Superfood: my favourites

annonse

Flere av dere har etterspurt et innlegg om supermat, som spesielt det siste året har eksplodert i popularitet her i Norge. Jeg er selv en flittig tilhenger av dette, og bruker det hver eneste dag. Du lurer kanskje på hvorfor du skal ta supermat? Det renser kroppen din, huden får en fin glød, det er godt for forbrenningen, du får mer energi og overskudd, blir friskere både fysisk og psykisk. Bare sånn for å nevne noe, fordi det er utrolig mange fordeler med nettopp supermat. I dag tenkte jeg å gi dere en liten gjennomgang i den supermaten jeg tar, kanskje dere også blir fristet til å prøve? :-)

Først ut er Spirulina og Chlorella! To ting jeg for ett år tilbake bestemte meg for å teste ut, etter at superfreshe Tone Damli skrøt dette opp i skyene. Og jammen hadde hun rett, disse to tingene er virkelig helt fantastisk. Jeg har blitt totalt avhengig! Begge deler finnes både i tablett- og pulverform, jeg foretrekker førstnevnte da jeg rett og slett ikke liker smaken av alger. Dersom du ønsker å prøve ut pulver slik som Frk.Damli gjør, så anbefaler jeg å blande det ut i feks litt ananasjuice for å kamuflere bort smaken så mye som mulig.

Chlorella: dette er en encellet grønn ferskvanns-alge, med et høyt innhold av klorofyll, samt hele 19 aminosyrer og 36 forskjellige vitaminer. Chlorella er med på å balansere blodsukkeret, forbedrer fordøyelsen, forsinker aldringsprosessen, styrker leveren, avgifter kroppen og styrker immunforsvaret. Algen er også bra for hud, hår og negler. I tillegg til dette føler at jeg har blitt mer våken og klar i hodet etter at jeg begynte på chlorella, samt at man får haugevis av energi med denne algen. Jeg tar 10 tabletter av denne hver eneste morgen, fem minutter før jeg spiser frokosten min. Finnes også i pulverform om ønskelig.

Spirulina: denne saken inneholder tre ganger mer protein enn fisk, 100 ganger mer betakaroten enn gulrøtter, 50 ganger mer jern enn spinat og 10 ganger mer kalsium enn melk. Det er ganske utrolig, det! Spirulina motvirker hudlidelser og allergier, fjerner tungmetaller fra kroppen, er ekstremt proteinrik og virker veldig rensende på kroppen. Jeg føler meg utrolig mye lettere i kroppen og kvikkere i hodet etter at jeg begynte med disse. Dette er en energibombe rett fra naturen! Jeg tar cirka fem spirulina hver eneste morgen sammen med chlorella, fem minutter før frokost. Spirulina finnes også i pulverform.

Opti Green: et pulver jeg til daglig blander i smoothien min, eller sammen med juice. Dette er et superkonsentrat av grønnsaker, urter, fiber og grønt - som gir kroppen utrolig mye næring. Hele 36 grønnsaker skjuler seg i dette pulveret, så dette er en skikkelig kraftblanding med fiber, viktige fettsyrer og andre nyttige næringsstoffer. Jeg tar to teskjeer med denne hver dag i en smoothie, og da kjenner man ikke smaken i det hele tatt.

Omega 3-6-9: alle burde virkelig ta omega 3! Denne fra Udos Choice er min favoritt, og jeg har brukt den i over tre år. Det er en optimal oljeblanding av omega 3,6 og 9 fettsyrer. Disse smører huden og leddene, nærer hjernen, styrker hjertet og indre organer. Visste dere at omega 3 og omega 6 er de to eneste fettsyrene kroppen ikke kan produsere selv? Derfor er det utrolig viktig å prioritere dette i kosten din, da de har mange viktige funksjoner. Jeg tar to kapsler hver morgen sammen med frokost og et stort glass vann.

The better you eat, the better you feel.

Dersom dere lurer på noe, må dere gjerne spørre - så skal jeg svare så godt jeg kan. Alt over er fra Proteinfabrikken.no, en norsk og sikker nettbutikk med god kundeservice og rask levering.

23 kommentarer

kristina

24.04.2014 kl.15:04

smaker spirulina tabelettene vondt ?

Kristina Andersen

24.04.2014 kl.15:05

kristina: Nei, de smaker absolutt ingenting :-) Det som er fint med å ta de i tablett form, da slipper du smaken :)

24.04.2014 kl.15:10

Tar du 17 tabeletter tilsammen på morgenkvisten? Hvordan klarer du det? Jeg brekker meg av 2:-)

Kristina Andersen

24.04.2014 kl.15:11

Anonym: Haha, forstår det kan høres mye ut - men det er altså ikke det. Vanesak, vil jeg tro :p Tar faktisk 10 stk på en gang jeg, hehee..

Anonym

24.04.2014 kl.15:23

Rart du får så mye energi og blir så frisk. Du klager jo hver dag på at du er syk og sliten. Oppskrytt og motstridende

Elisabeth

24.04.2014 kl.15:57

Jeg kan ikke helt skjønne hvordan man skal få noe nytte av å spise alger, planter, bakterier osv med klorofyll. At det er selve klorofyllet som skal gi oss mennesker noe helseverdi. Klorofyll er jo ikke noe som finnes naturlig i kroppen for oss, i det hele tatt.

Jeg prøvde å søke litt rundt for å skjønne hvordan det kan fungere. Det eneste jeg fant var fra bloggen til Pernille som jobber som lege: http://perpelle.wordpress.com/2010/10/10/trenger-vi-klorofyll/

Er det noen andre som har noe bevis på at det skal fungere? Ikke bare sånn, ååå jeg føler jeg får så mye energiii. Men litt mer vitenskapelige bevis. :)

24.04.2014 kl.16:16

Er dette kosttilskudd på lik linje som om du for.eks tar trantabletter? Eller er dette mer måltidserstattelser??

Maria

24.04.2014 kl.16:33

Tar du alle etter hverandre? :)

Caroline

24.04.2014 kl.16:50

Hei! Det at spiritulina tablettene ikke smaker noe er bare tull! Kjøpte meg disse for en uke siden, og de smaker ikke akuratt godt!

Men bedre å ta pillene enn pulverform.

Signe Flater

24.04.2014 kl.17:30

Jeg fikk kviser av chorella tablettene. Aldri slitt med det før, og sikkert fordi det renser kroppen, men uaktuelt å gå rundt med kviser i flere uker. Sluttet derfor etter 10 dager. Fikk beskjed at det var vanlig, men ville gå over i løpet av 3 mnd. greit at folk er klar/bevisst på det:)

Kristina Andersen

24.04.2014 kl.18:02

Caroline: Da bruker du kanskje et annet merke? Disse smaker ingenting :-)

Kristina Andersen

24.04.2014 kl.18:02

Maria: Jepp :)

Anonym: Kosttilskudd. IKKE måltidserstatter.

Kristina Andersen

24.04.2014 kl.18:03

Anonym: Har nettopp mistet min bestefar. Tviler på at chlorella og spirulina kurerer sorg, din forbanna idiot. Ta deg en bolle!

Emilie

24.04.2014 kl.18:13

Jeg har også den Udo`s Choice omega 3-6-9. Superfornøyd, men den smaker helt forferdelig!

Renate

24.04.2014 kl.20:57

Algene må IKKJE blandast med ananasjuice fordi det er for mykje syre i det, noko som hindrar opptaket! Om du må blande med juice, bruk lavsyre eple. Ein skal helst ta det på tom mage, feks ein halv time før frokost for best opptak, og aldri saman med noko med mykje syre. Som Signe seier over her kan ein få urein hud i starten, dette er fordi kroppen kvittar seg med avfallsstoff. Og det tar ikkje nødvendigvis så mykje som 3 mnd før det sluttar. Om ein får for mykje avgiftningseffekt av det, så kan ein redusere dosen! Spirulina kan ein ta heile året, mens chlorella kan ein gjerne bruke som detox i starten av kvar årstid. Eg jobbar på helsekost, og har prøvd sjølv, så dette veit eg :)

24.04.2014 kl.21:38

Morsomt at du ikke har godkjent kommentaren min om omega 3 i forhold til omega 6&9 , og om marint kontra planteomega..

Anita

24.04.2014 kl.23:00

Jeg tar spirulina fordi det gir meg mindre søtsug. Den informasjonen du gir om proteiner synes jeg blir veldig misvisende - man tar så få gram spirulina om dagen at selv om proteininnholdet er høyt får man ikke i seg særlig mye! Synes du burde rette opp i dette.

24.04.2014 kl.23:28

at folk klarer å kommentere slemt til og med på et innlegg om kosttilskudd.. herregud så trasig

Oda

25.04.2014 kl.09:20

Takk for et kjempefint innlegg! Tar selv forskjelloge alger og gress og er veldig fornøyd. Stå på søte deg :-)

Maren

25.04.2014 kl.10:26

Dette fikk jeg lyst på prøve! :-) Får du noe form for ettersmak av Chlorella og Spirulina tablettene utover dagen? Typisk slik mange får av tran-tabletter om du skjønner? :P

Kristina Andersen

25.04.2014 kl.14:32

Maren: Nei :)

Jane

25.04.2014 kl.14:39

Heisan! Takk for mange bra tips:-) Er det dyrt og ta så mange tabl. hver dag? Blir du slankere av dette siden det renser kroppen din og gir deg så mye vitaminer osv? :)

Lisa

26.04.2014 kl.00:16

Og en ting til - du har sikkert gjort andre forandringer med livsstilen din i tillegg til å begynne med supermat, som f.eks. sunnere kost, mindre alkohol og trening...? Dermed kan du ikke vite at det er supermaten som gir deg all energien og det "gode immunforsvaret".

Skriv en ny kommentar

hits