Mommos havreflarn

Mommo lager verdens beste havreflarn, så i år spurte jeg henne rett og slett om hun ville dele sin magiske oppskrift med dere blogglesere. Og det var det klart hun ville! Dette er kanskje litt i siste liten siden julaften snart er her, men dersom du mangler årets siste sort før du kan si deg ferdig med julebaksten, da må du prøve ut disse!

Du trenger:

150 g meierismør 200 g små havregryn (lettkokte) 2 egg 250 g sukker 2 ts bakepulver

Slik gjør du:

Smelt smør og bland med havregryn. Pisk så eggedosis av sukker og egg. Bland så alt godt sammen, og tilsett bakepulver. Dekk blandingen med plast, og sett i kjøleskapet i en liten time. Forvarm ovnen til 175 grader, og del opp deigen i små hauger på et stekebrett med bakepapir, gjerne bruk en teskje for hjelp. Havreflarnene må ha god plass, da de flyter utover og blir mye større mens de er i ovnen. Havreflarnene stekes til de er gylne, så her må du følge godt med - da det er fort at de blir svidd. Ta de ut av ovnen så fort de er gylne og fine i fargen. La de avkjøle seg på brettet, før du løfter de forsiktig over på en rist. De er myke rett etter steking, men stivner når de er ferdig avkjølt.



- Server, nyt og kos deg! Disse må oppbevares i tett kakeboks -

5 kommentarer

LifestyleAid

19.12.2014 kl.18:02

Takk for oppskrift, såg farlig godt ut :D

Kristina Andersen

19.12.2014 kl.18:11

LifestyleAid: Så gøy du syns det! :D

coffee in a cup

19.12.2014 kl.18:31

nam!

Silje

20.12.2014 kl.00:17

Hei! Blir kjempeglad hvis du vil se på, og kanskje dele årets julelåt :D Spilt inn av mange artister fra kristiansand og Vennesla, litt gøy siden du er der fra:D God jul til deg Kristina, du er en stor inspirasjon! :) Klem

http://m.youtube.com/watch?v=GO1gMF1PzCA

Kristina Andersen

20.12.2014 kl.08:30

Silje: ÅH :D Fantastisk!! Så fin sang og koselig musikkvideo <3

Skriv en ny kommentar

hits