BAKT SØTPOTET

Her om dagen hadde jeg bakt søtpotet til middag for aller første gang. Og seriøst, dette må dere prøve! Jeg har alltid vært stor fan av bakt potet, men søtpotet? Det var om mulig enda bedre! Denne poteten blir så mør og god, med en helt nydelig smak! Lov meg at dere tester dette ut? Uten tvil en av mine nye favoritt middager - så utrolig godt!



TIL TO PERSONER TRENGER DU:

2 søtpotet Skinke Rødløk  Sopp  Smør Matfløte Rømme Ost Mais
Salt  Kajennepepper Hvitløkskrydder Paprikakrydder





SLIK GJØR DU:

Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær et stort snitt i potetene på langs, og deretter på kryss over slik at varmen trekker ordentlig inn. Dryss over havsalt, før du tar potetene på en rist midt i ovnen, hvor du legger stekeplate med bakepapir under risten søtpoteten står på - da det renner ut en del fruktsaft mens du steker. La poteten stå til steking i mellom 60 - 90 minutter, avhengig av størrelse. Mine stod i 90 minutter, og de ble helt perfekte! Når det er ti minutter igjen til potetene er ferdig, kan du begynne på det supergode fyllet. Kutt opp sopp, rødløk og skinke - som du surrer i olivenolje i stekepannen og smaker til med krydderet nevnt over. Tilsett litt matfløte, og la blandingen stå i noen minutter - før du fyller søtpotetene med dette. Til slutt topper du med hva enn du ønsker - vi brukte smør, mais, raspet ost, rømme og piffikrydder. Helt fantastisk godt!

HÅPER DET SMAKER

23 kommentarer

Henriette Celin

18.08.2016 kl.09:32

Så digg det så ut! elsker baktpotet :-D

Kristina Andersen

18.08.2016 kl.10:23

Henriette Celin: Me2! Det er så digg det :D

Henriette Sophia

18.08.2016 kl.10:42

Åh nam! Takk for tips! Lager ofte sweet potato fries, det er SÅ godt, anbefales :)

Kristina Andersen

18.08.2016 kl.11:08

Henriette Sophia: YAM, det må jeg prøve å lage selv en gang! Bare bestilt det ute på restaurant, og det er bare helt sykt digg :D

fitliving

18.08.2016 kl.10:55

Så utrolig digg vennen, dette må vi lage en gang! NAM <3

Kristina Andersen

18.08.2016 kl.11:07

fitliving: Det må vi vennen!! Nammis :D

Anonym

18.08.2016 kl.10:56

Så fantastisk ut.

Birgitte

18.08.2016 kl.12:07

Det er så gøy å klikke innom bloggen din om dagen! Digger når du deler oppskrifter, viser hva du har i kjøleskapet og gir treningsmotivasjon!! Kunne du skrevet litt om proteinshakene, energidrikkene og proteinbarene dine? Hvor kjøper du dem, når pleier du å spise/drikke dem og hvilke anbefaler du? Stå på videre, du er en inspirasjonskilde!

Kristina Andersen

18.08.2016 kl.12:31

Birgitte: Så herlig at du trives her inne, det gjør meg skikkelig glad :D Vet du Birgitte, jeg har ingen planer eller faste rutiner på når jeg spiser / drikker.. Hehe! Jeg gjør det når jeg har lyst på :D Er veldig glad i Nocco sine energidrikker, liker alle - men fersken er best. Klem til deg søta, ha en super torsdag <3

Kathrine Skaug

18.08.2016 kl.12:25

Nam, det så utrolig godt ut! Jeg elsker bakt potet, så søtpotet må jo også være kjempegodt :D

18.08.2016 kl.14:32

Hvis du er glad i Nocco må du prøve smaken Tropical! Den fås tak i kun i Sverige, men den smaker helt fantastisk. Knuser fersken :D Selv er kjøleskapet mitt stappfullt med Nocco til enhver tid. Fersken og Tropical er favorittene mine. Sistnevnte er INSANE god! Smaker Fanta Exotic

Kristina Andersen

18.08.2016 kl.14:33

Anonym: OII! Takk for tips, den hørtes jo skikkelig digg ut :D

Mia

18.08.2016 kl.16:36

Hei Kristina ! Lite spørsmål om designervesker dine. Pleier du å impregnere dine vesker? Kjøpt min første Antigona og er så usikker på om det er best å impregnere eller ikke. Hva har du gjort?

Kristina Andersen

18.08.2016 kl.16:47

Mia: Min Antigona ble litt smårar i skinnet ettervært, så kanskje det kan være lurt å gjøre det? Jeg aner egentlig ikke.. :/ Mine vesker har jeg aldri impregnert :)

Mari

18.08.2016 kl.17:40

Det så veldig godt ut! Takk for tips, liker veldig godt bloggen din 😊

Anna Justyna

18.08.2016 kl.18:34

Jeg anbefaler fylt aubergine.

Ida

18.08.2016 kl.19:24

Et lite tips så matlagingen går litt fortere neste gang! Stikk en del hull i poteten med en gaffel og kjør den noen minutter i mikroen, så kan du bare ta den en liten stund i ovnen etterpå, kanskje 15 min :-) Går mye fortere!

Jasmine Paulsen

18.08.2016 kl.22:07

Hvor har du kjøpt den "oil" flasken??

Kristina Andersen

19.08.2016 kl.07:55

Jasmine Paulsen: Hansen & Co :)

Eliza

18.08.2016 kl.22:43

Er lett å slutte med kjøtt.i kveld døde nesten 400 griser i brann :(( bakt potet er godt med mais smør og ost krydder.spiste selv kjøtt før men er sluttet fordi samvittigheten rev i meg særlig m tanke på fødes for å dø slik alle gårdsdyr er.minus melkekyr da. Fårvondt av hele verden.

Irene

19.08.2016 kl.12:14

Et lite tips, bytt ut skinke med spekeskine (jeg elsker serrano), det er helt UTROLIG godt med bakt søtpotet! :)

Camilla Acklam

19.08.2016 kl.12:39

Det så skikkelig godt ut! :)

Monica

21.08.2016 kl.10:11

Eliza: å herregud....

Skriv en ny kommentar

hits