Kanel i svingene
Regnet plasker ned her i Kristiansand i dag.. Men det er faktisk ganske så koselig! Krølle seg under et teppe, snurre film og bare kose seg i varmen inne. Kanskje dere også har dårlig vær i dag? Med tanke på dette tenkte jeg å dele oppskrift på kanelboller med dere i dag. Dette er the real deal - med hvetemel, smør og sukker. Og de er helt fantastisk gode!
Til rundt 40 kanelboller trenger du:
12 dl hvetemel ♥ 1,5 dl sukker ♥ 1 ts kardemomme ♥ 6 ss margarin ♥ 2 egg ♥ 100 g gjær ♥ 4 dl melk
Til fyllet trenger du:
2 ts kanel ♥ 1 dl sukker ♥ 100 margarin
Fremgangsmåten på deigen er enkel og grei! Du starter med å blande alt det tørre, og smelte smøret. Så rører du i gjæren i varm melk. Pisk eggene, og bland alt sammen. La deigen heve i rundt 40 minutter på et lunt sted, mens du blander sammen fyllet. Når hevingen er ferdig, kjevler du ut til en avlang deig, og smører på fyllet. Rull så sammen til en lang pølse som du skjærer i biter, og etterhev i 30 minutt. Stekes på 250 grader i cirka 10 minutt, avkjøl så bollene på rist.
God lørdag ønskes dere alle ♥
Siv Renate
30.08.2014 kl.17:22
V
30.08.2014 kl.17:31
Og ikke minst, god bedring og håper du får ristet av deg infeksjonen asap!!
Mette
30.08.2014 kl.17:46
Miriam
30.08.2014 kl.17:47
Kristina Andersen
30.08.2014 kl.18:19
Henniie
30.08.2014 kl.20:22
Lise
30.08.2014 kl.21:32
Silje Solheim
31.08.2014 kl.01:32
Mia Elise
31.08.2014 kl.10:14
mkde
31.08.2014 kl.14:05
Kamilla Haaland
01.09.2014 kl.23:22