Gule suksesskjeks til jul

I dag tenkte jeg det var på tide med en ny oppskrift på julebakst! Dette er en litt utradisjonell oppskrift, men den anbefales virkelig. Dette er gule suksesskjeks, som dere virkelig bare må prøve. De er helt himmelsk gode!



Til cirka 20 doble kjeks trenger du:

6 rom-tempererte eggehviter 200 g sukker 450 g malte mandler

Til fyllet og sjokoladetrekk trenger du:

6 eggeplommer 2,5 dl fløte 150 g sukker 3 ts maizena mel 3 ts vaniljesukker
200 g smør 400 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Start med å lage den gule kremen, ettersom den skal kjøles helt ned før den fylles mellom to kjeks. Ha eggeplommene, maizena, sukker og fløte i en kjele på middels varme. Rør hele tiden slik at det ikke svir seg i bunnen, la kremen få et oppkok og la det så småkoke i cirka tre minutter. Ta gryta av plata, og rør inn vaniljesukkeret og smøret. Til slutt kan du helle alt gjennom en sil, slik at alt blir fritt for klumper. Avkjøl nå kremen ved å sette den kaldt, mens du husker å piske i den med jevne mellomrom slik at det kommer litt luft i den.

Så er det tid for å lage kjeksene! Pisk eggehvittene til hvitt skum, før du heller i sukkeret mens kjøkkenmaskinen går på høy hastighet. Pisk videre til dette blir luftig, hvitt og helt fast. Ha i de malte mandlene og vend de inn ved å røre godt. Sprøyt røren over på bakepapir for å lage små kjeks. Stek så midt i ovnen på 180 grader i cirka 12 minutter, til kjeksene er gylne. La kjeksene avkjøle på rist. Når både kjeks og krem er helt avkjølt, så er det tid for dypping i sjokolade! Når kremen har kjølnet vil den ha konsistens som mykt smør. Legg halvparten av kjeksene med bunnen opp og ha på kremen. Legg så en kjeks på toppen, og trykk den forsiktig ned i kremen. Så kan du smelte sjokolade i vannbad, og dyppe kjeksene nedi.




- christmas cookies in the making -

Disse gule herlighetene er helt magisk gode! Faktisk vil jeg si de er farlig gode, fordi dette må være de beste julekakene jeg har smakt. Jeg anbefaler å oppbevare disse i fryseren, slik at de holder seg godt gjennom hele julen


26 kommentarer

Lisa

08.12.2014 kl.17:11

That looks so good! Will have to try it one of these days.

08.12.2014 kl.17:13

Disse har mamma lagd hvert år og de er så fantastisk gode!

Ingvild

08.12.2014 kl.17:49

Oi! Hva smaker de? Smaker det gule som sånn eggekrem?

Kamilla Haaland

08.12.2014 kl.18:13

ser rågode ut!

Karianne

08.12.2014 kl.18:44

Naaam! Dette må prøves :-)

Lisa M

08.12.2014 kl.18:49

*Vannimunnen* <3 De høres helt fantstisk gode ut :-) Mmmmmm

Therese

08.12.2014 kl.19:17

Hvor mange blir det av oppskriften?

Kine Borkmo

08.12.2014 kl.19:38

Hei Kristina! Jeg har sett at du er en forkjemper for alle saker av viktighet som har med dyrs rettigheter og gjøre, noe det står stor respekt av! Det varmer hjertet mitt at sånne mennesker som deg, finnes!

Jeg så filmen "The Cove" her om dagen, som omhandler Seaworld industrien, som blant annet er hovedgrunnen til at tusenvis av hvaler og delfiner blir drept hvert eneste år, på de mest brutale måtene... og dette blir skånet for resten av verden, som tror at disse dyrene, blir behandlet bra.

Jeg hadde satt ekstremt stor pris på om du kunne belyse dette litt, eventuelt dele innlegget jeg nettopp har skrevet om det på min blogg. Jeg følte meg helt hjelpesløs etter å ha sett både "The Cove" og "Blackfish", og tror det er en god del som ikke vet at disse grusomhetene virkelig foregår utenfor våre landegrenser. Det må gjøres noe, NÅ!

Om du ikke har sett "The Cove" er du bare nødt til å se den! Grusom, men så viktig i kampen mot å få dette stoppet. Ville bare gi det en sjangse!

Ha en fin kveld!

Kristina Andersen

08.12.2014 kl.20:14

Kine Borkmo: Jeg har blogget om BlackFish tidligere, og kommer til å skrive om The Cove også. Utrolig triste, men flotte filmer som belyser en sannhet flere trenger å få med seg. Supert av deg å skrive om dette på bloggen din :)

Kristina Andersen

08.12.2014 kl.20:15

Therese: Rundt 20 stk :)

Kristina Andersen

08.12.2014 kl.20:16

Ingvild: Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare smaken... Men den bare må oppleves! :D

Kristina Andersen

08.12.2014 kl.20:16

Lisa: You should, Lisa! They are amazing :D

kakemonsen

08.12.2014 kl.20:30

Herregud!!! Dette så helt nydelig ut!

Disse skal definitivt lages i haugevis og gis bort til jul :D

Emilie

08.12.2014 kl.20:37

Hvert år så har du bidratt med noe som frivillig hos Frelsesarmeen, har du noen planer om dette i år? :) Feks stå ved gryten? Jeg kommer gjerne å putter på en slant om du står. Ho ho! Jeg og noen venniner skal stå frivillige en dag

hannef

08.12.2014 kl.21:14

Ååh, de er knallgode!! Mamma lager slike hver jul!

Eirin

08.12.2014 kl.22:41

Takk for inspirasjon til morgendagen! Her går jeg fortsatt på overtid og synes dagene blir sååå lange. Så i morgen skal jeg bake disse kjeksene. Passer godt at de er uten gluten for mannen med cøliaki.. 👍

V

09.12.2014 kl.01:57

De så veldig gode ut, må teste dette nå i jul. Men blir gal av å se folk bruke den type vaniljesukker, det er ikke ekte vanilje en gang. Kjøp ekte vaniljepulver og lag eget sukker, det blir så mye bedre :)

Nicola

09.12.2014 kl.09:16

Can you write me this recipe in englisch please ?:)))

Louise

09.12.2014 kl.10:13

For meg som elsker suksessterte, må jo disse være midt i blinken! Skal smøret være smeltet når du blander det i den gule kremen? :)

Caroline

09.12.2014 kl.13:42

Disse såg helt fantastiske ut! er malte mandler det samme som mandelmel, eller er det best å male de selv? :)

Maria

09.12.2014 kl.15:37

Hei fine Kristina! Prøvde meg på oppskriften igår og de ble fantastisk gode, nok et godt tips ifra deg :) Ha en super tirsdag videre <3

Maja

13.12.2014 kl.15:25

Hvor kjøpte du de malte mandlene? 😊😊

Lisa

18.12.2014 kl.15:38

Hi Kristina, is it really 2.5 ML? I was about to try and make these cookies, but 2.5 seems very little. Could it be 250 milliliter?

Helene

29.11.2015 kl.20:28

Utrolig gode kjeks! Jeg fikk 40 kjeks ut av oppskriften, men helt greit det når de var så gode altså haha

Lisa

29.11.2016 kl.11:33

Hei :) Hvor lenge er disse holdbare?

Kristina Andersen

29.11.2016 kl.12:29

Lisa: De holder seg fint gjennom hele desember hvis du oppbevarer de kaldt :)

Skriv en ny kommentar

hits