Selvskryt og kroppspress

reklame for venninnen min

Jeg vil starte helgen min med å skryte litt av en flott jente, nemlig Cathrine. I går fant jeg endelig tiden til å lese boken hennes helt ferdig, etter at den dalte ned i postkassen min for to uker siden. Jeg er så utrolig stolt av min flotte bloggvenninne, som nå har skrevet sin første bok. Selvskryt er virkelig helt fantastisk, og en bok jeg mener alle jenter har godt av å lese. Dette er ord vi har godt av å ta til oss! I dagens samfunn er det så utrolig mye kropps-press at det er til å bli kvalm av, derfor har det vært utrolig deilig å lese seg gjennom denne boken som gir deg oppskriften på hvordan du kan slippe unna nettopp dette. Cathrine har delt egne erfaringer i boken sin, noe jeg syns var veldig sterkt å lese. Hun er tøff som forteller sin historie for å hjelpe andre! Jeg er stor fan av selvutviklingbøker, og denne glir rett opp som en av mine absolutte favoritter.

SELVSKRYT KAN KJØPES HER  

Jeg er ikke overrasket over at boken til Cathrine er såpass motiverende og bra, da denne jenta er en av de skjønneste og varmeste jentene jeg noen gang har møtt. Jeg husker godt for snart ett og et halvt år siden, da vi jobbet sammen på et stort prosjekt i Oslo. Jeg hadde nettopp mistet min bestefar, og har aldri vært så langt nede i hele mitt liv. Det var flere deltagelser i forbindelse med prosjektet vårt som jeg måtte trekke meg fra, og grunnene var mange. Jeg hadde lagt på meg flere kilo etter mange uker med trøstespising, og følte meg overhodet ikke bra. Jeg savnet min bestefar så fryktelig mye, og dette savnet spiste meg sakte men sikkert opp. Det ble daglig påpekt på bloggen fra enkelte lesere hvor mye jeg hadde gått opp i vekt, og når jeg i tillegg på denne tiden kjempet mot en depresjon som tok totalt overhånd i hverdagen - føltes ting virkelig helt ubeskrivelig tungt. Kroppspress har jeg flere ganger fått kjenne på i årene som blogger, og det kan til tider være tungt. I denne bransjen her, så er det ikke til å stikke under en stol at det florerer av nettopp kroppspress. Det kan til tider være tøft å få kommentarer på kropp og størrelse, spesielt i tider der livet allerede føles tungt nok å bære.

Hodet mitt hang ikke med i denne perioden som jeg nevner over, jeg følte meg ikke lengre som meg selv og jeg heller ikke ut som meg selv. Cathrine var en god støtte for meg i de månedene vi jobbet sammen, uten at hun kanskje visste det selv, da jeg slet med å være åpen med de rundt meg om hva som faktisk skjedde. Den dagen i dag, så har jeg en følelse av at den godeste Cath så rett igjennom meg på denne tiden. Jeg fikk fine meldinger titt og stadig, oppmuntrende ord og masse positivitet fra henne - og jeg var så ekstremt takknemlig for å føle denne støtten når jeg trengte det som mest. Nei, vår alles kjære Cath In The City er akkurat like nydelig på innsiden, som det hun er på utsiden. Gratulerer med flott bok, min fine venn!


19 kommentarer

Hanne

09.10.2015 kl.09:24

"Annonse" kanskje?

Anne Mette

09.10.2015 kl.09:53

Åh! Aldri lest en eneste bok i hele mitt liv, men fikk veldig lyst å lese den - idag!!!! Vet du om den er å finne i butikk?

Jeg føler igjen for å henvende meg til deg Kristina, da jeg også trøstespiste og la på meg mange kilo på nøyaktig samme tid som deg, da mormor gikk bort. Problemet mitt er bare at jeg ikke har fått de av igjen, noe jeg virkelig ser at du har! Selv om jeg faktisk måtte være en såpass stalker (haha) at jeg måtte gå tilbake å se i arkivet ditt, da jeg har vært fast leser i mange mange år nå, men ikke kunne huske å ha sett at du var kraftigere på denne tiden.. Jeg syntes du alltid har vært fin! Men, tilbake til poenget: hvordan klarte du å få de av? Jeg skjønner at kosthold og trening er nøkkelen, men hvor var fokuset ditt?

Jeg er et alt eller ingenting menneske! Jeg tror du forstår hva jeg mener, haha... Enten er det null form for trening og å spise hva man vil, til alle måltider... Ellers er det trening 7 dager i uken, og ikke brunost på brødskiven engang! Og dette er en sååå dårlig uvane, for jeg blir umotivert etter bare en uke.... Før hadde jeg selvdisiplin og motivasjon. Jeg gikk ned 20kg fra jeg var 16-17, kun ved endring av kosthold, null trening. Og de neste seks ukene etter det begynte jeg å trene, og gikk ned noe så ekstremt som 12kg på 6 uker. Altså 32kg!!! Jeg var helt ekstrem og alle rundt meg var bekymret. Jeg gikk tross alt fra å være en dundre på hundre (haha), til å bli en av de minste blant alle jentene (som alle var normale eller små)! Jeg ble en strek, mistet alle former og sultet meg selv. Trente 9 økter i uken, og spiste mellom 800-1000kcal om dagen.....

Nå har jeg lagt på meg 10-12 kg fra mitt minste.... Noen av de var nødvendig, men jeg vil gjerne miste 10kg igjen.... På en sunn måte!!

Plis hjelp meg Kristina!!! Du er en jeg sammenligner meg med på mange måter, og jeg føler du kan hjelpe meg her altså <3 God helg fine!

Synne

09.10.2015 kl.11:05

så fint skrevet, Kristina!

Cathrine

09.10.2015 kl.11:36

KRISTINA :O Herregud, tårene renner! Tusen hjertelig hjertelig takk for dette innlegget! Du ANER ikke hvor mye det betyr for meg <3 Dette gjorde året mitt, haha. Jeg har ikke ord, du er så fantastisk! Tusen tusen tusen takk <3

Jeg husker så godt den perioden, jeg så at du ikke hadde det bra :/ Derfor blir jeg så uendelig glad av å lese bloggen din nå, for du stråler og har kommet deg en så utrolig lang vei!

Igjen tusen takk, jeg vet ikke hva jeg skal si, dette var så mye og så fint og så snilt <3

Masse kjærlighet fra Cath <3

Hjertejubel

09.10.2015 kl.13:21

Såg en videosnutt av henne på VG-tv tror jeg det var, og tenkte da at dette var en bok jeg ville få lest i høst! Neste på innkjøpslisten! Jeg synes forøvrig det virker som du har fått et sunt og balansert forhold til både kropp og mat, selv om jeg tidligere har måttet unfollowe deg pga det motsatte, så har du i lengre tid nå vært inspirerende og motiverende, og ikke gjort slik at jeg sitter igjen med dårlig samvittighet. Creds til deg, og fortsett med det!

Ha en fin fredag, og god helg! Her er det arbeidshelg på sykehjemmet med mine gamle <3
Tror jeg må skaffe meg denne boken! Kjempeviktig tema, som jeg tror vil komme til å bli bare mer og mer relevant fremover. Det er ekstremt mye press i nesten alt man foretar seg i dag, dersom man ikke klarer å zoome ut og å fokusere på de viktige og riktige tingene. Gjøre ting for seg selv og ikke for syns skyld.

Håper du får en kjempefin fredag, du sprer masse glede!

Anonym

09.10.2015 kl.14:46

Så fine ord om Cathrine.Du er alltid flink til å unne andre suksess.God egenskap det.

Annikken

09.10.2015 kl.15:01

hei fine Kristina! Hvor har du kjøpt settet der? Så komfy og fint! :)
Denne boken gleder jeg meg veldig til å lese selv! Det er et ufattelig viktig tema, og jeg tror de aller fleste jenter har følt på kroppspress på et eller annet tidspunkt.

Kristina Andersen

09.10.2015 kl.15:29

Annikken: Ralph Lauren :)

Kristina Andersen

09.10.2015 kl.15:29

Cathrine: <3 <3 <3

Maiken

09.10.2015 kl.15:42

En sånn bok trenger nok de fleste på bokhylla si - virker som en veldig bra og sann bok :-) er det noen steder man får kjøpt den, og hva koster den?

Ønsker deg en kjempe fin helg, Kristina <3 Og husk: du er flott på alle måter! Det ligger en historie bak alt vi mennesker gjør!

Anja

09.10.2015 kl.15:45

For et flott, ærlig og kan jeg si rørende innlegg. Den boken hørtes kjempe bra ut, lurer på jeg må skaffe meg et eksemplar?! Cathrine høres ut som en dyktig forfatter, og ikke minst høres hun som et flott menneske. Selvskryt er viktig, men kan jeg få lov til å skryte deg og takke deg litt? Det å logge seg inn på bloggen din er virkelig et høydepunkt. Du skriver jordnært, flott, ærlig og motiverende. Føler at jeg blir kjent med deg, selv om jeg ikke kjenner seg sånn ordentlig da!! Blir glad av å lese her inne.

Men fælt å høre at du hadde det så ille, selv om mange kanskje skjønte at du gikk igjennom en tung periode. Det å ikke ha det bra med seg selv, tror jeg altfor mange kjenner seg i, meg inkludert.

Du er flott og dyktig, jeg har heiet lenge på deg og heier fortsatt. Unner deg virkelig alt godt. Og det står virkelig respekt av bloggen din og alle de fine tingene du skriver, ikke minst dette innlegget.

Sender deg en stor klem fra meg til deg, hilsen Anja

09.10.2015 kl.15:53

Husker godt da du var veldig nedfor. Da orket jeg ikke å lese bloggen din og sluttet å følge deg på instagram. Jeg fant ikke noe inspirasjon hos deg og følte det ikke var verdt å følge deg da. Husker du la på deg mye og jeg såg på deg at du ikke hadde det bra. Så da tenkte jeg at du var inni en trøstespising periode med tanke på den store vektoppgangen din.. Men nå synes bloggen din er en fryd å lese. Dette er en av norges beste blogg, uten tvil :-) Du skriver så mye variert og jeg digger humoren din :-)

Kristina Andersen

09.10.2015 kl.15:57

Anja: Så utrolig koselig kommentar! TUSEN TAKK Anja, er takknemlig for å ha en fantastisk god leser som deg <3 Blir jo helt rørt her.. Stor klem og god helg til deg, gode jenta!

Anna

09.10.2015 kl.22:34

Til anonym over her! Den store vektoppgangen? Hva er det du babler om? Var du i det hele tatt inne på bloggen gjennom denne tiden? Tydeligvis ikke siden noen måneder var nok før du unfollower hele jenta.

Synes du alltid har vært nydelig og vakker jeg Kristina <3 Uavhengig størrelse. Men når det handler om selvfølelse og hvordan en har det innvendig - det spiller en stor rolle. Hjelper ikke å være det ene eller det andre om man er deprimert og/eller ulykkelig, Husker du mistet gnisten veldig, men synes absolutt ikke det var en vektoppgang "å legge merke til". Det er dessuten en privatsak spørr du meg.

Heier på deg - alltid <3

Line

10.10.2015 kl.01:43

Til anonym kl 15.33

Helt utrolig hva du får deg til å skrive. Her forteller Kristina om en vanskelig periode og det er en slik kommentar du syntes var på plass å komme med?

Monica

10.10.2015 kl.09:02

Jeg har alltid lest bloggen din, og husker da du var nedfor. Jeg husker jeg tenkte at det var tøft av deg å være så ærlig! For du sa at du ikke hadde det bra - noe som er menneskelig; men du turte å si det også, noe som er kjempe viktig. Det tror jeg er godt for mange av leserne dine å se også, og som kan hjelpe dem i vanskelige perioder. De er ikke alene om det! Samtidig så får man en stor forståelse for andre som blir deprimerte når man selv har vært så nede - og det er faktisk gull verdt. Forståelse tenker jeg er av og til det beste for andre når de har det vanskelig :)

Anne Mette

10.10.2015 kl.12:39

Jeg prøver igjen, hehe! Hvor lå fokuset ditt for å komme på rett kjør igjen? Få av kiloene og bli lykkelig? Som jeg skrev over, jeg vet at kosthold og trening er det eneste som er nøkkelen, men jeg er en alt/ingenting-person, og sliter med å holde motivasjonen oppe, og å få av meg kiloene igjen. Håper du tar deg tid til å svare <3 Hva var tankegangen, fokuset, hvordan klarte du det? Våknet du bare en dag og bestemte deg, liksom? Trenger sårt hjelp!

Skriv en ny kommentar

hits