Instagram for barna

annonse

Barn bruker mobilen mer og mer, og sosiale medier er stadig i vekst også hos de yngre. Selv har jeg blandede følelser om dette, da det finnes utrolig mye mobbing og vondt på sosiale medier. Dette er noe jeg ikke syns at barn i en ung alder skal trenge å oppleve! Jeg syns barn skal få være barn, og jeg syns de skal få lovt å kose seg på mobilen sin - men uten å være utsatt for nettopp mobbing eller press. 

Derfor vil jeg gjerne fortelle dere om Kuddle, en sosial bildedelingstjeneste rettet mot nettopp barn og unge tenåringer. Her kan man kun like bilder, ikke kommentere, app'en er gratis og veldig fin - samt at man må være venner for å se hverandres bilder. Den har som mål å skape et trygt og lærerikt digitalt miljø. Kuddle er rett og slett en app som bryr seg, med et herlig motto som er "happy sharing". De ønsker å lære barn hvordan de skal de bruke sosiale medier på en forsvarlig måte, og samtidig påpeke ansvaret det innebærer å dele personlige ting på nett. Kuddle er et "verktøy" som er skapt for å endre den alarmerende online-trenden og -kulturen som er i ferd med å etablere seg hos barn og unge tenåringer, hvor mobbing, favorisering og upassende delingsinnhold stadig blir et større samfunnsproblem.


HER kan du laste ned Kuddle gratis hos App Store og HER kan du lese mer om denne fantastiske tjenesten. Og vet dere hva? De som har startet Kuddle er faktisk norske! Det syns jeg er ekstra kult, så jeg heier masse på disse flinkingene og håper Kuddle sprer seg som ild i tørt gress. Dette er bare et utrolig bra konsept, og ikke minst godt og trygt for barna. Og det er viktig, det!

6 kommentarer

Ingrid

04.09.2014 kl.18:48

Det er helt sikkert en veldig fin tanke bak appen, men dette er jeg sterkt i mot. Hørte venninna til kusina mi på 8 år si: Åååå, jeg savner mobilen min.. Da hadde hun vært uten i ca 30 min. Er ikke det en skummel utvikling? Barn har ikke noe i sosiale medier å gjøre, så å lage en egen app for dem er bare for dumt etter min mening. Uansett hva tanken bak det hele er ;)

Solveig

04.09.2014 kl.20:25

"lovt".. hehe så søtt :p Denne appen virket som en god ide! Håper den blir en suksess - alt for mye mobbing på nett :/

mkde

04.09.2014 kl.20:36

Å så morsomt :) du kommer hele tiden med noe nytt :)

vilde

04.09.2014 kl.22:16

For en fin ting å reklamere for!

Håper du får ei fin helg Kristina. Jeg har handla inn masse mat, og i morgen blir fredagstacoen bytta ut med speltlompelasagne! :)

Kristina Andersen

05.09.2014 kl.09:09

vilde: Så deilig! Kos deg i kveld med god middag, den lasagnen er bare så utrolig god :D

Kristina Andersen

05.09.2014 kl.09:10

Ingrid: Det at barn er i sosiale medier, er vanskelig å gjøre noe med. Vi lever i 2014, det er dessverre slik verden er blitt. Men igjen, det er opp til foreldre hvor lenge de vil holde kidsa sine unna mobilen :)

Skriv en ny kommentar

hits