Speltlompe- lasagne

Som sagt i innlegget under, er speltlompe- lasagne noe av det beste jeg vet. Denne er helt hjemmelaget fra bunnen, og best av alt så er den sunn, proteinrik og ordentlig mektig. Det finnes flere varianter av måten man kan lage den på, men i dag tenkte jeg å dele min måte. Denne er rett og slett supergod!

Til tre personer trenger du:

400 gr karbonadedeig en boks tomatpure 1 løk 1 dl melk 1 dl vann
lettere ost seks speltlomper en boks mager cottage cheese diverse krydder

Begynn med å forvarme ovnen til 200 grader. I mens bruner du karbonadedeigen, løken og krydrer godt over med ønsket krydder. Jeg bruker denne type krydder: hvitløk, chili, salt, paprika og pepper. Så tilsetter du tomatpureen, vann og melk. La det koke opp, til det blir en fin og jevn saus. Når dette er ferdig, skal du ha alt over i en ildfast form. Legg det lagvis - kjøttsaus, cottage cheese, speltlomper. Gjør dette to ganger, og avslutt med å strø over osten. Stek på midterste grille i ovnen til osten er gratinert, i 30 minutter.

- proteinrik, sunn og mettende middag -

Jeg syns det er supergodt å ha en frisk salat ved siden av til dette, så det må du gjerne lage mens lasagnen står i ovnen. Server og nyt med noen du er glad i!

16 kommentarer

Silje Marie

03.09.2014 kl.21:24

Nam <3 Dette må absolutt prøves ut! Takk for tips.

Luxmom

03.09.2014 kl.21:38

Nam! Dette må prøves :-D

Ingrid

03.09.2014 kl.21:43

Åh Kristina du løfter opp min hverdag! Ikke bare med fristende oppskrifter men med alt du skriver og viser oss på bloggen hver dag. Jeg synes du er helt fantastisk og jeg blir så inspirert og motivert av å lese bloggen din. Både til å ha en sunn livsstil og ha gode verdier når det gjelder dyr og livet, rett og slett alt. Jeg ønsker deg alt godt og håper du har det bra! Stor klem fra fast leser <3 (som er alt for dårlig til å kommentere..)

03.09.2014 kl.22:20

Gøy at du liker å dele oppskrift med oss. Savner det å ha bilde åssen du gjør det. Er så mye lettere med bilde til bilde.

Kristina Andersen

03.09.2014 kl.22:35

Anonym: Enig i den! Skal bli flinkere til det :)

Kristina Andersen

03.09.2014 kl.22:36

Ingrid: SÅ skjønn du er! Takk for kjempefine ord, snille <3

Pernille Louise Langmoen

03.09.2014 kl.23:57

DIGG!

MEN det heter midterste RILLE, ikke GRILLE ;-)

Hehe

Eirin

04.09.2014 kl.00:22

Åh, Linda Stuhaug har så mange gode oppskrifter :-)

Linn

04.09.2014 kl.07:00

Er ikke dette en oppskrift fra www.lindastuhaug.blogg.no? Synes i så fall hun kunne fått litt creds :)

Kristina Andersen

04.09.2014 kl.07:13

Linn: Jeg følger Linda på instagram, og hun er supersøt :) Men nå må dere gi dere, fordi det er ikke Linda som har oppfunnet lasagnen :p

Fromfat2phat

04.09.2014 kl.17:03

Det ser så godt ut, men dette er absolutt ikke noe jeg ville likt selv. Jeg må ha ordentlige pasta/lasagneplater i lasagnaen min;) Men noe som er knallgodt å bruke speltlomper til etter min erfaring, er å surre dem rundt de kylling/kalkunpølsene fra Solvinge på Rema - det var min go to sommermat i år:) SUPERT å ha med seg på stranden!

Linn

04.09.2014 kl.19:59

Kristina: Åh jeg trodde det, men da beklager jeg :)

anita

04.09.2014 kl.23:35

Hei Kristina

Kossen lage du dei How to make greian? Artige syns æ :)
Eg hadde aldri hørt om prinsippet med speltlomper som "pastaplater" i lasagnen før eg lagde det og posta oppskrift på det i Mars i år altså :) Berre sånn at det er sagt, synes det var litt kjedelig å lese kommentaren ovenfor, virka litt negativ lada mot meg ;)

Mari

31.08.2015 kl.21:09

Hvor stor er den formen du bruker og hvor har du kjøpt den? :)

Kristina Andersen

31.08.2015 kl.22:02

Mari: Det er en gryte fra Le Cruiset :)

Skriv en ny kommentar

hits