Julekonfekt: Oreokuler

De siste årene har oreokuler blitt utrolig populært, så i år tenkte jeg å dele oppskrift på disse med dere. Disse er fylt med oreokjeks, og dyppet i deilig sjokolade. Og best av alt, de går raskt å lage!



Til 25-30 oreokuler trenger du:

1 pakke oreokjeks 200 g philadelfia ost 150 g kokesjokolade eller melkesjokolade  1 ts delfiafett

Slik gjør du:

Knus kjeksene og rør inn kremosten. Sett så blandingen i kjøleskapet i cirka ti minutter, før du ruller til 25-30 stk små og runde kuler. Legg dette på et brett med bakepapir, og sett til avkjøling igjen i kjøleskap eller fryseren i minst en time til kulene har stivnet helt. Smelt så mørk sjokolade over vannbad sammen med delfiafett. Dypp kulene i sjokoladen. Dersom du ønsker kan du pyntene kulene med f.eks litt hvit sjokolade og strøssel, eller du kan bare ha de som de er i sjokoladetrekket. Disse må du oppbevare kjølig i en helt tett boks.


- homemade oreoballs for christmas -

Disse har lang holdbarhet i kjøleskapet, men likevel forsvinner de nok fortere enn du kan forestille deg. Disse er nemlig så alt for gode, og virkelig vanskelig å holde fingrene unna! Den perfekte julekos


19 kommentarer

Veronika Raanes

12.12.2014 kl.10:39

Oh MY! Disse må jeg prøve ut!! Disse Så himmelske ut <3

Tove

12.12.2014 kl.11:11

De oreokulene så vanvittig gode ut, og må testes ut nå i helgen!

Men til et spørsmål som er irrelevant for dette innlegget.

Kan du en gang for alle forklare forskjellen på pels-og skinnindustrien? Og da er ikke argumentet at skinnet er fra dyr vi uansett skal spise godt nok. Håper du kan belyse denne industrien også. Ser at du ikke "orker" å bry deg om flere saker på en gang, dette synes jeg er litt hyklersk, men selvfølgelig om du kunne komt med en saklig kommentar eller innlegg om ditt syn på dyrevern, så hadde det nok avklart litt:)

Det er viktig med engasjement så lenge det er saklig og man har all fakta på bordet! Uvitende som argumenterer er ganske uinteressant.

Ha en fin helg!

Eline

12.12.2014 kl.11:32

Skal man skrape ut innholdet i Oreoen, eller skal man knuse hele kjeksen? :-)

Ingvild

12.12.2014 kl.12:13

Dette må jeg bare prøve!

Siri

12.12.2014 kl.13:19

er ikke de svært vanskelige å lage? Jeg ser at du gjør en kjempe god jobb altså. Lurer på om jeg hadde fått til det samme.

mathilde

12.12.2014 kl.13:39

Jeg er så glad for at du legger ut skikkelig juleoppskrifter! Er så lei av å lese om alle slags julekaker som er "forsunnet", jula er tiden for å kose seg <3

Kristina Andersen

12.12.2014 kl.14:59

mathilde: Helt sant :) I Desember er det så absolutt lov å kose seg litt ekstra :)

Kristina Andersen

12.12.2014 kl.14:59

Siri: Nei, tvert i mot. De er som jeg sier her både raske og enkle :D

Kristina Andersen

12.12.2014 kl.15:00

Eline: Knuse alt :)

Carina Andersen

12.12.2014 kl.15:26

Jeg er bare helt frelst av bloggen din. Så utrolig flotte bilder og nye inspirasjon i innleggene dine. Anbefaler alltid bloggen din til alle venninnene mine. :)

Og disse oreokulene ser supre ut! De må prøves.

Maren

12.12.2014 kl.16:19

De så veldig gode ut!! :)

Må kremosten være temperert?

Thea

12.12.2014 kl.16:30

Åh, de så fantastisk gode ut!

Kristina Andersen

12.12.2014 kl.17:00

Maren: Nei :)

Sara

12.12.2014 kl.19:03

De så nydelige ut! Skal definitivt prøves :) du er så kreativ, kristina!

Silje

12.12.2014 kl.21:22

Lagde disse i dag med to venninner, og de så helt bedritne ut når vi var ferdig! Haha. Men de smakte godt :D

Helene

12.12.2014 kl.22:47

Tror jeg lagde dem i fjor etter din oppskrift:) Heeftig mettende, men utrolig godt:D Synd det bare er meg i familien som liker oreo, klarer ikke spise alt selv:p

Stine Helene

12.12.2014 kl.22:50

Litt sunnere hvis man bytter ut delfiafettet med extra virgin Cocosa, med masse vitaminer, mineraler og antioksidanter! :) I hvert fall hvis man har det stående i skapet :)

Kamilla Haaland

13.12.2014 kl.14:08

Så ekstremt gode ut!!

Kamilla

14.12.2014 kl.16:43

Tove: Etter min mening er det stor forskjell på pels og skinn. Jeg er sterk motstander av pelsindustrien, men bruker selv skinn. Grunnen til dette er at skinn kommer fra dyrene vi spiser, som ku, okse, gris og sau. Disse dyrene har (for det meste) et verdig liv før de blir slaktet for at mennesker skal spise kjøtt, som er en nødvendighet. Da dyret blir slaktet for kjøtt synes jeg det er fint at vi kan utnytte hele dyret og bruke skinnet til å lage ting som menneskene har god nytte av, som skinnhansker og sko. Det er slik mennesker har holdt på i hele vår historie. Ville dyr i bur som avles opp kun fordi folk skal pynte seg med pelsen deres er noe helt annet. Vi spiser ikke mink. Vi spiser ikke rev. Dyrene har det helt grusomt, noe dokumentaren på nrk på tirsdag beviste nok en gang.

Skriv en ny kommentar

hits