HJEMMELAGET LASAGNE

... med en liten vri!

Lasagne er noe som tar meg rett tilbake til barndommen. Vi hadde nemlig alltid lasagne med hvitløksbaguetter på fredager før, hver eneste helg. Da ble også middagen spist ute i stua sammen med hele familien, mens vi selvfølgelig så på Tore På Sporet. Er det noen av dere som husker det programmet? Fy søren så koselig det var å se Tore spore opp personer og gjenforene de med familie eller venner. Blir varm i hjertet av bare tanken på disse fredagskveldene jeg! Men, tilbake til poenget her. Lasagne! Jeg syns det er så utrolig godt, og har de siste to årene vært veldig fan av min egen vri på denne populære middagen som aldri går av moten. Nemlig speltlompelasagne, med hjemmelaget tomatsaus :-)

TIL TO PERSONER TRENGER DU

En pakke karbonadedeig  Åtte speltlomper 2 ss olivenolje  1 løk 1 ts oregano  2 fedd hvitløk 
1 boks moste hermetiske tomater 1 ts salt & pepper 1 ts sukker

SLIK GJØR DU

Forvarm ovnen til 200 grader. Så kan du starte med å brune karbonadedeigen i en stekepanne sammen med olivenoljen. I mens finhakker du både løk og hvitløk, og har det i stekepanna sammen med karbonadedeigen. La det surre i noen minutter, før du tilsetter resten av ingrediensene. La småkoke i ti minutter. Så kan du gjøre klart til å ta over i ildfast form. Fordel 1/3 av kjøttsausen i bunnen, ta over et lag med speltlomper og fortsett slik i tre runder. Til slutt strør du over raspet ost. Stek på midterste rille i ovnen i 20 minutter, og la lasagnen hvile noen minutter før du serverer den.


Server gjerne med varme baguetter og en frisk salat. Yums!

20 kommentarer

Pia Marie

08.12.2016 kl.07:37

Nam! For det så ikke godt ut liksom?? Haha, foodporn! Du er god! Takk for at du deler. Lurer også på hvor tallerkenen på snapen din var ifra? De litt julete? Var det hos mamman din? Hun pynter alltid så fint ❤️

Kristina Andersen

08.12.2016 kl.15:27

Pia Marie: Hei søte! Tallerken fra ASA Design :)

08.12.2016 kl.08:04

Jaa haha slik helg hadde min Fam å, god mat etterfulgt av Tore, klassefesten, med hjarte på rette staden, fredrikson fashion osv hehe:D

Kristina Andersen

08.12.2016 kl.15:27

Anonym: Fredrikson Fabrik var SÅ koselig!! åh!! SAVN <3

Anja

08.12.2016 kl.08:40

Perfekt! Jeg skal hjem til mamma og pappa i ettermiddag. Mamma skal bort, og pappa har et nyoperert kne, så må lage middag til han. Og da tror jeg dette blir bra! Yej, hørtes godt ut! Lag deg en god torsdag. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

Kristina Andersen

08.12.2016 kl.15:27

Anja: Så herlig Anja! Kos deg masse med papsen, godt å ha en snill datter når formen ikke er helt topp. Klem tilbake <3

08.12.2016 kl.09:19

Dette så godt ut.Må prøves i helgen...

Kristina

08.12.2016 kl.09:46

Da må jeg nesten tipse om at Tore på sporet har startet opp igjen på tv ;)

Kristina Andersen

08.12.2016 kl.15:26

Kristina: What? På NRK??

Martine

08.12.2016 kl.10:27

Har nettopp sett flere hele sesonger med Tore på sporet på nrk nett-tv! SÅ koselig!

08.12.2016 kl.13:04

<3 Tävling <3 Tävling <3 Tävling <3

I går presenterade vi vår nya service, att kunna skicka frågor till oss via mail/epost! Tack för en fantastisk respons! <3

Vi kör nu en tävling där fem (5) personer som gillar Schantis sida får chansen att vinna en varsin fråga via e-post.

För att delta i tävlingen måste Du;

<3 Gilla Schantis sida.

<3 Svara rätt på en fråga.Tävlingsfråga: Vad heter ägaren till Schanti i förnamn?

Svaret skriver Du i kommentatorsfältet här nedan.

<3 Gilla och dela detta inlägg.

Tagga gärna någon Du tycker är värd en fråga!

Senast nästa lördag 10 december vill vi ha Ditt svar.

Vinnarna kommer att meddelas via pm.

En varm kram till Dig och stort lycka till! <3

Mer information hittar Du på www.schanti.se

#schanti

Lene E

08.12.2016 kl.13:58

Jeg ELSKER lasagne!! Med hvitløksbrød og salat - ah, NOM! Merker jeg har blitt veldig kresen på det, for noen ganger ender jeg opp skuffa på restaurant, haha :p Kanskje jeg burde prøve denne varianten neste gang, siden du snakker så varmt om den :)

Kristina Andersen

08.12.2016 kl.15:26

Lene E: Samme her.. Hjemmelaget er aller best! Ellers så syns jeg faktisk de pakkene de har i butikken også er ganske gode... Haha! :D

Marthe

08.12.2016 kl.17:15

favoritten!! Du burde prøve å tilsette en boks med mager cottage cheese også, da blir den hakket bedre tørr jeg påstå :)

Stine

08.12.2016 kl.17:41

Du finner nye episoder med tore på sporet på nrk nett-tv ;-)

Kristina Andersen

08.12.2016 kl.17:41

Stine: FANTASTISK!! Gjett om jeg skal se <3

Madelen

09.12.2016 kl.05:11

Cottage cheese eller en magrere variant av ostesaus er også fint å legge lagvis i tilegg :D

Caroline

13.12.2016 kl.16:47

Hei!

Du har det så stilrent, men samtidig så koselig på kjøkkenet ditt!

Er det marmorbrett du har krydderet stående i?

Caroline

Kristina Andersen

13.12.2016 kl.16:57

Caroline: Hei Caroline :) Tusen takk! Ja, det er marmorbrett <3

Marie

17.01.2017 kl.21:12

Ser herlig ut!! Hvor har du kjøpt marmorbrettet? :)

Skriv en ny kommentar

hits