JEG ER LEI MASET DITT

Ja, jeg er lei. Lei av maset om kropp. Hva i alle dager er det som foregår om dagen, egentlig? Er det jeg som har gått glipp av noe? Eller er det virkelig slik at halve norges befolkning løper rundt med bekymringer om sin egen kropp? At litt ekstra magefett eller noen kilo på kroppen virkelig drar folk helt ned i kjelleren som såpass mange skal ha det til? Med fare for å kaste stein i glasshus, så må jeg bare si det. Jeg forstår det ikke helt. Og lurer virkelig på om dette "kroppspresset" er et såpass stort problem som mange vil ha det til, eller om det er enkelte bloggere og mediehus som er litt for flinke til å blåse dette opp. For snakk om kropp, det genererer klikk. Og klikk gir penger i kassa. Såpass har jeg fått med meg. Men faen så lei jeg er av å lese om det!

Jeg finner det veldig merkelig at enkelte bloggere / instagrammere bastant hever de ukentlig får hundrevis av mails fra jenter som vil ned i vekt, ned i fettprosent, spise mindre og vil sulte seg selv. Er dette virkelig reelt? Med fare for å skyte meg selv i foten, så tror jeg ikke på det. At det er et press på å se bra ut, det vet jeg også - men er det virkelig så ille? Og må alt snakkes så innmari mye om? At såpass mange ønsker å bruke disse bloggerne som psykolger, som enkelte bloggere selv hevder? Jeg mener det høres rart ut, virkelig. Det skal også sies at jeg selv tror man får det man tiltrekker seg, og har man et stort fokus på kropp på bloggen sin - ja da blir det til at man muligens påvirker. Hvis du vil bekjempe det såkalte kroppspresset, så nytter det ikke å vise sixpack mens du løper på mølla fem dager i uka eller omvendt - flashe valker på instagram i cirka hver eneste post. Det du gjør da, er å gi økt fokus på nettopp kropp. At noe så enkelt tydeligvis skal være så vanskelig å forstå?

Jeg har skrevet blogg i ti år, men aldri har jeg følt at folk rundt meg eller leserne mine går rundt med store psykiske problemer når det kommer til egen kropp. Ikke en eneste mail får jeg fra jenter som trenger hjelp med psyken sin angående tanken på kropp, jenter som vil ned i vekt og jenter som vil sulte seg - og gud så glad jeg er for det! Da har jeg gjort noe riktig. Bloggen min er ikke et diskusjonsforum for kropp, og her vil du sjeldent lese noe om det - annet enn hvis jeg slår ann en liten fleip om meg selv. Jeg henger bare ikke med, og forstår ikke helt greia. Ja, vi vet for guds skyld at kropp er topp. Ja, vi vet at man skal like seg selv uansett hvordan man ser ut. Og ja, vi vet at man så absolutt ikke skal sammenlikne seg med andre. Men trenger vi å bli minnet på det hele forbanna tiden? Trenger det å mases mer om, egentlig? Jeg blir helt svett.

Skal man bekjempe dette kroppsfokuset folk maser så om for tiden, så kommer man langt med å holde litt mer kjeft. Rett og slett! Og har du virkelige problemer med spiseforstyrrelser, må du søke hjelp - ikke lese blogg. Må alt snakkes så innmari om hele tiden? Granskes opp og ned? Det blir litt som NRK sitt program "Innafor". Jeg er ganske bunnsolid i hodet når det kommer til egen kropp og hvordan jeg ser ut, men etter dette noe spesielle programmet hvor de viste frem den perfekte vagina og snakket om usikkerheten rundt nettopp det - vurderte jeg seriøst å ta frem et speil for å ta ei litta titt der nede. Sjekke om alt stod bra til, liksom. Og det mine damer og herrer. Det er hva som skjer hvis man skal dra frem og granske absolutt alle usikkerheter som finnes her i verden. Alt trenger ikke å blåses så innmari opp - noen ganger er det greit å bare klappe igjen smella og fokusere på andre ting her i verden. Andre ting enn kropp.

For ja, vi er alle gode nok som vi er. Er det noe vi alle får inn med teskje om dagen, så er det vel nettopp det. Kan vi ikke bare la det være med det? Og hvis man ikke har andre ting å skrive eller snakke om enn en forbanna kropp, da må man seriøst finne seg noe annet å gjøre ass. For det er jaggu meg så kjedelig å lese om hele tiden! Med fare for at jeg tråkker noen av de selvutnevnte "kroppspressbekjemperne" på tærne, sorry - jeg klarer bare ikke holde kjeft mer. Jeg er luta lei dette evigvarende maset, og jeg er ganske sikker på at jeg ikke er den eneste :-) Hejdå!

Slenger med et bilde som overhodet ikke har noe med saken å gjøre.... Men litt smil og glede må vi ha også her!
Gleder meg til sommer og sooool :-)

118 kommentarer

Kaja Amalie

21.03.2017 kl.15:42

Jeg kunne virkelig ikke vært med enig med deg Kristina! Jeg tar meg selv i å bli irritert når jeg scroller nedover instagram, HVER eneste dag er det noen som MÅ legge ut et innlegg enten av deres egen kropp som ser amazing ut, eller at de setter seg i en stilling hvor de presser frem valkene sine. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor alle har et så enormt behov for å snakke om kropp, og hvorfor må de alltid bruke sin egen kropp som eksempel? Som du sier, hvis det er noe dette gjør så er det jo bare å øke kroppspresset enda mer. Jeg har fulgt deg i åtte år nå, og jeg er så glad for at du gjør ting på den måten du gjør, så tusen takk til deg! <3

Kropp er topp, men vi trenger ikke å vise den frem hele tiden og snakke om den hele tiden, amen for det!

Minrefleksjon

21.03.2017 kl.15:46

Bra skrevet. Og helt enig. Skrev et liknende innlegg på bloggen min.Jeg mener fokuset har blitt helt feil. Kropp er kropp. Fokuset bør være på at den faktisk fungerer. Hele temaet snakkes rett og slett ihjel. Vi er også veldig flinke til å snakke om aksept, men det er trist at man må legge ut bilder av kroppen på f.eks instagram for å understreke eller få bekreftelse på at kroppen er godkjent. Jeg tror også at jo mer temaet dysses opp jo mer signaler kan dette sende til unge mennesker med lettpåvirkelige sinn og derfor gi uheldige konsekvenser.

Oda

21.03.2017 kl.15:53

AMEN

21.03.2017 kl.15:55

Ironisk nok kom det opp reklame for Shape Up her på siden 😂

Aleksandra

21.03.2017 kl.16:00

TAKK FOR AT DU TAR DETTE OPP!

Selv er jeg utrolig lei av å lese om hvor flinke bloggere er til å trene, hvor sunt de spiser hele tiden og hvor mye fremgang de har hatt.

Jeg selv er naturlig tynn, og har ingen komplekser med min egen kropp. Men etter å se tusenvis at tynne trente jenter på både blogger og instagram så får jeg nesten dårlig samvittighet.. Jeg vil jo også se så bra ut i bikini eller i superstramme kjoler. Men så må jeg faktisk bare tenke at mye av det disse jentene gjør det er kun å trene. Det er det hverdagen dems består av. Mens mesteparten av oss har et studie og jobb som opptar mye av hverdagen vår. Og jeg kan ærlig si at det er mange dager jeg er så sliten når jeg kommer hjem, at jeg ikke engang orker tanken på å dra på meg treningsklærne.

Og alle disse bildene som florerer på både blogger og instagram.. Ja, spar oss. Om du blar gjennom instagramprofiler til f.eks. kjente norske jenter som har tusenvis av følgere, så er det ikke annet enn treningsbilder av en super fit kropp. Selvfølgelig bidrar dette til et enormt kroppspress. Herregud jeg er glad jeg ikke er en tenåring som er usikker på seg selv i dagens samfunn. For livet handler om så mye mer enn en fin og trent kropp!

Veldig glad for at du kan blogge om mye annet enn trening og sunne måltider, for det ser vi faktisk overalt ellers. Så bra at du tar dette opp, og takk for at bloggen din består av andre ting!

Anniken

21.03.2017 kl.16:01

Amen! Nån som har skjønt det :)

TAKK

21.03.2017 kl.16:03

Jeg er så enig! Takk for at du setter ord på dette. En av grunnene til at jeg digger bloggen din, som er så befriende og morsom og et pusterom fra alt annet mas.

Veronika

21.03.2017 kl.16:05

Hahaha AMEN!!!

Statera Marit Ebeltoft

21.03.2017 kl.16:08

Vet du, jeg må si meg enig med deg. Rett skal være rett så jeg er helt ny med denne blogg greia og kan kanskje ikke uttale meg sånn sett men jeg har ikke fått noen mail fra unge jenter som sliter med vekt og iallefall ikke psyke.

Og det er jo som du sier, om det er et tema hele tiden enten ene eller andre veien så blir det jo mye fokus på det. Noen ganger er det greit å bare la det være :)

Sender noen smil din vei også :) :)

H

21.03.2017 kl.16:08

AMEN kommenterer aldri - MEN AMEN!!! Du har et så godt poeng, og har satt ord på det jeg mener på en måte jeg skulle ønske jeg også klarte!

Ingrid

21.03.2017 kl.16:12

Herregud, jeg digger deg!

Ingrid

21.03.2017 kl.16:12

Amen!

Lis

21.03.2017 kl.16:20

HYLL!!!!

Altså, dette er det beste blogginnlegget jeg noen gang har lest! Takk. Endelig sier noen det jeg har tenkt på i lang tid.

Har vært fast leser av bloggen helt ifra du startet å blogge for hundre år siden(føles det som), og du er heelt konge.

Emily B

21.03.2017 kl.16:21

Hear hear!!! Beste jeg har lest på lenge!

21.03.2017 kl.16:23

AMEN!! Digger deg ass

21.03.2017 kl.16:27

Kroppspress kan være mye jævligere enn å bare tenke man har noen kilo for mye.

Anja

21.03.2017 kl.16:29

JAAAAA!!! Endelig noen som har skjønt det 😄

Rebekka

21.03.2017 kl.16:34

Amen! Du har så veldig rett:)

Sigrid

21.03.2017 kl.16:37

Nettopp dette gjør at du er en av mine favoritt bloggere! Jeg leser deg for å få et lite avbrekk fra studie, kanskje oppdage en ny oppskrift, treningsøvelse, interiør inspo og så videre, men aldri har jeg følt at kropp eller kroppspress har møtt meg idet jeg går innpå bloggen din, og takk så mye for det!!

Ja, kropp og synet på kropp er problematisk, men det blir ikke mindre av å konstant få det slengt i ansiktet som en påminner på det, så enig i det du skriver! <3

21.03.2017 kl.16:41

Stor tommel opp for dette innlegget! Håper maren leser

Marie

21.03.2017 kl.16:41

TAKK!!! Takk takk takk takk!

Jeg tror heller ikke på alt som blir sagt av disse "forkjemperene".

Men jeg vet at jeg er for gammel til å forstå populærkulturen det er nok du også og de fleste bloggere. Det er som regel tenåringer som "lever" i den. Jeg håper ikke det står så dårlig til som mange skal ha det til.

Tove

21.03.2017 kl.16:41

Veldig godt innlegg. Er helt enig at det er masse skriveri om kroppspress i dag, men vet også at temaet absolutt er reelt. Jeg selv sliter med dårlig selvfølelse selv om jeg fra utsiden sikkert anses som slank, trent og vellykket innen arbeidslivet. Daglig sliter jeg med negative tanker om eget utseende og følelser om at jeg ikke strekker til. Det er veldig oppløftende å komme inn på bloggen din og lese innlegg som det her. Det er så deilig at du har et sånt forhold til dette kroppspresset, og du hjelper faktisk meg med å bedre min egen tankegang. For man lever jo faktisk kun en gang, og det er lov til å kose seg :) tusen takk for at du har så gode verdier og formidler det på en god måte. Du er med på å ufarliggjøre det hele! Klem

Mari

21.03.2017 kl.16:44

Amen!!! Fantastisk innlegg Kristina!!

B

21.03.2017 kl.16:46

JAAA JEG ER SÅ ENIG!!!

"Skal man bekjempe dette kroppsfokuset folk maser så om for tiden, så kommer man langt med å holde litt mer kjeft." Nettopp.

21.03.2017 kl.17:07

Du har en blogg med en eldre lesergruppe. For ja, det er virkelig så ille. Men 10-13-14 åringer leser ikke din blogg. De leser visse andre bloggere på topplisten, som de kanskje ikke har gått av. Kroppspress og kroppsideal er et stort problem, så JA det trengs og skal snakkes om. Og godt er det. Jeg er selv 22 år og har aldri opplevd presset selv. Men jeg vet min søster blir påvirket, og hennes venner. Deres generasjon går gjennom noe annet enn det du og jeg gjorde når vi var mindre. Hvis du ikke vil lese, lukk øynene og gå inn på en annen blogg. Men jeg er takknemlig for at noen kjemper for min søsters usikkerhet og selvtillit, og hennes venner. Du har en god blogg og er et godt forbilde. Men det fins andre bloggere som ikke er det :-)

Julie

21.03.2017 kl.17:10

AMEN!! Du er gull <3

21.03.2017 kl.17:13

Wow. Sorry men ble trist av å lese dette. Kroppspresset er så enormt ja, skjønner det kan være vanskelig å skjønne hvis du ikke har noe forhold til det. Statistikk på spiseforstyrrelser og depresjoner øker hele tiden, SÅ JA DET ER ET PROBLEM

Ingrid

21.03.2017 kl.17:14

OG derfor er du norges beste blogger! En av få blogger jeg går innpå og ikke føler meg dårligere av etterpå. Herlig!

M

21.03.2017 kl.17:17

så sant!! er spesielt lei av de som kanskje har litt ekstra fett på kroppen, og er fullt og helt for å senke kroppsfokus/press, og oppfører seg som talspersoner for "utrente" og de som "gir faen i kropp" - men som konstant maser om kropp. i hver.eneste.instapost. du satte ord på det jeg også har tenkt! heia deg :-D

Lovise

21.03.2017 kl.17:18

Omg,I just love you! det er en grunn for at du ikke får slike mailerog det er fordi du fronter noe helt annet og jeg digger det! Stå på!

Rikke

21.03.2017 kl.17:27

Halleluja!!

Maria

21.03.2017 kl.17:27

Sååååååå enig!!!!! Takk Gud. Punktum <3

Leana

21.03.2017 kl.17:46

PREACH!! Endelig noen som sa det!! Det er nettop det jeg digger med bloggen din. du er så chill og ekte. Du er ikke alltid pitch perfect og ikke alt vises fra den glitrende regnbuedalen. keep up the good work kristina. u rock!

Eline

21.03.2017 kl.17:48

Konge! Du er kul, du! Keep up the good work :)

Christina

21.03.2017 kl.17:54

*APPLAUS* Takk, Kristina!

Kristine

21.03.2017 kl.18:05

Jeg er forsåvidt enig i at det er alt for mye fokus på kropp i media, men jeg tror ikke løsningen på kroppspress-problemet er å holde kjeft. I tillegg synes jeg det er en smule arrogant at du har så vanskelig for å tro at andre bloggere får masse henvendelser fra usikre jenter/gutter, bare fordi du ikke får det. Det er vel naturlig at disse usikre folka kontakter typiske trenings/kostholdsbloggere, som har en livsstil og en kropp de selv higer etter å ha. Jeg skjønner godt at de som får masse henvendelser fra usikre lesere kjenner på et behov for å gjøre NOE, for eksempel å hyre inn "eksperthjelp" på bloggen sånn som Maren Erdvik har gjort (det var kanskje hun du hadde i tankene da du skrev dette innlegget..?). Kroppspress-problematikken forsvinner nok ikke med det første, og selv om det er fristende å si at folk bare må fokusere på noe annet, så blir det for enkelt et svar. Dette må faktisk prates i hjel. Hvis du ikke vil ta del i den debatten, så er det vel bare å holde kjeft, som du så fint sier selv.

Rebecca

21.03.2017 kl.18:08

FANTASTISK!! Er så befriende at det endelig er en som tar opp dette, for det har faktisk gått for langt. Jeg er glad jeg ble født på 80-tallet og aldri har følt noe behov for å tilhøre "generasjon prestasjon". Folk må begynne å bruke hodet; føler du at du trenger hjelp, skaff deg hjelp!

21.03.2017 kl.18:15

Så utrolig bra at du tar opp dette temaet.På tide at noen gjør det.Tommelen opp Kristina.

Hanna

21.03.2017 kl.18:19

Helt enig!!

Sara

21.03.2017 kl.18:21

Amen!!!!!!! Endelig.

Anonym

21.03.2017 kl.18:27

Så enig med deg.Tror kansje visse bloggere som ofte har en trang til å vise sixpack både på blogg,instagram og på snap trenger litt psykologisk hjelp selv.Vet mange av de som sliter med spiseforstyrrelser.

Renate

21.03.2017 kl.18:33

Guud, for et bra innlegg! Digger deg Kristina ❤

21.03.2017 kl.18:37

Bra! Helt enig! Flott budskap! Vi må snakke mer om glede, kjærlighet, samhold, opplevelser og alt som gir oss enegi og gode følelser. Det er veien å gå!

annielistic

21.03.2017 kl.18:40

Klapper i hendene* Det her var virkelig bra skrevet! :D Er helt enig med deg! <3

Fast leser

21.03.2017 kl.18:42

FYFADER Kristina!! Du er så kul ass!! Det var på tide at noen skrev et slikt innlegg! Kunne ikke vært mer ening med deg!!

Trudebr

21.03.2017 kl.18:45

Helt enig!!!! Blir gal av det..... Spesielt de som daglig legger ut bilde på insta med "jeg er god nok!!", for meg virker det som de personene trenger bekreftelse og IKKE er fornøyd med seg selv. I mine omgivelser blir heller ikke kropp diskutert på denne måten. Noen steder er det krig, mens her er det visst kroppen vår som brenner.. Herlighet, støtter den der ass!

Elise

21.03.2017 kl.18:47

Så slutt å snakk om kropp da. DU BIDRAR TIL DENNE DISKUSJONEN SOM VI ALLE ER SÅ LEI AV. Og slutt å bagatellisere spiseforstyrrelser, for det er det man har når mat og trening blir et så stort fokus. Mange jenter og gutter sliter med dette, selv om de ikke er i din vennegjeng eller sender meldinger til deg.

Emilie

21.03.2017 kl.18:48

AMEN

Hege Kristin

21.03.2017 kl.19:05

jeg er SÅ enig!

Nora

21.03.2017 kl.19:15

Amen!

Hilde

21.03.2017 kl.19:34

Fy flate som jeg elsker deg og holdningen din! Elsker at jeg kan klikke meg inn på bloggen din og lese om litt andre ting enn treningsprogram, flate mager og siste åletrange innkjøp fra Nelly. Det gjør meg så godt i sjela å få lese om din hverdag, ujålete og med sunne interesser.

Nei, førr ei dame altså <3

Lena

21.03.2017 kl.19:38

Endelig sier jeg bare! Det er litt vittig fordi jeg har tenkt litt på dette i det siste. Hvorfor i huleste skal det enten vises slanke kropper, six-pack eller valker hele tiden? HVORFOR?

Kropp er kropp, trenger man å vise de hele tiden hvis problemet er presset? Jeg føler nesten det snart blir populært med valker, fordi så mye skal "kjendiser" vise hvor lite viktig det er med en slank og fin kropp, at de nesten promoterer det motsatte.

Glad du skrev dette innlegget Kristina! Very happy :-)

Malin

21.03.2017 kl.19:39

Kunne ikke sagt det bedre!

Linn

21.03.2017 kl.20:04

HALLELUJA and AMEN!!! Kunne ikke vært mer enig!!!!!!

Tine L

21.03.2017 kl.20:13

JAA, der fikk du sagt det! Kjenner jeg blir så irritert selv om å lese om det ene og det andre om kropp. Jeg tror at dersom man snakker mer om det, så blir det selvfølgelig enda mer fokus på det og tanker rundt det. Finnes større og viktigere ting her i verden enn den perfekte nesen, vaginaen eller hva det enn måtte være.

Stå på og hver deg selv, Kristina! :)

Haley

21.03.2017 kl.20:32

ENDELIG ! Du aner ikke hvor glad jeg er for å se at det finnes en blogger der ute som har skjønt det! Ikke at jeg hadde forventet noe annet av deg, for har fulgt deg lenge, og må vel si at du er den mest reelle og fornuftige bloggen jeg leser.

Det er helt utrolig hvordan kroppspresset har kommet frem i media.

Jeg mener også det at hver enkelt menneske må kunne bli såppas sikre på deg selv som person, at man kan lese om både kropp og kirurgi, uten at man selv bestiller time hos kirurgen dagen etterpå.

Flott skrevet! ! :D

Silje Vik

21.03.2017 kl.20:38

Eg er så einig i det du skriv, Kristina! Flytt fokuset vekk frå kropp og utsjånad og bruk kreftene på verdifulle og meiningsfulle områder som gir glede. :) Takk for at du tørr å dele. :)

Stine

21.03.2017 kl.20:39

Utrolig bra skrevet! Føler jeg leser om kropp på så og si hele topplista, men ikke her. Du skriver om trening, ikke kropp. Jeg vet at jeg selv har et stort fokus på det, og at tanker om kropp og mat opptar mye av dagen min, men det ville jeg virkelig ikke oppfordret resten av Norge til. Takk for at du fronter en sunn livsstil, Kristina!

Birgitte

21.03.2017 kl.20:40

Jeg er faktisk SÅ enig med alt du skriver her! Mange mener som du skriver at de er med på å bekjempe fokuset med å sette lys på det å for eksempel vise at de har litt ekstra magefett, men det er fortsatt å snakke om kropp, og ja det fører til kroppsfokus uansett! Samme med det innafor programmet du nevner her.. Jeg tok faktisk frem speilet jeg, for å sjekke. For dette er virkelig noe jeg aldri har tenkt over før, men da dette ble sendt så ble jeg jo plutselig obs på at det også var en ting som skulle være på en viss måte... Er så lei av kroppsfokus, herregud!!

Malin

21.03.2017 kl.21:02

Satt akkurat å snakka om det samme med ei venninne! Folk blir gjort oppmerksomme på ting mange sliter med, å blir på den måten gjort oppmerksom på at "åj, kanskje jeg egentlig ikke har så fin rompe/pupper/øyne/hake (u name it)" det er helt tragisk!

Hilde

21.03.2017 kl.21:08

Såå enig Kristina!Jeg mener at man må passe på fysisk og psykisk helse,og bare stresse ned.Være takknemlig for at man er frisk(for tro meg,mister man noe helsemessig som man tar for gitt nå..blir alt annet rimelig meningsløst)Den "perfekte vagina"-den tok kaka for min del..Alt man skal henge seg opp i..!Man lever engang,og må rett og slett bare være flink til å velge sine kamper med omhu.Dette fokuset vi har i dag er ikke annet enn ødeleggende på alle måter.Fortsett og formidle sunne holdninger-thumbs up for deg.

E

21.03.2017 kl.21:14

Jess, Kristina. Tommel opp.

Maria

21.03.2017 kl.21:25

Må bare kommentere her. AMEN Kristina! Det du sier er SÅ sant. Og jeg har aldri hatt en eneste negativ tanke om kropp, mat eller trening etter å ha lest det du skriver. Blogg-Norge trenger flere som deg! Takk :-)

Lizbeth Osnes

21.03.2017 kl.21:37

Jeg kunne ikke ha vært mer enig med deg om jeg så skrev dette innlegget selv, bravo!

I tillegg til alt du nevner her, blir jeg mektig såret og irritert over alt snakket om at bloggere/media generelt gir jenter spiseforstyrrelser. Jeg har selv hatt anoreksi i 16 lange år, og for meg er det en fornærmelse å høre at jenter får spiseforstyrrelser av å lese blogger. Spiseforstyrrelser, og særlig anoreksi som er den dødeligste typen, er ikke noe du får fordi du ser ei tynn jente på Instagram eller på en blogg. Det er ikke noe du får fordi du ser opp til en blogger, eller er tykkere enn en Instagrammer.

Spiseforstyrrelser er en meget alvorlig psykisk lidelse, og er ekstremt sammensatt og kompleks. Derfor blir jeg rett og slett trist av å høre at det er så enkelt som det å bli syk. Som om jeg var syk fordi jeg ville bli like tynn som hvem det nå enn var som var forbildet mitt da jeg var fem år gammel? No way! Jeg ble syk av mange, mange, mange faktorer satt sammen. Dette er en alvorlig sykdom, og skal ikke ses så lett på som at man blir syk av å se tynne bloggere. Jeg blir rett og slett fryktelig irritert og trist av den tankegangen der.

Så ja, takk for dette innlegget - jeg er faen så lei jeg også :-)

Charlotte

21.03.2017 kl.21:41

Sååå enig!! Kjempebra skrevet!

Anonym

21.03.2017 kl.21:55

Jeg liker innlegget ditt, og du har mange gode poeng. Selv vil jeg komme med en kommentar: Jeg sliter med kroppen min, og selvbildet mitt. Det har jeg gjort siden jeg var 14. Etter min første graviditet ble det bare verre, og hele barseltiden min ble ødelagt av en kombo av dette og en mild fødselsdepresjon. Jeg tror ikke det er slik at halve Norges befolkning sliter med dette, men det er noen - de finns, selv om man kanskje ikke tror det selv.

Jeg har aldri skrevet til en blogger om mine problemer, for hva faen hjelper det? Den eneste som kan hjelpe meg med mine problemer er meg selv. Det nytter ikke å sitte i sofaen å scrolle nedover instagram å føle at tynne jenter gir deg et dårlig kroppsbilde, det er du selv som gjør det.

Er helt enig med deg da, selv om jeg er en av de du tror ikke finnes. At man skal bekjempe kroppspress med kroppspress funker ikke. At en blogger eller mediestasjon tar dette opp hjelper ikke meg, heller tror jeg at all denne oppmerksomheten på "fuck kroppspress" skaper mere fokus på kroppspress.

Henriette

21.03.2017 kl.21:57

Det er bare å bøye seg i støvet for hvor godt du ordlegger deg, Kristina! Du er helt rå! Tusen takk, for at du er som du er, og takk for at du forteller hvordan det bør være til andre bloggere. Har selv sluttet å "følge" flere bloggere, fordi jeg er dritlei maset om kropp, både hvordan man burde se ut, men også de som hele tiden skal hakke ned på andre bloggere som tar opp kropp. Det er en ting å gjøre slik du gjør nå, et innlegg - som btw er et helt fantastisk innlegg - men de som til stadighet, omtrent annenhver dag poster videoer og innlegg om andre som skriver om kropp, de er like ille selv, for alt de snakker om er kropp. Vi må bli flinkere til å like hverandre og ikke dømme andre mennesker ut i fra utseende. Tusen takk igjen, for årets beste lesing. Du gir meg gåsehud.

Maria

21.03.2017 kl.22:04

TAKK for at du setter ord på det jeg (og forhåpentligvis mange andre) tenker! Blir så lei det evige maset om kropp, i den ene eller andre retningen. Og ja, angående "innafor" er jeg også enig med deg. ALDRI i mitt 24 år gamle liv har jeg tenkt over hvordan jeg ser ut nedentil, har jo funka rimelig greit liksom. Gjett hvem som tok en titt i speilet og tenkte "faen her er det nok et par cm for mye". Er heldigvis oppegående nok til å drite i det da. Men ja, poenget mitt er vel egentlig bare at jeg er enig i at vi må slutte å snakke så mye om så jævlig uviktige ting! Takk for meg.

Maylinn

21.03.2017 kl.22:07

Hei! Jeg har lest forskjellige blogger i en årrekke nå og føler jeg har vært gjennom de fleste. Til slutt er det kun din jeg leser fast og Ida wulff sin. Grunnen til dette er nettopp det du skriver om her; KROPP. Jeg er såå lei av at folk skal blåse opp små filleting som ikke hadde vært et problem om det ikke ble skrevet om. Dere to skriver rett fra sjelen og det gir et positivt boost å gå innpå bloggen deres. Jeg må også tilføye at jeg syns det er gøy at du viser at du har et saftig temperament i tillegg til ditt strålende humør. Det er betryggende å se at det ikke bare gjelder meg... hehe! Du er fantastisk!!

Kristine

21.03.2017 kl.22:11

I Love uuu!!!!!

Anja

21.03.2017 kl.22:47

Tenkt faktisk mye på dette innlegget etter at jeg leste det første gang, og dette er så bra. Verden og livet er med enn kropp. Man kan vel poste mye annet på insta snap og blogg enn sixpack og trening. Jeg heier på deg. Du er et godt forbilde. Klem fra meg til deg, hilsen meg

21.03.2017 kl.23:02

Du har jo ikke fattet noenting. Og du må være helt fjern om du mener at du ikke bidrar til kroppspress, frøken.

Johanne

21.03.2017 kl.23:13

Ser du får mye støtte her, men jeg er faktisk IKKE enig med deg. Ikke helt i alle fall. Jeg er en av de som blir trist når jeg ser meg selv i speilet, som alltid føler jeg har 10 kilo mer på kroppen enn jeg ønsker, som føler meg som en dritt når jeg står i prøverommet i butikken. Jeg har dager hvor jeg føler meg som verdens tjukkeste, og jeg får nesten alltid dårlig samvittighet for det jeg putter i munnen - enten det er cottage cheese eller sjokolade. Så vi finnes og vi sliter. Jeg tror absolutt ikke at det hjelper å holde kjeft så lenge modellene i media er syltynne og avisene setter den ene slankedietten på forsiden etter den andre. Og det hjelper i alle fall ikke at det sitter en gjeng mennesker og bagatelliserer dette bare fordi det ikke rammer seg selv. Det blir rett og slett litt ignorant i mine øyne. Hvis du er fornøyd med deg selv, ikke blir påvirket og ikke sliter, så er det kjempefint, men det er ikke alle som kan "klappe igjen smella og fokusere på andre ting enn kropp".

21.03.2017 kl.23:16

Der fikk du faen meg sagt det. Takk, vi trenger flere som deg

Benedikte Porsanger

21.03.2017 kl.23:21

TAKK KRISTINA! YAAAAAS <3 endelig!!! Endelig en som sier det.

Camilla

21.03.2017 kl.23:38

Fantastisk!! Blir alltid så glad av å lese bloggen din:-)

R

22.03.2017 kl.00:03

Dette er noe av det mest reflekterte jeg har lest rundt dette temaet noensinne. Jeg er så ekstremt enig i det du skriver, og fyttikatta du klarte å si det så bra!!! Digger deg

22.03.2017 kl.00:12

Synes det er supert at man kan vise frem valker også og at det heldigvis har blitt mere populært det også. En motvekt til alle de millionene med syltynne folk. MEN, jeg er helt enig med deg at hvis det snakkes om så ødelegger det litt av vitsen! "Seee hvor mye jeg elsker valkene mine" liksom. Hvis man ikke skriver noe, ikke prøver å overbevise noen, men bare skriver at i dag var det jammen digg på stranda liksom. Holdning smitter. Som du skriver er det jo mest disse som snakker om kropp som får alle spørsmålene.

Michelle

22.03.2017 kl.00:34

Helt enig!!!

Malin

22.03.2017 kl.01:58

Åh JAAAAAA!!!! Dette var oppfriskende og DEILIG Å LESE. Jeg følte det helt (!!!) likt etter jeg hadde sett innafor forresten. Du er rå Kristina!

22.03.2017 kl.02:26

Dette er det klokeste, mest reflekterte jeg har lest på LENGE!!! Bøyer meg i støvet, rett og slett!

22.03.2017 kl.03:18

Du har sikkert lagt merke til at de fleste kommentarene dine er hallelujah-Kristina kommentarer, ikke sant? Det er gjerne fordi de fleste som leser innlegget ditt her, er dine følgere, din målgruppe og gjerne litt eldre folk ('eldre', som i 20 og oppover). Det er vesentlig mindre sjanse for at disse sliter med samme som den enda litt yngre garde gjør - disse som gjerne da tar kontakt med sine favorittbloggere, som igjen har en over all yngre leserskare. I tillegg fremstår du med et ganske så perfekt liv, med alt på stell, bokstavelig talt ikke et støvkorn slipper unna hos deg - det er litt mye å leve opp til for mange og det i seg selv kan kanskje være med på at du ikke får disse mailene. Jeg vet selvsagt ikke, men det er det jeg tenker. Personlig synes jeg du er utrolig skjønn og god, men jeg hadde aldri turd å invitere deg inn i hjemmet mitt fordi jeg sliter psykisk og bare ikke får til å få orden på stedet, det er skikkelig rotete og det vokser over hodet på meg, føler jeg. Og uansett hvor varm og god jeg synes du er, ville jeg vært redd for hva du som har så sterke meninger om rot (dette er bare et eksempel som i mitt tilfelle er det som passer best) og at du ikke hadde taklet å være omgitt av det, ville tenkt hvis du kom på besøk hos meg. Jeg får følelsen av at det ville stått i veien for et vennskap, hvis det hadde vært aktuelt - selvsagt ikke sikkert at det stemmer, men det er det inntrykket jeg sitter med. Skjønner du hva jeg så knotete prøver å få frem? Du slår ikke nødvendigvis alle som en som man tør å komme til med ting. Derfor kan det være at du ikke får mail som er nevnt i innlegget. Selvsagt tror jeg også det nok har med å gjøre at du ikke fokuserer på kropp slik som mange bloggere gjør, men jeg tror ikke det er utelukkende derfor.

Kristina Andersen

22.03.2017 kl.07:22

Takk for tilbakemeldinger alle sammen! Kommentarer der enkeltpersoner og bloggere er nevnt med navn, blir ikke godkjent - sånn for å holde ting sakling og utenfor personangrep :)

Siri

22.03.2017 kl.08:24

Amen!! 🙌🏻🙌🏻

Julie

22.03.2017 kl.08:55

Jaaa, endelig!!!! Deilig skrevet..

Dritt lei alt kjaset rundt kropp. Så deilig om alle kunne være litt mer avslappet som deg. Keep up the good work and your happy spirit, det inspirerer.

Marthe

22.03.2017 kl.09:05

Hei!

Jeg må si at jeg er helt uenig i det du her sier. Det er uforståelig for meg at du velger å kritisere mennesker som bruker sin stemme til å være en motpol til presset om å være "perfekt". Du fremstår rett og slett ignorant og lite opplyst på dette feltet! All statistikk tilsier at kroppspresset er større enn noen sinne - er det ikke da bra at vi har mennesker i samfunnet som kjemper for at alle skal få føle seg bra nok som de er?

Jeg vil legge ved en link til denne artikkelen i tv2 som trekker frem studier som viser at andelen av unge jenter som sliter med dårlig selvbilde har økt kraftig på få år: http://www.tv2.no/a/5398932/. I artikkelen kommer det bl.a. frem at mye av påvirknigen ang. eget kroppsbilde kommer fra sosiale medier. Det nevnes videre at sosiale medier ikke viser bredden av livet, men kun det som er tilsynelatende perfekt. Det er jo derfor det er så viktig at vi har personer som faktisk viser bredde og som tør å addressere at kroppspresset faktisk er et kjempeproblem!

Renate

22.03.2017 kl.09:08

Er så enig med deg, Kristina! :) Når jeg først legger igjen en kommentar må jeg også dra frem det fantastiske arbeidet du gjør for de eldre. Det merkes at dette kommer rett fra hjertet, i motsetning til å vise hvor flink du er, og det skulle faktisk ikke bare mangle! Du er en god person, med sunne verdier. Skulle bare ønske du skrev flere slike innlegg som du gjør nå! :)

Henriette

22.03.2017 kl.09:23

Jeg er så enig! Og jeg synes igrunn ikke det hjelper at de "normale" bloggerne skal fungere som en motvekt til fitnessbloggerne ved å legge ut bilder av kjærlighetshåndtak eller melkesjokolade. Synes det er helt fantastisk at du bare ikke nevner det, men jeg måtte sjekke kommentarfeltet da det dukket opp et bikinibilde fra Karibien. For selv om du er på bildet i en bikini, så var det jo ikke det innlegget handlet om, men likevel må folk kommentere at du er så flott og fremmer et sunt kroppsbilde. Mulig jeg overreagerer, men jeg synes det er med å bidra til kroppsfokus like mye som andre ting. Kommentarene altså, ikke at du legger ut det ene bildet... Uansett, glad du tar det opp og glad du ikke er med på den bølgen der :)

Jenny Viktoria

22.03.2017 kl.09:53

Pleier alltid å være enig med deg, men her må jeg si meg enig med Johanne sin komentar litt lenger oppe her. Synes dette innlegget var trangsynt og arrogant.

Karianne

22.03.2017 kl.10:12

Som om jeg skulle sagt det selv! Virker som om de med negativ tilbakemelding ikke helt har skjønt hvor du vil henn. Akkurat som deg hadde jeg aldri tenkt noe som helst over mitt eget underliv før NRK laget dokumentar om det. At folk sliter med psykisk helse i forbindelse med kropp er jo ikke noe nytt, men hva i huleste land hjelper det å bringe dette frem i media HELE tiden? Kan ikke helt forstå hva det skal være godt for? Det resulterer jo kun i at andres usikkerheter blir overført til et flertall, akkurat som med underlivet. Ingen kommer til å slutte å blogge og instagramme fordi samfunnet syntes de er for pen eller for veltrent om det er målet. Noen vil alltid se bedre ut, sånn er det bare.

Yvonne

22.03.2017 kl.10:22

Å herregud så deilig det var. Endelig noen som sa det høyt. Tusen takk for den;)

Yvonne

22.03.2017 kl.10:37

Jeg sjønner ikke hvorfor det skal sykeliggjøres så at man er usikker på egen kropp heller og påstå at det er noe nytt. Alle er usikre på seg selv når de er unge og man har et mye større fokus på utseende også. Det er helt naturlig å være usikker på seg selv når man er ung, man holder jo på å finne ut av hvem man er. Vi var jo alle det. Jo eldre man blir, jo mer selvsikker blir man på seg selv og sin egen kropp. Det er en naturlig del av det å vokse opp. Må det krise-maksimeres til den store gullmedaljen, mens 30 + damer, som for lengs har kommet over kneika og blitt selvsikre, skal redde tenåringer/ unge voksne fordi deres generasjon er verre enn vi var? Jeg tror de har glemt hvordan det var å være ung voksen:) Det går så bra så.

22.03.2017 kl.10:47

Eni! Var ei jente på 5 år som kom hjem fra barnehagen å sa til moren sin at hun også ville ha innover mage, for det var noen jenter i barnehagen som hadde det.. Det må være det værste jeg har hørt på lenge.. Allerede i barnehagen liksom..!!

Miriam

22.03.2017 kl.10:59

Har lest bloggen din i mange år men aldri kommentert før, syns det er litt kleint med blogger generelt.. Men må si at du absolutt er et av de bedre forbildene blant bloggere og det bekrefter jo dette innlegget. Helt enig i poenget ditt når det gjelder å la kroppssnakket ligge og få fokus på andre ting! Det er jo så mye viktigere ting som skjer i verden. Så er jeg drittlei skvulpende rumper og lår som popper opp i tide og utide - i den såkalte kampen mot kroppspress. Jeg vil ikke få mage, lår og rumper oppi trynet hver gang jeg åpner Instagram. Jeg gir katta i hvordan kroppen din ser ut og det er jo bare ren og skjær narsissisme som gjør at folk har et uovertruffent behov for å flashe hver enda kroppsdel som kan granskes, vurderes og hylles.

Takk for at du er den du er! Og for at vi slipper å forholde oss til denne folkesykdommen på bloggen din - den har jo tydeligvis infisert store deler av blogg-Norge.

V

22.03.2017 kl.11:02

Fantastisk!!👏🏻

Elizabeth

22.03.2017 kl.11:02

Eeeeeenig!!!! :D

N

22.03.2017 kl.13:16

Jeg er enig i at det er et stort fokus på kropp og at det å legge ut bilder og fokusere masse på det, både blant de som er fornøyde og de som er misfornøyde, kan bli i overkant. Allikevel er det et reelt problem som trengs å tas tak i, selv om dagens forsøk kanskje ikke er helt vellykkede. Det henger jo mye sammen med et eksponeringsbehov, ikke bare hos bloggere, men hos de fleste. Selv om jeg syns du har et veldig sunt fokus :) legger jo du, som så mange andre, ut bilder av supersmoothier og treningsøvelser. Jeg mener at dersom det ikke er nødvendig med fokus på kropp, burde det heller ikke være nødvendig med det store fokuset på trening og sunne alternativer, da tenker jeg ikke bare på blogger, men instagram, snapchat og generelt sett ;) Veldig mange trener, så hvorfor skal man måtte vise det fram så tydelig? Det er iallfall ikke et bidrag for å bekjempe fokuset, selv om inntrykkene for de som er disponert for å kjenne ekstra på presset kommer fra flere kanter. Ja, det snakkes overdrevent mye om kropp, men blant mange unge er det faktisk et problem, så en eller annen løsning burde man lete etter, selv om denne kanskje ikke er å snakke om det opp og ned i mente :)

S

22.03.2017 kl.14:24

JEG ER SÅ ENIG! Og uansett hvor stort kroppspress som finnes, så blir det jo ikke BEDRE av å snakke og skrive om det heele tiden og overalt, - det gjør bare at det blir enda mer fokus på det! Jeg er så dritt lei av å se sånn bilde av en dame med former hvor det gjerne står "JA, jeg har former og jeg er STOLT av det" - hvorpå det kommer kommentarer som "JA BRA, mye bedre med former enn å være for tynn!!" Altså, hele greia er så ironisk og teit at jeg blir svett. Kan ikke alle bare akseptere at alle ser forskjellig ut? Og hvorfor skal man snakke om at noe er bedre enn noe annet hvis man i utgangspunktet mener at kroppspress er en u-ting? Jeg synes bloggere og media skaper et ikke-problem av å snakke så sykt mye om dette. Mitt bidrag har vært og vil forbli å holde kjeft når det kommer til kroppssnakk i media. Jeg er så LEI! Dette er ikke noe tabu-tema som BØR og MÅ snakkes så sykt mye om, det er faktisk omvendt. Jo mindre fokus i media - jo mindre fokus personlig. Og de som virkelig har et problem, de må skaffe seg profesjonell hjelp og holde seg unna media. Jeg har også inntrykk av at det faktisk ikke ER så mye negative holdninger til noen som helst kroppsfasong - men at de som ikke er fornøyd med kroppen sin, eller eventuelt er fornøyd men TROR at andre ikke er fornøyd med den, - mener at de blir dømt utifra det, når sannheten kanskje er at det ikke er sånn? Altså. Når jenter med litt former skriver "JA, jeg går på stranda i bikini!! Deal with it!!!" Så tenker jeg.. Ja? Hvem er det som bryr seg!?! Er det egentlig noen som bryr seg, eller vil du ha et ikke-problem? At du TROR at noen bryr deg?! ja.. Nå skrev jeg kanskje litt mye, men som sagt; jeg er så lei. Jeg synes mesteparten bare er tull, rett og slett.

B

22.03.2017 kl.17:30

Hei, Kristina!

Jeg har følgt bloggen din i flere år nå og som flere opp forbi meg sier, er du ikke med på å fronte kroppspresset, men for mange er det kroppspresset høyst reelt og jeg tror nok enkelte bloggere får mailer om dette, men kanskje ikkje flere hundre daglig..

Jeg blir 22 og jeg kjenner litt på dette kroppspresset selv, faktisk. Hele instagrammen min er full av jenter som sikkert har en omkrets på 50 cm rundt livet og som skal vise sine "ekte vs poserte" kropper opp og ned i mente, hvor de faktisk talt ser bra ut uansett! Jeg har selv tatt meg selv i å bli lei meg av å se på jenter som har naturlig fyldige pupper, trent mage og stor rumpe og lure på hvorfor ikke jeg kan se sånn ut. Lillesøsteren min er 15 år gammel, hun gråter hver gang hun ikke klarer å tegne øyenbrynet sitt perfekt og kaller seg selv "feit" for hun bruker medium i bukser. I en periode var det så gale at hun satt og regnet ut kalorier på alt hun spiste og hvor lenge hun måtte jogge etterpå, for å forbrenne det bort.. Det er ikke ok på noen måte at unge jenter skal tenke sånn. Når hun fikk strekkmerker på lårene, begynte hun å hylgrine og lette febrilsk på internett etter lange bikiniboksere, for hun ikke lenger kunne ha vanlig bikini i badingen på skolen.

Jeg har også strekkmerker, et par kilo ekstra på magen, små pupper, cellulitter og jeg har slitt ekstremt med det og jeg har dager hvor det ennå plager meg.. I badingen på skolen, prøvde jeg å dekke til strekkmerkene mine med å holde på dem, slik at ingen skulle se dem for man så jo ikke jenter med strekkmerker på tv eller i blader. Kroppspresset er reelt, kroppspresset er stort, men jeg vet ikke hva som skulle ha hjulpet mest- å hysjet det ned eller å snakke om det.

Uansett syns jeg det var et veldig fint og fornuftig innlegg du skrev og et viktig slag å slå! :-)

22.03.2017 kl.17:48

Unnskyld meg, men her lukter det misunnelse lang vei!

Linn

22.03.2017 kl.17:48

Helt enig med deg. Og jeg fikk akkurat de tankene du fikk etter å ha sett programmet "Innafor" på NRK. Jeg har aldri tenkt på det før, men programmet fikk meg til å tenke over om jeg ser bra ut nedentil eller ikke. Greit at det kan være viktig å snakke om kropp osv., men det går en grense.

22.03.2017 kl.18:11

Jeg er så enig! Har selv hatt spiseforstyrrelser og selvom det er fem år siden nå så sitter fortsatt tankegangen litt i. Ofte må jeg ta meg selv i at jeg tenker over hva andre spiser i forhold til meg, om jeg er tykkere enn dem eller hva jeg må gjøre for å se ut som dem. Så jeg er helt enig, problemet blir ikke mindre av at alle skal prate om det og sette så stort fokus på kropp hele tiden. Om folk bare kunne brydd seg litt mindre og ikke måtte ha så stort behov for å prate om det og prøve å gjøre problemet mindre, så hadde det faktisk blitt mindre. Fordi da hadde man sluppet å bli påminnet om denne kroppen hele tiden. Så all ære til deg for dette blogginnlegget!🙌🏼

22.03.2017 kl.18:26

Tror enkelte personer du snakker om her må hjelpe seg selv før de begynner å hjelpe andre.. men det er heldigvis lett å gjennomskue ;) stå på, Kristina!

Heidi

22.03.2017 kl.21:14

AMEN Kristina!!!! Hadde det stoppet opp med artikler og innlegg om kropp i media så hadde det nok ikke vært noe som het kroppspress.

Cecilie

22.03.2017 kl.21:31

Helt ærlig, jeg merker ikke og føler ikke noe kroppspress og det tror jeg er fordi jeg er fornøyd med den jeg er. Så om man føler kroppspress så kanskje man ikke er så fornøyd selv?

Kristine

22.03.2017 kl.22:14

Bra innlegg. Er ikke enig i at kroppspresset ikke er reelt, men det hjelper ikke i det hele tatt at media og bloggere hele tiden skal mase om det. Viss ingen skrev om det eller snakket om kropp hele tiden, så tror jeg presset hadde blitt mindre. Når en blogger poster bilde av seg selv etter fødsel og påstår at det er fordi hun vil vise at alle ser forskjellige ut, så er det bare tull og vås. Hvorfor skal det være fokus på kropp i det hele tatt rett etter en fødsel. Det gjelder selvfølgelig både om du et tykk eller tynn. Hvorfor vise bilder av kroppen hele tiden! Det er slitsomt. Jeg forstår at noen prøver å lage en motpol når de legger ut valker og strekkmerker, men tror ikke det hjelper mye. For vi alle ser jo forskjellig ut uansett ! Alle er unike. Unge jenter ( og gutter) burde heller lære seg at de er verdifulle på andre måter en kropp og utseende. Presset eksisterer så absolutt , men til mere mas om det, til mer fokus får det. Så ja, bare slutt!! Men som du sier. Kropp skaper klikk, klikk skaper penger. Så media hauser nok dette opp med viten å vilje for å tjene penger. Liker bloggen din fordi du er så avslappet, søt og naturlig ! Ja mange ville nok sett ut som deg og du er heldig med utseende. Men jeg tror uansett du fronter sunne og gode verdier . Bortsett fra kanskje litt veel mye perfeksjonisme.. som så mange andre bloggere. Men folk liker det perfekte. Drømmer seg inn i andres liv med fine klær, fine hus, fine ferier osv., det skaper nok også et press desverre. Men har forståelse for at dette er blogg buisness ..

Karianne

23.03.2017 kl.01:36

Hei! Jeg er 22 år og har vell egentlig alltid slitt med å akseptere kroppen min. Jeg prøver hele tiden å si at den er bra nok og tenke positivt om meg selv, men som du sier er problemet ar folk HELE tiden skal snakke om det og gi kommentarer enten om du har slanket deg eller lagt på deg. Vil også bare si at du er virkelig et godt forbilde som viser at og sier at kropp har ingen ting å si! Stå på, du er best <3

Christine

23.03.2017 kl.07:52

Jeg har kjent på kroppspress selv. Men det kom da fra to av guttene jeg var sammen med. Det startet da jeg var 15-16 og varte til jeg var 22. Jeg var skikkelig usikker. Men så møtte jeg min nåværende kjæreste, og han hjalp meg å forstå hvor bra jeg er.

Jeg har noen kilo ekstra, men jeg føler meg veldig bra. Innimellom tilogmed sexy. Men jeg følger noen instagram kontoer med plus size damer, å jeg synes det er snodig at de har en "vær stolt av den du er" holdning, men ikke legger ut noen ting annet en kroppsrelaterte quotes og valkebilder. All ære til de som legger ut å står for det de sier. Men kan vi få inn noe annet også? Går det kanskje an å vise at man kan noe,eller jobber for noe annet?

Jeg er litt tjukk. Stort sett stolt over kroppen min. Intelligent, kreativ og hardtarbeidende. Jeg er en snill person, og jeg skrur motorsykkel på fritiden. Det er meg, men slike ting vil jeg vite om andre også. Jeg vil ikke bare se halvnakne kropper og quotes om hvor viktig det er å være seg selv :-P

martine

23.03.2017 kl.08:24

say halleluja
Helt enig! Der fikk du virkelig sagt det!

Jeg har selv slitt med selvbildet, med tanker som "jeg har for små pupper, for liten rumpe, for lite flatterende og smal midje" osv, men etter flere år med slik negativ tankegang har jeg selv sagt "STOPP". Jeg er på treningssenteret flere ganger i uken fordi det gir MEG noe, terapi. Ikke fordi jeg skal bli tynn eller fin nok for instagram. JEG ER BRA NOK SLIK JEG ER.

Du er et prakteksempel på en blogger med positiv utstråling og som ikke gir dette kroppspresset mer fokus. Når jeg trykker meg inn på bloggen din så er det bare positivitet og et fornuftig livssyn. Du sprer glede, og man får en pause fra den ellers hektiske hverdagen. Jeg er glad du skrev dette blogginnlegget, fordi jeg har selv gått rundt å tenkt på det samme. Folk må snart slutte å snakke om dette, og gi det mer fokus.

Du er rå, Kristina! Elsker bloggen din <3

23.03.2017 kl.11:45

Du tror ikke på kroppspress du! Hehe! Hjeeelp

23.03.2017 kl.13:01

Haha gud å bra! elsket eksemplet med serien! you go girl!

CamillaA

23.03.2017 kl.14:53

Du har så rett! Og jeg applauderer deg som er så ung for å ha skjønt dette! Jeg er eldre enn deg og har født to barn. Vi snakker et SJUKT kropspress på den forbanna mammakroppen ca. en halvtime etter ungen er ute. Det henger ikke på greip. Kunne nevnt et par bloggere som har hjulpet godt på å legge press på oss andre ved å flashe seg selv rett etter fødsel, men velger å ikke nevne navn. Skjønner ikke at sånt skal være nødvendig, for å være helt ærlig.

Men, nå er jeg voksen og har skjønt det; kropp er kropp, den er som den er, jeg har huset to barn og det synes. So..? Så enkelt er det jo...!

Julie

24.03.2017 kl.10:32

Story of my life 😂

👏🎉 kommenterer

aldri blogger, men dette innlegget

skulle vært klistra på forsiden

til mange aviser!

Birgitte

25.03.2017 kl.06:58

Du har ett veldig korttenkt og arrogant syn på dette oroblemet. Kroppspress er absolutt reelt og det nytter ikke å børste det under teppet og tro at det ikke eksisterer så lenge man ikke ser det. Man MÅ faktisk snakke om dette. Vi lever i ett samfunn der kosmetiske inngrep er blitt normalisert,man skal trene og se slik og slik ut,gjør du ikke det så er du ikke en del av "normalen". Det å være naturlig er ikkr naturlig lengre og det er en skremmende utvikling. Men så klart,opplever ikke du det,så er det jo ikke ekte. Ble skuffet over dette innlegget,for har hatt sansen for deg i mange år. Men men,man får være enig om å være uenig. Håper bare du innser at det er reelt,nå mer enn noen gang.

Helene

26.03.2017 kl.09:23

Jeg har ikke lest bloggen din før, men kom over dette innlegget, og jeg kunne ikke vært mer ening! Fantastisk innlegg :D :D

Silje

27.03.2017 kl.00:43

Kan det komme av at du er litt eldre enn mange av de andre toppbloggerne, og har en helt annen aldersgruppe av lesere? Det er lett for oss i midten av 20-åra å fnyse av det såkalte kroppspresset og innse at det finnes større problemer på jord enn akkurat hvordan man ser ut, men det hjelper ingen. At du som 26-åring ikke kjenner på det samme kroppspresset som en 16-åring er ingen bombe, men å vise litt forståelse burde man likevel kunne gjøre. Jeg er heldigvis voksen og skjønner at hvordan jeg ser ut har relativt liten betydning for hvordan livet mitt er/blir, men jeg kan også av og til stå i speilet å gråte fordi jeg synes jeg har lagt på meg for mye og ikke er fin nok lenger, eller fordi at puppene mine er for små, eller at cellulittene bak låra mine ser helt jævlig ut. Takk Gud for at dette opptar meg minimalt i hverdagen, men for en 16 år gammel jentunge er det vanskelig å tenke slik. Jeg tror også at om du hadde lagt på deg la oss si 30 kg ekstra det neste året, så hadde nok du også kjent på det.

Charlotte

27.03.2017 kl.13:02

Jeg er veldig enig i mye av det du skriver. Jeg er så lei av alle bloggere og instasprekinger som ALLTID skal snakke om kropp. Enten det er bilder av sixpack og sprettrumper eller valker de moser frem når de sitter for å vise "Jeg er helt normal". Begge deler er kropp, og ingen av delene hjelper på å minske kroppsfokuset. Også er det disse på instagram som legger ut bilde av seg selv og godisskålen (hvor bunnen så vidt er dekket av de 10 usle små bitene) eller sjokkisen og skriver: Jeg er helt normal og spiser også godis!!!! Really? Gratulerer? Det er helt normalt å spise godis innimellom, men når du må legge ut bilde av det på instagram så blir det bare for dumt, og ikke minst setter man fokus på en helt normal ting og gjør det unormalt.

Men jeg tror kropspresset er der. Jeg er i midten av tjueårene og kjenner det selv. Jeg er ikke innenfor "idealen" (så dumt som det er) og da kjenner man kanskje litt mer på det. Unge jenter (og gutter) i dag kjenner nok mer på det enn oss, og jeg tror grunnene til det er påvirkning fra sosiale medier, at de er unge og usikre, tar seg selv altfor høytidelige og gir altfor lite faen for å si det rett ut. Det er heldigvis noe man lærer seg når man blir litt eldre! Men jeg tror jo mer bloggere og instakjendiser fokuserer på kropp, enten det er valker eller sixpack, jo verre blir det. Det er faktisk mulig å legge ut et bilde av seg selv uten at det trenger å ha fokus på noe kroppslig... Man kan ikke bekjempe kroppspress med mer kropp! Hvis ingen hadde snakket om kropp, hverken tjukke eller tynne eller høye eller korte, tror jeg presset hadde vært mye mindre. Så ja, folk må holde litt mer kjeft! Noe annet jeg tror påvirker unge i dag, er at de ser bloggere og instakjendiser som tjener mye penger, er pene, vellykket, bor fine steder, har masse venner, kjæreste, dyre ting osv, og de alle har en ting til felles, de er slanke/tynne. Dessverre er det sånn.

Men helt enig med deg, folk må holde litt mer kjeft! Og man trenger ikke nevne navn for å skjønne hvem det gjelder...

Skriv en ny kommentar

hits