Ingen sum kan kjøpe meningene mine

Jeg kan ikke beskrive hvor viktig det er for meg å ta vare på dyrene, ikke bruke pels eller dyretestet kosmetikk. Jeg ble nettopp tilbudt tur til New York, hvor jeg både skulle få fly og lekkert hotell dekket av et verdenskjent sminkemerke. Uten å nøle takket jeg nei, nettopp fordi at dette merket utfører dyretesting. Slikt vil jeg ikke støtte opp, uansett hvor mye penger jeg blir tilbudt. Jeg har tatt et fast standpunkt i denne saken, og det er jeg utrolig glad for. Dyrene trenger min stemme, og de trenger din stemme. Ingen sum kan kjøpe meningene mine, verken i denne saken eller andre. Og slik vil det alltid være.

Hvorfor er det slik at dyr skal lide for vår skjønnhet? Mange hundretusener av dyr blir brukt til dyreforsøk hvert år, bare i Norge. De er levende måleinstrumenter. Forsøksdyr blir smittet med sykdommer, skadet, forgiftet, og drept etterpå. De gjennomgår et smertehelvette, som vi ville kalt tortur overfor et menneske.

Heldigvis finnes det merker som ikke tester på dyr! Kosmetikkselskaper som velger å ikke dyreteste, baserer seg ofte på å bruke stoffer der virkningen allerede er kjent. Brukes nye stoffer, velger disse selskapene noen som kan testes ut ved hjelp av alternative metoder. Den beryktede Draizetesten, der teststoffet smøres på huden til kaninen, kan for eksempel erstattes av menneskehud som har blitt til overs fra operasjoner. Hvor fantastisk er ikke det?

Dersom du er i tvil om hvilke merker som tester/ikke tester på dyr, vil jeg anbefale deg å gå inn her – hvor lister over begge deler finnes. Vi må ta vare på dyrene våre, og gi de den stemmen de ikke har. Tenk så vondt å ikke kunne snakke, ikke kunne vri seg unna, konstant være livredd, forsvarsløs og ingen som bryr seg om deg? Du mottar ingen kjærlighet, og er konstant redd. Eller for å sette det på spissen: tenk deg følelsen av å bli operert uten noen form for narkose……

Gi dyrene den stemmen de ikke har du også.♥

97 kommentarer

MarleneHL

23.02.2013 kl.10:28

Er så glad for at du skrev et innlegg som dette. Det er så mye dyreplageri i verden at jeg rett og slett blir skikkelig deppa av å tenke på det. Jeg elsker dyr og bruker selv sminke osv. som ikke er dyretestet. :-)
Ha en fin dag!

Tanja Maria

23.02.2013 kl.10:33

der står jo Michael Kors på listen blant de som tester på dyr

Tanja

23.02.2013 kl.10:35

der står jo at Michael Kors tester på dyr

Kristine

23.02.2013 kl.10:39

Kjempebra av deg, Kristina!!

Charlotte K.

23.02.2013 kl.10:41

Kjempeflott at du fronter denne saken, Kristina! Det er så utrolig viktig. Selv er jeg veldig opptatt av at folk ikke skal bruke pels, men blir rystet hver dag over hvor mange som faktisk gjør det. Jeg vil gjerne få anbefale innlegget mitt "Nei til pels!": http://charlett.no/nei-til-pels/ . Der jeg blant annet tar opp forskjellen på skinnindustrien og pelsindustrien :)

23.02.2013 kl.10:43

Det er jo veldig bra at du gjør det! Tommel opp for dem som snakker dyrenes sak. Men jeg lurer på hvorfor du da har konkurranser fra firmaer som Libresse, som står på den røde lista, og Topping, som har pelsprodukter? Dette er ikke kritikk, jeg bare lurer på hva du tenker om det.

Torinn Emilie Mikalsen

23.02.2013 kl.10:43

Åhh Kristina! Jeg har bare en ting å si: I LOVE YOU!!<3 Hvorfor har ikke verden flere mennesker som deg?

23.02.2013 kl.10:45

Fantastisk bra at du tar opp dette, håper flere folk får opp øynene for dette!

anonym

23.02.2013 kl.10:55

Dette står det utrolig respekt av.Flinke deg.Tommelen opp.Ikke mange som hadde takket nei til dette tilbudet...

trine

23.02.2013 kl.11:00

Jeg er helt enig med deg. Og syntes det er helt forferdelig å se de søte, uskyldige dyrene bli pint på denne måten. Men samtidig må vi tenke på de dyrene som faktisk ikke lider noen store smerter også, det finnes revefarmer, minkefarmer osv. som det faktisk er gode forhold i, dyrene lever i uvisshet, fordi de ikke har opplevd annet, og det er gode forhold. Det er jo en slags "tradisjon", det med pels, og hvis man gjør det på den riktige og gode måten, syntes jeg det er helt greit!

23.02.2013 kl.11:14

Bruker du dyretestede produkter da? Siden du kun nevner kosmetikk mener jeg.. Du er ikke en dyreelsket om du bruker det, eller spiser kjøtt.. du er en dust

Astrid

23.02.2013 kl.11:29

La merke til at jeg ikke fant Chanel på noen av listene. Vet du noe om dette?

23.02.2013 kl.11:47

Men libresse-konkurransen trakk du aldri tilbake, selvom libresse tester på dyr.

Cathrine

23.02.2013 kl.11:53

Er så glad flere bloggere også er i mot det! Du er kjempe flink Kristina, stå på! Men hvis du er i tvil når du er i butikkene, så kan du laste ned en app som heter "Dyretestet" av dyrevernalliansen. Bruker alltid den når jeg er ute og handler. Er kjempeglad du også bryr deg, elsker bloggen din :D

Nina-Martine

23.02.2013 kl.12:10

For et sterkt innlegg! Utrolig forferdelig bilder :'(

23.02.2013 kl.12:19

Har aldri satt meg så godt inn i det her. Men det står at Michael kors er testet på dyr. Fører de kosmetiske produkter? Bare tenkte på veskene dine. Er ikke noen av de fra Michael kors?.. hva mener du om det?

Mette

23.02.2013 kl.12:20

Det står stor respekt for at du virkelig står for det du mener - spesielt når du blir fristet med tur til New York! Det er så mange som ville latt seg lokke. Dyretesting er så grusomt, og jeg kan ikke fatte og begripe at så mange jenter er klar over hva som foregår, og allikevel gir blaffen. Veldig takknemlig for at du sprer budskapet!!

marjan

23.02.2013 kl.12:25

Så utrolig fantastisk å Lese at Du Står På Slik Som Du gjør for våre Dyrevenner. Hadde Det ikke vært for deg Hadde Jeg aldri Visst hva disse Grusomme store sminkebedriftene gjør mot dyrene. Helt utenkelig at Det Finnes slike personer som kan påføre dyr så Mye Smerte. Du er seriøst en Stooooooooooor forbilde for både meg og flere andre Unge og eldre!! U Go girl <3

Lina

23.02.2013 kl.12:27

Skjønner hva du mener. Men vi må teste på dyr. Menneskser er egoistiske, tenker på seg selv før andre. De verdsette livet før de tenker på stakkars liv. Men har du noen gang tenkt over at, hvert eneste ingrediens har faktisk blitt testet på dyr? Men ikke selve produktet? Uansett om det står at produktet ikke er testet på dyr, så er noe av ingrediensene blitt testet. For går begge under kategori. Dette er noe jeg lærte på videregårende. Det er smart å ha grunnleggenede kunnskaper.....

Casey

23.02.2013 kl.12:33

Det finnes ingen god grunn for å bruke dyr i testing av produkter,

Dyrevenn

23.02.2013 kl.12:41

Selv om jeg skulle ønske du også tok en titt på hvordan dyrene bak kjøttet du spiser har det også, så er jeg EVIG TAKKNEMLIG for at du skriver saker som denne! Du har ekstrem stor påvirkningskraft, og det må du aldri glemme. Dyretestning er noe av det verste vi holder på med i 2013, og det er fullstendig unødvendig i kosmetikken.

Boikott L'Oreal, alle underselskapene til L'Oreal, og alle andre som driver med dette. Alle som har solgt seg ut til Kina, og alle som kjøper ingredienser som er testet på dyr. Jeg anbefaler Lush, som ikke tester noe på dyr, og som heller ikke handler med produsenter som tester andre ingredienser på dyr.

Karoline

23.02.2013 kl.12:49

Bare så du er obs på det... Ghd rettetang er testet på dyr :) Visste ikke om du var klar over det eller ikke, siden du har det/hadde det.

marie

23.02.2013 kl.13:18

Jeg syns det er flott at du står på for dyrenes sak, men det er likevell ikke lenge siden du reklamerte (hadde konkurranse for) en nettside som besto av hovedsakelig sokker, luer og skjerf med kaninpels kant. Det var noen få produkter uten, men det var hovedsakelig pels de solgte. Det er vell noen måneder siden nå, jeg kan ikke huske hva siden het, men er sikker på du husker hvilken jeg mener, du fikk jo en del pes for det. Greit nok at nelly foreksempel også selger ting med pels, men de har jo flere tusen produkter fra forskjellige merker, mens den nettbutikken du reklamerte for hadde ikke så veldig mye, itillegg til at det var de sin merkevare. Syns det var ganske dårlig av det. Spesielt at du ikke tok det opp senere på bloggen å forklarte deg. Mener ikke at vi fortjener en forklaring, haha, men det er jo greit når du står såppas opp for dyrenes sak.

Frida

23.02.2013 kl.13:21

Jeg håper at du er klar over at dyretesting ikke bare hender i regi av sminke, men også for å finne kurer mot sykdommer og andre ting. Jeg sier ikke at jeg støtter dyretesting, for det gjør jeg overhode ikke, men vi kan takke dyretesting for at vi for eksempel har instrumenter som gjør at pasienter med Parkinson's får en mer behagelig hverdag. Jeg skulle jo aller helst se til at det fantes andre måter å teste ut produkter på, men sånn er det bare. Mange dyr testes også for å sammenlignes med mennesker, for eksempel minne og matte, som ikke involverer kniv og blod, men heller bananer og lekeklosser - som er ganske koselig. :)
Men så må vi jo også tenke på at mennesker har jo vært testdyr selv i tidligere år, som i for eksempel lobotomi, så det er jo ikke sånn at vi ikke har kjent på det selv heller!
Men jeg er absolutt enig med deg, i alle fall når det kommer til noe så håpløst som sminke, når andre metoder eksisterer! :)

God helg!

23.02.2013 kl.13:28

Er helt enig med deg!
Har du sett dette? : http://www.aftenbladet.no/nyheter/innenriks/Totalforbud-mot-dyretesting-i-EU-3117777.html

hanne foss

23.02.2013 kl.13:31

Du er virkelig et bra forbilde for mange tusen jenter <3

23.02.2013 kl.13:33

Jeg er så enig med deg!! syntes synd i mennesker som går i pels nå til dags.. sier mer om de. Kan du være så snill å legge ut et innlegg med din sminke? :) sånn at jeg får sett hvilke produkter du bruker? er litt lei mine produkter så trenger inspirasjon :D

23.02.2013 kl.13:42

utrolig bra skrevet, fikk helt tårer i øynene! Jeg er så imot både dyretesting og pels!! Det er helt sykt at i den moderne tid vi lever i, at de fredmeles driver med slikt :(

Martine

23.02.2013 kl.13:51

Ja, det er fælt om man går å tenker på det konstant, men noen ganger så må man bare bruke de merkene som tester på dyr også. Man kommer ikke unna det.

Ida Helene

23.02.2013 kl.13:59

Dette er hvorfor jeg leser bloggen din. Bra Kristina. Så URTOLIG bra!

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:20

Syns også det er helt sprøtt med alle de andre metodene som faktisk finnes... Håper virkelig ting endrer seg med tiden, og at dyrene får slippe.

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:20

Det kan jeg gjøre en dag, vet du :) Bruker for det mest Glo Minerals, Bare Minerals og Artdeco. Kjempegode merker, som selvfølgelig ikke dyretester.

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:20

Tusen takk!

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:21

JA! Virkelig bra!

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:22

Jeg ser poenget ditt, men er likevel uenig. Kjøper du tøy på Nelly? Det gjør jeg, og Nelly selger også pels. Jeg boikotter ikke nettbutikker som også selger pels, men jeg kjøper selvfølgelig ikke PELSproduktene. Det blir feil at du sier jeg reklamerte for kaninpels, fordi det gjorde jeg absolutt ikke. Jeg viste frem mitt nye skjerf og nye votter, som var strikket og UTEN pels. Det at butikken selger pels i tillegg, er IKKE noe jeg reklamerte for.

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:23

GHD rettetang er ikke testet på dyr :) Men GHD produkter er dyretestet, men ikke selve rettetangene.

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:23

Takk snille!

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:25

Veskene mine er fra Michael Kors, men de er ikke dyretestet. Jeg visste ikke at MK hadde produkter en gang, jeg? Uansett, så har jeg ingen MK produkter. Kun vesker, men disse er jo laget av skinn da. Men personlig mener jeg at skinn og pels er to totalt forskjellige ting.

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:25

Libresse konkurransen er trukket, og den ble trukket med en gang jeg fant ut av de Libresse dyretestet. Så der tapte jeg også 12 000 kroner, men igjen - ingen sum kan erstatte meningene mine.

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:26

Chanel dyretester.

Emilie

23.02.2013 kl.14:27

Jeg får helt vondt i hjerteroten av å tenke på dyretesting. I Norge er det ulovlig å teste kosmetikk på dyr, men det er ingen lov mot å importere merker som tester på dyr. Vi som forbrukere sitter med så mye makt, vi må bare gjøre litt research og ta bevisste valg.
TAKK for at du deler dine meninger om dette temaet <3

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:27

Er jeg en dust? ;p Jeg bruker selvfølgelig ikke dyretestede produkter, herligehet! Dette er jo samme greia. Jeg tar avstand fra ALT som har med dyretesting å gjøre.

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:29

Det er absolutt ikke helt greit. En mink eller en rev er ikke kommet til verden for å sitte i et lite bur, hvor de ikke får bevege seg eller gjøre de tingene de har behov for. Dyrene holdes innesperret i små nettingbur på pelsfarmene, og pelsdyrene lider i bur. De dreper egne valper og spiser på egne kroppsdeler i frustrasjon over å være innesperret. De vil ut, i fri luft og kunne leve - men dette har de ingen mulighet for. De blir født for å ende opp som en dott på en lue eller en krage på en hette. Til slutt blir pelsdyrene drept med strøm eller gass.

Så nei - det er langt ifra helt greit.

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:29

I love you too! HIHI :D

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:31

Libresse innlegget ble trukket så fort jeg fant ut at Libresse dyretestet, og der tapte jeg en avtale på 12 000 kroner. Jeg er desverre bare et menneske, som også kan gjøre feil. Dette var en dum feil, men jeg føler jeg gjorde det rette med å bryte avtalen og beklage meg for at jeg ikke gjorde god nok reaserch.

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.14:32

Dette er nok pga Michael Kors har skinnprodukter. Etter hva jeg vet, finnes ikke MK i kosmetikk.

Helene

23.02.2013 kl.14:36

Whut? Skjønte jeg rett? Kan vi endelig puste ut fra mars? :o Eller gjelder det bare noen land liksom? heh :S

Live

23.02.2013 kl.14:49

Synes det er kjempe viktig å være klar over hvilke merker som tester på dyr, slik at det forhåpentligvis blir en slutt på dyretesting en dag. Blir så fantastisk glad når du som kjent blogger også bryr deg om dyr og deres velferd! Jeg synes det er rart og utrolig trist at det er så mange som ikke bryr seg om at merkene de bruker, tester på dyr. Selv flere som vet om det. Det er jo helt umenneskelig.. STÅ PÅ, KRISTINA<3

MariaK

23.02.2013 kl.14:53

Så utrolig bra av deg å si nei til den turen, endelig en blogger med litt vett i hodet! Det er bra det finnes sånne som deg som ikke bare skriver et tilfeldig innlegg om at de er imot dyretesting, for å så egentlig ikke bry seg noe særlig. Håper du inspirerer flere bloggere til å si nei til all dyretesting og pels! Forsett med slike innlegg Kristina :D

maren

23.02.2013 kl.14:58

Hvorfor er det greit å bruke skinn da? De blir jo ikke behandla noe bedre de dyrene der? enten er du all in eller så får du ikke påstå at du er det når det ikke er tilfelle.

Maren

23.02.2013 kl.15:00

Det er jo virkelig ikke to forskjellige ting... og det burde jo dere bloggere som er så imot dyretesting også vite...

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.15:15

Forskjellen på skinn og pels er kort og godt at skinnet blir tatt etter at dyrene er dødt, og dyrene lever i det fri. Pelsdyrene blir holdt innesperret, og blir kun født for å bli til en dott på en lue. Mens skinn, det er utnyttelse av et dyr hvor kjøttet allerede er tatt. Personlig mener jeg virkelig at skinn IKKE kan sammenlikens pelsdyrernæringen.

Alina

23.02.2013 kl.15:19

Supert at du tar opp dette temaet ganske ofte- det kan ikke sies for ofte- gi dyrene en stemme:)

Veldig bra Kristina, håper du tar det opp igjen, mange glemmer ganske fort.

s

23.02.2013 kl.15:22

GHD dyretestet FØR, nå gjør de det ikke. Så tommel opp for det! :D

Helene

23.02.2013 kl.15:25

Enig med deg! Men skrev du dette innlegget mens Ida så på..? Håper du klarer å endre meningene hennes!

Kristina Andersen

23.02.2013 kl.15:26

Jøss, HELT fantastisk nyhet!!

Lizbeth Osnes - Behind the scenes.. Kommenterer tilbake :)

23.02.2013 kl.15:31

Så fantastisk gjort av deg, søteste Kristina! <3 Jeg kjenner jeg blir helt varm innvendig når jeg tenker på hvor mye godt du gjør for dyrene ved å blogge om dette. Herligste deg!

? Lizbethosnes.com - Mitt liv som gravid - og ellers litt utenom det vanlige.

23.02.2013 kl.15:34

Er så enig med deg!

KristinV

23.02.2013 kl.15:47

<3

23.02.2013 kl.15:58

Hvorfor er du ikke vegetarianer?

helene

23.02.2013 kl.16:23

jeg får tårer i øynene når jeg leser slike innlegg, virkelig. og hvertfall når du legger ut sånne bilder, skjærer i hjertet. også får jeg en sånn tristglad følelse av å se de nederste bildene av dyrene som er glade :D jeg er også forferdelig glad i dyr, og hvis jeg ser en katt/hund osv ute så pleier jeg alltid å gå bort og sitte å klappe dyret ganske lenge. den ene dagen gikk jeg hjem fra trening også så jeg en katt som gikk på andre siden av et gjerde på en bro, og det var ca over 20 meter ned. så fikk jeg helt panikk for at katten skulle falle ned, rett til alle bilene, jeg prøvde alt men fikk den ikke over på den andre siden igjen. prøvde liksom å lage de lydene man lager for å få katter bort til seg, men den stod bare der å kikket. så henta bananen jeg hadde med i baggen, også knakk jeg av en bit og holdt den til katten for å prøve å få den hen, og så begynte katten å lukte på hva jeg hadde også smøyg den seg forbi noen sprinkler på det gjerdet og kom bort til meg. så tok jeg katten med meg langt vekk fra det gjerdet, satt meg ned med den og tok korken på vannflaska mi og gav katten litt vann :D haha, fikk så vondt av den. den lå ute i mange minusgrader og når vi kom ble den helt i hundre!

Marianne

23.02.2013 kl.16:41

Åh, fikk helt vondt når jeg så de bildene!! Det var siste lille dytt for å melde meg inn i dyrebeskyttelsen.. Godt du har fokus på sånt innimellom:).

23.02.2013 kl.17:57

Michael Kors fører parfyme. Så det er vel helst disse produktene som blir testet. Men er man motstander, bør man heller ikke kjøpe noen som helst produkter fra merket som bruker dyr til testing. Man er uansett da med på å støtte de utgiftene som går til det ;) min mening!

Jeanette

23.02.2013 kl.17:59

Nå ble jeg kvalm jeg! Noe så grusomt. At folk kan gjøre sånt. Jeg skal bli mer bevisst på hva jeg bruker av sminke. Men siden jeg bare bruker ID regner jeg med at jeg er "trygg".
Pels er jeg helt imot og er noe jeg ikke tar i, eller går med!
Flott at du gir dette fokus Kristina!

Martine

23.02.2013 kl.18:06

En ting jeg glemte å nevne her er always, o.b, libresse og tampax. Det er kvinnelige ting som vi har bruk for. Alle tester på dyr.

Merete

23.02.2013 kl.18:28

RESPEKT!

Marte

23.02.2013 kl.18:57

Knallbra, Kristina!! Er så viktig at det rettes fokus med dette, og supert at du virkelig står opp for meningene dine! Verden og dyrene skulle virkelig hatt flere med din innstilling :)
Heier på deg, og dette gjør at jeg bare liker deg og bloggen din desto enda bedre.
Ønsker deg en fortsatt strålende helg!

23.02.2013 kl.19:11

Du som bryr deg mye om dyr burde lese denne saken: http://www.agderposten.no/nyheter/huskatten-kare-kan-vere-avlivet-1.7774705
Arendal kommune har sammarbeidet med en dyrlege i arendal for å avlive 50 villkatter i et boligområde i arendal, her ble også en uskyldig katt som hadde et godt hjem, avlivet! Ufattelig trist

Linn

23.02.2013 kl.19:21

Utrolig bra at du tar opp dette temaet! Tror aldri vi kan komme til et punkt hvor det ikke er viktig lengre, desverre. Men eg tror jeg leste en plass at noen land bruker skinnet til dyr når de lever fordi skinnet er "finere" eller noe. Vet du noe om dette?

Lillepersille

23.02.2013 kl.20:35

Morsomt at du liker Kim kardashian så godt da. Hun er jo fryktelig glad i pels og fronter det jo gjerne.

Dyrevenn

23.02.2013 kl.21:16

Alle sammen: Husk at det ikke bare er kosmetikk som testes på dyr! Tannkrem, vaskemiddel, oppvaskmiddel, bind og tamponger er bare noe av det som testes på dyr. Sjekk listene til Dyrevenalliansen og NOAH.

Malin Tollefsen

23.02.2013 kl.21:33

Du er FANTASTISK!!!!!;)

23.02.2013 kl.21:57

SÅ BRA!!
Er så bra at du er så engasjert i dett. Er jo helt forferdelig at det foregår testing på dyr. Og her kan faktisk hver enkelt person gjøre noe ved å for eksempel ikke bruke produkter som er dyretestet

Emma

23.02.2013 kl.22:08

Hvordan kan du vite det?
Du kan ikke ANE hvor skinnet på veska di er ifra. For alt du vet kan skinnet komme fra et dyr som ble drept for akkurat det: skinnet. Og dyret kan også ha blitt behandlet kjempe dårlig før det døde (eller ble drept)
Så jeg skjønner ikka at du mener at det kan være så mye bedre...

Emma

23.02.2013 kl.22:13

Det gjelder bare i EU.
Men resten av verden og Norge MÅ jo følge etter!

Emma

23.02.2013 kl.22:14

Så kan du også bruke Landlord (Softstyle) som er et utrolig BILLIG merke som har tamponger og bind, og som ikke dyretester. Fåes på dagligvarer. Så alt er mulig, bare du gjør litt research!

23.02.2013 kl.22:25

Ett eksempel, Body shop eies av loreal! Body shop er jo kjent for og ikke teste på dyr, men pengene går jo likevel til loreal som er verstingen blant kosmetikk i mine øyne, for det er ett så stort merke!! Loreal er jo sinnsykt store både på makeup, hudpleie og hår!!! De finnes jo overalt! Huff huff liker ikke det merket lenger.......

24.02.2013 kl.00:07

Det er ikke greit at noen dyr, "pelsdyr" blir sperret inne og torturert for pelsen. Der er jeg helt enig! Og det ER bra at du setter fokus på dette. Virkelig. Men skal det liksom være greit å sperre inne og skade et dyr for skinn, kjøtt og melk? Fordi våre "behov" - såkalte cravings, er viktigst? Man kan faktisk ikke si at man elsker dyr dersom man velger å spise dem. Man spiser ikke vennene sine. Greit nok når man ikke vet bedre, men vi kan ikke lukke øynene for alltid. Men takk for at du hvertfall gir pelsdyrene en stemme, kristina. Det virker bare ganske feil på en del av oss når du setter deg selv til å "tale dyrenes sak", men velger ut kun noen veldig få sider av saken.

24.02.2013 kl.00:17

Apoteket har slike produkter som vi jenter trenger som ikke er testet på dyr. Det finnes som oftest alltid et alternativ til merkene som dyretester, men noen ganger må man søke og leite litt ekstra. Dyrevern sine sider er veldig grei og bruke når man er på jakt etter nye produkter eller lurer på om merket tar avstand fra dyretesting eller ikke.

24.02.2013 kl.01:53

istedet for å lage diskusjon over at MK også tester på dyr, så gi jo henne heller skryt over at hun faktisk takket nei til new york tur pga hvilker merke det var. Jeg synest det er kjempebra og vet selv at det absålutt ikke hadde vært noe lett og si nei til en slik tur, og det vet jeg mange av dere heller ikke hadde gjort.

Marte

24.02.2013 kl.11:10

Man kan også laste ned en app som heter dyretestet

24.02.2013 kl.12:11

Virkningen er allerede kjent - fordi noen andre har testet de på dyr.. Testing på dyr er så mye mer enn disse bildene. Istedet for å være i mot det vil jeg heller gjøre forholdene bedre slik at ingen lider. Men testing på dyr vil alltid forekomme så lenge mennesker bestemmer. Mye livsviktig forskning blir gjort på dyr. Det som er viktig er å bruke dyr der hjernen ikke er utviklet godt nok til å kunne lide.

Siw Linda

24.02.2013 kl.13:40

Derfor bruker jeg sminke fra ELF :)

trine

24.02.2013 kl.14:39

Jeg sier det finnes utallige ulike pelsfarmer. Det er jo selvfølgelig at kun de værste tilfellene kommer på tv, i dokumentarer, youtube filmer o.l. Det er jo akkuratt som du sier med skinn, at det ikke er noe ille, men hvordan kan du vite det? "De er døde før de tar av skinnet", det er det jo ingen garanti for, selv om du ikke har sett den youtube videoen om hvordan de behandler skinn, bare et tilfelle hvor de gjør det på den rette måten. Og hvordan kan du vite at all pels blir laget på denne forferdelige måten? Det finnes ikke bare farmer hvor de biter av seg halen, eller dør i sin egen møkk...
Jeg er definitift ikke FOR dyremisshandling i det hele tatt, men det er ikke bare en side av en sak :)

trine

24.02.2013 kl.14:46

Du har jo INGEN anig på hvor skinnet i veska di kommer fra. Du aner ikke om det dyret har vært sperret inne hele livet, for så å blitt torturert for skinnet. Det blir så alt for dumt av deg og si, du som er SÅ imot pelsdyr, "Skinn er greit, men ikke pelsdyr". Er det greit om man skyter en rev i skogen, og lager pels av det? Det burde jo være det for deg, siden det er greit med skinn fra ville dyr.

24.02.2013 kl.15:17

kjempe bra Kristina, superstolt av deg! Dyrene trenger alle stemmene de kan få!

Hva med å lage et innlegg om crueltyfree makeup alternativer? det hadde vært supert om du hadde fått til, og ikke minst mye lettere for leserne dine å velge crueltyfree og BRA makeup :)

24.02.2013 kl.15:41

skinnet tas av dyr som brukes i matproduksjon.

24.02.2013 kl.15:45

MEN Begge materialene(skinn og pels) krever at man tar livet av et dyr og flår det, det er fakta. Jeg støtter heller ikke kjøttproduksjonen og er vegetarianer, derfor kommer jeg aldri til å støtte verken skinn eller pels.

24.02.2013 kl.17:00

så da er det greit å kjøpe rettetang og støtte et merke som tester på dyr bare så lenge ikke selve gjenstanden er testet? nå må du gi deg

marie

24.02.2013 kl.17:54

Jeg skjønner hva du mener, men likevell, vist man tar et standpunkt, så tar man et standpunkt. Pengene går jo til pelsindustrien. Pengene går jo til det merke du kjøper. Det er jo ikke sånn at inntektene fra produkter uten pels kun går til produksjon osv av produktene uten pels. Det går jo til Topping. Da bruker de bl.a. pengene på pels. Så ja, jeg vil faktisk si at du reklamerte for kaninpels. Leserne kunne velge hva de ville fra nettbutikken, og ha en sjanse til å vinne det. Da skulle du i det minste ha oppfordret til å velge noe uten pels. Bare min mening. Vist jeg så offentlig skulle stå opp mot en sak ville jeg nok boikottet merker som førte pels helt. Altså ikke nettbutikker som feks Nelly, da hadde jeg bare kjøpt klær fra de merkene som ikke støttet pelsindustrien.

24.02.2013 kl.21:08

Du er et utrolig stort forbilde! Bra du tar et viktig og riktig standpunkt!

Helene

24.02.2013 kl.21:17

Hei! Jeg er også imot dyretesting og prøver å velge produkter som ikke er testet på dyr. Sminke og hudpleie er ganske greit å finne ut av, men det hadde vært fint om du kunne laget et innlegg om hvilke produkter du velger til tamponger/bind/tannkrem/shaving/voksing og den slags ting. Ser at alle de kjente merkene som veet, gillette, bic, ob, libresse, always osv står på listen over de som dyretester. Hvilke produkter velger man da til denne type formål? Tester ikke Dorco Shai på dyr? Mvh, Helene :)

Mia

25.02.2013 kl.13:28

Du er så god, Kristina<3

Maria

25.02.2013 kl.21:16

Det er bra at du får dette frem, men jeg klarer alikevel ikke forstå meg på deg.
Så lenge du handler på nelly og reklamerer for klærne deres, så støtter du industrien. Du reklamerer for en kjede som selger pels. Den kan du ikke sno deg unna. Jeg har vært dyreverner i minst 15 år, og kan min research. Jeg har også vært aktivt medlem i noah. For å si det sånn - jeg har sett jævlighetene face to face.
Det nytter ikke å bare unngå pelsproduktene for å få dette stoppet. Du må unngå hele kjeden! De kronene du bruker hos dem - blir brukt til nye produkter. Hva vet DU om hva som blir handlet for akkurat DINE kroner?

Og skinn er noe du virkelig bør revurdere. Har du i det minste sjekket opp i leveforholdene til dyrene? Skinn kommer ofte fra kuer. Kuer lever så si hele livet sitt på betonggulv. Om du tror at kjøttindustrien lar kuene løpe løpsk på grønne enger, så tar du grundig feil! Det er bra at du tar opp slike saker Kristina, men vær så snill å gjør det skikkelig når du først gjør det!
Kunne du tredd på deg Milo på beina når han dør en gang? Bare for å sette det litt på spissen. Lage ei fin lue av han kanskje? Nei - fordi det er makabert og SYKT. Han er et dyr som alle de andre dyrene, men nettopp han har du blitt glad i. Noe som er naturlig. Er det da riktig å lukke øynene for alle de andre dyrene man trer på seg?

Gjør det riktig Kristina. Sjekk hjemmesidene til peta f-eks. Da vil du få deg noen oppvekkere, det skal jeg love deg.

marie

27.02.2013 kl.00:41

Åh! Jeg vet, noe så tåpelig. Pengene går jo til produksjon av produkter som er testet på dyr. Dette blir for dumt altså! Jeg trodde ikke du var så lite opplyst, Kristina? Kan du være så snill å svare på dette? Hvorfor tror du det er greit å kjøpe produkter av merker som dyretester (!!!!!) bare fordi det spesifikke produktet DU kjøper ikke er testet på dyr eller har pels på seg? Pengene går jo til AKURATT det samme. Jeg er veldig glad i bloggen din, og du virker som en utrolig smart, oppegående og ikke minst jordnær jente sammenlignet med mange andre bloggere. Det er en grunn til at jeg leser bloggen din, men dette blir bare tullete. Nå må du sette deg ordentlig inn i dette. Stå for noe ordentlig, eller ikke si noe i det hele tatt.

Mari

28.02.2013 kl.15:01

Hei Kristina! Visste du at det skal bli helt forbudt med dyretestede produkter i hele Europa? Det er et nytt EU-reglement som trår i kraft ganske snart :-) Dette er dessuten noe The Body Shop har jobbet lenge for å prøve å få gjennom, og endelig skjer det. Selv om ikke Norge er direkte medlem i EU vil dette reglementet trå i kraft her også. Er ikke det fint? :-)

Line

31.05.2013 kl.00:04

Mar: ja, det har blitt forbudt i Europa, men om det blir fulgt er en annen ting.
Ville bare si Kristina at det er veldig bra du bryr deg og tar opp dette tema!<3

Skriv en ny kommentar

hits