januar 2017

MINE FAVORITTER PÅ JANUARSALG

annonse

Akkurat nå avsluttes Blivakker sitt gigantiske januarsalg, hvor det er 20 - 70 % rabatt på absolutt hele butikken. Siden det nå er aller siste sjanse til å gjøre et skikkelig kupp, tenkte jeg å fortelle dere om ByNoor - en helt fantastisk hårpleieserie jeg selv bruker og er veldig fornøyd med. Denne serien er relativt ny på markedet, og er et vegansk merke som kommer fra Sverige. Jeg har selv testet mange av produktene, og tenkte i dag å dele mine fem favoritter med dere.

BY NOOR - MINE TOPP FEM FAVORITTER

Hårspray HER / Hårolje HER / Saltspray HER / Shampoo HER / Balsam HER

Hårspray: Jeg vet ikke med dere, men selv er jeg totalt avhengig av å ha en hårspray som faktisk holder på frisyren gjennom hele dagen. Håret mitt er så ekstremt glatt, og hvis ikke sprayen er sterk nok - faller krøllene ut like fort som de kom i. Denne sprayen er supergod, og holder lokkene på plass akkurat slik jeg vil gjennom hele dagen. Hvis du er glad i både volum og opprettholde en fin farsong på håret ditt, så burde du teste ut denne. Hårsprayen er som sagt vegansk, og den er helt fri for sulfater og parabener.

Hårolje: Er det et produkt jeg virkelig alltid må ha, spesielt nå på vinteren hvor tuppene på håret fort blir slitt, så er det en god og drøy hårolje. Denne inneholder blant annet arganolje, som er min store favoritt i ingrediens-jungelen. Her sier man mildt sagt farvel til frizzy vinterhår og tørre tupper, samtidig som man får en fin glans etter bruk av denne. Jeg tar tre pump med oljen i håndkletørt hår, og fordeler jevnt i lengdene på håret.

Saltspray: Yas, denne er perfekt hvis du ønsker ekstra mye volum før en kveld ut på byen med jentene eller en dag du bare vil føle deg ekstra fin på håret. Sea Salt-sprayen til ByNoor kan påføres i både fuktig og tørt hår, selv foretrekker jeg førstnevnte sammen med føning, da jeg liker den naturlige beach-looken denne kombinasjonen gir. Saltspray bruker jeg ikke like mye på vinteren som jeg gjør om sommeren, men det er likevel en klassiker jeg alltid har liggende i toalettmappen min.

Shampoo: For meg som farger håret ekstremt ofte, er det fint å ha en shampoo som kan bidra til litt forskjellig. Jeg vil nemlig bevare hårfargen min så godt som mulig ved hårvask, samtidig som jeg vil at shampooen skal tilføre håret mitt masse fuktighet og næring. Og det gjør uten tvil denne snertne saken! Shampooen inneholder blant annet arganolje og solsikkeolje, i tillegg til at den består av 100% veganske ingredienser.

Balsam: En herlig balsam jeg vil anbefale å bruke sammen med shampooen over, for å oppnå best mulig resultat. La denne virke i et minutt eller to før du skyller ut, så skal jeg love deg at håret ditt er helt babymykt og digg etterpå. Mmm!

LETS TALK FOUNDATION ..

Ellers tenkte jeg å dele en annen liten ting dere har spurt mye om. Et av de mest stilte spørsmålene jeg får på bloggen er faktisk spørsmål om hvilken foundation jeg bruker i hverdagen, og det er BareMinerals Ready Foundation Broad Spectrum, i fargekoden R330. Dette tilsvarer en golden-tan nyanse, som er fin hvis man liker å jukse seg litt solbrun året rundt ;-) Hehe.. Denne typen foundation finnes selvfølgelig i flere fargenyanser slik at du finner den du selv føler er best for deg og din hudtone.

Håper dere finner noe dere liker i sluttspurten av januarsalget, folkens ♥ Klem!

SJOKOLADEBOLLER MED KOKOS

God morgen alle sammen ♥ Disse herlige sjokoladebollene med kokos lagte jeg forrige uke, og hadde egentlig tenkt å dele oppskriften med dere i helgen. Det gikk jo ikke helt etter planen, så derfor kommer den nå. Disse kulene er så utrolig gode! Jeg har lenge vært fan av "energikulene" som du kan kjøpe på f.eks smoothiexchange og andre slike smootiesjapper, men der er jeg jo ikke hver dag. Så her om dagen bestemte jeg meg rett og slett for å prøve ut en ny oppskrift for å lage disse herlighetene selv. Og om jeg skal si det selv, så ble resultatet mildt sagt en suksess. Mmm!

TIL CIRKA 10 SJOKOLADEBOLLER TRENGER DU

10 stk daddel ♥ 2 ss kokosolje ♥ 2 ss kakaopulver ♥ 1 ts vaniljepulver
1 dryss havsalt ♥ 1 dl havregryn ♥ Revet kokos til å rulle kulene i

SLIK GJØR DU:

Start med å legge dadlene i varmt vann i cirka 20 minutter før du skal bruke dem, før du tørker dem og finhakker de alle sammen med en god kniv. Så tar du å blander kokosolje med vaniljepulver, kakao og havsalt, rør godt sammen. Tilsett deretter dadler og havregryn, som du blander godt sammen med f.eks en slikkepott. La denne blandingen avkjøle seg i kjøeskapet i en liten halvime, før du ruller kuler i ønsket størrelse mellom hendene.

♥ ♥ ♥

Til slutt dypper du kulene i revet kokos, før det er tid for å nyyyte!
Og du? Disse sjokoladebollene kan fint ligge i kjøleskapet i en god uke, det som
er viktig å huske på er at du oppbevarer de i en tett boks.

ENJOY!

EN SYKEMELDING

Hei til dere, fineste leserne mine! Fire dagers bloggfri? Det har ikke skjedd noensinne på mine ti år som blogger, uansett hvilken greie jeg har gått igjennom. Men denne gangen ble det bare sånn, jeg er rett og slett skikkelig dårlig i formen. Natt til fredag kaldsvettet jeg ut hele senga mi, mandlene mine hovnet helt opp og kroppen min frøys så mye at jeg bare ble liggende å riste. Slik har det vært siden, jeg har vært totalt utslått og bare sovet, jeg har ikke en gang hatt krefter til å oppdatere dere. Jeg orker ikke være alene når jeg var sånn, så mine foreldre hentet meg på fredag og jeg er fortsatt her. Har holdt senga i hele helgen, sovet uendelige timer og endelig begynner jeg å bli bedre. Jeg tror faktisk ikke jeg har vært så dårlig som det jeg har vært nå på flere år, så her har dere altså en slags sykemelding fra meg.

Jeg må virkelig beklage for dagene mine borte, jeg blir skikkelig lei meg når ting blir sånn her - det er naturligvis det siste jeg ønsker. I dag var jeg så redd for å logge inn på bloggen igjen at jeg hadde seriøst helt klump i magen. Men ingen sinte kommentarer har jeg fått, og det varmer hjertet mitt så utrolig ♥ Det beviser bare en ting, dere vet jeg aldri tar meg fri i flere dager og når jeg først gjør det - så forstår dere tydeligvis at det er en god grunn til det. Så tusen, tusen takk for det!
♥  ♥  ♥

Som dere sikkert forstår så er dette bilder fra forrige uke, sånn mens jeg fortsatt var halvveis frisk og i god form. Det er ikke akkurat en hemmelighet at jeg har et dårlig immunforsvar, og hver eneste gang jeg forteller at jeg er nettopp syk - er det alltid noen "bloggleger" som skal komme meg til rådighet med å fortelle meg nettopp dette... Hehe! Tro du meg, jeg vet jeg er over gjennomsnittet mye syk. Men hva skal jeg gjøre? Jeg har selvfølgelig allerede vært hos legen og tatt masse prøver, men de finner aldri noen mangler i systemet mitt. Selv syns jeg det er utrolig slitsomt at jeg tåler så lite, og med det mener jeg f.eks at bare noen minutter med litt for lite klær ute i kulda kan slå meg ut i flere dager. Jeg blir rett og slett oppriktig trist over at det er sånn, men det er ikke så mye jeg kan gjøre tydeligvis. De siste månedene har jeg vært ekstremt mye sliten også, aldri på topp i energien og egentlig kunne jeg vel sovet konstant. Jeg føler jeg kan legge meg ned for hver minste ting jeg gjør, så ja - jeg er ganske overbevist om at noe er galt med meg. Kanskje det er mørketiden, kanskje ikke. Men slitsomt er det! Uansett, jeg skal prøve å komme meg tilbake igjen med rutiner her på bloggen nå, ville bare gi dere en unnskyldning og forklare situasjonen. Nå har jeg forresten svettet ut hele joggedressen min, så jeg må makke meg i dusjen. Det er så tungt å skrive et helt blogginnlegg vet dere... Hehe! Prøver å stikke innom her igjen senere, og tusen takk for at dere er så snille med meg ♥ Klem!

GLAD OG TAKKNEMLIG

Da var jeg plutselig hjemme i Kristiansand igjen, og det rastløse hodet mitt må prøve å holde seg her litt... Haha! Vet dere hva jeg skal i dag? Jeg skal endelig opp på eldresenteret igjen, og gleder meg så til å se alle sammen igjen  I dag skal vi spille yatzy, le, snakke masse og bare kose oss. Gleder meg til å fortelle om Hawaii, vise litt bilder og dele fra de siste fire ukene jeg ikke har vært der på besøk. Og noe annet helt fantastisk! Herlig Land, et av mine absolutt favorittspisesteder her i Kristiansand, ville gi meg hele ti pizzaer (!!) jeg kunne ta med på sykehjemmet i dag. Hvor utrolig fantastisk er ikke det? Sånt blir jeg så takknemlig for at jeg finner ikke en gang ord.. Så i dag skal vi dekke langbord, spise masse pizza og jeg skal sørge for at det blir en torsdag uten om det vanlige. Gleder meg en hel haug! Dette blir uten tvil en veldig fin dag.YESTERDAY WAS A CHILL DAY

Tenkte å dele noen siste bilder fra gårsdagen med dere, har dere sett for en magisk plass? Vi hadde hele spaområdet for oss selv, og det var virkelig helt nydelig. Jeg forbinder uten tvil dette stedet med sjelefred :-) Ikke ofte jeg får ro i kroppen min sånn skikkelig, men her kan man liksom ikke annet enn å senke skuldrene ti hakk. Jeg tenkte å avslutte dagens innlegg med å klage litt, jeg blir nemlig ikke kvitt jetlaggen og blir seriøst direkte lei meg hvis jeg sovner 20.00 i kveld også... Er det normalt å ikke klare omstillingen til riktig døgnrytme når jeg snart har vært hjemme i to uker? Hjelpes altså! I kveld kommer Hilde til meg, så jeg får håpe hun tvinger meg til å holde øynene oppe ett par timer ekstra.. Ha en kjempefin dag, godtfolk!

DESTINATION: KRAGERØSLEEP IS LIKE A TIME MACHINE TO BREAKFAST

God morgen fra Kragerø Resort Her sjekket jeg inn sent i går kveld, og blir til utpå formiddagen i dag. Jeg koser meg altså så her, og er så glad for at det ble en liten tur hit igjen. Jobbtur kombinert med avslapping :-) Husker dere sist jeg var her, da sammen med familien? Ingen tvil om at vi alle må tilbake asap! Men da gjerne på sommeren, jeg ser for meg at det er helt perfekt å padle i kajakk her nede ved vannet når det er litt varmere, golfe, spille tennis og slike ting. Iiih! Nå skal vi kose oss noen timer her, og så fort frokosten er spist opp har vi booket massasje og noen timer i spaet. Gleder meg!

ONE HAPPY WORKOUT

Det føles så digg å være skikkelig i gang med treningen igjen! Nesten hver dag har jeg gode økter, og det føles helt konge. Nå gleder jeg meg bare til energien kan komme for fult, enn så lenge presser jeg meg litt ekstra og gjør det jeg må for å komme tilbake i gode rutiner. Jeg føler meg i hvert fall veldig flink! Jeg har forresten også begynt på B12 kosttilskudd, og tar 1000 mcg hver eneste dag. Jeg aner ikke hvorfor, men jeg har dannet meg en mening om at jeg har mangel på nettopp dette - selv om legen mener noe annet. Haha! Så da tar jeg saken i egne hender, og håper energien min kan fly i taket ganske snart ;-) Er det noen av dere som har erfaring med B12 gjennom tabeletter, forresten? Etter hva jeg vet får man ikke tak i dette i Norge, så jeg kjøpte dette når jeg var i USA. Der får man jo seriøst tak i alt, så jeg hamstret med meg en hel haug av kule saker som sterke c-vitaminer og slike ting. Et must have for meg som blir syk av bare et ekstra kaldt vindpust, hehe.


THIS WORKOUT THO ..

1000 meter ro - 100 knebøy 800 meter ro - 80 KB swing  600 meter ro - 60 pushups
400 meter ro - 40 situps  200 meter ro - 20 ring row

Denne økten kjørte jeg i forrige uke, og tenkte jeg kunne dele den med dere dersom noen av dere skulle trenge inspirasjon på treningsfronten. Denne var virkelig tung altså, og jeg var helt sikker på at jeg skulle styrke med når det nærmet seg slutten. Og pushupsene? De måtte jeg mildt sagt ta på knærne, for å si det sånn. Hehe! Jeg trener mye forskjellig om dagen, men er det en jente som inspirerer meg veldig - så er det spreke Inger. Fyttikatta for en solstråle! Jeg beundrer henne veldig mye, og syns hun virker til å være en helt nydelig person. Både på innsiden og utsiden :-) Absolutt en person å sjekke ut hvis dere vil bli motivert og inspirert. Tommel opp for sterke jenter og en haug av girlpower, dere!

SJOKOLADE-FLUFF

SO FLUFFY AND YUMMY

Jeg tror jeg har oppdaget verdens beste snacks i den sukkerfrie kategorien! Og tro meg, det skal mye til for at jeg blir såpass frelst av en ting som er sunnifisert. Dette er faktisk godt nok til at jeg kaller det for sjokolademousse, rett og slett fordi det er nettopp det "desserten" smaker i mine øyne. Så utrolig digg! Men det riktige navnet er nok sjokolade-fluff, denne herlige saken er helt fri for sukker og inneholder i tillegg masse proteiner.

DU TRENGER

3 eggehviter  2 ts kakaopulver  1 ts sukrin

SLIK GJØR DU

Pisk eggehvitene helt til det er stive, dette tar ikke lengre enn maks et par minutter.
Så tar du i kakaopulver og sukrin, før du pisker det enda litt - helt frem til alt er blandet godt sammen.

And thats about it! Enklere blir det virkelig ikke. Jeg har fått skikkelig hang up på denne deilige saken, og lager det hver eneste kveld magen skriker etter noe ekstra godt og søtt. Fluffen er såpass god at du bare må love meg å prøve den ut, jeg garanterer at du vil bli overrasket over hvor utrolig godt dette smaker ;-) Du må gjerne toppe fluffen med hva enn du har lyst på, selv er jeg veldig glad i å bare spise den som den er, eller strø over en dryss med friske bringebær. Mmm!

JEG GLEDER MEG SÅ

HELLO MONDAY

Endelig føles det som jeg er tilbake til normalen, etter en rar uke som jeg har vært både jetlagged og halvveis i feriemodus. Det var jammen ikke enkelt å plutselig skulle stoppe med den sykt chille hverdagen vi fikk oss i Hawaii, hehe. Makan til omstilling ass.... Men nå kjenner jeg meg ganske back on track, så jeg får bare holde hjulene i gang her hjemme litt til. Nå er det under fire uker til jeg reiser til USA og Karibien, årets store familieferie nærmer seg med stormskritt og det kiler i magen så mye jeg gleder meg. Mine foreldre gleder seg også en hel haug, men Knollen? Han vil ikke på tur. Haha! Jeg satser på at reisegleden hans melder sin ankomst så fort vi lander i paradis ;-) Det går jo ikke ann å ikke glede seg til dette, mener nå jeg.I dag har jeg hatt en super produktiv og fin mandag! Trening, møter og jobb har stått på planen. Skikkelig pangstart på den nye uka, og det liker jeg veldig godt! Hvordan har dagen behandlet deg, da? Håper dere alle har det fint

SOMETHING I LIKE NR.1

Jeg starter uken med å dele den nye spalten min med dere, nemlig ting jeg liker godt. Det kan være hva som helst, og jeg gleder meg til å dele med dere fremover. Ofte er jeg storfan av smånips som jeg ikke helt vet hvordan jeg skal klare å vise frem på bloggen, men i denne spalten er alt hjertelig velkommen. Så i år skal jeg altså dele alle ting jeg liker ekstra godt med dere.

DUNKIN' DONUTS

♥ 

Først ut blir noe jeg rett og slett digger. Noe som er helt farlig digg. Jeg snakker selvfølgelig om donuts! Yum. Da jeg og Ida var på besøk i New York for tolv timer, dro vi rett til nærmeste Dunkin' Donuts, kjøpte med oss ikke mindre enn et halv dusin av disse og sjekket inn med donutboksen vår på hotell. Dere kan tro vi koste oss i hver vår fluffy hotellseng etter mange timer på reisefot, med disse som en alternativ frokost ;-) Alle var helt nydelig gode, men en jeg husker spesielt godt, er den som er glasert med candycanes. Den hadde et innebakt fyll som bare var helt magisk! Ah.. Jeg har alltid likt donuts, men må si at disse i NY smakte ekstra godt. Hva er din favoritt donut, og hvor får man kjøpt de aller beste her hjemme i Norge?

EN HELG MED GJENSYNSGLEDE

Dere kan tro det var gjensynsglede i går, da fikk jeg endelig se bestevenninna og mitt lille fadderbarn igjen etter over fire uker fra hverandre. Celina og Noah Så i går gjorde vi det jeg og bestis kan best, koste oss med en haug av sushi, snop og snikksnakk. Etter en lang og slitsom uke med masse jetlag, var det virkelig deilig å ha en skikkelig hjemmekveld igjen.SUSHI, SHASHIMI AND BESIE

Nå er jeg endelig hjemme fra dagens planer, og kunne ikke hatt en bedre avslutning på helgen. Det var så koselig å se familien igjen, er det noen jeg savner når jeg er på tur og alltid gleder meg til å se igjen, så er det Andersen-klanen. Jeg er heldig som har så mange fine folk å komme hjem igjen til :-) Nå skal jeg bruke resten av kvelden til sofakos og Grey's Anatomy. Og dere, angående nettopp Grey's! Hva skjer med at man seriøst blir deprimert mens man ser på denne serien? Er det bare meg, eller er det flere som er enig? Hehe, altså - jeg tuller ikke! Er det en serie som gjør meg direkte trist så er det virkelig den, men jeg klarer liksom ikke la være å se likevel. Nå er jeg midt i sesong 12, og jeg kan seriøst ikke takle flere dødsfall på dette sykehuset nå. Ja, jeg trenger kanskje en tur på serie-rehab, men sånt finnes dessverre ikke. Jeg burde vel uansett bare klappe igjen smella, når Grey's Anatomy er det eneste i livet som gir meg litt kaos i hodet, så har jeg det vel egentlig ganske smooth ;-)

SUNDAYS BE LIKE

Er man rar når man velger å våkne opp i egen leilighet, i stedet for på en hvit sandstrand i magiske Karibien? Jeg skulle egentlig vært en snartur innom Puerto Rico i noen dager akkurat nå, men med alt jeg har planlagt fremover fant jeg ut av at det å takke ja til enda en ny tur ville blitt å ta seg vann over hodet. Det er jo bare fire uker til jeg reiser igjen, jo! Og to turer til Karbien på en måned ville blitt for mye for denne hjemmekjære bloggeren... Haha! Denne søndagen kjente jeg det var ordentlig koselig å våkne opp hjemme, til deilig frokost, etterfulgt av kaffe og croissant med sjokolade.

COFFE & CROISSANT

IT'S BREKKIE TIME

En liten guilty pleasure jeg har er uten tvil croissanter, jeg kjøper det nesten hver eneste helg. Det er så godt! Sjokolade er uten tvil favoritten, men vet dere noe annet som faktisk er skikkelig digg? Vanlig croissant toastet med masse ost og skinke. Altså, nam! Jeg smakte det for noen år siden da jeg hadde min første tur til Frankrike, og har elsket det siden. Det høres kanskje ut som en litt rar kombinasjon, men det er virkelig helt nydelig.

♥  ♥

Planen for dagen min er å ha litt hjemmekontor fra morgenkvisten av, fordelen med at jeg (enda..) er jetlagged er uten tvil at jeg våkner før fuglene om morgenen ;-) Så skal jeg på søndagstur med to venninner, før hele familien skal ut å spise middag sammen i ettermiddag. Mommo hadde nemlig bursdag mens jeg var på Hawaii, men sparte heldigvis feiringen slik at jeg også kunne være med. Skal ikke gå glipp av noen familiesammenkomster jeg, vet dere! Haha.. Hva er planen din for dagen? Lad batteriene og nyt søndagsmorgenen, så sees vi igjen senere i dag. Klem!

Q&A - Språkkurs Hawaii

i samarbeid med EF språkkurs

Da tenkte jeg å svare på noen av spørsmålene jeg fikk fra dere mens jeg var på Hawaii. Åh, kan noen ta meg med tilbake til Honolulu, please? Jeg savner dette magiske stedet så uendelig mye, og vet dere hva? Både jeg og Ida likte oss såpass godt der at vi vurderer å reise ned dit for en måned i slutten av året. Jeg håper virkelig vi får det til!

Q: Hvor mye vil det ca koste for 2 uker språkkurs på Hawaii med EF studentbolig inkludert flybilletter? Grunnen til at jeg spør er fordi jeg har utrolig lyst til å gjøre dette selv i januar :)

A: Her anbefaler jeg deg og ta kontakt med EF Språkkurs sine studieveiledere. Da får du full oversikt over pris og mer informasjon rundt språkkurset på Hawaii. Du kan få tilsendt et pristilbud på mail HER.

Q: Hvordan er det å reise til Hawaii på sommeren? Mye folk/dyrt/varmt?

A: Om sommeren er det utrolig fint vær på Hawaii, så det er absolutt også en veldig fin tid å reise på! Det vil nok være litt mer turister her da siden de fleste har ferie og mulighet til å reise på den tiden, men uansett er det utrolig mye å finne på og se, så det skal ikke være noe problem :-) Og angående priser.. Hawaii er uten tvil det dyreste stedet jeg noen gang har vært på, så jeg vil anbefale å spare opp en god sum med lommepenger før man drar. Det er så mye gøy man vil se og gjøre på Hawaii, det er virkelig et av de beste stedene jeg noen gang har vært på.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Q: Hvordan er elevene i klassen? Jeg vurderer sterkt å reise, men er 23 og vil liksom ikke feste, men oppleve. Vurderer å reise alene, men synes det er litt skummelt. Hvordan bodde du? Synes du det var ok?

A: Elevene i klassen er veldig sosiale og lett å komme i kontakt med. EF har kontorer i hele verden, så her møter du studenter fra alle verdens hjørner. De aller fleste reiser ned hit alene, så det er absolutt lett å komme i kontakt med andre. Hawaii er for mange et sted man drar for å nettopp oppleve, så du vil uten treffe mange andre som ønsker å gjøre nettopp det også :-) Jeg bodde på studenthjemmet og det ligger super sentralt i Waikiki i nærheten av strand, shopping og skolen. Det er generelt sett veldig dyrt å bo i dette området, så du får en veldig god pris, i tillegg er det super sosialt da mange av studentene også bor på studenthjem.

Q: Er fly inkludert når man bestiller reisen via EF eller er det utenom? Og hjelper koden din hvis man reiser i 2-3uker?

A: Ja, fly er inkludert om man reiser i 12 uker eller lenger. Rabattkoden som brukes fra bloggen min gjelder alle lengder og man får da opptil 10.000 kr i reisestipend ved bruk av kodeordet «KristinaEF».Q: Så gøy! Vet du hvor mye dette ville kostet pr person?

A: Du finner ut prisen HER og mer informasjon rundt reisen på samme link :-)

Q: Hei hei! Jeg vurderer å ta et språkkurs med EF i Honolulu. Men en ting jeg lurer på er alderen på studentene? Har lest flere blogger, og de skriver ofte at det er flest 17-18 åringer. Jeg er selv 23 år i år, så hadde vært kjekt med noen på min alder. Er det andre norske personer der? Får en velge roomie selv?

A: Så spennende! De fleste som drar ned hit med EF Språkkurs er fra 19 år og oppover. Aldersgrensen på EF Språkkurs er fra 16 år og oppover, så om sommeren vil det gjerne være litt yngre studenter her, men på høst og vår er det mest studenter fra 19-25 år. Dette er en av de meste populære destinasjonene EF Språkkurs har, så det er absolutt andre norske her. I tillegg vil du da bo sammen med en eller flere jenter på din egen alder. Man får ikke velge roomie selv, men det blir valgt utifra kjønn, alder og nasjonalitet slik at du havner sammen med andre jenter på din egen alder som ikke snakker norsk, dette er fordi at du skal få snakket mest mulig engelsk og lære språken på en naturlig måte også på fritiden. Dette er absolutten av destinasjonene som er veldig populær for studenter som er på din alder, så det er ingenting å bekymre seg for i forhold til det :-)Og.. Om du en gang er på Hawaii, ikke glem å prøve ut de magiske acai bowlsene. Altså, mmm!
Vi hadde det til frokost nesten hver dag, og det var like godt hver eneste gang

CHASING THE SUNSET

WATCH MORE SUNSETS THAN NETFLIX

God fredagsmorgen, fine dere!

Jeg måtte bare dele disse bildene med dere, hvor fin er ikke denne solnedgangen? Før vi skulle avgårde for å leke oss i trampolineparken i går bestemte vi oss for å kjøre til toppen av Odderøya her i Kristiansand, for å få med oss at sola gikk ned fra fjelltoppene. Jeg er så glad vi gjorde nettopp det, for usikten var helt breathtaking. Rett og slett helt fantastisk! Endelig er jeg og Stian hjemme på samme tid, er det en person jeg skulle ønske jeg kunne hatt rundt meg oftere, så er det nettopp han. Vi gjør så mye gøy sammen, og drar heller utpå eventyr for å finne på ting vi kommer til å huske - sånn i stedet for å gro fast i sofakroken med netflix. Sistnevnte er så alt for fort å gjøre, og jeg gjør det ofte selv - men som regel ikke når jeg er med Stian. Og det er det jeg liker så godt med oss, vi er flinke til å bruke dagene sammen godt.

Og vet dere? I går filmet vi en ny v-log til dere! Jeg vet derimot ikke helt hvor bra den ble, er nemlig litt redd for at det ble tull, vas og karaoke (lol...) denne gangen også, men ønsker dere at jeg skal poste den uansett? Da gjør jeg selvfølgelig det, så får dere heller ta oss med en klype salt.. Haha! Men først skal jeg komme meg på trening, i dag har jeg teamet opp med tre spreke jenter for en heftig økt. Gleder meg masse! Gjør dagen din fin, så sees vi igjen senere ♥ Klem!KJEMPER MEG TILBAKE

Hvor lenge er det ikke siden sist det ble publisert et skikkelig treningsinnlegg her? Altså, vi snakker måneder! Haha.. Jeg skal ikke ta helt av med treningen her på bloggen, det får andre ta seg av - men litt innimellom blir det selvfølgelig. Dele litt økter, inspirere og kanskje motivere litt i det små? Sånn som før, en balanse mellom alt uten at det skal bli overkill. Hvis du vil se mer av øktene mine, når jeg trener og hva jeg spiser, oppdaterer jeg mer hyppig om dette på snapchat. Der heter jeg ladyyyka og dele egentlig glimt fra det meste jeg gjør. Yes, tilbake til dagens økt! I dag skulle jeg egentlig ha fri, men jeg har byttet litt rundt på planen og kjørte derfor 40 minutter på mølla, etterfulgt av styrke på bein og en langtur i skogen etterpå. Jeg er superfornøyd og stolt av egen innsats! Ingen tvil om at jeg er sulten på å bli sportyspice igjen ;-)

ONE HAPPY WORKOUT

Jeg er så trøtt om dagen at det er et under at jeg i det hele tatt kommer meg på trening. Jetlaggen nekter å slippe taket, jeg sovner åtte om kveldene og våkner fire på natta. Våken som et lys midt på mørke natta, og maks klar for å gripe dagen! Fryktelig slitsomt, hehe. Satser på at det snart kan gå seg til, det er tross alt ikke mange dagene jeg har vært hjemme sånn egentlig :-) I dag skal jeg henge med Stian, vi skal farte litt rundt og blant annet besøke en trampolinepark. Der skal det vel godt gjøres å sovne, eller hva? Vi tenkte å få til en liten v-log til dere, så filmkamera blir med. Hurra!

SUKKERFRI BOUNTYKAKE

♥ 

I går ble jeg så sugen på noe godt, samtidig som jeg ikke ville ha sukker. I tillegg skulle jeg ned til Geir, hvor regnskapet fra Hawaii stod for tur - så jeg konkluderte raskt med at det bare var til å mekke sammen noe digg i rekordfart.... Livredd for hva den godeste Geiremann skulle si, haha! Han likte dessverre ikke kaka mi, rett og slett fordi han er så glad i sukker, men alle de andre på kontoret godkjente den. I tillegg syns jeg selv den ble dødsgod, så da må jeg selvfølgelig dere oppskrift med dere :-)

DU TRENGER

200 g kokosmasse  1 boks kokosmelk 70% sjokolade 3 ss sukrin

Fremgangsmåten er så enkel, jeg tror faktisk ikke det kan bli lettere. Det beste er hvis du tar kokosmelken rett fra kjøleskapet, da fester kaken seg best og melken blir mer som fett. Så, bland sammen kald kokosmelk med kokosmassen, før du tar i sukrin og legger blandingen i en kake- eller ildfast form. Jevn massen godt ut, og sett det i fryseren i en god time. Når den er ferdig stivnet, smelter du sjokoladen i vannbad og heller over kokosmassen i kakeformen. La avkjøle seg i 30 minutter i kjøleskapet, kutt opp i biter og server. Så er det bare til å nyte, disse er veeeldig gode!

HJEMMELAGET BOUNTY

Disse kan fint oppbevares i flere dager, så lenge de står kaldt i kjøleskapet. Alt ble nesten spist i går, men jeg har spart to biter som jeg skal kose meg med til hjemmekontoret senere i dag. Mmm!

NEWS AT HOME

Litt nytt til heimen er alltid gøy, og det trenger ikke alltid være så mye. Denne gangen har enda en ny HAY stol flyttet inn, denne gangen i svart :-) Husker dere at jeg stod mellom denne fargen og hvit når jeg skulle velge spisestuestoler? Jeg husker godt jeg var så sykt forvirret, spesielt etter jeg spurte dere om hjelp og alle mente helt forskjellig... Haha! Håpløst. Valget falt til slutt på hvit med eikben, og jeg er så glad jeg fikk for nettopp det. Åtte svarte stoler rundt et hvitt bord kunne fort blitt hardt og litt for maskulint i mine øyne, men ett par av disse mørke stolene rundt i leiligheten er bare lekkert.

ADDING SOME NEWS TO THE HOME
FRESH TULIPS IS ALWAYS A MUST ..

Friske blomster bringer liv til hjemmet, og tulipaner har jeg alltid hjemme nå på vinteren. Denne gangen ble det i en fin og dus rosafarge :-) Og dere! Jeg har lekt litt med tanken på om jeg skal male her hjemme. Både kjøkken og stue. Jeg er litt lei av hvite vegger, men er likevel i tvil om jeg skal gjøre det, hvitt er jo veldig deilig når det går mot lysere tider. Jeg vil ikke ha en kontrastvegg, om jeg først skal gjøre det - så skal alle veggene males i en eller annen rolig farge som ikke gjør for mye ut av seg. Hva syns dere, og har dere noen forslag til farge dere tror kunne vært fint? Vi får se altså, men det frister litt.

Nå skal jeg spise frokost, og starte jobbdagen. Ser dere igjen om litt

EN LITEN MAKEOVER

WINTER WONDERLAND

Hei direkte fra sofakroken Her har jeg nettopp rigget meg til med dyne, pute og hele pakka. Alt som skal til for en skikkelig filmkveld, i kveld skal jeg med andre ord skikkelig kose meg. Gledes! Jeg har forresten hatt en alle tiders tirsdag, og skjemt meg selv skikkelig bort. Etter tre uker på reisefot trengte både negler, hud og hår en oppfriskning, for å si det slik. Spesielt håret, jeg er jo egentlig blond - så når jeg er lenge i sol blir etterveksten så lys at det ser ut som jeg er på vei til å bli blondine. Er det noe jeg hater, så er det nettopp det.. Haha! Så da har jeg frisket opp neglene, tatt syrebehandling på huden, vokset og farget brynene, samt farget både ettervekst og lengde av håret. Innmari deilig å få det gjort, så nå føler jeg meg hakket mer fin enn hva jeg har gjort de siste dagene :-) Nå må bare jetlaggen forsvinne, så er jeg good to go!

Her skal jeg til å lage digg snacks til kveldsmat - jeg tenker speltlomper med spekeskinke, smøreost, ruccola, masse rødløk og annet digg. Mmm, det er så godt! Hvordan har tirsdagen din vært?

Filippa K: kåpe - Acne: jeans & boots - YSL: veske - Holzweiler: skjerf .

SERIETIPSET: 60 DAYS IN

Åh, denne superspennende serien snublet jeg over når jeg satt på flyet hjem fra New York og det kunne virkelig ikke passet bedre! Det å sitte på fly er kanskje det kjedeligste jeg vet om, men hvis jeg kan finne en god serie som får timene til å gå litt raskere - da koser jeg meg faktisk litt.

60 days in viser lovlydige borgere som går undercover som fanger i Clark County Jail. Målet? Avsløre korrupsjon og vise livet bak murene. Hele syv borgere blir sendt inn til det skremmende fengselet - en tobarnsmor, en lærer, en marinesoldat og en sosialarbeider er blant de modige deltagerne. Ingen er tidligere dømt, og alle har meldt seg frivillig til prosjektet. Blant 500 fanger, dømt for alt fra doplanging til drap, bor de sju deltagerne side om side med de andre fangene og ansatte i 60 dager. Og nei, verken de ansatte eller de insatte er klar over at deltakerne er ikke satt inne for noe annet enn en reality-serie. Clark County Jail har lenge hatt store problemer, med korrupte vakter og innsatte som driver med høy kriminalitet på innsiden av murene. For å avdekke problemene i fengselssystemet, sendte altså sheriffen disse menneskene inn bak murene og filmet hele opplegget...

SNITCHES GET STITCHES ..

Denne serien er rett og slett sykt, sykt spennende, dere! Veldig interessant (og skremmende..) å få se hvordan det amerikanske systemet fungerer. Om du vil se finner du tre episoder på TV2 Sumo, hvor det blir lagt ut episoder en gang i uka tror jeg. Har du ikke tålmodighet til å vente på ny episode, finner du enda flere episoder og en sesong nummer to med å streame.

UKE 3: TRENINGSPLAN

LETS DO THIS

Yes, da var jeg i gang med treningen igjen etter noe som føles som en liten evighet! Hallo, det er jo flere uker (om ikke måneder...) siden jeg svettet skikkelig på trening og virkelig lot kroppen jobbe. Det er ingen tvil i at jeg gjorde lurt i å ta en lang pause uten å la det gnage på samvittigheten, for nå er motivasjonen tilbake og jeg gleder meg til årets første treningsuke :-) Ikke bare til selve treningen, men jeg ser også frem til å finne tilbake til et mer næringsrikt og riktig kosthold. Man kan si det man vil, men sannheten er at kosthold har vanvittig mye å si på både energi, kropp, selvfølelse og prestasjon. I hvert fall for min del. Derfor vil jeg prøve å være så flink som mulig i tiden fremover, ha et sunt kosthold i ukedagene og holde den store kosen til helgene. Nå har jeg vært helt på kjøret med både trening og mat i flere måneder, så ja - det vil nok bli en utfordring å ta tilbake kontrollen akkurat her. Men jeg vet av erfaring at det er de to første ukene som er verst, deretter blir ting litt mer som en vane og før man vet ordet av det er man tilbake i gode rutiner. Jeg er heldigvis motivert, og ser frem til et år som forhåpentligvis skal by på mye treningsglede. Det er jammen godt å ha startet første dagen tilbake i gamle rutiner!

THIS WEEKS WORKOUT PLAN

Slik ser altså min treningsuke ut, og planen er selvfølgelig å få alt gjort. Jeg skal selvfølgelig lytte til kroppen hver eneste dag og trene meg sakte, men sikkert tilbake til en god form. Det er det som er planen akkurat nå, og det føles fint. Som dere ser er det mye fokus på tur utendørs, dette kommer jeg også til å gjøre på fridagene mine - rett og slett fordi det fungerer som gratis terapi for ryggen min. Jeg har nesten alltid smerter i rygg og skuldre, men når jeg kommer meg ut på lange turer i ulent terreng føles alt så mye bedre. Og ikke nok med det, frisk luft er skikkelig digg for hodet ;-)

♥ 

I dag ble det jammen meg en liten energishot før trening, det var mildt sagt høyst nødvendig på en blåmandag som dette. Jeg føler meg helt rar og forvirret i humøret, og forstår ikke helt hvordan jeg plutselig er omringet av snø og minusgrader?! Plutselig ble det en brå slutt på både palmer og sol, samt å ha Wulffen min rundt meg tjuefire timer i døgnet. Litt av en omstilling, si! Det er nok jetlaggen som spiller meg et puss, så i kveld får jeg tvinge meg selv til å holde meg våken så lenge som mulig. Men, nok om meg og alle mine tanker! Hehe.. Hvordan har dere det, godtfolk?

ENDELIG ER VI HJEMME

Hvor skal jeg en gang starte? Vi er hjemme igjen i Norge, og omsider er jeg i leiligheten min, etter tidenes fiasko på vei hjem. Jeg skal prøve å forklare i korte trekk, og må beklage på forhånd om det blir mye rot, hehe. Jeg har tidenes jetlag-hode, men la meg gi det et forsøk. Før vi skulle fly hjem fra Hawaii, bestemte vi oss for å døgne - sånn for å få sove på flyturen hjemover. Det skulle vi aldri gjort, for vår lille døgning resulterte uventet i femti timer (!!) uten søvn. Fiaskoen startet allerede på flyplassen i Hawaii hvor vi boardet flyet vårt som skulle ta oss til San Fran, og fikk beskjed om å gå av igjen pga en feil på flyet. Vel, ni timer senere satt vi fortsatt å ventet på å boarde flyet på nytt og det var bare å innse at hele reiseruten vår tilbake til Norge var kjørt. Etter eviglang tid ble hele ruten vår booket om med en ni timers flytur til New York, venting der i 12 timer og syv timers flyreise til Norge. På Gardemoen ventet jeg i seks nye timer, før jeg ENDELIG kunne hoppe på flyet hjem til Kristiansand..... Vi reiste i godt over 40 timer, og når vi kom til New York var vi så slitne at vi kunne ikke gjøre annet enn å sjekke inn på hotell for å få sove i seks timer. Aldri har det vært så godt å legge seg i en myk seng før, fyttikatta! Haha..

Nei, reisen tilbake fra Hawaii er seriøst det verste jeg har vært med på. Vi var så utmattet og slitne at tårene begynte å trille på meg i et lite minutt, fordi jeg ble livredd av hele situasjonen. Før vi hoppet på flyet fra Hawaii var det ikke bare en feil på flyet vårt som tydeligvis tok over ni timer å fikse, men det var også funnet en svart koffert uten eier på gaten vår som det ble ropt om på høytaleren. Når man ikke har sovet på så mange timer begynner tankene å rulle skal jeg si dere... Haha! Til tross for en kjipt hjemreise har turen vår ellers vært så fin at jeg kan ikke annet enn å smile nå som jeg endelig sitter trygt hjemme i egen sofa. Jeg har vært på Hawaii i nesten tre uker med bestevennen min, kan man ønske seg en bedre start på 2017? Nei!

HOME SWEET HOME

Dere kan tro jeg ble lettet når mine foreldre og lillebror hentet meg på flyplassen i går, det var så utrolig godt å se de igjen! Jeg tror til og med Knollen har savnet meg, han hadde nemlig kjørt til flyplassen bare for å se meg litt. Sånt skjer ikke hver dag i lillebror-land, for å si det slik.. Haha! Mamma hadde vært så fantastisk snill at hun hadde varmet opp leiligheten min og fylt opp kjøleskapet med all favorittmaten min, og jeg kunne ikke vært mer takknemlig. Det er godt å være hjemme! I dag skal jeg hente Milo også hjem, jeg savnet den lille bestisen min så mye at jeg har ikke ord. Lille venn i verden! Som dere sikkert forstår er nesten tre uker på tur lenge for denne hjemmekjære frøkna, haha!

Nå sitter jeg egentlig bare her å tripper, klokken må bli syv slik at jeg kan stikke på trening. Som dere sikkert forstår er jeg jetlagged som fy, jeg sovnet halv åtte i går kveld og våknet halv fire i natt. Kanskje ikke så rart med tanke på at døgnet mitt har startet 11 timer før dere i lang tid nå :-) Uansett, jeg er supergira på å komme igang her nå og gleder meg veldig til denne uka! Jeg har spist så mye drittmat på denne turen at jeg er helt desperat etter å føle meg litt sunn og sprek igjen, så nå er det på tide å ta seg sammen. Du vet du er lei når du spiser en halv brokkoli sammen med frokosten din..... Haha! Stikk gjerne innom bloggen litt senere, da skal jeg blant annet dele ukens treningsprogram med dere. Vi sees!

BRUN OG GLAD MED TANCARE

annonse


GOOD TIMES  TAN LINES

Da må vi snakke litt om brunfarge, dere! For ja, jeg har virkelig fått en enormt dyp og fin farge på Hawaii-turen vår. Og det mens jeg har brukt høy faktor og ikke stekt meg ihjel i solsteiken. Det er så viktig å ta vare på huden når man soler seg, jeg kan ikke få sagt det nok. Smøre seg godt med solkrem og ta seg pauser i skyggen. I tillegg til å være flink med beskyttelse og diverse, tar jeg alltid betakaroten når sommeren nærmer seg eller hvis jeg skal avgårde på ferie slik som nå. Denne gangen begynte jeg på TanCare-kapslene to uker før jeg dro til Hawaii, med andre ord i god nok tid for å preppe huden klar for sola. Men, en liten god nyhter til dere som ikke skal hoppe på flyet og ligge på en sandstrand de neste månedene... TanCare inneholder faktisk ingredienser som bidrar til hudpigmentering uansett om du soler deg eller ikke. Så du må altså ikke nødvendigvis til varmere strøk eller steike deg i solen for å bruke dette, om du skulle ønske å bruke det på vinterstid også for å få litt ekstra glød :-)
BESTILL TANCARE HER

Enkelt forklart er hensikten med TanCare å få det beste ut av din egen hud enten du soler deg eller ikke. Jeg er veldig glad i å ha en fin glød året rundt, så jeg kommer uten tvil til å fortsette på tabelettene selv om jeg nå er hjemme. TanCare inneholder blant annet betakaroten som tradisjonelt har blitt brukt til å fremme og opprettholde en fin brunfarge, i tillegg til kobber - som styrer kroppens produksjon av melanin i huden. Sistnevnte er det som gjør oss brune ;-) Noe jeg også liker godt med produktet, er at det holder med en daglig kapsel - da blir det liksom litt mindre å huske på. Hurra for det, sier jeg bare!

Har du også lyst å teste ut TanCare? Få litt ekstra glød i vinterhalvåret, eller kanskje du skal på solferie i nærmeste fremtid? Nå får du første pakke til kun 149,-, og det er heller ingen bindingstid på abonnementet. Hvis du ikke ønsker å fortsette å motta produktet, sender du helt enkelt en mail til Lab Pharma sin kundeservice.TAKK FOR NÅ, HAWAII

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MAHALO, HAWAII

Hvor heldig er ikke jeg som får oppleve så mye av hva verden har å by på sammen med denne fine jenta? Det at jeg er såpass heldig å ha ei bestevenninne i samme bransje som meg, er virkelig helt fantastisk gøy og ofte føles det nesten for godt til å være sant. Det at vi begge jobber som bloggere har gitt oss utallige opplevelser de siste årene, og jeg er så takknemlig for at det er nettopp Ida jeg får dele de med :-) Det har ingenting å si hvor vi er eller hva vi gjør - så lenge vi er sammen så koser vi oss! Nå går en 17 dagers tur til Hawaii mot slutten, og dagene her har virkelig vært en opplevelse for livet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LOVE YOU, BABE

Nå venter en 25 timers reise tilbake til Norge på oss, og jeg kan ikke akkurat si at jeg gleder meg til denne turen. Er det bare jeg som syns at reisen tilbake hjem alltid går ekstra sent? Bah! Jeg klør i kroppen bare jeg tenker på flyturen akkurat nå, hehe. Men det skal virkelig bli godt når alle fire flyturene er overstått, og jeg endelig lander i Kristiansand. Som jeg gleder meg til å se familien min og vennene mine igjen! Og ikke minst Milo, jeg savner han så mye at jeg får tårer i øynene av bare tanken... Ingen tvil om at det skal bli mye gjensynsglede på flyplassen, jeg føler nesten jeg har vært borte i flere måneder, jeg!

Vi sees i Norge, godtfolk

SNAPCHAT OG FARMEN

Har du husket å følge meg på snap mens vi er på Hawaii? Hvis ikke, legg meg gjerne til! Her oppdaterer jeg flere ganger daglig, og under kan du se noen av ferie-snapsene mine. Jeg prøver å være flink til å legge ut mest filmer for å gjøre det forskjellig fra blogg og instagram, men litt bilder blir det jo selvfølgelig også. Det jeg liker best med snappy er at det er så utrolig enkelt å få ut en oppdatering, det krever ikke mer enn noen sekunder og bildene blir slik man ser ting rundt seg. Uten filter og redigering, and that I like! Følg meg gjerne de siste dagene våre på Hawaii, så skal jeg være flink til å legge ut masse gøy til dere :-)

Her har vi nettopp hoppet i bingen etter en fin og solrik dag, og som fast kveldsritual har vi selvfølgelig sett en ny episode av Farmen. Hjelpes så gøy denne sesongen er altså, vi klarer liksom ikke dy oss og må se litt hver kveld før vi sovner. Alle deltagerne er jo så utrolig skjønne, spesielt Vendela - jeg blir helt varm i hjertet av hvor god den dama er. Du vet at programmet er bra når du til og med streamer det direkte fra selveste Hawaii..... Haha!

FOLLOW ME AT SNAPCHAT - @LADYYYKA
KAN JEG BLI HER FOR ALLTID?JUST ANOTHER AMAZING DAY

Det store spørsmålet som går igjen her hver eneste dag, er om vi ikke bare skal bli igjen her litt lengre... Haha! Etter å ha vært her i to uker, forstår jeg godt hvorfor venner og kjente hjemme i Norge ble grønn av misunnelse når jeg fortalte at vi skulle til Hawaii. Dette stedet er virkelig paradis på jord! Alle menneskene er så utrolig snille, naturen er helt fantastisk fin, vannet er krystallklart, det er uendelige ting man kan finne på og hver dag her nede er faktisk en opplevelse i seg selv. Hva enn man finner på har man det liksom fint, når man er på Honolulu skjer det ikke at man kjeder seg ;-) I dag har vi kost oss på stranda, spist digg mat fra en lokal foodtruck, samt leid oss både kajakk og paddle board som vi hadde det helt latterlig gøy med. Med andre ord så har det vært nok en bra dag her, vi storkoser oss.

NEW FAVESNIKE AIR PRESTO

Dette må være de fineste joggeskoene i samlingen min til nå! Det er en kjent sak at jeg har en greie for Nike's, så når vi fikk øye på disse på shoppingsenteret, var det ingen tvil om at de måtte bli med hjem. Denne digge ferskenfargen vil forhåpentligvis være frisk nok til å gi meg lysten til å snøre på meg joggeskoene også når jeg kommer hjem.... For da skal det trenes, mildt sagt! Jeg er så gira på å få tilbake gode rutiner nå at jeg fyker nesten til himmels når jeg tenker på det. Det er med andre ord ingen tvil om at det skal bli utrolig deilig å få kontroll på ting som kosthold og trening igjen, det er slike vaner jeg trenger i livet mitt for å føle meg på mitt beste, både fysisk og psykisk :-) Whatever makes you happy, right?

HER MÅ JEG ALLTID INNOMBURGER AND FRIES AT CHEESECAKE FACTORY

Åh, dette stedet trenger jeg hjem til Norge! Cheesecake Factory er noe som alltid må besøkes når jeg er i USA, det har liksom blitt en liten tradisjon. Utrolig nok ikke for kakene, men for maten... Hehe! Det er kanskje ikke det hippeste og cooleste stedet for de som søker etter sånt, men fy søren så god mat de har på denne restauranten. Jeg blir alltid like fornøyd uansett hva jeg bestiller, og i går ble det altså en americana burger med søtpotetfries på oss begge. Heeelt nydelig godt! Ellers gikk dagen til en ny runde på Ala Moana Center, her er det så mye fint at seks timer forsvinner liksom på et blunk. Yay! Så om du er på Honolulu og vil ha den beste shoppingen, ville jeg uten tvil tatt en tur hit. Håper kvelden deres hjemme er fin!

HER SKAL VI KOSE OSS

Jeg kjenner det skal bli helt rått å tilbringe de siste dagene våre på Hawaii på dette magiske stedet


VIEW OVER WAIKIKI BEACH

De siste dagene her bestemte vi oss for å spandere på oss det fineste hotellet vi fant, så valget falt på Hyatt Regency Waikiki Resort & Spa. Jeg er så glad vi valgte nettopp dette! Vi oppgraderte oss til havutsikt når vi sjekket inn i resepsjonen, og jeg blir seriøst deprimert av at jeg ikke kan våkne opp til denne utsikten for hver dag resten av mitt liv.. Noe så fint! Og sjekk det vannet da? Jeg tror ikke det kan bli mer krystallklart enn dette! Hotellet er veldig dyrt, noe egentlig alt på Hawaii er - men til gjengjeld er det ubeskrivelig fint. Her skal vi uten tvil kose oss maks! I dag trenger vi en pause fra sola, jeg både ser og føler meg ut som en kokt hummer ;-) Derfor står shopping på planen, noe jeg egentlig ikke burde gjøre, jeg har allerede tre fulle poser + en bag jeg ikke har plass til i kofferten... Snakker vi en ekstra bagasje med hjem eller? I think so!

ET LITE BOKTIPS

I JOJO MOYES

♥   ♥ 

Dere husker kanskje jeg begynte på denne boken i fjor? Vel, jeg fant aldri roen til å faktisk lese den ferdig. Det måtte altså en tur til Hawaii for å våkne lesehesten i meg til live ;-) Boken er på 508 sider, og jeg slukte den på to dager. Etter deg er altså oppfølgeren til Et Helt Halvt År, og jeg likte den skikkelig godt! Den er ikke like bra som førstnevnte, men likevel bra nok til at jeg ikke ville legge den fra meg. Hvis du vil vite hva som skjedde med supersøte Lou etter at Will Traynor forsvant, burde du absolutt lese denne. Noen som vet om det kommer en oppfølger etter denne boken også? Det håper jeg!

MIN OPPLEVELSE PÅ SPRÅKKURS

på reise med EF språkkurs

Vår siste skoledag her i Honolulu er ferdig, og jeg må helt ærlig si at jeg syns det er litt kjipt. Denne uken på skolen har flydd avgårde, og jeg har storkost meg som student. Det er mange år siden sist jeg satt på skolebenken, men dette har gitt meg såpass mersmak at jeg vurderer å hoppe på skolebenken når sommeren i Norge er over. Vi får se, en ting er sikkert - skole føles plutselig veldig gøy! Det er gøy å bruke hodet, jobbe seg frem til riktig svar og fokusere når læreren snakker. Spesielt her hos EF på Honolulu, hvor man umulig ikke kan kose seg :-)

ONE HAPPY STUDENT

Den første dagen vi sjekket inn på studenthjemmet tok vi begge en språktest for å sjekke hvilken nivå vi allerede var på, samtidig som vi måtte snakke litt på skolen mens læreren hørte på oss. Vi landet begge to i advanced klassen, noe jeg syns var veldig kjekt! Læreren vi har hatt denne uka heter Lisa, og hun er seriøst tidenes skjønneste dame. Hun gjør timene til en fryd, og jeg har virkelig likt å lære engelsk av henne. Det skulle vært flere slike lærere, godt humør smitter over på elevene og klasserommet er plutselig et trivelig sted å være. Hun har også vært utrolig flink til å skape samhold mellom oss elevene, gitt oss mulighet i timene til å bli kjent med hverandre og de forskjellige kulturene. Ingen tvil om at det er en gjeng fine folk på denne skolen, altså! Det er heller ikke feil at man har utsikt til palmer og hav mens man studerer, hele skolen er så utrolig fin, med flott kantine med god mat og snacks, samt en fresh lounge hvor man kan tilbringe tid i pausene.EN OPPLEVELSE FOR LIVET

Jeg er virkelig fornøyd med dagene våre hos EF, det har virkelig gitt mersmak og en skikkelig boost til resten av det nye året. Når jeg kommer hjem skal jeg undersøke og tenke hva jeg vil gjøre videre, enten det er å fortsette hverdagen slik den er og bli bedre på det jeg driver med, starte opp noe annet i tillegg og evt studere igjen. Jeg aner ikke, men en ting er sikkert og det er at jeg vil finne ut av det mens tiden går. Jeg har virkelig fått en mestringsfølelse her nede, og blitt minnet på hvor spennende skole egentlig er. Om du har en liten drøm i magen om å gå skole i utlandet, så må jeg bare si en ting - DO IT! Du kommer ikke til å angre, det er en opplevelse for livet og du vil garantert møte nye venner du kommer til å ha det kjempekjekt med. Det å ha mulighet til å kombinere skole, opplevelser og et helt nytt land på samme tid har virkelig vært helt amazing :-)

Og du? Ikke glem at mine lesere får en unik rabatt på opptil 10.000 kr ved bruk av rabattkoden «KristinaEF». Hvis du går med en drøm om å reise samtidig som du møter nye mennesker fra hele verden og blir enda bedre i språk, så burde du sjekke ut dette. EF Språkkurs har oppstart på sine kurs hver mandag hele året og du kan velge mellom 46 destinasjoner og 7 språk. Trykk HER for å bestille en gratis brosjyre eller pristilbud for å se nærmere på din drømmereise.


Pssst! Har du noe du lurer på om språkkurset, skolen eller Honolulu? Da må du gjerne spørre i kommentarfeltet,
så skal jeg svare i eget innlegg.

THIS IS MY HAPPY PLACE

på reise med EF språkkurs

B.E.A.C.H
- BEST
ESCAPE ANYONE CAN HAVE -

Åh, hvor fint er det ikke her, dere? Vi tok turen til Hilton Beach etter tips fra en av stundentvennene våre, og wow - for en herlig plass! Stranden her i Waikiki er absolutt veldig fint, men den er overfylt av turister og det kan derfor fort bli trangt om plassen. Sånt er jeg ikke helt fan av, i hvert fall ikke hver eneste dag. Så hvis man har lyst å slippe litt unna nettopp dette, er det fint å komme seg litt bort. Det skal ikke mer enn fem minutter til før du kommer til et paradis som dette, en helt nydelig plass jeg er så glad vi fant :-) Noen meter fra stranda var det også plasserte en supercool foodtruck, som hadde en skikkelig digg meny med ordentlig fresh mat og shaveis i alle regnbuens farger. Perfekt for en digg lunsj i solsteiken!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HILTON HAWAIIAN VILLAGE BEACH

Stranden vi lå på var superkul, med muligheten til å leie alt fra paddleboard til trøbåter. Etter hvithai-pranken sist jeg var på tur med Wulffen, ble det ikke noe trøbåt på oss denne gangen, for å si det sånn ;-) Vi husker vel alle hva som skjedde sist.... Haha! Jeg tenker å sjekke muligheten for å leie helikopter her nede forresten, jeg har så lyst å se fantastiske Honolulu ovenfra. Er det noen av dere som har gjort det? Jeg ser for meg at det må være helt amazing! Vi skal også paddleboarde med havskilpadder en av dagene, det gleder jeg meg masse til! Hvordan står alt til med dere hjemme? Har det kommet noe snø? Krysser fingrene for å lande til winter wonderland når jeg er hjemme igjen, jeg!

DIAMOND HEAD HIKE

på reise med EF språkkurs

ON TOP OF WAIKIKI

I dag kom vi oss endelig på hike, dette er noe jeg virkelig har gledet meg til å gjøre her nede! Hikes er helt magisk, og hadde jeg bodd i USA, så ville jeg uten tvil gått på tur i fjellene flere dager i uka. Det er balsam for både kropp og sjel! Nydelig landskap så langt øyet kan se, en sol som varmer godt og ulent terreng hele veien slik at kroppen får brukt seg. Magisk! Her på Waikiki er det utallige hiker man kan ta, og nå er altså den første gjort. Diamond Head er absolutt noe man må gjøre mens man er på Honolulu, hiken er veldig enkel å gå med lette veier som er godt markert, gjerder rundt løypene i fjellet for sikkerhetens skyld og gode trapper i stigningene. Hele løypa er akkurat passe lang, og på toppen får du en helt fantastisk utsikt over Waikiki.
♥  ♥ 

Yes, what a day! Har dere tips til flere hikes vi burde gå her på Honolulu, må dere gjerne si ifra :-) Hjelpes så digg det var å få på seg treningsklær igjen, jeg kan ikke huske sist jeg følte meg litt sporty en gang.. Haha! Kanskje jeg skal ta meg en liten joggetur her igjen i morgen? Vi får se! Det føltes i hvert fall helt konge å få beveget skrotten litt igjen. Når jeg kommer hjem skal det trenes for full guffe, og vet dere hva? Jeg gleder meg faktisk! En ting har jeg lært den siste tiden, og det er at når du får ting opp i halsen og blir lei deg av å gjøre det - er det bedre å ta en solid pause slik som jeg har gjort. Plutselig kommer treningsgleden tilbake igjen, og da er det jo bare å ønske den hjertelig velkommen :-) Dette skal uten tvil bli en sporty vinter! Men først skal Hawaii nytes enda mer, og forhåpentligvis flere hikes bli tatt. Som jeg koser meg på tur.

OUR BREAKFAST SPOT

i samarbeid med ef språkkurs

CAN EVERY DAY START LIKE THIS, PLEASE?

Tre av dagene her har vi spist frokost på Heavenly Island, de har rett og slett helt amazing mat der. Bowlsene er til å dø for, og alt er bare så utrolig digg. Organisk, sunt og godt! Denne dagen hadde jeg Acaiibowl, med forskjellige bær og lokal frukt. I tillegg hadde jeg Big Island Honey Frensh Toast, som virkelig var helt farlig god.. Haha! Dette er søtet brød, toppet med jordbær, banan og blåbær, sammen med pisket krem og honning. Yas! Mer som en god dessert enn en frokost, men perfekt hvis du er fysen på noe søtt. Det aller beste på menyen til Heavenly, sånn etter min mening, er omeletten og pitaya bowl. Hvis dere en gang er på Waikiki, så må dere absolutt legge et frokost eller lunchbesøk hit. Mmm!

Jeg kan ikke få sagt nok hvor fornøyd jeg er med Hawaii, alt her er helt magisk og vi koser oss så utrolig mye. Det som er det beste av alt, er uten tvil menneskene her. Alle er så positive, imøtekommende, gode, fornøyde og snille at jeg blir helt glad i hjertet. Kan ikke alle mennesker bare være sånn? Da hadde verden vært verdens beste plass ass! Nå er vi klare for en ny dag her, og jeg ønsker dere en fin kveld hjemme i Norge :-)CHECK IN: EF STUDENTHJEM

i samarbeid med EF språkkurs

ONE HAPPY GIRL

Hei fra vårt nye hjem! Her sjekket vi inn i dag, og som vi koser oss her :-) Når du tar språkkurs hos EF, kan du selv velge om du ønsker å bo på studenthjem eller hos vertsfamilie. Vi valgte altså førstnevnte, og kunne ikke vært mer fornøyd! Vi ble tatt supergodt i mot av en skjønn dame som jobber her, fikk utdelt nøkler til området og ble vist til det superkoselige rommet vårt. Her har vi to gode senger, kjøkken med fult utstyr, sitteplasser og bad. Alt man trenger for et fint opphold, og ja - rommet kan egentlig minne litt mer om en leilighet. Beliggenheten på studenthjemmet er også helt perfekt, vi bruker fem minutter på å gå til stranda og det er restauranter, shopping og alt man kan ønske seg rett ute fra gata. Flere av studentene her som skal bli lengre enn oss, har skaffet seg supercoole sykler som de bruker til å komme seg rundt. Helt perfekt, og jeg har maks lyst på min egen! Haha.. Ingen tvil om at vi skal ha det kjekt her i dagene fremover :-)

Nå er det natta her straks, klokken er 21.30 og jeg er supertrøtt. Det har vært en fin dag med strandliv og soling, før vi tok turen ut for å spise middag nå på kvelden. Hvordan står det til med dere hjemme?

HAPPY NEW YEAR

ET HELT NYTT ÅR

Godt nyttår til dere kjære der hjemme! Det er ganske sprøtt at 2016 allerede er over, men som dere vet er jeg faktisk veldig glad for det. Jeg er så klar for noe nytt, og ikke minst til å ta fatt på ting i det nye året. Jeg er klar for å oppleve mer, se mer av hva verden har å by på og leve litt mer. Rett og slett! Jeg er så opphengt i å alltid prestere, levere best mulig i det jeg driver med og alltid være på. Her skal jeg utrolig nok prøve å roe meg litt ned i det nye året, jeg vet ikke om jeg klarer det - men jeg vil gjerne gjøre et forsøk. Jeg stresser mye innvendig, og føler ofte jeg må hjem for å jobbe når jeg er med både venner og familie. Så her må jeg bli bedre, dette er vel mitt eneste nyttårsforsett. Fokusere mer på de jeg er glad i, og være 100% tilstede uten å hele tiden tenke på alt jeg burde gjort. I tillegg gleder jeg meg til å komme i gang med treningen igjen, og få tilbake den sunne livsstilen jeg liker så godt. Jeg aner ikke hva som har skjedd med på denne fronten, men det er ingen hemmelighet at jeg har mistet det helt... Haha! Jeg er evig takknemlig for å få starte et nytt år på Hawaii, et av de fineste stedene verden har å by på.


NÅ ER DET TID FOR SPRÅKKURS MED EF / sponset

De dagene vi har hatt på Hawaii til nå har vært fulle av jetlag, men likevel helt amazing. Jeg er glad vi dro ned noen dager før vi begynner på skolen, slik at vi fikk tilpasset oss døgnrytmen her best mulig. Fokuset skal være på å lære, ikke at jeg er trøtt og vil sove. Haha! 11 timers tidsforskjell er ganske heftig, men det har gått overraskende fra for oss begge :-) Og vet dere hva? Allerede i dag flytter vi inn på studenthjemmet, og i morgen starter vi på skolen! Iiih, dette blir så spennende altså. Nå skal vi straks ta hver vår engelsktest, for å kartlegge hvilken nivå vi er på i engelsk - slik at vi ender opp på det nivået vi allerede er på og kan bygge engelsken enda sterkere. Jeg gleder meg til å bli bedre!

Ikke glem at mine lesere får en unik rabatt på opptil 10.000 kr ved bruk av rabattkoden «KristinaEF». Hvis du går med en drøm om å reise samtidig som du møter nye mennesker fra hele verden og blir enda bedre i språk, så er dette absolutt noe for deg! EF Språkkurs har oppstart på sine kurs hver mandag hele året og du kan velge mellom 46 destinasjoner og 7 språk. Trykk HER for å bestille en gratis brosjyre eller pristilbud for å se nærmere på din drømmereise.

LANIKAI BEACH

God morgen til dere, og hei til et helt nytt år. 2017, hurra! Hvordan hadde dere det i går? Jeg håper kvelden var alt dere ønsket dere og enda litt til! Jeg regner med det er flere som er slitne i dag? Nyttårsaften tar i kjent stil alltid på... Hehe! Dere skal få full update fra nyttårskvelden vår her på Hawaii, men først vil jeg dele noen bilder fra dagen vår. På lørdagsmorgen tok vi nemlig turen til Lanikai Beach, en kjempefin strand som ligger på østsiden av Oahu.DAY TRIP TO LANIKAI

Stranden ligger en 40 minutters kjøre tur fra der vi bor, og vi hadde gledet oss maks til en solfylt dag på stranden! Dessverre blåste det plutselig til og ble overskyet med en gang vi kom, men vi fikk kost oss i noen timer likevel :-) Mange omtaler denne stranden som en av verdens fineste, men selv syns jeg faktisk den ikke var så veldig spesiell. Absolutt fin, men ikke i nærheten av steder jeg har sett tidligere som på f.eks Haitii og St. Thomas som ligger i Karibien. Men fin var den, altså! Krystallklart hav, og ikke overfylt av turister - noe som var veldig deilig. I tillegg kunne man leie kajakk der, og padle over til to øyer som ligger ute på havet. Det blåste for mye til at vi fikk muligheten, men hadde havet vært litt roligere, skulle vi absolutt gjort det.

Whole Foods ligger forresten på Lanikai, så selvfølgelig måtte vi ta en tur innom der også. For en amazing butikk! Alle slags salater du kan plukke og mekke selv, akkurat som vi har med godteri i Norge. Hehe, her har vi noe å lære! Kan noen starte opp en slik dagligvarebutikk asap hjemme? Jeg hadde blitt stamkunde kan jeg garantere! Anyways, fra det ene til det andre. I dag sjekker vi ut av hotellet og inn på studenthjem. Dette blir spennende! Vi skrives mer senere.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hits