FARSDAG: HVETEBOLLER MED KREM

Til søndag er det farsdag, og da er det koselig å vise litt ekstra at vi setter pris på pappaen vår  Min pappa er veldig glad i alt av bakst, så jeg bestemte meg for at hveteboller med gul krem blir den perfekt oppmerksomhet for han på denne dagen!

DU TRENGER:

1 kg hvetemel 1 pakke tørrgjær  2 dl sukker 2 ts kardemomme 2 ts vaniljesukker
4 dl melk 2 egg  100 g smeltet meierismør  En pakke gul krem  Melis  Kokos

SLIK GJØR DU:

Bland alt det tørre sammen, og smelt smøret i melken. Rør sukkeret i den varme melken, og tilsett så eggene når melken har blitt litt avkjølt. Ta alt over i den tørre blandingen, og jobb til det blir en smidig deig. Sett så deigen en lun plass til heving - slik at den blir til dobbel størrelse. Kjevl så ut deigen og form til boller. Husk å pensle over bollene med et pisket egg for å få en fin farge, og legg gul krem i midten av bollene før du steker. Du bestemmer selv om du vil ha store eller små boller, jeg lagte medium størrelse og stekte da på miderste rille i ovnen på 220 grader i 15 minutt.

LA BOLLENE AVKJØLE SEG PÅ RIST...
Pssst! Pynt gjerne med melis og kokos når de er avkjølt

11 kommentarer

Camilla

11.11.2016 kl.09:52

Om dette er for privat å svare på så er det helt greit. Er det stefaren din du refererer til når du skriver pappa? Har jo sett han en del på bloggen, men ikke din biologiske. Har du noen kontakt med din biologiske far? Jeg selv har lite kontakt med min biologiske far, og min stefar er han jeg ser på som min pappa. Igjen, fullt forståelig om du ikke ønsker å svare, kjenner bare ingen som er i samme situasjon som meg så er derfor jeg lurer. Ha en fin dag <3

Kristina Andersen

11.11.2016 kl.13:29

Camilla: Jeg har ikke kontakt med min biologiske far. Det er Øyvind jeg har vokst opp med, og han som har vært en fantastisk god farsfigur for meg helt siden jeg var bitteliten jente :) Så det er bare han som er pappaen min, og jeg kunne ikke ønsket meg en bedre en <3

Marie Vigebo

11.11.2016 kl.10:06

Ååh så utrolig deilig!! Kanksje dette blir fardagsgaven til pappa i år, han er nemlig også veldig glad i hvete-bakst! Håper du får en nydelig helg, skjønne deg <3

Sara Holmberg

11.11.2016 kl.11:17

Plutselig har det gått noen dager siden jeg var innom her sist, og når jeg blar nedover bloggen din nå så blir jeg så glad! Du har alltid vært flink til å blogge, men akkurat i det siste syns jeg du har fått et lite boost! Det er mye variasjone og både koselige og spennende innlegg! Stå på, Kristina, du er så flink! <3

Kristina Andersen

11.11.2016 kl.13:28

Sara Holmberg: Er det sant, Sara? Så sykt koselig å høre! Blir motivert og glad av sånne tilbakemeldinger :D Stor klem!

Emilie

11.11.2016 kl.11:21

Heihei, så deilig det ser ut! :-)

Håper ikke dette kommer ut feil, men når du sier "pappa" mener du da din biologiske far eller stefaren din? Kanskje begge? Ha en super dag videre uansett fine deg, du virker så fantastisk omtenksom og grei!

Kristina Andersen

11.11.2016 kl.13:30

Emilie: Hei Emilie. Se svar til Hege :-)

Anita

11.11.2016 kl.13:28

Åh, hvetebakst er virkelig det beste jeg vet av alt man kan bake! Bedre enn alle kaker spør du meg. Ble skikkelig fristet av dette, må se om jeg får tid til baking innimellom all lesingen i helgen.

Kristina Andersen

11.11.2016 kl.13:30

Anita: Enig! Hvetebakst er aller best :D

Bettina

11.11.2016 kl.14:33

Hei :D

Det så kjempegodt ut! Et lite baketips fra meg, men som du kanskje har hørt før: jo mindre mel du har, jo saftigere blir bollene på en måte! Deigen skal være klissete, sånn at du må ha nok mel på hendene og kjevlen slik at det akkurat går an å forme bollene. Bare synes baksten min har blitt så utrolig mye bedre! :)

Linn

11.11.2016 kl.21:04

Hei, hvor er det hvite serveringsfatet som du har bollene i fra?

Skriv en ny kommentar

hits