oktober 2016

FULL AV ENERGI

BOOM! For en pangstart jeg har hatt på uka, jeg er fullstappet med god energi og dager som dette minner meg på hvor mye jeg elsker det jeg driver med. Dagen startet med en frisk tur på trening, og siden det har jeg tilbrakt ti timer bak dataskjermen. Yes, ti timer med produktiv jobbing og produsering av kommende blogginnlegg. Ellers fikk jeg i havn nok en stor avtale med ny samarbeidspartner, så nå skal jeg straks innta mandagskvelden med verdens største smil om munnen. Jeg har vært så ivrig på laptopen i dag og knasket så mye grønnsaker med dip at jeg seriøst har vondt i magen.... Haha! Så nå blir det pepsi max, og favorittprogrammene på tv resten av kvelden med den aller beste samvittighet. Jakten På Kjærligheten har jeg hatt på opptak, samt Ungkaren og Frikjent venter senere. Flere som følger med på sistnevnte eller? Det er så gøy at sesong to endelig er i gang igjen, det gleder serienerden Andersen sykt mye ;-) Hehe.. Håper mandagen din har vært fin!

TODAYS LOOK: BLACK & GREYholzweiler skjerf / lindex bukse / h&m kåpe - acne boots

MANGOLASSI

Har dere smakt mangolassi før? Hvis nei, så må du love meg å prøve det ut! Dette fikk jeg servert da jeg var å spiste indisk for noen uker siden, hele gjengen bestilte det til dessert og det var seriøst en av de beste dessertene jeg har smakt! Den gangen fikk vi det servert mer som en is med en skikkelig digg topping, men siden det er mandag i dag - tenkte jeg å prøve meg på en sunn versjon av den indiske yoghurtdrikken. Og resultatet ble helt nydelig!

MANGOLASSI ALA KRISTINA

TIL TO STORE GLASS TRENGER DU:

   En stor mango - Saften fra to appelsiner - En stor neve isbiter - 1 ss sukrin - 3 dl yoghurt naturell   

Mangolassi er superenkelt å lage! Start med å skrelle mangoen, og skjær den opp i biter - før du tar den over i en blender. Tilsett så appelsinjuice, isbiter, sukrin og yoghurt, før du kjører alt i blenderen til det blir en jevn drikk fri for klumper. Dette går fort, så den skal ikke jobbes med lenge. Ha over i glass, og nyt med en gang - denne drikken er aller best når den serveres iiiiskald.SERVER OG NYT

Denne drikken er perfekt å kose seg med på kveldene, hvis du er sugen på noe godt - men likevel vil prøve å være litt sunn. Neste gang skal jeg definitivt prøve å lage den enda tykkere, ha ordentlig sukker i og mekke den om til en skikkelig digg dessert. Men det får vente til desember, for akkurat nå har jeg sukkerstopp. Håper oppskriften falt i smak, og at dere prøver den ut

PLAN FOR UKEN

Denne uken har jeg mildt sagt gledet meg til! Hvorfor? Jeg lå som dere vet syk absolutt hele forrige uke, så dere kan tro jeg klør i kroppen etter å komme sterkt tilbake. Jeg fikk jobbet meg inn ganske mye i helgen, hele lørdagskvelden ble jeg sittende på pcén - noe jeg egentlig ble litt smådeppa for mens timene gikk. Alle feiret halloween føltes det som, utenom Andersen, hun glodde på en fullstappa mailboks og en lysende dataskjerm. Haha, noe så nedsig! Men man får alltid igjen for å prioritere jobb foran fest, så valget var egentlig veldig lett :-) Jeg har masse planer for den nye uken, som jeg tenkte å dele med dere.

TRENING:

For å være helt ærlig, tror jeg det er ett år siden jeg var i ordentlig gode rutiner med treningen. Og med gode rutiner mener jeg at treningen føles som en del av livsstilen, noe du gjør av vane - fordi du ikke ser for deg hverdagen uten. De siste månedene har jeg mistet treningsgleden totalt, det føles som et ork og jeg blir demotivert av å bare tråkke inn døra på senteret der hvor jeg trener. Men, så kom jeg til å tenke på at jeg har trent på den samme plassen siden jeg var 20 år. Altså, det er seks år! Så i dag skal jeg faktisk ta meg en liten runde rundt i byen, og se om jeg kan finne meg et nytt senter som kan bli min faste plass. Jeg har på følelsen at dette vil gi meg et skikkelig motivasjonshopp og forhåpentligvis dytte meg i riktig retning! Litt miljøskifte etter seks år vil jeg tro at bare er sunt, eller hva? Kjenner jeg gleder meg til ukens første økt på et helt nytt sted allerede!

SOSIALT:

Denne uken er allerede fullstappet med planer, for etter hele forrige uke hvor jeg ikke så vennene mine - klør jeg i kroppen etter å være med dem igjen. Så denne uken må jeg prøver å koble sammen jobb, trening og sosialt så godt som mulig. Ellers gleder jeg meg til helgen, lørdagen blir det sminkekurs hele dagen med fine jenter og på kvelden skal vi videre ut. Yayy! Masse å se frem til, og det liker jeg. Viktig med masse lyspunkter nå i mørketiden, høsten kan fort virke lang hvis ikke. Sant?

JOBB:

Alarmen skal stå på 06.30 hver morgen, da er det opp og hopp! Er det ikke rart hvor motivert man blir etter en uke uten jobb? Det bobler jo nesten over for meg... Hah! Jeg skal også på et veldig spennende møte denne uken, som jeg håper at går etter planen, da vil jeg ta dere med på noe helt spesielt forhåpentligvis allerede i år. Jeg skal også spikre siste delen av året på bloggfronten, legger planer og fornye meg på enkelte områder. Det er mye spennende på planen fremover, det er så fint!

HA EN FIN START PÅ DEN NYE UKA

Jeg ønsker dere alle sammen en super start på mandagen  Make the best of it! Her skal jeg drikke opp kaffekoppen min, og dra avgårde for å se om jeg ikke kan finne meg en ny og sporty plass jeg kan trene. Jeg tror jeg har godt av en forandring akkurat nå, fordi jeg vil så gjerne komme tilbake i gode vaner og føle meg sprek igjen. Vi sees igjen litt senere, stor klem fra meg!

LOVE IN MANHATTAN

Det er filmsøndag igjen, og i dag vil jeg tipse dere om en ordentlig fin historie  Dette er uten tvil en av de aller fineste og mest rørende filmene jeg har sett. Denne filmen er faktisk fra 2006, så jeg kan nesten ikke tro at jeg ikke har sett den før nå? Jeg er egentlig ikke sånn superfan av kjærlighetsfilmer, men denne her traff meg rett i hjertet. Det er en sånn type film som gjør at du blir takknemlig for livet, og som bare gjør at du får lyst å være et bedre menneske. Man vet aldri hva morgendagen bringer, så det handler om å nyte hver eneste dag så godt det er mulig. Uansett, denne filmen du se!

A LOVE STORY WITH NO EXPECTATIONS

Griffin og Phoenix er et sånt kjærestepar som man får lyst å være som. De er helt oppslukt i hverandre, nyforelsket, snille med hverandre og lever hver eneste dag som om den var den siste. De følger drømmene sine, og gjør hva enn de har lyst til - når de har lyst til det. Det skjønne paret møttes ved en tilfeldighet en dag hvor Griffin er på kurs ved universitetet, og det lille møtet utvikler seg fort til å bli en helt elektrisk flørt. Det ikke Phoenix vet er at Griffin bærer på en vond hemmelighet, han har fått konstantert uhelbredelig kreft - men nekter å bruke den lille tiden han har igjen på sykehus. Han vil leve livet på best mulig måte og nyte hvert eneste sekund, helt til siste slutt. I filmen får vi følge det magiske kjæresteparet på reisen sin, hvor de er på eventyr i Manhattan og gjør alle de tingene de alltid har drømt om. Men, hvor lenge kan Griffin holde sin uhelbredelige sykdom skjult? Etter noen måneder med mye latter og kjærlighet avslører Phoenix selv en hemmelighet som både er vond og hjerteskjærende, samtidig som det blir fint på en helt spesiell måte. Kanskje man skal tro på skjebnen likevel?

Dette er virkelig en fantastisk fin film, som du må love meg å se Jeg leide den hos Viaplay, men du kan helt sikkert se den flere plasser. Ikke ofte jeg blir ordentlig rørt av en film, men denne tok virkelig kaka.. Helt nydelig er den!LITEN LUFTETUR

Dere kan tro det var en glad jente som endelig kom seg ut døren en tur i går! Jeg har egentlig ikke sett folk på over en uke, så det var helt magisk å faktisk kunne kjenne litt frisk luft igjen. Det ble en liten bytur med musikk på ørene og litt shopping - det er så utrolig mye fint i butikkene nå at jeg klarer ikke begrense meg. Får jo lyst på alt! Jeg kom hjem med fire bæreposer stappet til randen med nye klær, mens svetten seriøst silte på meg. Haha, for et kleint syn jeg må ha vært! Formen er nok ikke helt på topp enda, men en liten luftetur i friskt høstvær var uten tvil helt nydelig. Godt for hodet å få luftet seg litt!

ONE HAPPY GIRL

Var dere ute å feiret halloween i går, eller? Åh, jeg er så misunnelig på alle som hadde det så gøy i går! Jeg skulle egentlig vært på tidenes halloweenparty selv, men siden formen ikke er på topp - la jeg heller planer om filmkveld med Nina. Men når kvelden kom bestemte jeg meg for å avlyse alt, og heller ha hjemmekontor med sushi og analyse. Tiiiidenes lørdagskveld ass.... Ble helt sjalu når jeg så alle snappene til venner og kjente som hadde kledd seg opp i kule kostymer og koste seg maks, så jeg måtte rett og slett logge meg av snap for kvelden! Haha, er det muulig.. Litt kjipern at jeg ikke fikk brukt mitt supercoole batwomen-kostyme, men jeg får ta det igjen til neste år! Det var uansett ganske digg å våkne opp i fin form denne søndagen, og ikke minst ha god samvittighet for at jeg endelig fikk tatt igjen det tapte på jobbfronten. Voksenpoeng til Andersen, sant? Jaa!

Nå skal jeg skrive ferdig et superbra filmtips som kommer til dere litt senere, før jeg tar meg en liten søndagstur med en venninne i frisk luft. Senere skal jeg i familiemiddag, og så blir det fotballkamp i kveld :-) Håper dere har hatt en fin helg og at dagen deres blir fin! Husk å ta turen innom her senere dersom du vil ha tips til søndagsfilmen, dajofama by kristine ullebø jakke / zara jeans / lindex veske / adidas nmd sko

KRYP UNDER TEPPET

Jeg må beklage at det ikke ble noen oppdateringer i går, men blogg.no og hele Mediehuset Nettavisen var nede - så jeg hadde ingen mulighet til å sjekke innom her. Et såpass stort strømbrudd er aldri noe gøy, men når det først skal skje - var det jo fint at det havnet midt i febertåka mi. Neeeida.. Eller, joda! Egoist hun Andersen vet dere, da kunne jeg plutselig få en totalt fridag - uten dårlig samvittighet. Haha! Det var uansett helt topp å få koblet totalt ut, for i dag våknet jeg opp mye bedre i formen og er virkelig på bedringens vei. Hurra! Og takk for at dere er så snille med meg når jeg er syk, ønsker meg god bedring og sier jeg må slappe av. Da blir det liksom litt lettere å legge seg tidlig om kveldene

LA OSS SNAKKE INTERIØR

Jeg har masse spennende planer for bloggen fremover, og en av tingene dere vil få se mer til her - er interiør. Det skal bli en av mine hovedfokus, rett og slett fordi jeg syns dette er så innmari gøy, spesielt i den nye leiligheten hvor mulighetene er mange. Til mandag skal jeg sette meg ned, lage en slagplan for resten av året og viktigst av alt - følge den. Jeg har fått så utrolig mange tips og ønsker av dere i forrige ukes innlegg da jeg spurte dere om hjelp til å bli bedre - så her skal det leses og noteres gjennom alt dere har skrevet. Er supermotivert og gleder meg masse! I dag tenkte jeg å starte lørdagen med å vise dere mitt nyeste tilskudd her hjemme, det mest koselige og fineste teppet jeg noen sinne har sett.LINA JOHANSSON TEPPEDU FINNER DET HER / adlink

Altså, hvor fint er ikke dette? Jeg ble helt forelsket når jeg så det for ett par uker siden, og måtte bestille det hjem med en eneste gang! Teppet er i 100% ull, og har to forskjellige sider - noe jeg syns gjør det ekstra kult. En side er hvit, lyserosa og grå - mens den andre siden er mørkegrå, hvit og har en litt rustete rosa farge. Heeelt forelsket i dette altså! Hver eneste høst og vinter må jeg ha et ekstra godt og stort teppe jeg kan krype under i sofakroken, det er uten tvil er must på kalde kvelder

FEBERTÅKA OG BILKJØRING

God torsdagskveld, dere! Jeg hadde egentlig tenkt å holde meg unna bloggen i dag fordi jeg ikke har noe nytt å melde, men jeg klarer jo ikke la være å si hei til dere Så jeg tenkte jeg ville gi et lite livstegn, da! Her er formen fortsatt slitsomt dårlig, noe jeg virkelig fikk bekreftet i går - da min gamle nabo mente jeg så for syk ut til å kjøre bilen min selv. Den gamle herremannen mente det var best om han kjørte meg, med tanke på hvor dårlig og sliten jeg så ut. Haha! Er det noen man får høre sannheten fra, så er det definitivt kids og eldre. Jeg burde egentlig takket ja til forslaget hans, for på morgenen i dag rygget jeg bilen min rett inn i stolpen på huset til mine foreldre. Febertåka og bilkjøring er ikke noe for meg, mildt sagt.

Hvordan har dere det, godtfolk? Jeg gleder meg så til å bli frisk og rask igjen, dele masse gøy med dere og bare gjøre slik jeg pleier. De gangene jeg er syk blir jeg så utrolig deppa og føler livet suger noe så innmari. Jeg hater virkelig å ligge på sofaen 24 timer i døgnet, men nå er det seriøst det eneste jeg har krefter til - så da får det bare bli sånn. Men hallo - ting kunne virkelig vært verre! Jeg vet jeg har det fint når jeg depper over en høstforkjølelse og litt feber sier jeg bare! Ikke sant? Da er man godt vant ass... Haha! Sender en stor klem til dere alle, og håper dere har det fint

MY LATEST SNAPS - @LADYYYKASLIK SOVER DU BEDRE

Den siste tiden har jeg faktisk slitt litt med å sove, så jeg har hentet frem de tipsene jeg vet funker for å få kontroll på nattesøvnen. Jeg har aldri hatt problemer med dette sånn egentlig, men etter at jerg flyttet inn i den nye leiligheten tror jeg faktisk ikke at jeg har hatt en eneste natt med sånn skikkelig god søvn. Om det er irriterende? Oh yes! Jeg blir snart halvgal.. Så siden jeg allerede har laget en liten notis til meg selv om ting jeg må huske på om kveldene fremover, tenkte jeg at det kunne være en nytting ting å dele med dere også? En en god natts søvn er jo så viktig!

Unngå lys: jeg har aldri brukt rullegardin sånn egentlig, og alltid vært fan av å våkne til et lyst rom. Men i tiden fremover må jeg prøve å unngå nettopp dette, og gjøre rommet mitt helt mørkt. Det sies at hvis rommet du sover i er mørkt og kjølig, så skal det hjelpe veldig på søvnen. Mitt soverom er jo malt i en dyp blåfarge, så der blir det mørkt som svarte natta når gardinene lukkes.

Ro ned på kveldstid: det er viktig å ta det med ro før du skal sove, da spesielt de to siste timene før du kryper til sengs. Her må jeg bli mye flinkere selv, jeg har nemlig en greie med å bli både gira og ekstremt kreativ når kvelden kommer. Da får jeg bare lyst å jobbe, skrive og er så motivert at det bobler i meg. Håpløst! Fremover skal iPhonen settes på nattmodus en halvtime før jeg hopper i seng, og ikke røres før jeg våkner neste morgen. Det samme med laptopen, den er akkurat like ille. Det å la hodet få hvile seg og la kroppen bli avslappet når man hopper til sengs, er veldig lurt for å bli fortere trøtt.

Ikke se på klokka: hvis du er som meg, at du sjekker klokka hver eneste gang du våkner, vet du hvor stresset man blir av nettopp det. Hvor lenge har jeg sovet? Hvor mange timer er det til jeg skal stå opp? Fanken, nå mååå jeg sovne assa! Slike ting begynner å kverne i hodet med en eneste gang.. Og hva skjer da? Jeg får helt angst, blir stressa av at jeg ikke får sove og vrir meg garantert i fustrasjon den neste timen også... Haha! Så, snu vekkerklokka "feil" vei eller legg telefonen din i nattbordsskuffa - så slipper du å stresse seg selv unødvendig opp.Leggerutiner: yes, her er jeg faktisk flink! Jeg legger meg sjeldent senere enn 23.00 i ukedagene, rett og slett fordi jeg er avhengig av mye søvn for å fungere dagen etter. Leggerutiner er altså ikke bare for kids! En jevn døgnrytme er en veldig fin ting for alle som sliter med søvnen. Om du legger deg og står opp til omtrent samme tid hver dag, vil det bli automatisk bli lettere å sovne om kvelden og stå opp om morgenen.

Stå opp: får du ikke sove, stå opp! Gå ut av soverommet, les litt i en bok og bare ta deg en liten ti-minutters. Ikke legg deg tilbake i senga før du er søvnig, da fører det bare til mer irritasjon og fustrasjon.

Unngå mobilen i senga: rekk opp hånda alle som føler seg truffet her? Haha! Jeg har alltid med meg iPhonen inn i senga, og blir liggende å scrolle, sende snapchats, svare på meldinger og lese nettaviser i en liten evighet. Og det er så dumt at jeg blir helt oppgitt over meg selv bare jeg skriver om det! Sist i går lå jeg å snappet til halv ett på kvelden, og lo meg ihjel av en alt for morsom samtale jeg hadde gående. Nei, bare nei! Fremover må jeg være streng med meg selv, og legge bort iPhonen så fort jeg tramper inn på soverommet. Ikke bare blir jeg alt for glad og gira av å holde på sånn, jeg blir også ultravåken av å ha det lysende displayet oppi ansiktet mitt. Skjerpings her, altså!

Ha det kaldt på soverommet: frisk luft er superdigg på soverommet! Pakk deg godt under dyna, og ha vinduet oppe - slik at luften du sover i er kjølig og frisk. Vi mennesker sover best når det er stille, kaldt og mørkt.

2

   Z z z Z z z z z     

VENNINNELUNSJ

annonseLUNCH WITH MY BESTIE

Hvor koselig er det ikke å møte en venninne halvveis i arbeidsdagen for å bruke lunsjpausen sammen? Her om dagen var det nettopp det som stod på planen her hos meg, og siden ikke tiden strekker sånn supergodt til rundt lunsjtider - bestemte jeg meg for å gjøre det enkelt. Jeg ville ha en lunsj som både mettet, var sunn, tilførte oss energi til resten av arbeidsdagen og ikke minst så måtte den smake supergodt. Og da falt valget på detteYOGHURT WITH MUESLI, FRUIT, COCONUT AND BERRIES
DOUBLE 0% CHERRY

Jordbær, druer, musli, kokkosflat, cottage cheese, kirsebæryoghurt og varm te med honning og sitron. En frisk, sunn og ordentlig digg lunsj :-) Har dere forresten testet Yoplait sin kirsebær yoghurt? Denne og den med vanilje er mine absolutte favoritter, og jeg har de konstant stående i kjøleskapet. Yoghurten er fri for sukker og fettfri - og har en helt nydelig smak fra masse bær. Visste du at i disse yoghurtene fra Yoplait så er det faktisk dobbelt så mye frukt og bær som i vanlige fruktyoghurter? Mmmm! Perfekt å kose seg med enten du er veldig sulten, eller bare fysen på noe ekstra godt

ULLSOKKER I SANDALENE

Den formen min ass, den kommer seg ikke. Jeg har selvfølgelig klart å bli sånn ordentlig høstsjuk. Tett i nesa, sår i halsen og feber i kroppen. Og i slike situasjoner orker jeg bare ikke bry meg, så jeg lufter selvfølgelig Milo rundt i nabolaget med sokker i sandalene. No shame! Med håret i tutt, bikbok joggedress og en eviglang parkas som sikkert burde vært pakket bort for lengst. Tenker ikke så mye over det, helt til jeg treffer på en skjønn bloggleser som kjenner igjen Milo og deretter ser at det er jo Kristina også. HAHA! Men huff, mandlene mine er så hovne og så svetter jeg så av feberen at jeg orker egentlig ikke bekymre meg over sånt.. Vi ser vel alle ræva ut når vi er sjuke, ikke sant? Sånn bortsett fra å gå på luftetur i havaianas og ullsokker, holder jeg meg på sofaen her hjemme - godt pakket inn under dyna. Sover masse, peiser på med ingefær-te, spiser grønnsaker med dip og ser på Brennpunkt. Håper jeg blir frisk så fort som mulig, for dette er så kjedelig og jeg har virkelig ikke tid til å bare ligge her!

Men nå har jeg sett så mye Brennpunkt at hjernen min trenger å koble av litt fra viktig lærdom. Har dere noen film eller serietips til meg? Da hadde jeg blitt så glad! Sender en stor klem til dere alle, snille leserne mine ♥FIRE INSTAGRAM FAVORITTER

Flere av dere har spurt om jeg ikke kan dele noen av mine favoritter på instagram, og det er det klart jeg kan! I dag har jeg samlet fire av de kontoene jeg liker best, som jeg selv syns at deler både inspirasjon, glede og utrolig fine bilder. Jeg følger faktisk bare rett under 200 stk på insta, så dersom du har tips til noen jeg må sjekke ut - må du gjerne dele i kommentarfeltet! Så kanskje vi alle finner oss noen nye favorittkontoer i dag?


@HANSENCO

Alle som kjenner meg vet hvor glad jeg er i Hansen & Co. Dette er en fantastisk fin interiørbutikk i Kristiansand, og det er her jeg har handlet inn sikkert 80% av interiøret og møblene i leiligheten min. Haha! Jeg er storfan. Butikken har også instagram, og de viser frem så utrolig mye fint. Jeg blir altså bare maks inspirert, og får lyst å prøve ut enda mer nye ting her hjemme. Dersom du trenger inspirasjon på interiørfronten, burde du absolutt følge denne fine kontoen.

@TOVELILLSHJEM

Min kjære mamma har også vært en liten stund på instagram, og jeg syns hun er så flink! Jeg har ikke tall på hvor mange av dere lesere som har ønsket seg at mamsen skal begynne å blogge om mat og interiør, men jeg tviler ganske sterkt på at det kommer til å skje i nærmeste fremtid. Men på instagram, der finner du henne :-) Her finner du inspirasjon innen både mat, styling og interiør. Og en sjelden gang i blant, dukker det opp bilder av meg og Knollen.... Haha!

@LICHIPAN

Åh, denne kontoen her altså! Jeg forstår nesten ikke hvordan det er mulig å ta så fine bilder? Her snakker vi inspirasjon på høyt nivå! Jeg får lyst å drikke oreomilkshakes, ha frokost på senga, danse rundt med ballonger og spise hamburger dagen lang når jeg ser på disse bildene.. Haha! En fargerik og annerledes konto som skiller seg ut, noe jeg liker veldig godt.

@MONIQUELUND

Min fine venninne Monique! Jeg vet mange av dere savner bloggen hennes, noe jeg skjønner godt. Jeg savner den selv! Men heldigvis er hun på instagram, og hun er uten tvil one to follow. Her er det mye inspo, og jeg gleder meg til å se fine bilder i tiden fremover! Monique har nemlig nettopp bygget tidenes råeste funkishus rett ved sjøen, og det kribler i magen så nydelig det ser ut allerede. Gleder meg til flere bilder fra det nydelige palasset hennes, Monique er fantastisk dyktig i alt hun gjør.


EN ANNERLEDES MANDAG

Jeg sov 12 timer i natt. Og våknet opp noe forvirret hjemme på jenterommet denne mandagsmorgenen... Haha! Vanligvis ville jeg våknet med hjertebank og angst i kroppen, men jeg kjenner meg selv godt nok til å vite hvordan jeg blir av å røre alkohol - så jeg hadde selvfølgelig klargjort bloggen for både søndag og mandag. Derfor kunne jeg dø på sofaen i går, og sove ut i dag med den beste samvittighet. Det trengte jeg! Nå føler jeg meg faktisk 90% fin igjen, og hurra for det sier jeg bare! Det var familiemiddag i går, men det husker jeg ikke en shit av. Jeg sov på sofaen, mens de andre spiste kalkun rundt bordet. Om jeg angrer i dag? Oh yes. Kalkun er jo det beste jeg vet. Men man kan ikke vinne hver gang, så da får jeg vel pent svelge den.

  ♥  ♥  

Nå har jeg omsider kommet meg hjem, og skal bare slappe av resten av dagen. Sammen med Milo, som endelig også er hjemme igjen etter å ha vært på ferie i noen dager ♥ Mine foreldre er så snille at de alltid passer han de gangene jeg har ekstra mye på planen, så slipper han å være så alt for mye alene hjemme. Lucky me! Planen er å jobbe litt nå, og lage meg noe digg snacks til tv-kvelden begynner. Mandager ass, begge mine to favorittprogrammer går jo da! Jakten på Kjærligheten og Ungkaren Australia. Yay! Så må jeg se reprisen av Nobel, som jeg selvfølgelig sov over i går... Haha! En litt annerledes mandag enn hva jeg vanligvis har, men det kjenner jeg er helt innafor. Hvordan har helgen din vært? Jeg håper du har hatt en fin en!

WHAT'S IN MY PURSE

I dag tenkte jeg å la dere snoke litt i vesken min! Et slikt innlegg har vært etterspurt lenge, så jeg tenkte det kunne være en morsom greie :-) For hva har jeg egentlig med meg i den? Jeg har aldri vært en jente som stapper veskene mine med en haug av sminke og hårprodukter - det ser jeg ingen poeng i. Her finner du kun det jeg ser på som det mest nødvendige, og jeg prøver å dra med meg så lite som mulig, slik at det ikke skal bli så mye å drasse på. Jeg har jo alltid med meg tungt kamerautstyr i tillegg, så om jeg ikke får plass til det i vesken - blir det hengende rundt skuldra... Haha! Det er med andre ord såpass mye å ha med seg på farten, at jeg stapper ikke vesken med tull jeg ikke trenger. Men disse tingene, de må alltid være med

JUST THE MOST NECESSARY

Rosebud & Lipgloss: rosebud har vært en favoritt i så mange år som jeg kan huske, den er et lite mirakel på boks. Jeg bruker den som leppepomade når jeg vil ha en oppfriskning ila dagen, i tillegg til at jeg bruker den på tørre hender og neglebånd. Spesielt nå som det er så kaldt ut må jeg ha denne med meg, da jeg fort får tørr og irritert hud både rundt munnen og på hendene. I tillegg har jeg alltid med meg lipgloss, kjekt å ha hvis man vil føle seg litt ekstra fin.

iPhone: telefonen min er alltid med meg, kanskje ikke så overraskende? Jeg har en iPhone 6s pluss som jeg ganske nylig kjøpte, og jeg elsker at den er så stor. Jeg svarer på mye mails via telefonen og tar en del jobb der hvis jeg er ute, så litt størrelse på mobilen er gull verdt for meg.

Cleansing gel: jeg har helt panikk for bakterier, og spriter hendene mine ofte når jeg er ute på farten. Spesielt før jeg skal lunsje eller slike ting, tar jeg alltid en runde med denne. Superkjekk å ha med seg i vesken! Jeg er helt sikker på at jeg hadde vært mye oftere syk hvis jeg ikke var såpass flink på håndhygiene, hehe.

Nøkkel til bil, carport og leilighet: funfact - når jeg skulle ta disse bildene fant jeg kun bilnøkkelen min.... Dette her er helt typisk meg, hehe. Men nøklene er som regel alltid med meg, det er jo kjekt å kunne ta seg inn i leiligheten etter en lang dag ;-) Dessverre er disse tre tingene som regel alltid på avveie hos meg, jeg er i en helt egen liga når det kommer til surring...

Håndkrem: jeg hater tørre hender, og smører meg inn med håndkrem flere ganger daglig. Spesielt nå på høsten og vinter, må jeg smøre meg - hvis ikke sprekker knokene mine opp og hendene blir bare helt krisevonde. Auuu! Denne fra Meraki er favoritten akkurat nå, jeg har en på badet mitt hjemme og en i vesken.

Tyggis: yes, tyggis må man ha! Denne smaken her av mandarin er så sjukt god..

Day Planner: kalenderboken min er aldri langt unna, jeg er helt avhengig av den. Ofte når jeg er ute på farten blir det booket møter, eller tekstmeldinger fra venner som vil sees tikker inn - og da er det kjekt å slå opp i boken for å avtale tid. Lurer på hvor mye kontroll jeg ville hatt uten denne boken? Jeg er faktisk en av de som ikke bruker kalenderen på mobilen, da jeg syns en gammeldags kalenderbok er så mye bedre og oversiktlig. Denne skal jeg aldri bytte ut til noe enda mer fancy, hehe.

Headset: jeg hører som regel alltid på musikk. Jeg elsker å ha gladmusikk på ørene når jeg er på vei til møter eller ærender, det gir meg energi og får meg i godt humør.

Minisminke: jeg orker ikke sminke som tar mye plass i veksen min, så her finner du faktisk kun en sminketing. Dette er minimini versjonen av et pudder jeg bruker, samt en bitteliten kost som er helt perfekt å ha med seg. Dette tar så ekstremt lite plass at jeg nesten ikke merker det, og er helt topp å ha liggende hvis jeg føler for en liten oppfriskning på hudsminken ila dagen.

Skinnhansker: på denne tiden av året er solbrillene byttet ut med skinnhansker. Så slipper jeg å fryse når kulda setter inn!

Q: HVA HAR DU I VESKEN DIN?

KJÆRE ESPEN

Jeg leste boken din ferdig på fredag, og ble sittende i sofaen med den lenge. Blank i øynene, rørt til tårer. Jeg skulle ønske jeg ble kjent med deg tidligere, vi har vokst opp i bygda begge to - uten å vite om hverandre. Faktisk ville det tatt meg fem minutter å spasere til deg i denne tiden, men det visste jeg jo ikke da. Jeg skulle ønske jeg kjente deg i den tiden du ble mobbet, og i den tiden du følte deg annerledes. Jeg skulle ønske jeg tok nattbussen sammen med deg hjem, den kvelden en guttegjeng lo av deg og ropte "din kvalme jævla homo". Jeg skulle ønske jeg kunne vært vennen din da også, sånn at du ikke hadde følt deg alene. Det er rart å tenke på at en livsglad gutt og en person så full av deilig energi som du, har hatt flere år med et helvette bak deg. Men du, Espen, du er et levende symbol på at fortiden ikke definerer fremtiden. Du har reist deg noe så innmari, kjempet deg til topps og nådd drømmen din. Du er et symbol på at man må tilgi, komme seg videre og våge å følge drømmene sine. For det vil alltid lønne seg. Du har blitt forfatter, og en person vi alle i bransjen digger. Du er Espen - en av de kuleste, flinkeste, gladeste og sterkeste personene jeg vet om.

EN VELDIG STOLT VENNINNE

Jeg vil anbefale alle å kjøpe boken Selfie - fra mobbeoffer til toppblogger. Dette er ikke et betalt innlegg, boken er ikke en gang sponset - den har jeg selvfølgelig kjøpt selv. For hvor ofte er det at en venn gir ut bok? Jeg blir så stolt! Og rørt. Og så innmari glad for at Espen har guts nok til å fortelle historien sin! Det er mange som sliter med mobbing, og mange jeg vet kommer til å trenge denne boken. Ikke bare får du lese en Espen sin sterke historie, men du får også bryne deg på latter og veldig god stemning. Flere bloggere og flotte mennesker er også med i boken, og det er bare så kult! Jeg skal innrømme at det derfor er litt bitter smak i munnen min for at jeg ikke klarte å forholde meg til deadline, og derfor gikk glipp av sjansen til å joine de andre med egne sider i boken..... HAHA! Uansett så gjør det ikke noe, for boken til Espen er virkelig god som gull! Jeg heier så på dette flotte mennesket ♥ Gratulerer med alt du har oppnådd, min venn! Jeg er så stolt av deg!

MIRACLES FROM HEAVEN

God søndagsmorgen, fintfolk Hvordan har dere det? Jeg håper formen deres er bedre enn min, for så fort dere er oppdatert, skal jeg uten tvil rulle meg tilbake i senga. Det tar på å leke partyløve ass! Gårsdagen var så alt for gøy, med fine venner og bursdagsfeiring av vår kjære Nina til langt på natt. Yay! Jeg regner nesten med flere av oss er i filmmodus denne dagen? Søndager er i mine øyne ukas beste kosedag, og jeg ser alltid minst en film på denne dagen! Så her kommer et lite tips om en fin film jeg så forrige helg, denne gjorde virkelig intrykk på meg. Anbefales!

UKENS FILMTIPS

Miracles From Heaven er en film basert på en sann historie, noe som gjør handlingen greia så utrolig fin. Filmen handler om en helt skjønn, velykket og kristen familie som bor i en liten by i Texas. Familien har alt mange ønsker seg, de er sammensveiset, bor i et idyllisk hus på landet og er flotte mennesker. Men en dag skjer det noe som setter den harmoniske hverdagen til familien Beam på hodet. Datteren Annabell på 10 år får en uhelbredelig tarmsykdom, som til slutt vil ta livet av henne. Videre får vi se familiens kamp mot sykdommen, et løp om å finne gode nok leger og konstakt frykt for å ikke ha nok penger til å betale for Annabell sin medisin. Familien Beam er kristen, men troen blir satt på prøve når ropene om hjelp ikke ser ut til å bli hørt... For hvorfor har ikke Gud helbredet Annabell? Og hvorfor skjer slike forferdelige sykdommer med gode folk?

Denne må dere se, folkens! Jennifer Garner har hovedrollen i filmen, og jeg syns hun spiller så utrolig bra. Miracles From Heaven er full av følelser, er rørende og fin, samtidig som den lærer oss at vi aldri skal miste håpet. For helbredelse er faktisk mulig, og mirakler? De skjer stadig. Det gjelder bare å tro..

BEST Å VÆRE PÅ DEN SIKRE SIDEN

For en gladlørdag dette er! Klokken er bare rett over tre, men likevel har jeg fått unnagjort en hel del :-) Jeg har kost meg alene rundt i byen, tittet i butikker, spist lunsj på café med en kompis og vært en snartur innom hudpleieren. Jeg regner med jeg er den eneste jenta i verden som ikke klarer å sette på løsvipper selv? Jeg er seriøst så nørd! Om jeg skal lime på disse løsvippene selv, limer jeg alltid igjen det høyre øyet mitt eller noe annet som gjør at jeg klikker og ender opp med å dra uten sminke. Så nå har jeg lært av mine feil, og booker meg heller en time slik at noen kan lime de på for meg. Best å være på den sikre siden og ta litt forhåndsregler når man først skal pynte seg skikkelig, si! Jeg skylder på at jeg nesten er blind på det venstre øyet, og derfor er stolt av meg selv for at jeg i det hele tatt klarer å ta på meg mascara selv... Haha!

Nå skal jeg straks gjøre meg klar til i kveld, denne lørdagen blir så fin! Vår kjære Nina skal feires bursdagen sin, så vi er en stor gjeng jenter som skal ha en skikkelig helaften med mat og gode drinker. Det gledes! Ha en fin kveld, fine folkholzweiler skjerf - bikbok vest & genser - zara jeans - ysl veske

DYRENE KAN IKKE ROPE OM HJELP

... selv om noen prøver

Jeg sitter her å griner etter å ha sett nye bilder fra norske pelsfarmer. Jeg blir så lei meg, og jeg kan bare ikke forstå. Hvorfor skal noe som burde være såpass enkelt å ta avstand fra, likevel være så vanskelig? De aller fleste nordmenn sier de er i mot pels. Men hvorfor er da pelsdyroppdrett en millionindustri i Norge? Omtrent 800 000 pelsdyr tas årlig livet av for pelsens skyld, etter å ha tilbrakt 6-7 måneder i et lite nettingbur. Jeg har kjempet kampen mot pels i årevis her på bloggen, og jeg kommer aldri til å gi meg med dette. At skjønne og helt uskyldige dyr skal gjennomgå en enorm smerte og konstant leve i redsel, for så å bli drept for et produkt som vi mennesker en gang ikke har behov for? Jeg blir så kvalm, sint og lei meg når jeg skriver om dette, at jeg har ikke ord. Jeg forstår bare ikke at det i det hele tatt er mulig? For hvordan går det egentlig ann at skremmende mange i 2016, hvor vi er såpass velopplyste med hva som skjer på norske pelsdyrfarmer, fortsatt velger å bruke pels? Jeg blir forbanna.Her om dagen var jeg på en liten shoppingrunde, hvor jeg gikk innom Høyer og fikk øye på en ung jente som jeg antar var i 16 års alderen. Hun var på shopping med mammaen sin, og prøvde det som skulle bli årets vinterjakke. En parkas til over 6000 kroner, med en pelskrage som har ført til en smertefull død for dyret via tortur og lidelse. Jeg blir så oppgitt, og så lei meg. Har ikke foreldre ansvar for å fortelle barna sine hvor pelsen egentlig kommer fra, for å åpne øynene på tenåringen og gjøre klart at en slik næring er ikke noe man burde ønske å støtte? Er det noe jeg er 100% sikker på, så er det at mine barn skal bli samfunnsoppdaterte og ha åpne øyner for hva som skjer i landet vårt. De skal ikke få skylapper over øynene sine, nei - de skal lære og de skal få kunnskap. Om mine fremtidige tenåringsbarn en dag kommer til meg og sier de ønsker seg en jakke med pelskrage? Da kommer jeg til å trykke play på denne dokumentarfilmen, og fortelle hvor en slik jakke faktisk kommer fra. For hvem ønsker vel en slik jakke etter å ha sett noe sånt? Ingen som ikke har et ønske om å se dyr lide.

Pelsdyrene føler både glede, frykt og stress de også. De er levende og de puster. De kjenner smerte, og de kjenner redsel. De er ikke industrielle produkter. Slutt med naiv ønsketenking, folkens! Ville dyr har ingenting å gjøre i bittesmå bur, for produksjon av produkter ingen av oss trenger. Bruker du pels, så skal du være stolt av at du støtter opp dette:

https://gfx.nrk.no/OZteo9oviHuktmu2WEWZNA1_JjHAAxrfwg3P2s0PK5mQ

Bilder tatt under et nylig tilsyn hos en minkdyroppdretter i Rogaland, hvor mattilsynet fant flere minkdyr
med såpass store sårskader at de måtte avlives på stedet. Straffen til oppdretteren? 30 000 kroner i bot.

Jeg håper mine lesere tar avstand fra pels, og bruker både hode og hjerte når du skal kjøpe deg vinterjakke dette året. Og om du fortsatt er i tvil på dette med pels? Les deg opp til kunnskap, se filmen jeg har linket til over og gjør deg opp en mening etter det. Det er heldigvis aldri for sent å forstå. Tenk å bli født til et liv uten å få utløp til naturlige instinkter? Fanget av oss mennesker. Det er på tide å forstå alvoret. Man kjøper ikke pels, og om du allerede har dritt på draget med å gjøre det - slutt å bruk produktet. Vi, som forbrukere, har absolutt all makt. Slutt å kjøp disse hjerteskjærende produktene som er basert på dyrenes lidelser.

Gi dyrene den stemmen de ikke har. Dyrene kan ikke rope om hjelp, selv om noen prøver. De kan ikke si at nok er nok, de har ingen stemme og de kan ikke si stopp. Vær et godt menneske, SI NEI TIL PELS.

APPLE CRUMBLE PIE

Åh, denne smuldrepaien med eple må du prøve ut en kveld du skal ha gjester! Du kommer til å bli helt overrasket over hvor rask den er å lage, og ikke minst hvor utrolig god den faktisk er. Dette må være en av mine absolutt favorittdesserter, kombinasjonen av varme epler med et søtt lokk av smuldrepai over er virkelig helt fantastisk. Varm apple crumble er perfekt på kalde kvelder, og eplene på denne tiden av høsten? HELT nydelige.

DU TRENGER:

Fem røde epler  1 dl eplejuice 2 dl havregryn 1 dl hvetemel  50 g brunt sukker  70 g smør

SLIK GJØR DU:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. I mens kan du lage eplepaien! Start med å kutte opp eplene til små biter, som du har i en stekepanne sammen med litt eplejuice. La de frese godt i panna noen minutter, og ha så over i en ildfast form. Så tar du hvetemel, havregryn, brunt sukker og smør i en bolle - og smuldre sammen med fingertuppene. Blandingen er best når den ser ut som store brødsmuler, så om du heller vil bruke en blender til dette - går det også fint ann. Ta så blandingen over eplene, og stek på midterste rille i ovnen i cirka 25 minutt, til paien er blitt gyllen og eplene gjennomstekt.- SERVER GJERNE MED EN GANG,

SAMMEN MED PISKET KREM ELLER VANILJEIS -

VIL DU SLUTTE Å SNUSE?

Dette innlegget har vært etterspurt lenge fra dere, men jeg ville være 100% sikker på at jeg klarte å faktisk slutte ordentlig med snusen før jeg tilbydde min eksperthjelp på dette feltet... Hehe! Det hadde vært litt småkjipt hvis jeg hadde falt tilbake i dårlige vaner, men det har jeg ikke! Nå har jeg vært snusfri i 60 dager, og jeg har unngått å få i meg over 1551 snus. Hvor sykt er ikke det? Jeg er en av de galningene som snuste godt over en boks hver eneste dag, og aldri trodde jeg skulle klare å slutte fordi jeg var så innmari avhengig at jeg klarer ikke beskrive det en gang. Men jeg var rett og slett drita lei av å være såpass avhengig av noe, samtidig som at jeg ikke ønsket at noe skulle ha en så heftig påvirkning i hverdagen min. Nå har jeg gått såpass lenge uten snus, den verste kneika er for lengst over - så jeg tenkte å dele mine beste tips med dere :-)

HVORDAN SLUTTE Å SNUSE

Last ned appen som heter Slutta. Den har vært en enorm hjelp og motivasjon for meg! Her teller du både dager, timer og sekunder siden du sluttet med å snuse, du får beskjed over hvor mye penger du sparer og hvor mange snus du har unngått i få i deg. Det er helt overraskende motiverende altså! Nå har jeg vært snusfri i 60 dager, og jeg har spart langt over fem tusen kroner. Appen sender i blant motiverende meldinger til deg, og den helper faktisk skikkelig med å holde seg på rett sti. Så, hvis du skal slutte med snus - last ned denne med en gang.

 De tre første dagene er verst. Fy søren så ille disse dagene er! Jeg svettet som en gris om nettene, fikk ikke sove, svettet på dagene, cravet snus så mye at jeg begynt å grine, var hissig og konstant sulten. Men når disse døgnene er over, blir alt så mye bedre. Her må du finne ut hva som er best for deg. Noen foretrekker å ha mye å gjøre, for å få tankene over på noe annet. For min del ville jeg være alene, drikke pepsi max og hate livet på sofaen mens jeg så serier. Dette funket for meg, og jeg følte meg mye bedre etter de tre første døgnene. Det er viktig at du tilpasser hverdagen etter dine behov så godt det er mulig den første tiden, hvis ikke er det lett å gå på en smell.

Drikk masse vann, dette er viktig! Fyll også opp med frukt, bær og gjerne kesam / yoghurter - slik at du kan spise noe som både er godt og sunt når du blir kjesken. For er det en ting som er 100% sikkert når man slutter med snus, så er det at matlysten fyker i taket. Fy søren! Det er ingen tvil om at jeg har lagt på meg noen kilo etter at jeg kuttet snusen, det har blitt fler enn én tur i godteriposen, for å si det sånn. Derfor kan det vært lurt å ha noe som både frister og smaker digg, samtidig som det ikke er godteri - tilgjengelig hjemme. Slik slipper du å klikke helt, løpe til butikken og kjøpe snoperi for halve Afrika - kun fordi du ikke hadde en shit som fristet hjemme. Ja, jeg snakker av god erfaring! Haha..

Jeg gikk masse turer i denne tiden, uten bankkort - slik at jeg ikke skulle droppe innom butikken for å snike med meg snus hvis fristelsen skulle overta hjernen totalt.. Haha! Det å komme seg ut hjelper veldig, bare spaser og la tankene fly. Ikke gå hjem før du har fått ut energien og koblet av hodet. Det ble både morgentur og kveldstur på meg i den første perioden, i tillegg til masse trening. Finn ut hva som får deg til å tenke på noe annet, og gjør mye av det. Det å være fysisk aktiv hjelper veldig.

Den brune og svindyre klumpen du dytter under leppa er farligere enn du kanskje tror. Nye studier viser at snus er nøyaktig like farlig som røyk, noe som virkelig burde være god nok grunn i seg selv til å slutte.

Ikke snus på fest. Jeg snuste faktisk på lørdagskvelden når jeg var ute i Oslo for noen helger siden, og trodde jeg skulle krepere av sorg når jeg våknet opp fyllesyk på søndagen og higet etter mer snus. Det var en ille følelse altså, men heldigvis falt jeg ikke for fristelsen med å kjøpe ny boks. De gangene jeg er ute nå skal jeg virkelig prøve å holde meg helt unna, fordi det er så fort gjort å havne tilbake i dårlige vaner. Jeg sluttet jo å snuse en annen gang for cirka ett år tilbake, og det var nettopp tanken på at jeg klarer å bare ta en snus som gjorde at jeg begynte igjen. Nei, pass på at du ikke går i den fella.

Etter rundt en eller to uker uten snus, vil du oppleve en helt syk energi. Det gjorde i hvert fall jeg, og det tok seriøst helt av.. Haha! Jeg trente som en tulling for å prøve å bli sliten, men hadde likevel mer energi når økten var over. Så jeg dro hjem, vasket hele leiligheten, gikk lang tur med Milo, ryddet skapene mine, sorterte i alle skuffer...... and the list goes on! Jeg vet ikke helt om denne super-energien var deilig eller irriterende, kanskje en blanding av begge deler. Det viktigste er å få den ut av kroppen så godt det lar seg gjøre :-) Lurer på hvorfor det er slik, egentlig? Når jeg tenker meg om har jeg generelt sett fått mer energi etter at jeg sluttet, noe jeg tror egentlig er fordi man konstant er litt i chillzone med snus under leppa.

Og du? Når du skal slutte med snus, så bare stopp. Ikke lur deg selv med å tenke at du skal trappe ned på snusen, eller gjør ting vanskeligere for deg selv på den måten. Det du gjør da, er kun å gjøre ting verre for deg selv og ha lengre tid med irritasjon. SLUTT den dagen du bestemmer deg for det, og pin deg gjennom helvette de første tre dagene. Klarer jeg som har vært helt ekstremt avhengig av snusen å slutte, så klarer jammen meg du også! Finn frem viljestyrken du så absolutt har, og bare gjør det. Ja, det er tungt som bare pokker den første tiden, men det går over før du vet ordet av det. Nå har jeg vært 60 dager uten snus, og jeg tenker helt ærlig ikke på det lengre en gang. Kan jeg, så kan du!

HVA VIL DU HA FRA MEG?

Vet du hva? I dag vil jeg rett og slett starte dagen med å be deg / dere om litt hjelp. Jeg føler virkelig jeg er i en god steam med bloggen om dagen, og er fornøyd med at jeg klarer å levere det jeg selv syns er varierte og gode innlegg. Det blir oppdatert her minst to ganger om dagen, jeg prøver å alltid by på kvalitet og er storfornøyd med hvordan ting ser ut på bloggen :-) Men, jeg vil gjerne høre med deg om om du har noen tips eller ønsker til hva du vil se her fremover? Noe du savner, noe nytt du ønsker jeg skal begynne med, faste spalter du gjerne ville sett her ukentlig eller rett og slett hva du vil ha mer av?

HELP ME TO GET EVEN BETTER

Jeg vurderer å droppe uken som gikk spalten min på mandager, rett og slett fordi halve bloggnorge har begynt med den og jeg derfor syns det er litt småkjipt. Det var en unik og fin idé jeg var aller først ute med, men når det til slutt har blitt noe alle gjør - vurderer jeg å kutte. Hva tenker dere? Planen min er å brainstorme litt fremover, komme opp med noe nytt og heller kjøre på med noen andre faste spalter. Men her skal selvfølgelig dere ha en stor finger med i spillet. Så, fortell meg hva dere vil se fremover og om du har noen kreative ideér - skrik gjerne ut! Tilbakemeldinger fra dere på dette er gull verdt for meg


genser fra hm / jakke fra zara

Ellers vil jeg ønske dere god morgen  Her sitter jeg med kaffekoppen min, og ser på nattens presidentdebatt mellom Trump og Clinton. Det er jo seriøst et sirkus å følge med på, og jeg kan seriøst ikke forstå at Trump snart ikke bryter ut i latter og forteller at alt sammen bare har vært et dårlig komishow for å skremme livet av oss alle. Mannen er virkelig noe som pent kan kalles for en livsfarlig klovn! Selv skulle jeg gjerne sett Michelle Obama som USA's første kvinnelige president, jeg syns hun er en helt fantastisk :-) Men, nok om det! Kan dere alle sammen ha en fin start på torsdagen? Så sees vi selvfølgelig igjen litt senere, gleder meg til å lese gjennom kommentarene deres på dette innlegget kjenner jeg. Stor klem!

SaritaS Butter Chicken

annonse

Jeg elsker indisk mat. Jeg skal derimot innrømme at jeg er alt for dårlig til å lage det selv hjemme, noe jeg egentlig velger å gi SaritaS sin Mother India skylda for. Haha! Min absolutte favorittrestaurant når det kommer til indisk mat ligger nemlig fem minutter unna leiligheten min, så når jeg får lyst på deilig indisk til middag - har det liksom bare blitt til at jeg tusler ned dit. Enten for takeaway, eller for å spise på restauranten som virkelig får meg til å føle at jeg er en snarvisitt i India. Men, nå er det slutt på unnskyldninger og jeg kan endelig lage favorittretten min Butter Chicken hjemme - enkelt som bare det!

SARITAS BUTTER CHICKEN

Nå har Sarita Sehjpal, som regnes som en av Norges beste indiske kokker, sluppet en deilig nyhet i butikkene. Butter Chicken er en verdenskjent indisk saus som er elsket både i og utenfor India, og også av meg. Altså, det er jo så godt!

TASTE OF INDIA

Jeg har faktisk aldri prøvd meg på denne retten hjemme, men i helgen gjorde jeg det og resultatet ble helt fantastisk. Alt jeg gjorde var å steke kylling i litt olje, drysse over krydderet du finner fra kapselen i lokket på på flasken og steke i ett par minutter. Til slutt rørte jeg inn sausen, og småkokte i ti minutter til kyllingen er helt gjennomkokt. Enklere blir det seriøst ikke! Ved siden av serverte jeg selvfølgelig basmatiris, og litt tilbehør jeg er veldig glad i til indisk mat. Mango Chutney og Raitamiks fra SaritaS er virkelig noe du love meg å prøve neste gang du skal kose deg med indisk ;-)


Butter Chicken sausen har kvernede cashewnøtter i seg, og i tillegg er den fri for gluten - noe jeg vet mange vil bli glad for! Indisk er virkelig en perfekt sosial middag, enten man skal hygge seg med familien, venninnene, ha en romantisk date med kjæresten eller bare kose seg med en ekstra spennende middag i hverdagen.

DERFOR ELSKER JEG HØSTEN

Jeg elsker at det er kaldere, friskere og ja - gråere ute! Jeg har alltid vært en person som får mer ro i kroppen når det går mot høst og vinter, da er det liksom innafor å ta livet litt mer med ro. For hvem vil vel ligge inne en fredagskveld, se film og drikke kakao når det er full sommer og varmegradene stiger i takt med humøret? Ikke meg. Men på høsten derimot? Count me in!

DERFOR ELSKER JEG HØSTEN

Peiskos: den magiske følelsen man får av åpen ild, er virkelig noe av det mest koselige jeg vet om. Hadde det vært opp til meg, så hadde jeg uten tvil hatt en peis i hvert eneste rom! Haha.. Men drømmen om egen peis er heldigvis oppfylt, dette har jeg ventet på i 26 år - så da skal jeg selvfølgelig si meg fornøyd. Peiskos er noe helt eget, og jeg nyter det.

Været: yes, det er kaldere ute - and I love it! Ren og klar luft utendørs, eller regnet plaskende ned mot taket når man har filmkvelder inne i varmen. Mer cosy kan det egentlig ikke bli!

Julen nærmer seg: det er 43 dager til første desember! Bare dette er en god nok grunn til å digge høsten. Årets fineste tid nærmer seg med stormskritt! Er vi flere som gleder oss eller? Hihi..

Vennekvelder: varm suppe, rødvin, fyr i peisen og snikksnakk i selskap av gode venner. Jatakk!

Høstmat: hadebra bikinien, vi sees neste år! Jeg forbinder virkelig denne årstiden med mat som virkelig varmer, har masse farger og skikkelig spennende smaker. Søndagsmiddagene på denne tiden er noe for seg selv! Nå skal jeg boltre meg i deilige høstgryter, og si farvel til salater og grillmat for i år.

Alle de fine fargene: mer trenger jeg vel ikke si? Høsten er så flott!


TV-høsten: alle er vel enige i at høsten er den aller beste årstiden når det kommer til tv-programmer? Oh yes! Storsatsingene til alle kanalene kommer som perler på en snor, og serienerden i meg jubler av glede.

Kaldt om nettene: fordi det er hundre ganger deiligere å sove på et kaldt soverom... Ah!

Hyttetur: bare så synd jeg ikke har hytte, hehe. Vi solgte den fine hytten vår for noen år tilbake, og nå som jeg har blitt voksen nok til å forstå hvor sykt luksus det er med hytte på fjellet - savner jeg den sårt. Men, jeg og noen i vennegjengen har planer om å leie oss en hytte ila høsten eller vinteren. Det ser jeg virkelig frem til, fjelluften er virkelig balsam for sjela.

Klærne: ullgensere, deilig strikk, varme boots, lekre kåper og chunky skjerf. Love it!

Frosten: nei, den har kanskje ikke kommet helt enda - men jeg syns det er så fint med frost! Altså, hvor vakkert er det ikke ute når det er frost i gress, trær og blader? Det er jo som levende krystaller!

Friske treningsturer: det er tusen ganger diggere å løpe utendørs på denne tiden av året, enn når solen stråler og man føler man skal steike ihjel. Jeg ser virkelig frem til mange flere friske joggeturer utendørs, med pannebånd over øra og gode klær som holder meg varm - mens alle de fine fargene rundt meg gir meg ekstra energi.

En koselig følelse: høst er kos. Sånn er det med det!


Hvilken årstid liker du aller best...
HØST, VINTER, VÅR ELLER SOMMER?

LESEHEST OG SUKKERFRI KAKAO

HOMEMADE HOT COCOA.. WITH WHIPPED CREAM AND MY NEW BOOK

De siste dagene har bydd på mye regnvær, og da kommer plutselig lysten til å lese. Så jeg tok en tur innom bokhandleren, og bestemte meg for å kjøpe med Etter Deg. Jeg har jo lest Jojo Moyes sin forrige bok, kjempesuksessen «Et helt halvt år» - som helt sikkert flere av dere lesere også har lest. Den er så fin! Og jeg er sikker på at denne nye boken er akkurat like bra. Det er ikke mange dagene siden jeg begynte å lese i den, og gleder meg til å koble ut hodet med å lese en liten halvtime om kvelden før sengetid. Jeg elsker å lese før jeg skal sove, og prøver å legge bort iPhonen den siste tiden før hodet treffer puta. Det er så godt å fjerne tankene litt, drømme seg bort i en god bok og slukke lyset når øyelokkene blir tunge...SUKKERFRI KAKAO MED KREM

2,5 dl lettmelk - 3 ts 100% kakao - 3 suketter - Et lite dryss salt

Ha alt i en gryte, og rør rundt til kakaoen koker opp. Denne supergode oppskriften holder til en god kopp med kakao, så hvis du vil ha mer - dobler du den bare så mange ganger du vil. Og du? Hvis du vil ha en ekstra digg kakao med krem på toppen, pisker du helt enkelt kremfløte sammen med litt sukrin. Helt herlig å kose seg med på regnfulle høstkvelder

BEDROOM MAKEOVER

GETTING MORE COSYZzzZZzzZZz

Når jeg viste dere soverommet mitt for en liten stund siden, var det ikke en gang i nærheten av ferdig. Det eneste som var på plass, var sengen og lampene. Men nå begynner ting å komme seg, og det blir så innmari kos der inne! Hovedsoverommet i leiligheten er malt i en dyp blåfarge kalt deco blue, og den er virkelig helt magisk! For å brekke opp litt, gjøre ting litt mer kos og kanskje hakket mer feminint - har jeg valgt å bryte opp med litt duserosa og grått på blant annet bilder, tepper og fluffy puter som skal ligge i senga. Resultatet til nå er virkelig helt amazing, og jeg er så fornøyd! Bildene dere ser her er nå hengt opp over senga, og jeg tror soverommet har blitt min nye favorittplass ;-) Jeg skal selvfølgelig skrive ned hvor alt er fra og vise dere det endelige resultatet - men det er fortsatt litt smånips som gjenstår...

WEEK 41

UKENS BESTE DAG

Torsdag, uten tvil. Da var jeg på besøk på eldresenteret igjen, og det ble en ekstra rørende dag. De gamle var i så godt humør, noe som smittet så sykt over på meg. Det endte opp med både synging og dans, store smil og bare glede! I tillegg var det laget et ekstra godt måltid for de eldre, hvor de fikk servert hjemmelaget middag av en helt fantastisk dame som jobber der. Sånt blir jeg så glad i hjertet av, virkelig! Tenk om hver dag hadde vært sånn for de eldre? Det hadde vært så fint! Etterpå kjørte jeg rett til Mommo, vi spiste middag sammen og gikk en fin tur i ruskeværet etterpå. En givende og fin torsdag.

UKENS JOBB

Gjør jeg noe annet enn å jobbe? Joda, bare ikke sånn supermye i ukedagene! Kan noen fortelle meg hvordan andre mennesker får tid til å lunsje med venninner fem ganger i uka, være sosial hver eneste kveld og løpe rundt alle veier konstant? Haha! Jeg har gjort så lite spennende i det siste at jeg til og med har tatt meg en pause fra snapchat - hvor spennende er det liksom for dere å se at jeg konstant sitter foran laptopen dagen lang eller er i møter med kunder? Hehe, veldig lite spennende vil jeg tro.... Men jeg stortrives virkelig, høysesongen er i gang for meg og det merkes virkelig. Mye å henge fingra i, men det er bare gøy!UKENS TRENING

Nada. Det er jo flaut å si det, da planen min var å skjerpe meg akkurat her. Men neida! Formen har ikke vært sånn kjempefin, så jeg har brukt de kreftene jeg har hatt til å gå lengre turer med Milo i stedet for. Kanskje det er høstforkjølelsen som sa hei for første gang? Maby baby..

UKENS SERIE

Her må jeg fortsatt si Nobel. Helt fantastisk bra og godt laget serie!

UKENS UTFORDRING

Dette sukkerstoppet til meg og Nina må vel være forrige ukes utfordring. Spesielt var det rart når lørdagen kom, og jeg plutselig ikke kunne kose meg med noe snop sammen med de andre. Haha! Men det har faktisk gått overraskende fint, og jeg har ikke gått på en eneste smell. Ingen tvil om at kroppen min har godt av et skikkelig snopestopp, altså! Så får jeg heller være flink til å diske opp med sunne og gode alternativer i tiden fremover.

UKENS BESTE MÅLTID

Søndagens familiemiddag. Hjortestek, fløtegratinerte poteter og masse godt tilbehør.
UKENS ALENETID

Det er alltid godt å synke ned i sofaen med en kopp te når kvelden endelig kommer. Forrige uke kjente jeg på at jeg virkelig trengte å få samlet meg, være litt alene etter jobb og bare kul ned.

UKENS KVALITETSTID

Det må vel bli helgen, det! På fredagen var jeg sammen med Susanne, vi så film og bare slappet helt av sammen i hver vår ende av sofaen. På lørdag brukte jeg hele dagen til å kokkelere frem litt nye oppskrifter på kjøkkenet, før jeg på kvelden var sammen med Celina og Børre. Jeg var kokken for kvelden, og storkoste meg med å diske opp et deilig måltid til gjengen. Så koselig altså! Og søndag da, familiedugnad og middag her hjemme hos meg. Der ble det både diskusjoner og fustrasjon, før vi endte opp med å le oss halvt ihjel etterpå av styret vårt... Haha!

UKENS HUMØR

Glad, produktiv, litt sliten - men veldig fornøyd likevel :-)

MY FAVES RIGHT NOW


annonselenker
Marmor deksel HER / Regnboots HER / Boblejakke HER / Sneakers HER
Klokke HER / Levi's tee HER / Kjole HER / Kåpe HER


Åh, det er så mye fint i butikkene om dagen! Høsten er definitivt den beste tiden å kle seg på, det er så mye lekkert i både strikk og kåper at jeg går helt bananas... Haha! Over ser dere mine favoritter hos nelly, boblejakken er uten tvil den jeg sikler mest på akkurat nå. Og regnbootsene da, altså hvor kule er ikke de? Over tusen kroner billigere enn Hunter, om jeg ikke hadde fått så fine støvler til bursdagen min - skulle jeg definitivt klikket disse hjem. Hvilken av tingene liker du aller best?

SUKKERFRIE OG SAFTIGE SCONES

Jeg hadde nesten glemt hvor godt det er med scones! Er det bare jeg som får flashback til barneskolen når vi titt og stadig bakte dette i matlagings-timene? Haha.. Jeg husker vi nesten alltid hadde scones i disse timene, og jeg likte det like godt hver eneste gang. På søndag prøvde jeg meg på dette igjen, og nå må det seriøst ha vært årevis siden sist jeg spiste nettopp scones. Men gjett om det skal bli mer av dette fremover! Denne oppskriften på sukkerfrie og saftige scones var helt himmelsk.DU TRENGER:

250 g hvetemel  220 g havremel  1 ss bakepulver 
2 ss sukrin 1 ts salt  4 ss rapsolje 3 dl melk

SLIK GJØR DU:

Bland sammen hvetemel, havremel, salt og sukrin i en bolle. Ha i melk og rapsolje, før du rører deigen godt sammen. Ta den så på en stekeplate som du pakker med bakepapir, og trykk deigen utover. Så tar du en kniv og skjærer den øverste delen av deigen i seks firkantede deler. Ikke skjær helt gjennom, dette skal bare være øverst - slik at du etter stekning kan brekke sconesen lett. Til slutt pensler du med litt vann, drysser på havregryn og steker midt i ovnen på 200 grader i cirka 25 minutter.  Server gjerne med en gang, hvis ikke er det fint å avkjøle sconesen på en rist i mellomtiden. Håper det smaker!
And oh..

IT TASTES EVEN BETTER WITH A LITTLE JAM ON IT!

SÅNT BLIR DET KRANGEL AV

Ja, da oppdaterer jeg direkte fra familiedugnad i leiligheten. Dere vet hvordan sånt foregår, sant? Sånt blir det krangling av. Finnes ikke hyggelig. Her stresser og diskuterer vi, mens jeg som faktisk er den som får hjelp - står og kjefter. Blir så irritert vettu, alt startet nemlig ganske dårlig. Jeg hadde fyrt som en gal i peisen i hele dag, kun fordi jeg ville at familien skulle komme til en varm og koselig leilighet. Det var liksom det minste jeg kunne gjøre, siden de er snille nok til å bruke søndagen sin til å hjelpe meg. Vel, det ble slutt på moroa med en gang Øyvind tråkket inn dørkarmen og ødela mitt lille peiskos-prosjekt. Han mente at det var som å krasje i en vegg, at det var som å komme inn i en badstu og lurte på hvordan pokker de skulle klare å jobbe i denne heten. Ok. Opp med alle vinduer, full gjennomtrekk og enda mer kjeftig - fordi han påpeker at tvskjenken min ser billig ut. Billig? Da stikker jeg å kjøper ny! Pokker. Angrer med en gang. Skulle jeg aldri sagt, hvorfor kan jeg aldri holde kjeft? Det er ingenting som fører til større familiekrangler enn når jeg sier sånt, så da er det bare å gjøre seg klar til den velkjente talen om hvor brukogkast person jeg er. Mamma står på kjøkkenet og kokkelerer hjortesteik, Knollen banner i stua fordi han er fyllesyk og blir tvunget til å hjelpe meg, mens min far bare er frustrert fordi han garantert mye heller ville vært hjemme å hatt fotballsøndag. Familiedugnad på sitt beste! Slitsomt som bare pokker, selv om jeg vet jeg egentlig er verdens heldigste.

Vi er ikke en gang halvveis i alle mine prosjekter, så vi får håpe vi ikke dreper hverandre før kvelden er omme. Knollen har kapitulert i sofaen her, så jeg får lukke ned dataen og våkne liv i den lille rakkefanten. Hejdå!

acne jeans - zara genser & skjorte - adax sko - céline veske

UKENS FILMTIPS

Denne filmen så jeg i helgen, og jeg bare må tipse dere om den. Jeg digger virkelig når jeg trykker play på en film som er såpass bra at jeg glemmer bort både iPhone og mitt eget liv for en liten stund. Og med denne? Jeg sjekket ikke telefonen en eneste gang de to timene filmen varte, noe som sier sitt om hvor bra den faktisk er... Haha! Filmen heter Room, og er en spennende kidnappingsdrama som handler om en mor og sitt barn - som blir tvunget til å leve livet sitt i nettopp et lite rom. Rommet har kun et uknuselig takvindu, og er et skur bak i hagen til kidnapperen som holder de fanget.


A MUST SEE MOVIE

Room handler om Joy "Ma" som ble kidnappet som 17 åring, og den fem år gamle sønnen Jack, som sammen blir holdt innelåst i et knøttlite rom. Men Jack vet ikke om noe annet liv, han er født i fangenskap og har aldri vært utenfor skuret de er innesperret i. Selv om den lille gutten er et resultat av gjentakende voldtekter av Joy sin kidnapper, knytter hun evigvarende bånd til den lille gutten, og kjærligheten de har til hverandre er det viktigste de har i sin lille verden. Til tross for fem år i fangenskap sammen med "Ma", er Jack en fornøyd liten gutt som ikke vet noen ting om verdenen som lever utenfor rommet. Joy har nemlig skapt et eget univers for den lille gutten sin, og Jack tror at rommet de lever i er det eneste som eksisterer.

En dag stopper plutselig kidnapperen å gi Joy og Jack vitaminene sine, de får mindre mat og han kutter i tillegg strømmen i rommet - noe som fører til at de lider seg igjennom iskalde dager og netter. Kort tid etterpå gir han Joy beskjeden om at han har mistet jobben - han har ikke lengre råd til å "forsørge" de med strøm og mat. Da begynner tankene å snurre hos Joy.. Og hva som skjer videre? Det vil jeg ikke si, men lov meg at du snurrer denne filmen. Den er virkelig helt magisk! Vi leide den via iTunes, men jeg vet også at den finnes på viaplay. Denne dere altså bare se

Brie Larson and Jacob Tremblay star in "Room." (Ruth Hurl/Element Pictures)

HELG SLIK DEN SKAL VÆRE

Det ble en sen fredagskveld hos Susanne i går, vi koste oss i sofakroken med joggedress og film. Når man kommer seg sent i seng, er det deilig at det er lørdag dagen etterpå - noe som betyr tid for å sove til man våkner av seg selv. Tusle opp av senga, dagens første kopp med kaffe, Modern Family på skjermen og eggepanne i ovnen. I dag bakte jeg eggene med en deilig olivenolje, gressløk, salt og pepper - før jeg la over en seng av avokado og røkelaks når de var ferdig stekt. Mmm!


I LOVE DAYS WHEN MY ONLY
PROBLEM IS TEA OR COFFEEGOOD MORNING

Nå skal jeg se ferdig en episode til her hjemme, før jeg må våge meg ut i kulda. Altså, det er så kaldt her og det blåser så at hele leiligheten seriøst rister! Haha.. Så jeg får surre meg inn i skjerf og lue, fordi jeg har litt ting jeg må ordne. Veggfeste til tv-en, bytting av lamper og slike småting. Og så må jeg en liten tur innom butikken også! I kveld blir det nemlig kokkelering og hygge hjemme hos Celina, og jeg har fått oppdraget med å handle inn til oss. Iiih, dette blir en fin dag! Hva står på planen din?

DET BLIR SÅ FINT

Jeg er i gang med nye prosjekter her hjemme, og gleder meg så innmari til å vise dere alt! Det irriterer meg litt at jeg viste frem leiligheten til dere hakket for tidlig, da ting bare var halvferdig. Både stue, gang, gjesterom, mitt soverom og bad er i gang med å få seg en real makeover - og resultatet kommer til å bli helt rått. Fytti, klyp meg i armen sier jeg bare! I tillegg venter jeg en stor levering fra Hay og Muuto, for vet dere hva? Nå skal tidenes hjemmekontor komme på plass! Jeg klør i fingrene etter å vise dere alt, men leiligheten er ikke ferdigstilt før rundt uke 44 - så jeg må smøre meg med tålmodighet en liten stund til :-) Jeg gleder meg til å gjøre det mer personlig her, få inn masse grønne planter, deilige farger og bare skape et skikkelig coolt og lunt hjem.I forbindelse med at det skal bli kontor her i leiligheten nå, har jeg lurt veldig på å kjøpe meg en iMac. Eneste som gjør at jeg enda er i tenkefasen på nettopp det, er rett og slett at det er typisk meg at jeg likevel ender opp med å bruke macbooken. Laptopen er liksom den jeg har brukt i flere år nå, så hvis jeg likevel ender opp med å bruke den, så blir det jo bare dumt. Er det noen av dere som har erfaringer her, og vil dere heller anbefale en iMac? Kom gjerne med tips og egne erfaringer.

God helg fra meg og Miloen

AUTUMN WALLtiger of sweeden genser - zara vest - bikbok jeans - louis vuitton veske - michael kors klokke - bianco sko

Hvor fin er ikke denne magiske høstveggen bak meg her? Helt nydelig, og enda finere i virkeligheten! Ingen tvil om at jeg har funnet meg en ny favorittplass å ta bilder i tiden fremover :-) Det er så fint ute nå at det er rett og slett en fryd, så man må bare nyte mens man kan! Jeg ville egentlig åpne dagens første innlegg med å si tusen takk for alle fine ord jeg fikk av dere i går, alle de fine tilbakemeldingene varmer virkelig hjertet mitt! Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen - jeg er evig takknemlig for å ha en oppegående og flott gjeng som dere til lesere Verdens heldigste, faktisk!

SLIK FÅR DU BUKETTEN TIL Å VARE

De siste rosene jeg hadde i leiligheten, varte faktisk i over tre uker. Det er virkelig det lengste jeg har opplevd at en bukett står! Dere husker kanskje den fantastisk fine rosebuketten jeg fikk til bursdagen min? Den bestemte jeg meg for å ta ekstra godt vare på, og jeg tok den faktisk nettopp ut av leiligheten. Etter mange år som flittig blomsterkjøper, har jeg noen tips på lur til hvordan du kan få bukettene til å stå ekstra lenge. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har grønne fingre, det føles som at alt av planter kreperer så fort de har kommet inn i leiligheten min... Haha! Men roser? Det har blitt min greie!

HOW TO MAKE CUT FLOWERS LAST LONGER

Før jeg setter rosene mine i vann, fjerner jeg alltid alle blader fra stilken - og passer på at ingen blader kommer i vannet. Blader råtner nemlig fort i vann, og bakteriene som kommer av nettopp dette, tetter igjen stilken.

Fikk du ikke næringspose når du kjøpte blomsterbuketten? Da kan du raskt lage en selv! Alt du trenger er en teskje sitronsaft og en teskje sukker, som du blander ut i vann.

Snitt stilken fra rosene på skrå, slik at de tar opp mest mulig vann.

Det er en kjent sak at roser trives best ute, og lever lengre hvis de står kjølig. Det er ikke alltid jeg husker på det, men jeg prøver å være flink til å sette rosene ut på ballkongen om natta. Altså, det funker helt gull! Jeg tuller ikke når jeg sier at rosene lever dobbelt så lenge hvis du husker på å gjøre dette.

Dør en av blomstene i buketten, fjern den. Slik forhindrer du at bakteriene sprer seg til de andre rosene.

Om du føler at rosene dine begynner å bli slappe, så kan du gjerne snitte de på nytt og tilsette nytt vann. Ha gjerne også litt salt i vannet, da drikker blomstene enda mer og blir fort freshe igjen.

Når blomsterbuketten din til slutt takker for seg og du skal dra for å kjøpe deg ny - vask vasen skikkelig. Her kan du gjerne bruke zalo og glovarmt vann, og la blandingen stå i en liten halvtime før du skyller ut. Slik fjerner du alle bakterier helt. Og voila, vasen din er ren og klar for en ny, fin bukett!

JEG VIL BARE VÆRE VANLIG

Eller, hva er egentlig vanlig? Det jeg mener er at jeg bare vil ha et normalt liv, så langt det lar seg gjøre med jobben min og et levebrød som sannsynligvis alltid vil skille seg litt ut. Noe av det jeg får høre mest av folk rundt meg, er hvorfor jeg ikke utnytter situasjonen jeg er i enda mer. Hvorfor reiser du ikke mer, du kan jo bare ta jobben med deg? Hvorfor flyttet du ikke til utlandet? Hvorfor ditt, hvorfor datt. Nei, hvorfor gjør jeg ikke det? Det er jo så enkelt som at jeg lever livet mitt på den måten jeg liker. Det er rart med det, men jeg føler jeg har vokst så innmari opp - kanskje spesielt de to siste årene. Funnet meg selv, og er helt trygg på hva jeg ønsker. For ja, jeg kunne pakket ryggsekken (kofferten, who am I kidding..) allerede i dag og blitt ei litta worldtraveler. Men er det det jeg vil? Nei. Da hadde jeg selvfølgelig gjort det.

Du kommer aldri til å se meg flyvende rundt på superfancy eventer i Oslo to dager i uka sammen med den selvutnevnte fiffen, vaske champagne hver eneste lørdagskveld eller prøve å være noe jeg ikke er sammen med folk jeg ikke kjenner - det er bare ikke meg. Slike ting er virkelig det siste som gir meg noe. Det jeg vil med livet mitt, vil jeg tro det er det de fleste vil. Jeg vil bare ha det fint, sammen med de jeg bryr meg om. Uansett hvor klisje det for enkelte tydeligvis høres ut. For hvorfor gjør jeg ikke noe mer, og "unytter jobbsituasjonen min til det maksimale"? Fordi jeg ikke ønsker å utnytte situasjonen jeg er i nå så til de grader at jeg kanskje går på en smell om ti år. Jeg vil bare være meg selv, tenke litt smart og ikke glemme hvor jeg kommer fra. Jeg vil heller jobbe normale arbeidsdager her hjemme, og ha tid til å være sammen med venner og familie noen kvelder i uka - enn å sitte i LA alene, kun med fancy bekjentskaper, uten folkene mine rundt meg. Jeg vil heller føle meg heldig som kan ta meg en ferietur når jeg føler for det, noen ganger i året - uten å nødvendigvis flytte ned dit jeg reiser. Hvorfor skal man alltid gå til det ekstreme, og gjøre det som liksom blir sett på som så innmari kult? Jeg driter i hva som blir sett på som yolo og kult hos alle andre, jeg gjør det jeg vil - og tydeligvis funker det jo bra. Jeg har heller valgt å investere i ting som aksjer, pensjonssparing og leilighet, i stedet for å legge alle pengene mine i reising og jetting. Det høres kanskje kjedelig ut nå, men det kommer en dag i morgen også og forhåpentligvis lever jeg fortsatt om 15 år. Da har jeg sannsynligvis min egen lille familie og kanskje barn, som jeg gjerne vil kunne ta best mulig vare på og ha muligheten til å kunne hjelpe med å skape en fin fremtid også for de.

Nei, jeg vil bare være litt som alle andre jeg. Utrolig nok! Hadde du spurt meg som en utagerende 16-åring, stormannsgal 18-åring eller en rastløs 20-åring, ville svaret vært noe helt annet. Det som gjør meg glad nå, er å vite at jeg tar vare på situasjonen jeg er i, uten å pushe alt så himla mye. For hvor kult er det egentlig å drikke drinker i Dubai, shoppe bekymringsløst i New York eller hoppe strikk på Bali - hvis de du egentlig bryr deg om, sitter hjemme? Da vil jeg heller spise saltbiff med Wulffen på Græænca ett par ganger i året, reise til USA med familien i ett par uker og ha jenteturer når sjansen bryr seg for oss alle. Fordi, når alt kommer til alt, så er det slike ting som gjør meg glad. Og det er vel hele poenget med livet, er det ikke? Finne sin greie, og bare ha det så fint som man kan. I mine øyne er det i hvert fall det

DET KAN IKKE SKJE

God onsdagskveld, dere 

I dag er bare en sånn dag hvor ingenting har gått etter planen, og jeg har hatt lyst til å ligge inne i mørket hele dagen. Men det har vi ikke tid til vettu! Sånt får jeg gjøre i mitt neste liv, eller - hvem er det jeg prøver å lure nå med å leke kul? Jeg mener selvfølgelig førstkommende søndag. HEHE! Den godeste Knollen kom for å hjelpe meg med litt smånips etter han var ferdig på jobben sin - han har nemlig begynt som elektrikerlærling. Om jeg er stolt av han? Ja! Og om jeg får dårlig samvittighet når jeg ser hvor mye han hater å jobbe for meg etterpå? Yep! Stakkaren spurte meg om vi kunne ha en medarbeidersamtale snart (lol...), men jeg bare blåste det av banen - jeg er jo livredd for at knollebollen skal bli for opptatt som elektriker og derfor si opp ekstrajobben sin hvor han hjelper storesøster. Det kan bare ikke skje! Hva skal jeg gjøre da, og hvem skal jeg tvinge med på videoblogg da, liksom? Når jeg tenker meg om hadde jeg hatt hakket bedre økonomi hvis jeg sluttet med sistnevnte.... Kremt! Vi fikk uansett knipset bilder av dagens antrekk, og jeg har flere bilder av det på lur - men akkurat nå er dette alt jeg rekker å vise. Nå skal jeg bruke kvelden sammen med Celina, og det gleder jeg meg masse til :-) Stor klem til dere alle!

BALLOON TIME

MY FAVE BALLOON BOUQUET

Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at hver eneste gang jeg har heliumballonger på bilder, raser det inn spørsmål fra dere lesere om hvor i alle dager jeg har fått tak i helium. Så når jeg hadde bursdag knipset jeg like godt noen bilder til dere, jeg har bare glemt å vise de frem før nå :-) Jeg er over gjennomsnittet glad i ballonger, og fyller opp en stor bukett hver gang annledningen byr seg. Har noen i vennegjengen bursdag, da kan du være 100% sikker på at Andersen kommer dansende med hakket for mange ballonger hengende etter seg... Haha! Det er jo umulig å ikke bli i godt humør av ballonger, og ikke minst så er jeg jo veldig fan av å gjøre det litt ekstra ut av slike anledninger.NOBODY CAN BE UNCHEERED WITH A BALLOON

Tidligere har jeg bare droppet innom forskjellige restauranter som har helium, og spurt pent om de kan fylle for meg. Men i sommer fant jeg plutselig ut av at jeg faktisk kunne kjøpe heliumtank selv, så siden jeg har gjort det :-) Det er helt supert, da slipper jeg løpe nedover gatene med disse hengende etter meg og bli stoppet av ballongglade barn som spør om å få og deretter begynner å grine når jeg sier jeg må ha alle ballongene selv... Haha, gjerringknarken! Uansett, disse heliumtankene kan kjøpes hos Nille, og det koster rundt 450 kroner for en tank. Den varer til cirka 20 ballonger, og er perfekt å ha stående nede i boden slik at du er klar med helium når anledningen skulle by deg. Det er ingen som ikke digger heliumballonger, sant?! Yay!

BANKING DETOX 3

i samarbeid med Nordea

Det å gå en hel uke med følelsen av å være tidenes gjerringknark, det var litt småkleint ass. Om det er kult å stadig måtte løpe hjem fra butikken for å hente enda litt småpenger, legge fra seg varer fordi man ikke har "råd", fylle full tank på bilen og innse at man kun har en femtilapp i lomma? Nei. Jeg prøvde å forklare første dagen at jeg var med på en utfordring som handlet om å droppe bankkort, men blikket hun bak kassa ga meg fikk meg til å innse at jeg like godt kunne klappe munnen min igjen. Du er bare gjerrig, ikke lyv! Haha.. Det er ingen tvil om at vi er heldige som har banktjenester såpass lett tilgjengelig, og hvis man bare husker på å behandle disse tjenestene og bankkortet vårt med respekt og omhu - så er det uten tvil en veldig fin greie! Og ikke minst, så er det utrolig lettvint. I 2016 går jeg sjeldent med kontanter på meg, og jeg er ganske sikker på at jeg ikke er den eneste :-) Håper dere liker den siste filmen min, og tusen takk til Nordea for en supergøy og annerledes utfordring ♥ 

JEG DIGGER BRIDGET JONES

Er det en person jeg gjerne skulle hatt som venninne, så må det være Bridget Jones! Sånn cirka en måned etter alle andre, fikk jeg endelig makket meg til å se den nye kinofilmen hennes. Yayy! Jeg dro sammen med Maren og Nina i går, mine to fine bestevenninner som heller ikke hadde sett den. Dere kan tro det ble både latter og tårer i salen, hjelpes så utrolig gøy den filmen var! Bridget Jones er seriøst en av de kuleste damene jeg vet om, jeg nekter liksom å innse at hun egentlig ikke finnes på ekte. For jovisst gjør hun det - jeg skal finne henne og bli bestis med henne! Er bombesikker på at vi hadde hatt det så sykt gøy sammen! Nå har jeg jo så lyst å snakke i vei om filmen, men av frykt for at ikke alle leserne mine har sett den enda, skal jeg for en gangs skyld lukke brødsmella mi igjen ;-) Men om du ikke har sett den enda så må du absolutt gjøre det altså, den var så morsom, cool og gøy. Skikkelig goodfeeling, og en sånn type film jeg faktisk tenker at jeg lett kunne sett på vors med jentene for å komme i enda bedre humør. Og hvor mange filmer er det man kan si det om? Ikke mange... Haha!

Ønsker deg en fin start på tirsdagen! Nå skal jeg fortsette med arbeidsdagen min, før det blir maling og ordnings i leiligheten senere. Jeg er i gang med litt nytt her inne, og gleder meg til å vise dere når alt er ferdig ♥ 
vero moda genser & bukse / bianco sko

52 DAGER UTEN SUKKER

Yes, nå er jeg i gang med et sporty veddemål jeg har null planer om å tape! Jeg og bestevenninna mi Nina, har bestemt oss for å holde oss helt unna søtsaker frem til 1.desember. Det vil si - ingen godis, ingen chips og ingen bakst i de kommende ukene. Dette er et veddemål, og den av oss som sprekker - må gi hverandre en gave til en verdi av minst tusen kroner. Haha! Hva enn det er som motiverer deg sier jeg bare ;-) Det er liten tvil om at jeg har utrolig godt av dette, det har blitt mye sjokoladeknekk til hjemmekontoret den siste tiden og bollespising i helgene. Men nå er det altså stopp, og vet du hva? Jeg gleder meg faktisk!

NO MORE SUGAR UNTIL CHRISTMAS52 DAGER UTEN SUKKER

Det er 52 dager frem til første desember, så dette burde jeg klare helt fint. Jeg tenker jeg kommer til å ha en sykt digg følelse når julen faktisk er her, og jeg kan spise masse julebakst og julegodteri med god savmittighet.... HAHA! Om noen av dere blogglesere vil slenge dere med på denne utfordringen vår, så må dere mer enn gjerne det! Men la meg bare si, bloggen kommer ikke til å bli sånn veldig påvirket av dette - jeg kommer fortsatt til å dele oppskrifter på ting som inneholder sukker og slike ting. Forskjellen er bare at jeg ikke skal spise det selv ;-) Yay! En liten regel til som vi har, er at en dag i uka har vi lov til å spise is av noe slag - hvis vi skulle få veldig lyst på. Og hvis det er bursdagsfeiring, har vi selvfølgelig lovt til å spise sammen med de andre. Men ellers? No mercy! Sleng deg med på mitt lille sukkerstopp du også om du vil? Jeg er supergira!

DAGENS LUNSJ

SUNT, GODT OG METTENDEMMM ..

En god gammeldags brødskive har blitt en stor favoritt her hos meg! Jeg kjøper alltid inn et ferskt grovbrød på mandager, og har det liggende gjennom hele uka. Når det begynner å bli tørt? Da tar jeg det bare i brødristeren! Når det kommer til brød så velger jeg helt enkelt det som er høyest på grovhetsskalaen på butikken - som regel blir det bygdebrødet. Nå om dagen har jeg helt hangup på smashed avokado toast, med en liten tvist. Først legger jeg et lag avokado, så kutter jeg opp en stor tomat og deretter speilegg - før jeg topper med masse salt og pepper. Det er så godt! Den siste tiden har jeg begynt å kun kjøpe økologiske grønnsaker, og det må dere seriøst prøve ut. Det er jo så mye bedre! Spesielt tomat og agurk merker jeg utrolig stor forskjell på. Jeg syns begge deler er så mye friskere og bedre! Maten smaker generelt sett mye mer, og kanskje viktigst av alt så slipper jeg rester av sprøytemidler. Sistnevnte blir jeg helt dårlig av tanken på, usj..

Denne lunsjskiven burde du prøve ut! Sunt og godt, samt at du holder deg mett lenge

UKEN SOM GIKK

UKENS HUMØR

Forrige uke var jeg altså så vanvittig slapp og trøtt! Har et bittelite håp om at dette er noe som går, og at det ikke bare er meg? Håper i hvert fall ikke det... Haha! Eneste som frister når kvelden kommer er å kose meg hjemme og bare slappe av. Jeg har faktisk avlyst flere kvelder med venner også, rett og slett fordi jeg bare har lyst å være i mitt eget selskap. Tror jeg koser meg for mye alene, ass! Spesielt etter jeg kunne ta peisen i bruk. Ikke bra dette her assa! Skal tvinge meg selv til å være litt sosial denne uken tror jeg, det er jo så kjekt når man først kommer seg ut ;-) Hilsen Kristina 53 år....

UKENS SERIE

Nå er jeg ferdig med sesong tre av Hart Of Dixie, og er helt fra meg fordi jeg ikke finner sesong fire. Altså, hallo - jeg trenger å vite hva som skjer med Dr Zoe Hart og boysa! Når dette er det som er mitt største problem om dagen, så kan jeg vel konkludere med at jeg egentlig har det ganske så fint ;-) Haha! Men, til poenget. Jeg trenger ny serie jeg kan følge med på! Har du noen gode serietips til en som egentlig har sett alt, så må du gjerne dele!UKENS TRENING

Forrige ukes trening var altså så innmari bra, syv økter ble det totalt og jeg hadde jaggu meg mer energi til å knalle til med ei litta bonusøkt også sånn på tampen av søndagskvelden. NEIDA! Det ble faktisk ikke en eneste treningsøkt på meg, trøtt og umotivert som jeg er. Det irriterer meg ganske mye, fordi jeg vet jo hvor glad jeg blir av trening - faktisk tror jeg at jeg blir sånn halvdeprimert når jeg går for lenge uten. Så denne uken, da skal jeg få brukt denne kroppen til noe fornuftig altså. Lover! Blir jo sliten av å bare gå til postkassa som er to etasjer under leiligheten min, så da er det vel på tide å gjøre litt tiltak.

UKENS GLEDE

At det endelig er kaldt nok ute til at jeg kan fyre i peisen min.... Haha! Familien mener jeg er tidenes egoist som tenker slik, men det kan jeg fint leve med ;-) Peis er livet, og jeg fyrer så mye her at jeg er sikker på at jeg holder hele nabolaget varmt.

UKENS KVALITETSTID

På onsdag hadde jeg en superfin date med min kjære Ninus! Utrolig nok var det varmt til at vi kunne sitte ute, så vi koste oss i timesvis med snikksnakk og god middag. Rosemarinert kylling med grønnsaker og saltbakte poteter. Helt fantastisk godt!
UKENS LÅTER

The Script - The Man Who Can't Be Moved
Bruno Mars - 24K Magic
Ariana Grande - Side To Side

UKENS KLEINE

Okei, på mandag tror jeg seriøst at jeg sprengte min egen kleinhetsskala. Jeg satt på hotellrommet i Oslo, koste meg så sjukt i senga mi og hørte på Lene Marlin sine gamle sanger. Plutselig begynte kanskje du behøver noen å spille, en sang som bringer tilbake så utrolig mye minner i meg. Så jeg ble selvfølgelig maks overivrig, og sang for full hals absolutt hele sangen (dessverre for meg kan jeg absolutt hele lyricsen, de sitter seriøst som klister i hjernen min...). Og hva hører jeg etter 3 minutter og 29 sekunder inni konserten min? Housekeeping som står i gangen på hotellrommet mitt, og roper hello should i clean your room or not. Og utifra tonefallet hennes, må hun ha stått der akkurat lenge nok til å få med seg mitt lille show og gauling om at kanskje du behøver noooooeeeen som trenger deeeeeg. HEHE, fader altså - jeg ble så brydd og flau over meg selv at jeg bare ville synke ned i jorda. Det tar på å ha en drøm om å være sangstjerne, ass ;-)

UKENS CRAVINGS

Kanelbolle.... Mmmm! Beste som finnes.

Fathers & Daughters

Denne søndagen koser jeg meg skikkelig med fyr i peisen og film. Jeg tenkte jeg ville svippe innom for å gi dere et lite tips om en film som er god nok til at jeg har sett den to ganger. Jeg så den første gang for flere uker siden, men bestemte meg for å se den på nytt igjen i dag. Den er altså så innmari bra! Dette er en sånn type film som man ikke glemmer etter at man har sett den, men den får faktisk hodet til å tenke litt på hva livet egentlig handler om. Og det liker jeg!FATHERS & DAUGHTERS

Fathers & Daughters handler om Jake Davis, en suksessfull og velkjent romanforfatter som må oppdra sin lille datter Katie på egenhånd. Han mistet sin kjære kone i en tragisk veiulykke, og siden den gang har han kjempet en tapper kamp for å holde på den han elsker mest - sin skjønne datter. Men søsteren til hans avdøde kone vil ha det annerledes, og setter i gang en bitter kamp for å få omsorgsretten for Katie. Hun mener Jake, som har slitt med epileptiske anfall og etter en lang periode på sykehus nærmest er blakk - ikke er i stand til å ta vare på Katie. En hjerteskjærende kamp om den lille jenta som elsker pappaen sin over alt på jord er i gang, og den koster både tårer, penger og liv.....

Denne filmen er altså så bra! Den treffer meg rett i hjertet, og mye av grunnen er fordi man får se skillet mellom fattig og rik så alt for sterkt i denne handlingen. Jeg blir helt dårlig av å se pengesterke mennesker kjøre over de som ikke er like heldige økonomisk, og selv om jeg vet at dette bare er en film - trilte tårene begge gangene jeg så denne. Amanda Seyfried og Russel Crowe har forresten hovedrollene, og de gjør en så fantastisk god jobb begge to! Fathers & Daugheters er bare så fin og rørende, anbefales virkelig hvis du vil ha deg en god film å kose deg med denne søndagskvelden


ÅRETS FØRSTE HØSTTUR


Det er tid for høsttur, og det er jeg så glad for! Jeg har i flere uker nå hatt lyst til å pakke tursekken og dra avgårde for en skikkelig langtur, men det har liksom ikke passet før nå. Men i går passet det endelig, og det er jeg så glad for! Jeg ringte til Mommo for å spørre om hun ikke ville være med, og jammen ville hun det! Min skjønne fetter ble også med, og sammen fikk vi en helt nydelig tur i friskt vær. Planen var å gå opp til et sted som heter Moseidvarden, men når vi var kommet langt over halvveis ble vi plutselig stoppet og fikk beskjed om at vi var på vei inn i feltet hvor elgejakten holdt på. What a bummer! Da måtte vi bare snu og ture nedover igjen, før vi fant et fint sted vi koste oss med hjemmebakte boller og kakao. For en deilig lørdag!


Jeg er evig takknemlig for å ha en såpass sprek Mommo, tenk at ei dame på 73 år kan legge bak seg nesten ei mil på skogstur uten problemer og fortsatt være fullstappet med mer energi? Den dama er så sprek at jeg er helt sikker på at hun kommer til å leve evig! Noe annet får hun faktisk ikke lov til, for et liv uten Mommo er ikke noe jeg klarer å tenke på en gang. Jeg er takknemlig for alle gode minner vi har sammen, enten det er i solsteiken på stranda i Cannes, på shopping i Barcelona eller på en herlig høsttur i hjembygda mi slik som dette. Hva enn vi gjør så koser vi oss, og det er jo akkurat sånn det bør være :-)Her våkner jeg opp pottetett i halsen, og føler meg på skikkelig vei til å bli syk.... Er det mulig! Etter gårsdagens tur merket jeg plutselig at jeg ikke var helt i form, jeg fikk skikkelig frosten i meg og avlyste kveldens planer for å holde meg under dyna. Det er jo så kaldt ute nå, så for å være på den sikre siden hadde jeg på meg to lag ull, strikkegenser, skjerf og boblejakke. Så hvordan jeg ikke kan ha kledd meg godt nok, det skjønner jeg faktisk ikke? Haha! Håper en slappesøndag på sofaen med masse te og honning kan gjøre susen, for jeg har verken tid eller lyst til å bli syk nå. Hva er planene dine for dagen?

MY FRIDAY NIGHT

Det er alltid en god og deilig følelse når fredagen kommer. Er du ikke enig? Det er akkurat som skuldrene senkes ett par hakk, og man blir litt mer avslappet. Slik er det i hvert fall for meg, selv om det ikke er stor forskjell på hverdag og helg - så elsker jeg likevel helgefølelsen. På fredager liker jeg alltid å kose meg sånn skikkelig, og en kjær hjemmekveld sier jeg aldri neitakk til.


CUDDLING UP BY THE FIREPLACE


MY FAV SNACK THESE DAYS

SERRANO AND CHILI PIZZA

Noen snapshots fra fredagskvelden min, blir varm i hjertet av å se disse bildene jeg. Joggedress, pizza og gullrekka stod på planen sammen med Hilde, og vi koste oss en haug. Håper helgen din er fin

BANKING DETOX 2

i samarbeid med Nordea

Yes, da var det på tide å dele en ny video fra min lille banking detox! Denne gangen hadde jeg med meg Knollen på fotoshoot, og når jeg plutselig satt igjen med 20 kroner for resten av dagen og han nektet å låne meg penger - da kan dere tro det var en hissig Kristina som til slutt klikket totalt.... HAHA! Livet uten bankkort er ikke til å spøke med ass, spesielt ikke når man har en lillebror som vil alt annet enn å hjelpe deg når du er lei og sulten på pølse ;-)

TO GODE NYHETER

God fredagsmorgen, dere! Jeg tenkte å dele to gode nyheter med dere i dag ;-) Den ene er at litt senere i dag, kommer det endelig ut ny video - og gjett hvem som er med? Knollen! Da får dere faktisk se meg litt sur og lav på blodsukkeret, og dere kan jo bare tenke hvem det er som utnytter situasjonen til det absolutt fulleste... Haha! Den andre er egentlig ikke en nyhet, men likevel - det er HELG! Jeg kunne ikke vært mer glad for nettopp det, jeg har mange fine planer for de kommende dagene! Men så gleder meg også litt til å få helgen overstått, jeg vil nemlig bare ha mandag - slik at jeg kan få begynt med trening og sunne vaner igjen! Dere vet jo hvordan jeg er, sånt begynner man ikke med på en fredag - da lenker jeg meg heller fast til sofaen med en donut i munnen ass. Jeg mener mandager ble skapt for en frisk og ny start! I tillegg har jeg også fått en utfordring jeg skal dele med dere, og som jeg tenker muligens mange vil ha lyst å henge seg med på ;-) Hoho!

Følg meg gjerne på snap gjenom dagene for å se mer uhøytidlige bilder, morsomme filmer og generelt upynta updates fra hverdagen min. Jeg heter ladyyyka på snappichat
GLEDER MEG EKSTRA MYE

Altså, jeg våkner opp hver eneste morgen for tiden og tror det er desember, jeg! Er det bare meg som er helt ute på tur eller? Gleder meg så sjukt til jul at det holder seriøst på å bikke for meg! Spesielt etter at jeg endelig fikk dreisen på peisen og starter morgenen med knitring og varme fra den - så føler jeg meg som et barn på julaften hver dag. Når til og med kakemennene har kommet på butikkene her på sørlandet, da er det liksom ikke til å unngå at jeg begynner å glede meg. Jul er jo den fineste tiden i året, og i år gleder jeg meg ekstra mye til denne tiden, sannsynligvis fordi det er stas med ny leilighet. Har sagt til alle at jeg skal ha det største juletreet i by'n, så vi får håpe jeg ikke har skrytt på meg for mye... Haha!

Ellers må jeg jo ønske dere god morgen, godtfolk! Hvordan har dere det? Her er alt fint, selv om jeg virkelig er i trøttemodus om dagen. Jeg kjenner skikkelig på lengselen etter å hoppe på et fly til varmere strøk, men det ser ut til at må utsettes til i slutten av året.. Kanskje det er høstmodusen som har begynt å snike seg inn? Ikke vet jeg, men det er uvant å våkne opp trøtt som en strømpe og bare ville sove lengre. Jeg fyker jo til vanlig opp av senga raskere enn en rakett ;-) Men, i dag blir heldigvis nok en fin dag! Nå skal jeg få unnagjort litt kontorarbeid, så skal dagen brukes på eldresenteret og så kommer siste rest familien for å feire bursdagen min sånn litt på etterskudd. Håper du får en fin torsdag, så sees vi igjen senereTING JEG VIL GJØRE I OKTOBER

DRA PÅ FINE FJELLTURER

Oktober er i mine øyne en av de fineste månedene vi har! Så det er ingen tvil om at jeg vil komme meg masse ut denne måneden, rett og slett ha en skikkelig friskus høst. Turer i fjell og skog er virkelig noe av det beste jeg vet, og når den friske høstluften er her i tillegg - da kan det virkelig ikke bli bedre!

FYRE MASSE I PEISEN

Peis har jeg drømt om siden jeg kjøpte min første leilighet, og endelig har jeg fått en! Jeg må bare lære meg å fyre ordentlig før det blir så koselig som jeg vet det vil bli, haha! I går prøvde vi å fyre i peisen her for første gang, men idyllen jeg hadde gledet meg til ble byttet ut med røkelagt leilighet og to brannalarmer som ulte ørene våre i stykker. Au!

KJØPE MEG EN GOD VINTERJAKKE

Denne måneden skal jeg uten tvil investere i en god og skikkelig varm vinterjakke, som jeg kan ha i mange sesonger i tiden fremover. Gleder meg allerede til å pakke meg inn i myke parkaser og lange kåper. Ah, denne tiden er så deilig!

HA EN OFFLINE-HELG

Jeg ønsker meg så mye en helg hvor jeg logger helt av. Slår av laptopen og mobiltelefonen når klokken bikker 17.00 på en fredag, og bare tar totalt fri hele helgen og frem til mandagen. Om det kommer til å skje? Heller noe uklart.. Haha! Jeg tviler, det er det verste av alt. Tingen er at jeg blir mer stresset av å ha fri enn å ikke ha fri - så jeg vet ikke helt hvor lett det blir. Vi får se, det er uansett ingen tvil om at det sikkert hadde gjort meg godt.

DRA PÅ BRIDGET JONES

Ja, jeg er sikkert en av de få som ikke har sett den nye Bridget Jones enda... Haha! Men jeg har rett og slett ikke hatt tid til å gjøre det før nå. Planen er å dra sammen med Maren og Nina en av de nærmeste dagene - som vi gleder oss til latterkramper med Bridget på skjermen! Altså, dama er jo dritkul.BAKE EPLEPAI

Varm eplepai rett fra ovnen med vaniljeis over? Det hører virkelig høsten med! Håper jeg kan trylle frem en skikkelig digg oppskrift, som jeg selvfølgelig skal dele med dere også. Mmm!

BRUKE TIDEN PÅ ELDRESENTERET GODT

Jeg koser meg veldig på torsdagene når jeg er på eldresenteret, og vil fortsette med å bruke tiden min riktig når jeg er der. Forrige gang jeg var der tok jeg med meg han ene gamle vennen min på epleslang. Hoppet over gjerdet, stjal med meg to epler og løp tilbake igjen - mens jeg hørte at han lo seg ihjel fra rullestolen hvor han hadde full utsikt til epletreet. Når du etterpå får høre at det er det gøyeste han har fått være med på de siste to årene, da blir du glad i hjertet skal jeg love deg!

BLI FERDIG MED LEILIGHETEN

Denne måneden må jeg bli ferdig med leiligheten og alt som gjenstår. Om rett under to uker får jeg besøk av et boligmagasin som skal shoote bilder av leiligheten, noe som egentlig er fint - da var jeg en deadline jeg må forholde meg til. Jeg mener, alle vil jo at hjemmet sitt skal se best mulig ut når det skal vises frem? Haha! Etter hva jeg vet skal det filmes også her inne, noe som igjen betyr at det blir en liten housetour - noe flere av dere har etterspurt. Yay!

TA EN TUR PÅ SPA

I løpet av måneden skal jeg ha meg en tur på spa. Aller helst en weekend getaway på et resort, men vi får se om det lar seg gjennomføre. En massasje skal jeg i hvert fall få til, ryggen min trenger det sårt. Ah!

LESE EN BOK

I oktober håper jeg at jeg klarer å senke skuldrene, og bare finne litt mer roen i kroppen. Jeg har planer om å kjøpe meg en bok jeg kan kose meg med, og selvfølgelig bli ferdig med også.... Kremt! Jeg elsker å lese, det er bare så sjeldent tiden strekker til eller at tv-serier frister mest. Men nå skal jeg altså finne meg en god bok, lese masse og slappe skikkelig av.

THE CLASSIC BLACK

annonse

Har dere sett den nye klokken til Daniel Wellington eller? Jeg er helt obsessed med den! Dere som leser bloggen min vet jo at jeg virkelig digger den klassiske all black-looken, så når denne klokken er nettopp heltsort - ja da blir jeg helt i ekstase! Den passer perfekt til alle antrekkene mine, og jeg tror aldri før at jeg har fått såpass mange spørsmål fra venninner og ukjente jeg har møtt på gata om hvor den fine klokken min er fra. Og det kan jeg endelig fortelle dere om nå!DANIEL WELLINGTON CLASSIC BLACK

Daniel Wellington har nå sluppet en ny klokkekolleksjon, kalt classic black. Dette må være min store favoritt fra DW sitt merke, og jeg vet hva jeg snakker om - da jeg har absolutt alle jentemodellene i klokkene fra før... Haha! Men denne i helsort falt jeg altså veldig for :-) Den skiller seg ut og er litt edgy - noe jeg liker skikkelig godt. Og ikke minst er den perfekt i tiden fremover - da jeg uten tvil blir å gå i mye skinnjakker, kåper, skjerf og kule boots nå som det er høst og snart vinter.


THE CLASSIC BLACK

Klokken slippes ikke før 10.oktober for alle, men nå kan du være en av de første i verden som får muligheten til å kjøpe den nye Classic-klokken. Ta turen innom Danielwellington.com, bruk tilgangskoden KRISTINA og få i tillegg 15% rabatt. Koden ikke bare på classic-klokken, men på absolutt alle modellene til DW. Og du? Den gir deg VIP-tilgang til den nye klokken nå i fem dager, men etter det og ut hele oktober får du fortsatt 15% rabatt på alle klokkene ved bruk av koden min


LØPEGLEDE OG LØPELÅTER

Den siste tiden har jeg blitt skikkelig glad i å jogge! Og i dag kom jeg meg utrolig nok ut på en ny tur, til tross for at formen ikke er sånn superbra. Denne tirsdagen løp jeg ute i skogen, nede ved havet og videre over fjellene - litt av alt! Og ja, det var faktisk skikkelig deilig! Vanligvis er det som regel inne på mølla jeg løper, da jeg liker godt å drive med intervaller. Perfekt for meg som er verdens mest utålmodige menneske, samt at jeg liker treningen min rask og brutal. Haha! Av intervaller får man økt utholdenhet, mer kraft og utholdenhet - samt mer moro på trening. Det syns i hvert fall jeg!

RUN FOR A GOOD CAUSE: YOURSELF

I dag prøvde jeg meg på å løpe intervaller utendørs, og selv om jeg syns det var litt kronglete med tiden da jeg ikke hadde på meg pulsklokke, fungerte det faktisk fint likevel! Jeg hadde en nydelig tur i fine turløyper, og selv om det ikke ble ikke mer enn fem drag med 30 x 30 intervaller - så jeg sier meg fornøyd med tanke på formen min ;-) Haha! Her varmet jeg opp i 15 minutter med powerwalk, før jeg begynner intervalltreningen. Da løper så fort jeg klarer i 30 sekunder, spaserer rolig i 30 sekunder og gjentar denne prosessen fem ganger. Gjør jeg dette inne på mølla, blir det litt annerledes! Da tar jeg ti runder, men forskjellen er at jeg hopper av på båndet og hviler med 30 sekunders pause før et nytt drag venter. Dette er mine absolutt favoritt intervaller! Og når jeg er ferdig, da går jeg i rask powerwalk i stigning så lenge jeg gidder - som regel blir det ikke mer enn fem eller ti minutt. Intervaller syns jeg faktisk er gøy, og denne 30/30 ordningen fungerer helt perfekt for meg!


MINE TOPP FEM LØPESANGER

Kanye West - Black Skinhead
DJ Khaled - All I Do Is Win
Kanthem - Wake Da Fuck Up
Jessie J - Wild
JayZ ft Linkin Park - Numb Encore

Tenkte jeg skulle dele mine fem favoritt løpelåter med dere til slutt! Og så vil jeg gjerne spørre, hva er dine favorittsanger du hører på mens du trener styrke eller tar deg en løpetur? Jeg har så lyst å fylle på med noe nytt og motiverende i spillelistene mine, så jeg blir superglad om du har noen favoritter på lager du også som kan deles her i kommentarfeltet 


HELT UTE AV MEG SELV

Da er jeg hjemme i Kristiansand igjen! Jeg var så trøtt i går at jeg på flyturen hjem våknet av meg selv i full panikk fordi jeg merket jeg hadde snorket og sovet med munnen på vidt gap... Da er man trøtt ass. Det har vært ei ganske hard helg, noe jeg vet jeg kommer til å betale for resten av disse ukedagene. Altså, er dere klar over hvor kjipt det er å bli så dårlig eller? Dette er hovedgrunnen til at jeg såpass sjeldent så mye som rører et glass vin - jeg blir jo helt ute av meg selv, blir hengende etter på jobb og det føles som jeg har innfluensa etter hvordan kroppen er. Det er helt ille! Håper jeg kan huske hvor klein jeg føler meg for resten av livet nå, slik at jeg ikke gjør dette igjen før neste år. Og da mener jeg tidligst neste år! Haha! Neida.. Eller jo! Au.

GOOD MORNING

Er det mange av dere som har høstferie nå eller? Etter hva jeg har forstått så er det jo det, og jeg håper dere koser dere MASSE  På planen min i dag står egentlig bare jobb (og kanskje en trening hvis et mirakel skulle skje..), før jeg i ettermiddag skal ut å spise på en av de beste restaurantene jeg vet om. Mmm, det gleder jeg meg til! Indisk på en helt vanlig tirsdag kan da umulig slå feil? Yay! Ser dere selvfølgelig igjen litt senere, enn så lenge må du ha en alle tiders dag!

JEG TAR EN BANKING DETOX

i samarbeid med Nordea

Som ung i dag kan det fort virke både unødvendig og kjedelig å bry seg om bank og finans. Men hvis du tar kontroll økonomien din i dag, vil det utgjøre en god forskjell for fremtiden din. Dette med sparing og økonomisk fornuft er så utrolig viktig! Men hvordan ville hverdagen din blitt påvirket dersom du ikke fikk bruke banktjenester? Denne uken skal jeg ta dere med på et superkult videoprosjekt jeg har gjort den siste tiden, for å bringe litt mer bevissthet rundt nettopp økonomi. Jeg gleder meg masse til å vise dere dette! Alt sammen går på video, og det vet jeg at dere liker godt :-) Nordea ga meg nemlig en utfordring, nemlig at jeg skulle ta meg en banking detox. Og hva går det ut på, lurer du kanskje på? Her skulle jeg vært totalt uten digitale banktjenester i en uke, rydde bort bankkortet mitt og kun ha kontanter. Hvordan det gikk? Det kan du se i videoen under, og samtidig snike til deg noen smarte økonomitips fra min kjære regnskapsfører. Snurr film!

KRISTINA TIPSER: BOOTS CLEANER

Etter vintersesongen i fjor, er det ingen tvil om at bootsene mine har fått gjennomgå. Men det betyr ikke at jeg kjøper alle skoene nye fordiom! Jeg tar vare på de jeg har, slik at de kan vare sesong etter sesong. I kveld tenkte jeg å dele et lite tips til dere, slik at du også kan finne frem fjordårets sko og trylle dem frem til å bli gode som nye. I hvert fall nesten ;-)

ET KJEKT LITE TIPS

Salt, regn og snø setter fort sine spor. Derfor vil jeg tipse om denne geniale saken jeg kjøper hos Bianco. Det er en såkalt combi cleaner, som kan brukes på alle typer sko. Jeg børster først skoene mine med en skobørste, før jeg sprayer inn cleanseren. Deretter tar jeg en myk klut, som jeg gnir inn med - slik at skoene blir helt fri for groms. Og voila - de blir seriøst superfine etter en runde med denne! Ikke er den dyr heller, jeg mener jeg betalte rett under hundrelappen for den. Ganske mye mer økonomisk enn å kjøpe seg nye boots hvert eneste år, fordi man tror de har blitt utslitt. Ikke sant? Alle typer skinnsko skal helst behandles regelmessig, så å kjøre en runde med impregnering er også veldig smart. Bare et lite og smart tips fra meg

Søndagskvelden min går til middag og kino med Ida. Så koselig!
Hva har du gjort i helgen?

SÅ FIKK JEG APA MEG LITT LIKEVELAPEKATT I GÅR, DOVENDYR I DAG

Fyttikatta, i dag er det en Andersen som er klein ass. Og når jeg går igjennom min egen snapchatstory (@ladyyyka), er det ikke vanskelig å se hvorfor... Haha! Lørdagskvelden ble brukt sammen med den godeste Espen og den flotte vennegjengen hans, som jeg koste meg! Ingen tvil om at det ble et ganske heftig Andersen & Hilton show i går, er det noen som er lik på meg i både humør og energi - så må det bli han. Det beste jeg vet er jo folk som er så gira på livet at de sliter med å holde seg på bakken, haha! Når man har hatt en så bra kveld med såpass fine folk, så kjenner jeg at jeg skal ta denne kleineformen på strak arm faktisk. Det var en lørdagskveld det er verdt å være litt dovendyr for denne søndagen ;-) Heldigvis blir jeg til Oslo frem til i morgen, så da slipper jeg å svette meg gjennom gardemoen også i dag. Yay!

Jeg dro innom yummy heaven i går og kjøpte med meg en haug av digg, gjett om jeg ble glad for det i dag? Oh yes! Rutinert jente som vet hvor klein hun blir dagen derpå.... Best å være på den sikre siden, haha! Og du? Husk å stem på Espen på kåringen årets blogger, da! Hvorfor? Fordi han er cool, jordnær, har masse selvironi, er full av humor og er en skikkelig oppegående person. Sånn man ikke ser så alt for mye til i bloggnorge om dagen ;-) Heia heia!GRATIS D-VITAMIN TIL FOLKET

annonse

FÅR DU I DEG NOK VITAMIN D?

Hvor mye D-vitamin får du i deg gjennom året? Eller viktigst av alt, gjennom vinteren? Jeg vet at jeg selv er ganske flink på å få i meg alt jeg skal av vitaminer, men om familien er like flink? Det tror jeg ikke! Så derfor har jeg sørget for å bestille Vitamin D3 til hele gjengen, når det først var gratis - kunne jeg like greit knalle til med en stor bestilling til hele fambamen. Det er viktig å ta vare på de man er glad i, ikke sant? Spesielt gjennom vinteren, slik at man holder seg frisk og rask

En god tyggetablett med sitronsmak om dagen sikrer alle sammen det daglige behovet for D-vitamin i vinter. Min lillebror, bedre kjent som Knollen - hater virkelig absolutt alt av tabeletter. Men disse, de likte han faktisk! Og vi vet vel alle hvor kresen den gutten er, han sier akkurat det han mener - men disse fikk utrolig nok ikke gjennomgå. Bare det er jo en seier i seg selv ;-)
BESTILL GRATIS D-VITAMIN HER

Visste du at så mye som hver tredje nordmann får i seg for lite D-vitamin? I følge NRK ligger faktisk hele 30 prosent av oss nordboere under det ernæringsrådet anbefaler om hvor mye D-vitamin vi bør få i oss. Om sommeren er som kjent solen vår hovedkilde til dette vitaminet, men om vinteren blir det verre - da er ikke huden sterk nok til at det dannes D-vitamin. Så med mindre du spiser mellom 300 og 400 gram laks hver eneste dag, mangler du også D-vitamin i kroppen din.

Nå har Lab Pharma en fantastisk kampanje gående, hvor du kan bestille gratis D-vitamin for å sikre deg gjennom vinteren. Vil du i tillegg ta ekstra godt vare på et familiemedlem eller andre i vinter - kan du selvfølgelig også bestille til de du vet kan trenge dette. Ønsker du kun gratispakken så sier man bare fra til kundeservice før neste forsendelse

KAN ALLE SI HEI TIL KRISTINA?

Etter gårsdagens standup-show, har jeg lært to ting. Den første er at man ikke skal sette seg langt foran. Den andre er at man ikke skal svare på ting som blir spurt om fra scena. For selvfølgelig måtte overgira Andersen åpne munnen sin, og da kan dere tro jeg fikk gjennomgå. Komikeren som stod på scenen lurte på hvor de overdrita damene på første rad var blitt av, og sørlendingen som visste svaret på dette klarte selvfølgelig ikke å dy seg. Så jeg svarte "HO Æ PÅ DASS". Altså, hva i helsikken er galt med meg?! Sånn sier man jo ikke. I Oslo heter det på do eller på toalettet sier Wulff, og slike ting burde jeg lært jo meg for lengst. Så da var det bare å lene seg livredd tilbake i stolen, og gjøre seg klar for å bli gjort til latter.....

Komiker: Her har vi jenta som vet hvor alle er! Hva heter du?
Meg: *dør innvendig* Kristina....
Komiker: Kan alle si HEI til Kristina fra Sørlandet?
Hele salen roper heiiiii Kristina.....
Komiker: Kristina fra Sørlandet er på besøk i Oslo, hvor hun koser seg med å kjøre trikk og buss.

HEHEHE, altså. Fy fader - jeg ble så klein! Og slik fortsatte det i noe som føltes som en liten evighet. Jeg ble så FLAU! Etter han hadde ropt ut "ho æ på dass" i full latter til salen sikkert fem ganger, hadde jeg seriøst bare lyst å ta trikken rett tilbake til Kristiansand. Du vet den følelsen når alle bare ser på deg og ler seg ihjel, mens du blir så flau at du bare stivner helt til og svetten begynner å sile? Yep, den følelsen! Nå får jeg sikkert melding av mamma etter at dette innlegget er publisert om at ordentlige jenter ikke skal si ord som dass, men det trenger du ikke gjøre mamma - det har jeg lært nå. For åpen scene, sånn for å få en best mulig lærepenge når jeg først var i gang. Men det var en sjukt bra kveld på standup sånn ellers altså, herregud som jeg lo og koste meg! Ingen tvil om at jeg skal tilbake igjen, men neste gang blir det med munnbind på bakerste rad ;-)


PIZZA, VINOS, GIRLS

Etterpå ble det rødvin, italiensk parmapizza og enda mer latter med disse to fine jentene. Selma og Ida  Det ble en sen og spontan kveld, noe av det aller beste jeg vet om! Oslolivet ass, jeg storkoser meg her :-) Nå skal jeg jobbe litt, og så skal kvelden brukes i godt selskap. Det gedes!

DETTE HAR JEG SAVNET

i samarbeid med clarion

OH I'VE MISSED THIS

SLEEPING LIKE A TRUE PRINCESS

Er det noe jeg faktisk har savnet, så er det å bo på hotell! Nå er det lenge siden sist jeg har gjort nettopp det. Etter mange år med hotell og farting, har jeg hatt en periode hvor jeg har vært dødslei av nettopp det og valgt leilighet de gangene jeg har hatt muligheten. Men å takke nei til å bo på Clarion Royal Christiania her i Oslo? Det skjer ikke! Her har de ikke bare den beste hotellfrokosten som finnes, men de har de mykeste og beste sengene i hele verden. Ja, i hele verden - det mener jeg med hånda på hjertet! Jeg har i hvert fall tilgode å finne noen jeg liker bedre ;-)


ZzzZZZz

Det var en stk trøtt jente som våknet av alarmen denne morgenen, det ble en sen og sjukt morsom kveld i går. Vi dro på Latter for ei litta runde med standup, og dere kan vel bare gjette én gang hvem som ble satt litt i skuddlinjen under showet? Jeg kan ikke huske sist jeg ble så flau at jeg begynte å svette! Haha, gi meg styrke sier jeg bare... Skal fortelle dere alt senere, men nå skal jeg først ned i hotellfrokosten - det aller beste med å bo på nettopp hotell. Mmmm!

hits