestemning-garanti!

HOT CHOCOLATE NIGHTS

Oh yes! Hjemmelaget kakao med masse krem? Et must minst en kveld i uka når det er desember.

MAKE A ADVENT CALENDAR

Jeg har alltid laget adventskalender til Mommo og Mofar, og gleder meg hvert eneste år til å gjøre det! I år skal Mommo få fire pakker hver søndag i hele desember, pakket fint inn i julepapir - med hyggelige overraskelser inni. Den største julegledengleden man kan ha, det er virkelig å gjøre andre glad!

SPEND TIME WITH MY FAMILY

Jeg elsker alltid å være med familien min, men i desember er det ekstra koselig. Hver eneste søndag i advent samles vi alle hjemme hos mine foreldre til julekaker og julemusikk, det er noe av det beste jeg vet om! Sleepover i barndomshjemmet må også til, jeg pleier alltid å flytte hjem på lille julaften og bli i noen dager. Kanskje ikke så rart når mamma har tidenes julehus!BUILD A SNOWMAN AND GO SKIING

Ja, det er kanskje litt klisje - men bygging av snømann, aking og leking i snøen er noe jeg må gjøre hvert eneste år. Det er jo så himla gøy! Dette året håper jeg virkelig på gigantiske mengder med snø, som blir liggende lenge uten å sludde bort. Jeg elsker nemlig langrenn, og ser frem til mange fine dager på tur i snøen med skiene på beina.CHRISTMAS PARTY WITH FRIENDS

Julebord med venninnene må alltid til! Det første har vi allerede planlagt, og jeg kan nesten ikke vente. Vi skal lage ribbe, drikke rødvin og ringe inn adventstiden! Jeg ønsker meg en hel haug av julebord med både venner og familie.

GO TO A CHRISTMAS CONCERT

Jeg har allerede bestilt billetter til julekonsert, Carola kommer nemlig til Kristiansand, og det var ingen tvil om at jeg måtte dra for å høre henne synge. Den dama er bare så alt for flink! Jeg liker alle julesangene til Carola, mens syns spesielt at Himlen i Min favn er helt nydelig. Julekonsert eller juleteater er obligatorisk hver eneste desember!

CHRISTMAS EVE MORNING IN MY JAMMIES

På julaften må jeg alltid se Tre Nøtter Til Askepott fra sofakroken, selvfølgelig i pyjamasen med julestrømpen stappet til randen med snoperier i fanget. Tradisjonen tro! Da slapper jeg helt av, glemmer alt av bekymringer og bare drømmer meg bort i følelsen av at julaften endelig er her. Ting som dette blir man aldri for gammel til. Er du ikke enig?


Takknemlig og inspirert


Givenchy veske - Nike sko - H&M jeans og topp - Acne cardigan - Marc Jacobs klokke


Jeg tenkte å starte dagen med å si tusen takk for tilbakemeldinger og tips på gårsdagens innlegg. Jeg er så takknemlig for alle flotte og konstruktive tilbakemeldinger! Nå har jeg fått masse inspirasjon fra dere, så jeg håper dere vil bli mer fornøyd med meg og bloggen min fremover :-) Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste! Jeg skulle likevel ønske at jeg hørte fra flere av dere, når en såpass liten prosent av leserne mine gir lyd fra seg, så er det umulig for meg å vite hva alle av dere ønsker. Men kanskje det betyr at de fleste av dere er ganske fornøyd allerede? Jeg håper det! Tilbakemeldinger fra dere er virkelig gull verdt for meg som blogger, så aldri vær redd for å si i fra hvis det er noe dere savner og ønsker mer av. Det setter jeg bare uendelig stor pris på!

Ønsker deg en fin start på tirsdagen, så håper jeg vi sees senere? Da kommer jeg nemlig med en inspirerende liste over hyggelige ting man kan gjøre i desember, som jeg håper vil falle i smak hos dere! Julen er ofte over på et blunk, så en koselig to-do liste kommer godt med hvert eneste år for meg! Ønsker deg en fin dag

Spansk Gazpacho

Denne oppskriften er dagens middag, og den ble såpass god at jeg bare må dele den med dere. Gazpacho er en sunn og god spansk grønnsakssuppe, som smaker helt nydelig med norsk svinekjøtt i.

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

300 g renskåret svinekjøtt i strimler  2 paprika  1 agurk 1 chili
En halv hvitløk  1 boks hakkede tomater En halv liter vann

SLIK GJØR DU:

Kutt opp paprika og agurk i små biter, finhakk chili og løk - før du freser alt i en gryte med litt olje i fem minutter. Hell på hakket tomat og vann, og la dette småkoke i 15 minutter. Trekk gryta av platen, og bruk en stavmikser til å lage en jevn og fin suppe. La koke i noen minutter til, mens du steker svinekjøttet i en varm stekepanne. Smak gjerne til med salt og pepper.HÅPER DET SMAKER

Ta suppen over i dype skåler, legg kjøttet på toppen og strø gjerne over litt agurk. Server og nyt en god middag!


Uken som gikk

Ukens høydepunkt: I går, når hele familien var samlet til middag. Min kjære Mofar skulle hatt bursdag i dag, og selv om han er borte fra oss - har vi gjort det til en tradisjon at vi samles i nærheten av denne datoen. Jeg syns det er en veldig fin ting å gjøre, og jeg er helt sikker på at Mofar hadde likt det. Så i går var en veldig fin kveld, til minne om den beste Mofaren i hele verden

Ukens utfordring: I uken som var, booket jeg rett og slett meg selv opp til litt for mange ting. Sa typisk ja til alt, fordi jeg så gjerne vil rekke å gjøre alle fornøyde og helst ikke gå glipp av en eneste ting. Jeg vet jo at jeg egentlig ikke kan fly rundt med venner hver eneste kveld, da minst to kvelder i uka må settes av til jobb. Men, forrige uke ble det altså sånn og jeg koste meg en haug selv om det ble litt hektisk. Ønsker meg flere timer i døgnet!

Ukens film eller serie: Jeg er fortsatt hekta på The Fosters, så noen filmer blir det ikke tid til akkurat nå. Hehe.. Begynner å bli litt småstressa siden jeg er over halvveis i sesong to, og sesong tre ikke har kommet ut på verken NetFlix eller ViaPlay enda. Er det noen av dere som vet når den nye sesongen kommer, eventuelt hvor man kan se den andre plasser i god kvalitet?

Ukens beste bilde: Fant dette liggende i søppelkassa på laptopen, og forstår jo godt grunnen til at det havnet der.

Ukens favoritt antrekk: Definitivt det røde skjerfet, skinnbukse og høyhalset genser under. Klassisk og enkelt antrekk, som passer til alt fra møter til café med vennegjengen. Comfy og varmt, perfekt på denne tiden :-)

Ukens mest spilte sang: Justin Bieber - Sorry. Jeg syns denne sangen er så fin! Burde vel kanskje ikke nevne verken den eller han etter hendelsen tidligere i forrige uke, men sangen er jo dødsfin! Stakkars Justin, jeg har en følelse av at han må være totalt psykisk utslitt. Man verken reagerer eller oppfører seg slik hvis man har det fint og er frisk. Kanskje lurt for han å ta en pause fra alt, og heller komme sterkere tilbake senere? Flink er han uansett, det kan ingen ta fra han.

Ukens tanke: Denne uken har jeg fått litt forskjellige tilbakemeldinger fra dere, noe som gjør at jeg rett og slett må be dere om litt hjelp for å kunne bli bedre. Hva vil du se mer av her? Er det noe spesielt du vil jeg skal blogge om? Hva savner du? Hva vil du se mindre av? Hva ønsker du fra meg? Hva vil du lese om her? Den siste uken har jeg fått tilbakemeldinger på alt fra at dere er superfornøyde med innleggene mine slik de er nå, til kommentarer om at forandringer her inne er ønsket. Alt jeg vil er å gjøre dere fornøyde, da det er nettopp dere lesere som gjør at jeg kan ha denne fantastiske jobben jeg har :-) Når tilbakemeldingene er såpass forskjellige som den har vært den siste tiden, er det klart jeg vil gjøre tiltak for å bli bedre. Så, kom med det folkens! Konstruktive tilbakemeldinger er gull verdt for meg som blogger.

53 days left

Oktober er historie, og november har nettopp banket på døren. Velkommen skal du være! Det gledes virkelig, for det betyr at det kun er 29 dager igjen til første desember og 53 dager igjen til selveste julaften! Denne tiden er så fin, for man har så mye hyggelig å se frem til. Er vi fler som gleder oss halvt ihjel til desember eller?

JINGLE ALL THE WAYhits