BLI GOD PÅ HJEMMEKONTOR

Det er ikke alltid det er lett å fokusere når man tar jobben med hjem. For meg som faktisk jobber hjemme 365 dager i året (i hvert fall nesten...), er rutiner og konsentrasjon så utrolig viktig. Det er ikke akkurat lite distraksjoner når man jobber hjemme, alt blir mye mer tilgjengelig og det er fort å spore av. Men etter mange år på baken med nettopp hjemmekontor, så har jeg blitt flink på det å være fokusert og produktiv. Så jeg tenkte å dele mine aller beste tips med dere!

STRUKTURER DAGEN DIN

Hva er målet ditt for den kommende dagen, og hva er det du ønsker å få gjort? Jeg starter alltid dagen med å lage en slagplan, slik vet jeg hva som skal bli gjort og hva jeg må bli ferdig med før arbeidsdagen tar slutt. En to-do liste kommer fint med her! Det å ha en liste er noe jeg virkelig anbefaler, sett opp en agenda for dagen - uansett hva det er. Alt fra at mailboksen skal tømmes, til ting du har utsatt og jobboppgaver som skal fullføres før dagen er omme. Skriv opp alt du må få gjort - start med det viktigste først på listen og bygg på nedover. Når skal du ha pause? Skriv det også opp. Det som fungerer best for meg er å jobbe effektivt i tre timer, ta meg en halvtimes pause og jobbe videre i tre nye timer - eller frem til jeg er ferdig.

TØM HODET FOR TANKER

Tenk jobb og arbeidsoppgaver, ikke på alt annet tull. Ikke stress over støv under stuebordet, hva du skal lage til middag senere eller at du kanskje burde ryddet garderoben din. Slike tanker må du gjemme bort, med en eneste gang! Stress er ødeleggende for motivasjonen, så sørg for at du fokuserer på det du faktisk skal.

KLE PÅ DEG

Her er jeg nok ikke den flinkeste, det er nemlig så alt for fristende å jobbe i pysjen eller treningsklærne siden jeg bare skal være hjemme. Ingen skal jo se meg uansett! Men, det er bare å innse at klær og utseende påvirker oss. Så kle på deg, og føl deg fresh når du har hjemmekontor! Jeg vil tro at alle føler seg mer profesjonell og opplagt i jobbklær enn pysjen?HA SELVDISIPLIN

Det er ingen poeng i å sjekke kjøleskapet to ganger i halvtimen, det er lite som skjer inni der. Du trenger heller ikke sette på klesvask, støvsuge eller se morsomme filmer på youtube - selv om du er hjemme så er du på jobb. Ville du gjort slik hvis du var på et kontor med andre rundt deg? Nei. Det hadde du heller ikke hatt muligheten til. Det å ha selvdisiplin når du jobber hjemmefra er så ekstremt viktig - her må du være streng med deg selv. Skap deg en normal arbeidsdag, så kan du vaske klær, se tv og utforske fryseren når du faktisk er ferdig. Ikke i arbeidstiden.

HØR PÅ MUSIKK

Man blir i bedre humør av musikk! Visste du at studier viser at ni av ti jobber bedre med musikk enn uten? Jeg er selv en av disse. Musikk er så viktig for meg, det gjør at jeg blir superfokusert på det jeg driver med - i tillegg til at jeg blir i godt humør. Så lag deg en deilig spilleliste, og ta arbeisdagen med storm mens du lytter til musikk som får deg til å ville gi alt.

NORMAL ARBEIDSTID

Når man skal jobbe hjemme, er det fort å gå i fella med å sove til lunsjtider og starte arbeidsdagen når det passer seg. Men nei, ikke gå på den smellen! Selv har jeg alarm på 06.30 eller 07.00 - da står jeg opp, spiser frokost, går tur med hunden og gjør meg ferdig med morgenrutinene mine, slik at jeg er klar til å starte på jobb senest 08.00. Slik blir jeg ferdig til en normal tid, og kan bruke resten av dagen sammen med de jeg er glad i. Ha en normal arbeidstid - selv når du har hjemmekontor.

G E T  S H I T  D O N E !
happy homeoffice
♥ ♥

20 kommentarer

Ellen

29.08.2016 kl.17:26

Very good blog posts🎤🍓💋💄du er superflink!!

Lene

29.08.2016 kl.17:29

Hei! Inspirerende innlegg! Selv er jeg student, så trenger absolutt noen gode råd for å få i gang lesingen hjemme:-) Mitt "problem" er venninner og familie som hele tiden vil slå av en prat på tlf, gjerne 1-2 timer hver. Og dette kan fort ta litt tid.... Hvordan løser du dette? Regner med du har en god del som plinger på til deg også, og at du kanskje ikke tar disse tlf i kontortiden din? Føler at andre tar mer hensyn til slikt hvis de vet at du faktisk er på en arbeidsplass utenfor hjemmet ditt. Lang mld til deg, hehe :-)<3

Kristina Andersen

29.08.2016 kl.21:23

Lene: Om noen hadde ringt meg og ville snakke på telefonen daglig i 1-2 timer hver, hadde jeg sagt rett ut at dette har jeg ikke tid til :p Haha! Da kan dere heller sees på kveldene, snakke masse og kose dere da :D Snakking i telefonen driver jeg ikke med i arbeidstiden, da er det maks 5-10 minutter :)

Anna Justyna

29.08.2016 kl.18:43

Gode tips! Hva slags musikk du hører på mens du arbeider? Noe rolig eller energisk? For eksempel, jeg liker lyden av naturen. :-)

Kristina Andersen

29.08.2016 kl.21:22

Anna Justyna: Det kommer helt ann på.. Ofte har jeg rolig musikk når jeg trenger å bli inspirert, mens energisk musikk hvis jeg f.eks er sliten. Alt ettersom hva jeg skal skrive om og hvordan humøret er :D

Camilla Acklam

29.08.2016 kl.18:44

Utrolig lur liste! :) Burde helt klart bli mer strukturert når det kommer til dette selv.

Maria

29.08.2016 kl.20:36

Supre tips, kjenner meg spesielt igjen i det med klærne!

29.08.2016 kl.21:31

Topp innlegg.Mange gode tips.

Tor

29.08.2016 kl.21:44

Ja kjenner til den, Jeg sitter ofte på jobb i boksern og en t-skjorte. Noen ganger tar jeg på slips da så føler jeg meg litt mere pro :P

Men akkurat det med arbeidsplan er jeg flink til. greit og ha en oversikt over hva du ønsker og utrette iløpet av dagen.

I "Lunchen" blir det gjerne en episode av favorittserien på netflix da. haha, Men litt perks må det jo være med hjemmekontor.

Hege Kristin

29.08.2016 kl.22:46

så gode tips <3

Charlotte Tunes

29.08.2016 kl.23:50

Åå - dette innlegget elsket jeg! Jeg er i gang med skole og jobb igjen, og jeg trenger rett og slett litt inspirasjon og motivasjon. Dette hjalp mye, så tusen takk!! Helt supert <3 Du er så motiverende av deg - herlig! Stor klem <3

Kristina Andersen

30.08.2016 kl.08:03

Charlotte Tunes: Så gøy Charlotte :D Ha en super dag <3

Janniche Paulsen

30.08.2016 kl.10:39

Tusen takk for et av de beste innleggene dine noensinne! :-D

Jeg var skikkelig gæærn i går og sa opp jobben (som jeg har mistrivdes i lenge), og gleder meg til å skape min egen hverdag! Hva, hvor og hvordan er foreløpig uvisst, men at jeg skal ha det gøy og være kreativ er iallefall spikret :-)

Ønkser deg en nydelig dag og håper lille Milo er frisk igjen <3

Masse klemmer fra meg og mine 3 kaniner til deg og Milo :-)

Kristina Andersen

30.08.2016 kl.12:46

Janniche Paulsen: Så SPENNENDE Janniche!! Masse lykke til, jeg heier på deg :D

Marlene Nilsen

30.08.2016 kl.10:45

Takk for supergode tips :D

Veronica

30.08.2016 kl.15:37

Hvor er den boken med 2016 fra?:-) på forhånd takk!

Kristine

30.08.2016 kl.16:30

Hei :)

Hvor har du kjøpt den "brain storm" boka fra? Er det notatbok?

Lizbeth

30.08.2016 kl.17:18

Tusen takk for gode tips! Dette skrev jeg faktisk en artikkel om for ikke så lenge siden, men her var det mye nytt. Takk skal du ha, dette tar jeg med meg videre :-)

Og du; hvor har du kjøpt den notatboken der? Den MÅ jeg faktisk ha.

Kristina Andersen

30.08.2016 kl.18:06

Lizbeth: Den er fra Design Letters :)

Caroline

01.09.2016 kl.18:20

ETT STORT JA til flere slike innlegg! Tror det er mange som misforstår proff onlinejobb for å være kjempelett og lite tidkrevende. Du belyser mange av de punktene som er nettopp de største utfordringene med å være selvstendig; friheten!

Kjempeinspirerende - fortsett med sånt :)

Skriv en ny kommentar

hits