17.mai: pavlova muffins

I dag har jeg laget pavlova festkake for aller første gang, men jeg valgte å gjøre det med en liten vri. I stedet for å lage kaken vi alle kjenner så godt til, bestemte jeg meg for å lage pavlova muffins. Og de ble fantastisk gode! Muffinsformene pyntet jeg med silkebånd i samme farger som Norges flagg, samt at bærene på toppen også står i stil. Syns de ble riktig så fine, jeg! Så her kommer oppskrift på noen himmelsk gode muffins, med marengsbunn, vaniljekremtopping og ferske bær. Enklere, flottere og bedre blir det ikke!



Slik lager du marengsbunnen:

6  romtempererte eggehviter 2 ts hvitvinseddik 4 dl sukker 2 ts maizena 1 ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 160 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca 26 cm midt på bakepapiret. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen. Stek kaken i cirka en time med over/undervarme på 160 °C, til bunnen er sprø på yttersiden og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat. Når marengsbunnen er ferdig avkjølt, så knuser du den og strør den oppi muffinsformer.

Slik lager du topping til pavlova muffins:

3 dl  kremfløte 5 dl vaniljekrem 2 ss sukker 3 ss sitronsaft (kan sløyfes)

Visp fløten stiv med sukker, og bland så inn den ferdige vaniljekremen. Ta over marengsen i muffinsformen, og ha så på rikelig med ferske bær! Jeg brukte jordbær, bringebær og blåbær på mine muffins.



Dersom dere ønsker å lage den vanlige pavlova kaken i stedet for muffins, bruker dere akkurat samme fremgangsmåte. Eneste er at dere naturligvis ikke knuser marengsen, men heller bruker bunnen som den er. Håper det smaker

8 kommentarer

Kathrine

16.05.2014 kl.20:41

Åh, pavlova er så godt, må være yndlingskaken min!

Et lite tips er det at helst ikke burde legge på krem og bær før rett før servering, ikke la det stå over natten. Det er derfor man kan lage marengsbunnen i forveien, fordi den kan fint stå, men tar man på "toppingen" har det lett for og bli litt dvaskt og ikke like friskt som pavlova skal være :-)

Håper du får en kjempefin dag i morgen!

Charlotte

16.05.2014 kl.21:05

Deilig. Skal teste ut!!

Sjekk også ut www.beautyheaven.no

:))))

Kristina Andersen

16.05.2014 kl.22:51

Kathrine: I knooow :( Angrer på at jeg ikke ventet til i morgen, men ville så gjerne dele oppskrift med dere i dag. Derfor ble det sånn :p haha! God helg <3

Birgitte og Emilie

16.05.2014 kl.23:29

Deilig!! Du må ha en kjempe fin 17 mai, Kristina :-) Du er så utrolig skjønn

Anja

16.05.2014 kl.23:31

Så deilig. Lagde pavlova for første gang i dag. Var jo god, syntes det smakte litt mye sukker. Men lagde hjemmelaget vaniljekrem og krem og sammen med alle bæra var det det beste med kaken! Gleder meg til 17 mai i morgen. Håper du har en bra natt og en bra dag i morgen. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

Kristina Andersen

17.05.2014 kl.07:52

Anja: Helt sant! Kos deg i dag Anja :)

Kristina Andersen

17.05.2014 kl.07:52

Birgitte og Emilie: I like måte dere to! :D

NINA

15.05.2016 kl.19:17

takk for tips, dette skal jeg prøve i år:)

Skriv en ny kommentar

hits