Spicy kyllingwok

Denne oppskriften bare må jeg dele med dere, spicy kyllingwok hadde jeg til middag hele fire ganger forrige uke. En sunnere, enklere, bedre og mer smaksrik middag skal du lete lenge etter!

Til to porsjoner trenger du:

En brokkoli, en blomkål, to gulrøtter og 2-3 kyllingfileeter. Du trenger også 1/3 av en matfløte, og krydderet/chilisausen som er på bildet under.

Kutt opp alle grønnsakene til små biter, samme gjør du med kyllingfiletene.

Ta alle ingrediensene i en panne, og stek alt til kyllingen er gjennomstekt.

Krydre deretter godt, og tilsett ønsket mengde chilisaus. Den flasken jeg bruker er veldig sterk, så jeg har kun noen få dråper over hele woken. Rør godt rundt, og tilsett ca 1/3 del av matfløten og la det surre i noen minutter. Kraften som blir av chilien, krydderet og fløten er virkelig bare helt nydelig!

Fullkornspasta blandet i pesto er også supergodt som tilbehør til dette.

Denne woken er virkelig helt fantastisk, noe av det beste jeg noengang har laget. Et godt tips er også å lage litt ekstra, så kan du ta det med deg som niste til jobb/skole dagen etterpå. Yummy yummy, server og nyt!

42 kommentarer

Hanne

03.09.2012 kl.18:20

Kanskje ikke så lurt å ha alt opp i panna på en gang ? :-)

Solveig

03.09.2012 kl.18:28

det såg veldig veldig godt ut!

Johanna

03.09.2012 kl.18:31

Nam, det må jeg prøve! :D

Sarah

03.09.2012 kl.18:33

Nam! Denne skal prøves ut så fort som mulig :D

Cathrine

03.09.2012 kl.18:36

Jeg har en annen jeg gjerne kan anbefale deg :-)

Det første du begynner med er å dele grønnsaker i små deler. Du velger selv hvor mye og hva slags grønnsaker du har lyst på . Deretter deler du kyllingen i små deler , og steker de i matolje i en liten wokplate til de får en gyllen farge . Før du begynner med kyllingen , er det lurt å koke nudlene , så de er klare til du begynner matlagingen for fult. Når du ser at kyllingen har fått en fin farge, hiver du oppi nudlene og grønnsakene , putter søtchilli og soyasaus i og rører godt.

Jeg pleier å bruke 2 poser med nudler , når jeg skal lage til 2 personer . Husk å ikke ta så alt for mye med soyasaus , fordi det er ganske sterkt. Ta i søtchilli, til du ser at holder ..

Håper dette faller i smak. Er ikke så veldig flink til å forklare , men håper du forstår!

Lisa sofie norberg

03.09.2012 kl.18:39

namn, det så godt ut! det må jeg prøve.

Cecilie Lykke

03.09.2012 kl.18:39

Wok er storfavoritt hos meg og, selv går det ofte i scampi og med kokosmelk. Mmm :-)

Camilla

03.09.2012 kl.18:52

Nå fikk jeg vann i munnen! Dette må prøves :D

Madelen

03.09.2012 kl.19:05

Hørtes super godt ut, skal virkelig prøve ut denne retten :)

lillebi

03.09.2012 kl.19:26

Det så herlig ut!

Kristina Andersen

03.09.2012 kl.20:23

Nam, scampi er digg!

Kristina Andersen

03.09.2012 kl.20:23

Det syns jeg du skal! :D

Kristina Andersen

03.09.2012 kl.20:23

Jo, da blir alt perfekt stekt :)

Kristina Andersen

03.09.2012 kl.20:24

Det må du gjøre, det er så digg!

03.09.2012 kl.20:30

Looking good!

Lizbeth Osnes - Behind the scenes..

03.09.2012 kl.20:34

Ååhh, så godt det så ut! Nå ble jeg faktisk sulten her, haha :) Du har jamen blitt flink på kjøkkenet, frøken!

? Lizbethosnes.com

Kristina Andersen

03.09.2012 kl.20:38

Hoho! Takk søta :D

Elise

03.09.2012 kl.20:39

Hen kjøpte du chillien?:)

Sol

03.09.2012 kl.20:52

Åh det så godt ut! Middag til deg og kjæresten? :)

Anonym

03.09.2012 kl.20:54

Jeg vil anbefale deg å IKKE ha rå grønnsaker og rå kylling på samme fjøl, og det er viktig å vaske kniven etter du har skjært i kyllingen før du bruker den på andre ting! Kjøkken hygiene er noe av det viktigste når man lager mat! Jeg har fått selv fått kjeft av min samboer. Salmonella kan være i kylling, og det er deerfor det er viktig!

Sunniva

03.09.2012 kl.21:11

Ser godt ut da, men spiser ikke kylling.. Er ikke du veldig opptatt av dyr? Dette er ikke frekt ment, men hvorfor spiser du kylling da? Kylling blir drept på den verste måten, fjærene blir revet av, vingene klippes av og alt mens den er levende. Sluttet å spise kylling for kanskje et år siden, og har kun spist det få ganger og da var det fordi jeg var nødt.. Bare lurte :)

kjøkkensjef

03.09.2012 kl.21:14

trikset er å aldri ha panna full, da det ofte blir kokt og kan miste mye av friskheten.

Sandra

03.09.2012 kl.21:14

NAM :) da vet jeg hva det blir til middag i morgen :) sunt, fristende, og så lettvint :) ingenting er bedre enn det :D ha en fin fin kveld Kristina <3

Kristina Andersen

03.09.2012 kl.21:17

Jeg spiser kylling, man trenger ikke å bli vegiterianer for å vise det. Kort og godt :)

Kristina Andersen

03.09.2012 kl.21:18

Det er helt sant, jeg pleier faktisk aldri å gjøre det. Men gjorde det for bildene sin skyld, hihi. Fjøla skal rett i vaksemaskinen :)

Kristina Andersen

03.09.2012 kl.21:18

Jepp :)

Kristina Andersen

03.09.2012 kl.21:18

På et gatekjøkken faktisk. Men tror de selger den flere plasser :)

Anne:-)

03.09.2012 kl.21:25

Ååå! Det såg jammen godt ut :-D Jeg har et lite tips, prøv grønnsaker og kylling på samme måte som du gjord, etterpå tar du en halv creme fraish oppi å lar det putre. (istede for kryddere, saus og matføten). Fantastisk godt <3

Caroline

03.09.2012 kl.21:32

Jeg vet ikke om det har forandret seg sykt de siste årene, men jeg har vært på et kyllingslakteri (i forbindelse med skolen, ikke frivillig...), og prosessen var cirka slik: Noen kyllinger blir plassert i et lite "rom" hvor de blir lagt til å sove, etter det går de i en maskin som tar fjærene av, og så går de videre til et bånd som kutter av hode.
Ja, jeg er enig, det høres ekkelt ut, og jeg prøver å glemme hele opplevelsen, men alt skjedde i bedøvet og sovende tilstand slik at de ikke skulle føle noe. Så jeg vet ikke jeg? Norge er jo bedre enn andre land i slakting?
Men hvis disse tingene hadde skjedd i bevisst tilstand, hadde jeg ikke klart å spist kylling.

maggie

03.09.2012 kl.21:55

Så utrolig skjønn du var på det nederste bildet av deg :)

Iris Taklo

03.09.2012 kl.21:57

Digg! Jeg laget kyllingwok til meg og et par til i dag :)

Lillian

03.09.2012 kl.22:07

Dette så veldig godt ut, noe jeg absolutt må teste! :) Hva heter chilisausen?

Rebekka

03.09.2012 kl.22:47

Og hvis du lar være å vaske trefjøl i oppvaskmaskinen, så holder den myyye lenger! Sprekker ikke opp slik at den blir ødelagt :)

Maro

04.09.2012 kl.04:58

Fin blogg! Jeg blir så sykt kåt av å se de fine tærne dine på så mange av bildene <3

lene

04.09.2012 kl.10:01

Kan du ikke drepe de først! huff huff... håper virkelig de ikke får vondt.. Huff fælt og tenkte på dette... vet ikke åssen det er rundt på slakterier, men dyrene skal vel dø fort og ikke pines?? Er økologisk kjøtt bedre i forhold til slakting også, og ikke bare hvordan dyrene har det før??

helene

04.09.2012 kl.16:57

så deilig det så ut. må nesten vise dette til mamma så vi kan ha det til middag i dag :) var det ikke du som har sagt at du ikke kan lage mat forresten på bloggen før? jeg synes du var kjempeflink, du klarer jo å lage mat du :D

Bettan

04.09.2012 kl.19:26

Kjære Sunniva. Det er kanskje på tide å få fakta på bordet, før du slenger ut usannheter? Kyllingene blir slett ikke drept på den måten du beskriver. I Norge er man svært opptatt av at dyrene skal lide så lite så mye, og jeg kan forsikre deg om at dette er en human måte å ende sitt liv på.

Jeg har selv sett prosessen, og kan avkrefte dette med det sterkeste.

Hilsen Elisabeth. (som selv er dyreelsker)

Ann

06.09.2012 kl.23:07

Haha, jeg må bare le litt når jeg tenker litt nå. Jeg husker SÅÅ godt den tida at du skulle lage mat, var såå uvirkelig. Du brente alt du lagde osv, og nå lager du KJEMPE mye godt :-) du er motivasjon! Jeg skal ned i vekt nå, og drar ofte innom bloggen din for inspirasjon! og instagram såklart :-) der ser jeg alle de nye bildene dine hele tiden :-D Hadde du followet meg der hadde dagen min blitt helt strålende, ikke snakk om dagen, men DAGENE! Lest bloggen din over 3 år nå, ogg fortsatt er jeg innom hver dag! stå på videre Kristina! du er herlig! <3

Siren

09.09.2012 kl.11:04

Må bare dele med deg det jeg lagde til middag i går :D Kuttet opp 3 kyllingfileter og stekte de i panna. Så kuttet jeg opp en purre, en paprika og en løk og surret dette raskt i steikepanna. Så blandet jeg sammen creme fraiche og 4-5 spiseskjeer sweet chilli saus + litt salt, la kyllingen og grønnsakene i en ildfast form, og hadde creme fraiche blandingen over. Ost på toppen, og stekte det i ovnen i 30 min. Suuupergodt! Fant faktisk oppskriften på nettenestea sin blogg. Jeg brukte lett creme fraiche, for de var utsolgt for den vanlige

Maylen

10.09.2012 kl.18:14

Dette var så godt :) nam nam..
[...] det utrolig viktig å spise nok hver eneste dag. Noen gode tips kan være sunne middagspannekaker, spicy kyllingwok, kebabtallerken og havregryns pannekaker. Jeg skal bli flink til å legge ut sunne oppskrifter til [...]
[...] med funlight oppi (dødsgodt!!), fruktsalat Middag: Kyllingnuggets, omelett med grønnsaker og egg, spicy kyllingwok eller speltlompepizza Kvelds: Kesam med varme bær, proteinsmoothie, speltbrød med [...]

Skriv en ny kommentar

hits