krigen etter topplisten

Daglig ser jeg personer som linker til bloggene sine på facebook, nettby og spammer løs i kommentarfelter. Hva er det som gjør at vi så gjerne vil ha mange lesere? Vil alle unger jenter nå til dags være på topp på bloggelistene, og er oss nordmenn dårlige til å ligge bak andre mennesker? Den evige søken etter noe bedre, mange lesere og kjendisstatus preger blogg Norge noe helt enormt fortiden.

Personlig havnet jeg på topplisten før bloggingen i Norge tok av. Ble verken linket til eller reklamerte for bloggen min noen plasser, jeg klarte å jobbe meg opp selv. Sakte men sikkert fikk jeg mange lesere, og nå har jeg en av Norges mest leste blogger. Det er selvfølgelig gøy, og jeg er stolt av bloggen min. Men, når jeg ser hvordan unge jenter strever etter å bli lest, tenker jeg at andre fortjener plassen bedre enn meg. Bloggen er ikke livet mitt, og den betyr helt ærlig mindre å mindre for meg.

Lurer på hvor mange lesere jeg har om ett år, hvem som ligger på første plassen om seks måneder og om blogg norge blir like overfladisk som det Sveriges blogger har blitt. Blondiner som utgir seg for å være andre personer, presser 600 gram silikon i puppene og føler seg mer kjent enn Britney Spears. Det er sykt, og jeg skal aldri utgi meg for å være noe annet enn det jeg er på bloggen for å få flere lesere.

Hvordan tror dere blogg Norge er om ett år frem i tid?

52 kommentarer

Majaa

18.04.2011 kl.18:38

Jeg tror en av to, enten blir bloggnorge mye større og får flere strebere.
Eller så blir det mindre og mindre :)
Håper bare din blogg består :D

Helene

18.04.2011 kl.18:43

Veldig godt innlegg:)

La ut link til bloggen min før, men har ikke gjort det på lenge og har sånn ca akkurat like mange lesere i uka, om ikke flere:) Jeg tror flere "nekter" å lese en blogg hvis de blir bombardert av linker etc..

Hvordan bloggnorge er om 1år kan man vel ikke si sikkert, men at det er like stor kamp om å være øverst på blogglister det er iallefall helt sikkert.

xx

kamilla

18.04.2011 kl.18:50

håper bloggnorge går tilbake sånn som det var :) med solide og bra bloggere på toppen av blogglisten (snakker ikke bare om blogg.no listen), ikke en liste full av fjortissjenter som har gjort alt for å kunne havne på toppen... ;)

Nina

18.04.2011 kl.18:51

hmm, nei si det :)
Det er veldig sant det du sier, om at folk vil opp på toppliste. Jeg merker det spesielt bland unge jenter nå. De legger ut alt på face, og skal f.eks skrive hva de liker med deg , om du kommenterer på bloggen dems!
Og det blir litt for mye, litt for desperat liksom :) Men håper topplisten holder seg litt som den er nå, at vi ikke om et år eller noen måneder får en haug av blonde dumme jenter, som er skikkelig overlegne. hehee :)

Helene

18.04.2011 kl.19:09

Jeg gjetter at bloggnorge vil være like variert som det er i dag. Det finnes så utrolig mange blogger der ute som ikke skrives av unge jenter og gutter. Det finnes blogger om vitenskap, om bøker (noe jeg elsker), om mat og alle andre temaer man kan tenke seg. Bare fordi disse bloggerne ikke blir omtalt i media betyr ikke at de ikke er til stede. Jeg synes det er helt unødvendig at unge jenter strever etter å bli kjendiser fordi de skriver om eget liv. Nei, gi meg en blogg med innhold, hvor jeg kan få trekke på smilebåndet, få gode tips og triks og som jeg ellers kan kose meg med. Jeg holder meg selv langt unna skrivingen ettersom jeg ikke har talentet mitt innenfor dette feltet, men leser mange blogger (din, Kristina, uxbooth om brukervennlighet, bokdama om bøker, altogingenting.blogspot.com fordi hun er en flott jente som skriver godt) og leser dem av helt forskjellige grunner. Bloggosfæren er så stor og det finnes masse spennende der ute hvis man ser forbi alle rosabloggerne :) Stå på videre og fortsett å mor oss med artige historier, gode skjønnhetstips og ting som får meg til å trekke på smilebåndet, Kristina. Det liker jeg :)

Merethe

18.04.2011 kl.19:15

Det er imponerende at bloggen din har nådd såpass høyt uten linking etc. Men du har gjort bloggen din interessant og den er bra skrevet! :)

Fortsett sånn!

18.04.2011 kl.19:16

Bra skrevet!!)

Angelica

18.04.2011 kl.19:21

problemet er vel at en stor del av toppbloggerene setter en standard som ikke er "normal", da mener jeg i forhold til en "normal" ungdoms budsjett og liv. Det er ikke vanlig at jenter på 18 år har like mange par sko fra Acne som det er dager i uken (og som faktisk ligger på rundt 3000 pr par), by Marlene Birger og Marc by Marc Jacobs er gjengangere i skapene etc. Det skaper ett "press" og jeg antar at mange vil se på det å være toppblogger som eneste muligheten til å følge med på den trenden og standarden som settes. (Nå henger jeg ikke ut deg, jeg mener en generell trend som går igjen mange steder). Og det er vel strengt tatt sant og, det er ikke mange unge mennesker som har ett slikt budsjett som toppbloggere til å bruke på "gøy" hver eneste mnd. En skremmende trend også i forhold til hvor mange unge som er gjeldsslaver og hvordan dårlige betalere blant unge mennesker bare stiger og stiger.

Katrine

18.04.2011 kl.19:25

det vil jeg ikke engang tenke på! det har blitt så overfladisk, og flere sliter etter og komme på topplisten fordi de vil bli på en måte "kjent". jeg får mange kommentarer som "besøke bloggen min? kommentere tilbake?" noe som er utrolig irriterende!

18.04.2011 kl.19:40

Du er så utrolig pen Kristina! Misunnelig :)

Sigrid?

18.04.2011 kl.19:42

Enig med deg, helt sykt hva noen gjør for å komme på topp! Skulle ønske det var sånn som for "bloggkonseptet" tok helt av...

Helene

18.04.2011 kl.19:53

Dessverre så trur æ at du har rett i d du sir. Jaget etter berømmelse, evig lykke++ bla bla blir bare verre og verre. Men man kan jo alltids håpe at d ikke blir slik likevel.. :)

18.04.2011 kl.19:55

1: 12 500kr

2-3: 10 000kr

4-10: 7500kr

11-15: 5000kr

16-20: 2500kr
blogg.no betaler :)

Anita Iren

18.04.2011 kl.19:55

Kanskje folk begynne å krig etter topp-plasseringan på grunn av at blogg.no no ska betal dæm 20 øverste? :p Syns igrunn derre e ei latterlig ordning.. Mi meining såklart!

Linn

18.04.2011 kl.20:05

Det tør jeg nesten ikke tenke på, men jeg er glad for at vi har ei jordnær jente som deg på topplista for øyeblikket i det minste, vi får holde på de gode forbildene mens vi har dem :)
Kos deg videre i kveld, vakra!

Ann

18.04.2011 kl.20:17

Hei :) jeg vil bare si at jeg leser bloggen din fast og har gjort det leeenge! Jeg synes det er patetisk at jenter legger inn kommentarer som : heeeeeeeeeei sjekke bloggen min da :D:D kom igjen les bloggen min!
Du fortjener plassen! jeg selv blogger mest for meg selv og andre som spiser lavkarbo, mer som ei dagbok for meg selv og se tilbake på :)
Jeg kommenterer nesten aldri til deg, for jeg tenker aldri på sånn. Men jeg skjønner nå hvor godt det er og bare få noen komentarer om det man skriver!

Etter min mening så synes jeg mange av bloggerne har så kjedelig blogg. Men du har om alt! og du er så morsomt! Jeg kan tenke meg du er ei knall venninne! Jeg digger deg!

Ana Marie

18.04.2011 kl.21:41

Tror ikke mye har forandret seg gitt.. Ser mange spammer, men de burde jo heller satse på faste lesere enn mange random lesere.. Men det er vel det å være populær som er viktigst!

Henriette

18.04.2011 kl.21:47

Hvem var hun svenske bloggeren som utga seg for å være en "rik" jente. Men så ble hun oppdaget. Vet du det?

Anonym

18.04.2011 kl.21:48

Enig med deg i mye, men du har jo restylane i leppene selv om jeg ikke tar feil?

Solveig

18.04.2011 kl.22:00

Hei! Jeg synest at bloggen din er så utrolig flott, det at du ikke kjemper for å være på toppen, men at du skriver om din egen hverdag fordi du liker det, og fordi du ser at leserene dine er interessert i å lese om dette! Du har et utrolig spennende liv og dette er ikke bare fordi du får være med på mye i samband med bloggen, men også fordi du er så utrolig ærlig! du sier ting som de er, og du er ikke redd for å skrive og si akkruat hva du mener. Om du har en dag der du er sint på kjæresten din og er kanskje litt vanskelig så sier du det rett ut! jeg ler ofte av innleggene fordi jeg ofte føler at jeg har sanne dager også, selv om jeg kanskje synest det er vanskelig å innrømme for kjæresten min! Jeg håper du fortsetter å blogge akkurat sann som du gjør! :) Jeg digger det gode forholdet du har til venninene dine! det ser så utrolig gøy ut når dere er sammen! jeg håper du fortsetter å være akkurat den du er på bloggen din! :) du er ordentlig og skriver aldri ting som virker "fake", og det er akkurat derfor du fortener å være på toppen blant bloggerne :)!

K

18.04.2011 kl.22:03

Kanskje det er kommet andre ting jenter spesielt har fått interesse for og at blogging ikke er så ''kult'' som det er i dag :p

kunne du ha likt russebilen vårs hvis du fant den interessant? : D
http://www.facebook.com/pages/ustaBIL-2011/198228280217386

:)

18.04.2011 kl.22:07

Jeg tror de fleste gjør det for berømmelsen og pengene. Selv har jeg mange ganger prøvd å lage meg blogg, rett og slett for å komme på topplista en dag. Jeg fant fort ut at dette ikke var noe for meg, men det er mange som er så overbevist om at de kan komme på topplista, og det er derfor det er mange dårlige blogger på topplista, mens kanskje de beste bloggene er helt ukjente. Håper aldri du slutter å blogge, da! Elsker bloggen din, den er så utrolig bra. Forhåpentligvis slutter du aldri å blogge (hehe), og at jeg sitter her og leser den om 5år også.
Uansett, Kristina, lykke til med bloggen fremover og god påske! :)

Sissel

18.04.2011 kl.22:11

I og med at blogg.no faktisk betaler topplistebloggere for å ligge på topp, så tror jeg at norske bloggere kommer til å bli mer rosa enn det svenskene allerede er, de får penger til å kjøpe seg mer klær i uka enn Isla Fisher gjør i filmen "en shopoholikers bekjennelser " og den som er en norsk tenåringsjente sitt forbilde er en "HeidiAlexandra" med en godgod månedslønn på kun 14 år, som ikke eier common sense.

Lisbeth

18.04.2011 kl.22:14

hei.
digger bloggen din!
ja vi får håpe den norske topplista ikke blir som den svenske! haha

så utrolig flink du er til å trene! du inspirere meg veldig! er du veldig opptatt av kosthold å? kan du kanskje skrie om treningen og kostholdet ditt? :)
hvor hen på Sørlandet bor du? kristiansand eller? :)

sophieelise

18.04.2011 kl.22:19

Jeg synes nå å huske at du komenterte på mange blogger før også?:-) før bloggen ble veldig kjent

Isabel

18.04.2011 kl.22:57

Jeg tror ikke det er den rette veien å gå, om man vil havne på topplisten. Det virker for meg som om det er flere ungjenter som blogger enn ikke. Det har jo tatt helt av. Konkurransen blir jo tøffere med flere, og man vil jo da ty til de fleste midler for å få lesere. Det er synd, for det ødelegger liksom konseptet. Hvorfor skal man absolutt havne på topplisten? En blogg burde jo tross alt basere seg på hva du selv vil få ut av den, ikke andre? Det at bloggen din har havnet blant de flest leste, er vel nettopp fordi du blogger om livet ditt, og ikke lever for bloggen din. :-)

Heidi Viktoria

18.04.2011 kl.23:01

Er nok mye sant i det du sier, angående linking til sine egne blogger - men det er nok noen der ute som jobber like hardt for det som det du har gjort - no offence mot deg:-) Forresten; "Vi nordmenn", ikke "Oss nordmenn";-) Hehe. Forresten 2: Hvor er kjæresten din fra? Heter han Granit? Hørtes bare ikke helt norsk ut. Håper du får en strålende påske!

Mia A

18.04.2011 kl.23:06

Syns det blir for dumt å sitte å skryte så sykt mye av seg selv, og si at andre sliter så for å bli lest av mange. Selv blogger jeg ikke - og jeg får ihvertfall ikke lyst nå. Skryte så av seg selv, og tråkke ned på andre. Om noen ønsker å forstørre puppene, leppene, rumpa eller whatever - so?? Trenger ikke bety at dem gjør det for å få flere lesere. Blir like dumt som å si at du bruker falske vipper , hår, brunfarge osv for at folk skal like deg bedre. Noen liker å se ut som en barbie, noen liker å se porno ut, noen vil være søte - la dem være som dem vil uten at du skal rakke ned på dem. Elsker bloggen din, men djises... Dette innlegget var provoserende. Ærlig talt !!

:)

18.04.2011 kl.23:08

Nettby er lagt ned. Fail.

19.04.2011 kl.08:18

Et godt tips til alle som er glade i frisør produkter, parfymer, sminke osv, gå inn på www.lookfantastic.com :D der har de alt OG gratis frakt over hele verden :D billig er det å, blir ikke bedre enn det :D

Maria

19.04.2011 kl.09:21

Håper du og anette fortsatt blogger, ellers bryr jeg meg fint lite :P

Kaja-Marie

19.04.2011 kl.09:35

Jeg tror veldig mange av de unge, nye bloggerne kun er på søken etter mange lesere og berømmelse! Det er altfor mye spam, og jeg ser mange 13 åringer som prøver alt for hardt stakkars.. Er mange blogger som er halvveis ettersom de skriver litt for desperat, kun for å få flere lesere... Jeg selv skriver for min egen del, og fordi jeg synes det er utrolig gøy... Ja, jeg er en av de mange som blogger om outfits, mote og hverdag, men det er det som interesserer meg! Jeg blir lykkelig bare jeg får 1 kommentar..! hehe... :) Bra innlegg!

Silje...Liker ikke vanilje :P

19.04.2011 kl.09:46

Jeg håper jeg aldri kommer på topplisten. Det er så utrolig mange haters som bare lager kvalm hos toppbloggerne, da trives jeg mye bedre med min lille gruppe følgere som er der fordi de liker bloggen :)

Vegard

19.04.2011 kl.10:07

Bra skrevet!
Har tenkt over dette før.. Og er enig med det du sier :)

Kari

19.04.2011 kl.16:48

Jeg tror ikke blogging vil være så populært om et par år. Blogg vil forsvinne akkurat som de tidligere veldig populære piczosidene. Vi merker jo allerede at kvaliteten på bloggingen har sunket etter at penger kom inn i bildet.

Renate

19.04.2011 kl.18:37

Jeg tror mange er misunnelige på toppbloggerne og gjerne vil ha deres vil og kun leve av bloggen. Dere lever ganske fett da ;)

Ida Sofie

19.04.2011 kl.21:06

Jeg strever ikke med å få lesere selv, men synes det er koselig når jeg merker at det er flere og flere som leser bloggen min. Jeg har kun sett to ganger på statestikken min, og det er fordi jeg bryr meg ikke om hvor mange som leser bloggen min, men jeg bryr meg om hva folk har å si det til jeg skriver av dem som leser den.

Du kan jo tekte selv, at uten bloggen din hadde kanskje ikke du opplevd så mye bra, og jeg skjønner hvorfor folk er ute etter å få bloggen sin til topps. Men det er kun dem som strever for mye som ikke havner der, fordi det virker naturlig når man kommer dit fordi folk bare er intresert i å lese :)

Lillesmurf - Kari

19.04.2011 kl.22:10

Veldig godt innlegg. Jeg er veldig enig med deg :)

Elise

19.04.2011 kl.22:50

hahha, hvorfor godkjenner du ikke den forrige kommentaren min, men godkjenner folk som har kommentert etter meg? haha

Malin

19.04.2011 kl.23:07

Jeg synes nå dette innlegget beviser nettopp hvorfor du fortjener plassen din jeg, søta :)

meg

19.04.2011 kl.23:26

Hvorfor godkjente du ikke kommentaren om at jeg også husket at du var en av de som spamet blogger Kristina? Dobbeltmoral? :P

Else Mari

20.04.2011 kl.01:23

Enig i det du skriver, men det å linke bloggen på fb av og til mener jeg ikke er noe ille. Jeg gjør det selv, og er ikke et skriv etter å komme på topplisten, snarere tvært i mot, jeg har ikke en slik blogg - men det er for at vennene mine ser når jeg oppdaterer, for noen ganger er jeg dårlig, og noen ganger veldig flink. Men jeg er lei av de som blogger for status, og ikke pga gleden av å skrive og dele bilder. De som gjør det, det er de som også tar bloggpauser og slutter etterhvert! :)
God påske! <3

sophieelise

20.04.2011 kl.12:40

haha jeg komenterte også at hun spammet blogger før, så godkjente hun den ikke. For DET gjorde du Kristina, så bare fordi du faktisk kom deg på topp må du ikke tro du er noe "bedre" for du gikk opp på samme måte som andre:)

Cristina waldorf

20.04.2011 kl.13:46

blondinbella :)

Cristina waldorf

20.04.2011 kl.13:48

hun godkjente ikke min heller, og den handlet ikke engang om henne ;)

Maja

20.04.2011 kl.17:19

Hmm, ganske enig med det du skrev.. Men det er nok mye gøyere å blogge med lesere, så noe må de jo gjøre ; )

Toyni (:

01.05.2011 kl.14:00

det er kanskje litt feil å si at bloggen betyr mindre og mindre for deg, for hvis du ikke hadde hatt bloggen hadde du ikke bodd som du gjør, levd som du gjør, og gått i klærne du går i :) Bloggen har gitt deg alt dette ,og det er vel kanskje det alle andre er på evig jakt etter. De vil ha det lett, de vil få, og så å si slippe å jobbe for det. Når man leser en blogg ser det ut som personen lever et rosa, flott og glamorøst liv - selv om det selvfølgelig ikke alltid behøver være sannheten : )
Jeg unner deg alt du har, bare ikke ta lett på det.

Celinn

11.06.2011 kl.23:59

helt enig:-)

Ege Denne

14.06.2011 kl.16:01

Hei, jeg har ikke vært innom her før, så jeg aner ingenting om de svenske bloggene som det blir siktet til. Jeg er voksen og ganske fersk ang blogging, brukte nermere ett år på å tenke over saken, om jeg skulle eller ikke. Men ang hva man blogger om, så er det jo klart bloggen vil speile deler av den man er og den man vil være, utfra interresse og alder. Og med alt annet i livet så går alt i bølgedaler, kanskje blogging er ut om noen år. Hvem vet?

colocation service

11.07.2011 kl.19:18

Spot on with this write-up, I really suppose this website wants much more consideration. I’ll probably be once more to learn far more, thanks for that info.

most fun math games

11.07.2011 kl.20:05

Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you However I am experiencing problem with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

ButlerROBIN

13.07.2011 kl.15:26

People deserve wealthy life and loan or financial loan will make it much better. Because people's freedom is based on money.

Skriv en ny kommentar

hits