Hjemmelaget müsli

 

HOMEMADE GRANOLA

Hjemmelaget müsli er noe jeg er stor fan av! Jeg har som regel alltid en stor krukke stående med dette på kjøkkenbenken, og koser meg gjerne med dette til frokost, lunsj eller kveldsmat. Her om dagen prøvde jeg meg på en ny vri av granolaen, med appelsinjuice som en liten ekstra ingrediens. Og resultatet ble såpass bra at jeg mer enn gjerne vil dele oppskrift med dere!

TIL EN STOR KRUKKE MUSLI TRENGER DU:

1 dl appelsinjuice 1 ss honning 2 dl mandler 1 dl solsikkekjerner 1 dl linfrø 1 dl havregryn

SLIK GJØR DU:

Start med å forvarme ovnen til 150 grader, og legg bakepapir på bunnen av en langpanne. Så blander du appelsinjuice og honning i en gryte, og varmer det opp til det nesten koker. Så blander du mandler, havregryn, solsikkekjerner og linfrø sammen i en bolle, før du heller den varme juiceblandingen over og rører godt. Ta så frokostblandingen over stekebrettet med bakepapir, og bre alt fint utover. Sett brettet på midterste rille i stekeovnen i cirka 30 minutter, før du tar brettet ut av ovnen og rører litt rundt. Stek så i nye 20 minutter, før du avkjøler frokostblandingen på en rist og oppbevarer den i en tett krukke.




HÅPER DET SMAKER

Min personlige favoritt, er gresk yoghurt med vaniljesmak - toppet med denne müslien og friske bringebær. Mmm!

13 kommentarer

LisaLDN

16.10.2015 kl.08:43

Ser kjempegodt ut! Skal prøve å lage det snart :)

Caroline

16.10.2015 kl.08:57

Åhh, nam!

Celina Berntsen

16.10.2015 kl.09:08

Ser godt ut!

Kristina Andersen

16.10.2015 kl.10:08

LisaLDN:

Kamilla

16.10.2015 kl.10:48

Hei! :) Hvis du spiser mye av linfrø håper jeg du har fått med deg dette:

http://www.kk.no/livsstil/spis-maks-2-spiseskjeer-med-linfr%C3%B8-dag-31233

Marianne

16.10.2015 kl.14:22

Det der så helt nydelig ut! NAM :-)

Kristina Andersen

16.10.2015 kl.14:32

Marianne: Det var det også! Mums :D

16.10.2015 kl.15:10

Nam! Dette så utrolig godt ut, har veldig lyst til å prøve det ut :) Likte godt vrien med appelsinjuice!

Kristina Andersen

16.10.2015 kl.15:16

Anonym: Ja, sant! Eplejuice er også godt i :D

Emma

16.10.2015 kl.18:47

Så flink du er! Så kjempe godt ut!

Isabel

17.10.2015 kl.19:20

Hvor har du kjøpt den store skjeen?:-)

Marthe

19.10.2015 kl.20:56

Liten pekefinger fra ei som nettopp lærte det selv: müsli heter det når blandingen ikke stekes, men granola stekes i ovn!

Anbefaler også å ha i kokosmasse forresten, jeg elsker ihvertfall kokossmak

08.11.2015 kl.23:25

Kamilla: Det går fint så lenge man varmebehandler dem i ovnen.

Skriv en ny kommentar

hits