Verdens beste havregrøt

annonse

God morgen, dere! Siden jeg reiser til Gran Canaria i dag, startet vi dagen med en ekstra god frokost. Har dere smakt den nye havregrøten fra Fjordland som nå har kommet i butikkene? Vel, det har jeg. Og etter det skal jeg ærlig innrømme at jeg ikke koker min egen lengre. Denne er bare så vanvittig mye bedre, og med hånden på hjertet den beste grøten jeg har smakt noen gang. Og dette kommer fra en ekte grøtelsker!

En sunn og god start på dagen.

Her har jeg brukt en pakke med havregrøt fra Fjordland, det er altså nok i den til to personer. Selv om jeg enkelt klarer å spise opp hele alene også, haha! Men i dag måtte jeg (dessverre...) dele, så da ble det sånn. Det er mye god topping man kan bruke på havregrøt, alt fra frukt til spekemat til syltetøy. Selv liker jeg best den gamle slageren med sukrin og kanel, eller jordbær og banan.


Visste dere forresten at i New York og USA har det nå blitt super trendy å spise nettopp grøt? Den tidligere så trauste havregrøten serveres på alt fra finere restauranter til Starbucks og McDonalds. Det nye er langtidskokt grøt, lagd på steel-cut havre - akkurat som denne fra Fjordland. Grunnen til at grøten er såpass god som denne, er at kuttet havre trenger lang koketid og er mindre bearbeidet enn de valsede lettkokte havregrynene vi kjenner så godt i Norge. Grøten kokes lenge, og det merkes!

Jeg har definitivt blitt bitt av grøt-basillen, så det blir med andre ord lenge til neste gang jeg koker hurtiggryn igjen. Den nøtteaktige og deilige havresmaken fra grøten er rett og slett helt amazing! En pakke koster forresten rundt 20 kroner, ikke galt for en god frokost eller kveldsmat for opptil to personer :-)

9 kommentarer

Maren

28.05.2014 kl.10:59

"En pakke koster forresten rundt 20 kroner, ikke galt for en god frokost eller kveldsmat for opptil to personer". Jo, det er egentlig ganske mye med tanke på at en svær pakke havregryn koster under 20kr, og da har man sikkert frokost i nesten en mnd :p

Zoë Noel

28.05.2014 kl.11:48

Ser kjempegodt ut :)

Kos deg masse i Gran Canaria :-D

vilde

28.05.2014 kl.11:52

Har du prøvd overnightoats(overnattahavregrøt liksom)? Det knuser etter min mening både Fjordland og hjemmelaga grøt! 1 dl melk, 1 dl yoghurt/kesam og 1 dl havregryn blandes i beholder med lokk og settes i kjøleskap over natta. Nam!

28.05.2014 kl.12:13

L o L

Ingvild

28.05.2014 kl.16:19

Har ikke smakt den enda, men synes det blir liiitt dyrt med en tjuings for grøt når jeg spiser det hver eneste dag, Selv tar jeg bare havregryn og melk inn i mikroen, en god klatt cottage cheese til topping og vips-verdens beste frokost;)

Jeanette

28.05.2014 kl.17:44

enig! den er så god! men veldig mektig også

Kristina Andersen

28.05.2014 kl.20:13

Maren: Sant nok, men til gjengjeld er denne MYE bedre. Jeg syns ikke det er galt med 20 kroner for to frokoster :)

Julie

28.05.2014 kl.20:40

Håper jeg liker denne! Smakte havregrøten fra Tine sin serie 14 og det var bare trist :(

Emilie

29.05.2014 kl.12:52

Skal innrømme jeg syntes det virket litt latterlig da jeg først leste om den på Ida W sin blogg, 20 kr for havregrøt liksom.. Men da jeg prøvde den her om dagen forstår jeg så absolutt hva dere snakker om! Smaker faktisk nesten som banlig risengrynsgrøt ( som er helt mmmm..) virkelig myyye bedre enn selvlagt grøt, enn hvor mye "overnight oats", og forskjellige tvister man kan gjøre med den ellers litt kjedligere havregrøten, slår den jaggu ikke smaken av Fjordlands sin.!

Skriv en ny kommentar

hits