Hjemmebakt grovbrød

Mmmm! I dag fikk jeg et skikkelig sug på brød til lunch, så jeg bestemte meg for å bake selv. Husmorpoeng til meg ;-) Valget falt på grovbrød, og om jeg skal si det selv så ble resultatet over all forventing. Dette var SÅ sykt godt! Nybakt brød rett fra ovnen med smør og ost? Don't mind if I do...

DU TRENGER:

50 g gjær  5 dl lunken lettmelk  1 ts salt 300 g mager kesam  1 dl solsikkekjerner 
1 dl linfrø 7 dl sammalt hvete grov 6 dl hvetemel

SLIK GJØR DU:

Smuldre gjæren i en bakebolle, før du tilsetter lunken melk og blander dette sammen til gjæren er oppløst. Tilsett så salt, kesam, solsikkekjerner, linfrø og melet. Så kan du jobbe med deigen til den blir smidig og fin, jeg brukte kjøkkenmaskin til å elte den. Når dette er gjort, pakker du bollen inn i plast og setter den på et lunt sted til heving i 50 minutter. Når deigen er ferdig hevet, tar du den ut av bollen og deler den i to. Kna den godt og form til to brød, som du plasserer i smurte former. Etterhev under plast i nye 30 minutter. I mens kan du forvarme ovnen, skru den på 200 grader. Når brødene er ferdig hevet, steker du de på nederste rille i ovnen i cirka 30 minutter. Steketiden kan variere, så følg godt med.

KRISTINA'S HOMEMADE BREAD..

Jeg lurer på om dette faktisk er første gangen jeg har bakt brød? Haha! Resultatet ble virkelig bra, så ingen tvil om at denne oppskriften skal brukes igjen :-) Det aller beste er hjemmelaget, det er i hvert fall helt sikkert!

10 kommentarer

Kristin Antiveros

23.11.2015 kl.17:44

Her-re-gud så digg det der så ut!! Så flink du er <3 Det der skal jeg helt klart prøve meg på! Må man bruke fersk gjær? Jeg har faktisk aldri bakt med fersk gjær, haha ;-) Ha en fin kveld solstråla <3

Toppbloggeren

23.11.2015 kl.18:03

God ettermiddag, kollega :) Det brødet så utrolig godt ut, det skal jeg søren meg prøve! Jeg prøver å gå ned i vekt, og da er jo grovbrød perfekt!

Charlotte

23.11.2015 kl.18:27

Ååå, gjett om dette skal prøves! Selv er jeg superglad i litt grovere brød, og magen er mer glad i det også, haha! Takk for en herlig oppskrift :-) Gleder meg til å lage dette i kveld, eller i morgen tidlig. Stor klem fra meg <3

Ingvild

23.11.2015 kl.20:09

Yum!!

Julie

23.11.2015 kl.20:20

Nam, det så sykt godt ut:)

Monia Bjørneraas

23.11.2015 kl.23:15

åh, så godt det så ut !

Camilla

23.11.2015 kl.23:39

Så deilig det så ut! Frister veldig å prøve oppskriften din. Jeg studerer ernæring ved Uia og har et lite tips: solsikkekjerner ofte inneholder tungmetallet kadmium, som kan være skadelig for kroppen ettersom det påvirker spesielt nyrene, leveren og kan være kreftfremkallende. Det er ikke mye som skal til før det blir skadelig for kroppen og derfor bør man begrense inntaket og heller bytte det ut med eksempelvis gresskarkjerner :)

Ønsker deg en fin uke videre!

Ina

24.11.2015 kl.02:47

Hei :)

Hvor er oppskriften hentet fra? Lurte på om man kutte ut hvetemelet slik at det ble 100 prosent grovt ?

Kristina Andersen

24.11.2015 kl.07:12

Kristin Antiveros: Du kan helt sikkert brukte posegjær også :D Ta to pakker :)

Kristina Andersen

24.11.2015 kl.07:12

Ina: Aner ikke. Jeg fulgte den jeg la ut :)

Skriv en ny kommentar

hits