Sugar free jello

God morgen, fineste leserne mine



Jeg tenkte å starte denne lørdagen med å dele en helt super oppskrift med dere! Denne gelevarianten er helt ærlig mye bedre enn vanlig gele, og best av alt - den er helt sukker og fettfri. Hele oppskriften gir cirka 60 kcal, så dette kan man uten tvil nyte med den beste samvittighet. Etter at jeg smakte denne for første gang forstår jeg faktisk ikke hvorfor folk spiser vanlig gele lengre, fordi denne er faktisk mye bedre og en fin bonus er jo også at den ikke er stappet med sukker. Så, denne må dere prøve å lage i kveld hvis dere er gira på noe digg!

Til fire små eller to store porsjoner trenger du:

3 dl funlightsaft (jeg brukte jordbær og rabarbra smaken) 7 dl vann 8 gelatinplater

Legg gelatinplatene i det kalde vannet i cirka fem minutter, før du tilsetter saften i gryta og varmer opp mens du rører hele tiden. Blandingen skal ikke koke, den skal kun bli varm og gelatinen skal være helt smeltet! Når dette er gjort tar du det over i en bolle, lar det avkjøle seg og setter det i kjøleskapet. Gelen er stivnet og klar for å spises etter cirka seks timer i kjøleskapet. Perfekt å lage på morgenen, så har du noe godt som venter på deg når kvelden kommer.

Håper oppskriften faller i smak! Enjoy

19 kommentarer

Tina Marie

08.03.2014 kl.10:02

Skulle ønske den var vegetarisk :(

Celina

08.03.2014 kl.10:21

Dette må prøves, gele er jo så sinsykt godt :) så også kjempe godt ut :)

Kristina Andersen

08.03.2014 kl.11:59

Tina Marie: Er den ikke det? Det er jo ikke kjøtt i denne :)

Kristina Andersen

08.03.2014 kl.11:59

Celina: Du kommer til å digge den!! :D

Maren

08.03.2014 kl.12:03

Elsker når du legger ut oppskrifter på sunnere varianter! Jeg liker egentlig ikke gele, men dette må jeg prøve! :D

Ser du har frukt på, men et lite tips: ikke legg ananas, Kiwi eller papaya på. Da vil ikke gelen stivne...

Lina

08.03.2014 kl.12:16

Kristina, den er ikke-vegetariansk fordi gelatinen inneholder finmalte knokler fra dyr:p Deilig tanke, hæ?

Men Tina Marie: Det finnes vegetarisk gelatin :)

Kristina Andersen

08.03.2014 kl.12:17

Lina: Seriøst? Nei, fy søren! Æææ, nå ble jeg fysisk dårlig.. Er dette sant?

Kine

08.03.2014 kl.12:18

Gelatin er ikke vegetarisk, for det er laget av knokler osv av dyr.

Denne geleen må jeg prøve! :D

Lina

08.03.2014 kl.12:21

Helt sant, Kristina! Jeg spiser aldri gelè fordi det er en så ekkel tanke. Det finnes gelatin som er vegetarisk, men da står det spesifisert på pakningen. Ellers inneholder all gelatin knokler. Det er blant annet derfor muslimer ikke kan spise for eksempel seigmenn, fordi de inneholder gelatin.

Mari

08.03.2014 kl.12:25

Fra Store norske leksikon (snl.no) om gelatin: «blanding av proteiner dannet ved hydrolyse av kollagen. Produksjonen foregår ved å koke hud, sener og bindevev fra dyr.»

Hanne

08.03.2014 kl.13:09

Hvor kommer de 60 kaloriene fra? Er det ikke bare en kalori i funlight?

08.03.2014 kl.13:17

Jeg har også hørt at det er lagd av dyrebein osv! Får ikke akkurat så lyst på det :/

May Lene

08.03.2014 kl.13:26

Haha! Det er helt sant, Kristina. Trodde de fleste visste hva gelatin er laget av.

Monika

08.03.2014 kl.13:42

http://snl.no/gelatin

Det er nok sant ja :P Men geléen så veldig god ut! Nå må jeg bare finner sukkerfri saft :P

Hanna

08.03.2014 kl.16:19

Var igang med å lage denne da jeg leste kommentarfeltet her om hva gelatin var laget av. Det er ikke alltid jeg har behov for å vite hva ting er laget av :/ Men men, får prøve å fortrenge det til i kveld når gelen er ferdig :)

Fredrik

09.03.2014 kl.20:51

Skal prøves!

judy

09.03.2014 kl.23:50

Også Nesten all godteri inneholder animalske produkter. Man finner en liste på nettet av hva som ikke gjør det. Veganere er supernøye på det. Kom over en veganer blogg en gang. Husker bare at love hearts ikke inneholder noe fra dyr :)

Mari

10.03.2014 kl.09:06

Det er jo en kjent sak at gelatin inneholder animalske produkter, som nesten alt annet godteri. Uansett, hvorfor lage egen gele når gele i butikk fra feks Freia er noe av det mest kalorifattige fra før? Er jo bare ekstra pes.

christina

11.03.2014 kl.17:22

Blandet eller ublandet saft?

Skriv en ny kommentar

hits