Sukkerfri havreboller

I dag har jeg for frste gang bakt havreboller! Det beste jeg vet i hele verden er ekte hveteboller, jeg kan lett smelle i meg en hel pose p rappen. Nei, jeg eier ikke selvkontroll p slike ting.. Haha! Men i dag flte jeg for lage en litt sunnere variant, og de ble faktisk utrolig gode. Disse er litt grovere enn den vanlige varianten, og de smaker magisk godt.



Til cirka 20 boller trenger du:

6 dl melk En halv boks kesam bakst 2 pk trrgjr 700 gr hvetemel 300 gr lettkokte havregryn
1 dl sukrin 2 ts malt kardemomme 1 stk egg til pensling

Bland kesam og melk sammen. Rr gjren ut i blandingen. Elt i mel og havregryn blandet med sukrin og kardemomme. Nr deigen er ferdig, s hever du den under et hndkle p et lunt sted til den er dobbelt strrelse - dette tar cirka 40 minutter. Deretter deler du deigen til i 20 like store deler, og triller ut bollene. Sett dem p en stekeplate dekket med bakepapir, og la dem heve p nytt i en liten halvtime. Pensle bollene med egg helt til slutt, s fr de en fin og gyllen farge mens de str til steking. Stek s midt i ovnen p 225 grader i 10 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Flg med p bollene underveis, steketiden kan variere.

Mine er nettopp ferdig stekt, s n lukter hele leiligheten deilig av ferske boller... Mmmm! Jeg tenkte at disse m vre perfekte til i morgen, en lat sndag med ferske boller og en varm kopp kaffe kan da umulig sl feil? Bak, server og nyt

17 kommentarer

24.05.2014 kl.16:28

Hva er kesam bakst? :-)

Nadia

24.05.2014 kl.16:44

Nam de s gode ut :-) Du kan ogs erstatte hvetemelet med fibra fullkornsmel s blir de enda sunnere :-)

Linda

24.05.2014 kl.17:39

nam, disse s fantastisk gode ut <3 M prves ut, kanskje imorgen :D

Linn

24.05.2014 kl.18:00

Hei:) Lurer s veldig p hvor de kurvtallerknene som moren din hadde under tallerknene p 17 mai er kjpt?De var kjempe fine:)

Mvh Linn

Helena

24.05.2014 kl.19:39

h, kos deg Kristina!

Testet nettopp ut en sunnere versjon av boller selv, og det ble en kjempesuksess! Haha kjenner meg s godt igjen.. Har man frst tatt n, er lpet kjrt ;-)

Jeg bakte kanelsnurrer med speltmel, og det anbefales veldig prve :-) Bollene smaker ikke "grove", det er lik smak som med vanlig hvetemel :-) Til og med mams elsker dem, og hun godtar vanligvis bare ekte vare med sukker!

Ellers er det s kjekt se at du begynner s smtt f livsgleden tilbake! Er forferdelig miste noen... nsker deg alt godt framover! Strler gjr du vertfall :-) Du er en nydelig dame, virkelig!

Har faktisk aldri lagt igjen en kommentar her fr(er drlig p det der), burde skammes.. for jeg titter faktisk innom her hver dag :-) Blir glad av lese, er s mye positiv energi her inne! Vr stolt av alt du har klart skapt p egenhnd. Ha en super lrdagskveld! Jeg har kveldsvakt, og tenkte jeg kunne bruke 2 min av tiden min til glede noen andre :-) Hper du blir glad for rlige ord!

monica

24.05.2014 kl.20:01

Nam! Sg kjempegde ut! :-)

Anna

24.05.2014 kl.22:42

Hei:) det s veldig godt ut, men vet du hvor mange kalorier det er i en bolle?:)

Kristina Andersen

25.05.2014 kl.08:22

Anna: Aner ikke :)

Kristina Andersen

25.05.2014 kl.08:23

Helena: Naaam, kanelboller slr muligens hveteboller alts! Du m gjrerne dele oppskrift hvis du vil? S kan jeg prve de ut :) Kjempe hyggelig at du la igjen en kommentar, det setter jeg pris p! Takk for fine ord, hper kveldsvakten din p jobb gikk fint <3 Klem fra meg!

Kristina Andersen

25.05.2014 kl.08:24

Linn: Ikea troooor jeg :)

Kristina Andersen

25.05.2014 kl.08:24

Anonym: Vanlig kesam TROR jeg. Men p den jeg kjpte stod det Kesam Bakst, s ble litt i tvil :p haha

Lovise

25.05.2014 kl.14:50

Det renner fra munnen :p Sg s utrolig godt ut, skal teste ut oppskriften en dag :D

25.05.2014 kl.15:47

Alt er s magisk for tiden. Har du lrt deg ett nytt ord? :)

Elisabeth Beate

25.05.2014 kl.16:23

NAM! det sg utrolig godt ut :) n ble jeg sulten haha!

Camilla Iren

25.05.2014 kl.19:20

De s veldig gode ut! Fikk lyst til bake, men mangler noen av ingrediensene. Fr vente til en annen dag da!

Men hvilken sukrin bruker du? Jeg har bare smakt n type, og den smakte ikke noe godt. Den hadde en snn kald, metallaktig ettersmak. Men jeg har hrt noe om at Sukrin Gold skal vre bedre? Har du noe tips? =)

Marte

25.05.2014 kl.21:34

Hei! Haha, mine boller ble super misslykket! Bakte de i gr, men glemte og varme opp melken og kesamen s gjren hadde ingen funksjon! Bollene ble som bly!! Haha, bedre lykke neste gang ;-) Forhpentligvis allerede i morgen! Ha en fortsatt fin sndagskveld! :) Klem!

Lauraline

26.05.2014 kl.11:25

Nam nam naaam! Nice pictures ! ♥

Love, xxx

Lauraline

Skriv en ny kommentar

hits