Gule suksesskjeks til jul

I dag tenkte jeg det var p tide med en ny oppskrift p julebakst! Dette er en litt utradisjonell oppskrift, men den anbefales virkelig. Dette er gule suksesskjeks, som dere virkelig bare m prve. De er helt himmelsk gode!



Til cirka 20 doble kjeks trenger du:

6 rom-tempererte eggehviter 200 g sukker 450 g malte mandler

Til fyllet og sjokoladetrekk trenger du:

6 eggeplommer 2,5 dl flte 150 g sukker 3 ts maizena mel 3 ts vaniljesukker
200 g smr 400 g kokesjokolade

Slik gjr du:

Start med lage den gule kremen, ettersom den skal kjles helt ned fr den fylles mellom to kjeks. Ha eggeplommene, maizena, sukker og flte i en kjele p middels varme. Rr hele tiden slik at det ikke svir seg i bunnen, la kremen f et oppkok og la det s smkoke i cirka tre minutter. Ta gryta av plata, og rr inn vaniljesukkeret og smret. Til slutt kan du helle alt gjennom en sil, slik at alt blir fritt for klumper. Avkjl n kremen ved sette den kaldt, mens du husker piske i den med jevne mellomrom slik at det kommer litt luft i den.

S er det tid for lage kjeksene! Pisk eggehvittene til hvitt skum, fr du heller i sukkeret mens kjkkenmaskinen gr p hy hastighet. Pisk videre til dette blir luftig, hvitt og helt fast. Ha i de malte mandlene og vend de inn ved rre godt. Spryt rren over p bakepapir for lage sm kjeks. Stek s midt i ovnen p 180 grader i cirka 12 minutter, til kjeksene er gylne. La kjeksene avkjle p rist. Nr bde kjeks og krem er helt avkjlt, s er det tid for dypping i sjokolade! Nr kremen har kjlnet vil den ha konsistens som mykt smr. Legg halvparten av kjeksene med bunnen opp og ha p kremen. Legg s en kjeks p toppen, og trykk den forsiktig ned i kremen. S kan du smelte sjokolade i vannbad, og dyppe kjeksene nedi.




- christmas cookies in the making -

Disse gule herlighetene er helt magisk gode! Faktisk vil jeg si de er farlig gode, fordi dette m vre de beste julekakene jeg har smakt. Jeg anbefaler oppbevare disse i fryseren, slik at de holder seg godt gjennom hele julen


26 kommentarer

Lisa

08.12.2014 kl.17:11

That looks so good! Will have to try it one of these days.

08.12.2014 kl.17:13

Disse har mamma lagd hvert r og de er s fantastisk gode!

Ingvild

08.12.2014 kl.17:49

Oi! Hva smaker de? Smaker det gule som snn eggekrem?

Kamilla Haaland

08.12.2014 kl.18:13

ser rgode ut!

Karianne

08.12.2014 kl.18:44

Naaam! Dette m prves :-)

Lisa M

08.12.2014 kl.18:49

*Vannimunnen* <3 De hres helt fantstisk gode ut :-) Mmmmmm

Therese

08.12.2014 kl.19:17

Hvor mange blir det av oppskriften?

Kine Borkmo

08.12.2014 kl.19:38

Hei Kristina! Jeg har sett at du er en forkjemper for alle saker av viktighet som har med dyrs rettigheter og gjre, noe det str stor respekt av! Det varmer hjertet mitt at snne mennesker som deg, finnes!

Jeg s filmen "The Cove" her om dagen, som omhandler Seaworld industrien, som blant annet er hovedgrunnen til at tusenvis av hvaler og delfiner blir drept hvert eneste r, p de mest brutale mtene... og dette blir sknet for resten av verden, som tror at disse dyrene, blir behandlet bra.

Jeg hadde satt ekstremt stor pris p om du kunne belyse dette litt, eventuelt dele innlegget jeg nettopp har skrevet om det p min blogg. Jeg flte meg helt hjelpesls etter ha sett bde "The Cove" og "Blackfish", og tror det er en god del som ikke vet at disse grusomhetene virkelig foregr utenfor vre landegrenser. Det m gjres noe, N!

Om du ikke har sett "The Cove" er du bare ndt til se den! Grusom, men s viktig i kampen mot f dette stoppet. Ville bare gi det en sjangse!

Ha en fin kveld!

Kristina Andersen

08.12.2014 kl.20:14

Kine Borkmo: Jeg har blogget om BlackFish tidligere, og kommer til skrive om The Cove ogs. Utrolig triste, men flotte filmer som belyser en sannhet flere trenger f med seg. Supert av deg skrive om dette p bloggen din :)

Kristina Andersen

08.12.2014 kl.20:15

Therese: Rundt 20 stk :)

Kristina Andersen

08.12.2014 kl.20:16

Ingvild: Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare smaken... Men den bare m oppleves! :D

Kristina Andersen

08.12.2014 kl.20:16

Lisa: You should, Lisa! They are amazing :D

kakemonsen

08.12.2014 kl.20:30

Herregud!!! Dette s helt nydelig ut!

Disse skal definitivt lages i haugevis og gis bort til jul :D

Emilie

08.12.2014 kl.20:37

Hvert r s har du bidratt med noe som frivillig hos Frelsesarmeen, har du noen planer om dette i r? :) Feks st ved gryten? Jeg kommer gjerne putter p en slant om du str. Ho ho! Jeg og noen venniner skal st frivillige en dag

hannef

08.12.2014 kl.21:14

h, de er knallgode!! Mamma lager slike hver jul!

Eirin

08.12.2014 kl.22:41

Takk for inspirasjon til morgendagen! Her gr jeg fortsatt p overtid og synes dagene blir s lange. S i morgen skal jeg bake disse kjeksene. Passer godt at de er uten gluten for mannen med cliaki.. 👍

V

09.12.2014 kl.01:57

De s veldig gode ut, m teste dette n i jul. Men blir gal av se folk bruke den type vaniljesukker, det er ikke ekte vanilje en gang. Kjp ekte vaniljepulver og lag eget sukker, det blir s mye bedre :)

Nicola

09.12.2014 kl.09:16

Can you write me this recipe in englisch please ?:)))

Louise

09.12.2014 kl.10:13

For meg som elsker suksessterte, m jo disse vre midt i blinken! Skal smret vre smeltet nr du blander det i den gule kremen? :)

Caroline

09.12.2014 kl.13:42

Disse sg helt fantastiske ut! er malte mandler det samme som mandelmel, eller er det best male de selv? :)

Maria

09.12.2014 kl.15:37

Hei fine Kristina! Prvde meg p oppskriften igr og de ble fantastisk gode, nok et godt tips ifra deg :) Ha en super tirsdag videre <3

Maja

13.12.2014 kl.15:25

Hvor kjpte du de malte mandlene? 😊😊

Lisa

18.12.2014 kl.15:38

Hi Kristina, is it really 2.5 ML? I was about to try and make these cookies, but 2.5 seems very little. Could it be 250 milliliter?

Helene

29.11.2015 kl.20:28

Utrolig gode kjeks! Jeg fikk 40 kjeks ut av oppskriften, men helt greit det nr de var s gode alts haha

Lisa

29.11.2016 kl.11:33

Hei :) Hvor lenge er disse holdbare?

Kristina Andersen

29.11.2016 kl.12:29

Lisa: De holder seg fint gjennom hele desember hvis du oppbevarer de kaldt :)

Skriv en ny kommentar

hits