Meksikansk bønnegryte

Denne oppskriften fant jeg på Trines Matblogg, og resultatet ble såpass bra at jeg bare må dele oppskrift med dere jeg også. Dette er en helt utrolig smaksrik middag, som virkelig må prøves! Den er vegetarisk, fargerik og sunn - kan det bli bedre?

Til fire porsjoner av bønnegryten trenger du:

1 stor løk 1 rød paprika 1 gul paprika 4 hvitløkfedd 1 rød chili 1-2 ss tomatpuré 2 bokser GoGreen hakkede tomater
1-2 ts spisskummin 1 ts chilipulver 1 ts kajennepepper 1 ts sukker Salt og pepper 1 boks GoGreen kidneybønner
1 boks GoGreen svarte bønner 1 boks mais Cherrytomater 1 lime

Til tortillachips trenger du:

En pakke havrelomper Maldonsalt  Solsikkeolje Paprikakrydder

Slik gjør du:

Start med å skjære opp paprikaen i terninger og finhakk løken, før du steker begge deler nøytral olje på middels varme. Så finhakker du chillien og hvitløken, og tilsetter dette på slutten av steketiden. Ta så 2 ss tomatpure og de knuste tomatene, samt krydrer over med krydderet og sukkeret nevnt ovenfor. Husk å smak til! La grønnsaksblandingen putre på middels varme i 10 minutter. Så kan du hellle av væsken av bønnene, og skylle dem forsiktig under rennende kaldt vann. Ha så bønnene i grønnsaksblandingen, tilsett mais og cherrytomater. Smak til med saften av en liten lime, salt og pepper, og la gryteretten putre i fem minutter. Mens dette gjør seg ferdig, kan du lage tortillachipsene! Sett ovnen på 225 grader. Skjær opp havrelompene i snipper, og legg dem på et stekebrett. Pensle snippene med oljen, dryss over paprikakrydder og litt maldonsalt, før du steker den på øverste rille i fem minutter, helt til de er gylne og sprø.

Server bønnegryten sammen med tortillachipsene, og nyt en ordentlig deilig smaksbombe


18 kommentarer

Ingvild

24.04.2015 kl.07:05

Yum! Synd samboeren min er litt skeptisk til bønner og sånt haha

Martine

24.04.2015 kl.11:04

Åh, den laget jeg tidligere denne uken, og den ble så gooood!

Maren

24.04.2015 kl.11:43

Ser himmelsk ut! Må prøves! Har du tenkt noe på å reise ned igjen til Afrika Kristina? Jeg har selv vært en måned og jobbet på barnehjem for noen år siden i Uganda. Kunne så tenkt meg å reise ned og jobbe mer:)

Kristina Andersen

24.04.2015 kl.13:14

Maren: Absolutt! Sånne reiser er bare helt magisk.. Håper jeg får en ny mulighet til å reise nedover til Afrika og de livsglade menneskene der <3

Emma

24.04.2015 kl.13:17

Så fantastisk at du reklamerer for vegetarisk - ikke minst, vegansk, middagsrett! <3 Dette så helt magisk ut, skal definitivt lages en dag snart!

Kristina Andersen

24.04.2015 kl.13:19

Emma: Så gøy du likte det Emma :D

Maria Helene

24.04.2015 kl.13:30

Fantastisk at du lager vegansk mat! Sunt for kroppen og bra for miljøet <3

Skal prøve denne oppskriften :)

Christine

24.04.2015 kl.14:43

Hei! Vi er 2 jenter som skriver en bachelor oppgave om blogging, og trenger sårt 250 svar på vår spørreundersøkelse. Om du, hadde hatt mulighet til å poste den her på bloggen for oss ville det vært utrolig snilt!! :) eller eventuelt om noen ser den her i kommentarfeltet og har lyst til å ta den :) TUSEN takk! https://bino.qualtrics.com/SE/?SID=SV_2tok8fuq0gpLtw9

Thea

24.04.2015 kl.14:49

Så godt det ser ut :) Det skal jeg prøve.

Har du prøvd å lage bønner fra bunnen før? Det smaker så utrolig godt :)

Kristina Andersen

24.04.2015 kl.14:52

Thea: Nei, aldri. Men det er sikkert superdigg!

Pernille

24.04.2015 kl.15:26

Åh, dette er så godt! Jeg lager en lignende gryte nesten hver eneste uke. Det er kjempegodt med kikerter og ris oppi også!

24.04.2015 kl.16:34

Hvorfor er ikke du med på bloggerne?

Anonym

24.04.2015 kl.16:59

Den må prøves! Så fantastisk med en vegansk oppskrift :D

A

24.04.2015 kl.17:20

Hvordan i alle dager lager man bønner? De vokser så vidt jeg vet i naturen, på lik måte som potet og tomat..

JuliaSofie

24.04.2015 kl.19:53

Så digg ut:) Jeg elsker chlli con carne og pleier å få det hos svigermor:)

Camilla

24.04.2015 kl.20:58

Dette har jeg ventet på!! :-) Tusen takk for oppskrift <3

kvinnekroppen

25.04.2015 kl.21:05

ååh, fikk lyst å å prøve bare fordi du har tatt så fine bilder! Du har virkelig fått frem de friske fargene! Jeg skal prøve! Hekta på linser og bønner, så dette må prøves! :-)

Kine

27.04.2015 kl.10:28

Kjempeflott at du også lager vegansk mat, Kristina! Det har jeg venta på! *tommelen opp* :D

Bra for miljøet, kroppen og dyrene! :D

Klem fra stolt veganer :)

Skriv en ny kommentar

hits