september 2016

GJENSYNSGLEDE MED WULFF

Formiddagen i Oslo har selvfølgelig blitt brukt sammen med Wulffen, det er alltid godt å se bestisen igjen! Hvorfor bor vi ikke i samme by? Er det noe jeg virkelig skulle ønske, så er det vel det! Den siste tiden har vi heldigvis vært flinke til å besøke hverandre, så da går det liksom greit likevel :-) I dag ble det burger og cola på oss til lunsj, men jeg fikk en sterk følelse av at restauranten må ha trodd vi var høye på ett par liter champagne. Vi snakker mannelatterkramper fra vi kom til vi gikk.... Skal ikke stå på stemningen rundt bordet vårt, nei! Haha.. Etterpå svettet vi oss igjennom ei litta shoppingrunde, og nå er jeg tilbake på hotellet for å gjøre meg klar til kvelden. Vi har begge litt lyst å ut og litt lyst til å ikke ut - etter snart 11 uker på vannvogna, får jeg sånn halvangst av tanken på alkohol igjen. Jeg har en tendenes til å ta helt av, og våkne opp i total angst av min egen snapstory..... Men nå har jeg jo blitt 26 år gammel siden sist, så mirakler kan vel skje?

HAPPY FRIDAY, DERE!


O S L OWEEKEND GETAWAY

Hei hei fra Osloen! Endelig er jeg på plass her, etter å ha blitt helt oppgitt over rare ting jeg får til. På vei ut fra flyet mitt hadde jeg det litt for kjekt på snapchat, og så mer ned i iPhonen enn hva jeg så på veien foran meg. Før jeg visste ordet av det hadde jeg rotet meg inn på utenlands transfer, og var faktisk på vei mot taxfree. Haha, herregud! Fikk heldigvis hjelp til å komme meg ut igjen, men er det mulig egentlig? Ler meg ihjel!

Jeg kom frem på hotellet for en god time siden og har egentlig bare stresset med å få kameraet mitt til å fungere. Det vil nemlig ikke slå seg på! Jeg ladet batteriet mitt helt opp i går før jeg dro, og det funket på morgenen i dag - men nå lever det ikke litt en gang. Helt dødt! Noen av dere som har peiling på kamera og vet hva det kan være? Jeg bruker Canon 6D. Hååååper noen av dere kan hjelpe meg, hvis ikke må jeg komme meg avgårde til en fotobutikk asap :-) Uansett, dette blir en super helg i Oslo! Nå skal jeg straks avgårde å møte Wulffen min igjen, som jeg gleder meg til å se henne! Nå har vi begge fylt 26 år siden sist vi så hverandre, så kanskje vi må få til en liten feirings av oss selv i kveld? Haha! Vi får se hva kvelden bringer, men en ting er sikkert - kose oss skal vi uansett. Ha en super fredag, godtfolk! Håper jeg ser dere igjen litt senere


zara jakke - gina tricot jeans - adidas sko - louis vuitton bag

NOE JEG BLIR GRETTEN AV

God torsdag fra sinnataggen! Dere tror kanskje at jeg aldri har dårlige dager, og jeg har helt ærlig sjeldent det, men i dag har jeg faktisk ikke vært i mitt beste humør. Grunnen er vel helt enkelt bare at jeg er dritsliten, og lei av å konstant ha ting jeg kunne gjort før jeg sovner - selv om jeg har jobbet som en helt både dag og kveld. Denne uken har jeg egentlig bare jobbet, jeg har ikke en gang fått tid til å trene - og er det noe jeg blir gretten av, så er det vel nettopp det. Gretten og dvask, hvem liker vel det? HEHE. Trening gjør meg til en bedre person ass! Så når jeg våknet opp med vondt i ryggen denne morgenen også, fant jeg ut av at jeg rett og slett trengte ei litta roadtrip, med Westlife på full guffe og synging til jeg blir sår i halsen. And so I did! Og ikke nok med det, jeg fant både 10-kroners marked OG vaskemiddel på tilbud på matbutikken jeg svippet innom! To ting som gjør meg glad uansett hva: carpool karaoke og gode tilbud på mat. Jepp, en sånn person er altså jeg! Haha..

I morgen stikker jeg til Oslo, det skal bli så deilig å komme seg bort en tur og bruke tid med andre enn laptopen min. Nå har jeg vært ti uker på vannvogna også, den godeste Knollen mener jeg snart kan kalles for bestemor - så jeg trur jaggu hu mor skal slå ut håret i helgen ass ;-) Men først skal jeg være granny noen timer til, ville bare stikke innom å si hei! Har du det fint?

SPICY TOMATSUPPE

ET SUNT OG GODT MIDDAGSTIPS

Vil du ha en rask og enkel suppe å du kan servere i hverdagen nå som det er høst - må du prøve deg på denne spicy tomatsuppen. Den er så fantastisk god! Jeg er veldig glad i mat som er spicy, og har derfor valgt å ha chili i suppen min. Men dersom du ikke ønsker det dropper du den bare, selv om chilien etter min mening gir den lille prikken over i'en ;-) Jeg elsker å ha varm suppe til middag nå som det er litt kaldere utendørs. Mmmm!TIL TO PERSONER TRENGER DU:

2 hønsebuljong 2 pakker hakkede tomater med basilikum 1 chili 
2 ss tomatpure 3 dl matfløte 3 dl vann 4 egg

SLIK GJØR DU:

Sett eggene til kok, de skal være hardkokte noe som tar rundt 7 minutter. Start med å blande vann og buljong, la det blir varmt helt til buljongen har løst seg opp. Tilsett så tomatpure, oppkuttet chili, fløte og hakkede tomater, før du tar stavmikseren og kjører den helt til det har blitt en fin og jevn suppe fri for klumper. La suppen småkoke mens du rører rundt i cirka 15 minutter. Tilsett egg, server og nyt - gjerne med godt brød til.

HÅPER DET SMAKER!

MY FALL BOOTSTHIS FALL IT'S ALL ABOUT THE BOOTS

Disse fantastisk fine høstskoene fant jeg da jeg var innom Bianco i dag, og jeg måtte bare kjøpe de med meg hjem. Var de ikke fine? Jeg elsker den kraftige og noe spesielle sålen i fire forskjellige farger. Det er ingen tvil om at jeg er en skikkelig skojente, fottøy er noe jeg aldri får nok av - og nå på høsten syns jeg det er spesielt gøy. Det er jo så mye fristende og fint i butikkene! Men nå tror jeg at jeg er sikret for denne sesongen - to brune boots og tre svarte ankelboots står i skoskapet mitt, selvfølgelig i forskjellige typer skinn. Disse, sammen med noen gode par sneakers og de obligatoriske gummistøvlene, er jeg klar for å spasere meg fint inn i høsten! Oktober - her er du hjertelig velkommen

FLETTEGURI

Sponset behandling hos Marianne på Duo Frisører i Kristiansand

Du vet du har verdens beste frisør når du får komme å få flette håret når enn du måtte ønske. Så da løper jeg ned dørene hos Marianne flere dager i uka, haha! Flette er seriøst så fint, jeg har helt dilla - og det beste av alt er jo at jeg kan sove med den og våkne opp like fin dagen etter :-) Det funker hver eneste gang, bortsett fra den ene gangen jeg faktisk måtte være fin dagen etter. Husker dere da jeg flettet meg kvelden før 17.mai? Den eneste gangen jeg virkelig trengte at fletten skulle holde seg like fin til dagen etterpå, våknet jeg opp som et troll.. Hvor typisk er ikke det? Haha! Ellers har alltid flettene mine holdt seg fine i både to og tre dager, noe jeg digger! Jeg og Marianne har lurt på om vi skulle lage litt video til dere hvor vi viser hvordan flettene jeg som oftest bruker lages. Er det noe dere kunne syns var gøy? Let me know, og hvis ja - så blir det flettevideo vet dere :-) Yay!

EN TRAVEL TIRSDAG

Yes, da har jeg endelig landet i sofaen hjemme etter en ganske hektisk tirsdag! Haha.. Noen ganger forstår jeg seriøst ikke at jeg får hjulene til å rulle rundt, men jammen så fungerer det egentlig utmerket hver eneste gang ;-) Fikk et spørsmål tidligere i dag om hvordan en dag på jobb ser ut for meg, og det kan jeg selvfølgelig svare på da jeg forstår veldig godt at dere lurer. Og jeg kan jo si det slik at ingen dager ser like ut, så derfor er det ingen fasitsvar akkurat her. I hele går satt jeg foran dataskjermen i godt over ni timer, og endte opp med å få så vondt i ryggen at jeg nesten ikke kom meg opp av stolen etterpå.. Haha! Mens i dag har jeg vært litt mer på farten! Dagen begynte med hjemmekontor fra 07.00 - 10.00, hvor jeg blogger og går gjennom mails. Etterpå gikk jeg i et spennende møte som varte i en time, før det var tilbake til tre timer med kontorarbeid - før et nytt møte ventet. Halv fire kom min lillebror til meg, vi shootet bilder og jobbet oss ferdig med et kommende prosjekt som skal ut på bloggen til neste uke. 18.00 var det tid for møte med Geir, men jeg var sulten som en krokodille etter en ganske travel dag - så vi bestilte en haug av sushi mens vi holdt på.. Og nå er jeg endelig hjemme, og skal jobbe en liten time til - så er det endelig er tid for litt avslapping før jeg kryper til sengs. En fin og produktiv dag - jeg har kost meg en haug!

HVORDAN HAR TIRSDAGEN DIN VÆRT?


bikbok skjef - hm jakke - lindex veske - acne jeans & sko

WAYS TO BE HAPPY

Jeg har egentlig alltid vært en glad og gira person, selv om det sikkert har toppet seg helt de siste årene... Haha! Jeg er vel bare rett og slett en gladjente, og er veldig takknemlig for å ha et positivt syn på livet. Men, nå er jeg kanskje også verdens mest enkle menneske å få glad eller i godt humør :-) Det skal ikke mye til før jeg hopper rundt i glede, det handler veldig om å sette pris på de små tingene i livet. I dag tenkte jeg å dele mine beste hvordan-bli-en-gladlaks tips


TENK DEG GLAD

Jeg mener virkelig at det er fult mulig å tenke seg til et bedre humør, og en litt lykkeligere hverdag. Vri om tankene dine til noe positivt! Si at du hater å våkne om morgenen, da starter du dagen negativt og sannsynligvis er det du som tenker at dette er sykt kjedelig. Hva med å tenke litt annerledes? Slutt med det negative, og fokuser på det positive! Hvis du har et ønske om å være en glad og fornøyd person, så må du først lære deg å tenke på en bedre og mer positiv måte.

Ring til dine besteforeldre - Kom deg på trening - Vær glad i deg selv

VÆR TAKKNEMLIG

Det å være takknemlig for menneskene i livet ditt og det rundt deg, det er noe som automatisk gir en skikkelig gladfølelse. Visste du at flere eldre mennesker svarer at de føler seg lykkeligst, når de er fylt med takknemlighet? Det kan jeg godt forstå! Det å sette pris på noe og føle dette trenger ikke være store ting. Men en ekstra god kopp kaffe på morgenen, en telefon fra Mommo etter frokost eller en fin dag på jobben? Slike ting er jo det som gjør hverdagen så fin, og det er jeg takknemlig for!

Inspirer deg selv - Bruk tid med de du er glad i - Le mye

SMIL

Har du ikke lyst å smile? Vel. Smil uansett! Her er det mange gode grunner! Et smil lurer hodet ditt til å gi en positiv følelse i kroppen din, uansett hvordan du føler deg. Ganske så kult, ikke sant? Og ikke nok med det, men et godt smil smitter virkelig. Smiler du til andre, er sjansen stor for at du får et hyggelig glis igjen!

Snakk deg selv opp - Omring deg med mennesker som heier på deg

LYTT TIL DEG SELV

Ta deg tid til det som gjør deg glad! Kjenner du at du gjerne skulle brukt fredagskvelden i sofakroken med favorittfilmen din på tv, i stedet for å være sosial? Da er det virkelig helt greit! Ikke føl på presset til å måtte gjøre ditt og datt hele tiden. Gjør det som gjør deg glad, og hør på hva du selv har lyst til! Er det å være med venner, familie eller prioritere en alenekveld i blant? Husk også at det er lov å si nei. Hvis sjefen for gang nummer syv denne måneden ber deg jobbe overtid, så tenk over hva du egentlig ønsker. Det å lytte til seg selv og gjøre det man egentlig har lyst til - det kan være vanskelig for mange. Men prøv det, jeg skal garantere deg at det vil gjøre hverdagen din bedre!

Ikke vær dømmende mot andre - Ærlighet varer lengst - Pust

TILGI

Er du fortsatt irritert på han gutten som ditchet deg for seks måneder siden, sliter med å tilgi noen som har dolket deg i ryggen eller fortsatt får grøsninger i nakken av noe som skjedde for en stund tilbake? Vel, let it go! Befri deg selv fra slike negative og tunge tanker ved å helt enkelt tilgi. Det å bære nag til noen, er virkelig ikke noe som vil føre til noe godt! Er det verdt å gi andre makten over din lykke og dine følelser? Nei! Det å ikke ha evne til å tilgi eller gå videre, er noe som uten tvil vil stjele energi og livsglede fra deg. Det å bære nag fører aldri noe godt med seg.

Fyll dagene dine med mening - Gjør det som gjør deg glad

HAVREGRØT: MINE FAVORITTER

Havregrøt er virkelig noe jeg aldri går lei av! Dette har jeg spist til frokost helt siden jeg var liten, og får fortsatt flashback til barndommen når jeg koker den på morgenen. Mamma lagte nemlig alltid dette til frokost til meg før jeg skulle på skolen, så dette er en skikkelig frokosttradisjon her hos meg :-) Hjemmelaget havregrøt er så godt, og veldig enkelt! I min finner du cirka 60 gram havregryn, en liten klype salt og lettmelk - som jeg enkelt koker opp mens jeg rører. I dag tenkte jeg å dele mine tre favoritt toppinger til havregrøten! Kanskje du finner deg en ny favoritt blant disse du også? :-)


HVERDAGSGRØTEN

Ukedagene kan fort bli hektisk, så da er det ingenting annet enn hverdagsgrøten min jeg orker å mekke sammen på morgenen. Rett og slett bare havregrøt - med sukrin, kanel og smør. Denne er faktisk så innmari god, og jeg vil tro dette er den typiske toppingen vi nordmenn egentlig alltid pleier å ha på grøten vår? Det enkle er ofte det beste!ETTER TRENING

I blant trener jeg før frokost, og da syns jeg det er fint å lage meg en ekstra god grøt når jeg kommer hjem fra trening - slik at jeg får fylt på med all næringen jeg trenger. Her lager jeg grøten på vanlig møte, men på slutten av koketiden rører jeg inn to spiseskjeer cottagecheese sammen med litt sukrin. Dette er så innmari digg i grøten, og absolutt noe du burde prøve ut neste gang du skal ha dette til frokost :-) Til topping har jeg en hel banan, og litt bringebærsylt. Mmmm!HELG & GOD TID

I helgene senker skuldrene seg, og morgentimene blir endelig litt roligere. Da er det tid for en ekstra god havregrøt! Røde epler som er kuttet opp i små biter og rullet i kanel og sukrin er helt magisk over grøten. En stor favoritt her hos meg i helgene, perfekt når man har god tid og vil nyte en ekstra god frokost. Mmm!


UKEN SOM GIKK

UKENS HUMØR

Jeg er alltid glad, jeg! Smilet går rundt og jeg kunne ikke hatt det bedre.

UKENS TRENING:

Også forrige uke var jeg superflink med treningen. Det gikk ikke helt som planlagt med styrkeøktene mine, men til gjengjeld ble det mange fine joggeturer utendørs og lange powerwalks i skogen sammen med Milo. Det ble totalt tre økter på treningssenteret og fem joggeturer ute. Da kan jeg vel si meg fornøyd, eller hva syns du? Hihi..

UKENS GLEDE

Jeg har blitt fadder! Til verdens fineste lille Noah  For en glede! Jeg er jo helt ærlig så stolt at jeg nesten fyker til himmels. Jeg har kjent min kjære bestevenninne Celina siden jeg var liten jente og vi begge løp rundt i stallen med hver vår hest, så at jeg nå er fadder for hennes aller første baby? Det er så sykt koselig, og veldig fint! Jeg har allerede vært på to trilleturer med det lille nurket jeg er så heldig å få være fadder til, og det er så stas altså :-)UKENS KLEINE

Altså, jeg hadde egentlig ikke tenkt å fortelle dette. Men venninnene mine sier det er for morsomt til å la være. Og jeg er egentlig enig. Dere husker kanskje den gigantiske rosebuketten som kom på døren min på onsdag? Vel, på den hang det et skikkelig fint kort - men det stod ikke avsender på. Jeg tenkte ikke noe særlig over akkurat det, da jeg uansett var bombesikker på hvem de fine rosene var fra - så jeg ringte han jeg mente var avsenderen for å si tusen takk. Men personen jeg ringte hadde vel ikke sendt meg noen roser og forstod ikke helt hva jeg snakket om. Så da takket jeg altså feil person for rosene, og ville bare synke ned i bakken så flau jeg ble..... Kleineste situasjonen jeg noen gang har satt meg selv i, autch!

UKENS KVALITETSTID

Forrige uke var sosial og superfin! Jeg fikk fine kvelder med flere av jentene - Hilde, Nina, Tone og Celina. I tillegg til lunsjdates og en liten familiemiddag. Føler ikke jeg gjør noe annet enn å farte rundt om dagen, men det var fint å få være litt sosial - denne uken blir nemlig helt crazy på jobbfronten og jeg får ikke tid med verken venner eller familie før det er helg :-)

UKENS BESTE BILDE

Når bursdagsballongene dine går på tur med deg....

UKENS IRRITASJON

Disse marerittene mine irriterer meg så mye at jeg har ikke ord. Jeg er jo vant med at jeg våkner opp glad og fornøyd, unormalt gira på livet og klar for å gripe dagen. Men når jeg våkner tre ganger hver natt gjennomsvett fordi jeg er vettskremt av drømmene mine - da er ikke akkurat humøret så veldig morgenfugl når alarmen ringer 07.00....

UKENS TV-SERIE

Nobel! Ingen tvil. Fy søren for en serie, denne skal jeg komme med et eget innlegg om en av dagene :-) Endelig en samfunnsaktuell og viktig serie, jeg kan ikke huske sist jeg har vært så oppslukt og underholdt av tv-skjermen altså. Denne var skikkelig bra! Ingen tvil om at denne får fast spilletid på søndagskveldene mine i ukene fremover.

UKENS HØYDEPUNKT

Bursdagen min på tirsdag, selvfølgelig! Fy søren, det må virkelig ha vært en av de beste bursdagene jeg noen gang har hatt :-) Jeg hadde planer fra morgen til kveld, og koste meg med alle jeg er glad i. Når ettermiddagen kom var det tid for familieselskap her hjemme hos meg, og det var SÅ koselig å få samlet alle! Eller, i hvert fall hele Andersen-klanen, den andre delen av familien min skal jeg feire med litt senere, da flere av de bor helt i Oslo og jeg gjerne ville dele det opp slik at det ikke blir så sykt med folk på en gang her. Litt lettere å få snakket med alle da! Det er jo bare gøy å bli 26 år når man har så mange fine folk rundt seg, føler meg utrolig heldig og satt pris på. Beste følelsen i verden, detDRØMMENE JEG IKKE VIL HA

Akkurat nå er det så fint lys her i leiligheten, så jeg prøvde å fange det på kamera - men fikk ikke helt frem hvor fint sollyset faktisk er på kjøkkenet.. Men jeg deler bildene likevel, syns de ble litt fine :-)A LITTLE MORNING MAGIC

Jeg er litt sånn halvveis sliten i hodet nemlig, så da hjelper det litt at det tydeligvis blir en fin mandag med masse sol! Hele forrige uke har jeg hatt mareritt hver natt, og da snakker jeg sånn skikkelig vonde drømmer. Jeg våkner opp helt svett og er ofte lei meg, fordi det jeg har drømt føles så ekte at det faktisk er helt sykt. Nå er det åttende natten på rad at jeg ikke får sove ordentlig pga dette, og altså - hva gjør man for å forebygge mareritt liksom? Begynner å bli litt lei av å drømme at noen i familien min dreper meg, at Milo blir dødssyk eller at venninnene mine setter fyr på leiligheten min hver eneste natt. Her om dagen var det min bestefar som løp etter meg med en øks, liksom. Ja, det er sånne sykt dramatiske ting som opptar nettene mine for tiden. Hva da gode drømmer? Og hva er galt med meg? Haha! Jeg må le litt - men det er seriøst helt ekstremt slitsomt!

Så nå har jeg bælmet nedpå fire kopper kaffe, og prøver å gire meg selv opp til å ta fatt på dagen... Haha! Ser dere igjen litt senere, nå skal jeg skrive ferdig "uken som gikk" og komme meg på trening

LITT JOBB OG LITT KOS

Søndagsmorgen betyr som regel alltid for meg at jeg starter dagen med å lage mine velkjente frokostrundstykker og kose meg med en lang frokost. Og i dag var intet unntak! Så deilig med en rolig start på dagen, og noen episoder Heart Of Dixie :-)


A SUNDAY WELL SPENT

Ellers har jeg begynt å bruke formiddagen av søndagene mine til jobb, slik får jeg en litt mer smooth start på den kommende uken - så trenger ikke mandagen bli fult så stress. Det er faktisk sykt deilig å sette av noen timer til jobb på denne dagen, i hvert fall for meg som driver for meg selv - da er det egentlig ikke er forskjell på hverdag og helg. Så i dag har jeg fått unnagjort masse, og går den nye uken i møte med godt mot :-) Men, nå er det nok for i dag! Derfor skal jeg straks dra avgårde på hyttebesøk, og bruke resten av dagen min til fisking fra brygga, vaffelspising og hygge i sola. Gleder meg! Hva har du brukt helgen til?

SWIXLIFE - EKTE TURGLEDE

annonse

Er det en ting jeg er sikker på at alle som leser bloggen min har fått med seg, så er det hvor glad jeg er i tur, frisk luft og å få glede av naturen. Det å komme seg ut er rett og slett noe av det beste jeg vet! Nå har jeg inngått et spennende samarbeid med Swix, som er et av Norges ledende sport- og fritidsmerker. Og det er jeg så stolt av! Swix jobber for å fremme turglede, treningsglede og kanskje viktigst av alt - livsglede! Tre viktige ting jeg er glad for å kunne være med på å fremme :-)

# SWIXLIFE

I denne forbindelsen er det satt i gang en superkul kampanje, nemlig # SWIXLife - som har mål om å motivere folk til å komme seg ut i sine lokale turområder. Nå går vi høsten i møte, oktober banker snart på døren, og spør du meg - så er dette den aller fineste sesongen for nettopp tur! Høst og vinter er noe helt spesielt, luften er så skarp og frisk på denne tiden :-) Det å komme seg på fjelltur, en tur i skogen, løpetur eller bare en gåtur - det er så digg! Og når vinteren kommer, da er det tid for en haug av fine skiturer - jeg gleder meg som et barn til det er tid for langrenn igjen!

UT PÅ TUR, ALDRI SUR

Så, nå vil jeg oppfordre nettopp deg til å komme deg ut på tur! Enten det er skitur, løpetur, fjelltur, sykkeltur eller en frisk gåtur med venninner i høstværet, ønsker SWIX å motivere til all slags turglede gjennom lavterskelkonkurransen kjennetegnet med hashtaggen # SWIXLife på instagram. Hvor kult er ikke dette, dere? Og ikke nok med det, alle som deler bilder er selvfølgelig med i en aldri så liten konkurranse - der jeg trekker vinnerne i ukene fremover. Dette blir så gøy!

SUPERUNDERTØYET MITT FINNER DU HER

Har du lyst å vinne dette fantastisk fine settet jeg har på meg på bildene? Da må du bare bli med i turglede-konkurransen jeg har fortalt om over her! Kom deg ut i frisk høstluft, del bilde på instagram og hashtag med #SWIXlife - så er du med i trekningen :-) Enklere kan det ikke bli! Og dere? Dette superundertøyet er virkelig så innmari fint, og perfekt til å bruke som underlag når man er utendørs. Undertøyet er laget i et pustende materiale som transporterer fuktighet bort fra huden og tørker raskt, noe som er veldig viktig - slik at man ikke blir kald når man begynner å svette. Dette fine settet passer til alle typer trening gjennom hele året, og gir deg ordentlig god kvalitet til en fin pris. Du finner det i alle G-sport butikker dersom du skulle ønske å kjøpe det. Jeg trekker fire heldige vinnere i ukene fremover av dette herlige superundertøyet, og gleder meg masse til å se bildene dere deler på instagram. Lykke til! Livet er aller best ute

KVALITETSTID

OST, KJEKS & VIN

Hva er vel mer sosialt og hyggelig å servere til gjester enn ost og kjeks? Perfekt helgekos, som jeg er ganske sikker på at de aller fleste liker :-) I går hadde jeg jentekveld sammen med Nina, og mekket sammen en skikkelig cheeseplate til oss. Og om det falt godt i smak? Oh yes! På brettet mitt finner du både salte og usaltede kjeks, forskjellige typer ost (brie, krydderost, blåmuggost, urteost..), chorizopølse, druer og verdens beste marmelade med frisk kokkosnøttsmak. Sistnevnte har jeg alltid når jeg serverer ost og kjeks, den er nemlig helt himmelsk over brie - så frisk og god!


THE PERFECT FRIDAY NIGHT

Det ble en super fredagskveld med masse snikksnakk, helt avslappet i hver vår ende av sofaen. Kan det bli bedre? Jeg er alltid så trøtt på fredager, det slår virkelig aldri feil der der - derfor er det godt å bare kule helt ned etter en hektisk uke sammen med noen man er glad i. Planen min var egentlig å sove lenge i dag, men morgenfuglen i meg bare klarer det ikke - så allerede halv åtte var jeg våken som et lys... Haha! Vel, det var like greit - for i dag og i kveld har jeg masse på planen min. Først ut er et besøk til Marianne, og deretter til Celina :-) Ønsker deg en alle tiders lørdag!

ENJOY THE WEEKEND

ENDELIG ER DET HELG

God helg, fine gjengen min! Fredag startet på den beste måte her hos meg i dag. Først våknet jeg til at regnet plasket ned utenfor, og vet dere hva? Den lyden er noe av det mest koselige jeg vet om! Men regn vil jeg jo egentlig ikke ha resten av dagen, det er bare så kos når man ligger å hører på i senga - så derfor var gleden stor når det ble sol og skyfri himmel en liten time etterpå. Snakk om å få litt av alt, haha! Så da ble det en lang tur i bymarka sammen med Milo, og der er det så fint nå - høstfargene begynner virkelig å komme :-) Resten av dagen har gått til jobb, men nå dere - nå er det helg! Hva er planene dine for kvelden? Hva enn du finner på, så må du kose deg MASSE!

HELGENS KJØLESKAP

HELGENS MENY

Fredag: Sushi + ost og kjeks til dessert
Lørdag: Gratinert søtpotetform
Søndag: Hjem til mamsen på middag

GOD FREDAG

Til en forandring fylte jeg faktisk opp kjøleskapet i går, så jeg tenkte jeg kunne vise dere da jeg vet at disse innleggene faller veldig godt i smak hos mange :-) Det er alltid fint med en liten tur på matbutikken når det nærmer seg helg, jeg liker i hvert fall det veldig godt - slik at jeg kan ha litt ekstra godt å by på. Helg betyr for meg lange og gode frokoster, sene kvelder med god middag og selvfølgelig den obligatoriske sjokoladen. Yay! Jeg ville egentlig bare innom for å ønske dere alle en super start på fredagen  Her skal jeg jobbe bittelitt, før jeg løper avgårde på trening. Sees igjen litt senere!

V-LOG: BIRTHDAY EDITION

I bursdagsgave av min kjære lillebror, nå bedre kjent som Knollen - fikk jeg to ting i gave. Den ene tingen var denne videobloggen (koster normalt minst 500 kroner, si!...), og den andre tingen... vel - den får dere se i videoen ;-) Altså, jeg ler meg jo seriøst ihjel, samtidig som jeg blir totalt tom for ord. Det beste med hele filmen er jo at Knollen var i et usedvanlig godt humør, han smiler og ler - i hvert fall helt frem til jeg påpeker det.... Snurr film!

Husk å trykk på HD for best kvalitet.

DEN FINESTE BUKETTEN

AND JUST WHEN I THOUGHT IT COULDN'T GET ANY BETTERI GOT THESE DELIVERED TO MY DOOR ..

Rett etter at jeg hadde publisert gårsdagens siste blogginnlegg om bursdagen min, ringte det på her hjemme. Når man tror at ting virkelig ikke kan bli bedre, så kan man tydeligvis ta feil! Haha.. På callinganlegget ser jeg en mann med den største rosebuketten ever, og jeg kunne nesten ikke tro på at den skulle være til meg?! Tror aldri jeg har løpt ned trappene mine såpass fort, haha! Men jammen var den til meg - med det skjønneste kortet og bamsen, samt masse sjokolade. Den fineste (og største..) blomsterbuketten jeg har sett i hele mitt liv, som var fra en av de aller beste personene jeg vet om

Jeg er så heldig at jeg har ikke ord, og jeg er så glad at hvis det hadde vært mulig - så hadde smilet mitt uten tvil gått helt rundt... Livet er så sjukt bra altså! Og vet dere hva jeg skal nå? Torsdagen er her, og den skal selvfølgelig brukes på eldresenteret. Gleder meg masse til å se mine gamle venner igjen! Stikk gjerne innom bloggen igjen litt senere, da blir det bursdagsvideo med den godeste Knollen i hovedrollen, som mente videoblogg (og en annen merkelig greie..) var den perfekte bursdagsgaven til meg. Snakk om å vite sin egen markedsverdi, haha! Ønsker deg en super start på dagen :-)

BILDEDRYSS: MIN 26ÅRS DAG

Siden jeg hadde bursdag i går, unnet jeg meg en skikkelig fridag uten jobb, kamera og blogg. Det håper jeg dere syns er innafor? Hihi! Jeg delte derimot dagen min ganske hyppig på snapchat, så dere som følger meg der er jo allerede godt oppdatert :-) Jeg fikk uansett tatt noen bilder av gårsdagens kakebord, og hallo - har du sett så mye godt? Nammis!
BLESSED, HAPPY AND SO GRATEFUL ..

Jeg hadde en så fantastisk fin bursdag i går, en av de fineste dagene noen sinne! Den beste følelsen i hele verden er virkelig når man føler seg satt pris på, og merker hvor ekstremt mange flotte mennesker man har rundt seg. Det fikk jeg virkelig merke i går, hvor gode ord, fine gratulasjoner og flotte bursdagsgaver kom strømmende. Men viktigst av alt - så fikk jeg tilbringe absolutt hele dagen med de menneskene som betyr alt for meg. Hva mer kan man ønske seg, egentlig? Når jeg skulle legge meg til å sove i går ble jeg helt blank i øynene, rett og slett fordi jeg føler meg så utrolig heldig og var så rørt over all den fine oppmerksomheten jeg fikk på dagen min. Det er ingen tvil om at jeg har den beste familien og vennene i hele verden, samt dere blogglesere som virkelig er den herligste gjengen som finnes. 26 år føles så innmari BRA

DOUBLE 0% SMOOTHIE

annonse

Dere skal selvfølgelig få en solid oppdatering fra bursdagsfeiringen min, men først tenkte jeg å starte min første onsdag som 26åring med å dele en superdigg og sprek smoothie med dere! Denne er perfekt både etter trening eller også som frokost, for å få godt påfyll med næring og energi :-) Smoothien har digg smak av vanilje og jordbær - en himmelsk kombinasjon!


 

what you'll need ...

DOUBLE 0% VANILJE YOGHURT
EN HALV AVOKADO
200 G FROSNE JORDBÆR OG BRINGEBÆR
EN HALV BANAN
VANN + SUKKERFRI SAFT

 

MMM ..

You know the drill! Ta alt i en blender, smoothiemaker eller bruk stavmikser - hva enn du foretrekker for å blande smoothien din perfekt sammen. Denne er så god! Jeg slumper alltid med vann og litt sukkerfri bringebærsaft, slik at smoothien ikke blir så innmari tykk. Yoghurten jeg har som base i denne smoothien er fra Yoplait, min favoritt-yoghurt så lenge jeg kan huske. Denne er så god, med helt ekte vanilje! Den er 0% tilsatt sukker og inneholder 0% fett - så av denne kan du med andre ord nyte så mange beger du bare vil av, med den aller beste samvittighet. Jeg toppet min med oppkuttet banan, og litt granola.

IT'S MY BIRTHDAY

26 ÅR

I dag har jeg bursdag, og det er så gøy! Tenk at det er hele 26 år siden jeg kom til verden? Jeg føler virkelig livet flyr avgårde i rekordfart, og kan nesten ikke tro selv at jeg nå er over halvveis til femti.... Haha! Men tiden flyr når man har det gøy, så jeg nyter hvert eneste sekund :-) Og vet dere hva? Det har vært 26 år fylt med så innmari mye glede, jeg er takknemlig hver eneste dag jeg våkner opp for livet mitt - så her er det ingenting å klage på. Jeg har verdens beste familie og verdens flotteste venngjeng - og masse annen fin bonus som jeg også setter stor pris på. Måtte de neste 26 årene bli like fine som det disse har vært

Dagen skal brukes på den måten jeg liker det best, med nettopp venner og familie. Det er gøy å være bursdagsjente, altså! Stor klem til dere alle, og takk for at dere lar meg gå inn i mitt tiende år som blogger med verdens største smil. Dere er BEST!


UKENS TRENINGSPLAN

God mandagskveld, dere Hvordan har dagen deres vært? Jeg håper dere alle har hatt en super start på uken! Her har det gått i trening og jobb, samt litt forberedelser til i morgen - da har jeg jo bursdag! Yay! Nå skal jeg straks avgårde på besøk til Hilde. Men før det, tenkte jeg å dele ukens treningsplan med dere :-)

WEEK 38

Her er altså ukens lille plan! Jeg følger aldri en slik plan 100% slavisk, hvis jeg plutselig finner tiden til en økt i morgen - skipper jeg heller en i helgen. Men at alt dette skal være gjennomført før uken er omme? Oh yes!

Ellers savner jeg skikkelig å være med i en sport, jeg har jo flere år med håndball bak meg - og skulle så veldig gjerne begynt å trene igjen med et lag. Det er jo så gøy med lagsport! Men tiden strekker ikke til akkurat nå, så derfor får jeg nøye meg med en kombinasjon av kondisjon, styrketrening og crossfit. Det er lettere for meg å trene for meg selv, slik at jeg ikke flere dager i uka har tidspunkt jeg må forholde meg til. Det er litt vanskelig med tanke på jobben min, som ikke akkurat er ferdig når klokken bikker fem. Jeg har uansett tre gym jeg kan boltre meg på når enn det måtte passe meg, så jeg er storfornøyd! Det føles godt å være tilbake til gamle og gode rutiner altså, det er ingen tvil om at trening gjør meg GLAD :-)

ET SMART LITE TIPS

I dag tenkte jeg å komme med et aldri så lite tips til dere! Nemlig et supersmart rengjøringsmiddel, som brukes til fjerning av vann- og oljebaserte flekker på alle tekstiler. Sofaen min fra Muuto er uten tvil mitt største kjøp her i leiligheten, men en ting som er litt kjipt med den - trekket kan ikke tas av for å vaskes. Slik er det ofte med designmøbler, noe jeg selvfølgelig var klart over når jeg bestilte den. For noen uker siden var jeg innom Bolia, hvor jeg spurte om jeg kunne få tips til rengjøring av sofaen min. Og da viste hun som jobbet der meg denne lille saken, som uten tvil ble med hjem :-)

TEXTILE CLEANER

- KRISTINA TIPSER -

En supersmart og effektivt pleiemiddel, som fjerner det meste av flekker på tekstiler. Det inneholder ingen blekemidler, og er virkelig helt genialt! Her sprayer jeg rett på flekken jeg ønsker å fjerne, aktiverer vaskemiddelet med en svamp for å danne et lett skum. Så tørker jeg forsiktig over med en helt tørr fille, og voila - flekken er borte! Så om du også har sofa eller noe annet hvor trekket ikke kan vaskes, ville jeg absolutt prøvd ut denne sprayen! Love it

UKEN SOM GIKK

UKENS MOTIVASJON:

Det er ingen tvil om at jeg er i en sykt god periode for tiden, på alle mulige måter egentlig. Og da snakker jeg ikke om at humøret er på topp, men jeg snakker om at jeg er god mot meg selv. På søndagsmorgen våknet jeg av at mobilen min peip, og da var det appen min som ville fortelle meg at jeg hadde vært snusfri i hele 28 dager. Det er en måned uten snus, det! Og det rareste av alt, er at det har vært overraskende lett. Say whaaat? Altså, jeg tenker ikke på snus lengre i det hele tatt, og det er så digg! I tillegg er det to måneder siden jeg i det hele tatt har rørt alkohol, noe som også er en bra følelse. Da vet jeg at kroppen min har det fint! Jeg skal selvfølgelig slå ut håret igjen snart altså, men etter en heidundranes sommer - har det bare vært veldig deilig å roe ned litt, finne tilbake til rutiner og legge partyskoa på hylla for en liten periode ;-)

UKENS MEST LESTE INNLEGG:

Det er ingen tvil om at dette innlegget mitt om løvene som avles opp i fangenskap, før de selger som jaktbytter i industrien "canned hunting" - var mitt mest leste innlegg. Jeg er utrolig stolt av nettopp dette innlegget, jeg hadde brukt ekstremt mye tid på research og brukte flere timer på å formulere meg best mulig. Og responsen var enda bedre enn jeg hadde håpet! Jeg vil si takk til Sophie Elise og Marthe Borge som har vært to av bloggerne som har reist ned til Afrika for å "jobbe med løver" i regi av reiseselskapet GoXplore, som også bestemte seg for å spre ordet om nettopp canned hunting. De ble begge lurt trillrundt av både reiseselskap og gårdene de jobbet på. Så, nå har jeg en oppfordring til alle mine lesere! Jeg har allerede sendt blogginnlegget mitt og fortalt om saken til TV2 Hjelper Deg for å tipse de om dette, og jeg håper så inderlig at alle mine lesere kan gjøre det samme! Om bare ti av dere gjør det, så er det gull verdt. Fortell om GoXplore, Canned Hunting og hvordan hundrevis av frivillige har blitt lurt til å støtte denne grufulle industrien.... Mailadresse er hjelperdeg@tv2.no

UKENS BESTE DAG:

Jeg klarer faktisk ikke bare si en dag, for hele forrige uke var helt nydelig! Det har vært sol og skyfri himmel, deilig temperatur og bare glede. Og ikke minst, min aller siste uke som 25´åring. Yayy!

UKENS TRENING:

Forrige ukes trening var superbra! Jeg er full av overskudd og energi om dagen, så da er det vel bare å kjøre på? Jaaa! Det ble totalt fem supergode treningsøkter - og det sier jeg meg strålende fornøyd med :-) Løpingen er fortsatt dødsgøy, styrketreningen går som alltid strålende fint - så jeg kan absolutt ikke klage!

UKENS TOPP 3 LÅTER:

Alesso Vs. OneRepublic - If I Lose Myself
Jessie J - Wild
Lea Michele - Cannonball

UKENS KVALITETSTID:

Lørdagens skalldyrkveld sammen med familien var bare helt amazing. Mamma hadde stelt så fint i stand med hvitvinsdampede blåskjell, reker, scampi, krabber og hjemmebakt fletteloff. Helt fantastisk hyggelig!


UFLAKS PÅ SØNDAGSTUR

GOD SØNDAG, DERE!

Dagen min startet med lang søndagstur i sola sammen med Celina og lille Noah  Men på vei hjem igjen ble det en brå slutt på idyllen. Stakkars Milo hylte plutselig til, og dro opp beinet sitt i smerter. Jeg ble redd han hadde tråkket i glasskår, men til slutt fant jeg en brodd i poten hans og en halvdød veps rett ved siden av, så vi fant fort ut at han hadde blitt stukket. Så nå ligger min lille bestevenn her ved siden av meg med en skikkelig klumpfot - poten han ble stukket i har hovnet opp til dobbel størrelse og han klarer heller ikke gå på beinet sitt. Off! Jeg har googlet litt rundt på nettet, og det skal etter hva jeg har lest ikke være farlig, men jeg blir jo litt engstelig likevel. Er det noen av dere som har noen tips til meg, eller har opplevd dette med hunden sin før? Jeg håper så inderlig hevelsen kan gå bort til i morgen, og at han da kan klare å gå normalt igjen. Stakkars lille vennen, ingenting som er mer trist enn når dyr har smerter, de kan jo ikke snakke eller si i fra..

Resten av søndagen min skal jeg derfor bare være hjemme sammen med Milo, hygge meg med ost og kjeks, få unnagjort litt jobb og garantert se en film når kvelden kommer. Hvordan har helgen din vært?UKENS FILMTIPS: PANIC ROOM

Denne filmen er det faktisk flere år siden jeg så, men jeg kom plutselig til å tenke på den og den er såpass bra at jeg bare må tipse dere om den :-) Panic Room er spekket med gode skuespillere, og er en amerikanske thrillerfilm som rett og slett er helt sjukt spennende! Filmen kan forresten sees både på TV2 Sumo og Viaplay

SØNDAGENS FILMTIPS

Filmen handler om nyskilte Meg, som kjøper et fantastisk flott hus til seg selv og datteren Sarah på Manhattan. Hun fikk masse penger fra skilsmissen, så hvorfor ikke? Den forrige eieren av huset var en rik og merkelig mann, som bestemte at huset skulle bygges komplett med et eget panikkrom - et rom som består av fire betongvegger og er utstyrt med overvåkingskameraer, egen telefonlinje og overlevelsesutstyr i tilfelle en nødsituasjon skulle oppstå. Dette skal altså være det beste stedet å være i tilfelle det verste skjer. En natt blir det innbrudd i huset til Meg og Sarah, tre menn tar seg inn i deres nye hjem på jakt etter den gamle rikmannens millioner. Meg og Sarah låser seg inn i panikkrommet, men uheldigvis for dem viser det seg imidlertid at de tre mennene er mer enn vanlige innbruddstyver... Og det de vil ha tak i? Det befinner seg nettopp i panikkrommet...

SUSHI HEAVEN

BLOGGERS NIGHT OUT

MMM ..

Altså, har dere sett for en drøm av en sushiservering? Jeg og Marthe var så sultne i går, at vi kunne ikke annet enn å bestille denne gigantiske greia med over 30 biter sushi. Og alt ble spist, i rekordfart! Haha.. Det var skikkelig etterlengtet og koselig med en kveld sammen med denne fine jenta igjen, og vet dere hva? Marthe har begynt på sykepleierutdannelse siden sist, og det gjør meg så uendelig glad! Nå går hun første året, så hvor hun ender opp etter ferdig utdannelse aner jeg jo ikke - men jeg skal lett innrømme at jeg håper det blir i eldreomsorgen. Jeg kan ikke tenke meg en mer flink, omsorgsfull og god jente som hadde passet perfekt inn der. Uansett hva hun ender opp med - vet jeg at hun vil gjøre en fantastisk jobb 


GOOD MORNING

Nå sitter jeg her med kaffekoppen min, og trenger at det kan slutte å regne. Sånn med en eneste gang, hehe! På planen min står nemlig utendørs bildeknipsing, men hvis ikke dette været gir seg - så får jeg heller bytte dag til i morgen. Har du noen spennende planer for lørdagen din? Her blir det skalldyrfest når kvelden kommer, gleder meg masse!

PULLED PORK NACHOS

Hvis du har lyst å lage noe ekstra digg til middag i kveld eller i helgen, må du love meg at du prøver ut denne oppskriften. Pulled pork nachos gratinert i BBQ-saus, hvorfor har jeg ikke prøvd dette før nå? Et ord: NAM!TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

To esker med pulled pork - BBQ saus - En pose ostechips - En pose chilichips
Jalapenos - Mais - Cheddarost

SLIK GJØR DU:

Legg kjøttstykket med pulled pork i en ildfast form, og stek på midterste rille i ovnen på 180 grader i 25 minutt. I mens kan du gjøre klar formen med resten av maten. Start med å legge chips i bunnen, fyll på med mais og jalapenos og så raspet cheddarost. Når kjøttet er ferdig stekt tar du det ut av ovnen, river det fra hverandre med to gafler og legger det i en bolle med BBQ-saus. Hvor mye BBQ-saus du vil ha over er helt opp til deg, men gjerne kjør på - det er jo så sykt godt! Når dette er gjort legger du kjøttet på toppen av chipsen, og steker på nytt i ovnen til cheddarosten er smeltet. Cirka ti minutter :-)

TILBEHØR:

Hjemmelaget guaccamole - Salsa - Rømme - Lime

HÅPER DET SMAKER ♥ 

NÅR DET ER 24 GRADER I SEPTEMBER
DA MÅ MAN BARE PAKKE TURSEKKEN OG KOMME SEG UT!

For en dag vi hadde her på Sørlandet i går! Solen strålte fra jeg våknet, og etter åtte timer stuck foran dataskjermen - var det magisk når jeg på ettermiddagen endelig kunne bevege meg ut. Jeg og Maren la turen til Odderøya, hvor vi pakket med oss tursekk - som kanskje inneholdt en litt utradisjonel turmat... Hehe! Vi snakker sushi, shashimi og cola zero. Whatever float your boat, right? Vi koste oss en haug nede på svabergene, spiste sushi til det tøyt ut av ørene våre og nøt den fantastisk fine utsikten til blått hav og båter som tøffet forbi. Så idyllisk og fint! Og vet dere hva? På veien hjem møtte vi på hele fire rådyr, og da ble jo virkelig lykkebarometeret vårt spengt i fillebiter.. Finnes det noe skjønnere enn rådyr? De er så nydelige! Ikke ofte man får såpass fine dager som dette i midten av september, så da gjelder det å utnytte de så godt man bare kan :-)

GOOD MORNINGCOFFEE IN ONE HAND .... CONFIDENCE IN THE OTHER

God morgen, godgjengen min! Hvordan har dere det? Herlig å se at flere av dere reagerte på innlegget i går. Jeg er utrolig takknemlig for å blogge for en gjeng som bryr seg om andre ting enn bare klær og sminke. Her kan jeg skrive om alt, og de gangene jeg tar opp noe samfunnsrelatert som er viktig for meg - får jeg alltid god respons. Det viser at dere er en voksen og oppegående gjeng, som tenker litt lengre enn nesa rekker ;-) Det gjør meg glad!

I kjent bloggerstil måtte jeg selvfølgelig ta bilde av frokosten min før jeg spiser den, i dag ble det rett og slett en biolabowl! Her finner du biola, cottage cheese og alt jeg hadde lyst på ved siden av - tørket banan, vanlig banan, kiwi og druer. Skikkelig digg! Nå skal jeg jobbe litt her hjemme, før jeg tar turen til eldresenteret. Gleder meg så til å se alle de gamle igjen! Mommo har vært så skjønn å lage hjemmelaget sviskedessert som jeg skal ta med, slik man alltid spiste til dessert "før i tiden" - håper det kan gjøre de ekstra glade denne torsdagen :-) Dette blir en fin dag, det er det ingen tvil om

AVLES OPP I FANGENSKAP OG SELGES SOM JAKTBYTTER

bildene i dette innlegget er hentet fra bloodlions.org

Husker dere at jeg for noen uker siden fortalte om at jeg hadde tenkt å reise ned til Afrika, for å jobbe frivillig med løver? Det kommer ikke til å skje. Jeg er så glad for å ha blogglesere som har stålkontroll på dyrevern, og kan opplyse meg om saker jeg ikke en gang ante at skjer her i verden. For hvem skulle tro at man reiser ned til Afrika i den beste tro om at man skal hjelpe disse nydelige dyrene, mens sannheten egentlig er at man bidrar til at løver avles opp i fangenskap, før de selges som jaktbytter?Hver eneste dag i Sør-Afrika, blir minst tre tamme løver jaktet på og slaktet i canned hunting.

Etter at jeg fikk høre om denne grufulle indistrien som skulle foregå i Sør-Afrika, bestemte jeg meg for å undersøke alt jeg kunne. Jeg kunne nesten ikke tro at dette var sant, men der tok jeg feil og fikk nok en gang slengt i fleisen hvor mange syke mennesker som finnes her i verden. Jeg er venner med flere folk på facebook som har vært nede i Afrika for å jobbe med løver, og jeg lurer på om de egentlig vet hvor løvebabyene blir sendt når de er store nok? Da blir de nemlig solgt som jaktbytte. For å si det rett ut, så passer de frivillige på løvene frem til de er "store" nok og gir penger direkte til en industri personen garantert ikke hadde et ønske om å støtte. I Sør-Afrika er det over 200 gårder som driver oppdrett av løver, mange av gårdene tar imot nettopp turister og frivillige, mens andre gårder opererer mer i det skjulte. Turister og frivillige lokkes av muligheten for å kunne kose med søte løveunger, få følelsen av å hjelpe og bidra - men sannheten er en totalt annen. Disse løveungene skal ikke bare selges for å bli drept, de har også blitt skilt fra moren alt for tidlig - nettopp for å dra inn penger via frivillige.

Gårdene kan tjene over 800 000 kr i måneden på å ha frivillige der. Det er altså ikke gratis å jobbe som frivillig, noe gården tjener mye penger på - da slipper de å ha lønnede ansatte. Det blir det god butikk av, og de frivillige får selvfølgelig ikke vite sannheten. Når babyløvene har blitt rett over to år gamle, selges de fra gårdene. Om du lurer på hvor det har blitt av løven du passet så godt på mens du jobbet på gården, vil du garantert ikke få et ærlig svar. Den står nå på "vent" bak skyhøye strømgjerder til den er stor nok til å bli jaktet på, i trange områder med flere løver - sannsynligvis sulten på mat og grovt mishandlet.

To nydelige løvebabyer, som passes på av frivillige - frem til de sendes til ny ventestasjon.

Når løvene ikke lengre er "små og nusselige" nok for turistene, settes de på vent til de er store nok til å jaktes på..

Det koster fra 200 000 kroner og oppover for å skyte en løve. Dette kalles "canned hunting", og for å si det på norsk - jakt i en boks. Løvene er med andre ord totalt sjanseløse. Etter ganske mye research fra min side, har jeg funnet ut at det også kan kjøpes pakker hvor man kan drepe flere dyr - til en redusert pakkepris. For cirka 1,3 millioner kroner kan du få skyte både løver, elefanter, neshorn, bøfler og leoparder. Denne pakken kalles "the big five". Hvis du vil oppgradere enda litt til, kan du også få en ekstra fin pris på f.eks flodhest og krokkodille. HER kan du lese en typisk "trophy" prisliste, hvor du ser at i denne parken koster det rundt 250 000 for å skyte en løve eller 85 000 for å skyte en flodhest. Trophyhunting er rett og slett en hobby for de som ikke eier respekt, og som dessverre føler spenning ved å ta livet av et mektig dyr. Hva som brukes til å jakte med er individuelt, men en av de mest bruke metodene er pil og bue. Her er konsekvensen en langvarig og ekstremt smertefull død for dyret...En solid liste over de verste og beste stedene å jobbe frivillig i Sør-Afrika, finner du HER.

Selv hadde jeg tenkt å reise til Afrika med et av Norges største firmaer for frivillighetsreiser, men det kommer ikke til å skje. Jeg vil be alle mine lesere om å ikke reise for å jobbe med løver. Nå vet du hva pengene dine går til, og at det siste du gjør er å nettopp hjelpe disse løvene. I Blood Lions sin dokumentarfilm ser vi faktisk norske jenter på en av de absolutt verste farmene, som ganske tydelig ikke vet hva de egentlig bidrar til.... Men hvis du fortsatt absolutt vil reise, så undersøk og vær 100% sikker på at det faktisk er et godt prosjekt du støtter. Dette er dessverre ekstremt vanskelig, da alle gårdene utgir seg for å nettopp være gode. Ikke bli lurt! En veldig viktig og enkel regel man bør ha i bakhodet, er at prosjekter hvor dyrenes beste faktisk er i fokus, sannsynligvis ikke vil tilby deg å mate løveungene med flaske eller gå på tur i det "fri" med løvene. Nærkontakt med disse dyrene selger ekstremt godt, og idylliske bilder av noen som mater en løvebaby med flaske eller går på såkalte "lion walks", selger dessverre mer enn hva de viktige oppgavene på de gode gårdene gjør....

BLOOD LIONS

Til slutt vil jeg dele traileren til Blood Lions, en ekstremt viktig dokumentar som handler om nettopp det jeg har skrevet om her. Jeg vil anbefale absolutt alle å se den, uansett om du hadde ønske om å jobbe som frivillig eller ei. Det å åpne øynene og skaffe seg kunnskap om hva som faktisk skjer rundt i verden har vi alle godt av. Og du? Spre gjerne dette innlegget, del traileren under på facebook, vis den til vennene dine eller hva enn du måtte ønske. Dette er en grufull industri som så alt for mange uvitende støtter opp - og det må det bli slutt på. NEI til å jobbe frivillig med løver eller ta bilder med løvebabyer - du vet høyst sannsynlig ikke hva pengene dine går til og hva du faktisk støtter opp med reisen din.

POV VEGGLYSESTAKE

annonselenke

POV VEGGLYSESTAKE (kan kjøpes her)

Disse lysestakene må være noe av det kuleste! Jeg fikk endelig hengt de opp igår, og ble helt frelst. Må innrømme jeg ble overrasket når jeg tente den, at en så liten ting kan gjøre et helt rom så koselig? Den ga et utrolig fint og nydelig møster på veggen - med de fineste skyggene. Jeg hadde nesten ikke lyst å slukke telyset for å legge meg...

SO COSY ..

Lysestaken kommer i alle slags farger, alt fra hvit, svart og grå - til kobber, gull og messing. Jeg liker utrolig godt de i kobber også, så jeg lurer på om jeg ikke skal klikke hjem ett par til. Var de ikke fine, vel? Det ble så mange screenshots på snapchat i går, at jeg tenkte jeg like gjerne kunne vise de frem til dere :-) Ellers må jeg ønske dere god morgen! Jeg forsov meg en time i dag, og blir helt stresset av følelsen... Så her er det bare til å få startet dagen med masse kaffe, godt humør og snart en forhåpentligvis bra treningsøkt. Hehe! Ønsker dere alle en super onsdag, så sees vi som alltid igjen litt senere

Omelettmuffins

Omelettmuffins går jeg aldri lei! Om du har lyst på en ekstra god lunsj på jobb eller skole, så er dette perfekt å ha med seg som matpakke. Muffinsene kan lages i en haug av varianter, i dag med det med skinke og ost her hos meg.TIL SEKS OMELETTMUFFINS TRENGER DU:

6 egg - 200 g skinke - 100 g revet gulost - Vårløk - 6 ss melk - Salt & Pepper

SLIK GJØR DU:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Start med å kutte opp vårløk og skinke, samt rive ost. Visp egg og melk sammen, tilsett vårløk og skinke - før du til slutt strør osten over på toppen. Her er det fint om du passer på at ingrediensene fordeles cirka likt i formen, slik at de steker seg ferdig samtidig uten at det blir forskjell. Omelettmuffinsene stekes i midten av ovnen i cirka 10 minutter, eller frem til de har stivnet.

LUNCH IS SERVED

Omelettmuffinsene er gode nok i seg selv, men hvis du vil ha litt brødmat ved siden av - er det også supergodt!
Jeg hadde hjemmebakte rundstykker til, og det var helt nydelig

VERDENS DÅRLIGSTE STALKER

Nå hadde jeg egentlig tenkt å dele mine siste snapchat-filmer med dere, som jeg selv syns var så sjukt morsomme - men macbooken min er tydeligvis ikke enig. Den lille rakkeren vil ikke laste inn! Altså, så dere filmen når Stian satte fyr på sokken min og den gikk opp i flammer - mens den var på foten min? HAHA! Det må være årets beste film fra min snap ass... Men frem til jeg får lastet alt inn og redigert sammen en film til dere, har jeg de siste bildene mine jeg kan dele :-) Sånn i det minste, hehe. Har du husket å følge meg på snap? Jeg heter ladyyyka, og blir SÅ glad for nye følgere! Fremover tenker jeg å åpne snap, slik at dere kan sende inn spørsmål - som jeg ukentlig vil svare på her på bloggen. Hvordan høres det ut?

Og dere, hvorfor har ingen fortalt meg at man kan se hvem som har åpnet instastory? Aner dere hvor mange jeg har stalket på denne måten den siste tiden, eller? Vi kan vel alle innrømme at vi har folk vi ikke følger, men likevel tar seg ei litta kikk på i ny og ne? HEHE. Uansett, jeg la ut min aller første instastory i dag, og ville seriøst rive av meg håret så flau jeg ble når jeg merket at jeg kunne se absolutt alle som åpnet den. Fanken, jeg skammer meg så sykt! Må ta et nytt kurs på stalkeskolen ass, trodde jeg var på linje med FBI akkurat her, men nå feil kan man tydeligvis ta....

SNAPCHAT: @LADYYYKA
my latest pics

ANDERSEN TIL TJENESTEacne genser / zara jeans & skjorte / converse sko


Altså, for en mandag! Her har jeg nettopp rullet inn i leiligheten etter tidenes dugnad med de fleste som bor i leilighetskomplekset mitt.. Dugnad, ass! Er det noe jeg faktisk aldri har fått delta på, så er det vel nettopp det. Men en kombinasjon av at jeg nettopp har flyttet inn her, og at jeg gjerne vil være med å bidra sammen med fellesskapet - så var det bare å brette opp ermene og joine resten av naboene. Og det gikk strålende fint, i følge naboene mine var jeg ´tidenes sprekeste ungdom´... Haha! Da skal man vel si seg fornøyd? I kveld har jeg vært med på alt fra å felle trær til å vaske ned søppelrommet, Andersen til tjeneste sier jeg bare ;-) Nå blir det beina på bordet og gulrekka på skjermen resten av kvelden - yaay

SAINT LAURENT CLASSIC MONOGRAMAN EARLY BIRTHDAY GIFT FOR MYSELF

♥  

Jeg har fått en ny favoritt i samlingen :-) Siden jeg snart har bursdag, så unnet jeg meg denne fantastisk fine vesken i bursdagsgave til meg selv. Jeg liker den så utrolig godt! Den er i en helt nydelig burgunderfarge, som jeg vet blir helt perfekt i tiden fremover. Så klassisk og fin! Planen min var egentlig å kjøpe denne på min neste Londontur, men når jeg kom over den i Oslo - måtte jeg bare slå til. Hva syns dere? Jeg kunne ikke vært mer fornøyd!

UKEN SOM GIKK

UKENS HØYDEPUNKT:

Altså, når bestevenninna de har blitt mamma - så er det ikke bare ukens høydepunkt. Det må jo være årets! Celina har blitt mamma til verdens fineste lille Noah, og jeg er jo så stolt at jeg virkelig må beherske meg for å ikke løpe ned dørene til bestis daglig. Noah er helt nydelig, og så nusselig at jeg kunne klemt han flat! Tante Kristina har selvfølgelig fått hilse på han allerede, og jeg gleder meg til å bruke masse tid med han fremover. Yay!

UKENS MEST LESTE INNLEGG:

Innlegget mitt om eldreomsorgen ble godt likt, og det gjør meg så inderlig glad. På torsdag hadde jeg min første dag som frivillig, og det var en helt spesiell og så vanvittig fin opplevelse. Jeg kan ikke huske sist jeg har vært så rørt og varm i hjertet. Jeg har naturligvis taushetsplikt og kan ikke fortelle så mye, selv om jeg gjerne skulle ønske jeg kunne dele alt - av den grunn at jeg virkelig ønsker å inspirere andre til å ville gjøre en forskjell i nettopp eldreomsorgen. Men jeg skal prøve å ta dere med på mitt nye prosjekt så godt det er mulig, og vet dere - jeg er helt sikker på at dette er et av mine store kall her i livet.


UKENS TRENING:

Jeg er i siget om dagen ass, steike for en bra treningsuke det har vært! Seks økter har det blitt, og jeg er så fornøyd at jeg kan ikke gjøre annet enn å glise. Jeg har så treningsglede om dagen, og det er så gøy! På lørdag løp jeg intervaller på mølla, og var så fornøyd med egen innsats - at jeg bokstavelig talt bare måtte gi meg selv ei litta klapp på skuldra. HAHA! Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si det, men jeg tror faktisk jeg har funnet løpegleden. Say whaaat? Kondisjonen er på vei oppover, i tillegg har jeg fått verdens beste løpesko - så jeg vil bare løpe hele tiden jeg!

UKENS MEST SPILTE LÅTER:

Jessie J - Wild
The Chainsmokers - Closer
Gavin James - Nervous

UKENS HUMØR:

Glad, glad, glaaaad og FULL I ENERGI! Jeg er så happy om dagen at smilet går rundt, og jeg er så gira at det nesten blir for mye av det gode. Altså, du vet du er fornøyd med livet når du sliter med å konsentrere deg. Her om dagen måtte jeg seriøst spille tidenes mest deprimerte spilleliste på spotify som heter "breakup songs" for å prøve å jekke meg ned litt, slik at jeg skulle klare å konsentrere meg om jobb... Haha, jeg ler!UKENS TV-SERIE:

Heart Of Dixie, den eneste serien jeg ser på når jeg finner tiden til det :-) Den er så skjønn! Nå er jeg på sesong to, og koser meg skikkelig når jeg kan koble av litt med å se en epsiode eller to. Absolutt en serie å anbefale - den er både søt og lett, samt at den har en deilig goodfeeling over seg.

UKENS KVALITETSTID:

Forrige uke var full av tid sammen med de jeg er glad i, jeg klarte virkelig å bruke tiden min godt! Man trenger ikke alltid å ha en hel kveld sammen, en liten lunsj i pausen er mer enn godt nok. Mye bedre enn ingenting, ikke sant? Jeg fikk sett både familien min og flere av jentene - Stian, Hilde, Maren, Nina, Marianne, Ida og Celina. Kan ikke si meg annet enn storfornøyd!

UKENS BESTE DAG:

Fredag var en så fin dag! Da stod det en hel dag med jobb i Oslo på planen, spennende møte med Side2 og ikke minst litt tid til å være sammen med Wulffen min igjen. Hurra! Det gikk alt for fort i svingene her hjemme før jeg skulle dra til flyplassen, og når jeg ser på bildene mine fra denne dagen, så oppdager jeg at jeg har glemt å tegne begge brynene mine. Altså, se på bildet under? Jeg ler meg seriøst ihjel av at jeg har løpt rundt seende ut som en tulling hele dagen med mine kjære kollegaer.. Hvorfor sa ingen noe om hvor gal jeg så ut?! HAHA! Et gigabryn eller ikke - fredagen var helt super :-)

HEY HEY SUNDAY

TIME TO CHILL

Yup, da var jeg fint plassert i daybedd'en etter en koselig søndag med familien. Mommo inviterte til middag i dag, så det kunne virkelig ikke blitt bedre :-) Hva har du brukt dagen til? Den kommende uken blir ganske så hektisk, jeg har nye planer for jobb jeg skal starte med - i tillegg til at det både er dugnad i leilighetskomplekset her jeg bor og en haug av møter nesten hver dag. Så denne kvelden skal jeg bare kule ned, se film og koooose meg! Jeg har handlet inn masse frukt og pepsi max - derfor skal jeg rigge meg til så fort dere er oppdatert. Nyt det som er igjen av søndagen, godtfolk!

TRE GODE FILMTIPS

Filmtips er alltid etterspurt her på bloggen, og i dag tenkte jeg å dele tre av mine favoritter. Om dere har noen gode filmtips til meg, så må dere gjerne hyle ut - i kveld står det nemlig filmkveld på planen min :-)


MOVIES FOR A LAZY SUNDAY

GONE GIRL

Gone Girl er helt ekstremt bra, absolutt en av mine største favorittfilmer! Filmen handler om Nick Dunne, som kommer hjem og oppdager at sin kone Amy er forsvunnet fra hjemmet deres. Dette er dagen de egentlig skulle feiret fem års bryllupsdag, men Amy er brått borte. En kraftig leteaksjon blir satt i gang, og media dekker ivrig saken. Men, noe skurrer... Flere begynner å mistenke Nick for å ha noe med forsvinningen å gjøre, noe han hele tiden fornekter. I løpet av filmen kommer flere overraskelser frem, og ja - du vil mildt sagt bli helt satt ut. Dette er en helt rå psykologiske thriller!

LAW ABIDING CITIZEN

Dette er en amerikansk thrillerfilm, som handler om Clyde Shelton, en mann som får livet ødelagt den dagen hans kone og datter blir brutalt drept av to innbruddstyver. Drapsmennene blir raskt tatt av politiet, og stilt for retten. Men ting går ikke som håpet, den ene av de gjør en avtale med stadsadvokaten, og får lavere straff enn fortjent. Clyde ser svart, og i fult raseri begynner han å planlegge tidenes største hevn. Ikke bare hevn over moderen som ble løslatt, men en hevn over hele rettsapparatet som sviktet han. Etter en stund blir Clyde selv arrestert for mord, og bli satt i fengsel. Likevel fortsetter folk å dø, helt i tråd med hva Clyde ønsket. Hvordan stoppet man en hevnaksjon, når han som utfører den allerede sitter i fengsel? Denne må dere bare se. Så innmari spennende, her blir man helt oppslukt og trykker ikke på iphonen mens man ser... Haha!

SAFE HAVEN

Åååå, denne filmen er så alt for fin! Safe Haven handler om nydelige og sjenerte Katie, som plutselig kommer til den sjarmerende landsbyen Southport. Hun bærer på en mørk hemmelighet som hun fortsatt sliter med, og en fortid som har gjort at hun måtte rømme til nettopp dette stedet. Katie unngår all personlig kontakt, helt frem til Alex som driver den lokale butikken, sakte men sikkert bryter gjennom til henne. Til tross for at Katie er redd, finner hun stadig mer trygghet hos kjekke Alex. Katie begynner innser at hun må velge mellom et liv i trygghet og et liv som er noe mer risikabelt, men mer givende - og i den mest vanskelige tid innse at kjærligheten er den eneste sanne trygge havn.

MIN MORGEN

Jeg var ikke hjemme før halv tolv i går kveld, og dagen min i Oslo gikk så i ett at jeg aldri fant tiden til å oppdatere dere igjen. Jeg håper jeg kan være tilgitt for akkurat det? Iiiik! Jeg liker jo best å gi lyd fra meg i hvert fall to ganger om dagen, men både i går og torsdagen ble rett og slett for busy. Det har vært to fine dager med mye følelser og mye jobb, og i dag sitter jeg igjen med en følelse på at jeg er innmari takknemlig. Takknemlig for jobben min, for muligheten til å kunne hjelpe og livet generelt. En ting er sikkert, i tiden fremover skal jeg være den beste versjonen av meg selv og ´gønne´på alt jeg klarer for å nå målene mine. Jeg er supermotivert, gira og glad! Det var også maks koselig med en jobbtur til Oslo, det er alltid hyggelig å møte de flinke folkene jeg jobber i samme bransje med igjen og spikre spennende planer for fremtiden :-)

Her startet dagen med å sove frem til jeg våknet, det var ikke lengre enn til 08.00 - men likevel digg å få ladet batteriene sånn skikkelig. Er det bare jeg som hater å fly? Det er det samme hvor kort eller lang flyreisen min er, jeg blir uansett helt utslitt av å sitte i et flysete - det tapper energien min totalt.. Haha! Kanskje noe med at jeg får angst hver eneste gang og er sikker på at jeg skal dø - sånt bruker man mye krefter på ass! Jeg overlevde denne gangen også, heldigvis.

GOD LØRDAGSMORGEN

Nå skal jeg kose meg med Heart Of Dixie, og nybakte rundstykker. Jeg har delt oppskrift og fremgangsmåte på snapchat (ladyyyka), dersom dere også ble fristet til en ekstra digg frokost i dag. Det er jo tross alt helg! Og hvor deilig er ikke det?

HOT KYLLINGSUPPE

MIN FAVORITT

Denne kyllingsuppen delte jeg oppskrift på for to år siden, og den er så god at jeg bare må dele igjen! Tenkte det var fint å oppdatere med litt nye og bedre bilder også, da dette faktisk har vært en av mine mest populære oppskrifter noensinne. Om du enda ikke har fått testet denne spicy kyllingsuppen ut - så må du virkelig gjøre det. Den er helt himmelsk!TIL TO PERSONER TRENGER DU:

En paprika En halv løk  En purre
En chili En boks créme fraiche En halv kylling
7 dl vann 1 halv ts karri 2 stk hønsebuljong
SLIK GJØR DU:

Start med å løse opp buljongen i vannet, og kutt så opp grønnsakene til små hakkede biter. Stek de litt i stekepanne, gjerne i en god olje, før du tar de over i vannet. Tilsett også boksen med créme fraiche, ha i kyllingen, krydre godt med karri og la suppen småkoke i 30 minutt mens du rører rundt. Om du vil ha denne oppskriften til fire personer, så dobler du bare oppskriften.

Server, og nyt - gjerne med godt brød ved siden av

EN SPENNENDE DAG

HAPPY THURSDAY

Jeg har allerede vært på trening, jobbet litt og spist en rask frokost - så her har det vært en pangstart på dagen :-) Planen min var egentlig å løpe intervaller, men i dag var jeg helt tett i pusten og følte jeg skulle krepere for vært drag jeg løp - så det ble heller 40 minutter med powerwalk i stigning på mølla. Fint det også, jeg ble både svett og sliten, så da sier jeg meg fornøyd!

Jeg har gledet meg sånn til i dag, det er nemlig min aller første dag med jobb som frivillig på sykehjemmet. Jeg er skikkelig spent, det skal bli så fint å komme i gang med dette! Jeg blir der noen timer, før jeg skal videre i to møter og deretter lage middag for kvelden - da kommer nemlig Hilde på besøk. Nå har hun kommet hjem etter to uker på ferie, så jeg gleder meg en haug til å se henne igjen! Og i morgen, da går turen til Oslo for jobb og møter - før jeg flyr hjem igjen for helg. To hektiske dager med masse spennende planer, akkurat slik jeg liker det! Ha en super torsdag, jeg stikker innom her litt senereacne jeans / hm genser / louis vuitton veske / adidas sko / nixon klokke

ENERGIEN ER PÅ TOPP


ONE HAPPY DAY

I dag er energien min på topp altså, for en HERLIG dag det har vært! Dere vet de dagene man bare har en skikkelig digg følelse, humøret fyker til himmels og alt går helt smooth? Slik har det vært i dag, og det er så kjekt! Jeg har egentlig vært litt alle veier - alt i fra på trening, til et møte, til lunsj med Nina og så videre til frisøren en liten tur. Dagens treningsøkt var virkelig en killer, intervaller stod på planen og endelig klarte jeg å øke mer på hastigheten. Treningsgleden er virkelig kommet tilbake, og det gjør uten tvil noe med humøret mitt. Hurra, hurra! Siden jeg har løpt rundt som en duracell i dag, må kvelden min gå til jobb. Fordelen med å drive for seg selv - da velger jeg litt selv hvordan jeg vil legge opp arbeidsdagen min :-) Har du hatt en fin onsdag?

MY FIRST ETSY ORDER

Tenk at jeg ikke har oppdaget Etsy før nå? For en fantastisk kul og annerledes nettbutikk :-) Og med tanke på at jeg er blogger, så er det vel nå jeg skulle linket til selgerne jeg kjøpte dette av? Men det får jeg altså ikke til, fordi jeg har glemt hva de heter... Minus i bloggboka til frøken Andersen, haha! Uansett så jublet jeg litt av glede når dette endelig landet i postkassen min - den fineste planleggeren jeg har sett og en stor bukett med konfettiballonger. Oh the joy!

Disse skal jeg fylle opp på bursdagen min, og jeg gleder meg allerede!2016 - 2017 PLANNER

Denne planleggeren er helt perfekt for meg! Kjøpte den som en liten motivasjonsboost til meg selv, er det bare jeg som syns det er så innmari gøy med nye ting som dette? Haha! Her kan jeg notere alt fra planer for dagen, til to-do ved siden av. I tillegg er det egne sider med mål for måneden, viktige ting jeg ikke må glemme og oppgaver jeg må utføre. Så fin og fresh! Etsy har masse fint altså, og ikke minst så er det jo enda gøyere når man kan bestille hjem ting som ikke alle andre har :-)

SKAL DET VÆRE ENSOMT Å BLI GAMMEL?

Noen ganger elsker jeg å sette meg ned for å skrive, tromme på tastaturet og bare si hva jeg tenker. Skrive gjør jeg hver dag - men det er ikke ofte jeg virkelig letter hjertet mitt. Jeg tenker ekstremt mye for tiden, for det er jo så mye jeg har lyst til. Jeg har et utrolig bra liv, jeg vet jeg er heldig og mangler absolutt ingenting. Men jeg er en person som må føle meg nyttig for å trives, jeg blir mer glad i livet hvis jeg kan gi en hjelpende hånd til noen som kanskje ikke har det så bra og hvis jeg kan gjøre hverdagen til andre litt lettere. Jeg har ikke snakket om det på bloggen, men i år har jeg jobbet frivillig som besøksvenn for en eldre og flott person som ønsket selskap. En gang i uka var jeg på besøk, men til slutt ble det for vanskelig - jeg har ikke utdanning innen demenssykdom og flere grunner jeg ikke kan nevne her. Helt siden jeg sluttet hos han, han jeg savnet følelsen jeg fikk når jeg var der. En følelse av å få noen til å kjenne glede og en følelse av at jeg har gjort en ensom sjel litt mindre ensom.

Eldreomsorg er noe jeg brenner kraftig for. Og er det en ting jeg tenker på hver eneste dag, så er det hvor dårlig det står til med nettopp eldreomsorgen i velferds-Norge. Et liv på et gamlehjem den dagen i dag er ikke mye til liv - det er ingen som har god tid til å snakke med deg og ingen som har tid til å ta deg med ut på en liten tur. Jeg sier ikke at det er sykepleierne sin feil, de gjør så godt de kan. Virkelig! Dette har jeg sett selv, hvor fantastisk gode og snille de aller fleste som jobber som sykepleiere og hjelpepleiere er. De gjør en uvurderlig jobb! Problemet er at det ikke er ressurser til individuell omsorg. Det er ikke tid nok, pleierne løper beina av seg og jeg vil tro at flere av dem går hjem med dårlig samvittighet. Hver eneste dag. Det at det er noe som kalles for "liggedager" i eldreomsorgen i Norge, sier sitt hvor uverdig behandling det er på mange sykehjem. Nettopp på grunn av for lite ressurser.  Men dette vet vi, sykehjemsansatte har dårlig tid. Så derfor er det så UTROLIG viktig at familien til pasienten stiller opp. Familieomsorg. Det viktigste en gammel sjel kan ha når han er på sykehjem.

Er det noe jeg virkelig ønsker for fremtiden, så er det å se en forandring i eldreomsorgen. Jeg blir oppriktig lei meg av å lese hvor mange gamle mennesker som føler seg alene og forlatt på sykehjem. Jeg husker fortsatt pleieren som sa til meg at "det er ikke alle som er like heldig som Mofaren din som får så mye besøk" - i den siste tiden Mofar var på sykehjem. For besøk fikk han flere ganger daglig, familien min er helt fantastisk og teamet opp for at verdens beste Mofar aldri skulle føle seg alene. Det er slik det burde være for alle. Men dessverre er ikke virkeligheten sånn. Er det virkelig sånn at det skal være ensomt å bli gammel? Det er i så fall noe jeg vil være med på å forhindre i den grad jeg kan.

Så nå vil jeg gjøre en forandring, reise meg opp og komme meg ut for å hjelpe til. Denne uken begynner jeg å jobbe som frivillig på sykehjem / eldresenter, og dette skal jeg fortsette med fremover minst en dag i uka. Jeg gleder meg til å gjøre hverdagen litt lettere for noen som trenger det. Ha god tid til å snakke, høre på de fine historiene de eldre garantert har å fortelle og ikke minst ta de som ønsker det med ut på tur slik at de kan få seg litt luft. Og bare så det er sagt, jeg skriver ikke dette for at dere skal gi meg creds, langt i fra. Jeg skriver om dette for å forhåpentligvis kunne inspirere andre til å gi en hjelpende hånd. Om det så er to timer i uka eller en dag i måneden - så er det så utrolig mye bedre enn å ikke gjøre noe! Vi kan alle hjelpe litt. Ikke sant? Jo! Det å vite at noen forhåpentligvis skal glede seg til hver torsdag når jeg kommer på besøk på eldresenteret, og se frem til å kunne slå av en prat med en person som faktisk har tid? Det er en ubeskrivelig god følelse, det. Og du? Tenk hvis vi alle hadde vært forandringen vi ønsker å se? Da hadde verden vært et finere sted for, for alle

 

50 TING SOM GJØR MEG GLAD

En produktiv og fin dag på jobb.

Fotografering med mitt kjære Canon 6D - det å forevige gode minner betyr mye.

Milo - min minste, men skjønneste bestevenn.

Sjokomelk, aller helst de bittesmå kartongene med sugerør.

Når jeg sykler til trening og vinden røsker i kinnene.

En alenekveld med favoritt tv-serien og snacks på bordet.

Hjemmelaget middag og rødvin sammen med noen jeg er glad i.

Minnet av min kjære Mofar, det går ikke en dag uten at jeg tenker på han.

JUL! Desember er uten tvil årets fineste måned.

Knollen - av en eller annen merkelig grunn... Haha!

Hvetebakst, spesielt kanelboller - det aller beste jeg kan tenke meg!

Nyvasket sengetøy, som er druknet i det mamma sier er alt for mye tøymykner (haha!)...

Roadtrips med musikken på full guffe og crappy synging.

Følelsen av å jobbe med noe jeg virkelig elsker.

Varm kako med krem - mmmm!

Struktur, orden og følelsen av å ha kontroll på de viktige tingene i hverdagen.

Gode og dype samtaler.

Norske jordbær!

Leiligheten min - hver eneste dag må jeg klype meg i armen over at jeg faktisk bor her.

Familie, har jeg de - så har jeg alt.

That ´Friday feeling´.

En rykende varm kopp kaffe på morgenkvisten.

Følelsen av at noen er glad i meg og setter pris på meg.

Hunder - jeg er crazydoglady nr.1!

Spennende dokumentarserier/filmer.

Mennesker som setter pris på de samme tingene som meg.

Snø, vinter og fine turer på langrenn!

Den faste fredagsbuketten med friske blomster.

Brownies, sjokoladekake og alt som har med bakst å gjøre.

Vannscooter og all slags vannsport - jeg digger det!

Følelsen av å gjøre en forskjell for mennesker eller dyr som trenger det.


http://bloggfiler.no/kristinaandersen.blogg.no/images/1730243-1-1379653633165.jpg

Søtpotetfries med cheeseburger fra min favoritt restaurant.

Gamle mennesker, spesielt de som er imøtekommende og har mye på hjertet.

Iskald pepsi max med isbiter og sitron.

Kveldstur, jeg elsker en lang spasertur mens det enda er passe mørkt ute.

Tanken på fremtiden - the best is yet to come!

Venner - hva skulle man gjort uten?

To-do-lister og følelsen når jeg snart er ferdig med den.

Hoppet på et fly og dra avgårde til sol, varme og ferie.

En lang dusj i glovarmt vann.

Reising og opplevelser.Latterkramper.

Inspirerende quotes som gir meg lyst å jobbe og stå på.

Blogge, skrive for leserne mine og få tilbakemeldinger på det jeg gjør.

Familiemiddager hvor alle av oss er samlet - det er det beste jeg vet!

Sene kvelder med levende lys, kos i sofaen og en god film.

Skalldyr på en varm sommerdag - blåskjell dampet i hvitvin slår aldri feil.

Den Franske Riviera - Cannes og Monaco i mitt hjerte.

Duftlys, grønne planter og generelt koselige ting til hjemmet.

Celebrations - ja til å feire det som feires kan!

Følelsen av frihet.

WOK TIL MIDDAG

Denne middagen her har blitt min nye favoritt! Herlig wok med kylling, crispy grønnsaker og eggnudler. Så godt, og så utrolig enkelt! Jeg hadde faktisk dette til middag hele tre dager forrige uke, så ja - du kan trygt si at det smaker superdigg ;-) Haha! Her kommer oppskrift, dette tar ikke mer enn maks ti minutter å lage.TIL TO PERSONER TRENGER DU:

200 g eggnudler 450 g grønnsaker 1 dl kokosmelk  5 ss soyasaus 2 kyllingfileter
Ønsket krydder, jeg bruker kun salt og pepper.

SLIK GJØR DU:

Fremgangsmåten kan ikke bli mer enkel. Kok opp eggnudlene, og tilsett litt salt. I mens kan du steke grønnsakene, og her må jeg bare si at jeg bruker en pose som heter rock wok fra frysedisken, den er superdigg og inneholder masse gode grønnsaker som gulrot, brokkoli, rødløk, purre, sukkereter og chili. Anbefales! Etter at grønnsakene har stekt i cirka fem minutter, tar du over kokosmelk og soyasaus. La koke i ett par minutter, og ha over eggnudlene - før du serverer.

HÅPER DET SMAKER

Er det dette som kalles blåmandag?

Oisann, her våknet jeg plutselig etter ei litta times powernap på sofaen, gitt! Jeg aner ikke hva det er med meg i dag, men jeg er bare så innmari trøtt. Kanskje det er dette folk kaller for blåmandag? Jeg elsker jo vanligvis ukens første dag, så jeg blir sånn smått bekymret for om jeg begynner å bli syk... Haha! Jeg er heldigvis ferdig med jobb for dagen, i tillegg til at jeg har trent både intervaller og styrke - så den powernappen gir meg ikke dårlig samvittighet ass ;-) Derfor skal jeg kose meg her på sofaen resten av dagen, spise masse jordbær, plommer og vaniljekesam, og selvfølgelig skal jeg se Jakten På Kjærligheten. Gleder meg en haug, endelig har verdens skjønneste (og flaueste...) program startet igjen! Hvordan har mandagen din vært?


acne skjerf - louis vuitton veske - quay solbriller - lindex genser - gina tricot jeans - bianco sko

UKEN SOM GIKK

UKENS HØYDEPUNKT:

Forrige ukes høydepunkt må ha vært i går, da jeg hadde vært snusfri i to uker. YES! Jeg er så sykt fornøyd og stolt av å være ferdig for godt med snusen. Vet dere hva? På 15 dager har jeg spart 1270 kroner, og unngått å få i meg hele 364 snus. Hvor sykt er ikke sistnevnte? Jeg blir nesten skremt av å tenke på hvor mye jeg faktisk har dyttet i meg av nettopp snus, hjelpes. Jeg skal få til et innlegg om dette til dere asap, da jeg vet det er veldig ønsket fra flere av dere.

UKENS KJIPING:

Når mandagen startet med dyrelegebesøk, huff - det er helt forferdelig vondt å se når dyrene har det vondt. Stakkars lille Milo som kastet opp blod! Heldigvis gikk alt fint, og tassen er i strålende form igjen :-) Når slike ting skjer får jeg virkelig en solid påminnelse om hvor utrolig glad jeg er i han, hva skal jeg gjøre den dagen han ikke er med meg lengre? Jeg orker ikke tanken en gang.. Måtte min lille trofaste bestis leve for alltid!UKENS MEST SPILTE LÅTER:

The Chainsmokers - Closer
Adele - Remedy
Ed Sheeran - Photograph
Alvar & Millas - Chasing Our Future

UKENS SERIE:

Heart Of Dixie. Jeg har hatt lite tid til å se serie den siste tiden, men hvis jeg ser - så er det denne :-) Jeg har derimot lurt på om jeg skal begynne på Narcos, da jeg har hørt så utrolig mye bra om den. Er det noen av dere som har sett den?

UKENS CRAVINGS:

Tikkamasala. Jeg eeeeelsker virkelig indisk, og tror jeg kunne spist det hver eneste dag. Og hvis jeg får nanbrød i tillegg? Yes yes yes! Noe av det absolutt beste jeg kan tenke med, perfekt å ha til middag i helgene.

UKENS TRENING:

Her kan jeg ikke skryte på meg for mye. Jeg tror det ble med tre økter, hvis jeg ikke tar helt feil? Timeplanen min har vært ganske full, så jeg har rett og slett ikke funnet tiden til å trene så mye som jeg skulle ønske. Men denne uken satser jeg på at blir bedre! Nå som jeg har sluttet på snus og konstant er sulten - trenger jeg virkelig at treningen går smooth. Haha!

UKENS LATTERKRAMPE:

Hele forrige uke var jo en eneste stor latterkrampe. Så her blir det umulig å velge! Jeg trodde jeg skulle krepere av latter når jeg var på kjøretur med Knollen, og bremsa hans plutselig falt ut av bilen hans. Hvordan er det seriøst mulig? Nå har han fått seg ny bil da, en superfin BMW - så vi får håpe denne bilen levert hakket lengre enn to uker ;-) Ellers fikk jeg helt latterkrampe når jeg skulle kjøre mommo hjem, og vi hadde vinduene i bilen min åpne. Jeg har en dårlig vane med å kjøre veldig nærme sidene, noe mommo plutselig fikk erfare da hun fikk en gren midt i hodet mens vi var i fart... Da kan dere tro jeg fikk en lang preken om hvor uansvarlig jeg var, haha! Jeg lo så tårene trilte.. Og så må jeg jo nevne videobloggen, som falt godt i smak hos dere også. Nei, denne uken har det vært mye glede altså. Og det er ingenting som er bedre enn det :-)

Kosttilskudd som virkelig funker

annonse

Nå har jeg brukt HairCare fast så ekstremt lenge, at jeg kan nesten ikke huske når jeg begynte. En ting er sikkert - jeg kommer aldri til å kutte ut dette fantastisk geniale kosttilskuddet! Og altså, hvor mange av dere lesere er det som også går på dette nå? Det må jo være flere hundre av dere, og det er så sykt gøy å høre at såpass mange er like fornøyde som meg! Det er sjeldent jeg blir helt crazy fangirl av nettopp kosttilskudd, men av HairCare kan jeg faktisk ikke få skrytt nok. Et kosttilskudd som faktisk fungerer? Ja! Jeg heiser flagget for disse tabelettene any day.HVORFOR BRUKE HAIRCARE?

Her er det flere gode grunner, men jeg kan jo remse opp grunnene til at jeg sverger til dette :-) Hver morgen starter jeg med to HairCare tabeletter, som jeg tar sammen med frokosten - da er det lettere å huske på. Dette er et kosttilskudd som består av flere ingredienser som bidrar til økt hårvekst - blant annet ølgjær, hirse, biotin, selen, sink og kobber. Her får du masse riktig næring, som gir deg et sunnere hår fra innsiden. Det er dokumentert virkning på HairCare, så det er ingen tvil om at det faktisk fungerer! Selv merket jeg at håret begynte å vokse fortere etter cirka åtte uker, samtidig som jeg også merket at jeg mistet mye mindre hår. Samtidig som at du får lengre og sterkere lokker, syns jeg selv at håret i tillegg blir mye mer fyldig. Sistnevnte er jeg skikkelig glad for, da fyldig og sunt hår er noe av det fineste jeg kan tenke meg!

CARE AND REPAIR

Nå klippet jo jeg av meg halve lengden på håret mitt for rundt en måned siden, og allerede nå har det vokst såpass at Marianne mente vi måtte klippe det igjen på neste frisørtime. I like! Jeg elsker virkelig håret mitt akkurat nå, alle lengdene er helt like og det er så ekstremt solid. Skikkelig sunt og friskt - uten at det brekker eller ser slitt ut. Dette vet jeg at jeg kan takke HairCare for, jeg har aldri hatt så fint hår som etter at jeg begynte å ta disse. Om du ikke er en av de mange som allerede bruker HairCare, burde du virkelig prøve det ut! Eneste som er viktig er at du husker å ta tabelettene hver eneste dag, da dette alt å si for at du skal oppnå effekt så fort som mulig. Minst like viktig er det også at du fortsetter på tabelettene etter at du har oppnådd ønsket resultat, for å holde både lengde og fylde ved like.

HairCare kan du bestille HER  til 149,- for første pakke

DU OCH JAG, MOMMO
VERDENS ALLER BESTE

Lite bildedryss fra gårsdagen, da var det kvalitetstid med verdens beste Mommo  Jeg er så utrolig glad i henne, og kan aldri få sagt nok hvor viktig det er å ta vare på besteforeldrene våre. Jeg snakker med Mommo hver eneste dag på telefonen, og ser henne som regel alltid minst en gang i uka. Ikke fordi jeg føler jeg må, men fordi jeg vil - Mommo betyr virkelig verden for meg. Samme med resten av familien, de er vikelig det aller beste jeg har :-) Det ble en superfin bylørdag, hvor vi hygget oss med tapaslunsj, shopping, crépes og et besøk innom Bondens Marked. En alle tiders formiddag!

Jeg ble sittende med hjemmekontor til langt over midnatt i går, deilig følelse å få unnagjort jobb som har hopet seg opp. Planen var egentlig å dra ut med venner, men noen ganger må man bare prioritere :-) Planen for søndagen er å få unnagjort siste rest med arbeid, min lillebror kommer straks på besøk for å hjelpe meg - før vi sikkert skal hjem til the parents på middag senere. Er ikke det fast søndagstradisjon da? I think yes! Sees igjen om litt, godtfolk

FROKOSTTALLERKEN

ALL THINGS YUMMY

MY BREAKFAST PLATE

Denne frokosten har jeg som regel alltid en av dagene når det er helg. Alle ting jeg liker, mekket på en tallerken. Bagel, røkelaks, stekt egg og masse avokado - mmm! Tenk om hver dag hadde startet sånn her? Jeg har verken tid eller tålmodighet til å rigge til med så flotte frokoster i hverdagen, men det syns jeg heller ikke man skal - det er fint å gjøre litt ekstra kos ut av helgen :-) Er det forresten bare jeg som får flashback til The OC av nettopp bagels? Jeg var jo storfan nr.1 av denne superskjønne serien i gamledager, og syns morgentradisjonen til Sandy med å toaste bagels til hele familien var koselig. Haha!

Formen mine er superfin i dag, det ble litt endring i planene våre i går - så fredagen endte med spillekveld her hjemme hos med sammen med Stian, Marte og Espen. Skikkelig koselig! Nå venter bytur med shopping og cafekos, gleder meg

FRIYAY

GOD HELG

Jeg har fått trent, leiligheten er ferdig shinet og kjøleskapet er fylt opp med masse godasaker. Med andre ord så er alt på stell og jeg er maks klar for en fin helg! En stor bukett med friske roser er også på plass, så nå er jeg altså så happy at gliset går rundt :-) Og gjett hva? I dag fikk jeg endelig tak i et digg par med Adidas sine NMD - disse skoene har jeg vært på jakt etter siden jeg så kampanjebildene, men de har vært umulig å få tak i. Men nå er de altså mine, og jeg er så sykt fornøyd! Yes!

Her skal jeg snart avgårde for å treffe Marianne, vi skal spise middag sammen og kose oss en haug. Hun har nettopp vært på ferie i Cannes, som uten tvil må være mitt favorittsted - så jeg gleder meg maks til å få høre alt om turen! Hihi.. Når kvelden kommer skal jeg henge med noen kompiser - planene våre er taco og tequila. Say whaaaat? Yay! Et nytt sted som har åpnet her i byen som jeg gleder meg til å sjekke ut, tror det kan være en ganske kul greie! Taco slår vel uansett aldri feil, eller hva? ;-) Ønsker dere alle sammen en super start på helgen

TRE RASKEL U N C H I N G

Noen snapshots fra i går, da stod alt fra lunsj til frisørbesøk på planen. Stian ble så sykt fin på håret etter at Marianne fikk stusset han med både saks og barbermaskin, jeg kjente han seriøst nesten ikke igjen... Haha! Nå er jeg straks på vei ut døra her hjemme, jeg skal jo som sagt til legen - så jeg må egentlig raska på. Etterpå vil jeg avgårde å handle inn masse digg til helgen, og ikke minst komme meg på trening. Det ble det av en eller annen veldig god grunn (lol...) aldri noe av i går, men i dag finner jeg faktisk ingen unnskyldninger tror jeg ;-) Haha! Vi sees igjen litt senere

LITT SNIKKSNAKK

I dag har jeg fartet rundt alle veier, og jeg skal selvfølgelig dele bilder fra dagen med dere. Men først må jeg vise dere dagens lille fangst! Hver eneste gang jeg forteller dere om hudprodukter, får jeg som regel alltid kommentarer på at jeg må teste ut et merke som heter Rituals. En bloggleser fortalte meg at vi skulle ha egen Rituals-butikk her i byen, så i dag fant jeg endelig tiden til å svippe innom. Og herregud - så latterlig mye digg det var! Jeg spaserte rundt som en crazyperson i butikken, luktet på alt og koste meg så sykt mye... Haha! Jeg fant fort en favoritt som ble denne hvite serien, så det ble med meg hjem duftpinner til badet, foamsåpe og bodybutter. Gleeeeder meg til å teste! De luktet i hvert fall himla godt, så da virker det lovende allerede ;-)Kvelden min skal rett og slett gå til jobb, så jeg har kjøpt inn litt kos for å gjøre det litt kjekt for meg selv. Det skal bli fint! Jeg har endelig fått roen tilbake i kroppen etter at jeg sluttet med snus, og dette må faktisk være den første dagen hvor jeg ikke har kjent noe sug i det hele tatt. Utrolig deilig altså, er faktisk skikkelig stolt over meg selv som endelig er over den verste ´kneika´:-) Jeg tenkte å få til et innlegg med mine beste tips til hvordan man legger snusen på hylla, om det er ønskelig? Nå er det andre gangen jeg slutter, så føler jeg har nok av erfaring jeg kan dele med dere akkurat her... Haha! Anyways, nå blir det en koselig kveld med hjemmekontor og sjokkis - så jeg kan absolutt ikke klage. Stor klem fra meg til dere alle

DISKUTERER MED MEG SELV

Det har ikke skjedd sånn supermye spennende siden sist, bortsett fra at jeg endelig har fått hastetime hos legen. Jeg skal dit i morgen, og det kan egentlig ikke skje fort nok. Jeg burde mildt sagt vært der for lengst! I to måneder har jeg nemlig gått rundt med en slags vond eksem rundt munnen, og i de siste ukene har dette spredd seg. På armene, i hodebunnen og på brystet. Det gjør at jeg føler meg skikkelig dårlig, både fordi det ser stygt ut - men mest av alt fordi det gjør så innmari vondt. Rundt munnen har jeg så tynn hud nå at det er helt flammerødt, så jeg håper vi kan finne ut hva som feiler meg. Satser på at det bare er en eksem som kan bli bedre av kortison, fordi jeg trenger at det forsvinner nå - før jeg klør av meg hele huden.. Haha!

Uansett, nå sitter jeg her å diskuterer med meg selv om jeg skal stikke på trening eller ikke. Om tre timer har jeg nemlig en avtale, så jeg føler tiden er litt knapp for å dra seg bort på trening.... HEHE. Men med tanke på at jeg sjeldent trener mer enn maks en time, burde jeg vel strengt tatt lette på rumpa og makke meg bort. Vi får se, vi får se! Mirakler kan skje ;-)


hm jakke - lindex vest - acne jeans & boots

hits