Kristinas kjøleskap

I dag tenkte jeg rett og slett å ta dere med inn i kjøleskapet mitt. Et fult kjøleskap er et must for meg, og jeg fyller det opp en gang i uka. Jeg forbinder dette med hverdagsglede, rett og slett fordi jeg elsker luksusen med å ha det jeg vil ha av mat og drikke hjemme. Iskald drikke, frisk frukt, grønnsaker og annet digg er fantastisk å ha tilgjengelig. Så, velkommen til mitt kjøleskap! Kanskje du finner litt inspirasjon her?

- welcome to my refrigerator -

I den øverste hyllen min finner du litt pålegg, ting jeg trenger til lunsj og kylling til middag. Her er det sukkerfritt bringebær- og blåbærsyltetøy. Økologisk peanøttsmør er et must! Mager Kesam har jeg alltid rikelig av, dette liker jeg å blande med saft for å få yoghurt. Eller til å lage smoothies med. Ost, skinke og mager smøreost finner du også i denne hyllen. I tillegg til kyllingfilet, som jeg steker til middag hver dag. Ja, jeg kan absolutt bli mer kreativ på middagsfronten, men det er så fryktelig kjedelig med middag.. Haha! Så enn så lenge funker kylling for meg, i hvert fall de dagene jeg ikke har sushi :-)

I hylle nummer to finner du det meste av frukt og bær. Vannmelon, sitron, druer, jordbær, bjørnebær, bringebær og kirsebær. Frisk frukt spiser jeg utrolig mye av, så dette har jeg alltid tilgjengelig i kjøleskapet mitt. I tillegg finner du egg fra frittgående høner her, egentlig kjøper jeg kun økologiske egg - men i dag var det dessverre helt utsolgt på butikken. Ekte meierismør har jeg også alltid stående.

Min favoritt-hylle i kjøleskapet er nummer tre! Hihi.. Her finner du iskalde brusbokser, sukkerfri iste, melk og isvann. I tillegg til loads med Skyr i alle regnbuens farger, som er min absolutte favoritt yoghurt i hele verden! Den gule er aller best.

Under den siste hylla har jeg to skuffer. Her legger jeg alt av frukt og grønt, samt diverse pålegg og de skyrene jeg ikke får plass til i hylla over. Haha! I den første boksen finner du spinat, brokkoli, agurk, salat, rødløk og gulrøtter. I den andre finner du enda mer skyr, hundematen til Milo og røkt løks. Sistnevnte er det beste pålegget jeg vet om. Når jeg var liten tok alltid Mofar og Mommo meg med på fiskebrygga for å kose oss, og da valgte jeg alltid ekstra røkelaks til lunsjen i stedet for is etterpå. Elsker det!Hva har du i ditt kjøleskap? :-)

27 kommentarer

Kristine

18.07.2014 kl.16:14

Hehe for et søtt innlegg :) her var det mye fristende! Men du, få vekk den apostrofen i overskriften da :))) God helg! :)

Sara Katrin

18.07.2014 kl.16:31

Jeg har stort sett bare drittmat jeg. Du aner ikke hvor lei av junk og fastfood. At ikke jeg har blitt kåret for månedens eller årets kunde på gatekjøkkenet, er bare et stort under i seg selv.

Men nå passer jeg hunden til søskenbarnet mitt og typen hennes i helga, så nå har jeg fylt opp kjøleskapet mitt, fårefilet, masse frukt, salat, bær, Imsdal Aktiv med Eplesmak, iste og kylling. Har akkurat laget tidenes fruktfat, så nå sitter jeg å spiser meg grønn på dette..Haha. Helgesnacks er det hvertfall ikke mangel på her i gården :P

Tenkte jeg skulle prøve meg på kyllingsalaten din i helga. Den så veldig god ut :D

Forresten du må smake på min marinerte kyllingsalat en gang..Den har blitt en klassiker hos vennene mine, så den må jeg alltid lage hver gang de skal komme på middagsbesøk.

Dette trenger du:

- 1 hel grillet kylling (hvis du skal ha gjester) eller 1-2 salatkjøtt (den fra Den stolte hane er best).

- Ønsket mengde pastaskruer

2 poser valgfri marinade (jeg bruker allround eller garlic)

- 1 isbergsalat (hvis du skal lage til flere) eller en halv hvis du skal lage til deg selv.

- 1 rød paprika

- 1 boks mais

- 1 glass fetaost provence med olje

- 1 rødløk

- 2 poser salatkrutonger

- 2-3 spiseskjeer grønn pesto

- Hvitløksbrød og evt hvitløksdressing som tilbehør

Fremgangsmåte:

Med mindre du har kjøpt ferdig oppkuttet kylling, river du av den hele grillede kyllingen i småbiter, og har det i en brødpose. Hell oppi marinaden og bland det godt inn i kjøttet. La det så hvile i ca en halv time til 45 minutt. I mellomtiden kan du kutte opp salat og grønnsaker, og ha det i en stor bolle.

Siste kvarteret før du skal steke kjøttet, koker du opp pasta etter anvisning på pakken. Siste fem minuttene før pastaen er ferdigkokt, har du oppi to-tre spiseskjeer med grønn pesto. La det småkoke i ca fem minutt, før du har det oppi bollen. Ha så over et helt glass med fetaost (eller ønsket mengde hvis det er til deg selv) oppi bollen, og bland godt.

Tilslutt steker du kjøttet. Dette skal kun brunes, så det er nok med fem - seks minutter i pannen. Det er bare så marinaden ikke skal bli for sterk og sausete.

Hell så kjøttet over i bollen, og bland godt sammen med salaten. Du kan godt servere kjøtt og salat separat, det går helt fint, men jeg bruker å blande det inn.

Serveres med hvitløksbrød eller hvitløksdressing. Knallgodt!!

Tips: Posjonene er ganske store, så du kan ha det som restemat til frokost eller lunsj i ca to dager etterpå.

Håper du liker oppskriften og at du prøver det en gang :D Så skal jeg prøve din oppskrift i helga :D

Btw: Steker du kyllingen eller har du det kaldt?

18.07.2014 kl.16:50

OMG!!! hadde jeg hatt råd til ett slikt kjøleskap !! :P nam

Kristina Andersen

18.07.2014 kl.16:51

Anonym: Haha! Er et lite luksusdyr på mat.. Men drikker sjeldent alkohol, så trøster meg med at da kan jeg unne meg det jeg vil i kjøleskapet :D

Johanne

18.07.2014 kl.16:57

Hvor mye bruker du i uka på mat ca.? :)

Kristina Andersen

18.07.2014 kl.17:06

Johanne: Mellom 1500 - 2000 vil jeg tro :)

18.07.2014 kl.17:07

1500-2000 I UKA?

Caroline Corthouts

18.07.2014 kl.17:12

All of this looks so healthy and delicious! I have very similar things in mine! Love it :D

Kristina Andersen

18.07.2014 kl.17:16

Anonym: Yummy! Have a nice weekend, Caroline :D

Stine

18.07.2014 kl.17:25

Så mye godt! :) hvabruker du den udos choise oljen til?:)

Kristina Andersen

18.07.2014 kl.18:08

Stine: Det er Opti Green Pulver. Har det i smoothies :)

Jeanette

18.07.2014 kl.18:32

var da voldsomt mye skyr! rekker du å spise det før det blir dårlig?

Sara Katrin

18.07.2014 kl.18:59

Seriøst, bruker du 6000 kr i mnd på mat?? Det er det jeg betaler i husleie det :O

Mari

18.07.2014 kl.19:32

Veldig mye sunnt og flotte ting,men ærlig talt du spiser da ikke bare sunne ting hele tiden?? Det har jo selv sagt gang på gang. Jeg tror jeg gjerne du nettopp har handlet inn dette og skal prøve å spise sunt hver dag,men ikke kom her å si at ditt kjøleskap ALLTID ser slik ut!

minlangehistorie

18.07.2014 kl.19:39

åj det var mye mat! Fyller opp kjøleskapet mitt også du vell :D er ikke så flink selv :/

Terese Hagen

18.07.2014 kl.19:48

Dette innlegget likte jeg godt! Slik skal jeg også gjøre :-D

Hva er de boksene med pasta osv oppi? :-D

Ragnhild

18.07.2014 kl.19:49

Et fult kjøleskap er et must, og moreller er favoritten min for tiden. Veldig gøy å få bli med inn i ditt kjøleskap :)

Men jeg må bare få kritisere litt.. Kristina, hvorfor er du ikke veganer? Eller i det minste vegetarianer? Jeg bare forstår ikke hvordan man som dyreelsker kan la seg selv bidra til å la dyr lide i kjøtt/melk/egg-produksjonen..

Å være veganer er så enkelt! Og det hjelper dyr så mye! Dessuten er det sunt, miljøvennlig og ikke minst godt. Og man slipper å ha blod på hendene..

Jeg håper du en gang gir det en sjans.

Ellers, fin blogg :)

18.07.2014 kl.20:15

Så mye skyr på en uke? Er det sunt?

18.07.2014 kl.22:37

Hei! Bare lurer på, når du har skyr med bær og nøtter, hva er det du har oppi? Har du en favoritt som du kan anbefale?

Kristina Andersen

18.07.2014 kl.22:56

Mari: Haha! Kjøleskapet mitt ser alltid slik ut :) Skal jeg spise usunt er det ikke usunn mat jeg spiser. Da er det godteri og kaker :) Og etter hva jeg vet, ligger ikke det i kjøleskap :p

Kristina Andersen

18.07.2014 kl.22:56

Jeanette: De er holdbare helt til 8 august, hehe. Jeg har tre skyr daglig :p

Iselin

19.07.2014 kl.08:25

1500-2000 på mat i uka? Og du er alene! Men spiser du tre skyr om dagen er det ikke rart det blir mye penger...

19.07.2014 kl.15:15

Ragnhild: Hvordan kan det hjelpe dyr med å bli vegetarianer. De slakter like mye dyr uansett, så at en person blir vegetarianer tror jeg virkelig hjelper lite... Det slutter de nok ikke med å gjøre heller, ettersom jeg tror at flesteparten av Norges befolkning spiser kjøtt. Jeg elsker dyr jeg og, men er glad i kjøtt, og jeg får virkelig ikke dårlig samvittighet fordi om. Men jeg er mer hunde, hest og kattemenneske, og jeg spiser ikke akkurat hund, hest og katt.

Maria

19.07.2014 kl.16:03

Inspirerende kjøleskap, men stiler meg litt tvilende til mengden plastikkflasker du har der. Du vet at det er det mest miljøskadelige produktet i verden? Ingenting ødelegger så mye som produksjonen av flasker... Mitt tips; kjøp deg ei god vannflaske og istepulver, og lag det sjæl.

KatrineBB

19.07.2014 kl.23:27

Jeg er sånn som deg og må ha fult kjøleskap. Elsker å har flere type pålegg osv. for kunne ha litt å velge imellom. Men jeg kjenner en som har sånn stort kjøleskap og det eneste han har inni der er kanskje 1type pålegg, 1 kartong melk og brus. Har hendt det har stått litt smør der også :P Jeg skjønner ikke at det er mulig! For det første pga at han må handle hver dag (han jobber på mat butikk, så kanskje ikke så stress), og jeg er hvertfall sånn at det havner stadig vekk mer enn planlagt i kurven når jeg handler, så derfor prøver jeg å gjøre det kun 1 gang i uka eller annen hver uke :)

Thea

20.07.2014 kl.13:14

Lurer på om du har noen sunne, gode, kyllingoppskrifter siden du spiser så mye av det?

annonym

03.08.2014 kl.10:27

Kjære Kristina,

Ser at du får i deg store mengder aspartam med alt det du spiser i løpet av ei uke.

Det er ikke bra for deg, og kan gi deg alt fra hodeverk, værk i ledd, vann i kroppen og til og med føre til overvekt. Aspartam er giftig og er ikke bra i så store mengder.

I tillegg gir det ett utrolig stort søtsug i hverdagen.

Ville bare si det til deg, du er ei utrolig nydelig jente, ikke ødelegg kroppen din med unaturlige giftige ting som aspartam. Bytt det heller ut med ett naturlig søtningsmiddler som honning.

Klem :)

Skriv en ny kommentar

hits