Mitt kamerautstyr

Jeg har lenge lovet dere et innlegg om det nye kamerautstyret mitt, som plutselig ikke er så veldig nytt lengre. Nå har jeg jo hatt det i noen måneder, men jeg ville nemlig bli godt nok kjent med utstyret før jeg begynte å skrive om det. Jeg føler bloggen har løftet seg noe enormt i kvalitet etter at jeg investerte i nytt kamera, samt gode objektiver. Jeg er ingen kameraekspert, men håper dere liker dette innlegget som har vært veldig etterspurt :-)


- Kamerahus -

Selve kameraet mitt er Canon 6D, et fullformatkamera med hele 20,2 megapiksler. Det har blant annet innebygd Wi-Fi (så jeg trådløst kan dele bildene med en gang de er tatt), GPS og gir flotte bilder også når det er lite lys. Dette kameraet er perfekt for portrett- og reisefotografering, noe som betyr at det er perfekt for meg som blogger. Jeg betalte rundt 14 000 kroner for kamerahuset, ganske mye - men for meg som lever av å ta bilder er det verdt hver eneste krone.

- Canon EF 17-40 mm f/4L USM -

Dette er vidvinkel-objektivet mitt, som jeg bruker til å ta nesten alle bilder utenom antrekk med. Dette er et ultra-vidvinkel zoomobjektiv, som er helt fantastisk! Det gir helt utrolig fine bilder, og får med seg helt vanvittig mye. Dersom du er glad i å fotografere for eksempel landskap, er dette helt amazing. Det er også fint til fotografering av leiligheter, hus, hotellrom, butikker eller hva enn du måtte ønske der du vil få med hele rommet i bildet. Pris ligger på cirka 7000 kroner.

Eksempler på bilder tatt med 17-40 mm objektiv:-  Canon EF 85mm f/1.8 USM -

Mitt andre objektiv, som er helt magisk på detalj- og portrettfotografering. Jeg knipser absolutt alle antrekksbildene mine med dette objektivet, og er så utrolig fornøyd! Bildene blir klare og skarpe ved alle blenderåpninger, og objektivet er flott hvis du ønsker å ha person eller detalj i fokus, med uskarp bakgrunn. Jeg betalte rett over 3000 kroner for dette.

-Eksempler på bilder tatt med 85mm -
Jeg er så utrolig fornøyd med utstyret, men vet at jeg har mye å lære med tanke på hvor avansert både kamera og objektiver faktisk er. Så for å få best utnyttelse av utstyret mitt, har jeg bestemt meg for å melde meg på fotokurs i nærmeste fremtid. Jeg ønsker å lære meg alle innstillinger og muligheter, slik at bildene mine kan bli så gode som overhodet mulig. Det er jo nettopp derfor jeg valgte å skaffe meg såpass bra utstyr! Dersom dere lurer på noe så må dere gjerne spørre! Som sagt er jeg så langt i fra en kameraekspert som overhodet mulig, men jeg skal svare så godt jeg kan

17 kommentarer

Fidolina <3

27.01.2015 kl.08:31

Kjempe fine bilder =) Er greit å ha godt utstyr når en tar bilder =)

Liker selv å ta bilder, men har ikke et så fancy kamera og ikke så dyrt, men enn så lenge er jeg veldig fornøyd med det jeg har =) (blir kanskje oppgradering etterhvert) =)

Ønsker deg en fin dag =)

Maren

27.01.2015 kl.09:13

Litt utenom innlegget, men hvilken størrelse har du i bik bok by Lene Orvik cardiganen din? Den er så fiiin :) Også må jeg takke for masse treningsmotivasjon om dagen, det hjelper mye!

Iselin Renée

27.01.2015 kl.09:29

Fantastiske bilder :)

Thea Brandlistuen

27.01.2015 kl.09:59

Du tar kjempe fine bilder! Elsker dem :)

Anonym

27.01.2015 kl.10:59

For ett bra å gjennomført innlegg.

Kristina Andersen

27.01.2015 kl.11:27

Maren: Small :) Gøy du liker jeg skriver om trening, søta!

Ragnhild

27.01.2015 kl.12:46

Har prøvd å få kontakt med deg gjennom epost og kommentar feltet, men har ikke lykkes. Prøver en siste gang i håp om at du leser dette og forhåpentligvis kan svare meg.

Jeg har prøvd å kontakte flere bloggere, men 0 respons. Bestemor(65) har fått diagnosen ALS, og hun er nå lammet i halsen og 0 stemme, hun er også verre til å gå. ALS er den verste nervesykdommen man kan få, og alle musklene i kroppen dør. forventet levetid etter diagnosen er 2-5år.Dessverre er det ganske mange som har denne sykdommen, og det finnes ingen kur:'( Vi trenger hjelp og støtte for at vi skal få forsket på denne sykdommen og finne en kur.Jeg når ikke ut til mange, men det gjør dere bloggere. Alt jeg spør om, er om du kunne skrevet et innlegg om å støtte ALS forskningen i Norge.

Blir så lei meg over å se alle innleggene om mote og sminke til toppbloggerne, når dere kan nå ut til så mange og virkelig gjøre en forskjell for mennesker som er syke.

Om du vil lese om ALS kan du gå inn på: http://alsnorge.no/stott-oss/

Kontonr er 1207.25.02521

Hilsen bestemors jente <3

Karoline

27.01.2015 kl.13:34

Hei Kristina!

Lurte på om du har en tannlege/klinikk å anbefale i Oslo med tanke på bleking av tenner? :)

Karoline

Svetlana

27.01.2015 kl.15:58

you are in social networks vk.com?

Ingrid

27.01.2015 kl.17:56

Lurer på hvordan du får så lyse og fine bilder? VET at det er viktig med nok lys og dagslys, men mine bilder blir alltid så gule :( Ver ikke hvorfor, men kan heller ikke noe særlig om innstillinger og det blir som regel auto eller uten blitz (hehe amatør), og jeg får bare lyse bilder med iPhonen!

Kristina Andersen

27.01.2015 kl.18:29

Ingrid: Redigerer alltid bildene mine i lightroom for å få enda lysere :)

Camilla

27.01.2015 kl.20:46

Hvor er solbrillene du bruker i et av bildene? Hehe, ikke akkurat så relevant til innlegget, men de var så kule!

Kamilla Haaland

27.01.2015 kl.23:13

Åh, har også Canon 6D, helt fantastisk! Absolutt verd pengene :D

Frida

28.01.2015 kl.22:07

Hvis du vil investere en del både tid og penger på å forbedre kunnskapen innenfor fotografi, så har jeg en liten anbefaling til deg! (: Hørt om "Sørlandets fotografskole"? (: Jeg gikk der for to år siden, og lærte utrolig masse. Fotografene som holder denne kveldsskolen er Peder Austrud og Frank Fosse, og de er utrooooolig flinke i faget sitt. Det er jo noe man må gå inn for helt, med tanke på at det er 8 timer i uka gjennom ca et skoleår, og det dobbelte av prisen på kamerautstyret ditt. Vet ikke om de gjør det fortsatt, men de to siste årene (hvertfall), har de holdt på i Sørlandsparken, så det er jo ikke det lengste stykket for deg heller (: Tidligere har de hatt informasjonsmøte på Ernst, og om de har det - så ville det jo kanskje vært verd å høre det hvertfall? (: Ville hvertfall tipse deg om det! (:

Kristin S

29.01.2015 kl.15:27

Hei! Har kjøpt samme kameraet, og lurer på hvordan du legger inn bilder på dataen/ipaden? Hvordan fungerer wifi på kameraet?😉

Linn

08.03.2015 kl.15:14

Har du et mindre kamera også som du kan anbefale? Som er fint å ha med seg på tur feks :)

Andrea N. Fåland

16.05.2015 kl.14:14

Hei Kristina :-) Tusen takk for gode tips! Jeg har Canon 600D og lurer på om du tror 85mm objektivet du har, vil gi like gode bilder med mitt kamera? Vet du det? :) Også lurer jeg også på om du stiller inn kameraet ditt, eller tar du oftest bilder med auto- innstilling? :) Hilsen Andrea :)

Skriv en ny kommentar

hits