voldtatt i tyrkia

Som dere sikkert har fått med dere, var jeg i Alanya tre ganger i fjor. På knappe fire måneder. Alle gangene var det venninneturer, noe som betyr festing, festing og enda litt festing. Den første gangen jeg dro der, var jeg forsiktig. Men så ble jeg kjent med byen og følte meg straks mer trygg. Den andre gangen jeg var i Alanya, var jeg varm i trøya og betraktelig mindre forsiktig. Vi hadde det jo så gøy og ble kjent med så mange kule folk! Den tredje gangen? Jeg følte jeg var hjemme.

Det er det som er problemet. Når man er i utlandet er man ikke hjemme, uansett hvor gøy man har det og hvor snille folkene er. Jeg blir kvalm av å tenke på hvor dumme vi har vært når vi har vært i Tyrkia. Bare det å gå alene hjem på kvelden i utlandet er sikkert tusen ganger farligere enn det er i Norge.

På en uke har to norske kvinner blitt voldtatt i Alanya, nede med båthavna. Jeg får klump i halsen, og tenker det kunne vært meg eller venninnene mine. Båthavna er stedet der de beste utestedene ligger i den byen, og åpenbart også der partybåtene ligger. Sistnevnte blir man lokket inn i av casanovas med drinker, skumparty og alle slags goder. De gjør alt de kan for å lokke jentene med seg, og det er så latterlig kjapt å gå i fella. Desverre kan det gå forferdelig galt..

Til alle dere søte jenter som sikkert skal på en haug av jenteturer i løpet av sommeren: BRUK HODET. Aldri gå hjem til hotellet alene på kveldene, og aldri gå ifra drinken din. Mange av mannfolkene i utlandet har et totalt annet kvinnesyn enn det vi er vant til i Norge. Jenter blir fort sett på som et kjøtt, som skal slaktes og nytes.

Man skal selvfølgelig ha det gøy og kose seg med heftige paraplydrinker, ikke missforstå meg. Men ALDRI gå alene eller gå ifra drinken din. Det er to av de viktigste tingene å huske på. En liten glipp på disse to tingene og livet ditt kan bli snudd på hodet på sekundet.  Ta forhåndsregler, jenter! Og ta det fra ei jente som har vært dum og naiv på tur, og ikke brukt hodet til annet enn hva den neste drinken burde bli. Heldigvis har jeg alltid kommet hjem i god behold, utrolig nok. Desverre er ikke alle like heldige som meg.

69 kommentarer

Iselin

25.04.2011 kl.18:22

Bra skrevet, Kristina! Jeg skal selv til Aiya Napa med 3 andre jenter. Jeg skal aldri gå hjem alene, eller gå i fra drinken min! Må si jeg bli litt skremt når slike ting skjer. Men det er bare til å passe ekstra på, og kanskje droppe den siste drinken.

Ha en fin kveld! Jeg liker bloggen din veldig godt, og er innpå flere ganger daglig :-D

25.04.2011 kl.18:23

FLOTT innlegg!!

Marie

25.04.2011 kl.18:25

Når jeg vari Tyrkia så klamra jeg meg til kjæresten min hver gang vi var ved båthavna. Hadde aldri turt å gå der alene. Trist at sånne ting skjer!

jenny

25.04.2011 kl.18:27

Kjære deg, det er langtifra alle muslimer i alle muslimske land som har det kvinnesynet at "kvinner skal slaktes og nytes"!
Jeg synes ikke du skal uttale deg om ting du ikke vet noe om (eller har sporadisk lest om på vg.no).
Bloggen din når til mange og du bør passe bedre på å ikke sverte en hel gruppe mennesker med de overfladiske uttalelsene dine. Ikke sett opp folk mot et helt annet folk pga deres religiontilhørlighet. Hvis du visste bedre ville du også vist at mange kristne i Afrika og Østen har det samme kvinnesynet som muslimer der... Så det er kulturting og ikke religionting. Men som sagt, gjelder absolutt ikke alle... måtte bare si det..

Wenche

25.04.2011 kl.18:30

Utrolig godt skrevet, Kristina! :) Og det er så utrolig sant! Har vært en gang i Tyrkia selv, og man merker virkelig at guttene har et annet kvinnesyn og de har veldig lett for å klenge seg på jenter på ferie der nede. Utrolig viktig å ALDRI gå alene eller å gå fra drinken sin! Selv hvor hyggelige folk er, så kan de snu personlighet på sekundet og du kan komme opp i farlige situasjoner som du aldri kommer til å glemme. Skummelt når man har drukket, for man blir mer likehendt og tenker "det skjer da ikke med meg".. Men før man vet ordet av det, så er man midt oppi det!!! :(

maria

25.04.2011 kl.18:30

unnskyld meg, muslimske land? Bare fordi du har hørt om muslimske menn som har det kvinnesynet du deler her, betyr ikke det at ALLE muslimske menn tenker sånn. Man skal disse forhåndsreglene uansett hvor man er. Her har du en liten hemmelighet; det finnes en gooood del ikke muslimske menn som voldtar også.

Lisa

25.04.2011 kl.18:31

Har også vært i Alanya et par ganger. Og man tenker at man skal være veldig forsiktig når man drar, men når man blir kjent med folk der nede tenker man liksom ikke så godt over ting lengre, og man har alt for lett for å stole på mennesker man egentlig ikke kjenner! Kjenner selv at jeg blir kvalm av å tenke på de forskjellige tingene jeg har gjort der nede, og hvor uforsiktig jeg faktisk har vært mange ganger.. Det er sånt man tenker over når man kommer hjem og leser sånne ting på nettet, ikke i det øyeblikket du faktisk står der selv..

Ine

25.04.2011 kl.18:54

Reiser selv til Alanya i sommer på russetur, og må innrømme at jeg ble litt nervøs da jeg leste om voldtektene tidligere.. Men det som skremmer meg enda mer, er at den ene jenta som ble voldtatt bare var 14 år, og da lurer jeg på hva foreldrene har tenkt på, når de lot henne dra ut alene!

Mari

25.04.2011 kl.19:03

Kloke ord jeg har ventet på :)

Kamilla K

25.04.2011 kl.19:08

Bra du skriver om det. Det er også veldig viktig å ta vare på vennene sine. Passe på hverandre. Det er som regel den minst fulle som tar de beste avgjørelsene, og det bør alle være med på å respektere. Ellers er jenteturer GØØØØY!

Silje Skogvang

25.04.2011 kl.19:12

Hei Kristina!
Jeg må bare si at jeg elsker bloggen din og at jeg har fulgt den over en lang periode nå. Høres kanskje litt dumt ut men du er et veldig stort forbilde for meg. Kan på en måte se for meg at livet mitt blir litt sånn som dit, altså ikke helt, men jeg tenker årene framover skal jeg leve det single partye livet med min venniner og etterhvert slå meg til ro og få litt orden på ting. Det er hvertfall slik jeg har dannet et bilde av deg på! Jeg har en veldig god bestevennine og vi har stått sammen i mange år nå. Men ta det med ro, jeg er ikke gal for realiteten er at jeg verken tror og jeg vet at jeg ikke er deg og heller ikke helt lik deg.

Men det ser ut som du tar livet så lett og bare gjør det du vil. Jeg syns det er utrolig beudringsverdig det humøret og den personligheten du viser, hvertfall gjennom bloggen!

-Silje Skogvang

elise

25.04.2011 kl.19:14

jeg har for tiden mange venninner som er på treningsleir i tyrkia, nettopp i alanya ;) foresten vil jeg bare si at du har en utrolig bra blogg som inspirerer masse! du er et bra forbilde, kristina ;) stå på videre og jeg unner deg all suksess du har oppnåd!

25.04.2011 kl.19:16

Jeg har vært i alanya 8-9 ganger og har aldri opplevd noe sånn, heldigvis. Men har visst at jeg ikke skal gå der alene.. Det er masse russisk mafia(?) der også, en som var med dit holdte på å bli tatt av de engang siden han ikke ville gi de penger for damene dems.. Han klarte heldigvis å få de i bakken før han måtte løpe bort. Men de løp etter han helt til hotellet, det var sykt ekkelt. Så når det er farlig for voksne menn å gå der, er det hvertfall det for unge jenter. Det er jo helt forferdelig at menn må gjøre sånn!

tine elise jahnsen

25.04.2011 kl.19:22

Høres forferdelig ut!
Jeg skal dit med familie og venner om noen måneder, så håper virkelig ikke det skjer noe sånt!
Har du vært på kleopatrastranden?

KRISTINA ANDERSEN

25.04.2011 kl.19:25

Jeg har bodd PÅ kleopatrastranden hver eneste gang, det er så utrolig fint der! (: Glede deg masse til tur.
-K

25.04.2011 kl.19:26

EEEY, det der var bare å gå over streken, jeg leser fast bloggen din og synes du har en jævli fin blogg og at du blogger om mye bra men akkurat her synes jeg du går over streken litt as. jeg har gått hjem fra byen alene ekstremt mange ganger i alanya, og jeg har vært i tyrkia siden jeg var liten, er halvt tyrkisk selv så akkurat det der synes jeg bare blir feil å si. det har aldri skjedd meg noe som helst når jeg har gått alene, tro meg, utlandet er ikke værre enn norge, sjekk forholdene ute på byen i oslo du, så skal du se hvor mange voldtekter det er, er ikke noe mer i Tyrkia enn i norge! dårlig at du skjærer alt under et! da burdte man heller passe på mengder av hvor mye man drekker når man drekker i utlandet da vet du.

KRISTINA ANDERSEN

25.04.2011 kl.19:27

Hei søte deg! Viktig å feste ifra seg og kose seg mens man enda er ung, du må nyte tiden fremover. Fordi gud så gøy det er å kose seg med gode venninner! Takk for en koselig kommentar, stor klem.
-K

KRISTINA ANDERSEN

25.04.2011 kl.19:29

Du sier noe, kjapt å glemme at man burde være skeptisk når man blir kjent med noen. Tyrkere kan være skremmende overbevisende og hyggelige, det er ekkelt å tenke på..
-K

KRISTINA ANDERSEN

25.04.2011 kl.19:29

Nå var det jo langt i fra det jeg mente også da. Herregud, noen av dere skal virkelig alltid vri og vende på det jeg skriver. Jeg VET godt at ikke alle muslimer er sånn, er jo faktisk sammen med en utenlandsk gutt selv.
-K

KRISTINA ANDERSEN

25.04.2011 kl.19:30

God tur til Ayia Napa, så gøy! Godt du skal passe på og være forsiktig, det vil du nok ikke angre på (: Koselig at du leser bloggen min, stor klem!
-K

Ida

25.04.2011 kl.19:30

Jeg og venninna mi var med familien min og mange venne-familier dit en sommer for to år siden, og jeg følte meg ikke trygg et sekund. Uansett hvor jeg gikk kom guttene etter, dro i det lange, lyse håret mitt og sa mange ord til meg på tyrkisk. Fra den tid har jeg HATET tyrkiske menn. Men se nå - nå er jeg sammen med verdens herligste gutt med bakgrunn fra tyrkia. Selvfølgelig er han oppvokst og født i Norge og er like norsk som meg og alle mine norske venner, og han blir så flau av å høre om sånne ting. Synes det er trist å se hvordan menn ser på kvinner der nede: vi betyr ingenting.

Jeg og venninnene mine skulle også på jentetur dit, men da sa kjæresten stopp gitt. Det var det siste stedet vi skulle dra! Og jeg fikk ikke engang lov til å ta buss fra flyplassen og hjem til familien hans nå til sommerferien (en tur på to timer) på grunn av kvinnesynes - spesielt på blondinger - de har der nede. Det er skremmende.

Elsker bloggen din forresten! Keep up the good work

KRISTINA ANDERSEN

25.04.2011 kl.19:33

Huff, det er så utrolig ekkelt når de gjør slik. Men, man skal absolutt ikke dra alle under en kam. Så bra du har en snill kjæreste. Godt han passer på deg frøken, slike gutter trenger vi (: Klem!
-K

Camilla

25.04.2011 kl.19:35

Bra innlegg. FLott at du advarer oss lesere selv om du er litt vims selv når det komme til det område... Heldigvis har u vært ei heldige vims så ikkje har blitt voldtatt:.. :)

ulrikke

25.04.2011 kl.20:40

reiser til ayia napa til sommeren, men det er med familie så det skal nok gå bra! :)

Anna :)

25.04.2011 kl.20:50

Skal til Alanya i somma med 3 andre jente venner, og er litt skeptisk på leis miljøet der er? Har du opplevd nåke creapy når du har vært der? tell me :)

Malin

25.04.2011 kl.21:21

Digger bloggen din, innom nesten hver dag :-)
Skal selv på venninnetur til Alanya i juni, og gleder meg kjempemasse!!
Tenkte at siden du har vært der så mange ganger, kanskje du kunne gi noen tips? Hvilke utesteder bør besøkes, og hvilke bør unngås? Hvilken strand bør vi dra på? Spisesteder som er bra? Gode drinker? Shoppingsteder?
Håper på svar - hadde vært supert :D

Tone-Lise

25.04.2011 kl.21:50

Hun nevnte ikke muslimer heller.

Katrine

25.04.2011 kl.21:56

åh, så utrolig skummelt og ikke minst forferdelig! heldigvis er jo jeg bare 15 år, og når vi skal til syden pleier som regel aldri jeg og vennina mi gå alene på gaten. men godt at du kom med dette innlegget! kanskje jenter begynner og tenke litt mere.

jeg skal huske dette til jeg blir 18 og jeg skal til syden foreksempel. skal være ekstremt forsiktig da, vil aldri at noe sånt skjer meg!

jenny

25.04.2011 kl.22:07

ok, beklager hvis jeg misforsto og angrep deg uten grunn...men jeg er bare så lei av den "muslim" drittkastinga :)

Siri

25.04.2011 kl.22:15

Bra skrevet! Helt forferdelig hvordan noen menn ser på kvinner, blir kvalm

Anne Helene

25.04.2011 kl.22:28

Bra innlegg Kristina!

Anja

25.04.2011 kl.22:41

Skal ikke du snart til Alanya ? du har helt rett i det du skriver nå, har vært veldig uforsiktig der nede og skal på jentetur i juni der og da skal jeg være ekstra forsiktig. Var sammen med en som bodde i Alanya og da var jeg alltid med han men nå skal jeg dit alene med venner. Gleder meg mye men vurderte å ta med meg pepperspray just in case, man møter på så mange rare mennesker der nede at man kan aldri vite. Heldigvis kan jeg tyrkisk så skal lytte ekstra til hva folk sier slik at dem ikke prøver å lure oss.

Maria

25.04.2011 kl.23:19

Ganske sykt , men hvem i huleste lar sin 14 årige datter gå på party båt i Tykia da ? Ærlig talt !! Må tenke litt da , mener jeg !

Jeanett

26.04.2011 kl.01:09

Enig! Utrolig trist.. Alanya er virkelig ikke et sted for 14-åringer å være alene, stakkars.

Lisbeth

26.04.2011 kl.06:48

kjempe bra skrivd!

har sekv vært i alanya mange ganger og skjønner hva du prater om.
jeg er blond og de fleste guttene snur seg etter deg og prøver å få deg inn på restauranten og butikken og baren og hva som helt.
men det er også veldig mange snille folk i tyrkia!

det er veldig trist og fert det som har skjedd der nede med de jentene! og jeg syntes det er kjempe bra at du skriver et sånt innlegg, fordi det får kanskje noen jenter til å tenke seg om før de kanskje går alene med en gutt som kanskje var kjempe snill og morsom og drit kjekk!

fortsett med den bra blogginga ! :D

Lisbeth

26.04.2011 kl.06:49

har selv*

Elisabeth

26.04.2011 kl.07:10

Flott at du tar opp et slikt tema på bloggen din. Du har jo mange faste lesere, og det er viktig å få ut et slikt budskap! Jeg kan forresten si at jeg synes ikke at bloggen din er kjedelig, selv om du har nevnt det i noen av de siste innleggene. Det er kjekt å se hvordan du forandrer deg. Jeg begynte å lese bloggen din for over et år siden, og det er store forandringer, men jeg liker dem :) Stå på videre, Kristina!

Kristin

26.04.2011 kl.07:22

Viktig tema, Kristina! Og jeg synes du skriver om det på en veldig personlig og god måte som gjør at mange kommer til å huske rådene dine! Du tok med egne eksempler og linket til en sak om voldtekt der du selv har vært. KJEMPEBRA! Stå på! Jeg er glad for at du bruker den store innflytelsen din på andre ting enn sminkereklame en gang i blandt! :)

Kristin

26.04.2011 kl.07:35

Kristina skrev ikke noe om muslimer en gang...? Noen personer bare vrir og vender på ALT!

voksen leser

26.04.2011 kl.09:08

Bra innlegg, godt at du bruker den godt besøkte bloggen din til slike innlegg også :) Tror det er viktig at unge jenter blir påminnet dette med jevne mellomrom, og da gjerne fra noen de ser opp til. Ha en fortsatt god dag :)

Malin

26.04.2011 kl.10:59

Jeg var selv i Tyrkia i påsken når dette skjedde, alene på tur med en veninne, og jeg er 16 år. Jeg har vært i tyrkia 26 ganger, og er ganske kjent med kulturen og hva som er trygt å ikke trygt. Hva jeg ikke forstår er hvordan foreldre kan velge å sende en 14 år gammel jente ut på nattklubb. For det første, så er det utrolig lett å gå i fella om man ikke er kjent med hvordan enkelte tyrkiske menn er. Selvfølgelig er det lett å la seg sjarmere for en jente på 14 når plutselig en mann på 24 viser interesse? Det er så utrolig viktig å ta litt forhåndsregler. Når meg og veninnen min reiser alene på ferie, går vi ALDRI alene ut på nattklubber. Vi har alltid med oss tyrkiske venner som passer på oss ( Dvs, som kjenner familien vår og som derfor føler et visst ansvar for oss ). Det er ikke til å skubbe under en stol at det er veldig anderledes kultur i Tyrkia når det kommer til kvinnesyn, helt enig med deg Kristina, du fikk det sagt. Så alle som reiser til Alanya i sommer, IKKE vær naiv, pass på, ikke gå alene ut, og for all del, ikkje la deg sjarmere av hvem som helst. Unngå Robin Hood ( har mangen historier der ifra om folk som har blitt dopet ned .. ) Rule number one; Aldri gå ut uten noen som kan passe på ( uansett om dere er 4 jenter, så har jeg historier som har endt dårlig selvom det var mangen jenter ) Tyrkia er et paradis, men det kan utrolig lett endre i helvette om man ikke passer ekstra godt på og er litt kynisk. Veldig bra innlegg, vi jenter må passe på hverandre. Klem til deg!

Malene

26.04.2011 kl.11:11

"Mange av mannfolkene i utlandet har et totalt annet kvinnesyn enn det vi er vant til i Norge. Jenter blir fort sett på som et kjøtt, som skal slaktes og nytes."

Maria

26.04.2011 kl.11:27

Jeg og 4 andre venninner skal reise ned dit i sommer, merker jeg gruer meg litt etter å ha lest om voldtektene. Jeg var i Alanya i fjor, men festet ikke så mye. Men nå er jeg mørk og blir ganske brun, gutta var mer interesstert i mn venninne som var lys. Men anbefaler du å reise ned dit eller hva? Merker jeg nesten har lyst til å få turen til å bli et annet sted etter å ha lest dette.

Merethe

26.04.2011 kl.12:14

Hei :-)
jeg vet ikke om du legger merke til navnene på de som kommenterer, altså om du husker de! Men jeg var i Alanya i påskeferien :-) Syns det var kjempebra der, men fant ikke de helt store shoppingstedene.. ble mest jalla-butikker med salg av fake adidas og moods of norway! haha.. alt i alt var det jo veldig fint der! :) Litt ekkelt å tenke på at noen ble voldtatt der rett etter jeg kom hjem..
Må legge til at jeg syns du er en fantastisk blogger :)

Anette

26.04.2011 kl.12:25

man bør passe seg overalt. En kan ikke gå trygt i Oslos gater heller. her har det skjedd flere voldtekter i den siste tiden og. Så uansett hvor man er på byen i Norge eller utlandet bør man ta samme forhåndsregler.

Jeg har forresten vært masse i Kemer, Tyrkia og aldri opplevd slike episoder, opplever ofte på turistplasser generelt at folk behandler turister bra

marie

26.04.2011 kl.12:31

Det går dessverre sport i å være anti-rasistiske i dag, slik skal alle sitte på sin høye hest og få inn litt anti-rastiske standpunkt til enhver anledning. Således benytter som mange her først og beste mulighet til å spille på segregeringskortet uansett hvor lite rasistisk dette innlegget er. Den islamske kulturen har skyld nærmest i all kvinneundertrykking som foregår i disse regionene, enten indirekte eller direkte. Dette fører jo også til at frigjorte vestelige kvinner blir et ekstremt utsatt mål, dere skaper harme og frustrasjon som kommer til deres land og ikke respekterer deres kultur og normer. Enn så lenge hvor feil deres syn måtte være, så hjelper dette fint lite når man blir voldtatt som følge av dem.

Maja

26.04.2011 kl.13:56

Bra skrevet! Og det er så utrolig sant.. desverre.. Det er fælt.

Anette

26.04.2011 kl.14:07

Var i Tyrkia i fjor og hadde det nydelig! Må nesten si til de jentene som har tenkt seg nedover at dere må være forsiktige! Jeg blei kjent med en kjempekoslig Tyrker der nede som hjalp meg og veninna mi med diverse ting og ga oss råd. Dersom guttene blir for innpåslitne burde dere bare si at dere har en Tyrkisk kjæreste så lar de dere gå, det er et kjempe godt tips, funka hver gang!

Det er utrolig lett å bli sjarmert der nede når man får så mye oppmerksomhet og guttene kan få deg til å føle at du er den eneste ene, desverre er sannheten at de nok har en annen å løpe etter når du ikke er der mer. Men, det er ikke bare tyrkerne vi kan skylde på når det kommer til voldtektene, jenta også har et ansvar! Så utrolig mange tøsete jenter der nede som jeg visste guttene kunne gjøre hva de ville med. Det er dessuten ikke nødvendig å drikke seg død hver kveld.

Jenter som skal til tyrkia: Oppfør dere og ikke vær naiv et et godt reisetips!

KRISTINA ANDERSEN

26.04.2011 kl.14:12

Som om jeg skulle sagt det selv!
-K

Ingrid

26.04.2011 kl.17:08

Du har vel ikke akkurat skjønt poenget med innlegget vel? Og btw, like mange voldtekter i Norge som i Tyrkia? Uhm, link meg statistikken takk? Og en annen ting; nesten alle voldtekter som blir registrert her i Norge er gjort av folk med utenlandsk opprinnelse... Kanskje noen var fra Tyrkia? ;)

Ingvild Skartveit

26.04.2011 kl.17:29

Kjempebra innlegg Kristina! VIKTIG tema det der..

Isabel

26.04.2011 kl.19:27

Bra skrevet, det er for mange jenter som møter kulturforskjellene uten å ta sine forbehold. Ikke at det skulle tilsi at man ber om å bli voldtatt, men man har et visst ansvar. Selv har jeg aldri vært i Alanya eller Tyrkia i det hele tatt, men jeg har hørt lignende historier. Det er enkelt å være naiv, og det er veldig fort gjort som du sier.
Vær forsiktig. :-)

Carmen Aurora

26.04.2011 kl.20:00

jeg har SÅ lyst til å dra til tyrkia! :-)

Kristin

26.04.2011 kl.21:29

Unskyld MEG, men hvor har du muslimske land fra??

Miranda

27.04.2011 kl.15:43

hei ;) jeg ville bare si en ting ang dette innlegge; veninna mi har nettopp vært i tyrkia i alanya.. å når ho var der fikk familien hennes og ho høre om denne saken. de fikk høre at det var to unge jenter som hadde vært på diskotek, det hadde begynt å bli sent. foreldrene hadde blitt redd for jentene.. når jentene hadde kommet hjem spør foreldrene til ho ene om hvor ho hadde vært.. sa svarer ho at ho hadde vært på diskotek, og siden blitt voldtatt.. dette ble foreldrene selvfølgelig forbauset over og kontaktet politiet.. senere hadde jenta tatt en dna test, den viser negtiv, som vil si at ho ikke ble voldtatt!;)

Det her er det jeg har hørt fra en veldig god venninde som nettopp kom hjem fra tyrkia..

POENGE MITT VAR IKKE Å BENEKTE DET DU HAR SKREVET.. DETTE VAR ETT UTROLIG BRA INLEGG, MEN STUSSA BARE OVER DET SOM STO I AVISA OG VILLE BARE INFORMERE DEG OM DET ;)

Merethe

27.04.2011 kl.16:05

Oi, det er jo sykt! Bra skrevet av deg. Hørte det var en voldtektsbølge i Syden nå.

27.04.2011 kl.18:55

kristina har ikke gått over streken? hun skrev om en viktig sak! de fleste tyrkiske menn er noen gærninger som prøver alt de kan å lure jenter for å komme til norge. verre menn finner du ikke i et annet folkeslag.

bra skrevet kristina, flott at du tar opp slikt :)

Heidi

27.04.2011 kl.18:56

ser ikke ordet muslimer noen plass i teksten der. Man må være forsiktig i utlandet. Det er mange land som ser på jenter som mindre verdt, og derfor skal man passe på seg selv

Therese

28.04.2011 kl.15:49

Jeg er helt enig med deg!

camilla berge

28.04.2011 kl.18:51

off, ekkelt å vite at det skjer... har vært der mange ganger selv, men går aldri hjem alene...
har du tenkt deg nedover i år? :)
jeg skal til alanya, og så på jentetur til rhodos!

Kine

07.05.2011 kl.01:00

Absolutt enig! Har selv vært i Tyrkia 3 ganger, og festet villt, levd livet. Når jeg ser på disse overkriftene å ser "voldtekt i Tyrkia" .... Ikke bra. Trist at dette skjer. Så enig med deg, vær forsiktig. Alanya er ikke Oslo eller Trondheim. Bruk hodet!

Caterers in Miami

22.07.2011 kl.23:25

Allow C be the variety of pounds of "cheap" beans, and allow E be the amount of pounds of "expensive" beans. (C lb) + (E lb) = one hundred lb If the sales revenue from promoting the combination is the same...

karina50

24.10.2011 kl.22:25

Hei:) Synes det er fint du setter fokus på dette. Nå fikk jeg høre det samme om Rhodos på 80-tallet så her kan man ikke dra fram Tyrkia som et spesielt tilfelle. Ble uvenner med henne jeg reiste med og tok meg en og spaserte alene i sinne. Og ikke lange turen før en som kalte seg ungdomsvakt sa han ville følge med tilbake til hotellet. Joa, det endte med at han tok med rundt et hjørne og ville kysse meg og tvingte meg ned i bakken. Takk og lov kom det noen norske gutter gående så han slapp meg og jeg tok følge med dem og de fulgte meg helt til hotellet mitt. Synes også det er feil å si at sånt skjer kun i Tyrkia, for her i Norge skjer også ting liksom. 2 ganger i mitt liv har jeg opplevd å få ting oppi ølen min i Oslo av NORSKE gutter, den ene gangen hadde jeg med ei venninne, den andre gangen våknet jeg opp i en fremmeds seng. Derfor: Vær like forsiktig her også jenter. Klem og lykke til

Helene

29.11.2011 kl.18:22

Flott innlegg! Du er utrolig flink til å skrive!! Og veldig pen jente også(:

25.06.2012 kl.00:11

Selv om det er mest muslimer der tror jeg ikke dette innlegget var rettet til dem. men uansett hva så skal man ikke stå opp for en annens handlinger som du gjør i kommentaren din, uansett om de er kristne, jødiske, muslimske, buddhister eller hvilken som helst religion eller bakgrunn så er ikke det en unnskyldning til det de gjør. alle har et valg dem kan velge og missbruke kvinner/jenter som går alene eller de kan velge å hjelpe dem, følge dem trygt tilbake hjem til leiligheten/hotellet eller bare bort til en taxi alle med litt vett i hue skjønner det at de skal hjelpe andre ikke gjøre livene deres til et rent hellvette!

For ett år siden eller no så var jeg i tyrkia med noen venner og en kompis av meg han ble kjent med tre jenter på stranda som vi bestemmte at vi skulle møte. ( jeg selv hadde Kjæreste ) vi møtte dem og straks vi var inne på vår faste bar og jentene hadde gått videre og vi skulle møte dem senere fikk jeg beskjed av den ene keldneren ( en som jeg har blitt kompis med ) om at vi skulle komme oss unna jentene så fort som mulig fordi stam baren til jentene var en bar der dem putta dop i drinkene og voldtok dem etterpå, dumme som vi var hørte vi ikke etter med en gang helt til, vi ble med jentene på denne baren, og da vi gikk fra hverandre igjen merket vi at det skjedde ting med oss ting som vi aldri har kjent fra alkohol selvvom vi kun drakk cola på denne baren. senere samme kveld møtte vi jentene igjen og da greide vi og få dem med oss vekk fra baren og skulle følge dem tilbake til leiligheten deres, men keldnerne som jobbet der ville ikke det men vi fikk dem med vekk, vi begynte og gå begynte søstrene og krangle og hu yngset (ca. 14 år ) begynte og løpe vekk fra oss jeg løp frem til henne og stoppet hu og lurte på hva de kranglet om men hu ville ikke si det ( de kranglet på finsk ) så jeg og den ene kompisen min ble med hu yngste til leiligheten mens han andre ble med hu andre, vi fulgte henne trygt tilbake til leiligheten hennes og hun var overlykkelig over at vi ville hjelpe henne, for det ville ikke den fire år eldre søsteren. og da gikk vi for og lete etter kompisen vår Bjarnulf som var med den elsdte søsteren, jeg og Knut Rikkard, vi fant han ikke igjen vi løp opp og ned hoved gata flere ganger til slutt fikk vi melding fra ham der det sto "hjelp!" vi fant dem igjen inne på ett toalett som hun hadde lurt han innpå, hu ble drit sur på oss fordi vi kom men til syvende og sist hu ble sjeleglad når vi fikk henne tilbake til leiligheten og trygt hjem. og nei Knut Rikkard hadde ikke sex med denne jenta og han voldtok henne ikke, han sendte oss meldinga da hu begynte og skulle kle av seg.
Navnene er ikke ekte, det skjønte vel alle tror jeg :)

Da jeg kom hjem fra denne turen, forklarte jeg alt til kjæresten min og hu ble stolt av meg og var glad for at jeg hjalp jentene på den måten jeg gjorde.
Takk for meg

01.07.2013 kl.11:06

Og merk dere at hun skrev "MANGE av mannfolkene". Det betyr ikke alle, over hodet ikke!

01.07.2013 kl.11:07

Jeg blir så oppgitt over kommentarer som dette. Hun nevnte aldri muslimske land - og hun sa heller ikke at alle gjorde det. Men det er mange menn rundt i verden med andre kvinnesyn enn det vi har.

01.07.2013 kl.11:10

Jeg opplevde litt av hvert der nede, så jeg kan skrive under på at det gjelder være forsiktig. Håper det gikk bra med deg :)

www.unmonstre.blogg.no

01.07.2013 kl.11:25

Hei!
Jeg så innlegget ditt først nå, i og med at det kommer opp som første link på Google om man søker på voldtekt i Tyrkia. Det er en veldig viktig sak, og jeg er glad for at du tar den opp. Har selv vært der to ganger, og ingen av gangene gikk veldig bra. Første gangen, i 2010, ble jeg utsatt for et lite seksuelt overgrep. Jeg lovet meg selv å aldri dra tilbake dit.

Dessverre var familien min der like etterpå, og fikk et godt inntrykk - noe som medførte at de tvang meg med sommeren etter (2011) for å la meg få et bedre inntrykk av landet enn hva jeg da hadde fra før av. Lillesøsteren min hadde en sommerflørt der nede, som jeg ble presentert for. Jeg fikk hilse på han og vennene hans. Hun stolte på dem, noe som gjorde at jeg ikke var veldig skeptisk selv, i og med at hun er en ganske reflektert person.

Det skulle jeg aldri gjort. Det var gutter og menn i alderen 12 - 40 år. De virket greie, men gjennom hele uken ble jeg utsatt for en rekke seksuelle overgrep, og to voldtekter. Den første gangen av kompisen hans, og andre gangen av samme kompisen og broren til sommerflørten (gruppevoldtekt). Den andre gangen dro jeg dit for å hjelpe lillesøster som jeg fant ut at var der alene. Sånn sett er jeg glad for at det skjedde meg, og ikke henne. Det forandret livet mitt totalt. Jeg sto igjen med blåmerker og masse blod. Nå sliter jeg med depresjoner, angst og tvangslidelser. Jeg har vært innom hauger av vurderingssamtaler, politisamtaler og legevaktbesøk på grunn av selvmordsplaner etter dette. I og med at jeg er ekstremt god til å snakke for meg, har jeg aldri vært innlagt. Alle jeg har snakket med fra helsevesen og politi har fortalt senere (enten til familien min eller til vennene mine, alt ettersom hvem som er årsaken til at jeg har kommet i kontakt med dem) at jeg hadde vært innlagt om jeg ikke var så god til å snakke rundt ting og snakke meg bort fra det.

Denne uken, fra 25. juni til 2. juli er det to år siden det skjedde. To år siden vi reiste ned og jeg fikk livet snudd på hodet. To år siden voldtektene. Jeg var aldri alene med guttene, søsteren min var alltid med. Hun var vitne til siste gangen, så vi går begge i behandling. Det lærte meg en ting - og det var at det ikke hjelper å gå i flokk, med mindre det er en eller flere gutter med deg. Altså, det hjelper selvsagt å være tre eller flere, men det er veldig lurt å være sammen med noen av motsatt kjønn også.

Godt å se at du har tatt opp dette temaet, virkelig! Tusentusentakk for at du advarer mot dette. Det er så jævelig å gå igjennom.
Mvh. Julie, Un monstre

Skriv en ny kommentar

hits