17.mai: pavlova muffins

I dag har jeg laget pavlova festkake for aller frste gang, men jeg valgte gjre det med en liten vri. I stedet for lage kaken vi alle kjenner s godt til, bestemte jeg meg for lage pavlova muffins. Og de ble fantastisk gode! Muffinsformene pyntet jeg med silkebnd i samme farger som Norges flagg, samt at brene p toppen ogs str i stil. Syns de ble riktig s fine, jeg! S her kommer oppskrift p noen himmelsk gode muffins, med marengsbunn, vaniljekremtopping og ferske br. Enklere, flottere og bedre blir det ikke!



Slik lager du marengsbunnen:

6 romtempererte eggehviter 2 ts hvitvinseddik 4 dl sukker 2 ts maizena 1 ts vaniljesukker

Sett stekeovnen p 160 C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel p ca 26 cm midt p bakepapiret. Nr du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Nr massen er blank, smidig og fast har du den p bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen. Stek kaken i cirka en time med over/undervarme p 160 C, til bunnen er spr p yttersiden og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen st i stekeovnen til den er avkjlt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den p et fat. Nr marengsbunnen er ferdig avkjlt, s knuser du den og strr den oppi muffinsformer.

Slik lager du topping til pavlova muffins:

3 dl kremflte 5 dl vaniljekrem 2 ss sukker 3 ss sitronsaft (kan slyfes)

Visp flten stiv med sukker, og bland s inn den ferdige vaniljekremen. Ta over marengsen i muffinsformen, og ha s p rikelig med ferske br! Jeg brukte jordbr, bringebr og blbr p mine muffins.



Dersom dere nsker lage den vanlige pavlova kaken i stedet for muffins, bruker dere akkurat samme fremgangsmte. Eneste er at dere naturligvis ikke knuser marengsen, men heller bruker bunnen som den er. Hper det smaker

8 kommentarer

Kathrine

16.05.2014 kl.20:41

h, pavlova er s godt, m vre yndlingskaken min!

Et lite tips er det at helst ikke burde legge p krem og br fr rett fr servering, ikke la det st over natten. Det er derfor man kan lage marengsbunnen i forveien, fordi den kan fint st, men tar man p "toppingen" har det lett for og bli litt dvaskt og ikke like friskt som pavlova skal vre :-)

Hper du fr en kjempefin dag i morgen!

Charlotte

16.05.2014 kl.21:05

Deilig. Skal teste ut!!

Sjekk ogs ut www.beautyheaven.no

:))))

Kristina Andersen

16.05.2014 kl.22:51

Kathrine: I knooow :( Angrer p at jeg ikke ventet til i morgen, men ville s gjerne dele oppskrift med dere i dag. Derfor ble det snn :p haha! God helg <3

Birgitte og Emilie

16.05.2014 kl.23:29

Deilig!! Du m ha en kjempe fin 17 mai, Kristina :-) Du er s utrolig skjnn

Anja

16.05.2014 kl.23:31

S deilig. Lagde pavlova for frste gang i dag. Var jo god, syntes det smakte litt mye sukker. Men lagde hjemmelaget vaniljekrem og krem og sammen med alle bra var det det beste med kaken! Gleder meg til 17 mai i morgen. Hper du har en bra natt og en bra dag i morgen. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

Kristina Andersen

17.05.2014 kl.07:52

Anja: Helt sant! Kos deg i dag Anja :)

Kristina Andersen

17.05.2014 kl.07:52

Birgitte og Emilie: I like mte dere to! :D

NINA

15.05.2016 kl.19:17

takk for tips, dette skal jeg prve i r:)

Skriv en ny kommentar

hits