Kidnappet og slengt i baksetet

Good morning to my beautiful readers

I natt ble det nok en søvnløs natt på meg, jeg har som dere vet de sykeste marerittene for tiden og det er utrolig slitsomt når det går så utover søvnen. Det er jo nesten sånn at jeg blir redd for å sovne, for når jeg først gjør det - kommer drømmene. I natt drømte jeg at jeg ble bortført av en kriminell gjeng, de tok både meg og Hilde. Vi var så ekstremt redde begge to, og var sikker på at livet vårt skulle ende der de la oss i baksetet på en bil og tok oss med inn i skogen. Våknet av at jeg skreik etter hjelp, og etter det har jeg ikke fått sove mer. Haha, jeg blir gal... Noen av dere som har tips eller triks på hvordan jeg kan få bort mareritt? Det mottas i så fall med en ekstremt stor takknemlighet...


Michael Kors: veske, Vero Moda: jeans og jakke, BikBok: topp, Zara: sko.

54 kommentarer

Desirée

09.05.2014 kl.08:34

Wow, du stråler! Jeg har et lite spørsmål, kan du sette sammen noen fine sommer/vårantrekk for oss? Eller vise noen plagg du synes er fine for sommeren? Gjerne fra Gina, Bik Bok, Cubus, HM osv, så alle kan ha råd til det.

Ellers ønsker jeg deg en herlig dag! Og jeg håper marerittene snart går over.

Klem <3

ramona

09.05.2014 kl.08:43

uff, mareritt er ikke noe særlig, jeg hadde det masse før, og jeg plagdes med det,men det jeg gjorde til slutt var å kjøpe en drømmefanger, det hjelper faktisk, jeg har hatt drømmefangeren i 5år, og har hatt mareritt et par ganger, men da fikk jeg fortalt at man må lufte drømmefangeren, slik at de vonde drømmene reiser sin vei :)fin blog du har, jeg er fast leser :)

Kristine

09.05.2014 kl.08:44

Prøv at fortælle dine veninder og familie om mareridtene i alle detaljer. Man plejer at sige, at mareridt stopper, hvis man fortæller om dem. :-)

Ine Therese

09.05.2014 kl.08:48

Drømmefanger! :)

Guro

09.05.2014 kl.09:16

Stakkars deg Kristina! jeg vet akkurat hvordan det er å ha søvnløse netter pga mareritt.. Jeg vet ikke når disse søvnløse nettene dine begynte, men jeg fikk veldig problemer selv med å sove etter at min mormor døde. Det tok med ca 2mnd før jeg klarte å sove godt igjen.. for meg hjalp det veldig om bare noen sov ved siden av meg da! ellers er det nok bare å ta tiden ti hjelp.. Håper det går over veldig snart, søte deg! :)

09.05.2014 kl.09:20

De sier at hvis man spiser frukt før man legger seg, så drømmer man mye rart. Det gjør jeg.

Camilla

09.05.2014 kl.09:27

ZMA skal visst hjelpe mye pp nattesøvnene, man tar de 30 min før man legger seg. Det er testosteronbooster, men når jenter tar det er det for at det hjelper på nattesøvnen :)

Anne-Lise

09.05.2014 kl.09:38

Hei Kristina,

Ikke godt å ikke få sove skikkelig, og hvertfall ikke godt å ha mareritt!! Det eneste jeg kan si som kanskje kan hjelpe (som sikkert bare høres tulette ut, men som en lege sa til meg en gang i tiden) var å gjøre alt overhode mulig for å slappe av om kvelden, og hvis ikke det funker - en løpetur eller noe før leggetid - så er man forhåpentligvis så utslitt at drømmene ikke kommer.. Hehe, kanskje dette hjelpe lite, men det er nå ett forslag :)

Håper du får en fin dag, og ta deg en middagslur senere :)

Anne-Lise

theresekristina

09.05.2014 kl.09:55

Off så ekkelt..

Renate

09.05.2014 kl.09:56

Sliter med det samme! Får OFTE mareritt, eller syyke drømmer som jeg våkner av.. Klarer og sovne igjen men om morgenen føles det liksom ut som om jeg har sovet 2 timer?? Kan ha noe med at man ikke er i den "dype" søvnen som man ellers er når man ikke drømmer(tror jeg), men vet ikke helt, er hvertfall fælt..

Ha en fin dag!:-)

Lene

09.05.2014 kl.09:57

Hvor er øredobbene dine fra? perfect size :)

Silje

09.05.2014 kl.09:58

Om du har vinduet åpent, og det er kaldt på rommet ditt er det mye større sjanse for at du får mareritt! På meg funket det å lukke vinduet og få litt varme på rommet! Merkelig men sant.

Kristine

09.05.2014 kl.10:03

Høres kansje litt spesielt ut, men lærte dette av mamma når jeg var liten. Snu deg til andre siden en den du våknet av materittet. For hvis du fortsetter å sove på samme side så fortsetter som regel drømmen. Jeg vet jo ikke om det funker på alle men du funket på meg så er verdt et forsøk :-)

Ha en strålende dag!

Line

09.05.2014 kl.10:05

Prøv og ikke ligg på ryggen når du sover! Hver eneste gang jeg ligger på ryggen så får jeg mareritt. Kan ikke huske at jeg har våknet av et mareritt og ikke ligget på ryggen. Så jeg kan rett og slett ikke ligge sånn. Kan være det bare er jeg som er sånn da :)

ella

09.05.2014 kl.10:12

Hei Kristina :)

Tenkte å høre hvordan du stiller deg til at coachen du bruker i forbindelse med trening nå er dømt for doping og mafiavirksomhet med 7 år fengsel til følge?

Marie

09.05.2014 kl.10:19

Det virker nesten som du har fått en PTSD. Dette kan utløses av dødsfall i nær relasjon. Jeg fikk dette etter at jeg ble ranet av 4 maskerte menn på jobb og innelåst etterpå. Hadde mareritt i flere måneder. Var redd for å sove, og våknet med fullstendig panikkanfall hver natt.. Utviklet også skikkelig mørkeredsel. Drømte alle mulige skumle ting, og særlig at noen skulle ta meg, løp etter meg osv. Man må ikke nødvendigvis drømme det samme som utløste traumet. Det som hjalp meg var å ha venninner på overnatting. De var søte og snille og byttet på en periode. Da følte jeg meg mye tryggere. Føler virkelig med deg. Hverdagen blir slitsom uten søvn. Man blir rett og slett deprimert og trist. Pass på deg selv og ikke stress med å føl deg glad, selvom du har en blogg og føler at du må "ta deg sammen" for leserenes skyld. De som måtte forvente noe slikt kan aldri ha opplevd noe vondt. Jeg gikk lenge og latet som ting var fint. Tok på smilet om morgenen og gikk hele dagen og gruet meg til å sove, for da viste jeg at ting ville bli vanskelig. Dette fungerer ikke i lengden. Nå skjønner jeg ikke hvorfor jeg var så opptatt av å fremstå som så sterk.

Sigrid Elise

09.05.2014 kl.10:26

Uff, så ekkelt! Hadde en slik periode jeg også, det hjalp å ikke sove alene. Håper du får en slutt på det:)

Aurora

09.05.2014 kl.10:30

Ikke legg deg til å sove før du er ordentlig trøtt. Da sovner du med en gang, og kommer i dypere søvn ☺

Asbjörnsdottir

09.05.2014 kl.11:01

Usj så ekkelt! Sliter voldsomt med skremmende og brutale mareritt jeg også! De kommer og går, men virker som det er ekstra ille jo mer jeg tenker over det.

09.05.2014 kl.11:04

Innsovningstablett hjalp meg :)

Marte

09.05.2014 kl.12:00

Jeg slet så veldig med mareritt en stund der jeg drømte samme marerittet om og om igjen, og det endte med at jeg måtte gå på sovemedisin for å faktisk få sove. Det som reddet meg er ganske teit og jeg tror det handlet mest om min egen mentalitet og at jeg ville at det skulle funke fordi jeg var tom for alternativer. Uansett så kjøpe jeg meg en stor drømmefanger av en indianer på gata i trondheim og den funker. Jeg flyttet til paris i sommer og tok den ikke med, og da begynte marerittene igjen, så den måtte sendes fra trøndelag til paris, hehe. Min bestemor som også var min beste venn døde for 3 år siden, jeg har et bilde av henne i drømmefangeren min og liker å tenke at det er hennes ånd som passer på meg. Jeg er ikke overtroisk eller noe sånt, men når man er desperat retter mentaliteten seg etter mye. Dette rådet ga jeg også til min 3mening og hun sover søtt nå! Lykke til Kristina, følg gjerne livet mitt i Paris på Instagram @martehegli. Sov godt!

Ine Therese

09.05.2014 kl.12:16

Drømmefanger fungerer vertfall på meg :)

Luxmom

09.05.2014 kl.12:17

haha, så syk en drøm :) Ha en fin fredag :)

Daniella

09.05.2014 kl.12:20

Huff mareritt er aldri gøy! Har ikke noen gode tips, men jeg har en "dream catcher" som henger i nattbordet, og det sies at de skal fjerne de vonde drømmene..Vet ikke om det hjelper, for jeg sover egentlig som en stein hver natt..:) Kjempefint antrekk btw! :)

Elisabeth

09.05.2014 kl.12:40

Uff, høres ikke greit ut med slike mareritt. Jeg har stor erfaring med akkuratt dette, har gått i søvne og hatt mareritt omtrent hver natt siden jeg ble født. Utrolig plagsomt, og ikke minst ekkelt. Har gjort alt fra å våkne opp i undertøyet i hagen (!!), til å tro at jeg har spist en pengebok og kommer til å dø. Våkner av at jeg henger over doen og brekker meg, for å få opp denne pengeboka. HAHA!! Syke greier altså, den hjernen vår tar bare "litt" for mye av noen ganger.. Noen råd jeg vil gi deg, er å bruke minst mulig sosiale medier rett før leggetid, men heller lese en bok eller et blad, ha det mørkt og drikke en kopp varm melk. Dette roer kroppen helt ned, og unngår stresset som ligger i "bakhodet" når du legger deg. Da har hjernen lettere for ikke å roe seg ned, og man vil lettere få mareritt eller ha andre ubehagelige opplevelser. Så lykke til <3 Håper det blir bedre! Klem!

sandra

09.05.2014 kl.12:56

Drømmefanger. De skal fange vonde drømmer og mareritt. Hjalp meg i hvertfall..

Ingvild

09.05.2014 kl.12:57

Åh, du er en av de vakreste jeg vet om :) Blir så glad av å lese bloggen din!

Vilde

09.05.2014 kl.13:30

Når jeg mista pappa hadde jeg veldig mye mareritt. Jeg dro til legen og fikk tilbud om sovemedisiner, og det hjalp veldig :)

Etterhvert slutta jeg på sovemedisinen, så kom marerittene tilbake..

Da gikk jeg til psykolog og det har hjulpet meg i årevis. Går ikke der legger men hverdagen min er så mye enklere enda. Folk sier at tiden leger alle sår , men det gjorde ikke det for meg. Jeg ser du sliter etter at morfaren din døde, så kanskje du skulle prøvd psykolog?

Ha en fin dag da, fina :)

Lauraline

09.05.2014 kl.13:30

So pretty ! Nice outfit ! ♥

Love, xxx

Lauraline

Camilla

09.05.2014 kl.13:32

Kjøp en drømmefanger, det fungerer som bare det! :) God helg søta! :)

Anne

09.05.2014 kl.13:56

Prøv en natt med Milo på soverommet, selv om du kanskje i utgangspunktet er i mot det. Han trenger ikke nødvendigvis å sove i sengen sammen med deg dersom du ikke foretrekker det, men feks på gulvet ved siden av sengen.

Før jeg fikk hund i hus sleit jeg med fæle mareritt hver eneste natt, og hadde gjort det i mange, mange år. Fant ut at det var verdt ett forsøk, og lot lillegutt sove i sengen sin ved siden av min på gulvet. Det gjør han fortsatt, nå ett år etterpå, og jeg har ikke hatt ett eneste mareritt på ett år :-) hurra for det! Kan være verdt ett forsøk hvertfall, utrolig hvor trygg man kan føle seg med de små krabatene like i nærheten!

Inger m

09.05.2014 kl.14:02

Hei Kristina! Er det bare ekle mareritt du har, eller kan det være søvnparalyse? (Synes i allefall den første drømmen hørtes ut som det!) Google det, om du ikke vet hva det er, og se om det er noe som helst likhetstegn ;)

Marita

09.05.2014 kl.14:11

Søk på meaning of dreams på google, og finn ut hva drømmene dine betyr, kanskje du finner ut hva det er som gjør at du har mareritt.

Håper det hjelper! Ha en fortsatt fin da :)

Caroline

09.05.2014 kl.14:41

Hold deg våken litt lenger enn vanlig, så du er helt ekstrem trøtt når du legger deg. Så trøtt at du dupper av på sofan og såvidt orker å reise deg for å gå til senga. Da skal jeg love deg du får sove godt! :-) Da er kroppen så sliten, at underbevisstheten(mareritt) vil ikke komme frem. Du burde prøve!

Ida Martine

09.05.2014 kl.14:41

Du er så fin!

Uff, hørtes ut som en skrekkelig drøm! Jeg hadde også en forferdelig drøm på onsdag, der jeg var vitne til et ran og måtte se en mann bli skutt flere ganger i hodet. Var livredd når jeg våknet, haha! Føltes så virkelig ut.

S

09.05.2014 kl.15:06

Uff det er så ekkelt med mareritt!!:( Før så hadde jeg det ofte/hele tiden, men så begynte jeg å sjekke hva drømmene mine betydde på droemmetydning.com. Fant ut at det jeg drømte om bare var hyggelige ting, slik som at jeg vil få suksess/hell/lykke/kjærlighet/sosialt med venner osv. Jeg ble så hekta av å sjekke det ut at fokuset mitt i drømmene ble til "hva betyr dette" og "dette må jeg huske å sjekke ut", slik at alt det fæle jeg drømte plutselig ble interessant siden jeg visste at det hadde en annen betydning! Nå tenker du kanskje at jeg har probz, men drømmene forteller deg så mye mer enn at det bare er skummelt osv. Det sies jo at det du drømmer om er det du ikke legger merke til når du er våken. Underbevistheten din legger merke til mye mer enn man tror, og drømmene dine kan hjelpe deg viss du bare tolker dem riktig. Jeg har iallefall "hørt" på hva drømmene mine sier (haha) og tro det eller ei, de har hjulpet meg :D Må bare legge til at du ikke må bli for hekta på å sjekke ut hva diverse betyr, for det kan fort bli like slitsomt det også. Dette ble en lang kommentar, men synes dette med drømmer er så spennende... Ønsker deg en fantastisk helg! Kos deg med fine mennesker <3

Marianne

09.05.2014 kl.15:44

Hei Kristina!

Jeg slet veldig med mareritt en periode, var så ille at jeg til slutt ble helt utslitt av mangel på søvn. Det som fungeret for meg var å gå til akupunktør.For meg fungerte hvertfall det veldig godt etterhvert, og søvnen kom tilbake. Sliter fortsatt litt mer mareritt de gangene jeg er veldig stresset, for da klarer ikke "hodet å ta pause" når man legger seg. Prøv å drikk litt vann/te med ingefær før du legger deg og holde deg unna sukker og koffein rett før leggetid :)

Men ja, anbefaler absolutt akupunktur altså :)

Siv Renate

09.05.2014 kl.15:56

Kjempe søt topp! Ikke gøy med mareritt. Jeg hadde å en del

mareritt før og da hjalp det som regel å ligge sammen med noen. :)

Håper du snart blir kvitt de vonde marerittene.

God helg! :-)

Jeanette

09.05.2014 kl.16:13

uff,så ekkelt.Samtidig så blir man så vanvittig lettet når man våkner og innser at det bare var en drøm.Men det er utrolig skummelt hvor ekte og livaktig en drøm/mareritt kan være!

Regine

09.05.2014 kl.17:08

Når du opplever å miste en som står deg veldig nært, er det naturlig å få mareritt. Det er som regel noe som følger med, dessverre..

Jeg har ikke hatt veldig mye mareritt etter de jeg har mistet, men har jo hatt et par, og det er veldig ekkelt. Jeg har ikke gjort noe spesielt med det, du må nesten bare ta tiden til gode. Er 1 1/2 år siden jeg mistet en sist, og det hender fortsatt at jeg har vonde mareritt! Slikt kan ta tid, men etter hvert vil du merke det blir bedre :-)

Helene S

09.05.2014 kl.17:13

Bruker du framdels zma? Har hørt at man får syke drømmer av det...

Kristine

09.05.2014 kl.17:56

Bruker du zma? Vet at mange som bruker det får helt syke drømmer i og med at man sover tyngre. Ellers husker jeg jeg leste et sted der det sto at det kunne hjelpe å si "jeg skal ikke ha mareritt inatt" før man la seg til å sove. Vet ikke om det funker, men er jo verdt et forsøk:)

God helg!:)

ida

09.05.2014 kl.19:09

Vet du om de fortsatt har den genseren på vero moda?

Cristine

09.05.2014 kl.20:53

Hei Kristina.

Jeg slet veldig i en lang periode med grusomme mareritt. De dukker opp igjen når jeg er under mye stress, men gir seg fort så snart jeg følger min egen "medisin".

Hvis jeg våkner av mareritt midt på natten, pleier jeg å rable ned alt jeg husker i en kladdebok. Dette gjør jeg som oftest i halvsøvne i mørke, så det er ikke alltid like lett å forstå alt når jeg våkner om morningen. Men poenget er ikke å skrive en detaljert historie. Poenget er å skrive nok til at du klarer å huske sånn noe lunde hva drømmen handlet om. Før du står opp om morningen, les hva du har skrevet og prøv å husk tilbake på drømmen. Hvem som var med, hvor du var, hva som skjedde osv. Deretter prøver du å dikte opp/lage din egen avslutning. Denne må være så god som mulig, gjerne ordentlig overdrevet tull. Etter du har gjort det, river du ut arket fra boken og kaster det i bosset før du begynner på dagen din.

Det høres kanskje rart og teit ut, men dette hjalp meg den gangen det var på sitt verste, og hver gang marerittene dukker opp igjen.

Lykke til. Håper det ordner seg.

Julia

09.05.2014 kl.20:55

Huff, har ofte mareritt selv, og de føles alltid så skremmende virkelige. Bruker ofte å sjekke hva drømmene "betyr", noe som kan hjelpe.

Kidnapping :

Hvis du kidnapper noen er det fare for at du vil bli utsatt for et tyveri. Ser du noen bli kidnappet står du foran store forandringer i livet ditt. Blir du kidnappet kan du bli forlegen.

sanne

09.05.2014 kl.22:51

Hei Kristina! Når man får mareritt så prøver kroppen å fortelle deg noe. Det forteller deg at du gjør noe "feil" hvis du skjønner. Drømmer er kroppens måte å fortelle oss med bilder hvordan vi har det og hva vi skal gjøre. Drømmer prøver å lede oss til riktig sted! Når jeg var deprimert og tenkte negativt drømte jeg mareritt hver natt, helt til jeg en dag stod opp for meg selv og skjønte at jeg måtte gjøre noe. Jeg begynte å trene, gjorde alle de tingene jeg hadde utsatt og utsatt så jeg følte meg bra, og da sluttet jeg å drømme. Søk på drømmetyding, du finner mye der!

Karoline

10.05.2014 kl.00:10

Huff, kjedelig å ha mareritt. Håper det går over! Utrolig flott antrekk forresten! :-D

BS

10.05.2014 kl.09:16

Utrolig ekkelt med slike mareritt...

Jeg "slet" også med dette en periode helt til jeg byttet p-piller. Det hjalp meg både på "angst" og slike syke tanker. Kan jo skjekkes ut? :)

Da gikk jeg på Loette... Disse gjorde kroppen min gal. Aldri mer :)

Lykke til!

Birgitte

10.05.2014 kl.11:10

Kjøp en drømmefanger! Den fungrerer veldig bra. Alle marerittene mine forsvant etter jeg kjøpte en :)

Kaja

10.05.2014 kl.16:01

Hver natt når du legger deg i sengen, skal du si høyt til deg selv: i natt skal jeg ikke ha mareritt. Om jeg får et mareritt skal en venn komme å hjelpe meg.

Dette hjelper mye :-)

lene

10.05.2014 kl.21:06

Kjøp deg ein drømmetyde bok. Boka Regnbue treet kan jeg anbefale :) da kan du lese litt om hva enkelte handlinger betyr. Å drømme om død kan være positivt fordi man kommer seg videre... Jeg drømmer mye og mye om både vondt og godt men når jeg slår opp i boka får jeg en bedre forståelse for hvorfor jeg har drømt dette. :)

Jannike

10.05.2014 kl.22:08

Om du har et gjentagende mareritt burde du gjøre følgende:

Når du våkner av marerittet på natten, skal du ''gå inn'' i selve drømmen og lage en annen slutt på den (en lykkelig slutt). Dette skal funke! Lykke til :-)

Emilie

11.05.2014 kl.09:52

Ikke spis rett før du legger deg! Helst to timer før 😉 Lykke til!

beate

11.05.2014 kl.20:44

Drømmefanger :-)

Skriv en ny kommentar

hits