HJEMMELAGET BOLLEKAKE

Denne oppskriften har jeg virkelig gledet meg til å dele med dere.
Verdens beste bollekake!



DU TRENGER:

1 kg hvetemel 1 pakke tørrgjær  2 dl sukker  2 ts kardemomme  2 ts vaniljesukker
4 dl melk  2 egg 100 g smeltet meierismør

SLIK GJØR DU:

Bland alt det tørre sammen, og smelt smøret i melken. Rør sukkeret i den varme melken, og tilsett så eggene når melken har blitt litt avkjølt. Ta alt over i den tørre blandingen, og jobb til det blir en smidig deig. Sett så deigen en lun plass til heving - slik at den blir til dobbel størrelse. Kjevl ut deigen og ta den over i en langpanne. Så legger du på lange remser med vaniljekrem på toppen, hever i nye 30 minutt og steker på 220 grader i ovnen i cirka 20 minutt.



SERVER OG KOS DEG

Bollekaken er aller best når den serveres varm, ganske rett fra ovnen! Men la den avkjøle seg litt, før du tar over melis og kokkos. Mmmm! Denne her er farlig god, noe av det absolutt beste jeg kan tenke meg. Håper det smaker

23 kommentarer

Mari

28.06.2016 kl.17:42

Hei ☺ Hvor har du kjøpt det settet med syltetøy, krydder og annet som står bak bollene?

Kristina Andersen

28.06.2016 kl.20:48

Mari: Alt er fra Nicholas Vahé :))

Hege Kristin

28.06.2016 kl.17:51

nam! :)

Katrine

28.06.2016 kl.18:10

Jeg bruker å lage en lignende - bollefoccacia fra krem.no! Den er nesten helt lik, bare at du strøssler på fryste blåbær før du steker den. Det er helt vanvittig godt sammen med vaniljekremen, oh lord.

Amalie

28.06.2016 kl.18:13

Fryser du resten av kaka som du ikke spiser? Så døds god ut, den skal prøves ut 😍❤️

Kristina Andersen

28.06.2016 kl.20:47

Amalie: Ja, den er super å fryse! :D

Ingrid

28.06.2016 kl.19:02

Hei, dette skal jeg lage til helgen. Så kjempe lekker ut! Hvor er marmorfatet i bakgrunnen fra?

Kristina Andersen

28.06.2016 kl.20:47

Ingrid: Kremmerhuset :)

anja

28.06.2016 kl.20:58

Ser jo helt fantastisk god ut! Kanskje det blir lørdags godt?! Klem fra meg til deg, hilsen Anja

Henriette Celin

28.06.2016 kl.22:10

Oo, så god den så ut ^^

Synne Jørgensen Livang

28.06.2016 kl.22:12

Det så nesten altfor godt ut:) Skal definitivt testes ut!

Charlotte Tunes

28.06.2016 kl.22:37

OMG - vann i munnen! Gjett om jeg skal lage denne til helgekosen da!? Gleder meg <3 Takk for herlig oppskrift!

Minunate

28.06.2016 kl.23:38

Så veldig godt ut :D

Julie

29.06.2016 kl.00:50

Når kommer bildene av leiligheten?😃😃 gleder meg sånn til å se hvordan du har fått det!!

Klem💕

Kristina Andersen

29.06.2016 kl.09:05

Julie: Det kommer til neste uke! Gleder meg til å vise dere <33

Siren

29.06.2016 kl.03:39

Hei! Det så nydelig ut! Hvor får du kjøpt elixir produktene dine? Bruker du alle enda (innlegg 2015) Og er du fortsatt fornøyd? :)

Kristina Andersen

29.06.2016 kl.09:04

Siren: Det gjør jeg! Jeg kjøper alt på Miabell Hudplei i Kristiansand :)

Lina

29.06.2016 kl.21:45

Så tørrgjæren hører med til "det tørre", men sukkeret skal røres ut i den varme væsken - ikke omvendt? Jeg spør bare fordi det er litt uvant.

Omtrent hvor mye vaniljekrem bruker du?

30.06.2016 kl.09:31

Lina.Det er riktig det Kristina skriver.Sukkerert oppløses jo i den varme vesken.Tørrgjær hmm litt unødvendig kommentar fra deg...

Lina

30.06.2016 kl.09:47

Beklager så meget da anonym, det var bare et spørsmål fordi det ofte er slik at gjæren løses i væsken og sukkeret regnes med i "det tørre". Det var ikke noen kritikk, kun interesse for oppskriften.

Marie

02.07.2016 kl.20:28

Så lampen på bloggen til Ida, shit så fin! Hvor er den fra? Gleder meg til å se flere bilder fra leiligheten din!

Malen

04.07.2016 kl.16:57

Jeg trenger å vite hvor den lampen du har over spisebordet er ifra :D ?!

Madelen

25.07.2016 kl.19:40

Lagde denne med fersk gjær og hadde derfor sukkeret med det tørre, ellers helt lik fremgangsmåte. Takk for oppskrift. Nå er vi spente på resultatet :)

Skriv en ny kommentar

hits