American Sniperacne jeans - bikbok kåpe - hm skjorte - zara sko - givenchy veske


I går hadde jeg en koselig kinodate med Øyvind og Eirik, vi dro for å se American Sniper - vi hadde alle gledet oss så til denne filmen som er basert på en sann historie. Og filmen leverte virkelig til forventingene, den var virkelig helt utrolig gripende og spennende! Jeg kan ikke få sagt nok hvilken utrolig jobb soldatene i Amerika gjør, de risikerer livet sitt på daglig basis og er virkelig det som kan kalles for helter. American Sniper er en film alle burde se, jeg har så respekt for disse soldatene at jeg finner ikke ord. Så dersom du ikke helt vet hva du skal gjøre i helgen, ta deg en tur på kino med noen du er glad i :-)

38 kommentarer

the future life

12.02.2015 kl.07:23

Fine bilder :)

Gå gjerne inn på bloggen/Facebook siden trykk liker/del vis du er i mot mobbing.

Takk

Karina

12.02.2015 kl.08:36

Kanskje du burde se den norskproduserte filmen Drone som kommer på kino snart, for å få et mer nyansert blikk.

12.02.2015 kl.09:01

Kanskje du burde lese deg litt opp på hva amerikanerne egentlig driver med.

Å kalle de helter for jobben de gjør synes jeg faktisk er helt drøyt. Denne filmen er kun propaganda! For at amerikanerne kan male et bilde av at det er de som er heltene, når det i realiteten er helt annerledes.

Iselin Renée

12.02.2015 kl.09:18

Fint antrekk :)

thea

12.02.2015 kl.09:20

Gjør ihvertfall NOE for å få et mer nyansert blikk.....

Susan

12.02.2015 kl.09:56

Hello... Nå er det på tide at du setter deg inn i dagens historie. Du kan ikke se en Hollywood produsert film og så hedre amerikanske soldater. Er det mulig....

Kari

12.02.2015 kl.09:57

Her er et litt annet perspektiv på filmen. http://www.filmsforaction.org/watch/marine-corps-veteran-opens-eyes-hearts-and-minds-of-american-sniper-moviegoers/

Maria U

12.02.2015 kl.10:01

Du burde se f.eks. den danske filmen Armadillo og andre dokumentarer for å nyansere tankene dine litt. Hovedpersonen i American Sniper er kjent for å ha drept over 200 mennesker i en ganske kontroversiell krig. En helt?

Sonja Alexandra

12.02.2015 kl.10:09

Så utrolig pen du er Kristina! Og veldig fint antrekk :)

Margit

12.02.2015 kl.11:06

Fra det ene til det andre, hvis jeg ikke husker helt feil- juicer du? Hva er favoritt oppskriftene dine-og hva slags erfaringer har du gjort deg rundt dette? :-)

Kjøpt meg maskin nå, og er mildt sagt hekta, hehe.

Ha en deilig dag, stor klem fra meg

Kristina Andersen

12.02.2015 kl.12:01

Margit: Jeg gjorde, men har tatt en pause for å spise grønnsakene heller. Jucing er genialt da, jeg ble bare så lei av å vaske maskinen :p

Siri

12.02.2015 kl.12:18

"Why do they hate us? spurte president George W. Bush etter 11. september.

Svaret på det er ikke enkelt, men de siste ukene har gitt oss noen indikasjoner: I Paris gikk den ene lederen mer udemokratisk enn den andre i demonstrasjon for ytringsfrihet. Kronprins Haakon og Barack Obama sørger over kong Abdullahs død, en mann hvis saudiarabiske regime straffer innbyggerne på samme måte som Den islamske stat (IS). Det finnes mange grunner til at jihadistisk salafisme-ideologi vinner terreng i den muslimske verden. Men du skal være temmelig uvitende for å tro at vestlig dobbeltmoral ikke er en av dem.

Eller la oss se på American Sniper, Clint Eastwoods nye hit (no pun intended!), som forteller historien om Chris Kyle, den dødeligste skarpskytteren i amerikansk militærhistorie, en godgutt fra Odessa i Texas som drepte irakske kvinner, barn og jihadister. Den gamle ringreven Clinter?n har selvsagt utstyrt Kyle med machomannens tause sårbarhet. I selvbiografien fremstår Kyle som mer av en psykopat: «I only wished I had killed more.»

American Sniper er historieforfalskning. Vi får inntrykk av at USA og Kyle er i Irak for å hevne Al-Qaida. Det var nok heller motsatt: Al-Qaida vokste seg store i Irak etter USAs invasjon. Ikke én gang reflekterer Kyle over at grunnen til at «the savages» hater ham, har å gjøre med at han befinner seg på fremmed jord, i en folkerettsstridig krig som skapte flere terrorister enn selv Kyle kunne ta livet av med skarpskytterriflen sin. Tidenes skarpskytter, kanskje. Men blind som Stevie Wonder politisk."

ATER THE FIRST KILL,

THE OTHERS COME EASY

Chris «American Sniper» Kyle"

http://www.aftenposten.no/amagasinet/Den-blinde-skarpskytteren-7886013.html

Har du noen tanker rundt dette? Hvor sann er historien når det fremstilles så unyansert?! Du fremstår i dette innlegget som politisk blind, og svær lite reflektert..

Trist

12.02.2015 kl.12:19

"American Sniper er en film alle burde se, jeg har så respekt for disse soldatene at jeg finner ikke ord", finner ikke ord for hvor lite informert du er om denne krigen. "Helter"? Det er propaganda slukende mennesker som deg filmen er nettop rettet mot, forbanna hjernevaska idioter

M

12.02.2015 kl.12:33

HELTER?! Du kødder? :(

Oppløftende å lese kommentarfeltet så langt, i det minste.

xandra

12.02.2015 kl.13:18

må si meg veldig enig med mange i kommentar feltet her, og jeg merker jeg blir glad inni meg, over å se at så "mange" tenker i de samme baner som meg.

Å ha 116 kills på deg, gjør deg ikke til en helt, det gjør deg til en morderer bare. I mine øyne er unge soldater hjernevasket, og de er ute å fighter en krig som eldre menn i suits hjemme sitter å skåler for.

Det blir helt feil å prise en slik mann, og USA er en stormakt som terroriserer, dreper og herjer på forferdelige vis mange steder i verden, alt pga penger.

Alle som dreper på vegne av noe de tror på er terrorister, uansett hvilken religion eller bakgrunn man har. Jeg synes det er forferdelig at vestlige personer som har skutt og drept både voksne og barn blir gjort til helter, mens når "ikke vestlige" gjør de det er det terrorister. C'mon liksom!

Hanne Kristine Olsen

12.02.2015 kl.13:33

Elsker stilen!

Jeg skulle også se den filmen på kino igår, men rakk den ikke pga. flyet mitt var forsinket hjem..

Veronica

12.02.2015 kl.13:34

Jeg så filmen for en stund siden og jeg syns også det er en veldig bra film. Spennende,trist og hyggelig! Men selv om det er en god film tror jeg det er viktig å ikke bli så lett påvirket, det er tross alt en Hollywoodfilm som er laget for å underholde, ikke for å undervise.

Amerikanske krigsfilmer syns jeg har en tendens til å bli alt for nasjonalistiske og typisk "amerikansk" klissefilmer hvor de, uansett hvor fryktelige USA er, blir rost opp i skyene. Det syns jeg ikke om denne filmen. Inntrykket jeg får av Chris Kyle er at han er litt skummel, og trangsynt. Han mener med hele sitt hjertet at det han gjør, gjør han for Amerika. Og det er jo det filmen handler om, Chris sitt perspektiv. Når han sier at han ikke angrer på de han har drept, men har det vondt for de han ikke kunne redde, tror vi på han. Og det er jo sant, for det er dét han mener. Han er en gladgutt fra Texas som gjør alt han kan for landet sitt, men spørsmålet er jo om det er nødvendig og riktig?

En veldig god film som jeg anbefaler alle å se. Ikke fordi den er så veldig korrekt, men fordi den er spennende. Se den som en Hollywood film, men ikke noe annet. Før du utaler deg om slike temaer burde du kanskje lese deg litt opp først, du kan fort drite deg ut her.. Men enig i at filmen er god ;) :)

12.02.2015 kl.13:45

du tuller nå? American sniper er en PROPOGANDA film! kanskje en sann historie men forsatt veldig masse tull

og USA sine sin soldater gjør ikke en så bra jobb, plz de risikerer ikke noe, det var en invasjon pga OLJE.

du må lese historie før du skriver det på nett!!! vær så snill og kikk mer inn i dette Kristina

Anita

12.02.2015 kl.14:59

Det er virkelig synd å høre hvor lite innsikt du har om moderne verdenshistorie...Det er en FILM, ikke virkelighet, og filmen er veldig lite nyansert. Det du får se er ikke 100% fakta, og filmen er selvfølgelig laget som en slags propaganda for USA, hvor det er de som fremstilles som de store "heltene". Filmen gjengir absolutt ikke virkeligheten slik den faktisk er, og du som er et stort forbilde for mange unge burde være forsiktig med å basere uttalelsene dine på en sånn type film.

12.02.2015 kl.16:25

Elsker bloggen din:) men dette innlegget skuffer meg litt.. Viktig å se nyansene her,Kristina!

Lise

12.02.2015 kl.17:02

Hjelpes, startet ikke denne filmen med at han skøyt et barn?? Jeg så den selv, og syntes egentlig den vippet mer over i ubehagelig fordi den får dette mennesket til å virke som en helt (akkurat som du har endt opp med!) Han drepte jo vilt mange mennesker, hvilken heltedåd det er vet jeg virkelig ikke. For din egen del ville jeg slettet dette innlegget umiddelbart, det kan kun gi deg dårlig PR....

Thomas

12.02.2015 kl.17:24

Det er helt utrolig å lese en del av kommentarene her. Krigen har mange sider, men jeg leser ikke noe sted i bloggen at Kristina forsvarer det USA gjør eller er for krigen(e). Derimot sier hun at soldatene er helter og i mange tilfeller er de nettopp de. Soldater bestemmer ikke hvilke kriger de skal kjempe og hvorfor. Mange av de oppfører seg som helter når de er i den situasjonen de er i. Svært mange her virker som sosialister eller anti-amerikanere som har hørt litt for mye på SU-politikere som hater USA!

Britt

12.02.2015 kl.17:31

Haha ☺ Du er virkelig i målgruppen for filmen Kristina. Unge, naive mennesker som kun ser verden gjennom film og bilder. Les deg litt opp før du konkluderer er du snill! Ha en fin dag ☺

Ida M.

12.02.2015 kl.17:40

Her fremstår du ganske så lite opplyst, Kristina.. Skremmende!!

12.02.2015 kl.17:53

I just came to read the comments (and to eat råkost;D) - visste folk kom til å klikke. Trist at du skal dømmes nord og ned for at du fikk et annet inntrykk.

Anja

12.02.2015 kl.19:00

Enig med endel over her... Skremmende at du gir slik hyllest. Les mer historie, slike filmer er bare for underholdning.

HD

12.02.2015 kl.19:21

Hæææ amerikanske soldater gjør en god jobb?

Er dette kødd eller????

Bare se på statistikken over antall soldater som ble mentalt gale etter Irak og Afghanistan, fordi de drepte så mange uskyldige!

I tillegg kan man helt umulig støtte USAs utenrikspolitikk - hallo, Guantanamo Bay! Trenger jeg å si mer?

se heller på camp x-ray, enn disse bullshit amerikanske nasjonalistiske filmene.

Takket være filmer som American Sniper ble 3 muslimer drept i USA, kun fordi de var muslimer. 2 var tannlegestudenter og en var kunstner. Så please a, å hylle USAs politikk både innenriks og utenriks er helt bakmål!

12.02.2015 kl.19:24

med så mange lesere skremmer dette meg. amerika er jo egentlig grunnen til mye av nåtidens kriger, les deg litt opp før du skriver noe slikt. filmen er utrolig råtten og rasistisk.

creds til hollywood da for at de lyktes med denne propaganda-filmen da.

12.02.2015 kl.21:01

For et skuffende innlegg , håper virkelig du bare ordla deg feil, for dette er trist....

Andrea

12.02.2015 kl.23:26

Amerika gjør ikke noe som er positivt iallefall. Amerika jobber sammen med Israel for å trene opp disse fra IS, som ikke er muslimer engang. De er jøder som blir trent opp. Dette for at Amerika og Israel skal få kontroll over hva de vil, og få alt av olje og nyttige ting fra Syria og Irak.

Håper folk snart får opp øynene for å se hva som virkelig skjer her i verden, og ikke alltid tror på amerikanerne som prøver å skjule hva de egentlig driver på med.

12.02.2015 kl.23:39

Herregud, er du virkelig så blåst?? Les deg opp før du uttaler deg om HELTER

H

13.02.2015 kl.03:15

Fikk litt sjokk når jeg leste dette Kristina. Ser at mange i kommentarfeltet reagerte på samme måte som meg. Jeg så filmen på kino i USA og ble helt kvalm da mange amerikanere i kinosalen klappet og lo og rope "yes" hver gang Kyle drepte. Du burde kanskje tenkte deg to ganger om før du kaller en som skyter kvinner og barn uten å blunke for en helt.

Margit

13.02.2015 kl.09:00

Snakk om å dra alle (nationaliteter/soldater) over en kam, og ganske fantastisk å hevde at andre er trangsynte bare fordi man kansje ikke deler samme mening??! Hjelpes, blir helt brydd over å lese kommentarfeltet her. Jeg har ikke sett filmen, men på generellt grunnlag synes jeg at endel kan ta seg kraftig sammen. Riktig god helg til alle, og spesiellt til Kristina ;-)

Henriette

13.02.2015 kl.12:14

Hahaha, du er så dum!! Er du seriøs? Dette vitner om hvor latterlig lite opplyst du er. Lever godt opp til fordommen om dumme bloggere. Dette tok virkelig kaka.

Kamilla Haaland

13.02.2015 kl.12:32

Vakkert antrekk :)

Pia

13.02.2015 kl.14:27

Åh, kjære Kristina.. det innlegget der burde du slette, eller redigere. Som leser av bloggen din i flere år, trodde jeg virkelig du var mer reflektert enn dette. Amerikanske soldater er IKKE helter, det er noe Amerikanerne innbiller seg. Og det er jævla synd at det kommer slike filmer som sette amerkanske soldater i et godt lys. Er du klar over at godt over 100.000 irakere har dødd pga. angrep fra Amerika? I militære fra USA er det rett over 4000 døde, men hver eneste gang en amerikansk soldat dør, ser vi filming fra begravelser, gråtende barn og koner av soldatene. Jeg kan ikke huske den samme sympatien for de over 100.000 døde Irakerne. Nei, helter burde du ikke kalle dem.

Utdrag fra Wikipedia: "Irak-krigen (også kalt Den andre gulfkrigen eller Operation Iraqi Freedom) var en krig som begynte 20. mars 2003, da styrker fra en amerikansk-ledet koalisjon startet et omfattende militært angrep på Irak med hensikt å invadere og okkupere landet. Krigen sluttet offisielt den 31. august 2010 da president Barack Obama erklærte at krigen var over.[10] Bakgrunnen for krigen var USAs påstander om at Irak var i besittelse av store mengder masseødeleggelsesvåpen. Men disse påstandene viste seg å være feilaktig.[11] Krigen var meget omstridt i store deler av verden[12] og etterhvert mistet den også mye av støtten blant amerikanerne."

"I løpet av krigen i Irak har det vært gjentatte grove brudd på menneskerettighetene fra alle sidene i konflikten. Det mest kjente er amerikanske styrkers tortur og misbruk av fanger i Abu Ghraib-fengslet, men det er også flere andre tilfeller som er under etterforskning. Blant annet Hamandiya-drapet, Ramadi-drapet, Ishaqi-massakren, Mahmudiya-massakren og Haditha-massakren."

Med en blogg som går ut til mange mennesker, og som påvirker unge i stor grad, burde du virkelig ikke uttale deg om slike ting uten å vite hva det egentlig handler om.. Rett og slett en smule pinlig :-/

Tanja

13.02.2015 kl.20:03

så utrolig godt å lese alle kommentarene her! Jeg mistet nesten alt håp for menneskeheten når jeg leste innlegget ditt Kristina. Men, leserne dine er jo fantastiske! Kristina, ikke tenk på alle disse kommentarene som et angrip mot deg osv osv, ta det til deg, og lær! For dette er faktisk viktig!!

Charlotte Tunes

16.02.2015 kl.17:11

Oi, her var det mange som hadde sitt å si.. Uff.. Det er lov å skrive det man tenker og føler etter å ha sett en sånn film, uten at folk skal ta heeelt av. Det er lov å tenke forskjellig og det er lov å mene forskjellig... Ha en strålende mandag og uke videre Kristina! :-)

Skriv en ny kommentar

hits