TOPP 5: ROMANTISKE FILMER

Jeg elsker en skikkelig kosekveld i sofakroken med snoperier, fyr i peisen og en god film snurrende på skjermen. Akkurat det er vel ingen hemmelighet, eller hva? Haha! Jeg har sett så mye film og serier i løpet av mitt 26 år lange liv at jeg seriøst er bombesikker på at jeg kunne gjort en karriere ut av å tipse folk om begge deler. Enn så lenge trives jeg med å leke filmekspert på bloggen ;-) I dag har jeg samlet mine topp fem filmer i romantikksjangeren, og om du ikke har sett noen av disse - så må du love meg å gjøre det. Absolutt alle fem er akkurat like bra! Og du, hva er din favorittfilm? Har du en jeg bare se? Skrik ut i kommentarfeltet, for på lørdag skal jeg invitere til filmkveld og da vil jeg gjerne snurre en som er sånn skikkelig bra

The Lucky One: denne fine filmen handler om soldaten Lohan som er marinesoldat og jobber i felten. Vennene hans dør brått rundt han, mens han er heldig og overlever. Tilfeldigvis finner han et bilde av en ung kvinne, og gir henne æren for at han overlevde felten. Når han returnerer hjem bestemmer han seg for å oppsøke denne kvinnen for å takke henne. Han finner ut at hennes navn er Beth Clayton, at hun bor i den lille bygden Louisiana og driver en kennel. Han spaserer hit med sin trofaste schæferhund og får jobb på hudekennelen Beth og bestemoren hennes driver. Logan får etter hvert dype følelser for henne, mens han sliter med å fortelle sannheten om hvorfor han egentlig kom til Louisiana. I bakgrunnen lurer også Keith, som er Beths sjalu og kontrollerende eksmann. Vil kjærligheten seire til slutt?

Safe Heaven: denne er uten tvil min store favorittfilm, den er helt magisk fin! Safe Haven handler om nydelige og sjenerte Katie, som plutselig kommer til den sjarmerende landsbyen Southport. Hun bærer på en mørk hemmelighet som hun fortsatt sliter med, og en fortid som har gjort at hun måtte rømme til nettopp dette stedet. Katie unngår all personlig kontakt, helt frem til Alex som driver den lokale butikken, sakte men sikkert bryter gjennom til henne. Til tross for at Katie er redd, finner hun stadig mer trygghet hos kjekke Alex. Katie begynner innser at hun må velge mellom et liv i trygghet og et liv som er noe mer risikabelt, men mer givende - og i den mest vanskelige tid innse at kjærligheten er den eneste sanne trygge havn.

The Best Of Me: her får vi blir ordentlig godt kjent med Amanda og Dawson, som er high school sweethearts. Men de kommer begge fra to helt forskjellige bakgrunner, som stadig gir de tøffe utfordringer. Amanda er fra en mektig og rik familie som ikke er særlig fan av hennes nye kjæreste, mens Dawson kommer fra et hjem preget av fattigdom, vold og alkohol. Til tross for dette blir de to uadskillelige sjelevenner som er hodestups forelsket i hverandre, men omverdenen vil noe annet - og forholdet får aldri en sjanse. 21 år senere, møtes de ved en tilfeldighet i barndomsbyen sin. Både gode og vonde minner dukker opp, og kjærligheten er ikke glemt. Men kreftene som skilte dem fra hverandre som ungdommer, lever enda, farligere enn noensinne....

A Little Bit Of Heaven: filmen handler om gladlaksen Marley, en sprudlende karrierekvinne som elsker alt livet har å by på. Hun er en typisk singeljente, hun tror ikke på ekte kjærlighet og mener at man fint kan leve lykkelig i alle sine dager uten en mann ved sin side. Marley koser seg med vennene sine, ler høyest av alle og har en hverdag fylt med glede. Men så opplever Marley alle menneskers store skrekk, hun får påvist kreft. Plutselig begynner hun å tenke over alle ting hun enda ikke har fått oppleve, som en skikkelig forelskelse. Inn i bildet kommer Julian, Marley sin lege som hun til sin store forskrekkelse forelsker seg i. I tillegg møter hun Gud, som gir henne tre siste ønsker før hun skal dø. I filmen får vi følge Marley mens hun prøver å overvinne frykten for å dø, beholde livsgnisten og samtidig sette pris på alt hun har i livet.

Dear John: elitesoltdaten John treffer tilfeldigvis den vakre collegestudenten Savannah når han er hjemme på en to ukers perm i Sør-Carolina. På rekordtid utvikler de et nært forhold, og selv om de er fra to forskjellige verdener, forelsker de seg i hverandre. Etter et 14-dagers langt eventyr blir permen ferdig, og John må reise tilbake til spesialstyrken hvor han er stasjonert utenlands. Ett år skal han være borte, men turtelduene klarer likevel å beholde kontakten gjennom søte brev. Da det nesten er tid for John sin hjemreise, faller Twin Towers og kjærligheten blir enda mer satt på prøve. Resten av troppen er ivrige etter å forlenge sine kontrakter, og John blir satt i sitt livs store dilemma. Skal han kjempe for USA eller kjærligheten?

39 kommentarer

Line

17.11.2016 kl.19:07

Har du sett prayers for bobby? Det er en film om det å føle seg alene og misforstått og får deg garantert til å grine. En veldig bra og viktig film som er en av mine favoritter :)

Victoria

17.11.2016 kl.19:32

Du MÅ se Reasonable Doubt, The Captive og Prisoners!! Nettopp sett disse tre og de var råbra :)

Reasonable Doubt var nok best!

Birthe

17.11.2016 kl.19:49

Du mååå se The Intern, hvis du ikke allerede har sett den! Den ER så søt!

Mia

17.11.2016 kl.19:56

Åå koselig filmkvelder er det beste! Gleder meg bare til desember så jeg kan snurre i gang julefilmer <3

Lurer bare på hvordan det går med snus-stopp og godtestopp? Du er isåfall suuper flink om du holder deg unna begge deler, haha :)

Kristina Andersen

18.11.2016 kl.08:05

Mia: Begge deler går superfint :D

Marlen

17.11.2016 kl.20:16

Siden du liker de filmene du gjør, og 4 av 5 filmer var Nicholas Sparks sine bøker, så burde du sjekke resten av dem! De er like fine alle sammen :)

Kristina Andersen

18.11.2016 kl.08:05

Marlen: Har du navnene?! :D

17.11.2016 kl.20:44

God kveld:-) Hva heter den fruktsyrebehandlingen du tar på Miabell? Eller om det var en annen type behandling, husker ikke hva du skrev forrige gang du nevnte d i et inlegg:-)

Kristina Andersen

18.11.2016 kl.08:05

Anonym: Den heter Elixirbehandling :) De har den på halv pris hver fredag i november og desember <3

ingrid

17.11.2016 kl.20:53

Du burde se The choice :-) Nyeste filmen til Nicholas Sparks!

Madeleine

17.11.2016 kl.21:42

The Choice, About Time, The Fault In Our Stars, Endless Love, Before We Go, The Best Of Me, If I Stay, Aloha, The Spectacular Now, The Vow, Live As We Now It, 6 Years, Barefoot, Charlie Cloud.

Haha sorry for den lille klikken! Men dette er helt min gate og jeg ELSKER romantikksjangeren! Blir helt tullete og lever meg totalt inn i filmen. Ler og griner om hverandre. Om du har noen flere filmer i denne sjangeren i bakhodet, nøl ikke med å rable dem ned - jeg tar imot med åpne armer :)

Ha en fin kveld <3

Kristina Andersen

18.11.2016 kl.08:04

Madeleine: YAY!! Takk Madeleine, nå har jeg MASSE å velge i :D

ingvild

17.11.2016 kl.21:44

Om du vil ha tips til andre romantiske filmer MÅÅ du se disse:

The longest ride

Love, Rosie

About time - denne er helt fantastisk!

Life as we know it

Kos deg med filmkveld :)

Kristina Andersen

18.11.2016 kl.08:04

ingvild: Takk for gode tips, Ingvild!! Disse er notert :D

T

17.11.2016 kl.22:14

heeei

har kommentert dette før. gjør det igjen!

du må se the intern, den kommer du til å elske. handler jo om eldre omsorg ! utrolig nydelig film !!

Kristina Andersen

18.11.2016 kl.08:03

T: Er det sant? Oi, så spennende! Den skal jeg sjekke ut :)

KatrineBB

17.11.2016 kl.22:28

En film jeg har sett flere ganger er "It´s a boy girl thing". En morsom komedie med romantik:D

Julia

17.11.2016 kl.22:50

Du må se endless love, nydelig film!

Kamilla S

17.11.2016 kl.23:50

Mange gode filmer her ja :-D Vil anbefale deg å se 'The perks of being a wallflower'. En romantisk dramafilm rett og slett. Den er så fin <3 Må være en av mine favoritter!

Tina

18.11.2016 kl.00:39

Takk for gode tips!

Min favorittfilm er The green mile. Anbefales på det sterkeste om du ikke har sett den. Ellers er Prisoners en veldig god film!

Ha en fin kveld! :)

Kristina Andersen

18.11.2016 kl.08:02

Tina: Den har jeg sett :D Superfin er den!!

Line

18.11.2016 kl.08:43

Hitch! Romantisk komedie, skikkelig feel good-film! Gjør gir håp om man er single og gjør at man setter litt ekstra pris på kjæresten hvis man er i et forhold :-)

Malin

18.11.2016 kl.09:36

Du liker tydeligvis Nicholas Sparks sine filmer:) Da ville jeg sett resten av filmatiseringene hans også! The longest ride (min favoritt, etter the notebook selvfølgelig, men den går jeg ut ifra at du har sett!), The choice og a walk to remember er kanskje de jeg har likt best, foruten de du nevner over her! Man blir aldri skuffet over en Nicholas Sparks film altså ;) Men hvis du vil teste ut noe annet anbefaler jeg Charlie st. Cloud, viiirkelig en fin film!

Karoline

18.11.2016 kl.09:55

Da vil du like If Only!❤️

Og enig med T: The Intern er en skikkelig bra film!

Hilde

18.11.2016 kl.11:21

Jeg har sett alle disse filmene, og jeg kunne ikke vært mer enig i listen din😍

18.11.2016 kl.12:18

min favoritt er Brokeback Mountain. den må du se

Melissa

18.11.2016 kl.13:30

The vow! <3

Johanna

18.11.2016 kl.14:06

"A girl like her", på netflix. Skikkelig grinefilm, men utrolig fin og med et veldig viktig budskap!! Du MÅ se den, hvis du ikke allerede har sett den <3

Elida

18.11.2016 kl.15:36

Nicholas Sparks har skrevet bøkene bak filmene The Notebook, Message in a Bottle, The Lucky One, Safe Haven, Dear John, A Walk to Remember, The Last Song, Nights in Rodanthe, The Longest Ride. Den nyeste heiter The Choice og usikker på om den har kommet ut i Norge.

Elles må du snurre Sweet Home Alabama, Accidental Husband, Laws of Attraction, Life as We Know it, Just Like Heaven og One Fine Day.

Ha ei fin helg!

Marte

18.11.2016 kl.15:48

Disse filmene er sååå fantastiske! har sikkert sett safe haven, the lucky one og dear john, 15 ganger.. :)

Charlotte

18.11.2016 kl.17:12

Ååå, elsker disse filmene! Favorittene er nok The lucky one & Safe Haven - de er fine de <3 Jeg er veldig glad i Charlie St. Cloud, Letters to Juliet og Cinderella Story, hah!! Koser meg skikkelig med slike filmer jeg.. Blir aldri for gammel! Ha en suuuperfin helg, skjønne deg <3

cuskima

18.11.2016 kl.23:13

the Lakehouse er en favoritt , handler om kjærlighet gjennom tiden -helt nydelig Det er Sandra Bullock og Keanu Reaves i hovedrollene.

Jupiter Ascending romantisk, morsom, eventyr og fantazy -my favoritt combo <3

Safe heaven er eg enig i -den er helt nydelig.

Linn

18.11.2016 kl.23:42

Tusen takk for tips :D Noen fine romantiske komedier som jeg ser om og om igjen er blant annet The Holiday og Love Actually (som passer perfekt nå som det nærmer seg jul med stormskritt). Og mindre julete filmer som It's kind of a funny story, Remember Me, Stuck in Love og The Last Song er kjempe fine. Kos deg masse :)

Catharina

18.11.2016 kl.23:46

The longest ride, skrevet av Nicholas Sparks (fantastisk...) den er utrolig bra!

Linda

19.11.2016 kl.06:07

Du må se We bought a zoo, såå fin!! :)

19.11.2016 kl.11:33

Åååå! Elsker Nicholas Sparks! Alle de filmene der er basert på bøkene hans, og de er såå fineee 😍❤️

Å

21.11.2016 kl.22:16

Ser du liker nicholas sparks, og da er det et MUST å se den aller beste; a walk to remeber. Du må faktisk bare se den om du ikke allerede har gjort det

Maria

23.11.2016 kl.09:48

Music and lyrics må du se!!

Marlen

24.11.2016 kl.17:34

Glemte å svare deg :p

De filmene som er av Sparks bøker er: the notebook, nights in rodanthe, message in a bottle, a walk to remember, the longest ride, safe haven, the last song, the best of me, dear John, the Lucky one og the choice :)

Du har jo sett noen av dem, men de har vært like fine alle sammen, så du burde få sett resten av dem ;)

Skriv en ny kommentar

hits