Belgiske Vafler

Helt siden jeg var lita jente har jeg elsket vafler. Husker så godt på sommeren når jeg var mindre, og pappaØyvind stekte vafler på full guffe til hele familien. Jeg og lillebror spiste alltid til vi fikk vondt i magen, hehe. Dersom du også er glad i dette, tenkte jeg å dele oppskrift på belgiske vafler i dag. En oppskrift av den sunnere versjonen, som passer perfekt til hverdagskos med god samvittighet.

Bilder lånt av Passionforbaking.com

Til tre små vaffelplater trenger du:

♥ 2 egg ♥ 1 eggehvite ♥ 20 g mandelmel ♥ 20 g bakepro/proteinpulver ♥ 1-2 ss melk ♥ 1 ts kardemomme ♥ 1 ts sukrin

Sukrinmelis, jordbær og mager vaniljekesam som tilbehør, hvis du ønsker det.

Bland alle ingrediensene sammen, ingen stivpisking. Smør vaffeljernet, og stek i vei! Dersom du vil ha til flere personer, er det bare å doble oppskriften så mange ganger som du måtte ønske. Disse vafflene er vikelig kjempegode, og jeg har ofte tilsatt noen biter sukkerfri sjokolade for ekstra god smak. Det er selvsagt valgfritt, og etter hva du ønsker :-)

19 kommentarer

Camilla Wik

14.03.2013 kl.11:22

Må du ha et spessielt vaffeljern eller kan du bruke vanlig vaffeljern uten å øydelegge det? :-)

Kristina Andersen

14.03.2013 kl.11:23

Nei, du kan bruke vanlig vaffeljern også :)

Kristine

14.03.2013 kl.11:39

Ahh får vann i munnen :-) Skal definitivt prøves!

Iris

14.03.2013 kl.13:46

Hvor får man kjøpt belgisk vaffeljern? I vanlige elektrobutikker? Har aldri sett det før.. Og smører du det først? :-) Ha en fin dag! :-)

Kristina Andersen

14.03.2013 kl.13:47

Smører det først, ja :) De selger det bla på Jernia:)

Ida

14.03.2013 kl.15:10

Hva kan man bruke i stedet for proteinpulvet? Noe annet som er sunt som man kanskje har i skapet :-)? Forslag?

Lizbeth Osnes - Behind the scenes.. Kommenterer tilbake :)

14.03.2013 kl.15:14

Ååhh, NAM! Mamma pleide å lage belgiske vafler hele tiden før, jeg toppet de alltid med bringebær og krem ;) Nam! :D

? Lizbethosnes.com - Mitt liv som gravid - og ellers litt utenom det vanlige.

Kristina Andersen

14.03.2013 kl.15:43

Prøv grovmalt mel:)

14.03.2013 kl.16:16

Åh, ser utrolig godt ut! Du er så motiverende! Vurderer å kjøpe belgisk vaffeljern, mye bedre enn vanlige vaffelhjerter hihi:) hva er den kremen du har oppå, og hvordan fikk du den til å ligge så fint? Setter pris på svar, klem :D

helene

14.03.2013 kl.16:18

belgiske vafler er noe av det beste man kan få, helt seriøst! dette MÅ jeg bare vise til mamma, er jo helt fantastisk :) ååh, så deilig det hadde vært med belgiske vafler som dessert til middag i morra. tusen takk for tips<3

Madelen

14.03.2013 kl.16:55

Nam så herlig :)

solveig

14.03.2013 kl.17:26

hva kan du bruke isteden for mandelmel? eller må han ha det i det hele tatt? tåler ikke mandler :(

Kristina Andersen

14.03.2013 kl.18:03

Ta f.eks grovmalt mel?

Ida

14.03.2013 kl.19:24

Takk :-) Ellers fant jeg ut at det går an å bruke havregryn, hvis man kjører det i kjøkkenmaskinen til det blir som mel! Herlig var det uansett!

Hanne

14.03.2013 kl.21:15

æææ, no må eg få tak i belgisk vaffeljern! Dette såg fantastisk godt ut :D

Maren

14.03.2013 kl.22:37

Disse ble kjempegode! Lagde til kveldsmat, byttet bare ut proteinpulver med grovmel :) Tusen takk for super oppskrift!

Frkmalin

15.03.2013 kl.00:44

åååå derkom eg på at eg har vaffeljern til belgiske vaffler!!! Takk for at du minnet meg på det, Søndag it is ;)

Irene

15.03.2013 kl.07:11

De minnet mistenkelig mye om Kristine Webers oppskrift men? Det ser kjempe godt ut!!

Kristina Andersen

15.03.2013 kl.08:21

Det er hennes basisrøre jeg bruker :-)

Skriv en ny kommentar

hits