Counting down the days- 10 days left to Sri Lanka -

På en grå og regntung mandag som dette, er det ekstra kjekt å tenke på at det kun er ti dager igjen til kofferten nok en gang blir pakket og det er tid for å legge ut på nye eventyr. Jeg flyr fra Kristiansand til Oslo, hvor jeg møter Ida, så mellomlander vi i fine Dubai og flyr videre til Colombo. Så venter en tre timers busstur, og voila - vi er i vårt nye paradis for de to kommende ukene. Som jeg gleder meg! Det å lære seg å surfe har stått på bucket listen min i årevis nå, så det skal bli fantastisk å få krysset det av på listen. Er det forresten noen av dere som har tips til hva vi burde få med oss mens vi er i Sri Lanka? Her har jeg aldri vært før, så hvis dere har noen gode tips på lager - må dere mer enn gjerne dele!

17 kommentarer

Emma

03.11.2014 kl.08:20

Hvor i Sri Lanka skal du? Var i bla. Tangalle i fjor vinter. Anbefaler å kjøpe med solkrem, det er vanskelig å finne der!

Hanne Mjåseth

03.11.2014 kl.10:09

Omg, så herlig!! Spennende å reise og få oppleve nye plasser :)

Lengter sånn til et varmere strøk nå.. Og de bildene gjorde det ikke akkurat værre, haha :P

Sandra

03.11.2014 kl.10:17

Vet ikke om det er noe som interesserer deg, men har hørt at tempelet "Dambulla Rajamaha Viharaya" eller Golden Themple som det også blir kalt er veldig fint! Kanskje noe å besøke? :) Er misunnelig, hadde ikke vært feil med en varm ferie nå!

Christina

03.11.2014 kl.10:27

Vet ikke hvor du skal være i Sri Lanka, men å bestige Sigiriya Rock er en opplevelse du sent kommer til å glemme! Elefantbarnehjemmet i Kandy er også veldig herlig:):)

Ella

03.11.2014 kl.11:13

åh, jeg har et godt tips! Husk å pakke et langt mørkt skjørt og en langarmet tynn genser i håndbagasjen når du mellomlander i Midtøsten. Jeg mistet flyet mitt fra Qatar til Indonesia i sommer, og måtte bli værende i Doha i to dager. Det var egentlig en utrolig bra opplevelse som plutselig ble inkludert i prisen, men jeg skulle virkelig ønske jeg var bedre kledd for anledningen. Jeg hadde på meg et helt vanlig flyantrekk med singlet og en løs bukse, og selv om jeg reiste med kjæresten min (det hjelper jo), så fikk jeg mange strenge blikk. Det går nok forhåpentligvis helt fint med flyene deres, men dere kan jo tenke på det for sikkerhets skyld. Håper det blir en kjempefin tur, det fortjener du!! :-)

Kristina Andersen

03.11.2014 kl.11:42

Christina: Disse to tingene må vi virkelig prøve å få med oss :) Har lest om begge deler, og det virker helt fantastisk!

Anja

03.11.2014 kl.12:44

Så herlig. Kos deg, gled deg og god reise når den tid kommer. Høres helt fantastisk ut. Kan jeg bli med?!! Misunnelig! Klem fra meg til deg, hilsen Anja

Madeleine

03.11.2014 kl.14:57

Jeg har vært veldig mange steder i sri lanka, og annbeflaer å ta turen til negombo, colombo, tangalle og kandy! Det var også kjempe kult å gå opp adams peak (søk det opp) selvom det var veldig slitsomt og tok mange timer :p virkelig verdt det når man ser den fantastiske soloppgangen! hvis du drar til kandy mååå du innom verdens beste resturant som heter white house. KJEMPE god mat! husk å bestille nanbrød! :) ha en fin tur!

Kristina Andersen

03.11.2014 kl.15:10

Madeleine: Takk for flotte tips, Madeleine!

Ida

03.11.2014 kl.15:42

Gled deg! Sri Lanka er en fantastisk øy hvor jeg kommer til å reise tilbake så raskt jeg får muligheten! :) Hvor i Sri Lanka skal dere være?

Når jeg var der kjørte vi rundt litt forskjellige steder. Fra Colombo til Unawatuna (nydelig strand!), som ligger nær byen Galle.

Deretter kjørte vi østover mot et sted som heter "Tissa" (tror det er en forkortelse. Det var herfra vi reiste på safari! Fikk blant annet sett både elefanter og faktisk også en leopard. Reiste deretter opp i fjellene, mot en by som heter Ella. Fantastisk fjellområde, veldig spesielt :) Reiste med tog til Newara Eliya der vi også besøkte en te-plantasje. Deretter reiste vi til Kandy, der vi overnattet en natt, og var selvsagt innom tempelet der Buddhas tann ligger!

Reiste til Pinnewala mot elefantridning og elefantbarnehjemmet da vi overnattet i Kandy. Reiste videre til Sigiriya, der vi gikk opp den berømte "Sigiriya Rock". Avsluttet turen vår litt lenger nord-øst på øya, "Trincomalee". Paradis på jord!

Alt anbefales på det sterkeste! Misunner deg som drar nå! :)

Ayubowan! :)

Camilla Korsnes

03.11.2014 kl.16:05

Jeg er i Sri Lanka i skrivende stund, og har nesten bare godord å komme med😉 Dyrelivet og plantelivet er HELT fantastisk!! Har sett ville apekatter, varaner, slanger, fargerike fugler og u name it. Hvor skal dere bo? Jeg og typen er i Hikkaduwa på sørkysten. Jeg vil anbefale deg å gå en guidet tur i regnskogen, kostet oss bare rundt 150 kroner. Husk knær som dekker skuldre og knær dersom dere vil besøke templer. Ellers så vil jeg anbefale å ta en liten kjøretur litt inn i innlandet, her får du sett det "ekte" sri lankiske livet, hvor folk dyrker ris, te og mange andre eksotiske ting. Skal bo på sørkysten slik som meg vil jeg også anbefale en båttur på madu river. Det er en båttur spekket med opplevelser!!

Kristina Andersen

03.11.2014 kl.16:31

Ida: Tusen hjertelig takk for gode tips!

Rakel

03.11.2014 kl.17:07

Jeg vil også anbefale dere å gå opp Sigrya (Lions rock). Det er jo bare trapper, men på toppen er det en fantastisk utsikt! Husk å ta med vann, er rimelig tungt og varmt å gå opp der ;)

Ellers vil jeg også anbefale dere å reise til Unawatuna - stranda der er nydelig! Dessuten kan man f.eks kjøre vannscooter der. Kandy er også veldig fint, husker ikke om det var der elleret annet sted, men fikk ihvertfall sett på når elefantene fra et elefantbarnehjem tok sin daglige tur ned til vannet for å avkjøle seg :) Veldig gøy å få sett!

Kos dere masse, Sri Lankas er fantastisk! :D

Line

03.11.2014 kl.18:06

Åh, din heldiggris! Kan du pakke meg i kofferten din eller? :p Hehe! Er knallgrønn av misunnelse her jeg sitter mens regnet høljer ned ute. Kos deg masse! Håper på blogg med masse bilder derfra! Du er min favorittblogger nr 1, jeg digger deg. :) Du er ekte, naturlig og et godt forbilde for veldig mange. :)

Kjersti Hovland

04.11.2014 kl.16:28

Gled deg- Sri Lanka er et ualminnelig vakkert sted!

Var der i tre uker i juleferien og har en del tips (bodde hos lokale, så de kan sine greier)

* Unawatuna er et must! Skjønn, LITEN plass hvor man må spise middag på en av restaurantene PÅ stranden etter det er mørkt- fakler, bølgeskvulp og magisk stemning. Gå opp til templet på høyre side for fin utsikt, prøv trimming av bryn for 15 kroner på stedets beauty-saloon (veldig søt dame)

Besøk et av luksus-hotellene i området og unn dere en dag/ lunsj/ middag. Et av de var hotellet Angelina Jolie og co bodde på- sykt fint.¨

*Skaff privatsjåfør- billig og praktisk, trafikken er kaos

*Kjør tuk-tuk! GØY!

*Galle (på vei til Unawatuna) hadde en meget flott surfeplass for nybegynnere, nesten alltid passe store bølger, lokale surfere man kan se på, utleie av brett og mulighet for flott solnedgang i bakgrunnen.Besøk fortet på Galle- sjarmerende gamleby med søte butikker. Jag kråkene på taket av fortet- det blir magiske bilder!

*Hikkaduwa

*Horton Plains national park har fine bush walks med mulighet for å spotte ulike dyr, men ikke det man prioriterer mest med liten tid

*Ta toget opp til Nuwara Eliya og du vil ikke angre. Høyfjellsby (grønneste byen jeg har sett) med haugevis av teplantasjer, nærhet til nasjonalparker og bare vakker natur. Masse ville apekatter overalt (kunne nesten klappe de) og der matet vi hjort fra hånden! Likner Hobbitton.

*Colombo er kult, men ikke et must.

OBS! Ser mange anbefaler Pinnawela, men ærlig talt- elefantbabyene som var der var blodige og skreik da de ble satt i lenker for at turistene skulle ta bilde av de! Det var ikke noe alright i det hele tatt og en ekkel opplevelse. Dyrene hadde det ikke ok.

God tur!

04.11.2014 kl.22:02

Hvor får man kjøpt house of lashes merke?:) r det noe butikk?

Linda

05.11.2014 kl.00:34

Elefantbarnehjemmet er det verste jeg noen gang har sett. Det var rein dyreplaging, elefantene sto bindt i kjetting og de som jobber der drar elefantene etter seg med kroker. Hvis du har sett filmen "vann til elefantene", så minner elefantbarnehjemmet mye om hvordan elefanten blir behandlet i den filmen. Gå heller opp sigrya eller Adam's peak. Det er fint.

Skriv en ny kommentar

hits