Om å være medmenneske

 - yesterdays outfit -


Jeg vil gjerne fortelle dere om noe som skjedde tidligere i dag. Jeg satt i bilen min her i byen, og fikk øye på en mann som så ut til å sove over en benk utenfor en slags café jeg stod parkert ved. Jeg ble sittende å se på han i et par minutter, før det kom å banket en mann på ruta i bilen og spurte om jeg ville komme ut. Han spurte om hjelp til å prøve å våkne han som lå å sov, da han var redd vedkommende kunne ha tatt en overdose. Så jeg gikk bort til han, tok han på skuldrene og ristet ganske godt i han, for å prøve å se om jeg kunne få kontakt. Men ingen kontakt var å få... Så jeg bestemte meg for å ringe politiet, og de var på stedet etter to minutter med ambulanse og nødvendig hjelp. Mannen ble tatt hånd om, og det så heldigvis ut til at han våknet til. I ettertid ble jeg sittende å tenke på alle menneskene som gikk forbi denne stakkars mannen, som tittet bort på han, men likevel bare spaserte bekymringsløst videre uten å se om han i det hele tatt var i live. Han lå der helt henslengt når jeg kom, og har sannsynligvis lugget der en god stund, da han var varm av solen og helt borte.

Jeg tror ikke nødvendigvis at de som spaserte forbi ikke brydde seg, men jeg tror mange kan være redde for å gripe inn i en slik situasjon. Helt ærlig skal jeg innrømme at jeg selv var nervøs når jeg gikk bort, og litt små-stressa for om mannen skulle bli hissig på meg. Men sånn kan man jo ikke tenke! Det er så viktig å bry seg, gi en hjelpende hånd hvis man ser noen som trenger det og gripe inn i slike situasjoner. Ikke vær den som bare går forbi, det er bedre å bry seg en gang for mye, enn en gang for lite. Det er rett og slett viktig å være et medmenneske! Så dette var kveldens lille preken fra meg... Håper fredagen deres er fin

Lene Orvik Collection genser og solbriller - HM trend skjørt - Givenchy veske - Bianco sko

25 kommentarer

Oda Helene Hjørnevik

15.05.2015 kl.21:00

love it!

supermarie

15.05.2015 kl.21:07

Åh, så godt å høre at det forhåpentligvis endte godt! Jeg hadde en lignende opplevelse i dag, faktisk, i Vigelandsparken i Oslo. Solen skinte og parken var FULL av folk - jeg og to venninner satt der vi óg. Midt i samtalen vår ser vi en gutt på ca 7-8 år tryne så det synger på sykkelen sin på stien av asfalt midt i parken, og vi SER at flere ser hendelsen, gutten spretter heldigvis opp igjen (selv om fallet var stygt, det så så himla vondt ut!), og blir stående med sykkelen sin. Ingen reagerer. Vi går bort og spør om det gikk bra, om han trenger hjelp, for det ser ut som om sykkelen er ødelagt. Han virker veldig sjenert og tilbaketrukket, og kanskje litt flau, stakkar, og sier at det gikk bra og at han bare må sette seg ned og skru litt for å prøve å fikse sykkelen sin. Vi kan ingen verdens ting om sykler, og i og med at det gikk bra med stakkaren (ikke noe blod, og ingen gråt, ingenting), sa vi bare at han måtte sifra hvis det var noe vi kunne gjøre, før vi gikk og satt oss igjen like ved.

Vi kunne ha gjort mer, tilbudt han å låne telefon for å ringe hjem, eller om vi kunne gjøre noe annet, og jeg har fortsatt dårlig samvittighet for den vesle kroppen som gikk i asfalten, men det som sjokkerte meg mest var at INGEN reagerte. Ingen løp bort når han falt, ingen andre gikk bort, ingen så ut til å bry seg. Har det virkelig BLITT sånn?! Hvor ER medmenneskeligheten? Jeg tror som deg at det kan være vanskelig å gripe inn i ulike situasjoner hvor folk ser ut til å slite eller ha det vondt, men ærlig talt. En GUTTUNGE! På sykkelen sin! Det minste en kan gjøre er å spørre hvordan det gikk. Åh. (Litt senere kom det to andre barn bort til han - så det ga meg LITT tro på menneskeheta igjen, de skal tross alt føre verden videre etter oss, men allikevel. Voksne mennesker. Jeg forventet mer.)

Silje

15.05.2015 kl.21:11

Kjempefint skjørt, kunne vi fått sett lengden på skjørtet? Vesken er foran på alle bildene :)

LH

15.05.2015 kl.21:38

Uff, slike ting er ekle å oppleve. Det var smart av denne mannen å be deg om hjelp, det er alltid lettere og lurere å være to i en slik situasjon, ettersom man aldri vet hva man kommer utfor. Opplevde noe lignende i Oslo, en narkoman som lå i gata, men i denne situasjonen sto folk i ring rundt han, UTEN å gjøre noe som helst. Jeg tok tak i pappa, og fikk han med meg, da jeg ikke turte å gjøre noe på egenhånd. Pappa ristet i han, og fikk heldigvis respons. Godt at du er et medmenneske med ansvarsfølelse, Kristina :) God helg! Her skal jordbær med sjokoladetrekk nytes ;)

Anonym

15.05.2015 kl.22:22

Så utrolig stilig antrekk og så fantastisk at du bryr deg.

15.05.2015 kl.22:34

Fantasisk bra gjort, du er et godt menneske <3

Elsker bloggen din! Så gøy at du skriver om andre ting enn bare barbieliv - de dyreste klæra og all sminken, men deler litt matinnlegg osv også! Heier på deg!

Kristina Andersen

15.05.2015 kl.23:06

Anonym: Så koselig kommentar å få! Takk for fine ord, snille deg <3

Kristina Andersen

15.05.2015 kl.23:07

LH: Helt sant :) Bedre å være to, for å være på den sikre siden. God helg, og kos deg med jordbær med sjokkis :D Det hørtes heeelt magisk ut!

Kristina Andersen

15.05.2015 kl.23:07

Silje: Det er til rett under kneet :)

Kristina Andersen

15.05.2015 kl.23:10

supermarie: Herreman, stakkars lille gutten :( Jeg får helt vondt! Men fint av deg og venninnene dine å spørre om han trengte hjelp, Marie <3 Det er så sykt hvordan skremmende mange ikke reagerer, og ingen ser ut til å bry seg. Helt hjerteskjærende!! God helg, snille, fine og flinke Marie - glad det finnes folk som deg der ute <3

Mona

15.05.2015 kl.23:20

Ååå det er viktig det :) Å bry seg om :)

Renate :)

16.05.2015 kl.00:35

Er så enig, Kristina! Kjempefint initiativ av deg.

And by the way: LOVE that ass!!! Bra jobba ;)

Amalie Sommarset Eliseussen

16.05.2015 kl.00:39

Så utrolig deilig å høre om mennesker som gjør en forskjell for andre. du er gull.

Klem.

Martine

16.05.2015 kl.01:17

Heisann! Fint gjort av deg! Sjekk ut Bystander-effect, det er det du beskriver i teksten! Fascinerende og trist!

Mona

16.05.2015 kl.09:26

Godt gjort Kristina, vi trenger flere sånne som deg! :)

Over til noe helt annet - vet du hvilken fargekode håret ditt er farget i her? Veldig fin farge :)

Håper du får en kjempefin helg!

Kristina Andersen

16.05.2015 kl.09:34

Mona: Fargekode 5.0 :) GOD HELG <33

Marte

16.05.2015 kl.10:08

Så flott du er!

16.05.2015 kl.12:45

Veldig bra gjort, Kristina!:)

Bare for å diskutere litt mer rundt dette temaet:

Tror du at du hadde gått ut av bilen med egen vilje for å hjelpe han som var bevisstløs, med tanke på at du ventet med å gjøre det helt til noen spurte deg om å hjelpe?

Tror ikke at folk ikke bryr seg, men de fleste av oss forventer at andre ordner opp i

det. Søk på "tilskuereffekten" så får du sett hvor skremmende vanlig det er med slik tankegang.

Kristina Andersen

16.05.2015 kl.13:27

Anonym: Ja, jeg ville gått ut. Men jeg avventet litt, rett og slett fordi jeg var usikker. Men ingen tvil om at jeg ville gått ut :) Eneste som irriterer meg er at jeg ventet. Jeg burde vært tøff nok til å gripe inn to minutter før...

Monica

16.05.2015 kl.14:17

Du ser helt smashing ut i det antrekket!

Aase

16.05.2015 kl.20:36

Bra gjort. Viktig budskap med det å være medmenneske!! Men jeg reagerer litt på hvordan du skriver det, du har jo ikke nevnt mannen som kom bort og spurte deg om å bli med for å hjelpe. Han gjorde jo noe virkelig flott! Og hadde du gått bort uten at han mannen hadde kommet bort å spurt deg? Ikke meningen å være kritisk, men greit å tenke over :) Forøvrig fin blogg!

Camilla

16.05.2015 kl.23:17

Det er utrolig bra gjort av deg. Og du ser fantastisk ut i det antrekket :)

Anita

17.05.2015 kl.13:40

Forsåvidt bra gjort. Men, man skal huske på at det er ikke disse tingene som hjelper narkomane. For jeg antar han var det? Uansett, det skjer igjen ganske snart så lenge de ikke får den virkelige hjelpen de trenger, å komme seg ut av rusen.

Maren

17.05.2015 kl.22:28

Virkelig bra gjort det du gjorde! Og digger antrekket, du ser virkelig "classy" ut! :)

25.05.2015 kl.00:22

du ser helt smashing ut og du stråler godhet! et skikkelig gladmenneske og jeg ville bare gi deg denne kommentaren fordi du virker som en veldig bra person! Også har du en utrolig sunn, sterk og sexy kropp! hihi :) fortsett å vær deg selv!

Skriv en ny kommentar

hits