Julesnacks: hjemmelaget bounty

Disse bountykulene er helt fantastisk gode! Men det beste av alt er vel at de kan spises med en ganske god samvittighet, og passer også for dere som spiser lavkarbo. De har nemlig lite karbs og inneholder ikke sukker - så her snakker vi fornuftig julesnacks. Dette er Caroline sin oppskrift, og den gir noen helt amazing bountybiter. Dette trenger du:

♥ 1 dl sukrin ♥ 50 g kokosfett  ♥ 1 dl kremfløte

♥ 1 dl kokosmelk ♥ 200 gr revet kokos ♥ 100 g mørk sjokolade (over 70%)

Smelt sukrin og kokosfett i en kjele. Tilsett deretter kokosmelk, fløte og kokos. Rør godt. La massen stå i en time i kjøleskapet før du tar den ut og former deigen som du vil. Deretter skal du dyppe bitene i mørk sjokolade. Smelt sjokoladen over et vannbad, dette gjør at den er mye lettere å jobbe med. Kok opp vann i en stor kjele, og ha sjokoladen i en mindre kjele over.

Bruk en klype eller lignende og rull bountyen i sjokoladen. Vær veldig forsiktig så ingenting smuldrer. Sett i kjøleskapet til avkjøling. Helst på bakepapir så de ikke smelter fast. Ferdig etter 30 minutter. Bountybitene bør oppbevares i kjøleskap.

Julegavetips: server disse i søte kakebokser, perfekt til foreldre og besteforeldre ♥

27 kommentarer

helene

11.12.2012 kl.19:42

liker ikke kokos, men i julen så spiser jeg faktisk sånn om jeg blir servert det selvom jeg ikke liker det i det hele tatt, haha :) her for litt siden lagde mamma hjemmelagde karameller og de smakte helt fantastisk godt, de burde du også prøve på - kjempegodt julegodteri :)

Hanne Elizabeth

11.12.2012 kl.19:42

Du har glemt å ta med hvor mye kokos det skal være? :/

Tanja Veronica

11.12.2012 kl.19:46

Åh desse skal eg prøve :-)
men lurer på om dei smelter fort viss du tar dei ut av kjøleskapet og serverer til gjester?
Jeg laget noen ifjor, men de smeltet fort da jeg tok de ut av kjøleskapet, virket som de ikke tålte noe varme før de smeltet.

11.12.2012 kl.19:55

Naam, så godt ut! :)

Men jeg bare lurer på hvor mye du betalte for den nye jakken din fra Zara? :)

Klem

Miriam

11.12.2012 kl.19:56

Du glemte å nevne 200gram kokos også :)

Kristina Andersen

11.12.2012 kl.20:40

Oi, stemmer! Takk for rettelse :)

Kristina Andersen

11.12.2012 kl.20:40

999 kroner. Klem tilbake!

Kristina Andersen

11.12.2012 kl.20:40

Nei, syns ikke de smelter fort - men ville ikke latt de stå ute i mange timer heller :)

Kristina Andersen

11.12.2012 kl.20:41

200 gram! :)

martine

11.12.2012 kl.20:57

Hvor mange kuler fikk du?:)

Kamilla

11.12.2012 kl.21:16

De så jo utrolige gode ut! :)
Men blir det ikke ganske mange kalorier i disse kulene? 200 gram kokos gir over 1200 kcal alene..

Marianne

11.12.2012 kl.21:25

Får man tak i kokosfett på vanlig matbutikk, eller må man på helstekosten? Og ca hvor mange biter får man ut av denne oppskriften? :)

Kamilla

11.12.2012 kl.21:27

Tenkte på det, men blir det godt da? :) Er veldig glad i kokos..

Kristina Andersen

11.12.2012 kl.21:28

Tror du må på helsekosten :) Ca 17 biter.

Jona (tyskertøsa)

11.12.2012 kl.21:32

Åh disse har jeg hatt planer om å lage! Blir nok bounty her i hus i morgen hoho! Men akkurat nå er magen så full av indisk at jeg ikke orker tanken hehe ;)

Kamilla

11.12.2012 kl.21:37

Er det ikke kokos inni kulene også? Står i oppskriften at man skal tilsette kokos sammen med kokosmelk og fløte :)

Kristina Andersen

11.12.2012 kl.21:38

Jo, se oppskriften :)

Anine Kristin

11.12.2012 kl.21:39

Namnamnam! Foreldre og besteforeldre er så heldige at de skal få hjemmelaget snacks med næringsinnhold og oppskrift i år, så kanskje disse blir tatt med :D hihi. Så kjempegodt ut!

Mira

11.12.2012 kl.21:46

De så gode ut de!

Kamilla

11.12.2012 kl.21:56

Tror det ble noe krøll med kommentarene her, kommentaren min skulle være et svar på et annet :p
Iallefalll, du svarte meg at man bare har kokos som dryss over, så man kan godt droppe det, men det står jo i oppskriften at man skal tilsette 200 g kokos med kokosmelk og fløte. Forstod ikke helt det.. :)

Kristine

11.12.2012 kl.21:57

Jeg har laget hjemmelaget Bonty mange ganger.
Så godt :)
Ekstra pluss for at det også er sunt ;)

Kristina Andersen

11.12.2012 kl.21:58

Ble litt surrete her, haha.. Du må ha kokkos med, revet kokkos :) Klem

11.12.2012 kl.22:27

Nam! De så skikkelig god ut :D Vet du? Jeg skulle likt å lest om hvordan progresjonen din har vært på alle måter siden du begynte å trene. DU er inspirerende :D

Kamilla Haaland

12.12.2012 kl.00:05

Må kanskje teste ut disse! De er jo glutenfrie og hele pakka :))

Linn Viktoria

12.12.2012 kl.09:16

Disse er supergode! Men viktig å tenke på at lite karbs ikke er det samme som lite kalorier! Har selv regnet på det når jeg lagte de selv om ble tatt litt på sengen, men en bit i ny og ne er jo selvfølgelig lov :D Ville bare gi deg et lite tips, sleit litt med å få på sjokoladetrekket før da alt hadde lett for å smuldre.. MEN dersom du setter de litt i fryseren etter du har formet de så blir de faste og harde ytterst slik at det er lett å få på sjokoladetrekket :D Så stivnet sjokoladen på også siden kokosmassen er kald :-)

Marianne

12.12.2012 kl.20:33

Hvilken type kokosfett brukte du? Jeg brukte delfiafett, og mine ble veldig bra. Men det er vel ganske usunt?

12.12.2012 kl.20:59

Hvorfor hermer du så mye etter caroline? Skikkelig wannebe..

- mihihi
- flyskrekk
- trening
- bountybiter.

Skriv en ny kommentar

hits