Svar på spørsmålsrunden: trening

Da var det tid for å gå over på treningsdelen! Jeg må si at jeg blir virkelig overrasket over hvor kroppsfiksert og feil syn mange av dere jenter har på ting, så flere av spørsmålene blir ikke besvart. Det å hjelpe ei 52 kilos jente med å gå ned i fettprosent er jeg absolutt ikke interessert i, og helt ærlig skulle jeg gjerne sendt flere av dere til legen. Dere har totalt feil og skummelt syn på kropp og trening, jeg blir helt ærlig oppriktig bekymret over synet dere har på ting.... Men, tilbake til spørsmålene!

1. Kan man bli TYNN av å trene? Hvordan? Det er jeg ikke den rette personen til å spørre om. Jeg trener ikke for å bli tynn, og blir heller irritert inni meg hvis dere sier til meg at jeg ser tynnere ut. Det er det siste jeg vil bli! Jeg tilbringer tid på trening for å bli sterk, fit og for å få bygget muskler - ikke for å bli tynn. Det å bli tynn er jo egentlig veldig lett, men det å bygge opp en muskuløs og sterk kropp - det krever så utrolig mye mer.

2. Hvordan klarer du å holde motivasjonen til treningen oppe? Jeg er kommet til et punkt hvor treningen har blitt en livsstil for meg, og det er utrolig deilig! For meg ville det vært helt merkelig å ikke trene, det er bare noe jeg gjør og er vant til å gjøre. Det er ofte vanskeligst med motivasjonen når man nettopp har begynt å trene, men kommer du deg over den kneika og presser deg selv til å fortsette - da skal du se at ting blir lettere for hver dag som går.

3. Hvordan trener du mage? Jeg trener mye tunge baseøvelser, og dette tar også på magen uten at det nødvendigvis er magen jeg fokuserer på. Men en til to ganger i uka tar jeg også situps med vekter, gjør planken..osv.. Burde uansett bli flinkere til å trene magen, så der må jeg skjerpe meg.

4. Har du alltid vært like sprek, eller var det mer sånn at en dag våknet du opp og bestemte deg for å begynne å trene? Som yngre spilte jeg håndball, og var ei sprek lita snuppe. Så ble jeg ungdom, og droppet alt som het trening og riktig mat. Og booooff, der ble jeg gigantisk - og ikke på en god måte. Jeg begynte å trene igjen etter noen år, og da trente jeg for å bli tynn, med null peiling på både kost og trening. Dumma! Nå er fokuset mitt totalt annerledes, jeg har lest mye og lært mye av flinke folk som vet hva de snakker om, så jeg vil si at jeg har ganske god peiling på både trening og kosthold. Så nei, jeg har ikke alltid vært sprek.

5. Kan vi få høre om rumpeprosjektet ditt? Det kan dere! Skal få lurt Thomas til å ta noen bilder av meg i dag eller i morgen når jeg trener det.

6. Hvordan klarer du å gå imot strømmen og ikke være syltynn? Vil også bli sterk og fit, men samtidig vil jeg være tynn. Fit is the new shit! Vi lever i 2013, og jeg blir så stolt når jeg ser at flere jenter forstår at det ikke er kult å være tynn lengre. Personlig ser jeg ikke på det å være tynn som trent. Jeg vil bli sterk og få en sterk kropp - som kan bære meg trygt og godt gjennom resten av livet. Jeg syns det er kult å være ei powerjente, og en liten gigant som fyker rundt på gymmet. Haha, jeg er akkurat som et mannfolk når det kommer til trening! Her handler det om å løfte tyngst, klare mest og pumpe de vektene til tårene spruter.

7. Hva er målet ditt med treningen? Akkurat nå er målene slik: bli sterkere, bli mer markert og definert, få rumpa til å vokse og generelt sett bli bedre. Samt klare 100 kilo i knebøy før April er omme. Tenkte å prøve på sistnevnte allerede til neste uke, og jeg skal klare det! Sist gang klarte jeg 95 kilo, og da begynte jeg nesten å grine av skuffelse.... Haha!

8. Husker du engang snakket om å stille i bikini fitness. Er de drømmene der fortsatt? Det hadde vært utrolig gøy, og det er noe jeg tenker på hver eneste dag faktisk. Problemet er at jeg måtte droppet mye i fett, og siden jeg jobber så mye nå - ville det vært vanskelig for meg å holde fokus på alle denne jobbingen hvis jeg skulle gått på en hard diett. Men, jeg har absolutt veldig lyst og det frister mye! Vi får se, kanskje i 2014?

9. Hvilke øvelser består favorittreningsøkten din av? Jeg eeeelsker å trene bein og rumpe! Favorittøvelsene mine her er knebøy, goblet squat, frontbøy, hip thrust og beinpress.

10. Bruker du proteinpulver, isåfall hvilket? Jepp, jeg drikker Chocolate Heaven proteinpluveret fra Proteinfabrikken. En shake til frokost og en etter trening.

67 kommentarer

Karoline

18.04.2013 kl.08:28

Du er så god du! Jeg har også lagt om kostholdet mitt og begynt å trene, har bare gjort det i en ukes tid nå, men det jeg lurer litt på er de proteinshakene? Jeg går mest på gruppetimer, men da også med styrke, er det noe vits for meg å ta proteinshake da, når jeg både fokuserer på kondis og styrke eller?

Silje Kristin

18.04.2013 kl.09:02

Hei! Først og fremst må jeg si at du er et supert forbilde! Du ser fantastisk ut om dagen :-)
Har et lite spm. Jeg jogger mye og trener kondisjon, men nå har jeg lyst på større lår og rumpe og generelt blir sterk i hele kroppen. Problemet er bare at jeg ikke kan noe om vekter eller apparater. Kan du vise til noen eksempler til øvelser med vekter/manualer eller apparater som en nybegynner kan begynne med?

Ha en super dag!

Grete

18.04.2013 kl.09:46

En grunn til at unge jenter tenker slik er nok også fordi dere bloggere kun har fokus på trening og kosthold. Vaniljekesam og havregrynsgrøt har vist blitt et must i 2013, desverre.....

18.04.2013 kl.10:02

Hei! Så fint at du svarer på spørsmål. Må bare spørre om en ting i forlengelsen av svaret på spørmålet: Kan man bli TYNN av å trene? Hvordan?. Du svarer på spørsmålet at tynn er det siste du vil bli. Det jeg lurer på er hvorfor ligger du da i kaloriunderskudd? Når kroppen er i kaloriunderskudd vil man fysiologisk sett bli tynnere. Er ikke det ikke da litt motsigende det du svarer? Det sier seg selv at du blir tynnere av det, så spørsmålet er vel da hvor lenge du skal være i kaloriunderskudd og hva du egentlig definerer som tynn?

Lovise

18.04.2013 kl.10:32

Synes du må passe litt på å si at tynn er stygt! Jeg er en liten jente, men trener tunge baseøvelser! Jeg har lenge slitt med selvtilliten og gått fra å være lubben til tynn og er mer fornøyd nå, men det å kommentere at jeg har stygg kropp er ikke gøy å høre!

Kamilla

18.04.2013 kl.10:47

Kan du filme når du makser 100 kilo? :D

Du er sprek!

Margrethe

18.04.2013 kl.10:55

Jeg må bare spørre, for jeg er sikker på at du ikke mente det slik jeg leste det når du skrev at du ikke så på det å være tynn som å være trent. Hva med oss langdistanseløpere som kan løpe både lengre og fortere enn de fleste andre, har ikke vi en trent kropp? Min kropp er nemlig temmelig rippa selv om jeg er tynn, trener styrke i tillegg :)

Kristina Andersen

18.04.2013 kl.10:57

Vet ikke helt hvor lett det blir å filme, pga Thomas står alltid bak meg når jeg maksløfter for å sikre. Men hvis Jonas er der, kan jeg spørre han om han kan filme :)

Helene

18.04.2013 kl.10:58

Hei. Jeg er så glad for at venninda mi viste meg bloggen din :) Er blitt helt avhengi og kjekker den flere ganger daglig. Du er en kjempe stor motivasjon for meg :) Stå på! 100kg. knebøy klarer du lett ;)

Kristina Andersen

18.04.2013 kl.11:00

Jeg har da aldri sagt at det er stygt å være tynn? Jeg sier at det å bare være tynn, ikke er noe jeg ser på som å være trent. Det er jo det samme som at å bare være kjukk, ikke er å være trent. Ikke missforstå meg kjære deg, så lenge du er fornøyd med deg selv så er det jo det som betyr noe? Jeg er sikker på at du er kjempeflott som du er Lovise :D Klem

Kristina Andersen

18.04.2013 kl.11:02

Da tar du litt feil :) Jeg er på det som kalles DEFF, noe kroppsbyggere gjør f.eks før sommeren. Det vil si at jeg ikke skal miste vekt eller muskler, slik man gjerne gjør med slanking. Jeg er på kaloriunderskudd/deff, for å få litt lavere fettprosent. Lavere fettprosent = mer synlige muskler. Altså, ikke det samme som å bli tynn :)

Kristina Andersen

18.04.2013 kl.11:04

Ikke vri på det jeg sier. Jeg sier at det å bare være TYNN ikke er å være trent.

Kristina Andersen

18.04.2013 kl.11:04

Det kan jeg gjøre! Håper å få det til denne uken :)

Kristina Andersen

18.04.2013 kl.11:04

Hva med å ta deg en shake etter trening? :)

18.04.2013 kl.11:13

Morsomt at du skryter på deg 95kg i knebøy.

Kristina Andersen

18.04.2013 kl.11:26

Det er ikke alle som trenger å skryte på seg ting, noen gjør det faktisk bra og klarer det de sier. Lenge leve sjalue jenter som deg, fy søren - det må være så kjipt å være ei som deg..

Veronika

18.04.2013 kl.11:38

Så kjedelig når vi lever i 2013 at det nesten at blitt et skjellsord å være tynn. Jeg er naturlig tynn og blir faktisk såret av at bloggere skriver så negativt om min kroppstype. Jeg kan også være sunn, selv om jeg er tynn.

:)

18.04.2013 kl.11:39

Okei. Nå har jeg lest bloggen din i en evighet, og jeg kommer sefffff til å fortsette med det :) Jeg har baby i magen, og har termin om ei uke faktisk! Går egentlig bare hjemme og venter på at den skal komme seg ut. Har de siste mnd vært drittlei av å måtte daffe rundt i klær som ikke er meg, og jeg har allerede begynt å kjøpe inn sommerklær som jeg SKAL bruke i sommer. Problemet er jo da: babyweiiight. :( En del forsvinner jo når Mr.Baby kommer, og når alt det vannet (satan ta det vannet altså) i kroppen forsvinner, og at man forbrenner når man ammer osv. MEN. Hvor starter jeg egentlig? Fra å ha gått nå i 9 mnd, spist helt normalt for en gravid å være, og da mener jeg jo at man blir jo automatisk ekstra sulten når man er gravid uten å tenke over det fordi baby i magen tar jo en del av næringa. Jeg var flink å gå ute hver dag for noen mnd siden, helt til jeg fikk bekkenløsning og bare det å snu seg i senga var så smertefullt at du aner ikke. Så igjen kjææære Kristina, har du tips til hvordan man starter i det små, med både mat og det å trene seg opp. Vil ikke bygge muskler med det første, bare gå ned, stramme opp kroppen som jeg har mareritt om skal henge og dingle etter at baby har kommet ut. takk på forhånd :))))))))))))))

18.04.2013 kl.11:51

"og jeg blir så stolt når jeg ser at flere jenter forstår at det ikke er kult å være tynn lengre..." det sa du. Fint at du fokuserer på en trent kropp osv. Men slike utsagn er vel ikke helt nødvendige?

Kristina Andersen

18.04.2013 kl.11:54

Så flink du er som er så bevisst på å trene etter fødsel, det er jo helt fantastisk bra! Jeg er litt redd for å gi deg råd faktisk, fordi har hørt man må være veldig forsiktig etter man har fått baby? Tror det kan være lurt å vente tre måneder med å trene etter fødsel, ville hørt med legen hvis jeg var deg :) Stor klem!

Mari

18.04.2013 kl.12:08

Gode svar! Du er et flott forbilde og motivasjon både på treningsfronten og i hverdagen generelt. Digger deg! :D

18.04.2013 kl.12:11

Tar du knebøy i smith maskin?

Therese

18.04.2013 kl.12:16

Dessverre? Hvorfor dessverre? Er da ingenting gale i å være bevisst på kostholdet sitt og være i aktivitet. Tvert om, det er bare bra for deg. Og vaniljekesam og havregryn er supert, vaniljekesam inneholder masse proteiner og lite fett, og havregrøt er bra for magen og holder en mett lenge. Hva er gale med det?

:)

18.04.2013 kl.12:42

Okei, da gjør jeg det :) Kommer nok uansett til å prøve meg på de gode smoothiene og bæroppskriftene dine nå når det går mot sommer :) En kopp med smoothie på trilletur er jo mye bedre enn en flaske med saft/brus. Du motiverer ihvertfall, det skal være sikkert og visst! :D

Lone

18.04.2013 kl.12:57

Synes du er utrolig trangsynt når du sier å være tynt ikke er fint. Det er bare DIN mening, trenger ikke si det ikke er "kult". Du kan ikke tale på vegne av alle og komme med en slik påstand.

Linda Marie Stuhaug

18.04.2013 kl.13:15

Så flink du er å svare for deg, Kristina :) og herreguuud, du er jo råsterk som har 95 kg i knebøy!!! Stå på, 100 kg klare du lett :D

Karina

18.04.2013 kl.13:26

Hei Kristina. Jeg var en av de som skrev at du så litt slankere ut, beklager at du ble irritert over det, føler meg veldig dum nå.. Jeg trodde det var meningen siden du ville ned i fettprosent, men skjønner nå etter forklaringen din at det bare er for å få mer synlige muskler :) Unnskyld

M

18.04.2013 kl.13:30

Man skal vente minst 6 uker etter fødsel før man begynner å trene, men dette er individuelt så jeg ville absolutt snakket med legen min. Kanskje det er en idè å investere i et par-tre timer med personlig trener for tips til å komme i gang? Hvis ikke vet jeg at flere treningssentere har tilbud til Mor og barn.

Det som overrasker meg er at folk stiller spørsmål til Kristina som om hun skulle være en ekspert på alt innen trening og kosthold. All ære til deg for at du svarer etter beste evne, Kristina, men folk burde vel forstå at du ikke er et leksikon her? Du gjør ting på din måte, og har i utgangspunktet ikke kunnskap og tyngde nok til å svare på alt folk spør deg om. Så bare en liten heads up til alle som tror de forandre livet sitt ved å spørre bloggere uten utdanning om tips! Henvend dere til fagfolk, les faglitteratur og sett deg inn i hva som passer for DEG!

18.04.2013 kl.13:45

Hvorfor tror du at kroppspress om trening og muskler er sunnere enn kroppspress om å være tynn? Jeg synes at alt dette treningssnakket har gått for langt, og at fitspirationbilder er like ille som thinspirationbilder! Hvorfor ikke bare være fornøyd med sånn du er? Hvorfor blir du(hypotetisk) aldri fornøyd før du har makset 5 kg mer? Det nye kroppsbildet er helt sykt spør du meg, og at så mange bloggere mater dette inn i hodet til andre jenter (og gutter?) synes jeg er usunt. En sterk//fit/muskeløs kropp trenger ikke nødvendigvis å være en sunn kropp. Å ha så stort fokus på trening og kosthold går fort over grensen til å være fanatisk... Å sulte seg har gått til å hele tiden løfte mer og tyngre. Og jeg tror at de som gjør dette sitter igjen med den samme skuffelsen/misfornøydheten hvis de ikke klarer det, eller "sprekker".

Kristina Andersen

18.04.2013 kl.13:49

Haha, det gjør ingenting søta! :D

Kristina Andersen

18.04.2013 kl.13:50

Nei.

18.04.2013 kl.14:23

Noen ganger skjønner jeg nesten ikke hvordan du orker å blogge når enkelte bare er ute etter å vri og vende på det du skriver til noe negativt.. folk altså. Stå på :-)

A

18.04.2013 kl.14:30

Men om man får mindre fettprosent vil man jo også se "tynnere" ut. Høres ut som du tror at det er bare vektnedgang som gjør en tynnere. Har selv en venninne som deltok i body fitness konk. Og selv om hun bygde muskler og trente tungt så så hun veldig slank ut etter deffen. Det sier seg selv at når fettprosenten kryper nedover vil man se slankere ut. Tror du må definere hva du selv mener med tynn, så slipper du alle disse spørsmålene rundt dette. For slik jeg oppfatter det mener du at du ikke vil bli tynn (som liten og uten muskler), men at du vil se sunn ut (som slank og definert).
Link til historien til hun jeg kjenner :-) Veldig tøff jente :-)
http://fitnessbloggen.no/les-og-bli-inspirert-av-den-utrolige-forandringen-til-tone-eidern-olsen/

Amanda

18.04.2013 kl.14:55

Skål for den! Kunne ikke sagt det bedre selv

Elisabeth

18.04.2013 kl.15:15

De fleste av bloggere nå for tiden som snakker om vaniljekesam og havregrynsgrøt har som Kristina et mål om bli sterk, bygge muskler og heller bli "større" enn mindre. Hvordan det kan mistolkes som en oppfordring/forbilde for 40kgs jenter som ønsker å gå enda mer ned i fettprosent handler like mye om foreldrenes innsats og oppdragelse nå det kommer til deres måte å tenke på..

Natalia

18.04.2013 kl.15:22

Hei!
Jeg blir veldig inspirert av treningen din, og er selv i gang med et program med min PT både trening og kosthold - for å bli tynnere, sunnere og så sterkere! For meg handler dette om en livsstil, ikke en slankekur - jeg skal ikke bli tynnest mulig - bare slankere..
Jeg trener dermed ofte. Kan du anbefale noen tørrshampoo, hva bruker du? Det tar jo så på håret og dusje det hver dag..

Håper på svar :)

18.04.2013 kl.15:22

du snakker omtrent som du ser ned på tynne folk... "ikke er kult å være tynn lengre"
Du vet det er noen som er født sånn, ikke sant?...

Silje

18.04.2013 kl.15:31

HELT enig.

Jeanette

18.04.2013 kl.16:13

Helt enig med deg at det er i det man begynner å trene at motivasjonen kan være et problem.

Når man har holdt på i ca en 4 ukers tid,så er man såpass vant til det at man ikke vil slutte.
Jeg har så langt gått ned nesten 5 kg med mye trening og sunn kost.Er også mye gladere,har finere hud,og mentalt overskudd.

Før satt jeg bare med lap top`en på fanget og beveget meg aldri.Men nå blir jeg kjemperastløs om jeg ikke får trent eller gått meg en tur.

Og det er så herlig! Føler at jeg endelig har fått gode vaner

Margrethe

18.04.2013 kl.16:14

Jeg hadde håpet at du ikke ville tolke kommentaren min på denne måten. Det var absolutt ikke meningen å hverken vri på det du sa eller kritisere. Jeg ønsket bare å vise at det ofte er flere nyanser ved samme sak. Det var aldri min intensjon å skape konflikt :)

18.04.2013 kl.16:14

Du er virkelig et bra forbilde Kristina!

Det er så godt å lese de ordene du skriver om at ikke alt dreier seg om å være tynnest og at fit har blitt det nye. At jenter som veier 52 kg vil ned i vekt syns jeg er trist. Jeg sliter så mye med tanker om det å være tynn, ikke spise over en viss grense kalorier og sjekker vekta hele tiden. Det å måtte stå opp midt på natten for å sjekke om jeg har lagt på meg er helt jævlig. Etter jeg har spist noen usunt er det rett til badet for å kaste det opp. Jeg har allerede fått syreskader på tennene, klart å utvikle bulimi og sliter med å si dette til venninner fordi de selv har slitt og jeg vet at hun ene sliter enda. Jeg er heldigvis veldig aktiv på treningssenteret, men blir fortalt at jeg overtrener hele tiden og med for lite mat svimer jeg nesten av. Men du er en stor inspirasjon!

Kristina Andersen

18.04.2013 kl.16:23

Herreguuuuuuud! SLUTT Å VRI PÅ DET JEG SIER, FINN DERE NOE ANNET Å GJØRE!

Kristina Andersen

18.04.2013 kl.16:23

Catzy sin er kjempegod! :D

E

18.04.2013 kl.16:46

Amen to that!

Camilla

18.04.2013 kl.16:55

SÅ enig .. Begge delene like ille.

Maja

18.04.2013 kl.17:36

hahahah, kommentarfeltet ditt er jo som en skyteskive! Merkelig hvordan så mange greier å vri det du sier til noe så negativt.
Er selv litt for tynn(men jobber for å bygge meg opp ;)), men tar meg ikke nær av det du sier. Man ser forskjell på en tynn kropp, og en trent kropp.

Synes du er flink jeg, Kristina!

heh

18.04.2013 kl.17:49

Man kan vel fortsatt få tips om å gå ned i fettprosent når man veier 52? jeg veier 51kg og er 165cm høy. Jeg trener en del styrke og litt cardio, men jeg har fortsatt nokså høy fettprosent som godt kunne droppet noen prosent. Og nå klager jeg ikke her, fordi jeg jobber hardt for å oppnå det jeg vil ha, men bare sier at du aner ikke hvordan den jenta kan ha sett ut :) fett veier jo ikke så mye

helene

18.04.2013 kl.17:49

du svarer så bra og utfyllende, dødsbra av deg :) føler når andre bloggere har spm.runde så svarer de maks en setning på hvert spørsmål, men du svarer skikkelig ordentlig og forståelsesfullt! synes du bare viser mer og mer hvor fantastisk du er og hvilket bra menneske du er, jeg blir faktisk heelt imponert av deg! du er virkelig et forbilde for meg, er ingen tvil på det :) elsker at du trener for å bli stor og sterk, istedenfor tynn. er så fint med en markert kropp med muskler på, det er noe av det fineste jeg ser! også gleder jeg meg sååå masse til å lese om rumpeprosjektet ditt, det skal jeg jammen meg henge meg på<3

Kristina Andersen

18.04.2013 kl.17:56

<3

K

18.04.2013 kl.18:08

Synes du selv at du bidrar til å forbedre kroppspresset blant unge jenter? I så fall ville jeg gått dypt inn i meg selv, og tenkt om igjen...

Charlotte H

18.04.2013 kl.20:25

KJÆRE alle dere som har hengt dere opp i "Å være tynn, er ikke kult. Det er ikke å være trent"
Arrester meg hvis jeg tar feil, Kristina, men jeg tenker at;
POENGET her, er at når jenter på 55 kilo- spør etter treningstips for å bli tynnere- da snakker vi om at det å være tynn, ikke nødvendigvis er å være sunn og trent.
Veldig mange jenter, trener kun- ene og alene, for å bli tynnere.. Mange jenter er faktisk redd for å løfte tungt, fordi de er redd for at musklene skal synes, lårene skal bli store, overarmene skal være muskuløse og "mandige"
Dette er ikke kritikk av spreke, sunne SLANKE mennesker- det er forskjell på å være SLANK å tynn.. Du som er langdistanseløper- som sikkert løper mer på ett år, en jeg gjør i løpet av mitt liv- du er slank, sprek å sunn.
Mennesker som trener cardio til alle døgnets tider, kutter ut stadig fler måltider- jeg skal jo bare ned ett par kilo til- er tynne på en usunn måte..
Poenger med "tynn er ikke kult lenger" handler vel om at Kristina selv, som hun sier, ikke er opptatt av å være ribbet lenger. Det handler ikke om å komme inn i ei bukse i xs, men å få en så stor og muskuløs rompe, at hun må opp i str for å få den over rumpa.. Det er ingen kritikk av mennesker som er tynne/slanke- men en oppfording til å tørre å bygge muskler, ha kraftige lår og stor rumpe!

18.04.2013 kl.20:49

amen

Maren

18.04.2013 kl.20:50

Det er fullt mulig å ta 100 kg i knebøy for Kristina, det kan alle klare med litt trening. Har selv en PT kunde på 156cm høy som tar 100 kg i knebøy:) Hun er råsterk! Fullt mulig! :)

Maren

18.04.2013 kl.20:54

Jeg var ute og jogget da babyen var 4 uker gammel. Da hadde jeg gått daglig turer siden hun ble født i høyt tempo. Nå hadde jeg et problemfritt svangerskap sett bortsett fra kvalme og oppkast i 9 mnd, og har alltid trent. For meg var det naturlig og ikke noe problem å begynne så tidlig, men dette er individuelt, og snakk med legen din! De vet best!!!

Kristina Andersen

18.04.2013 kl.20:56

AMEN!

18.04.2013 kl.21:19

I got it right, then ;)
Ha ei deili, sprek og sunn helg!

sandra

18.04.2013 kl.21:23

Er det virkelig bare jeg som har forstått hva Kristina mener....? At dere orker å kommentere bare for å kverrulere.. :p Tror hun verken ser ned på eller misliker tynne mennesker, hun syns vel bare det er bra at folk har skjønt at å strebe etter å veie 35 kg, ikke er sunt eller "pent".. Det er vel ikke pent å se anorektisk ut? Slik tolker jeg det hvertfall. Mener ikke å støte noen, men det er et litt vanskelig tema å snakke om uten at man skal bli misforstått. Såklart finnes det mennesker som er naturlig tynne og bare er sånn, men at sunne,normalvektige jenter skal sulte seg for å bli tynnest mulig fordi det er et ideal, det er bare trist.

18.04.2013 kl.22:45

Egentlig ganske enig med deg. Å være hysterisk opptatt av å være sunn, altså få "panikk" av å ikke spise nok proteiner, mååå trene hver dag etc, er IKKE sunt. Men det er sunt å tenke helse og spise bra mat fordi det er bra for kroppen! Og det er sunt å trene! Selvfølgelig.

Men overfokus på kropp og fettprosent er aldri sunt. Og som en blogg med mange lesere burde du være opptatt av å formidle noenlunde sunne verdier, Kristina.

Når det er sagt så viser jo Kristina også at hun koser seg og er opptatt av balanse.

Sandra

18.04.2013 kl.22:47

Du er så flink Kristina :) jeg tenkte også på det med det du sa at å være tynn ikke er å være trent. Jeg skjønner hva du mener og hva du vil frem til. Men jeg ønsker å gå ned i vekt og bli tynnere. Vil ikke si at jeg er overvektig, men ønsker å ta av meg noen kilo. Så jeg tenker å begynne i det små med å trene, slik at jeg etterhvert mister litt. Når jeg har oppnådd det målet ønsker jeg selvsagt å bli mer markert og begynne å fokusere på styrke. Skjønner du tegninga mi? :p lurer derfor på om du har tips til hvordan jeg bør gå frem? :)
Stå på Krisina:) du er god <3

18.04.2013 kl.23:04

Kjære vene. Alt handler da ikke om utseende, hva med den innvendige deg og det mentale? Uansett om du er naturlig tynn, tykk, eller hva du enn måtte være, så inneholder fysisk aktivitet MANGE helsegevinster. Jeg tar meg friheten til å skrive opp noen av de mange:
Økt arbeidskapasitet: Klarer å jobbe lenger og mer effektivt, mindre arbeidsløshet... Større overskudd og mer trivsel. Bedre søvn. Styrket immunforsvar. Sterkt redusert risiko for hjerte- og karsykdommer. Mindre risiko for kreft. Mindre ryggbesvær. Mindre risiko for "slitasjegikt". Mindre risiko for utvikling av benskjørhet. Sterkere benvev, brusk, sener og bånd. Bedre kroppsbalanse og mindre risiko for fall. Langsommere aldring. Bedret evne til å mestre stress. Naturlig avløp for stressreaksjoner. Bedre lungefunksjon. Sterkere hjerte. Bedre blodsirkulasjon. Mindre risiko for utvikling av høyt blodtrykk. Bedre blodsukkerregulering. Mindre risiko for blodpropp og slag. Gunstigere fettstoffskifte og blodkolesterolprofil. Bedre mage- og tarmfunksjon. Sterkere muskulatur. Bedre leddfunksjon og bevegelighet. Bedre grunnlag for opprettholdelse av riktig kroppsvekt.
Jeg synes det er dumt å ha "thinspiration" og "fitspiration", men det er dessverre ikke å komme unna i dagens samfunn. Ikke bare bloggere, men også alle andre slags medium fokuserer mye på dette. Spørsmålet er bare hvor lett påvirkelig du er, og dersom du utvikler spiseforstyrrelse av å lese, se og høre om det bør du snakke om det til andre, og få hjelp.

18.04.2013 kl.23:35

Ja, uttrykte meg ikke helt klart ser jeg. Er selvfølgelig mye sunnere å trene og å oppnå en sterk kropp, enn å sulte seg og være veldig tynn. Var mer mental sunnhet jeg tenkte på :) Men å være så opptatt av hvordan kroppen skal se ut, ved å prøve å oppnå den perfekte rumpa, den flateste magen osv. går litt i samme bane som det å skulle slanke seg for å se ut som supermodeller f.eks. Det blir det samme kroppsfokuset og hysteriet. Det har liksom bare forflyttet seg. Men, nok fra meg :)

19.04.2013 kl.11:03

WTF? Problemet er vel nordlandstrompetene med silikon, restylane og fyll og faen?

Solfrid

19.04.2013 kl.11:50

Enig med deg. Det mentale er veldig viktig i denne sammenhengen :)

Marie

19.04.2013 kl.14:24

Åå du er så motiverande! Vil sjølv få tydelig, markert og ikkje minst STERK kropp! men også få bedre kondisjon, så går i utholdenhetstrening kombinert med tung styrke her. du er den bloggaren som gir meg mest motivasjon, om motivasjonen er dårlig en morgen, går eg inn og leser litt på bloggen din. Då blir det rett på trening! takk! :D

Sigrid

19.04.2013 kl.17:05

Kos deg med babyen, ta det helt med ro de første uikene. Du trenger det, nemlig. Ikke tenk på trening den første tiden. Det får du ikke tid til. Sov, spis, kos med babyen. Trill noen turer til å begynne med. La deg selv få lov til å være MAMMA ei stund. Dersom ammingen går bra, mister du masse kilo der. Det er når du slutter å amme og du fremdeles spiser like mye du må passe deg litt- Ikke bli opphengt i kjendiser som raser ned i vekt med en gang. Det er bebisen som er viktigst nå, og den trenger at mor tar det litt med ro.

Kroppen trenger ikke å henge og dingle, som du skriver. Ja, det vises litt at du har vært gjennom et svangerskap, det SKAL være slik. Men kroppen er et fantastisk verk. Det er mye som trekker seg tilbake på riktig plass! :)

Ikke stress med trening. Småbebisperioden går så fort. Nyt den!!

Hilsen tobarnsmor, med en helt ok kropp :)

kaja

19.04.2013 kl.19:08

Har du six-pack?

Maren

20.04.2013 kl.21:32

Alle har six-pack, men noen er bare mer gjemt enn andres :) Sikker på at Kristina sin blir godt synlig når hun jobber med å komme ned i fettprosent nå, spennende å følge med :)

Skriv en ny kommentar

Kristina Andersen

Kristina Andersen

26, Kristiansand

Kategorier

Arkiv

hits