HJEMMEBAKTE RUNDSTYKKER

Åh, i dag mekket jeg sammen noen rundstykker som ble helt fantastisk gode. Muligens de beste jeg har laget! Endelig spilte kjøkkenmaskinen på lag med meg, de to siste gangene jeg har bakt har nemlig resultatet endt i søppla... Ganske så kjedelig, ja! Haha.. Men alle gode ting er tydeligvis tre, så i dag ble det endelig superbra! Disse rundstykkene ble så utrolig saftige, luftige og gode - faktisk noen av de beste jeg har smakt. Disse må dere prøve ut



TIL CIRKA 15 STORE RUNDSTYKKER TRENGER DU:

1 dl solsikkekjerner  5 dl kulturmelk  1 dl linfrø  50 g gjær  En halv dl solsikkeolje
 2 ts salt 2 dl grovt rugmel 3 dl grovt speltmel 6 dl fin sammalt hvete



SLIK GJØR DU:

Start med å varme melken til den blir fingervarm, før du smuldrer gjæren i en bolle og tilsetter den lunkne melken. Rør til gjæren løser seg opp, før du tar i olje, salt og linfrø. Bland så i alt av melet og solsikkekjerner. Jobb godt med deigen, jeg brukte kjøkkenmaskin og eltet den i cirka 10 minutter. Dekk deigen så med plast og sett den til heving på et lunt og trekkfritt sted i cirka i 60 minutter. Så kan du trille rundstykker! Jeg fikk 15 stykk, men om du lager de litt mindre, får du nok opp mot 20 stk. Pensle rundstykkene med kaldt vann, topp med litt solsikkekjerner og etterhev i nye 30 minutter. Så kan du steke! Midt i ovnen på 200 grader, i cirka 20 minutter :-) Avkjøl på rist.



- HÅPER DET SMAKER -

16 kommentarer

Moi

24.08.2016 kl.17:32

Så kjempegode ut! Tips: Ei spiseskje med "luftigere bakst" blandet med melet og du får rundstykker som smelter på tunga... Nam!

Katrine- kosthold & trening

24.08.2016 kl.17:46

De så knallgode ut! Det er ikke noe med gjæren som har ødelagt deigen da? :)

Kristina Andersen

25.08.2016 kl.08:40

Katrine: Godt mulig Katrine.. Haha!

Anonym

24.08.2016 kl.19:02

Så nydelig ut.Disse må prøves.

Hege Kristin

24.08.2016 kl.19:53

så godt ut :D

anja

24.08.2016 kl.21:40

Så deilig. Har du forresten prøvd å lage muslibars eller energibar? Prøvde i kveld, men ble mer som svidd granola!! Kjedelig. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

Camilla Acklam

24.08.2016 kl.22:04

Åhh nybakte rundstykker er noe av det beste jeg vet!

Maren

24.08.2016 kl.22:56

Nam, disse så gode ut :) Hvordan er det med kulturmelk? Er det sunt?:) Går det an med vanlig melk? Er ikke glad i kulturmelk, hihi.

Kristina Andersen

25.08.2016 kl.08:39

Maren: Du kan ta vanlig også vil jeg tro, men kulturmelken gjør de bare ekstra luftige og gode. Du merker ikke mer enn det! :D

Anne Lise

25.08.2016 kl.08:05

Må prøves:) Du har så gode oppskrifter! Kyllingsuppa er helt utrolig god:) Ha en fin dag!

Kristina Andersen

25.08.2016 kl.08:38

Anne Lise: Tusen takk Anne Lise! Og ja, sant den er god? Må snart lage den igjen, det er virkelig en av mine favoritter til middag :D

25.08.2016 kl.08:34

Så nydelige ut.Kjekt med litt oppskrifter igjen.

Kristina Andersen

25.08.2016 kl.08:38

Anonym: Så fint det faller i smak :D

Renate

27.08.2016 kl.22:06

De skal prøves i morgen! :)

Har du prøvd å fryse de?

Kristina Andersen

28.08.2016 kl.10:36

Renate: Ja,, jeg har fryst mine. Funker helt supert :D

Agnete

29.09.2016 kl.14:51

Hvor er det nydelige bilde fra? :D :D

Skriv en ny kommentar

hits