Julekonfekt: oreokuler

Jeg er en av de som ikke er særlig glad i tadisjonell julebakst. Eneste jeg liker av slike ting er vel kakemenner, marsipan og risgrynboller. De andre julebakstene frister meg ikke sånn kjempemye, uten at jeg helt vet hvorfor. Men, julekonfekt er jeg veldigveldig glad i! Denne oppskriften delte jeg faktisk med dere i fjor også, og siden den ble så godt tatt imot - slår jeg til i år også! Her får dere oppskriften på Oreo kulene mine, som virkelig er helt amazing!

♥ Knus kjeksene i en food processor eller blender til kjeksen er pulverisert. (Hele kjeksen, med det hvite fyllet). Rør inn kremosten. Det kan være litt tungt, så begynn med å mose det sammen med en gaffel, og gå så over til en tresleiv for å få en glatt røre. Sett i kjøleskap 5-10 min.

♥ Rull til små runde kuler, ca 25-30 stk. Sett kulene på et brett dekket med bakepapir. Settes så til avkjøling i kjøleskap eller fryseren i minimum 1 time (til de har stivnet).

♥ Smelt mørk sjokolade over vannbad, gjerne sammen med 1 ts delfia/kokosfett. Dypp kulene i sjokoladen, og legg de over på et brett med bakepapir en etter en . Smelt hvitsjokolade over vannbad, men la den mørke sjokoladen få stivne før du ringler over den hvite sjokoladen. Oppebevar Oreokulene i tett boks på et kjølig sted helt til de skal spises!

Om noen av dere har noen gode oppskrifter på julekonfekt, må dere gjerne hyle ut!

32 kommentarer

17.12.2012 kl.15:42

Mamma lagde slike til jul i fjor, sikker på at jeg kunne ha spist meg ihjel på de!
Farlig godt!:)

Birgitte

17.12.2012 kl.16:02

De så utrolig gode ut! NAM :D

helene

17.12.2012 kl.16:06

jeg liker også kun pepperkaker, kakemenn og risgrynboller (det er dødsgodt!!). skjønner meg ikke på dem som lager boksevis med masse julekaker, synes ikke det smaker godt overhodet haha :) men de oreokulene så kjempegode ut, oreo smaker jo helt fantastisk godt da!

Guro Johanne

17.12.2012 kl.16:18

ååååhh, det så sjukt digg ut.. MÅ prøve det! Takk for tipset ;))

Jona (tyskertøsa i Berlin)

17.12.2012 kl.16:23

OMG det hørtes farlig godt ut. Og da mener jeg farlig -type hjerteinfarkt, hehe :P Nams!

Kristina Andersen

17.12.2012 kl.16:28

HAHA! De er helt himmelske :D

Kristina Andersen

17.12.2012 kl.16:28

Da er vi to! Oreo er så digg :D

Kristina Andersen

17.12.2012 kl.16:28

Samme sier jeg, farlig godt...

Kokoskuler - fri for melk og gluten

17.12.2012 kl.16:54

Kok:
2 dl kokosmelk
1/2–1 dl sirup
En dæsj kakao (litt i overkant av ei spiseskje)
Kokosmasse så massen blir tykk og kan formes (1-2 dl)

Jeg smaker alltid til dette, mengden av de forskjellige ingrediensene kan variere.
Kok alt sammen lenge og vel (30-40 min), og form i mini-mufifns-former/konfektformer i papir. De er veldig myke når man former dem, men la de stå på benken over natta så "setter de seg" og blir faste. Superlett og supergodt!

Kristina Andersen

17.12.2012 kl.16:55

Herlig, disse må jeg prøve!

Nathalie

17.12.2012 kl.17:43

Vi pleier alltid å lage choclat chip cookies til jul :) Har ikke oppskriften her, men søk på nettet!! Er kjempe godt! :DN

Tanja Veronica

17.12.2012 kl.18:05

Disse lagde jeg ifjord, kjempegode, mm! :) Men farlig mektige!
Også må de oppbevares i kjøleskapet, med en gang eg tok de ut av kjøleskapet så smeltet de i fingrene mine nesten med en gang.. Noen tips til det?

Kristina Andersen

17.12.2012 kl.18:09

Jeg oppbevarer de i kjøleskapet. Ellers kan en kald kjeller også gjøre susen :)

Monika

17.12.2012 kl.18:24

Denne skal jeg absolutt prøve ut! Hjemme lager vi alltid snickerskonfekt. Inneholder blant annet peanøttsmør, corn flakes, sirup, sukker og sjokolade. Så er virkelig en kaloribombe, men så godt! Har ikke oppskriften her, men kan legge den ut igjen senere når jeg har den her :)

17.12.2012 kl.18:27

Hvorfor har ikke du julekalender slik de andre toppbloggerne har?

Marita D. Nygård

17.12.2012 kl.18:48

Nå vet jeg ihvertfall hva jeg skal prøve meg på til helgen så vi har dem på julaften! :D
Tuuusen takk for oppskriften!

Kristin

17.12.2012 kl.19:02

sara bernard!! og baileys konfekt!! og troika! nam nam :)

17.12.2012 kl.19:45

Fløtekarameller og Sara Bernhard har jeg laget de siste årene, diggdiggdigg!! :)

Må prøve denne oppskriften også da :P

Kristina Andersen

17.12.2012 kl.19:55

Jeg er så opptatt med Get Sporty, at jeg hadde desverre ikke tid til å planlegge dette året.. Har hatt alle andre år, så var greit med en pause oppi all jobb - så kjører vi heller på med en skikkelig kanelnder til neste år igjen :)

Marthe E A

17.12.2012 kl.22:05

Er det en sånn firkantet pakke med Oreo, eller en rull? Eller har det ingenting å si?:-)

Kristina Andersen

17.12.2012 kl.22:07

Det har ingenting å si vil jeg tro :)

17.12.2012 kl.23:27

om man lager disse med to pakker oreokjeks istedet for bare en, smelter de ikke like lett og tåler å stå frammr på bordet litt uten å smelte:) Supergode :)

Amalie

17.12.2012 kl.23:37

Denne er heeelt fantastisk!

Sjokoladekjeksbiter

200 g hakka lys kokesjokolade
2 ss lys sirup
185 g smør
2 ss fløte
250 g hakka søt kjeks
200 g mandel flak
1 1/2 dl kokos

Glasur:
150 g melkesjokolade
15 g smør

Kle en form ca(19x29 cm) med bakepapir. Smør den. Bland sammen sjokolade, sirup, smør og fløte i en stor kjele. Rør til alt er smeltet. Skal ikkje koke. Ha i kjeks, mandler og kokos. Trykk massen ut i formen. Smelt sjokoladen og smøret og hell over. Sett kaldt, og del opp i små firkanter.

Hanne

17.12.2012 kl.23:57

Ååh, namm! Gjett om eg fikk cravings på dette a! :)

Lisa marie

18.12.2012 kl.00:43

Jeg lagde disse ikveld etter oppskrifta di;) tror det ble ganske bra.
Men var sykt mektig og kvalmende. Men god på smak;)
Var også litt kliss å lage. Genialt å gi i gave eller no da;)!

Nora

18.12.2012 kl.01:03

Den oppskriften skal jeg definitivt prøve ut! De så veldig delikate ut, Kristina :-)

18.12.2012 kl.09:04

Oi det så veldig godt ut! Har en samboer som eelsker oreokake, så da faller nok disse i god smak :D

Elisabeth

18.12.2012 kl.11:45

Nam! Elsker oreokake, så disse skal jeg teste!! :-)

Kristine Olsen

18.12.2012 kl.18:14

Har akkurat lagt ut en oppskrift på bloggen min :D:D

20.12.2012 kl.11:05

Hvor lenge kan disse oppbevares ?

Linda

20.12.2012 kl.11:05

Hvor lenge kan disse oppbevares ?

Randi

23.12.2012 kl.00:24

Hvilken kremost brukte du? Jeg kjøpte philadelpia naturell, trur du det går greit? :)

Skriv en ny kommentar

hits