Speltlompe- lasagne

Som sagt i innlegget under, er speltlompe- lasagne noe av det beste jeg vet. Denne er helt hjemmelaget fra bunnen, og best av alt s er den sunn, proteinrik og ordentlig mektig. Det finnes flere varianter av mten man kan lage den p, men i dag tenkte jeg dele min mte. Denne er rett og slett supergod!

Til tre personer trenger du:

400 gr karbonadedeig en boks tomatpure 1 lk 1 dl melk 1 dl vann
lettere ost seks speltlomper en boks mager cottage cheese diverse krydder

Begynn med forvarme ovnen til 200 grader. I mens bruner du karbonadedeigen, lken og krydrer godt over med nsket krydder. Jeg bruker denne type krydder: hvitlk, chili, salt, paprika og pepper. S tilsetter du tomatpureen, vann og melk. La det koke opp, til det blir en fin og jevn saus. Nr dette er ferdig, skal du ha alt over i en ildfast form. Legg det lagvis - kjttsaus, cottage cheese, speltlomper. Gjr dette to ganger, og avslutt med str over osten. Stek p midterste grille i ovnen til osten er gratinert, i 30 minutter.

- proteinrik, sunn og mettende middag -

Jeg syns det er supergodt ha en frisk salat ved siden av til dette, s det m du gjerne lage mens lasagnen str i ovnen. Server og nyt med noen du er glad i!

16 kommentarer

Silje Marie

03.09.2014 kl.21:24

Nam <3 Dette m absolutt prves ut! Takk for tips.

Luxmom

03.09.2014 kl.21:38

Nam! Dette m prves :-D

Ingrid

03.09.2014 kl.21:43

h Kristina du lfter opp min hverdag! Ikke bare med fristende oppskrifter men med alt du skriver og viser oss p bloggen hver dag. Jeg synes du er helt fantastisk og jeg blir s inspirert og motivert av lese bloggen din. Bde til ha en sunn livsstil og ha gode verdier nr det gjelder dyr og livet, rett og slett alt. Jeg nsker deg alt godt og hper du har det bra! Stor klem fra fast leser <3 (som er alt for drlig til kommentere..)

03.09.2014 kl.22:20

Gy at du liker dele oppskrift med oss. Savner det ha bilde ssen du gjr det. Er s mye lettere med bilde til bilde.

Kristina Andersen

03.09.2014 kl.22:35

Anonym: Enig i den! Skal bli flinkere til det :)

Kristina Andersen

03.09.2014 kl.22:36

Ingrid: S skjnn du er! Takk for kjempefine ord, snille <3

Pernille Louise Langmoen

03.09.2014 kl.23:57

DIGG!

MEN det heter midterste RILLE, ikke GRILLE ;-)

Hehe

Eirin

04.09.2014 kl.00:22

h, Linda Stuhaug har s mange gode oppskrifter :-)

Linn

04.09.2014 kl.07:00

Er ikke dette en oppskrift fra www.lindastuhaug.blogg.no? Synes i s fall hun kunne ftt litt creds :)

Kristina Andersen

04.09.2014 kl.07:13

Linn: Jeg flger Linda p instagram, og hun er superst :) Men n m dere gi dere, fordi det er ikke Linda som har oppfunnet lasagnen :p

Fromfat2phat

04.09.2014 kl.17:03

Det ser s godt ut, men dette er absolutt ikke noe jeg ville likt selv. Jeg m ha ordentlige pasta/lasagneplater i lasagnaen min;) Men noe som er knallgodt bruke speltlomper til etter min erfaring, er surre dem rundt de kylling/kalkunplsene fra Solvinge p Rema - det var min go to sommermat i r:) SUPERT ha med seg p stranden!

Linn

04.09.2014 kl.19:59

Kristina: h jeg trodde det, men da beklager jeg :)

anita

04.09.2014 kl.23:35

Hei Kristina

Kossen lage du dei How to make greian? Artige syns :)
Eg hadde aldri hrt om prinsippet med speltlomper som "pastaplater" i lasagnen fr eg lagde det og posta oppskrift p det i Mars i r alts :) Berre snn at det er sagt, synes det var litt kjedelig lese kommentaren ovenfor, virka litt negativ lada mot meg ;)

Mari

31.08.2015 kl.21:09

Hvor stor er den formen du bruker og hvor har du kjpt den? :)

Kristina Andersen

31.08.2015 kl.22:02

Mari: Det er en gryte fra Le Cruiset :)

Skriv en ny kommentar

hits