Sukkerfri havreboller

I dag har jeg for første gang bakt havreboller! Det beste jeg vet i hele verden er ekte hveteboller, jeg kan lett smelle i meg en hel pose på rappen. Nei, jeg eier ikke selvkontroll på slike ting.. Haha! Men i dag følte jeg for å lage en litt sunnere variant, og de ble faktisk utrolig gode. Disse er litt grovere enn den vanlige varianten, og de smaker magisk godt.



Til cirka 20 boller trenger du:

6 dl melk En halv boks kesam bakst 2 pk tørrgjær 700 gr hvetemel 300 gr lettkokte havregryn
1 ½ dl sukrin 2 ts malt kardemomme 1 stk egg til pensling

Bland kesam og melk sammen. Rør gjæren ut i blandingen. Elt i mel og havregryn blandet med sukrin og kardemomme. Når deigen er ferdig, så hever du den under et håndkle på et lunt sted til den er dobbelt størrelse - dette tar cirka 40 minutter. Deretter deler du deigen til i 20 like store deler, og triller ut bollene. Sett dem på en stekeplate dekket med bakepapir, og la dem heve på nytt i en liten halvtime. Pensle bollene med egg helt til slutt, så får de en fin og gyllen farge mens de står til steking. Stek så midt i ovnen på 225 grader i 10 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Følg med på bollene underveis, steketiden kan variere.

Mine er nettopp ferdig stekt, så nå lukter hele leiligheten deilig av ferske boller... Mmmm! Jeg tenkte at disse må være perfekte til i morgen, en lat søndag med ferske boller og en varm kopp kaffe kan da umulig slå feil? Bak, server og nyt

17 kommentarer

24.05.2014 kl.16:28

Hva er kesam bakst? :-)

Nadia

24.05.2014 kl.16:44

Nam de så gode ut :-) Du kan også erstatte hvetemelet med fibra fullkornsmel så blir de enda sunnere :-)

Linda

24.05.2014 kl.17:39

Å nam, disse så fantastisk gode ut <3 Må prøves ut, kanskje imorgen :D

Linn

24.05.2014 kl.18:00

Hei:) Lurer så veldig på hvor de kurvtallerknene som moren din hadde under tallerknene på 17 mai er kjøpt?De var kjempe fine:)

Mvh Linn

Helena

24.05.2014 kl.19:39

Åh, kos deg Kristina!

Testet nettopp ut en sunnere versjon av boller selv, og det ble en kjempesuksess! Haha kjenner meg såå godt igjen.. Har man først tatt én, er løpet kjørt ;-)

Jeg bakte kanelsnurrer med speltmel, og det anbefales veldig å prøve :-) Bollene smaker ikke "grove", det er lik smak som med vanlig hvetemel :-) Til og med mams elsker dem, og hun godtar vanligvis bare ekte vare med sukker!

Ellers er det så kjekt å se at du begynner så smått å få livsgleden tilbake! Er forferdelig å miste noen... Ønsker deg alt godt framover! Stråler gjør du vertfall :-) Du er en nydelig dame, virkelig!

Har faktisk aldri lagt igjen en kommentar her før(er dårlig på det der), burde skammes.. for jeg titter faktisk innom her hver dag :-) Blir glad av å lese, er så mye positiv energi her inne! Vær stolt av alt du har klart å skapt på egenhånd. Ha en super lørdagskveld! Jeg har kveldsvakt, og tenkte jeg kunne bruke 2 min av tiden min til å glede noen andre :-) Håper du blir glad for ærlige ord!

monica

24.05.2014 kl.20:01

Nam! Såg kjempegde ut! :-)

Anna

24.05.2014 kl.22:42

Hei:) det så veldig godt ut, men vet du hvor mange kalorier det er i en bolle?:)

Kristina Andersen

25.05.2014 kl.08:22

Anna: Aner ikke :)

Kristina Andersen

25.05.2014 kl.08:23

Helena: Naaam, kanelboller slår muligens hveteboller altså! Du må gjrerne dele oppskrift hvis du vil? Så kan jeg prøve de ut :) Kjempe hyggelig at du la igjen en kommentar, det setter jeg pris på! Takk for fine ord, håper kveldsvakten din på jobb gikk fint <3 Klem fra meg!

Kristina Andersen

25.05.2014 kl.08:24

Linn: Ikea troooor jeg :)

Kristina Andersen

25.05.2014 kl.08:24

Anonym: Vanlig kesam TROR jeg. Men på den jeg kjøpte stod det Kesam Bakst, så ble litt i tvil :p haha

Lovise

25.05.2014 kl.14:50

Det renner fra munnen :p Såg så utrolig godt ut, skal teste ut oppskriften en dag :D

25.05.2014 kl.15:47

Alt er så magisk for tiden. Har du lært deg ett nytt ord? :)

Elisabeth Beate

25.05.2014 kl.16:23

NAM! det såg utrolig godt ut :) nå ble jeg sulten haha!

Camilla Iren

25.05.2014 kl.19:20

De så veldig gode ut! Fikk lyst til å bake, men mangler noen av ingrediensene. Får vente til en annen dag da!

Men hvilken sukrin bruker du? Jeg har bare smakt èn type, og den smakte ikke noe godt. Den hadde en sånn kald, metallaktig ettersmak. Men jeg har hørt noe om at Sukrin Gold skal være bedre? Har du noe tips? =)

Marte

25.05.2014 kl.21:34

Hei! Haha, mine boller ble super misslykket! Bakte de i går, men glemte og varme opp melken og kesamen så gjæren hadde ingen funksjon! Bollene ble som bly!! Haha, bedre lykke neste gang ;-) Forhåpentligvis allerede i morgen! Ha en fortsatt fin søndagskveld! :) Klem!

Lauraline

26.05.2014 kl.11:25

Nam nam naaam! Nice pictures ! ♥

Love, xxx

Lauraline

Skriv en ny kommentar

hits